Tékozló Homár

Parkolóterror Rogánfalván

2008.08.13. 15:52 | jackyll | 140 komment

Az V. kerületben nem kell a parkolótársaságnak trükköznie. Ahol rosszul van felfestve a parkolósáv, sem az úttal párhuzamosan, sem keresztbe állva nem lehet szabályosan parkolni. Marci meg is fotózta a helyet. Ráadásként nem csak a Fővárosi Közterületi Parkolási Társulás büntet a környéken, hanem Rogán közteres kommandója is kontráz:

2007 végén az V. kerület polgármestere úgy döntött, hogy elég volt a kerületben található hajléktalanok, kutyaszar, és szabálytalanul parkolók tömegéből, ezért 2008 januárjától megemeli a helyi rendőrség létszámát, illetve külön kerületi, a fővárostól független közterület felügyeletet hoz létre. A kommandó és a megemelt és jobban behajtott büntetések ötletét a kerületi lakosok többsége, köztük én is, üdvözöltük. Ámde nem történt semmi. Legalábbis a Lipótvárosban nem. Gondoltuk, időt kell nekik adni, majd csak belejönnek, és nem fogjuk úgy érezni, hogy a Bronx közepén lakunk. Hogyan lett mindez a mai nappal aprópénzre lefordítva? Reggel 9 órakor éppen az utcán, kerületi parkolási engedéllyel álló kocsimba pakolásztam, amikor is feltűnt az 1972-es sorszámú közterületes hölgy, két szekuritis úrral „karonfogva”. Majd a legnagyobb meglepetésemre, aminek ott azonnal hangot is adtam, elkezdte az utca bal oldalán halszálkában álló autókat bírságolni, ezt fentről meg is örökítettem.

A büntetés oka, hogy az autók fellógnak a járdára, és azt ugyebár a KRESZ szerint nem lehet. Nade. Ha nem lógok fel a járdára, akkor az autó belóg az utca közepére, és akadályozom a forgalmat, mert nem fér el a kukáskocsi, vagy egy bármilyen más, szabályosan arra járó teherautó. A járdával párhuzamosan nem állhatok, mert az utca elején található útburkolati jel értelmében halszálkában kell állnom.

Tehát bárhogyan is parkolok, ab start szabálysértést követek el. Ezt korábban a fővárosi közterület felügyelet „elnézte”, mert tudták, hogy lehetetlen a szituáció, és szarul van felfestve a jel, elfelejtették a járdára is felhúzni a csíkot. Ezen kívül senkit nem zavartak a járdán álló autók, mert elfér tőlük bárki, az utca túloldalán pedig egy ikerbabakocsi is lazán el tud menni, ha akar. Az új kommandó azt mondta, hogy ők nem annyira elnézőek. Elfér az a kukásautó, higgyem én el. Hinni szerintem a templomban kell. A tények makacsabb dolgok ennél. Egy nagyobb autó, ha az ő meglátásuk szerint parkol szabályosan, akkor nincs az a kukáskocsi, ami elmenne az utcába. Ha valaki lefotosoppolja az autókat  járdáról az utcára, akkor világosan látható, amit előbb írtam.

De a slusszpoén az, hogy mindeközben a Fővárosi Közterületi Parkolási Társulás is ott hiénázik az utcában, mert az ugye az ő területük. Tehát, ha valaki gyanútlanul megáll egy halszálkás helyen, és fellóg a járdára, hogy ne akadályozza a forgalmat, akkor számoljon azzal, hogy a közterület lecsap rá, illetve lehet, hogy kinéz egy helyes kis fantombünti is a helyi parkolási társulás jóvoltából. Azért a rend kedvéért megkérdeztem az 1972-es hölgyet, hogy mi újság a hómlesszekkel, és kutyaszarral? Meg a hamis rokikártyákkal? Erre azt a választ kaptam, hogy nincs mindenre idejük, mert a belvárosban is ott vannak a szabálytalanul kirakott kiülős helyek. Hja kérem… tényleg ezek azok a dolgok, amik rontják a kerület lakosainak az életszínvonalát. Ezt kell büntetni, ezért kell dolgozni, ezért fizetünk ennyit. Gratulálok!

Ezek után én  már csak abban reménykedem, hogy kitör a kerület és az FKPT között egy helyre kis bandaháború a területért, mert hátha a végén még megdobálják őket a hómlesszek kutyaszarral, hogy takarodjanak a placcukról. Ha így lesz, akkor ígérem, beszámolok róla.

 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Páneurópai Harci Kos 2008.08.13. 20:01:36

Lord Cica
"Azt nem tudom mit tett a Rogán parkolóügyben, de a Ferenciek tere és környéke még mindig hemzseg a részegen fetrengő, bűzös hajléktalanoktól. "
sajnos az is Fővárosi tulajdon:D
Demszky papánál lehet reklamálni.
Van még egy 3. "vitatott" tere az V. kerületnek, ami szintén főváros hatásköre, de nem jut eszembe melyik.

Mityu Addideapénzt kft LE 2008.08.13. 20:02:27

Itt ugyanaz a helyzet, mint a Wesselényi utca elején volt. Nem lehet a járdára felállni gk.-val. A járdával párhuzamosan kell parkolni. Wesselényiben se volt apelláta. Majd hozzászoknakakik rendszeresen odajárnak.

Boo 2008.08.13. 20:22:28

Érdre szóló kismama bérletet a sok bunkón parkolónak, azzal járjanak. Aki meg merész az éjjel menjen már le és fessen fel pár csíkot, aztán sírás vége.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.08.13. 20:26:43

bogracsolni lehet-e halszalka alakban?

Tron65 2008.08.13. 20:29:47

civistroll! A kép jobb felső sarkában látszik egy tábla árnyéka! Ezt pedig CSAK akkor tehetik így ki, ha az utca egyirányú.
baltazar72 ötlete se rossz, de ha halszálkásan írja elő a tábla, akkor nemszabad párhuzamosan.
Ha rosszul/értelmetlenül teszik ki a táblát, az is az autós gondja. Két jellemző példa:
- M0 autóút (! autó út és nem autópálya!!)
Mért autóút? Végig 80-as tábla van. Kilóméterenként 1 táblát megspórolhattak volna, ha se az autóút, se a 80-as táblákat nem teszik ki. Igaz, akkor akár 90-nel is szabadna menni.
- 8. ker. Dologház utca. Jópár évvel ezelőtt az önkormányzat úgygondolta, kiépíti rendesen a klinikánál lévő parkolórészt. Gyönyörűen sikerült, csak épp a "P" táblát felejtették el visszatenni, így a tűzoltóság másik oldalán lévő "Megállni tilos" volt érvényben. Naná, hogy minden nap arratévedtek a közteresek.

Tron65 2008.08.13. 20:31:48

Boo! Épp itt a Homáron volt egy poszt, amiben arról sírt egy fazon, hogy a MóricZsigán a kocsija alá nőtt egy sáv és megbüntették tilosbanparkolásért.

silent76 2008.08.13. 20:34:49

Érdekes, Nyugat-Európában ilyen gond nincs, csak a Balkánon. T. V. ker-i lakos, nem panaszkodnod kellene, hanem megtanulni kulturáltan élni. És ez sok mindent elmond arról, hogy miért tart ott Mo. ahol tart. Akinek van egy kis esze, már rég nincs otthon, csak kacagva olvassa az ostoba panaszkodásaitokat egy olyan országból, ahol jóóóóóó élni, az emberek betartják a szabályokat, nem csalnak a rokikártyával, nincsenek EDÉk, a belvárosi lakosok meg garázst bérelnek a lakásukhoz közeli parkolóházban, amit meg is tudnak fizetni.

Boo 2008.08.13. 20:41:25

Tron65...aki a kocsija alá festi a sávot az tényleg vegyen kismamabérletet:-DD

Boo 2008.08.13. 20:43:33

Érdekes, hogy csak Silentországban nincs ilyen gond.

UkránMaty. 2008.08.13. 20:45:54

Műemléki környezetben csak f@szenes grillsütővel lehet halszálka alakban parkolni! A kék szalagig lehet alanyi jogon elfoglalni a járdát, mert a 2órakor érkező vitorlásnak el kell férnie!
FONTOS!
B)

silent76 2008.08.13. 20:47:13

Hát ilyen gond tényleg nincs.
Booooo

MosoMasa 2008.08.13. 20:50:16

Lehet igaza van a post írójának abban, hogy ha az útzra állnak az autók, akkor a kukásautó nem fér fel. DE! A barom autósa is lehetne annyira kultúrált, hogy nem a falig áll, hogy az a nyomorult, aki gyalogosan kíván közlekedni elférjen és ha egy mód van rá ne élével! Na ilyenek mellett szoktam elmenni kezemben egy slusszkulccsal - gyönyörű hangja van.

HgGina 2008.08.13. 21:12:40

Veszek egy kukáskocsit. És azzal fogok halszálkában parkolni.

EasyFriend 2008.08.13. 21:12:48

Balaton utcában-e laksz?
Rogán meg fúratna inkább mélygarázsokat - és költözne is beléjük mellesleg.

nyekk 2008.08.13. 21:20:40

A kukásautó mindenhol elfér. Bő 20 tonna!

Gyilkos nyúl 2008.08.13. 21:24:25

"az utca túloldalán pedig egy ikerbabakocsi is lazán el tud menni, ha akar"

Nem az lenne a normális hogy mindkét oldalon lazán elférjen?

trewq 2008.08.13. 22:03:31

Aki a belvárosban lakik, béreljen mélygarázsban parkolót vagy járjon bkv-val/gyalog/kerékpárral. Félti a saját autóját, hogy a kukásautó meghúzza, de a babakocsis gyalogost nem, aki emiatt az úttesten kénytelen haladni.

the as · http://thelongestlistofthelongeststuffatthelongestdomainnameatlonglast.com/ 2008.08.13. 22:04:10

jackyll en a helyedben ujjonganek, hogy az V. kerulet olyan utcajaban laksz, ahova meg be lehet hajtani autoval anelkul, hogy megkerulned a fel varost. en ezt nem mondhatom meg, es az osszes metroepito, nemtommilyencsocserelo ferget a dunaba lonem.

KIZS 2008.08.13. 22:04:33

Nem is értem mi a gond.
Fel lehet állni a járdára?
Nem.
Akkor mi a kérdés?

Hogy hallgatólagosan eddig ezt engedték?
Aha.
Ja, hallgatólagosan mehetek 200-zal az autópályán, ledudálva minden 130-nal cammogót. És hallgatólagosan átmehetek minden piroson is. És hallgatólagosan áthajthatok a zebrán a gyalogosok között is.

A parkolási rendet jelző tábla engedi, hogy az út jobb oldalán álljanak?
Nem?
Na ott a megoldás.

Az járdára parkoló autók senkit sem zavarnak csak a gyalogosokat.
Az utca sarkára parkoló autók senkit sem zavarnak csak a kereszteződésen áthajtókat.
A sétáló utcában tilosban parkoló autók senkit sem zavarnak csak az ott sétálókat.
A kanyaródó sávban egyenesen menő autók senkit sem zavarnak csak az egyenesen menőket.
A Üllőin a külső sávban vészvillogóval parkoló autósok senkit sem zavarnak, csak a külső sávban haladókat.

Soha senki nem zavar senkit csak...

MarsellusW 2008.08.13. 22:24:30

Előre tudom, hogy ezért a kommentért keresztre fognak feszíteni, de nem érdekel, akkor is leírom. Kicsit hegyi beszéd jellegű, de szarok rá. Előre szólok: akinek nem inge, ne vegye magára.

Az a gond, hogy a lényeg veszik csak el. Ha az utca elején ki van téve/fel van festve, hogy halszálkában kell parkolni, akkor ha párhuzamosan állsz a járdához képest, szabálytalan vagy. Ergo büntetés. Halszálka szabályosan nem jó, mert belógsz az úttestre. Következmény: büntetés. Halszálka járdával nem jó, mert járdán nem lehet parkolni. Végeredmény: ki lehet találni.

De ez csak egy probléma a kurva sok hasonló közül, amik mind ilyen helyzetekre vannak kihegyezve.

Akárhogyan is próbálod betartani a szabályokat, szabálytalan tudsz csak lenni. Mert mindig van egy másik szabály, ami a másiknak pontosan az ellentéte. Ha egyértelmű lenne a helyzet, nem lenne senkinek semmi baja. Se a babakocsinak, se az autósnak, se a teherautónak. De ez itt nem működik, mert a konszenzus ismeretlen fogalom. Inkább egy évekig tartó vita, mintsemhogy egy fél óra alatt letudható megegyezés, ahol mindkét fél ad valamit a közösbe. De nálunk nincsen közös, vagy ha van, akkor az nem tar sokáig, mert az egyéni érdekek mindig győznek a közös érdek felett. Ha valamiért, hát ezért tart Magyarország ott, ahol tart.

Persze, lehet külföldre is menni, és onnan osztani fennhordott orral és übersznob felhangokkal az észt arról, hogy milyen szar ország is a miénk, és mekkora lúzer mindenki, aki még itt él ebben a balkáni mocsárban, és micsoda redva tempóban nyomul a többség. De ettől még él itt pár millió ember, akik közül azért relatíve sokan szeretnének egy normálisabb országban élni.

Úgyhogy kedves külföldre szakadt hazánkfiai/lányai: legalább ne próbáljatok okoskodni olyan témákban, amik a ti életeteket nem zavarják egy olyan helyen, ahol ez nem probléma, mert sikerült megoldani.

Ez meg itt a hegyi beszéd vége. Jöhet a filézés.

huncut_kata 2008.08.13. 22:35:51

Balance Of Power 2008.08.13. 16:33:33

én is VI. kerületi, és a matricához adták a listát, hogy hova NEM érvényes az engedély (a fővárosi területekre - Andrássy, Bajcsy, Teréz körút), szal elvileg jogos a bünti.
Amúgy engem egyszer a Király utca bal oldalán akartak megbüntetni, merthogy az már VII. kerület. A jobb oldali rész meg VI. Csúnyán néztem, megértett a parkolóőr, kegyet gyakorolt, és megengedte, hogy bünti nélkül keressek a jó oldalon egy másik helyet.

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2008.08.13. 22:38:52

A három kocsi és a fal között az 1 méter is alig van meg. Ha lenne csík, már azt is túllógnák. Innentől kezdve nincs miről vitázni. Vagy a kép csak illusztráció?

Mérgezett fülü teszkós szatyor 2008.08.13. 22:59:23

szarjon szogmerot, aki nem tud halszalkaba parkolni.
a kornyek amugy muemlekjellegu, ugy emlekszem!!!

the as · http://thelongestlistofthelongeststuffatthelongestdomainnameatlonglast.com/ 2008.08.13. 23:03:11

:D mekkora kuka valo ebbe az autoba? vagy a konyhai szemetest kell beletenni :)

Kopi3.14 2008.08.13. 23:04:30

Bocsánat, hogy én itten vauvau a közepébe, de emlékfoszlányaim a KRESZ oktatásomról valami olyasmit karatyoltak, hogy tábla tiltásának hiányában a járdán lehet parkolni, AMENNYIBEN: 1m széles helyet hagynak a járművek a járdán gyalogos, tolókocsis, kerekesszékes, babakocsis, utánfutós, blökis, akármilyen emberi meghajtású egységeknek. Ha ez itt teljesül, akkor a szarjanak sünt kategória, ha nem, akkor "Jogos a taps" (copyright: Hofi)

Indijoe 2008.08.13. 23:05:16

Ezt a kukásautót direkt szűk utcákra fejlesztették ki :-)

S-Works 2008.08.13. 23:09:55

Kapják be a falra parkolók! Azt se tudják hol van az autójuk vége és leszarják, hogy gyalog sem lehet már normálisan közlekedni a járdán, mert akkor is féltik az autójuk seggét, ha két kocsi is elfér mögötte.

HaCS 2008.08.13. 23:15:32

Hát nem is tudom.
Én megnéztem photoshop-pal is ezt a szitut és szerintem is elférne az a kukásautó. Különben is hogy lehet ezért a Rogán urat szidni? Hiszen ő jobboldali. Tessék ezért is a Demszky féle főpolgármesteri hivatal ellen felszólalni, mint minden más tisztes MAGYAR állampolgár.

AzHofi 2008.08.13. 23:24:45

Én nem adnék olyannak tulajdonába autót, aki nem tudja igazolni, hogy saját tulajdonú területen tudja tárolni. Az utca nem autótároló. Mi építtettünk a házunk alá mélygarázst, és kész, az utcán közlekedni, a garázsban meg parkolni kell.

S-Works 2008.08.13. 23:28:45

Egy nagyobb autó már tényleg csak szűkösen fér el :D ->

kepfeltoltes.hu/view/080813/roganfalva2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

HaCS 2008.08.13. 23:31:55

Ez a kép tényleg frankó. :D:D:D

HaCS 2008.08.13. 23:35:05

Egyébként a faltól kb. 1 m távolságra szoktam lóbálni a kulcsom ha gyalog megyek. Van, hogy néha hozzáér egy-egy autó motorházához, dehát istenem. Ilyenkor magamban mindenkitől elnézést kérek. :D

S-Works 2008.08.13. 23:35:06

Már azt hittem senki nem nézi meg :) köszi

Frau Rindfleisch 2008.08.13. 23:41:45

Mi is az ilyen parkolási körülmények és egyéb belvárosi anomáliák miatt költöztünk el 50 évi ottlakás után. (futóverseny, körmenet, tüzijáték, harsány térzenék a Bazilikánál stb.) Itt vidéken megállnak az autósok a zebra előtt, bizony, és mindenki türelmes a másikhoz. Ég és föld az V. kerületben és vidéken élni, ezt higgyétek el egy öregasszonynak.

wagabound 2008.08.13. 23:42:22

kopi3.14: nálad a pont!

MarsellusW: a "hegyibeszéded" ül.

AzHofinak: ötleted kiváló, javaslom előadni egy nyolcezer lakosú lakótelep egyesített közgyűlésén, ahol fergeteges sikered lesz vele.

S-Works 2008.08.13. 23:52:33

Jó a technikád és érzed a vasat, sőt még a gyalogos is elfér a járdáján.

Indijoe 2008.08.13. 23:54:06

Jaja, és tőlem jöhetnek kerékbilinccsel :-)

Indijoe 2008.08.13. 23:58:07

Természetesen mindenhol ingyen parkolok vele, mert van rokikártyám. Háborús sérülés, ne is kérdezd ...

hófehérke (törölt) 2008.08.14. 00:01:54

@AzHofi:

mert az 1900-ban épült ház alá olyan könnyű mélygarázst építeni...

(és az utcában csak ilyen házak vannak, EDÉnek üzenem, én is műemléki környezetben lakom. ráadásul közel a Dunához!)

hófehérke (törölt) 2008.08.14. 00:03:25

@S-Works, Indijoe

jól a képek!!!

Indijoe 2008.08.14. 00:07:51

Köszi :-)

AzHofi csak eufémizált. Valójában azt akarta mondani, hogy csóringerek ne vegyenek autót.

hófehérke (törölt) 2008.08.14. 00:13:25

hát a mi kerületünkben elég sok az X5-össel rendelkező csóringer... :)

boldiii 2008.08.14. 00:18:03

A képen látható 4 kocsiból minimum kettőt simán megbüntetnék. Oké, hogy jobban fél a parkoló a kukásautótol, de léteznek babakocsisok is, például.

Bastie (törölt) · http://www.hirmax.net/ 2008.08.14. 00:18:29

"Azért a rend kedvéért megkérdeztem az 1972-es hölgyet, hogy mi újság a hómlesszekkel, és kutyaszarral? Meg a hamis rokikártyákkal?"

Jajj, ne pocsékold szegénynek az idejét FONTOS kérdésekkel!!!!!

Bastie (törölt) · http://www.hirmax.net/ 2008.08.14. 00:21:28

Indijoe 2008.08.13. 23:49:53

Király.

HaCS 2008.08.14. 00:23:42

Tényleg arra van szükség, hogy tőlem (gyalogostól) jobban féljenek, mint a kukásautótól.

boldiii 2008.08.14. 00:25:42

Az "akárhogyanis próbálod meg, megsérted a szabályokat" kommentekre a válasz az, hogy sok ilyen van, ahol szabályosan nem lehet parkolni. Ebben az esetben nem kell oda parkolni. Pl. utcasarkon nem lehet sehogy se szabályosan parkolni. A megoldás: nem állasz meg ott.

Persze értem én, hogy akkor kihasználatlan a fél utca. Ebben az esetben a kérdés az, hogy a halszálkás cucc ellen hány kommentező és posztoló tett bejelentést, kérést az önkormányzatnál, hogy módosítsák?! Senki?! Akkor buktátok.

Tipikus leszarom magatartás. Nem szabályos, de ez van, nem az én bajom, nem szólok, nem kérek mást. És nem csak a parkolóktól, hanem a "hatóságtól is". Közöny.

Kit érdekel, hogy nem működik egy jelzőlámpa, néha hetekig senki nem képes telefonálni egyet (akár ingyen), hogy bejelentse.

Én azt szeretem a szigorban, hogy hirtelen sokan észreveszik, hogy rosszak a táblák és rosszak a szabályok. Előtte is úgy volt, csak mindenki leszarta, ami szerintem amolyan balkáni-szocreál mentalitás. Talán majd ha mindenkin bevasalják a gyorshajtási bírságot, eltűnnek a kósza 20km-es táblák is és hasonló baromságok.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.08.14. 00:34:58

az igassag az hogy itt meg csak parkoloban lehet parkolini
ezert is az a neve
vagy parkolohazban
namost lehet jardan is de 2 es fel perc utan nem lesz ott a gep

Körömcsiga 2008.08.14. 00:37:30

Má nemazé, de jobb oldalt a sötét színű autó kb ugyanakkora szélességben foglalja az utat, mintha párhuzamosan állt volna be. Kukás elfért mellette? Naugye. A világos színű autó meg a 3 balfék mellett balra elég kevés helyet hagyott a járdán, az ilyet nem komálják a gyalogosok. Ha valaki kerekesszékkel jön arra, nem fog átmenni a túloldalra emiatt, majd jól meghúzza kulccsal.

boldiii 2008.08.14. 00:43:03

Kovasz: Tévedsz, a járdára állni alapból tilos, ha nincs engedve. Mi a járda? Az úttesttől magasságban, vagy bármilyen más módon elválaszott rész.

Kérdés: Megállhatsz a járda melletti füves részen a 12. kerületi dombos környéken levő palotád előtt? Válasz: Szabályosan nem, mert az JÁRDA, a törvény szerint. Kérdés: Megbüntet a rendőr? Válasz: Nem, mert nem ismeri a szabályokat, és azt hiszi, hogy nem a járda. Kérdés: Máshol megbüntetnek az ilyesmiért? Válasz: Igen, pl. az Amfiteátrumnál napi szinten.

Tron65: a hozzászólásod téves, a szabály úgy szól, hogy az úttesten 5,5 m helynek kell maradnia még, ha egyirányú úton a bal oldalon parkolsz. Azaz, ha egy 2 m-es autó állna a jobb oldalon is, még mindig maradnia kell 3,5 m-nek.

Kérdés: Betartják az 5,5 m-es szabályt Válasz: Nem
Kérdés: Szoktat büntetni?
Válasz: Mikor-hogy, akár ma találnék kb. 1000 szabálytalan autót egy óra alatt

Az egész parkolási rend KRESZ szabályozása tragédia. A fél város szabálytalanul parkol. Ennek újabb felét tényleg tiltanám, mert pl. babakocsival tényleg nem lehet elférni, de mindenki leszarja.

Szóval én kiállnék "A közlekedési szabályok betartásáért és a betartható közlekedési szabályokért". Ennek része lenne, hogy ha valamilyen alkalmazott a közlekedést hülye táblákkal, vagy táblahibákkal veszélyezteti, azt igenis ugyanúgy büntessék meg.

Mondjak példát?

Infoparkban a munkások kikaptak egy elsőbbségadás táblát. Azóta az út jobbkezes, csak erről senki nem tud. A táblát azért szedték ki, mert betonoznak.

Soroksári úton a Vágóhídnál egy behajtani tilos tábla már szembe áll a forgalommal.

IX. ker. Tinódi utcában van egy szembeforgalomra figyelmezető tábla, jóval az egyirányú rész vége előtt.

IX. ker. Lenhossék utcában van egy megállni tilos 80m tábla, egy építkezés miatt maradt ott. Sokan parkolnak alatta, senkit nem zavar. Sokan meg nem mernek.


IX. ker Márton-Vendel sarok. 2 db. kötelező haladási irány tábla is hibás, immár 3 éve. Tiltja az egyik irány használatát, pedig lehet arra menni. Nem kevés rendőrautó ment már át rajta.

III. ker. Amfiteátrum. A járdán megállni tilos, de a jobb sávot a 2x2 sávos úton simán leparkolhatod, mert nem tiltja semmi

XI. kerület, a Gellért hegy alatt a romkertnél is néhol megállhatsz a jobb sávban, megállítva a forgalmat

XXII. kerület, a Magdolna utcában a postánál nincs megállni tilos a jobb sávban, a bal sávban viszont kijelölt parkolók is vannak. Megáll valaki a jobb oldalt is, akkor kit fognak elszállítani?

XXII. kerület, rendőrség előtti rész. Egyirányú utca, jobb oldalán nincs parkolási tiltás. Bal oldalán "kivéve rendőrség" felirat mellett várakozni tilos (vagy megállni, de talán várakozni). De: A bal oldalon várakozó rendőrkocsik (civil kocsik, egyébként), mellett már nem marad 5,5m a jobb oldalon, pedig az rájuk is vonatkozik.

XI. kerület, műegyetem rakpart. Nem lehet felhajtani az alsó rakpartról és van egy zsákutca tábla a Bertalan Lajos utcánál. Előjelző tábla jelzi, hogy balra el lehet kanyarodni, és az úton sárga felfestés is, hogy most szabad. De a lámpa nem mutatja (telizöld) és a kötelező haladási irány tábla szerint előre kell menni. Aki bekanyarodik, az szabálytalan. (kb. napi 500 autós).

Nyilván másnak is van gyűjteménye. Olyan bosszantó, ha az ember törődik a szabályokkal.

Körömcsiga 2008.08.14. 00:43:26

"Én nem adnék olyannak tulajdonába autót, aki nem tudja igazolni, hogy saját tulajdonú területen tudja tárolni. Az utca nem autótároló. Mi építtettünk a házunk alá mélygarázst, és kész, az utcán közlekedni, a garázsban meg parkolni kell."

Ja, panelosoknak autót se! A barom, hogy mer autóval járni??? Ezen gondolkozz már el egy picit, szerinted miért fizetjük a súlyadót miért fizetünk parkolási díjat? Hogy építsenek parkolókat, cserébe inkább ritkítanak.

Körömcsiga 2008.08.14. 00:44:42

Be kell állni halszálkába vagy 5 autósnak a kukást meg elküldeni a közterületesekhez minden nap! Lehet, hogy hamar reagálnak rá...

yooccoo 2008.08.14. 00:58:46

Boldii: tudod, hova kell menni a gyűjteményeddel, miért vagy még itt?

Sanyi 2008.08.14. 06:53:47

Szerintem vegyetek nemi festeket aztan huzzatok tovabb a vonalat a jardara. Egy este alatt megvan, ok meg radirozzak le ha tudjak. Egyebkent a tabla is mas ha megengedett a jardan parkolas, lehet, hogy azt is meg kene nezni. Vagy vegyetek smartot meg kispolskit. A felugyeletnek meg tollat a fulebe.

molekula 2008.08.14. 07:42:20

Kopi3.14 2008.08.13. 23:04:30
"Bocsánat, hogy én itten vauvau a közepébe, de emlékfoszlányaim a KRESZ oktatásomról valami olyasmit karatyoltak, hogy tábla tiltásának hiányában a járdán lehet parkolni, AMENNYIBEN: 1m széles helyet hagynak a járművek a járdán gyalogos, tolókocsis, kerekesszékes, babakocsis, utánfutós, blökis, akármilyen emberi meghajtású egységeknek."

Akkor menj pótvizsgázni, egyes!

(8) A járdán - részben vagy teljes terjedelemben - csak akkor szabad megállni, ha

a) azt jelzőtábla vagy útburkolati jel megengedi,
b) a jármű a járda szélességének legfeljebb a felét foglalja el,
c) a járdán a gyalogosok közlekedésére legalább 1,5 méter szabadon marad, és
d) a jármű tengelyterhelése az 1000 kg-ot nem haladja meg.

Egyszerre kell igaznak lennie mindegyik feltételnek, tetszik érteni?

Azoknak, akik nem találják a logikát:

Igen, egyik oldalon halszálkában, a másikon a járda mellett lehet megállni, DE NEM EGYSZERRE, hacsak nem kisautóval vannak.

Világos?
Vagy magyarázzam tovább?

Hauzer 2008.08.14. 07:45:16

Nem tudom mit kell szarozni..vészvillogót kibasz és addig állhatsz ameddig akarsz..Ha bálna mercid van még rá is néznek a közteresek,nehogy baja essen..

molekula 2008.08.14. 07:47:37

Ilyen postot kirakni meg elég nagy szégyen, úgy látszik Homár sem nagyon ismeri / akarja betartani a kreszt.

flamer 2008.08.14. 08:02:30

molekula 2008.08.14. 07:42:20

Engem azért érdekelne, hogy miképp lehet egy kisautóval egy utca mindkét oldalán egyszerre állni.

zsoci 2008.08.14. 08:13:28

Háát. először is szerintem is elfér a kocsik mögött egy auto ha nem a járdán áll. Egyébként abban igazad van hogy mi a francot kell ezen nyüglődni. De hát ti egyettértettek a megemelet birséggal miegymással. Akkor viseljétek. Mindig , minden ilyen erőszak-hatalom megnyilvánulás ide vezet.

Közterületes menjen kutyaszart szedni, hajléktalant hajkuszászni és hagyja a autósokat, baszogatják máre elegen őket.
Ezt érzékeny vagyok a rokkatantkártyára dumát meg hegyjuk, jó. Irigy vagy, hogy nenked nincs ? Az emberek keresni fogják a kiutat ha a legális lehetőségeket elllehetetlenitik.

üdv Zsoci

Macropus Rufus 2008.08.14. 08:16:24

Gondolom a másik utcában már nem volt hely és jó magyar szokás szerint a célállomás "szájában" kell parkolni mert úgy a frankó.

Dr.Bio74 2008.08.14. 08:26:39

Mit nem lehet ezen érteni, Rogán Úr rájött, hogy a kis fogyasztású, kis emissziójú autók használatára kell rávenni a népet, a smart, c1 stb. nem lóg ki akárhogyé nézem, kispolszkisok kiméljenek.

pazola 2008.08.14. 08:49:48

Nem kotozkodeskeppen, de te kepes vagy megallithatatlan rohoges nelkul kimondani azt, hogy Rogan _Ur_? :DD

Dr.Bio74 2008.08.14. 08:55:11

Hehe

Én nagyon sok embernek adom meg nap, mint nap ezt az alapvető udvariassági formulát, mind levélben, mind élőszóban, (akkor is, amikor tudom, hogy maffiózó, amikor tudom, hogy éppen az átverésemre hajt, és akkor is amikor tudom, hogy agy felfúvalkodott, tolvaj, szemétláda).
Úgyhogy, sajnos igen.

Dr Kangörény 2008.08.14. 08:59:11

Ha-ha-ha, aztán miből gondoltátok, hogy a rogán csak és kizárólag a más kerületekben lakókat fogja az emelt bírságokkal baszogatni?

Balance Of Power 2008.08.14. 09:04:30

huncut_kata 2008.08.13. 22:35:51
Balance Of Power 2008.08.13. 16:33:33

én is VI. kerületi, és a matricához adták a listát, hogy hova NEM érvényes az engedély (a fővárosi területekre - Andrássy, Bajcsy, Teréz körút), szal elvileg jogos a bünti.
Amúgy engem egyszer a Király utca bal oldalán akartak megbüntetni, merthogy az már VII. kerület. A jobb oldali rész meg VI. Csúnyán néztem, megértett a parkolóőr, kegyet gyakorolt, és megengedte, hogy bünti nélkül keressek a jó oldalon egy másik helyet.

___________

Listara nem emlekszem, na majd jovore jobban figyelek. Mindenesetre a panaszomat meg mindig nem vizsgaltak ki, de en nem fogok utanuk rohangalni. De a Kiraly baloldala valoban mar VII., akkor miert is neztel csunyan? ;))

Kopi3.14 2008.08.14. 09:05:12

molekula, megy a halal potvizsgazni. Olvasd el mit irtam, mert talan ertelmezned nem sikerult asszem. A torveny idezeset egyebkent koszonom.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2008.08.14. 09:06:00

Wazeg, hát EZ Magyarország.

Máshol ha ilyen helyzet előáll, bejelenti a pógár hogy nem lehet elférni, kimennek a közteresek, vakarják a fejüket, aztán kiküldik a melósokat hogy cíkokat lecsiszolni/lemaratni, úttal párhuzamos helyeket felfesteni. Azok kimennek, megcsinálják.
Autósok utána párhuzamosan parkolnak, kukáskocsi elfér.

Csak itt van az hogy kimennek bírságolni helyette.

az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2008.08.14. 09:16:57

"az utca túloldalán pedig egy ikerbabakocsi is lazán el tud menni, ha akar"

persze csillagom, csak hogy neked kényelmes legyen, a fene azt az elkényelmesedett belvárosi seggedet!

a közteresek meg menjenek már ki a szabadságtérre, ahol a gyöp minden sarkán és oldalán ott van, hogy kutyát tilos. ehhez képest hegyomlásnyi kutyaszarok között kell lavírozni.

anti, anti....

Dr.Bio74 2008.08.14. 09:24:59

mamapicilánya 2008.08.14. 09:16:57

A kutya sétáltatás tilos, de a kutyaszar lerakása nem!

Ami meg a póráz végén van, az nem kutya, hanem génkezelt szőrös teknős.

elwood 2008.08.14. 09:59:02

Kopi, csak el kéne nézni arra a pótvizsgára. A "tábla tiltásának hiánya" és a "tábla megengedi" kifejezések közti árnyalatnyi ám kulcsfontosságú különbségben kell elemezni.

az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2008.08.14. 10:00:13

Bio74: valóban:((

ha még nem írta valaki:

brékingnyúz: füred polgármestere beváltotta ígéretét, és edéről elhíresült városában újra szólásszabadság van.

ne merjetek oda menni edézni, mert hátrakötöm a sarkatokat! ideje, hogy füred tovább élje megszokott hétköznapi életét!!!!!!!!!!!!!!

Páneurópai Harci Kos 2008.08.14. 10:26:17

Megnéztem BalatonfürED-e honlapját, az ékezetes betűk helyett fekete kis négyzeteket pakol:)
ajjaj.

zsero 2008.08.14. 10:32:12

Indexen elb***ták a linket!!!!!!

jesszumpepi (törölt) 2008.08.14. 10:40:28

brékingnyúz: füred polgármestere beváltotta ígéretét, és edéről elhíresült városában újra szólásszabadság van.


Persze cenzúrázott szólásszabadság van.Csak azokat a beírásokat hagyják fent,amiben dicsérik Füredet.
Nyalni lehet.Hibákat szóvá tenni nem.

jesszumpepi (törölt) 2008.08.14. 10:41:53

"Nyaljuk a fagylaltot,a mézesmadzag rég elfogyott." (Bikini együttes)

jesszumpepi (törölt) 2008.08.14. 10:45:53

A vendégkönyv cenzora persze olvassa a Homárt.Kivárta,hogy 3 000 komment után lanyhult az érdeklődés,és csak akkor tette újra elérhetővé a vendégkönyvet.

De azt elérték,hogy néhány embernek Balatonfüredről élete végéig EDE és a cenzúra jusson eszébe.

moli 2008.08.14. 10:55:26

egyik indok, amiert elkoltoztem a belvarosbol: a jardara felallo autok miatt lehetetlen gyalog kozlekedni. es volt vagy harom indok osszesen, ugyhogy eleg nagy problemarol van szo. nem kell elbagatelizalni.

miskagyerek 2008.08.14. 12:19:53

nem lehetne két babakocsinyi csíkot húzni (hogy a kismamák tudjanak előzni is)a járda közepén? egy vödör Trinát.

miskagyerek 2008.08.14. 12:26:44

praktikus tipp: legyen nálunk laposecset, meg zománcfesték mindig az ülés alatt. Parkoljunk szép csendesen, ahogy sikerül, és fessük körül ügyesen a kocsit. Nyugdíjasok akár a rendszámot is odapingálhatják, meg valami kitalált engedélyszámot, ahogy idejük engedi.

MarsellusW 2008.08.14. 12:33:17

Na most emlékeim szerint még 2 éve ott volt az a bizonyos csík a járdán. Csakhogy jött kedvenc kábelszolgáltatónk, az UPC, és letette az új csodakábelt. A megállapodás az volt az önkormányzattal, hogy fektethetnek kábelt, ha felújítják a járdát is egyben. Ez meg is történt, ámde az új járdán már nincsen fent a régi jel. Csak fénykép kellene róla, de az a "kincs, ami nincs" kategória.

Rutger Hauer 2008.08.14. 12:41:21

rogán elődje jobb volt??? mit tett érted az a kihízott disznó?

Zombecz 2008.08.14. 12:43:05

Én inkább annak örülnék, ha még több garázs épülne és a felszíni behajtás/áthajtás/parkolás megszűnne kivéve szállítás, mentők, tűzoltók stb. Faszért nem lehet 50-100 métert sétálni a 6 metro - +2 földalattimegállótól...

(Sok autos most fog megölni, pedig nem vagyok belvárosi s külhoni sem...)

Amúgy ahogy utaltak rá többen, a többi kerület is ugyanígy gáz.

Zombecz 2008.08.14. 12:44:12

Steiner meg pláne nulla volt...

Secnir 2008.08.14. 13:04:33

ki kell rakni egy táblát:
Fehér alapon sötét közterületes fekete csíkkal áthúzva, piros szegéllyel körbe.
vagy felfesteni egy emberi körvonalat, melléírni: FKPT alkalmazottai számára a belépés TILOS!
ennyi.

szemenagy 2008.08.14. 13:39:59

Zombecz:

"Faszért nem lehet 50-100 métert sétálni a 6 metro - +2 földalattimegállótól..."

Feladom, nem találom a bp.-térképen ezt a helyet (nincs is ennyi metrónk, talán ha beleszámolom a budakalászit meg a budaörsit, akkor :)

Dr. Panasz Muki 2008.08.14. 14:02:09

Szerintem meg a járda legyen a gyalogosoké. Tudomásul kell venni, hogy egyre több az autó, egyre nehezebb és drágább parkolni.

Majd ha lesznek ikreid, akkor velük szlamozhatsz a parkoló autók között (vagy járókereted, stb), de addig a többiek hadd kapják vissza a járdát.

helianthus 2008.08.14. 14:12:31

Felhívom kedves fővárosi kommenttársaim figyelmét, hogy ne dőljenek be a vidékiek csábításának.
Vidéken sem lehet közlekedni. Az út mellett, kis falu szűk utca, biztos úgy áll meg a személy autóval pláne a nagy kameszokkal, hogy min. a sáv felét elfoglalja, mindezt kanyar előtt! A kis falukon úgy döngetnek át a személyautók és a kamionok is, hogy csak úgy porzik utánuk a falu. Vidéki városokban közlekedni nem különbözik sokban a fővárositól, idegbajosok bevágnak jobbról balról eléd, hogy aztán padlófékkel ő álljon a piros lámpához elsőnek. A motorosok kész élet és közveszély szinten működnek. A biciklisek egyenesen katasztrófa, faluban mama, papa teker az út szélén, aztán se kéz ki, se fék, se hátranéz, kivág eléd, mert ő kanyarodik, aztán, ha elütöd számonkér, hogy de tudod, hogy arra lakik és kanyarodni fog miért nem figyelsz? Szerény véleményem szerint a közlekedés országos szinten a béka seg..e alatt van. Pozitív ellenpélda pestieknek, ha szirénát hallanak, null másodperc alatt helyet csinálnak neki, (szoktam látni!) vidéki városban semmi, szerencsétlen mentő szlalomozik a kocsik között, (ezt is szoktam látni!)
Na most már elég voltam, kikapcsolhattok.

Secnir 2008.08.14. 14:12:43

"de addig a többiek hadd kapják vissza a járdát."
volt olyan, aki felszedte és elvitte?

helianthus 2008.08.14. 14:18:23

igen volt, én láttam is, felvette és közben motyogott magában, hogy ez a kis járda jó lesz még valamire!

Dr.Bio74 2008.08.14. 14:21:33

Én elvittem a járdát, frankó térkő, most klassz az udvar.

abdul 2008.08.14. 15:19:20

ne vegyél autót, és ne parkolj vele a belvárosban.
Az ikerbabakocsi mindkét oldalon férjen el, a sok patkányt, aki mindenhová felparkol, büntessék agyon.
Az emberek élnek, az autók nem - akkor miért kapjanak több helyet, mint mi?
Aki meg be akar jönni a belvárosba, fontolja meg, hogy megéri-e.
Aki meg bent lakik, szintén gondolja végig a kocsitartást, és annak következményeit.
A parkolási társaságok meg korruptak, úgyhogy így a szar teljesen körbeér, mert a sok patkány úgyis a minél nagyobb autójával minél közelebb akar megállni az úticéljához, és akkor a kismama majd megint az úttesten tolva kerüli ki a babakocsival a gépjárművet, miközben egy rendőr asszisztál neki, hogy nehogy elüssék, miközben a parkolóőrrel éppen szétdobják a jattot, amit egy helységből kilépő parkoló autó sofőrje dugott a zsebébe, miközben azt mondja "csak egy percre ugrottam be", és mindenki boldog, mert igazából semmi sem történt - el lehet ezt intézni kultúráltan is!

UserError 2008.08.14. 15:55:08

hát szép az biztos :)
be kell menni a hivatalba, és kérni szépen (na jó :) ) hogy csináljanak valamit, vagy húzzák meg rendesen a parkolóhelyet vagy parkoltassák máshogy a népet. Előbb utóbb csak csinál valaki valamit (aki gyalogos az is nyugodtan bemehet ...)

Körömcsiga 2008.08.14. 20:19:32

Hogy miért kell a célpont szájában parkolni? Mert a társadalom nem védi meg az autódat a felnilopástól, a feltröéstől, a karcolástól, a cserbenhagyásos karamboltól stb. Ha nem tartod magad a szemed az autón, akkor ezt mind előbb-utóbb begyűjtöd magyarisztánban. Vagy talán bármelyikőtök itt rászól egy vijjogó autóból pakoló barnára?

nekem gyanus volt mar az elejen is... 2008.08.18. 09:26:33

kukásautó ipszilonban megfordulna ha leállnál akkor is. a babakocsis anyukáknak meg nem kellene a másik oldalra átvergődni a kukásautók között...

Zombecz 2008.08.19. 12:48:46

Bp. második legkisebb kerülete az V. ker (Belváros-Lipótváros). Tényleg nem 6 metromegálló van benne/érinti, hanem 7 és a földalatti is persze innen indul.

Sorolom Szemenagy kedvéért:
Szigorúan V. kerületben: Ferenciek tere, Deák tér, Aranyá János utca, Kossuth tér (eddig 4!)
V.ker. határán: Kálvin tér, Astoria, Nyugati pályuadvar (+3, tehát 7!)

S a földalatti: Vörösmarty tér, Deák tér, Bajcsy-Zsilinszky út

Emellett a 15-s busz átszeli a kerületet,igaz ritkán jár, ott van a 2-es villamos is a Duna parton s jó esetben a kiskörúton jár a 47-49-es villamos, valamint érintőleg a 9-es busz is. Jah és a Szt. István krt-on a 4-6 villamos, 26 busz, 6 busz, a Ferenciek terénél pedig a 7-es busz és társai...

Ez a kis kerület az egész város legjobban ellátott kerülete tömegközlekedést tekintve! Parkolás? Bár lenne több parkolóház, örzött parkoló a környéken és garázs...Jóbarátommal voltunk ott, ő szerelő. Alig tudtunk helyet találni hétvégén, megállni csak pár percre engedte volna a rendőr, de a meló másfél órás volt. Inkább legyen még 4-5 mélygarázs, letojom, melyik politikus familiája kaszál belőle...ennyi.
süti beállítások módosítása