Tékozló Homár

Turista- és utasverő ellenőrök

2007.07.12. 13:31 | jackyll | 261 komment

Reformok ide-oda, kommunikáció dettó, még mindig előfordul, hogy az ellenőrök ordibálnak a külföldiekkel, illetve amikor az ezen kibukó honfitársaink megpróbálnak tolmácsolként segíteni, az ő fejükről is leordítják a poratkákat, illetve levélírónk, Gergő esetében őt gyomron is ütötték. A legviccesebb, hogy a BKV szélsebesen kivizsgálta az ügyet és visszahívta, hogy ha nem avatkozik közbe, nem lett volna semmi baj:

Mindenféle dolog megeshet a BKV-szolgáltató(!) vállalat területén az emberrel, de azt hiszem ami tegnap este történt az több mint brutális és szomorú. Mindenki vonnja le a tanulságot maga. Én a magam részéről feljelentést fogok tenni. Tegnap este (2007.07.11) 23h-kor hazafelé mentem a Kossuth téri filmvetítésről (Trisztán és Izolda - akit érdekel) a Deák téren akartam felszállni az Újpest-Kőbánya metróra. Mikor leértem az ún. peronra, éppen beleütköztem 3 fiatal (16-18 éves körüli) külföldibe akik éppen -angolul- magyarázták, hogy nem nagyon értik amit az ellenőr ural mondanak nekik hunglish -ül, és különben is mi a baj? Nagyon úgy tűnt hogy nem tudnak érvényesbérletevagyjegyet felmutatni és ezzel úgy felbőszítették az ellenőr urakat, hogy rögtön körbeállták őket és nagyon hangosan ordítozni kezdtek, hogy "akkor I call Police now, I call Police now or 5000 Forint".

Közelebb mentem hátha tudjuk közös erővel áthidalni ezt a problémát és akkor mindenki megelégedésére békésen mehetunk dolgunkra, ki merre lát, én speciel haza, hogy megetessem a papagájom végre, de még nem szóltam egy szót sem. Még nagyban figyeltem hogy vajon mi lesz ebből mikor a srácoknak elegük lett a szemlátomást parttalan kommunikációs nehézségekből és inkább visszafordulnak. Na innen kezd érdekessé válni, mert az ellenőr uraknak ez nagyon nem volt inyükre. Elállták az útjukat felfelé, majd mikor megpróbálták kikerülni őket, az ellenőr urak megfogták a fiú karját húzni kezdték visszafelé és közben már 10 centiről ordítottak bele az arcukba, hogy "te szemét a kurva anyád mit képzelsz hogy csak így megúszod, majd én megmutatom".

Hát nekem kb itt szakadt el a cérna, végülis emberek vagyunk mind, meg különben is így nem fognak visszajönni soha pénzt költeni, sem az ismerőseik, sem a rokonaik, sem leendő üzletfeleik. Mondjuk én se tenném, ha velem történne ilyen. Úgy tűnik nem mindenki megelégedésére próbáltam segítni, mert az ellenőr urak még rángattak a srácot egy darabig -már a barátai is probálták megoldani a helyzetet, de persze ők is csak angolul beszéltek- , de úgy döntöttek, hogy itt az idő alkalmasabb célpontot választani, legalább azt aki beszél közös nyelvet. Eleinte próbálkoztam beszélni velük, hogy így nem lehet viselkedni emberekkel sőt, külföldiekkel pláne, hiszen nem értik. Felajánlottam segítségem, hamár beszélem mindkét csoport nyelvét, hátha, de egy "mi közöd van hozzá paraszt" és "menjél innen gyorsan anyádba" után már sokkal inkább a srácokhoz beszéltem csak, hogy nemcsak nem érhetnek hozzájuk az ellenőr urak egy ujjal sem, de a marketing szerint ennél sokkal kedvesebben kellene történnie az egésznek. Hamár egyszer változások vannak végre a BKV-nál.

Na és ekkor én kerültem a célpontba. Válogatott anyázások (cizellált) és fenyegetések, úgyis mint "jól bebaszok a szádba egyet mingyá, mi közöd van ehhez" és "szétverem a fejed, köcsög, gyere oldalra" (kreatív) közepette valahogy az én ruhám kezdték rángatni és nem kicsit. Ez még történt egy darabig, de úgy tűnik megúnhatták a dolgot, mert ezek után egy egészen mesterien kivitelezett gyomorszájonütéssel inkább otthagytak. Miután magamhoz tértem a meglepetésből, felmentem a ügyeleteshez és megkérdeztem, hogy most akkor mit lehetne tenni? Az amúgy nagyon kedves hölgy telefonálni kezdett, dehát éjszaka elég nehéz -ugye- elérni bárkit is a BKV-nál. Közben meghallgattam az Ő panaszaikat is, hogy rendszeresen tőlük telefonálnak és a kólát is náluk hagyják megőrzésre az ellenőr urak. Na de végre sikerült találni valakit, aki felvette az adataim - név, telefonszám, email nyista- és megnyugtatott hogy majd ők kivizsgálják, menjek haza nyugodtan.

Lefelé menet, persze sikerült újból találkozni az urakkal, de most jó hosszasan nézegették a jegyem -biztos kicsivel van rányomtatva az érvényesség- majd egy "gratulálok idióta paraszt" mondattal búcsút intettek. Itt én nem folytattam a dolgot, nyeltem és mentem tovább, így utólag vissza kellett volna mennem az ügyeleteshez és szólni ezért is, de most már mindegy.

Na, és akkor  mai történet (2007.07.12). Verec László úr hívott a BKV -től, és tájékoztatott, hogy kivizsgálták az ügyet. Megnézték az ellenőr urak jelentéseit, de abban az állt, hogy szerintük semmise történt volna, ha én nem megyek oda és avatkozom bele. Azon felül megérdeklődte, hogy amennyiben szervnek érzem magam, miért nem mutattam fel az igazolványom, egyébként pedig teljesen jogtalanul tartózkodtam a közelükben és külömben is mit képzelek. Tájékoztatott továbbá, hogy mindez a 802 és  a 486 számú ellenőr urakkal történt, ellentétben az általam emlékezett 483 es 850 számra. Ez mondjuk rendes dolog, mert tényleg nehéz leolvasni bárki azonosítóját úgy, hogy közben hasba vágnak. Tájékoztatott továbbá, hogy eljuttatta felettesének az ügyet, innenstől már az ő dolga, hogy tobább vizsgálja-e.
 
Mint kezdtem az elején, nem szeretném, ha ez nem kerülne nagy nyilvánosságra, mert én azt hittem hogy ilyesmi nem történhet meg.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anubisz (törölt) 2007.07.13. 10:35:29

Annyira vicces ebbe a történetbe is politikát csempészni, az egész BKV úgy szar ahogy van, ettől függetlenül.. Mellesleg ki volt az a barom, aki anno megszüntette a metróknál a pénzbedobálós kapukat, egyszerűen csak mondernizálni kellett volna, és senki nem tudna bejutni a metróba jegy nélkül.. Ahogy Milánóban sem. És akkor nem kellene 100-ával a bejáratoknál tobzódó ellenőröket fizetni, akik mellesleg meg sem nézik a bérletet.. A múltkor simán rályukasztottam a már használt jegyemre, poénból, senki rá se hederített, meg se nézték.. Akkor mitől ellenőr? Ennyit a munkavégzésükről..

Col.Maybourne 2007.07.13. 10:38:44

Hoppacska,
Nekem nincs szavazati jogom, ugyhogy nem szavaztam senkire... :)))

_wood_ 2007.07.13. 10:40:21

"fizetni kell és kész."
jah, hmm, törvényt betartani, vevői panaszokkal foglalkozni, folyamatokat felülvizsgálni, átláthatóan vezetni közpénből finanszírozott szervezeteket, tisztelni az utast és nemmegverni azt nem kell? a jogokról és a kötelességekről alkotott vadliberális felfogásom azt sugallja, hogy nem lehet csak az egyik. persze nem biztos, hogy igazam van, mint mondtam; és az én éves egy-két alkalmas bliccelésem inkább nekem egy szánalmas elégtétel, hogy "megmutattam", nem pedig kétszáznemtudommenyi forint spórolás. ha tucc jobbat, mondd.

grigorij (törölt) 2007.07.13. 10:40:48

Marvin 2007.07.13. 10:30:42: Te tényleg így gondolod? Nem, nem a BKV-val kapcsolatban - az ÉLETTEL!? Tényleg az a helyes viselkedés, hogy ha valamely céggel/hivatallal/emberrel szerődést kötsz, és Te betartod, Ő meg nem, akkor a bliccelők, meg az adókerülők a hibásak? Tényleg ennyire nem vagy önérzetes állampolgár?
Ha a polgármestered toronydaruval építi villáját, majd Te 5 utcával arréb fel sem újíthatod házad, mert az a kedves összejátszik az építési vállalkozókkal és csak többemeletes panelt lehet építeni - a családi házak lebontása által. Ekkor is az adócsalók, meg a bliccelők????
Szerintem meg pont fordítva van! Mindenki (persze a jogkövetőkre gondolok) ott és akkor álljon ki a jogaiért, ahol csúfságot tapasztal!
És most itt a BKV-ról van szó!

ojajojaj 2007.07.13. 10:42:45

Engem is vertek már mellbe ellenőrök, és ez nagyon nem vicc. Igaz, azért nem csináltam belőle balhét, mert blicceltem. De az, hogy mellbe verik az embert, és fényes nappal az utca közepén fogják le, sztem túl van egy határon.

texon 2007.07.13. 10:47:26

Akinek van jegye, oké.
A külföldiekkel kapcsolatban:
"Ha megeteted, visszajön!" - Ezt az egyik idegenvezetőnk mondta, akikkel olaszban voltunk. Arra értette, h. az olaszok -rendőrtől kezdve az utcaseprőig- előzékenyek a külhoniakkal, h. visszatérjen, és náluk költse el a pénzét. A turizmus náluk nagyon erős. Nálunk is egyre erősebb ez az ágazat, és jó lenne, ha inkább mi is felvennénk egy adag toleranciát, kultúrát.
Az ellenőrök kapcsán pedig: aki nem rendelkezik legalább egy alapfokú angollal, v. némettel (nem véletlen, nem középfokot mondtam), fel sem kéne venni!
Vagy: az ellenőröknek munkaidőben kéne egy szolgálati telefon, amivel ingyen tudják hívni az ügyfélszolgálatot - ott legalább van aki tud külföldiül, és szépen elmagyarázza, h. tesókám, neked kellett vóna lukasztanod jegyet! "Most add oda a jegyet az ellenőr bácsinak/néninek, aki hosszában beletép egyet, mostazegyszer, csak mer nem vagyunk az ellenséged!"
Vagy valami. Biztos vagyok benne, h. van megoldás erre is, nem csak a gecikurvaanyázás, mert nem tud magyarul az emberke.

Akinek ez a felfogása, az menjen a balkánra dolgozni. De tanuljon meg szerbül legalább, h. ne találkozzon hasonló nyelvi akadállyal, még erősebb hatásfokon.

Ja, és ha az ellenőr gyomorszályba vág, akkor azzal a lendülettel fejeld is meg. Ha feljelent, akkor elég, ha anatómiára hivatkozol. A gyomorszály megütésekor a hasizmok összerándulása a gerincoszlop erős meghajlását idézi elő, mely végén a fej, ha épp nem megfelelő állapotban van (ezesetben véletlenül pont erről van szó:), ostorcsapáshoz hasonló mozgást is végezhet, ami a fejelést előidézheti. ;)

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2007.07.13. 10:47:45

"Tényleg az a helyes viselkedés, hogy ha valamely céggel/hivatallal/emberrel szerődést kötsz, és Te betartod, Ő meg nem"

Most éppen azokról az esetekről beszélünk, amikor "Te" nem tartod be, mivel nem veszel jegyet/bérletet...

grigorij (törölt) 2007.07.13. 10:52:12

Hoppácska: Miért is? Mert eredetileg ott kezdődött, hogy egy segíteni/fordítani akaró utast ütöttek le!!! És én is ezekről beszéltem!

Marvin (törölt) 2007.07.13. 10:59:58

grigorij:
Maximálisan igazad van. Sajnos azt tapasztalom, hogy leginkább az ugat, akinek semmi joga nem lenne rá (nem vesz jegyet, nem fizet adót, stb...). Valóban bosszantó az miket írtál, de sajnos azok a tételek nem összemérhetőek a be nem vizetett, meg nem vett, stb... tételekkel. Hogy miért gondolják úgy az emberek, hogy még is? Hát mert a polgármester x10 milliós háza látványos, a szomszéd metrdzsója látványos, de a kintlévőségeknek nincs szemmel látható nyoma. Csupán annyi, hogy az ország hanyatlik, a magyar ember frusztrálódik és miorális válságban van.

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2007.07.13. 11:00:11

"Miért is? Mert eredetileg ott kezdődött, hogy egy segíteni/fordítani akaró utast ütöttek le!!! És én is ezekről beszéltem!"

Eredetileg ott kezdődött, és az teljesen nyilvánvaló, hogy a cikkíró nem fogja annyiban hagyni a dolgot, menjen is el minden fórumra, itt mindenki támogatja, kapja meg az igazát stb.

Azóta azonban áttértünk arra, hogy két dolog tesz boldoggá egyes embereket: szidni a bkvt ÉS nem fizetni az utazásért..

The Green Manalishi (törölt) 2007.07.13. 11:00:29

Helyes grigorij. Azonban az is tény, hogy polgártársaink jogérvényesítő képessége - finoman szólva - gyenge. Nagyon gyakran hagyjuk, hogy hivatalok, cégek nyakunkra nőjenek, hatalmaskodjanak, stb. Lehet, hogy az állampolgár lehetőségei korlátozottak, nehézkes az ügyintézés, stb. Nekem kb. 1 évembe telt, hogy egy veszélyes fát az utcánkban kivágassak. Csak nem hagytam lepattintani magam az első sikertelen levél után és addig basztattam az önkormányzatot, míg végül megoldották.
Talán ha a BKV-hoz is több (megalapozott) panasz érkezne, nagyobb nyomást kapna, stb. könnyebben változna a helyzet. Az azonban biztos nem oldja meg, hogy juszt sem fizetek, mert csak.
Természetesen egymásnak sem segítünk, egy koccanásomnál 10 tanú közül mind letagadta, hogy látta az affért, holott égetően szükség lett volna tanúra. Mivel nem volt, így egy Col.Maybourne-nel rokonlélek ember megúszhatta a kártérítési felelősségét.
Magyarországon az emberek jogérzete kizárólag saját sérelmeik esetén működik- de akkor aztán nagyon.

2007.07.13. 11:04:24

Egyesek nagyon próbálják eleterelni a témát másfelé...

A postban szereplő úriember VETT JEGYET csak segíteni próbált, erre hasbaütik. Erről kellene beszélni, nem a "nagyongonosz" bliccelőkról!

Marvin (törölt) 2007.07.13. 11:09:47

Szokták emlegetni a skandináv országokat, hogy ott milyen jó. Na igen, valóban jó ott. Svédországban tudok olyan esetről, mikor egy társasházból el kellett költözni egy családnak, mert kiderült, hogy adótcsalt az apuka. A többi lakó pedig szabályosan kiközösítette ezért.

Aztán amit már említettem egy másik témában, hogy Berlinben ha kötekszel a jegyellenörzéskor, akkor meg is bilincselhetnek, mert a bliccelés ott szándékos károkozásnak számít.

Arra azért kiváncsi volnék, ha bécsi szinvonalu lenne nálunk is a tömegközlekedés, akkor önmaguktól mennyivel több utas venné meg a bérletet/jegyet. Szerintem semennyivel sem több, mint most.

grigorij (törölt) 2007.07.13. 11:15:09

Hoppácska: Közeledünk...
Én, nem tagadom, a szidalmazók közé tartozom, de azért, mert én VESZEK jegyet, és ennek ellenére - mert kiállok a jogaimért - rendszeresen konfliktusom ven!
De! Én is elítélem azt a magatartást, amikor direkte nem fizetnek egyesek, majd habzik a szájuk a jogaikért! Én folyamatosan azt "képviselem", hogy egy polári szerződés alapján MINDKÉT fél folytasson jogkövető magatartást! Na ez nem megy most a BKV-nak!
(Egyébként a honi rendőrség pont ugyanezen a mélyponton áll! Na ott próbáljon meg valaki segíteni egy polgártársának! Nem a bünti elkerülése végett, hanem csak tanúként, a jogszerű intézkedés betartatásáért! Szerintem 5 év, míg szabadul... És még nem volt szó a hipermarketegben "tevékenykedő" bizt.őrökről sem...)

Hoffy 2007.07.13. 11:16:27

Tudod gotik! Látom te sem tudsz emberként viselkedni, ez csak azt jelenti, hogy te is onnan származol. Én ezt a saját fülemmel hallottam és azt írtam le. De nem várom, hogy a szűk agyaddal felfogd. Azért megjegyezném, hogy tudom, hogy ott segítenek, emberként viselkednek. De az igaz hazafiak ott maradnak, aki át jön azok nagyrésze viszont az ország szégyene. Nagyon sok ilyet ismerek, de eggyet sem aki emberként viselkedik. Tudom, hogy téged ez sért, de a leveled hangneme téged minősít.

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2007.07.13. 11:18:08

"Én, nem tagadom, a szidalmazók közé tartozom, de azért, mert én VESZEK jegyet"

Így van. Ezt írtam én is fentebb, hogy ehhez abszolút mértékben jogod van.

jesszumpepi (törölt) 2007.07.13. 11:20:10

vernarancs: Az ellenőröket,és másokat is,akikkel munkavégzésük során találkozom, az elvégzett munka alapján ítélem meg,és nem az iskolai végzettségük és keresetük alapján.Jó munkát végezhet egy jó szakmunkás is,ugyanakkor egy diplomás orvos komoly testi,egy diplomás tanár komoly lelki károkat is okozhat,ha rosszul végzi a munkáját. A jól kereső ember meg lehet akármennyire kőgazdag is,ha egyébként szakmai,emberi probléma van vele.Lásd:a Homár minapi témáit(pl:Aeroviva,GRoby).

grigorij (törölt) 2007.07.13. 11:22:10

The Green Manalishi 2007.07.13. 11:00:29: szerintem ugyanarról beszélünk, csak más nézőpontból!
1. miért nincs szemtanúd? Mert utána, ha nem jelensz meg az idézésre, éjjel, bilincsbe verve állítnak elő... Érthető, nem? Pár napja, egy motorbalesetnél, én is csak a mentőket hívtam (persze láttam, hogy a motoros magánál van, és saját lábán vonszolja a járdáig magát, és vagy egy tucat autós állt meg segíteni) majd mentem tovább. ja és a mentőst CSAK az adataim érdekelték, az, hogy bediktálnám az elkövető rendszámát stb. az nem...
2. fa! Egy tavalyi vihar után másnap még a villamosok sem közlekedtek, erre megjelenik az utcánkban két létrás rohamkocsi + a parancsnoki autó (tűzoltók), és egyetlen fát vagdosnak le, mely max a szomszéd veteményesét károsítaná, ha kidőlne... A tulaj egy nyugdíjas tanácsi főmufti volt...

Pannon Puma 2007.07.13. 11:24:05

Anubisz 2007.07.13. 09:05:52

anyukám, 7300 ft. vidéken egy 15km-es bérletet mennyiért kapsz szerinted, amiért két definiált pont között mehetsz, nem egy nagyvárosban oda ahova akarsz... ez már mindennek a teteje, komolyan. a kutyatáp többe kerül ennél havonta... a bkv-vezérek menjenek villamosozni, a pestiek meg menjenek egy kicsit a világba (nem nagyvárosokba) szétnézni, hogy hol mit menniyér kapsz meg. 7300 ft egy fullos bérletért havonta BAGÓ. nem azt a hat villamosmegállónyi utat fizeted meg, hanem a lehetőséget, ugyebár.

Beaujolais 2007.07.13. 11:25:14

Most nem azért, de ha én külföldön(ez csak Bécs volt eddig) metrózok akkor is veszek jegyet ha nem tudok Németül(jó ennyit azért értek) de ne essen már nehezére szegény túristának jegyet venni ki van írva minden Angolul is szerintem. Persz az ellenőrök sutyeszok ezt nem vitatom de azért gondoljunk már bele, hogy ha külföldre megyünk hogy viselkedünk Veszünk jegyet ha 3 euroba is kerül két megálló(lásd Bécs a hülye zóna jegyeivel) It mmeg mennyi egy jegy egy egész vonalra!

Lényeg, hogy parasztok voltak az ellenőrök de a túristák is vehetnének jegyet nem kell sok ész hozzá hogy a nagy sárga doboz a kis lyukkal miért van a bejáratnál! Nyah a fene vigye

Anubisz (törölt) 2007.07.13. 11:32:54

ctc: anyukád lennék?? Jó hogy mondod.. Egyébként voltam más nagyvárosban, nem is egyben, és ott a zónák kevesebbe kerülnek... És a szolgáltatás is kellemesebb, nem kerülgetek húgyszagú hajléktalant.. Lehetőségért meg nem fizetek, hanem tényért, de annak arányában... Apukám..:))

_wood_ 2007.07.13. 11:41:05

Hoppácska 2007.07.13. 11:00:11
"szidni a bkvt ÉS nem fizetni az utazásért"

én szidom a bkv-t, és amikor végleg semmi lehetőségem nincs kikerülni - szerencsére nincs ilyen helyzet minden évben - akkor úgy veszem igénybe, hogy jegyet nem veszek. boldoggá nem tesz ez az állapot, sőt kifejezetten kellemetlenül érzem magam tőle, de még ennél is rosszabb érzés lenne fizetni mint a birka, azért, hogy a pofámba lépjenek. (és amikor panaszt teszek, rátegyenek mégegy lapáttal)

a boltilopás-hasonlat dologhoz egyébként az is hozzá tartozik, hogy a bkv nem magáncég, a működési költségeinek csak kisebb részét fedezi a jegyárakból befolyó bevételekből, a többi közpénz (a világon madj' mindenhol így van egyébként). tehát az én évi kb. két bkv-s utazásom akkor is jóval drágább a mindennapi bkv-userénél, ha nem veszek jegyet. és én úgy látom, hogy azt a pénzt is szemét módon használják, amit anélkül húznak ki a zsebemből, hogy kapnék érte valamit, ezért nem fogok még plusz fizetni. ez persze az életformaszerűen, nap, mint nap bliccelőknek nem érv, és még az én esetemben is sántít.

grigorij (törölt) 2007.07.13. 11:44:32

ctc 2007.07.13. 11:24:05: Tehát akkor szerinted 7300 Ft.-ért fogjam be a pofám a BKV ellenőrök szemétkedései során, mert vidéken ennyi egy 15 km-es bérlet? Ennyi erővel mindenki fogja be!!! Remélem nem gondoltad komolyan, hogy összefüggés van néhány primitív szolgáltató árképzése és bizonyos emberréteg viselkedése között?

moli 2007.07.13. 11:52:03

a turistaknak nem kellene jegyet venni, hiszen toredeket adjak a bkv bevetelenek, viszont ha nem lenne bkv joval-joval tobbet koltenenek a jegyek aranal az orszagban, egyszeruen a hangulat tokeletes elbaszasanak hianya miatt.
MAXIMUM azt tudom elkepzelni, hogy akinek nincs jegye es kulfoldi utlevele van, azzal megvetetik helyszinen a JEGYET.

grigorij (törölt) 2007.07.13. 11:55:21

Egyébként kérdeznék valamit tőletek!
Valóban 2007-ben az a helyes megoldás, ha valaki nem tart be egy polgári szerződést (magyarul nem vesz jegyet a BKV-n), akkor azt diktatórikus módszerrel, megalázva, megszégyenítve, számos esetben fizikailag inzultálva tartatjuk be? Azért ilyen mélyre még az APEH sem megy le! Ez pontosan azonos az aranyláncos, merdzsós társadalmi réteg megagyalós, bézbólütös stílusához.
OK! Büntessék meg a bliccelőket - de tegyék azt úgy, hogy 1. nem zaklatják a becsületesek, 2. az érvényes jogszabályok betartásával!

Pannon Puma 2007.07.13. 11:59:05

Anubisz 2007.07.13. 11:32:54

nem vagyok az anyukád, ez egy felkiáltás volt, olyasmi, mint az, hogy "asztakurva", csak finomabb.

grigorij 2007.07.13. 11:44:32

nem, nem ezt mondtam. azt mondtam, hogy azért a lehetőségért, hogy akár napi 24 órában, ezer vonalon utazhatsz ennyiért, oda ahova csak akarsz a közig.határokon belül, az egy olyan ár/érték arány, ami egy vidéki bérletárhoz képest semmi. Természetesen ehhez hozzájön két dolog: aki köcsög, fel kell jelenteni (pl. az esetben szereplő ellenőrök); a megfelelő (fél)legális módszerekkel folyamatosan sarkallni kell arra a BKV-t, hogy jobb szolgáltatást nyújtson.
Hat évig pesten tanultam, tudom hogy milyen az, amikor havibérlettel el kell mennem öt helyre, és ezt LEGÁLISAN megtehetem, ha kell, húsz átszállással, mert fizettem érte. Büdösmocskos emberek a két falu közti buszon is vannak egyébként.

Col.Maybourne: ha nem veszel jegyet, nincs jogod felszállni. ha nem teccik a busz, nem szállsz föl. persze ez érdekes kérdés, mert ugye ha fölszállsz, de nem fizetsz, a közvetlen kár mindösze annyi, amennyibe a te extra súlyodat cipelni kénytelen villamos (vagy akármi)többletfogyasztása. Ez nem túl erős indok. Ezért hivatkoznak itt többen szerződésre, meg erkölcsi és a közösséggel szembeni tisztességre. de ez már egy magasabb dimenzió.

Hoffy 2007.07.13. 12:01:34

Ez nem kérdés, a turisták hibáztak, bár a bkv idegen nyelvű tájékoztatása egyenlő a 0-val. Viszont a deáktér egy útvesztő a turista azt se tudja mikor, lépett át a másik metró területére. Tehát jó szándéka ellenére is tévedhetett. Itt a kérdés az ellenőrök jogai és viselkedése, mert ha nem beszél egyetlen idegen nyelvet, sem, akkor sem minősítheti az utast, vagy nem ütheti meg a segítő utast. Ezzel csak egyet érnek el velem szembe, aki rendszerint bérlettel utazik, hogy azért bekészítek egy sokkolót, mert kitudja, hátha állati ösztönű ellenőrrel találkozok. Mivel az új bkv vezetés nem nyilatkozott, pedig biztos hallották az ügyet. Nyilván el szeretnék tusolni, mert most sok ellenőrre van szükség, ezért akinek van két lába, felveszik. Minimum 8 általános és Magyar nyelv ismerete kell hozzá. Ez egy lenézett szakma és azért nem állnak sorba ellenőrnek. Ezért nem szeretné a cég hírnevét, romboló ellenőröket nélkülözni. Tehát marad, hogy majd megvédem magamat. Gázspray, sokkoló, Bérlet, stb.

Sir Mortzosch 2007.07.13. 12:32:01

Hoffy, nagyon igazad van, nem tudok emberként viselkedni.
Viszont tudok EMBERként viselkedni.És Ez jelentheti azt, hogy onnan származom.
A te NAGYMAGYAR felsőbbrendűséged porba alázott, engem, szerencsétlen, szegény, szűkagyű, viselkedni nem tudó, nincstelen etc etc erdélyit.
Okos dolog lenne szétnézni és tájékozódni - ki, merre szóródott szét, tényeket, történelmet, miegymást.
De ezt ne erőltsd, meghaladja képességeid.

A marházásért utólag elnézést.Nem volt helyénvaló.Teljesen mást kellett volna...
Az írásom meg engem minősít. És nem is rosszul.
A tied viszont téged minősít.

Érvelni tudni kell. Lehetőleg okosan.
Köpködni meg egy bkv-s is tud.

/off

pingpong 2007.07.13. 12:36:44

lécci srácok ne bántsátok egymást.

Zorro2007 2007.07.13. 12:39:57

The Green Manalishi: 2. Az ellenőr a rendőr érkezéséig - akár testi kényszerrel is - visszatarthatja a bliccelőt (ezért alkalmazzák őket már egyidejűleg biztonsági őrként is). Ez igy nem igaz-> lasd szemelyi szabadsag megsertese, ugynigy egy biztonsagi ör sem erhet hozzad...ha nö a feltetelezett tettes, a ferfi biztonsagi ör még "ra se nezhet" Egy biztonsagi ornek is ugyanolyan jogai/lehetosegei vannak mint egy hetkoznapi embernek...szerencsere

RoxyTHC 2007.07.13. 12:43:45

Sziasztok.
Bocs mindenkitol de nem olvastam vegig az osszes kommentet igy csak az alapsztorira reagalnek.
Elso lepesben a szenvedo alanyu fiatalembert emelnem ki, amennyiben nem ertek vele egyet abban, hogy valojaban miert erezte kotelessegenek, hogy odamenjen az ellenorokhoz es a problemat mint olyat ő oldja meg. Ugyanis, a tortenetbol kiderult hogy az ellenorok 1 nél tobben voltak + iszonyat nagy parasztok ergo felteheto hogy ha odamegy hozzajuk akkor vele is hasonlo modon fognak banni mint az erintett kulfoldi fiatalokkal. 2, Ilyen esetben az embernek merlegelni kell, hogy vagyok e annyira "kemeny" gyerek, hogy ha odamegyek es tetlegessegre kerul a sor, akkor meg tudom e magam vedeni? Ugyanis ha ugyerzem, hogy bar az "ellenfel" 2 vagy 3 emberbol all egyszerre, de feltehetoleg tudok ugy fellepni veluk szembe hogy visszavesznek az arcukbol...vagy ha nem es nekem esnek akkor esetlegesen meguszom e a nagy zamekot kisseb serulesekkel oket viszont a foldrol kell felvakarni...nos ebben az esetben batran lehet valalni a "bekebiro es problemamegoldo szerepet" (ambar a nagydarab ember is belefuthat egy kissebb bicskaba). Ezzel szemben a leirtakbol kderul hogy a szenvedo fiatalember nem eppen a nagydarab kopasz kigyurt izomagyat kepviseli, hanem inkabb az intelektualis (trisztan es izolda), egyedulelo (papagaj) egyetemista (kozgaz) kategoriat. Ezeket nem rosszindulatbol irom, csak ugyerzem hogy neki fel kellett volna merni azt, hogy ott van 2 vagy 3 parszt bunko ellenor, akik nem biztos hogy vevok az o lelki tanacsadeasara. En valoszinu abban a pillanatban amikor 1 ujjal is hozzamertek volna, atmentem volna kommandosba es kovetkezmenyektol fuggetlenul irtozatosan osszerugdostam volna az ellenoroket (ok, en egy agressziv allat vagyok aki lesujjed az ilyenek szintjere stb) de ,meg akkor is ha engem utana eloallitanak, becsuknak, megbuntetnek.... Nos akkor is az emlitett BKV ellenorok miutan kijottek a korhazbol valszeg elore fognak koszonni az embereknek es viragfuzerrel varjak az utasokat es nem jut eszukbe belekotni senkibe, meg olyanba sem aki esetleg latszolag gyengebb vagy kiszolgaltatottabb naluk. Sokan mondjak hogy nem old meg semmit az agresszio, de nem artana figyelembe venni azt is hogy "kutyaharapast szőrével..." En nem leszek buszke magamra azert mert esetleg erosebbnek bizonyultam valakinel, de a masik ember aki ugyerzi hogy neki mindent lehet azt valoszinuleg visszavesz az arcabol!

Col.Maybourne 2007.07.13. 12:48:23

ctc,
Jogom van felszallni. Tanulmanyozd at az 1990 I. tv-t a kozuti kozlekedesrol... Nekem ez a szakmam, tokeletesen ismerem a jogaimat a bkv-n. Regebben amikor magyarorszagi lakos voltam mindig nalam volt a torveny a tetu ellenorok (ki)oktatasa celjabol.
Tipp peldaul: ha az adott kozlekedesi eszkozon nincs kifuggesztve jol lathatoan a dijszabas, akkor onnantol kezdve a viteldij alku targyat kepezi (de buntetni semmikeppen nem lehet!). Tehat egy tomott buszon, ha nem latod a kiragasztott matricat, mert keptelenseg latni, es az ellenor sem latja, akkor szegenyke megbszhtja. Mert nekem honnan kellene tudnom egyebkent, hogy kell-e fizetni es mennyit?

grigorij (törölt) 2007.07.13. 12:52:54

RoxyTHC 2007.07.13. 12:43:45: Minden szavaddal egyetértek!!!!

pingpong 2007.07.13. 12:54:16

RoxyTHC 2007.07.13. 12:43:45

Te gondoltad volna az adott helyzetben, hogy nekedmegy a túlerő, vagyis a bkv ellenőr brigád? én például arra számítottam volna a srác helyében, hogy megörülnek nekem és lefordíttatják a mondanivalójukat. hiába, ilyen a naív ügyfél :)

Corai Döglésű Egér 2007.07.13. 12:57:50


BKV nem a barátom
Mert sose jön mikor várom
Ellenőr lóg a gatyámon
Nem enged sose leszállnom.

Buzi Köcsög Vállalat
Eltörlöm a szájadat,
Nekem ugyan ne ugass,
Lesz még neked nemulass.

Kigyúrt kopaszt nem bántasz,
Fület, farkat berántasz,
A pofád csak akkor nagy,
Ha gyengébbet baszogatsz.

Azt hiszed, hogy karszalag-
ban a van a te hatalmad,
de amikor magad vagy
szusz is, szar is beléd fagy.

Sir Mortzosch 2007.07.13. 13:03:40

Kicsit komolyra fordítva a szót...
fegyvert viselhetsz, amennyiben van engedélyed rá? Tehát magadnál tarthatod?
És ha veszélyben érzed magad, akkor (jóindulatú ember lévén) lábon lőheted a téged veszélyeztető illetőt?.. Jogos lehet az önvédelem ilyenkor?
Vagy Chicago alapján - I shot two warning shots. Into his head?..

vernarancs 2007.07.13. 13:09:56

ctc: Nagyon klasz, hogy 7300-ert ilyen lehetoseget vehetek. Miert nem vezetik inkabb be az orszagos berletet mondjuk 50.000-ert? Lehet, hogy nem fogok a budos eletben tujazni Debrecenben de hat a lehetoseg meglenne ra es azert fizetni kell. Ki nem tojik ra, hogy rakospalotan is buszozhatok, ha en del-budan lakom es soha nem jarok rakospalotan? A zonajegy lenne a jo megoldas. Az aki csak 1 megallot utazik az miert fizessen annyit mint aki atmegy a fel varoson naponta ketszer.

Pannon Puma 2007.07.13. 13:15:56

Col.Maybourne 2007.07.13. 12:48:23

te vagy a jobb, felszállhatsz. jogod van. azért nem olyan nagy baj, hogy nem töltöd te is a buszt túl gyakran, már megbocsáss. Kurvára tisztában vagy a jogaiddal. Még jó hogy nem ilyen nagy tudós mindenki, és azért van aki vesz jegyet/bérletet, nem azon morfondírozik, hogy direkt hogyan cseszhet át másokat. te igazán jó irányba viszed ezt a tetves bolygót, azt kell mondanom. csak aztán nehogy találkozz egy nálad kétszer nagyobb ellenőrrel, aki a seggedbe dugja a kinyomtatott papírkáidat, amit ős valszeg el se tud olvasni, te meg semire se mész vele, hogy még ráadásul érted is, hogy mi van odaírva. remélem abban az országban, ahol élsz, nem így viselkedsz, nem égetsz minket. köszi. (az ember szegjen meg szabályokat, ha kell, de ne mások kárára)

grigorij (törölt) 2007.07.13. 13:17:17

vernarancs 2007.07.13. 13:09:56: Ne adj ötletet nekik!!!!
A zónajegy persze, hogy jó! Nekünk, utasoknak. De nekik?
Valamikor egyetlen jeggyel juthattunk monjuk a Nyugatiból ki Újpest végére, vagy a Moszkváról szintén Északra a francba! Elkészült a metró és a BKV járatot szervezett és ma már ezekhez az utakhoz 3-4 jegy kell! Tehát ne várd a zónajegyet!

Pannon Puma 2007.07.13. 13:19:56

vernarancs 2007.07.13. 13:09:56

a zónás jegy okos ötlet. meg a villamosszakaszjegy se lenne elvetendő. mert miért fizet az ember (turista) egy egész nagykörútért, ha csak két megállót megy? és miért fizet az ember háromnapos matricát az összes autópályára, ha csak az m7-esen megy szombaton? és még sorolhatnánk. ja, a upc pert nyert, hogy igenis csomagok vannak. miért fizetek a fashiontv-ért a csomagban, ha sose nézem?

egyébként mégegyszer mondom, a zónás megoldás tényleg logikus és szükséges.

The Green Manalishi (törölt) 2007.07.13. 13:25:01

Col.Maybourne, a 1990. évi I. törvény
a Polgári Törvénykönyv egyes rendelkezéseinek módosításáról nem tudom, hogy jön ide, amire te gondolsz, az a 1988. évi I. de nem is ez a lényeg, hanem az, hogy a tv.-ből kibaszottul nem lehet levezetni, hogy jogod van JEGY NÉLKÜL utazni, ui. az, hogy jogod van részt venni a közlekedésben (3.§ (1) bek.), de a 8. §-ban foglalt állami feladatokból sem jön ez le...
A tipped meg egy faszság, mellesleg a BKV-járműveken kint van a díjszabás.
Ha már ennyire szeretsz "okoskodni": azzal a ráutaló magatartással, hogy felszállsz a járműre, szerződeses jogviszony jön létre közted és a BKV-között, és ezzel elfogadtad az ő díjszabását, utazási feltételeit, stb.

beszélsz itt faszságokat...

pingpong 2007.07.13. 13:30:42

jaja, zónákat Budapestre! Bár hogy aztán azzal hogyan boldogulnának az ellenőrök...:)

The Green Manalishi (törölt) 2007.07.13. 13:33:24

Nem mellesleg az, hogy a tömegközlekedésért fizetni kell, köztudomású tény, amit a bíróság külön bizonyítás nélkül elfogadna, ilyen állatsággal nem is érdemes még csak próbálkozni sem.

Pannon Puma 2007.07.13. 13:35:09

The Green Manalishi 2007.07.13. 13:25:01
ja, ezt nem tudom, de nem árt néha a szakszerű ellenvélemény. én nem vagyok jogász, de fura lenne, ha azért, mert nem férek oda a matricához, ne kellene fizetnem. mindenesetre mint már mondtam JÓÉRZÉSŰ, erkölcsileg ÉP ember ilyen hüleségekkel nem kerüli ki szándékosan a kötelezettségét.

az éjszakai dolog tökre más kérdés, mert pl. az, hogy én a puszta közepén az éjszakaibuszra nem tudok jegyet venni, nem szándékos kötelezettségszegés. Ilyen esetben (a megfelelő helyen és időben) olyan ellenőrnek kellene ezeken a vonalakon utazni, akinél büntetés nélkül lehet vonaljegyet venni. a metróba meg forgókapu+kamera (ami rögzít), és kész.

grigorij (törölt) 2007.07.13. 13:42:44

The Green Manalishi: Jól mondod, ezt ragozzuk már vagy két hete itt az ízeltlábún!
A BKV használata nem alkotmányos jog! Tehát ha elfogadjuk a cég feltételeit, akkor utazhatunk, ha nem, hát nem!
De pont ez a bibi! Mert a cég feltételeinek összhangban kell állnia a hazai törvényekkel (üzleti, polgári, fogyasztóvédelmi stb.), így látható, hogy a BKV nem hatóság.
De 1000x ismét! Nem a bünti, meg a bliccelők kiszűrésével van gond! Hanem a viselkedéssel! Mit szólnátok, ha jön a díjbeszedő, és mert nem akarsz fizetni, egyszerűen pofánvágna!

grigorij (törölt) 2007.07.13. 13:56:16

De az sem lenne piskóta, ha mondjuk a cégednek tartozik egy másik, erre odamész - két bizt.őrrel, szolg.kívüli rendőrrel - és közlöd, hogy addig senki sehova, amíg nem fizet. Szerintetek hány évet kapnál önbíráskodásért, személyes szabadság korlátozásáért stb.
Most akkor a BKV ezt megteheti?

Salgo2 2007.07.13. 14:08:16

"Csak ahhoz nincsnek hozzászokva, hogy nálunk átszálláskor új jegyet kell lyukasztani. Ez magyarisztáni jellegzetesség, a legtöbb ajrópéer nagyvárosban egy jeggyel annyiszor szállsz át, ahányszor tetszik."

Orbitális tévedés!

Egy ajropéer Londonban, ha 3 állomásnyi távolságra veszel metrójegyet, és a 4.-en akarsz kiszállni, kifizettetik az egy megálló távolságot, vagy ki sem engednek.

Ott zónákba van felosztva a metrórendszer, ha átutazol a másik zónába, magasabb díjat kel fizetned.

Magyarisztánban, tudod, amit annyira utálsz, ha felszállsz a kékmetróra, akkor is egy metrójegy a költség, ha a fele utat teszed meg, vagy ha a teljes járathosszon utazol.

Ugyanez Londonisztánban, ha két megállót mész, kb 1000 Ft, ha ötöt, 1500, ha 10-et 3000 ft, arányaiban.

Egyébként ott is hamar feltűnne egy-két marcona alak, hogy fizetésre bírjon, ha bliccelsz. Ha nem hiszed, próbáld ki egyszer.

szgyula 2007.07.13. 14:12:39

Csak egy kis jogi hatter: az ellenor hivatalos feladatot ellato szemely, ami kb. annyit jelent, hogy a felrugod, akkor szigorubban biraljak el. Ennyi. Extra jogai nincsenek. Nem tarthat vissza. Nem tepheti ki a kezedbol a berletet (de elkerheti es ekkor oda kell adnod). Meg elveheti a berletszelvenyt, ha nincs beirva a szam. De NEM TARTHAT VISSZA, EROSZAKOT NEM ALKALMAZHAT, NEM IGAZOLTATHAT. Sot, elore kell igazolnia magat, ha kered, addig SEMMIT nem vagy koteles tenni. Ha meg rendort hiv, akkor rendor koteles megadni *neked* az ellenor nevet, foglalkozasat. TOvabba rendor nem adhatja ki adataidat az ellenornek, azt a BKV kell kikerje utolag (ekkor viszont ki kell adjak).

celecoxib 2007.07.13. 14:14:19

The Greean Ma

Van egy kis tévedés az írásodban.
Konkrétan: az ellenőrök nem alkalmazhatnak testi kényszert!!!!
alant a részlet ebből az írásból jesz.ajk.elte.hu/arato14.html
"A gyakorlatban a legsúlyosabb probléma az ellenőrök magatartásának értelmezése. Az ellenőr ugyanis nem hatósági személy, semminemű jogosultsága nincs sem erőszakot alkalmazni az utassal szemben, de még igazoltatására sem. Legföljebb értesítheti a rendőrséget és keresetet nyújthat be a bíróságon; azonban arra nem kényszerítheti az utast, hogy megvárja a járőröket. ( A birtokvédelem elvét legtovább terjesztve esetleg addig mehet el, hogy a jeggyel jogosulatlan utazókat a távozásra bírhatja mint a tulajdonos és birtokos BKV képviselője, de semmiképp sem foghatja le ) A "metrórendőrség" azonos tekintet alá esik - nem hatósági személyek szervezete. A - magukban is törvénytelen - fenti kényszerítő cselekmények miatt pedig az utas fizetésre kényszerül, pedig csupán a polgári jog szabályai miatt per lenne indítható vele szemben. ( Az összeg csekélysége és a gyakorlati nehézségek ellenére. ) Semmivel sincs több joga a BKV Rt.-nek ilyen értelemben önbíráskodást alkalmaznia - jóllehet a Fővárosi Önkormányzat a tulajdonosa - , mint bármilyen magánszemély vállalatának, hisz az Alkotmány a tulajdonformák ( állami, így önkormányzati, illetve magán ) teljes egyenjogúságát deklarálja."

_wood_ 2007.07.13. 14:15:21

grigorij 2007.07.13. 13:56:16

jaja, jogos észrevétel; és a hasonlat is jó :D

_wood_ 2007.07.13. 14:20:33

"rendor koteles megadni *neked* az ellenor nevet, foglalkozasat"

nem értek hozzá, de ez elég furcsának tűnik. az ellenőrt nem védi a törvény? a foglalkozását meg úgyis tudom... :)

pingpong 2007.07.13. 14:43:39

Salgo2 2007.07.13. 14:08:16

Asszem ez így nem egészen pontos, ahogy írod. Az árváltozás a zónaváltás miatt és nem a megállók száma miatt van.

www.tfl.gov.uk

Hoffy 2007.07.13. 14:49:37

Tudod gothic ha off -olsz akkor sem adok egy hazáját elhagyó senki véleményére. Előttem te is azok közzé tartozol, történelem ide vagy oda. akik kalandvágyból elhagyták erdélyt és itt rontják a levegőt. Mint írtam wiskis, törtetők, érzéketlen, másokat letaposó emberek jöttek át. Tisztelet a nagyon kevés kivételnek, (ilyet nem ismerek). Az igaz Magyarok ott maradtak.

NémethMarcell 2007.07.13. 14:54:32

Tévedés, az ellenőr közfeladatot ellátó személy (tömegközlekedés!), így kérheti a személyit. Persze a törvény itt zárul is, mert ezen kívül semmi mást nem tehet.

NémethMarcell 2007.07.13. 15:02:46

"Ugyanez Londonisztánban, ha két megállót mész, kb 1000 Ft, ha ötöt, 1500, ha 10-et 3000 ft, arányaiban."

Nem hogy nem egészen pontosan, hanem egyáltalán nem így van. 1800 Ft-ért már csúcsidőn kívüli napijegyet kapsz az 1-2 zónára, ami nagyjából lefedi London belső részét (és nem csak a belvárost!).

Salgo2 2007.07.13. 15:06:39

"Asszem ez így nem egészen pontos, ahogy írod. Az árváltozás a zónaváltás miatt és nem a megállók száma miatt van.
"

Igen, de (az egyes zónán kívül) a zónaváltás két-három megállónként megvan, és így ha átutazol több állomáson* (így több zónán*), többet fizet a kalandozó.

* itt van nekem igazam
** itt van Neked igazad

Marvin (törölt) 2007.07.13. 15:11:27

Gondolatkisérlet:
Tfh. egy ellenőrnek naponta 5000 utassal van dolga a munkájánál fogva. A BKV statisztikája alapján az utasok harmada utazik jegy nélkül. Éegyünk mi optimisták és vegyünk egyötödöt, azaz van 1000 potyautas. Legyünk ismét jóhiszeműek, tételezzük fel, hogy a bliccelők 90%-a megadja magát. A maradék 10% pedig a kötekedős, igazság bajnoka, jogaival tisztában levő, okostojás, öntudatos utas.
Nem csodálkozom, ha egy normális ember megzakkan ettől a munkától és egy arogáns bunkó lesz belőle. Hogy akkor miért csinálja? Mert valamiből el kell tartani a családot és ez még mindig jobb, mint a segélyért sorban állni, ami...

Most nem védeni akarom őket, csak beleképzeltem magam a helyzetükbe. Én pl. biztosan két k@va nagy pofonnal intézném el, ha jönne egy Col.Maybourne és elkezdené magyarázni a bizonyítványát. Az ilyen és hozzá hasonló emberekkel a legnagyobb probléma nem is az, hogy saját maguk is elhiszik a sok baromságot amit beszélnek, hanem hogy ezt még magas lóról is komunikálják a másikkal.

Col.Maybourne 2007.07.13. 15:13:14

Green,
Jo, elirtam a datumot. Sooo?
Nyilvanvalo, hogy a fele tarsasag szereti a kocsog kallereket, a masik fele meg nem. Egyebkent vertem mar kallert es ok is engem.
Az egeszben csak az a fos, hogy belenyugodtok ebbe a helyzetbe, sot nehanyan meg igazat is adtok ezeknek a szemeteknek. Es 4 evente ujravalasztjatok a tetu demszkyt, aki a fonoke ennek a tetvedek bkv-nak. Ezek vagytok ti, pesti magyar(?) emberek. Persze itt mindegyikotok tagadja, hogy ra szavazott volna, de valahogy megis o gyozott. Ha ertelmes polgarmesteretek lenne, nem turne el az ilyen viselkedest a fovaros tulajdonaban allo ceg egyik alkalmazottjatol sem.
(a kozlekedesjogasz meg en vagyok, ne okoskodj...)

Salgo2 2007.07.13. 15:15:34

""Ugyanez Londonisztánban, ha két megállót mész, kb 1000 Ft, ha ötöt, 1500, ha 10-et 3000 ft, arányaiban."

Nem hogy nem egészen pontosan, hanem egyáltalán nem így van. 1800 Ft-ért már csúcsidőn kívüli napijegyet kapsz az 1-2 zónára, ami nagyjából lefedi London belső részét (és nem csak a belvárost!)."


MOndandóm lényege az volt, hogy Bp-en egy jeggyel keresztül lehet utazni a várost (pl. a kék metróval) míg pl. az eurpoéer Londonban nem, a távolság függvényében drasztikusan nő a fizetendő összeg.

Más.
Az 1-2 zóna Londonban a város kb. egynegyede, igaz?

Sir Mortzosch 2007.07.13. 15:17:36

Vesszőparipád himbilimbijét vedd a szádba hoffy és szííívd meg jól.
ad primo: fogalmad sincs, hogy honnan vagyok és hol tartózkodok,
ad secundo: másokat letaposó emberek = munkájukat RENDESEN elvégző emberek, aki fizetésért elvégzik a munkájukat és nem sunnyognak el előle, ahogy, valószínüsíthetően te teszed.
ad tertia: rendkívül hálás vagyok utolsó mondatodért...az igazi Magyarok ott maradtak.
Te kiféle, miféle vagy ? szerb?horvát? valamilyen kevertvérű?
Fura, hogy a magyországi embereket kizárod a körből, utolsó szavad értelmezve a konklúzióm az, hogy aki magyar Erdélyben marad/megy.
Maradnak a cigányok és a kínaiak ?
Vagy lenézed a Magyarországon élő, MAGYARAJKÚ embereket?
Kis gyurcsánbérenc vagy... "el lehet menni!" Magyarok, irány Erdély, mert hoffy mondá vala!
Csomagolok és irány Erdély. Ott legalább nem fognak magyarul beszélő, kevertvérű senkiháziak ugatni.lásd:temagad

Col.Maybourne 2007.07.13. 15:22:17

Marvin,
gyere probald csak meg ;)

Hoffy 2007.07.13. 15:43:19

gothic te megint mást olvastál mint amit írtam. Nem várom el, hogy tudjál magyarul. Magyarország joggal a Magyaroké, de erdélyben is igazi Magyarok éllnek. Csak az olyan elmebetegek hagyták el mint te. Én Magyar Magyar vagyok itt születtem és itt élek. Nem mentem ell máshová mint te úgymond szerencsét próbálni. Letaposni embereket, hogy én élhessek, ahogy ezt az erdélyi magyarok teszik.

Hoffy 2007.07.13. 15:54:44

gothic a véleményemtől függetlenül is azt mondtam amit hallottam, az ellenőröktöl. Te ezért vádolsz te eszement barom te senki. A stílusod szerint pedig magyaraljáról származol. Nem kívánom a Magyarságom veled megvitatni, mert van olyan ősöm akit te büszkén emlegetsz és igaz magyarnak nevezel. De a jelenben már más eggyes erdélyi emberek magyarság tudata. Ide a pénzt, meg a földet és küldjük a selejtet, hozzátok, szerencsét próbálni.

grigorij (törölt) 2007.07.13. 16:07:07

Marvin: anélkül, hogy kötekednék! 5000:1000 aránnyal számolsz (kenvenc Karink 2/3:1/3 arányt emleget, azaz nála 5000:1650)!
De ismét kérdem! Mi van velünk, a minden szempontból többséget képező becsületesekkel???? Nekünk vajon miért kell eltűrnük a zaklatást, a modortalanságot??? Még, ha épp előttünk borult ki a kíber???
Ezt magyarázza már meg valaki! De ne erkölcsileg! Jogilag!

Sir Mortzosch 2007.07.13. 16:07:09

te Magyar Magyar vagy. Gratulálok!
Ugorjunk neki a helyesírásodnak:
Nem tudjál, hanem tudj.
Nem éllnek, hanem élnek.
Nem ell, hanem el.
A vessző elhelyezésének szükségességébe meg nem is megyek bele.
Büszke vagyok rád, te Magyar Magyar!
Ki az erdélyiekkel!
Éljen az önérzet! Éljen a magyarhoffy (horthy?!) és idegen(nemmagyar, lásd cigány,arab,kínai) barátság, hisz ők jobbak neked, mint a határontúliak.
Rá se ránts! Én szégyenlem magam helyetted.
Az ilyen elmebetegek mint te ( szavaiddal élve) lopják ki (régebb schilling (A),pfenning (D)-(DDR))a vécésnéni tányérkájából a pénzt, hogy egy Mars-csokit tudjon venni. Az ilyen elmebeteg mint te eszi a szart Belgiumban és veri a nyálát itthon, hogy milyen nagymenő.
Vágyom rá, hogy örülj annak, hogy az erdélyi magyar többé nem tapos le téged (lévén munkaszerető és képzettebb mint te) nem veszi el a munkádat.. vágyom rá, hogy te dolgozhass míg a szemed kiesik és a megdolgozott pénzed felét elvigye az adó a másik felét meg a roma-arab-kínai koalíció. Ámen!

Sir Mortzosch 2007.07.13. 16:10:13

Látom, hogy valaki segített neked, vérszemet kaphattál.
Milyen pénzt?Milyen földet?
Bolond vagy édes fiam?
Az eszeddel és két kezedeel próbálj szerencsét.
Pénzzel mindenki boldogul.
Ne légy barom !
(helyesírás!!!!!!!!!)

atleta.hu · http://www.atleta.hu 2007.07.13. 17:24:49

Jol kivizsgaltak az ugyet, mit kell pattogni. Az ellenorok megmondtak, hogy te vagy a hibas. Szakertoi velemeny :). Tok veletlenul nem volt egy kamera a kozelben? Mert abbol azert eleg jol lejonne az igazad.

Stupido Girl 2007.07.13. 18:01:30

Most hétvégén történt velem, illetve a barátnőmmel a következő. Ő nem Budapesten lakik, hétvégére jött fel meglátogatni. Vett jegyeket előre, földalattival akartunk utazni, épp állt be a vonat, rohanás, barátnőm bedugja a jegyet az automatába és ő is felszállt, amikor észrevette, hogy a kapkodás miatt gondolom, a jegyével nem történt semmi. Mondanom sem kell, kijáratnál ellenőrök. Kérik a jegyet, ő odaadja, és mondta, hogy nem sikerült az érvényesítés. Ellenőr fogta a jegyet, kettétépte, zsebre rakta, és után nem foglalkozott velünk. Megjegyzem, nem direkt volt a bliccelés, minden alkalommal kezeltette a jegyet.
Másik, én a Deák tér mellett lakom, így naponta többször is itt szoktam a metróra le vagy felszállni. Még soha nem volt afférom az ellenőrökkel, igaz, van bérletem, rá van írva az igazolványszám, és ha látom, hogy ott dekkolnak az ellenőrök, akkor előre előkészítem a bérletet. Egész biztos, hogy vannak bunkó ellenőrök, de sokszor az utasokat sem kell félteni. Ismerek olyant, aki soha nem vesz jegyet, és még büszke is rá, és könyveli is, hogy milyen arányban van a megtakarítása, és büntetések. Akinek nincs bérlete, igazán tarthatna magánál 1-2 jegyet, vagy menjen taxival. A BVK szolgáltatása (olyan, amilyen), de senkinek nem jár állampolgári jogon. A boltból sem távozhatsz fizetés nélkül, csak azért mert hosszú a sor a pénztárnál, és neked sietős, vagy mert éppen nincs nálad elág pénz.

Stupido Girl 2007.07.13. 18:17:20

Mivel barátnőm Veszprémben lakik, így tudom, hogy ott nem csak minden buszra jó összvonalas bérletet lehet venni, hanem csak 1 járatra érvényeset is, és az használható más járatok azonos útvanalán is, ahová a bérlet érvényes.

köpcöspapa 2007.07.13. 18:49:45

ja most nézem a tévében

Rák Attantam 2007.07.13. 19:46:57

Viszont már jó hosszú ideje nem frissül a Homár.
Vagy Karola ment le a Balcsira a hétvégére, vagy Homárék váltak oknyomozás közben BKV-ellenőrök martalékává.

nyekk 2007.07.13. 20:41:52

Karola leutazott Balaton Kiricsire. A hétvégén szünetel a fosfényesítés a BKV-nál.

baloghge 2007.07.13. 22:03:18

Ma megvolt a tények - köszi-, aki lemaradt itt, megnézheti:

tv2.hu/2007-07-13/Megutottek_egy_utast_a_BKV-ellenorok_-_INTERJu/

Ha nem alszom el hétfőn, akkor reggel Mokka, f8 -kor.
Addig is mindenkinek jónapot.
Gergő

NémethMarcell 2007.07.13. 22:11:53

"Mondandóm lényege az volt, hogy Bp-en egy jeggyel keresztül lehet utazni a várost (pl. a kék metróval) míg pl. az eurpoéer Londonban nem, a távolság függvényében drasztikusan nő a fizetendő összeg.

Más. Az 1-2 zóna Londonban a város kb. egynegyede, igaz?"

Ha a város keresztülutazása alatt azt az egyszem vonalat érted, ahol egy adott lakótelepről egy másikra juthatsz el, akkor igen, keresztül tudod utazni a várost. Kár, hogy senki nem él a lehetőséggel.

Egyébként azt megnézted, Budapest mekkora részét fedi le metróvonal? Szerintem ha 20%-ot mondok, túloztam...

A BKV jegytípusainak és -árainak abszurditása egyébként jól jellemezhető azzal a példával, hogy ha valaki a Nyugatinál dolgozik, de a Lehel térnél lakik (ez ugye 1 megálló), és tegyük fel, hogy nem szeret gyalogolni, muszáj ugyanazt a bérletet megvennie, mint aki egész nap utazgat Budapest egész területén (és Budapest van elég nagy ahhoz, hogy zónákra lehessen osztani!). Így tényleg nem kell csodálkozni, hogy ezek az emberek autóba fognak ülni.

skaresz 2007.07.14. 07:12:31

Hali!

Ez az "országimázs" ???? Inkább "országblamázs".... :-(
Nekem éves bérletem van (nem dicsekedni akarok és nem vagyok balek sem), de ezért a pénzért szolgáltatást várok el!
Nem verést..... A segítségnyújtás pedig NEM beleavatkozás/kötözködés ! Mondjuk személy szerint engem is megüthetett volna az ellenőr, egyszer.... Utána mehetett volna a forgalmi ügyeletre a törött kezével,én meg rendőrt hívtam volna. Levezetésképpen.... Fogja rám,hogy blicceltem ! Próba, szerencse.

Max 2007.07.14. 08:25:17

Én nem vagyok erőszakos ember,sőt...kerülöm az erőszakot messziről,ha lehet,de ha összeakadok ezekkel az "állatokkal", nem garantálnám,hogy nem vágom be a metró alá.

Attól még,hogy BKV ellenőr én támadásnak veszem,ha gyomron vágnak.

Dr. Panasz Muki 2007.07.14. 12:27:33

Te jó ég!!!!
CCTV-t a metróba!
Ha be lenne kamerázva a metró (használva lenne), ez sem és még egy csomó más atrocitás nem történhetne meg. Állampolgári jogok??? Hol a rákba él az ombudsman?

Jegkoko 2007.07.14. 20:47:49

Furcsa, nekem még soha az életbe nem volt problémám az ellenörökkel, pedig találkoztam már nem egyel.Amugy meg mindenhol lehet jegyet venni, aki ezt mondja az még a néhány évvel ezelötti állapotról beszél, amikor kevés és sok nem müködő jegyautómata volt.

Rák Attantam 2007.07.14. 22:19:23

Háááát, végülis volt, aki a Rákosi rendszerben is jól érezte magát...
De hogy ne politizáljak:
- Bill Gates: 640 kilobájt mindenre elég.
- Newton után nem sokkal: "A fizikában már mindent felfedeztünk, amit felfedezni érdemes."
és még sorolhatnám a "nekem semmi bajom, minden jó és szép" sztorikat.
Ettől függetlenül elég sok érvényes jeggyel/bérlettel utazónak van baja a békávéval.

szgyula 2007.07.15. 09:12:16

Jegkoko: Nekem sokszor meg munkanap, nappal is problemat okoz. Igaz, nem metromegallonal lakom, hanem az 1-es villamos vonalan. Berletet venni meg remalom. Automata van, sok 10 000 Ft-om van mar bennuk az evek soran 10-bol 1 esetben kaptam jegyet.

Jegkoko 2007.07.15. 10:55:09

Én a mulltkor a körúton a 4-6 villamos megállójában simán kaptam jegyet, régebben volt, már hogy nekem is benyelte a pénzem, de belevágtam egyet és 2 jegyet is kidobott meg a pénzemet is.

feketefityma (törölt) 2007.07.15. 19:35:37

Írd le egy papírra hogy "Ez igazán nem volt szép dolog!", rakj bele egy féltéglát - a nyomaték kedvéért - és add oda az ellenőr bácsinak.

Annak az agresszív fejű nagybátyádnak meg - tudod aki kidobó a mucsajröcsögei kocsmában és desszertnek poharakat zabál - mondjad hogy azt kell lezúzni akinek az üzenetet adtad, meg a barátját.

Kommunikáljunk európai módra!
Megfelelő embert a megfelelő helyre!
Foltot a zsákra!

währenßhöhleigkeitigchen 2007.07.16. 00:11:08

Gyorsan a témához:

A BKV így működik. Én is kaptam egy ilyen jellegű választ egy panaszomra, azt valami Török (így hívták) írta alá:
"... az ellenőr jelentést tett..." aminek a tartalma, láss csodát, nem egyezett a panaszommal - de ettől fogva számára én voltam a hülye.

Pedig a Török is, az ellenőrök is (a bunkók éppúgy, mint a gyerekszobások), meg a Verec László is belőlünk él. Egyrészt, mert mi perkáljuk le a jegyek árát, másrészt, mert a BKV adósságát a mi adóforintjainkból segítik törleszteni (fővárosi és állami költségvetés). És mivel az ilyen ügyek miatt az embernek egyre kevesebb kedve van BKV-t használni, még magasabb jegyárakra lesz szükségük, és mégtöbb közpénzért fognak majd kuncsorogni...

Szart se ért az Aba Botond leváltása, ez ugyanaz a bagázs...

RoxyTHC 2007.07.16. 08:39:18

Hali All!

Velemenyem szerint a hiba a MATRIXban van. Ertem ezalatt hogy maga a rendszer rossz. Egy rendszer hatekonysaga nem abban all hogy hogyan tudom rakenyszeriteni az adott dolgot az emberekre, hanem abban hogy az adott dolog amit szeretnek elerni azt az emberek onnon gondolkodasanak valtozasara jojjon letre.
Egyszeruseg kedveert ; Nem az a jo megoldas, hogy a BKV felvesz 2 millio elenort es egyeb eroszakszervezeti egyeneket es azok mint egy "behajto" ervenyesitik az adott szabalyokat, hanem eleve olyan rendszert kell kialakitani ami az ellenorzesi oldalrol az emberi tenyezot, ezaltal a vitatkozas lehetoseget kizarja. Nem olyan tavol tolunk, bar jocskan benne a rohadt imperialista kapitalista fufjfujfuj regioban (RÓMA) olyan rendszer van a metroknal, hogy az adott user vesz egy napi, heti, havi jegyet (kis vonalkoddal ellatott kartya) ami nem is olcso (a hetijegy 18 euro viszont mindenre jo), es pl amikor megy le a metroba akkor egy ilyen forgo sorompoval talalja szemben onmagat, ami akkor nyilik amikor az ember bedugja egy konzolon az erre kialakitott nyilasba a kartyat. Ugyhiszem Róma elegge egy forgalmas varos, es megis mukodik a rendszer, bliccelo nem igazan van, mert az baromi latvanyos lenne amint valaki elkezdi megmaszni a biztonsagi kapukat.
Nalunk alapveto problema, hogy a magyar ember sajnos olyan, hogy amit lehet ellop elbliccel kijatszik stb... En ezzel nem akarok senkit serteni enis magyar ember vagyok, es igen...enis ha tehetem megsporolom adott esetben azt a penzt a amit egy adott szolgaltatasert fizetni kellene. Sajnos ez a regi rendszerbol visszamaradt reflex, amikor a szocializmus neveben szethordtuk/ták az orszagot. Ha az emeberek gondolkodasmodja olyan, hogy ugyerzik nekik pl alanyi joguk mondjuk a BKV -n jegy nelkul utazni, akkor el kell fogadni azt, hogy az ellenornek is alanyi joga velunk bunkonak lenni. Es erdekes...egyik sem jogos. De ha en ugygondolom, hogy megteszem azt hogy nem veszek jegyet a metrora, akkor az ellenor is gonolhatja ugy hogy ezert neki jogaban all velem parasztkodni. Mivel ezek emberi tenyezok, ezert az emberi tenyezo csokkentese , elvezet a konfliktushelyzet kialalkulasanak elkerulesehez. Tehat ha nekem KELL jegyet vennem AHHOZ hogy BEJUSSAK a matroba, mert maskulonben belefutok egy ZART kapuba (es annak aztan magyarazhatom a jogaimat es a mierteket nem hinnem hogy erdekli vagy hatasa lesz), akkor elobb utobb termeszetes lesz az agyamban az, hogy jegyet kell vennem. Ezzel szemben ha ellenor van, akkor lehet hogy az ember megprobalja megkeresni a kibuvokat, mint pl : hatha nincs ott az ellenor, hatha nem vesznek eszre, hatha ki tudodm magyarazni ha elkap, hatha meg tudom felemliteni ha elkap mert en vagyok a terminator.
Tehat vegeredmenyben az emberek gondolkodasmiodjan kell valtoztani olyan ezkozokkel, amelyekkel egyszeruen nem lehet vagy erdemes vitaba szallni.

stellaz1 2007.07.16. 11:34:30

"Mocskos bkv salalala"

"Ha nem tudod mit akar az élet tőled, gyere el te is jegyellenőrnek"

Amúgy egyszer pénzvizsgálóval kartak átkutatni, tegnap megakrtak verni a fogason, meg egyszer otthonhagytam a tárcám, pénzem, bérletem, és munkába menet voltam, tehát mire elértem a metrót és észrevettem, már nem tudtam visszafordulni. Kértem, hogy had menjek le, mert egyszerűen nem tudom, hogy megoldani, max gyaloglok 10 km-t. Ha aszongya nem lehet, akkor az ok, mivel én csak kértem, arra lehet ugye nemet mondani. Ez renben.De hogy az egyik 8 általánosos elkezdett szídni, azzal a logikával élve,hogy ma biztos fogok ebédelni, mert ne mondjam, hogy ne, és ha ebédelek akkor jegyre is van pénzem.

De komolyam, ekkora hülyéket hol alkalmaznak még????

Egy kérdés: Tud valaki alacsonyabb és lenézettebb társadalmi státuszt mint a BKV kaller és a parkolőr?

Rák Attantam 2007.07.16. 11:38:28

Nem tudom, hogy alacsonyabb társadalmi státuszt képviselnek-e, de valahol nagyon ott vannak pl. a Mónika Show (bér)"szereplői" is. Mondjuk azok csak egymást püfölik el néha, szóval talán mégis feljebb vannak a ranglétrán. :)))

jesszumpepi (törölt) 2007.07.16. 13:22:53

Én azoktól a politikusoktól kapok hányingert,akik undorító módon hazudnak.A szexuális irányultság pedig többségüknél heteró.Vagy azoktól a munkahelyi főnököktől,akik visszaélnek a munkavállaló kiszolgáltatottságával,pedig többségük heteró.Vagy azoktól a "férfiaktól",akik ülnek a járműveken,és ha felszáll egy idős néni,vagy egy kismama,szelektív vakságot kapnak,pedig többségük vélhetően heteró.

stellaz1 2007.07.16. 14:21:10

Jesszumpepi

Írásodból kiderül, hogy te biz igazi nagy homok vagy, szal a te véleményed (lehet a párod éppen egy ratyi kaller) erős elfogultság miatt nem nyom a latba túl sokat :)

Osiris 2007.07.16. 18:31:38

Hát emberek nem vagytok semmik. A BKV primitivségétől eljutni a szexuális irányultságig azért nem gyenge teljesitmény... Habár ha b**i BKV-sokat nézem akkor tulajdonképpen onnan is indultunk. Hát itt aztán volt minden hideg-meleg jogok, elvek, még a londoni jegyárakkal is párhuzamot akartak vonni egyesek ami azért tényleg elég kacagságos.(a gazdaság között se lehet párhuzamot vonni fel kéne fogni(szerintem a többi friss tagállam se a leghárdkórabb eu-s országhoz hasonlitja magát)) És van egy igazi Magyar Magyar (Hofi után szabadon reméllem ez csak utalás) is aki itt is mi mást csinálna (???) Magyarkodik(holott messziről világit rola, hogy SOHA nem járt sehol butapesten kivül)(végülis ehhez ért). Akkor a sok jog meg minden okoskodás végén feltennék egy kérdést, és utánna elmondom mit KELLETT volna tenni. A kérdés: "Más ember nem volt azon az állomáson ???" Csakmert ha mondjuk melléd állt volna hallgatózni, akkor lehet nem lett volna attrocitás.
Szóval a megoldás amit már az egyik előző felszólaló is megemlitett de nagyon elmentetek mellette: a tények rögzitése. Ma már minden bigyóba be van épitve legalább ezer mega felvétel. MP3-ba hangfelvevő, telcsibe kamera, stb. Ugyanis a tanulság nem az h milyen bunkók a BKV-sok (amugy nagyon...) a tanulság marad a régi:
"nem az a lényeg, hogy mit tudsz, hanem hogy mit tudsz bizonyitani".

Ha én ott leszek egy ilyen atrocitásnál tuti nekimegyek a bkv-snak csak vegyétek fel hogy majd kimagyarázhassam miért löktem a metró alá(..a huzat, meg furcsán esett rá a fény.... amugy is ő ütött elsőnek). Tartsunk már össze emberek!!! Ne hagyjuk már hogy IQ-tlan barmok TERRORizáljanak BÁRKIT is.

Egyébként az ÖSSZES Bp-i lakos 99%-a béna lúzer. Ennyi bicikliút mellett inkább ülnek a dugókba :-) Én fele annyi idő alatt érek be dolgozni mint amig BKV-val jártam. Naponta 40 percet kaptam plusszba, amit nem dugóban/bkv-n/unatkozva töltök már el hanem értelmes dolgokra pazarolva.
Ki lehet számolni hogy egy 4 águ kereszteződésnél pont 2X annyi zöldet kapsz, mint egy autós, ha nem egyszerre zöldül a zebráéval a te irányod.(egyszer a zebra, egyszer az ut zöld minden iránybol) Ha meg egyszerre zöldül akkor ugyis mindegy. De semmiképpen ne mozogjatok emberzoknik. A Bp.-i Lányoknak meg akkora a feneke hogy kirakós römit lehet rajta játszani. Ti tudjátok...

Azt is pedzegette itt mindenki h igy BKV, ugy BKV Aba Botond stb. Feltünt valakinek hogy a tömegközlekedés az sajnos egyenlőre NEM versenyszféra. Ez annyit tesz, hogy mivel nincsenek konkurens cégek akik versenyeznének értem(az utasért). Ebböl következik hogy nem is fejlesztik a szolgáltatásuk szinvonalát megfelelő mértékben, mert nincsenek rákényszeritve. A versenyszféra mindig is nagyobb kihivást jelent mint az állami monopoljogokkal való bűvészkedés. Következésképpen mindig a versenyszférában fognak dolgozni a jobb képességü emberek. Majd ha bevezetik a kapitalizmust a most lehetetlennek mondott helyekre (rendőrség, máv, tömegközl.) akkor esetleg javul majd a szolgáltatás szinvonala. Az a duma, hogy miért nem rögzitik a kameraállásokat az jó nagy kamu duma, ugyanis akkor nem lehetne például a benzinkutakon se kamera. Sok nyugati országban például a metrókamerák(és a pályaudvari kamerák) öszekötve működnek az Interpool terror ellenes adatbázisával, és olyan képelemző szoftverek futnak rajtuk, amik még plasztikai műtét után is felismerik a terroristákat...
Szóval mindent lehet csak akarni kell
Vagy ha nem akarják ki kell kényszeriteni.

Kérlek titeket hogy GONDOLKOZZATOK el ezeken a dolgokon, de NE reagáljatok rá.

Hoffy 2007.07.16. 22:54:35

Osiris! Kiderült te is ellenör vagy, mindenesetre valamiféle kezelés alatt állsz. Szóval egy őrült bringás, aki lázadásra bújtat. Ennyi sületlenséget még soha nem olvastam amit összehordtál.

Gábor_17 2007.07.19. 17:35:16

Hát, ez a BKV. Mindig is egy szar volt, anyám is mesélte, hogy a metrók rohadtak. Ellenőrök: kikérem magamnak, hogy egy ilyen ostoba, falusi suttyó, egy ilyen senkiházi sötét paraszt letaknyosozzon, holott mindenkivel kedvesnek kéne legyen. Igaz a nóta:"Mocskos BKV. sálálálálálá"

jesszumpepi (törölt) 2007.07.19. 23:15:16

stellaz1 2007.07.16. 14:21:10

Akkor jöjjön a coming out.Mazochista homok kaller vagyok.Arra gerjedek,ha szidnak.Szidjál! MÉG,MÉG,MÉG!!!

boribonmackó 2007.08.11. 11:56:09

Az egész történet lényege!!!!!!!

A BKV feljelenti áldozatát...

NO KOMMENT.....

2007.08.12. 12:15:24

Mindenki maradjon inkább otthon! Vagy járjatok kerékpárral! :)

no19 2007.08.16. 21:33:04

engem a multkor megdicsert egy ellenor bacsi, hogy en vagyok aznap az elso, aki ramosolyog! :)
de ez az eset meg egyszeruen szomoru, es megalazo, hogy ezek alapjan itelik meg az orszagot, aminek en is a polgara vagyok..
süti beállítások módosítása