Időről-időre rácsodálkoznak az emberek, hogy miért ilyen szarok mások a Magyarországon kapható sörök, mint német/cseh/holland közértekben kapható márkatársaik. Balázs gyárlátogatáson próbálta leleplezni a Kozelt:
Haverokkal úgy határoztunk - mivel idén nem voltunk olyan sikeresek - hogy autóval elmegyünk Prágába. Mivel "útba esik" Velke Popovice, így elhatároztuk, hogy meglátogatjuk az "elhírestült" futballstadiont, asszonykórust - na és persze nem utolsó sorban megnézzük, hogy hogy is készül a Kozel. Már Velke Popovice felé hajtva is nagyon feltűnő volt, hogy Kozeles kamiont nem láttunk. Viszont Pilsen kamiont annál többet. Kicsit furcsálltuk, de hát ki tudja... Mindjárt kiderül, hogy miért is.
A gyárlátogatás során kiderült több turpisság is. Először is, Velke Popovicének egy igen szépen felújított FEDETT stadionja van, és idézve a hölgyet: "kikérik maguknak, hogy nem meghatározó a sport [lásd pl HC Slavoj Velké Popovice]". Az asszonykórusra nem tudott mit mondani, azt nem ismerte. Azonban az igazán meglepő az volt, amikor mutatták a térképet, hogy hova is exportálnak ők Kozelt. Magyarország hiányzott róla...[Mellékeltem a fotót.] Mint kiderült miért: Igaz a Kozel sörösüveg címkéjén ott van az "eredeti" velke popovicei címke, a hátulján pedig annyi szerepel, hogy forgalmazza (!) a Dreher, de mint kiderül, nem csak forgalmazza. Gyárja is. Az eredeti velke popovicei sört.Budapesten, a sörgyárban. Mert elvégre büszkeségünk cseh remekünk. Most akkor Budapest Csehország? (Ha továbbolvasod, kiderül, hogy Velké Popovice meg Magyarország...) LEMARADTAM VALAMIRŐL? Sebaj, túllépünk ezen az apróságon, ennél nagyobb hazugságokat is kénytelenek vagyunk lenyelni. Úgyhogy mi eredeti Kozelt itt nem iszunk. Ott viszont ittunk. Hozzáteszem az sör, a magyar Kozel meg nem olyan Kozel, mint a velkepopovicei eredeti Kozel... Persze ízlések és pofonok. [Igazolja mindezt a hazai Kozel sörön lévő vonalkód, amely 599-nel kezdődik. Igaz ez csak azt jelenti, hogy Magyarországon csomagolták - mint a "kínai" makói hagymát (ez is megérne egy homár postot)]
De hogy került a pilzeni kamion Velke Popovicére? Erre is nagyon egyszerű a magyarázat. Velké Popovicén nem csak Kozelt gyártanak, hanem a Pilzner Urquell, a Gambrinus és még sorolni lehetne, hogy mi az ami ott kezdi pályafutását. Ennyit a konkurenciáról... Az, hogy Pilzenben palackozzák és így lesz Pilzner Urquell, az meg ugye részletkérdés.
Csak hogy hab is legyen ezen a tortán, mellékeltem a Velké Popovice településtáblát. Ugye nem csak én látom rajta a "hazai kötődést?" ÉS AZ BIZONY NEM PHOTOSHOP!!! Ott van, eredetiben, teljes terjedelmében. Már csak az a kérdés, hogy vaj'h mi köze ennek a kis cseh falunak nagy Magyarországhoz...
Kellemes sörivászatot!
A szomorú igazság pedig az, hogy a Dreher licensz-alapján gyártja több más márka mellett a Kozelt, eredeti alapanyagokból, Kozel-sörmérnökök áldása mellett. Sajnos Magyarországon nem csörgedez elég hegyi patak, elég kemény a víz, így az ebből készült sör állaga is más lesz, mint amit a "központban" nyomnak. Akinek ez nem tetszik, lehet menni Szlovákiába!
vazze... 2008.08.22. 12:41:07
a rekettyés 2008.08.22. 12:42:46
Cigiző · http://cigi.blog.hu/ 2008.08.22. 12:46:01
liven 2008.08.22. 12:47:42
Cigiző · http://cigi.blog.hu/ 2008.08.22. 12:48:32
gabor2 2008.08.22. 12:49:29
lukit 2008.08.22. 12:52:57
gabor2 2008.08.22. 12:56:48
birdito 2008.08.22. 12:57:25
Ez csak azért történhetett, mert Mo-n kemény a víz, és 0,8% alkohol kell a felpuhításhoz.
A Dreher az amúgy Zrt? (Mert akkor nem ér!)
.Andrei (törölt) · http://www.andreiground.com/ 2008.08.22. 12:57:57
béla2 2008.08.22. 13:00:16
.Andrei (törölt) · http://www.andreiground.com/ 2008.08.22. 13:02:20
Csak egy pár fajta, ami eszembe jut (ezek egyikát sem csinálják külföldön): Leffe, Hoegaarden, Chimay, Kőbányai Világos (ja, az nem), Orval, és még legetne sorolni. Van egy pár fajta.
naneee 2008.08.22. 13:02:50
Vagy mindent a dreher, pécsi, stb gyárt?
Persze másból meg törjük magunkat, hogy hazait vagyünk, támogassuk a hazait...
Jólfelhúztammagam 2008.08.22. 13:04:49
Mondjuk nem lehet sikeres ember, aki Kozelt vesz, hiszen rá van írva, hogy készül a Kőbányai sörművekben.
Lehet menni Szlovákiába? Hát az is nagy lúzerség. Az ott kapható 3,5%-os dobozos Kozel szintén Lóbányán készül. A sok okos magyar meg veszi a "szlovák" sört.
A Steiger pl. igazi szlovák sör. Olcsó, jó, és az ami rá van írva. www.steiger.sk/
naneee 2008.08.22. 13:04:55
gabor2 2008.08.22. 13:07:25
gabor2 2008.08.22. 13:09:51
Sajat kutjaik vannak a szomszedban valahol a sorgyar mellett. Es azt allitottak, hogy a viz az teljesen megfelel az igenyeknek a sorgyartashoz. Tehat nem kemenyebb, mint mashol.
senf 2008.08.22. 13:11:57
bakfitty · http://ismerosvalahonnan.blog.hu 2008.08.22. 13:15:28
Magam_a_Mondomét! 2008.08.22. 13:16:05
LINK: www.kepeslap.com/images/12493/presser.jpg
mangorlo 2008.08.22. 13:26:46
egyébként kőbányai tényleg sokat javult, bár a híre elég rossz, le is szúrt a közértes bunkónő, aki már nem az, de régen az volt, hogy miért veszek ilyen szakadék sört?
blr 2008.08.22. 13:26:49
A szomorú az, hogy határ mentén élő szlovák ismerősök is panaszkodtak, hogy a magyart árulják náluk a boltban...
cworm (törölt) 2008.08.22. 13:27:18
Én megvagyok az Arany Ászokkal.
RogerNyul 2008.08.22. 13:32:05
Scientist · http://deadindian.extra.hu 2008.08.22. 13:32:06
Artie 2008.08.22. 13:34:16
dansun 2008.08.22. 13:35:24
...tessék bekapni, Mr. Dréher!
Artie 2008.08.22. 13:35:25
neeskens 2008.08.22. 13:38:27
Nem egy embernél, többszáznál, úgy - mégegyszer mondom - hogy nem tudták mit isznak.
kanbatu 2008.08.22. 13:39:21
A Kozel pedig azóta készül itt, amióta lehet nálunk is kapni, ennek meg már több éve. Fekete ökör. Ott kell.
neeskens 2008.08.22. 13:39:42
Artie 2008.08.22. 13:41:24
az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2008.08.22. 13:42:28
ihatethisindapassthingy 2008.08.22. 13:43:10
pocak 2008.08.22. 13:44:27
Artie 2008.08.22. 13:44:41
neeskens 2008.08.22. 13:45:37
szobatars 2008.08.22. 13:45:44
A Zlaty Bazant szinte kötelező, Steiger, Smadny Mnich,Topvar, Gambrinus...na meg a Kelt!
paráznabillegető 2008.08.22. 13:46:51
proszit! :)))
Hózentróger 2008.08.22. 13:47:36
Artie 2008.08.22. 13:47:37
mqqq 2008.08.22. 13:48:46
neeskens 2008.08.22. 13:49:24
Érdekes. Mindenesetre a barátnőm nyári munkában sört kóstoltatott, a résztvevőknek - anélkül, hogy tudták volna mit isznak - két sört kellett összehasonlítani, külsőleg-belsőleg (íz, illat, állag stb.). A Kozel így az egyik legmagasabb pontszámot kapta, ha jól emlékszem talán csak a Pilsner verte meg az összehasonlításban. Lenyomta az össszes magyart (Soproni, Dreher) meg egy csomó, amúgy itthon nagyobb márkának tartott külföldit (Amstel, Heineken,Gösser).
Nem egy embernél, többszáznál, úgy - mégegyszer mondom - hogy nem tudták mit isznak.
Ez a helyzet!!!
szobatars 2008.08.22. 13:50:02
szuper titkos nikk · http://www.flickr.com/photos/haazee/ 2008.08.22. 13:50:15
Liberté__73 2008.08.22. 13:50:30
mqqq 2008.08.22. 13:50:34
Syolos 2008.08.22. 13:50:51
Nekem amúgy a barna Kasteel a kedvencem, kicsit édes, de finom.
Artie 2008.08.22. 13:53:51
Neeskens, te meg olyanokkal kóstoltass, akik nem magyar sörön szocializálódtak, hanem ittak már rendes sört is. A sok magyar lötty közt lehet, hogy a Kozel a legjobb, nem tudom, de nem is akarom megtudni.
Hózentróger 2008.08.22. 13:55:13
Dubito 2008.08.22. 13:55:43
Na mindegy, ezután is maradok a Dréhernél.
klarky · http://kreport.blog.hu/ 2008.08.22. 13:55:45
Bandukoltunk a gépek között, néztük, hogy készül a nedű, miközben azt hallgattuk, hogy milyen rohadékok ezek a multi bevásárlóközpontok, akik behozzák a sok vackot, a névtelen söröket, amiket akciósan 99 forintért árulnak. És, hogy hűűű, meg háááá, meg rohadt kapitalisták, stb.-stb.
Egyszer csak beértünk egy hatalmas csarnokba, ahol hegyekben álltak a raklapokra felpakolt no name sörök. Megszeppenve néztünk, kérdezni, de még körül nézni sem mertünk, mikor megszólalt a kísérőnk. Ja, ha erre van igény, akkor ezt (is) csináljuk.
Na ennyit erről....
(Voltam a Budweisernél is. Hát ott ilyet nem tapasztaltam, de az valami csoda volt! Ajánlom mindenkinek és friss, szűretlen, jéghideg sört is adnak kóstoló gyanánt. Mondjuk az Csehország, ez meg nem...)
Fedup Sári 2008.08.22. 13:59:44
De ugyanígy nem jön be hozzánk a staropramennek is a teljes választáka, gyártanak pl. egy ír fekete sört, nagyon finom, de szarnak importálni magyarországra. Staropramenék meg azt ajánlották, hogy látogassam meg csehországot, ha innék a sörükből.
Igaz, tkp. elég szlovákiáig elmenni, mert ott már kaphatóak a cseh sörök.
neeskens 2008.08.22. 13:59:47
Ez egy dolog, oké. Azért kíváncsi lennék, látatlnaba megtudnád-e mondani, melyik a magyar és melyik a hollnad Heineken.
De, szerinted az össszes magyar sör ihatatlan lötty, gondolom, ezért te esténként kimész Németországba, ha vacsi után meginnál egy Gössert...
Vöcsk 2008.08.22. 13:59:59
A Nagy-Magyarország zászló a Teplice-Kispest meccs kapcsán került oda több mint egy hónapja, csoda, hogy még mindíg ott van.
movhu 2008.08.22. 14:05:09
Az összes ilyen üvegre cimkét rakatnék:
"SÖR JELLEGŰ ALKOHOLTARTALMÚ ITAL"
Pol 2008.08.22. 14:07:09
Pedig az sokkal jobb (szerintem).
Nagyzee 2008.08.22. 14:14:35
Amúgy a Kozelt is importálták a bevezetése utáni első 1-2 hónapban, ha jól emlékszem. Az volt a legjobb, mert már akkor is igen olcsó volt, de viszont még eredeti és minőségi. És igen, ég és föld a különbség.
Legnagyobb szívfájdalmam pedig az, hogy a Staropramen nem tervezi, hogy valaha is fognak Granat-ot exportálni Mo-ra.:(
rexter 2008.08.22. 14:19:59
legundoritobb a Borsodi. ami annyira undorito h szoba sem kerul itt a sorokrol valo elmelkedes kozben :)
neeskens 2008.08.22. 14:22:52
Persze, fasza dolog félévente ínyencségből flamand,cseh söröket inni, de azért az teljesen más.
Az Aranyfácán, vagy a Becks például szerintem nem igazán jó sör.Kb. Soproni szint, nekem eddig a csapolt barna Krusovice jött be a legjobban Prágában, meg jó Hoogarden is csapolva. De: ezekhez viszonylag ritkán jutsz hozzá, viszont én szívesen iszom Kozelt itthon is, mert szerintem finom.
riksafutam 2008.08.22. 14:26:35
moxika 2008.08.22. 14:27:31
dr. orter 2008.08.22. 14:29:47
vydámbarak 2008.08.22. 14:31:44
Secnir 2008.08.22. 14:33:09
most mar tavol van.
de akkor finom volt, meg amikor elkezdték importálni mo-ra.
aztán egyszer amikor beleittam azt hittem buggyant. vagy mijafasz. bontok másikat. az is. na öveg átnéz, gyártja dréher sakálműve lóbánya. pfuj.
egy darabig kijártam importér' aztán a dréher utánamnyúlt, és oda is ők szállították.
akkor elkezdtem hozni Corgon-t, az is gyó volt.
mosmár nem járok az écaki határ felé, így kénytelen vagyok beérni azzal ami van.
igaz, válogatok, ha vanidőm elmenni a helyi italnagydiszkontba, ott válogathatok kedvemre import sörök közül. és ha egy kummantás magyar nyelvű szöveg sincs rajta, akkor meg vagyok nyugodva. (becks, löwenbrau stb).
a drehernek sajnos kellene egy olyan helyet keresnie, ahol van TISZTA nem kemény FORRÁSVÍZ. pont. kőbányán gyár lebont, ott újjáépít. másképp nem tud a picaon talpon maradni.
de az sem, aki a söreiket issza....
ihatethisindapassthingy 2008.08.22. 14:36:07
Yeto 2008.08.22. 14:40:08
Tán csak nem a KARTONra gondolsz?
Fércelt 2008.08.22. 14:42:31
TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2008.08.22. 14:42:33
Lesz még Prága magyar falu! xD
neeskens 2008.08.22. 14:43:23
- Rendi - 2008.08.22. 14:44:19
Nem rég olyan Holstein-be futottam bele, amit Horvátországvan gyártottak; finom is volt :)
Amúgy érdemes olvasgatni a címkét, érdekes dolgok derülnek ki...
borovi 2008.08.22. 14:44:26
fosószilva (törölt) 2008.08.22. 14:44:29
Zizi6785 2008.08.22. 14:50:36
fosószilva jogos, még a horvátok is jobb sört gyártanak mint mi.
blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year (törölt 2008.08.22. 14:52:10
ezt tényleg fikaország
blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year (törölt 2008.08.22. 14:55:26
csipa 2008.08.22. 14:55:30
Persze 2008.08.22. 14:58:20
ColT · http://kilatas.great-site.net 2008.08.22. 15:01:47
Ugyanez igaz a gagyi 3%-os vizezett akármikre, meg a Borsodira is (lehet szidni, nekem nem ízlett, bár az legalább nem vízízű).
Szóval marad a kérdés : ha a Dreher normális sört is tud gyártani, kkor ezt miért gagyisítja? rontja az üzletet? Milyen üzletet? Ebből is hozzájuk dől a lé...
yenoee 2008.08.22. 15:02:13
Dréheresbe eccer futottam csak bele, háde kerülöm azóta is messziről.
fosószilva (törölt) 2008.08.22. 15:05:50
neeskens 2008.08.22. 15:07:48
Viszont a nem horvát sörök a kocsmákban majdnem dupla annyiba kerülnek Zágrábban, mint a két hazai.
Amúgy meg akkor is tartom,hogy a Kozel (magyar) nem rossz.
Céadaoin (user ID 44540) 2008.08.22. 15:09:14
ColT · http://kilatas.great-site.net 2008.08.22. 15:11:38
Szalon még elmegy, pedig itt lakok ahol gyártják, de nem tartom túl nagyra.
Amúgy voltunk a sörfőzdében még régebben tanulmányi kiránduláson...
...gondoljátok el, hogy 6 hatalmas tartály a fejed felett (pár emelettel a föld alatt van az aljuk, te meg alattuk, a tartályok 1-2 emelet magasak...) é az mind tele sörrel...
Na annyi még Szalonból is oK lett volna 8P
anti_troll (törölt) · http://senkinemmondja.blog.hu 2008.08.22. 15:12:18
Nem jönnek rá, hogy hiába vesznek bármilyen licenszet, a sör nem lesz jó, és nem a licenszben van a hiba.
Komáromban nagyon jó Heinekent főztek.
Be is zárták a sörgyárat......Most ihatjuk a szar importot :-)
িচলেদীদসজৃ (törölt) 2008.08.22. 15:13:04
Amíg ilyeneket olvasol a címkén hogy savanyúságot szabályozó anyag, vagy kukoricadara. Amíg ez megengedett addig itt nem lesz normális sör.
Dr. Fotos 2008.08.22. 15:15:09
Kövér_Agár 2008.08.22. 15:15:49
Secnir 2008.08.22. 15:22:03
házisörrel kapcsolatban vannak már valakinek tapasztalatai? mármint főzött már? és sikeres volt?
rka 2008.08.22. 15:22:18
a Kozelt pedig csak magyarorszagi palyafutasanak maximum az elso feleveben importaltak, addig nagyon is jo volt, aztan jott a gyanus uvegvaltas, es a cimken felfedezheto volt hogy a kobanyai uton gyartjak.
Pista Bácsi 2008.08.22. 15:27:35
Na, az sör!!! A többi meg :-(((
Azt tudja valaki, hogy Reininghaus sört lehet-e kapni valamerre ? (Márminthogy a sógoroknál erréb.)
Zizi6785 2008.08.22. 15:28:40
rush4you 2008.08.22. 15:30:52
a söripari konszernek nem tegnap jöttek létre és már semmiből sincs eredeti, mindenki eszi a maszlagot:
"évszázados recept, bele is húgyozunk hogy autentikus legyen"
ugyan már, ébresztő !!
birdlady 2008.08.22. 15:30:58
Menj el a dreher sörgyárba SÖRUTAZÁS-ra, a honlapjukon lehet jelentkezni. Ott aztán meglátod, hogy hány márkát gyárt még ezeken kívül a dreher.
rush4you 2008.08.22. 15:32:24
savanyuság szabályzo, mint mondjuk aszkorbin sav nem odavaló mi?
vagy kukorica??
ne igyál coronitát te se, sőt sört se sztem
jorgosz 2008.08.22. 15:34:32
Secnir 2008.08.22. 15:34:42
anno kaptam egyet, de csak egy ihatatlan szar lett belőle. rákérdeztem a receptadóra, hogy mit basztam el, mert ihatatlan szar lett, erre azt mondta, hogy neki is, csak odaadta a receptet, hogy hátha sikerül.
azóta kísérletezgettem, de sose nem jött össze. tipp? ötlet valakinek?
Tamil Tigris · http://www.caucasianchallenge.com 2008.08.22. 15:36:52
A hazai Kozel egy rakás szar, különösen a cseh Kozel mellett.
És hol lehet a legfinomabb Kozelt inni? Prágában, az U Cerneho Vola nevű intézményben. Sörbarátoknak kötelező a meglátogatása.
Megjegyzem amikor én a Staropramen gyárban jártam, furcsa volt, hogy a komplett gyártás technológiát megmutatták az alapanyagokkal együtt. Erre a helyi fószer elmondta, hogy nincs itt semmi titok, mert egy dolgot úgysem tudsz lenyúlni, az pedig - mutatott a lába alá - a viz alattuk, amiből ugye a sör 85%-as van... hát ezért nem tudna a legjobb sörmester sem olyan söröket csinálni, mint azok a srácok ott kint.
redcard · http://redcard.tumblr.com/ 2008.08.22. 15:39:58
Én szeretem a búzasört, ráadásul azt nem gyártanak itthon, mert más a technológiája mint a mo-i gyártósoroké és (szerencsére) nem fogy annyi, hogy megérje átteni a termelést :)
redcard · http://redcard.tumblr.com/ 2008.08.22. 15:42:52
flobertgida 2008.08.22. 15:49:18
Régen lehetett kapni "otthon főzhető sört", mily meglepő Mezőgazdasági boltokban,a Pilseni, hm.. isteni,csak nem volt kellően szénsavas.Próbálkozz hátha van még forgalomban.
flobertgida 2008.08.22. 15:51:51
Secnir 2008.08.22. 15:53:02
Kopi3.14 2008.08.22. 16:01:01
jimy02 2008.08.22. 16:01:54
Van magyar búza sör is Ilzer a neve.
Ami a Kozel-t illeti tényleg rosszabb lett mostanság, a Heineken meg etalon sör. Nálam a Staroparmen a nyerő cseh sör.
Na meg aki ilyen teszkos húgyleveket iszik mert az is fogy rendesen csak tudnám miért, én megnem birnám inni, őket vajon mi visszi rá???
pater76 2008.08.22. 16:02:57
redcard · http://redcard.tumblr.com/ 2008.08.22. 16:05:48
az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2008.08.22. 16:10:14
Vegaaa 2008.08.22. 16:10:52
tincze 2008.08.22. 16:12:41
Hihetetlenül isszák a sört!
Pl. Öreg barátunk (kb. 65 éves, felvidéki magyar srác, Prága mellé nősült , ott ragadt) a szomszédaival, konkrétan 3 fővel elkezdenek pénteken sörözni, úgy hogy van 120 liter sörük.(3 hordó), a finom Fermettel, meg moravai szilvapálesszel kísérgetik.
Vasárnap meg már aggódnak, hogy a grillezéshez kéne valami kis sört venni, de hétvégén csak üvegest tudnak szerezni.Na ?
tincze 2008.08.22. 16:15:07
Persze igazit, csehet, nem ilyen műmájer módon , legagyisítva.
Szerintetek?
majdazteneldontom (törölt) 2008.08.22. 16:15:28
redcard · http://redcard.tumblr.com/ 2008.08.22. 16:16:54
jimy02 2008.08.22. 16:17:26
Helyesen látod a dolgokat pláne azért mert import sör, és kint kicsit olcsóbb is. Löwenweiss is jóval olcsóbb mint itthon, sajna ezek nagyon drágák idehaza, még az általam kedvelt Paulaner is iszonyat drága
anti_troll (törölt) · http://senkinemmondja.blog.hu 2008.08.22. 16:18:16
A nagy igazság a víz. Ha nem jó a víz, meg lehet toszni az egészet.
chorizo 2008.08.22. 16:25:39
jimy02 2008.08.22. 16:25:45
Én azért vitatkoznék a soproniak egész jól főzik a licenc söröket, nem úgy mint a dreher pl a HB-t azt nem igazán találták el, amit kintről hozok ég és föld a különbség, de visszont a saját söreik dreher bak , classic egész türhetö.
De hogy necsak a dreheről mondjunk rosszat példának ott a borsodinak a löwenbrau-ja az se hozza az elvárható formát.
rogerlaci 2008.08.22. 16:26:25
neeskens 2008.08.22. 16:34:38
redcard · http://redcard.tumblr.com/ 2008.08.22. 16:36:16
Céadaoin (user ID 44540) 2008.08.22. 16:40:01
UkránMaty. 2008.08.22. 16:40:34
A Soproni pl. kifejezetten minőségi sör(persze ha hónapokig boltan áll akkor rossz lesz mint minden sör amiben nincs tartósítószer, amelyikben meg van az mondjuk már eleve rossz)
A soproni sörgyár saját kúttal rendelkezik, amiből különösen tiszta vizet nyerenek, a Heineken is ebből készül egy teljesen külön rendszeren, tudtommal maga a rendszer is a licensz része.
Kövezzetek meg de én a magyar Kozelt és még a sima Drehert is szeretem!
xD
Amúgy a soprni sörgyár látogatható és egy élmény!!!
FONTOS!!!!!!!!
Manyizga (törölt) 2008.08.22. 16:47:57
nemáá 2008.08.22. 16:49:43
Most az alacsony aron bevezetett, majd k...a dragava valt Pilsnert iszom, ha SORt akarok inni
Dudi 2008.08.22. 16:51:33
Valóban lehetnek minőségellenőrzések, de valószínűleg akkor a gyár egyszerűen "összekapja" magát, és amíg tart az ellenőrzés, jókat gyárt (az így gyártottakat meg odaajándékozzák az ellenőröknek, vagy a vezetőségnek - még véletlenül se kerüljün ki a piacra).
Én inkább a spórolásra, és az ebből adódó (esetleg engedélyezett - vagy nem engedélyezett?) eltérésekre gyanakszom. Számomra inkább fontos a minőség, ezért, ha boltban vásárolok sört, nem bánom, ha 300 Ft fél liter, de alaposan utánanézek, mit fogok inni. Az első három korsóig, utána meg valóban mindegy :)
laposmacska 2008.08.22. 17:15:32
laposmacska 2008.08.22. 17:29:21
"(Voltam a Budweisernél is. Hát ott ilyet nem tapasztaltam, de az valami csoda volt! Ajánlom mindenkinek és friss, szűretlen, jéghideg sört is adnak kóstoló gyanánt. Mondjuk az Csehország, ez meg nem...) "
Na az tényleg nagyon ott van! Még az asszony is megitta. Egész addigi életében kb fél deci sört ivott (utána is), de a szűretlen sör neki is ízlett.
Mondjuk bunkó magyarokkal voltam: A "csapos" töltötte a papírpoharakat egy tálcán, hogy jusson mindenkinek, egy közülünkvaló faszi odaáll, hogy elveszi a tálcát, erre a hozzá legközelebbi szabad polcra leteszi, elvesz kettőt, és elhúz a picsába. Még én szégyelltem magam.
tudos77 2008.08.22. 17:39:32
Mellesleg a sörnél izlések és pofonok. Nekem a Dreher és a Soproni 1895 kifejezetten a kedvenceim, még az egyébként kiváló minőségű cseh söröket nem szeretem (a Staropramen nekem egy keserű lábvíz), a szlovákoknál is csak a Kelt és a Corgon jön be.
A legjobb söröket szerintem a Leffe csinálja, illetve van néhány nagyon kellemes német sör (pl: Veltins), de például nekem a magyar Beck's jobb mint a német.
MosoMasa 2008.08.22. 18:32:43
A hitachit meg a kínaiak.
staropramen 2008.08.22. 19:28:11
a személyeskedést kéretik mellőzni.
Atomkapitány 2008.08.22. 19:34:12
FéeVerte 2008.08.22. 19:46:05
bár itt már sokan írták... Akkor: Framboise. A márka már a része.. izé, múlt ködébe vész.
No meg a Calvados, Amavera.
vegacs 2008.08.22. 19:48:25
Punk Island volt a neve.Nem tudom,hogy ezt rendezik-e még...
De!
A Kozel ízlett a legjobban...meg persze a Topvar!
Miután hazajöttünk azután jelent meg a hazai piacon a Kozel.
Ott ízlett-itt nem...
Ez a nagy büdös helyzet.
Még egy megjegyzés:A-nemzetközi viszonylatban kis méretűnek számító-Punk Island fesztiválon legalább 8 féle csapolt sör volt!!!
A legjobb cseh és szlovák sörök.
Ha itthon elmegyek egy fesztiválra akkor csak egy(esetleg két/kettő)féle csapolt sört ihatok mert megveszi a jogot a lakosság itatására valamilyen nagy gyártó.ű
cső
MosoMasa 2008.08.22. 20:30:26
Ehhez jön a finom kis demagóg duma, hogy itthon minden szar....
UkránMaty. 2008.08.22. 20:59:34
Igazad van!
Én elmentem Sopronit vedelni...
xD
Alwares 2008.08.22. 21:25:31
neet 2008.08.22. 22:06:11
gumby 2008.08.22. 22:35:34
hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.08.22. 22:39:07
kintrol hoztak
tok jo volt, jottek is a nepek
aztan elkezdtek itthon gyartani, asszem Komaromban, hat onnantol mentek a nepek
eg es a fold volt a kulonbseg
Vician Heinekkent ivot, Mary meg most csuszott ki a konyhaba egy blodimeryert
en meg most Natural lightot iszok ugy dontottem
Benyő 2008.08.22. 22:43:45
Asidotus 2008.08.22. 23:00:29
renugard 2008.08.23. 07:41:21
Tényleg létezik olyan sörivó az országban, aki azt hiszi, hogy importsört iszunk? Akkor elárulom, hogy a "külföldi" sörök 95%-a itt gyártott sör, mégpedig az eredetivel megegyező szabványok alapján készülő. Valószínüsíthető, hogy a különbség az alapanyagok minőségében van, de alapvetően nem különbözik a kettő. én is ittam eredetit és tudom, hogy jobb, de ez sem nevezhető rossz sörnek.
A Kozel reklámja a Csehek szempontjából enyhén szólva sértő és etikátlan, de bizonyos szemszögből megvizsgálva a Kozel szempontjából, tökéletes, hiszen egy FEDETT stadiont libalaegelőként megjeleníteni, csak a sör nagyszerűségének kiemelését célozza. Azt már megemlíteni sem merem, hogy a mikulás sem létezik igazából, csak felnőttek beöltöznek piros ruhába és hófehér álszakállba. Bocs, ha valakit sokkolt a hír.
renugard 2008.08.23. 07:48:48
anti_troll (törölt) · http://senkinemmondja.blog.hu 2008.08.23. 09:32:10
Ha otthon megiszom az üvegest/dobozost, akkor meg SOHA.
Ezt magyarázza meg valaki.
Chrom 2008.08.23. 11:21:52
Sörélesztő...ami ugye gomba...érdemes volt tényleg résztvenned a látogatáson. Annyi erő sem volt benned, hogy odafigyelj?
Chrom 2008.08.23. 11:24:56
Marcos Barcos 2008.08.23. 13:26:54
nagy sörös vagyok, inkább mint bor, meg főleg rövid, valahogy nem kenyerem, egyszó mint száz ezt iszom és a következők tűntek fel!
Kozel: amint már 100-an leírták szar!
Arany Ászok: régen nagyon nem jött be, azóta egészen feljavult, néha már dreher helyett iszom!
Dreher: jó, a bak is bár kis fenntartással(később)
Soproni: a feketedémon kivételével mind szeretem, kiváltképp a kinizsit, az a legjobb magyar sör!! csak sajnos nem lehet kapni egy jó másfél hónapja egyáltalán! Nuku, semmi!
Borsodi: rémes, néha iható, néha hányadék, lévén nem vagyok sikeres ember nem egyszer kaptam egész tálca dobozos borsodit! Az a sör (a dobozos) ÉDES, mintha 2 kanál cukrot belehánytak volna!
Borostyán: semmi köze ahhoz a sörhöz amit elkezdtek anno gyártani, eleinte finom volt, ízletes, a mostani egy lónyál! nemegyszer adtam neki az elmúlt egy évben még egy esélyt, mind megbántam!
lehetne folytatni, de annyit jegyeznék meg hogy a fenti sort, de ugy általában tűnt fel hogy a magyar honban gyártott sörök minősége, íze egy barokkos rapszódiát megszégyenítő mértékkel ingadozik! ez alól valamennyire kivétel a soproni! azon is gondolkodtam, hogy látom most is az italnagykerek raktárában csak úgy ki vannak baszva a napra a rekeszek, ne mondja már nekem senki hogy a sörnek nem basz oda, hogy napokat áll egy ipartelepen a napon, felaszák a kamionra amin szétpállik, aztán megint áll egy raktárban 30 fokban aztán meg bemegyek a teszkóba és lehűtöm és megiszom, aztán meglepődök, hogy mintha vmi nem lenne helyén vele!
a külföldről adoptál(nem importált) sörök meg felejtősek!
heineken: nem szeretem az ilyen söröket, inkább a különlegességeket, ennek túl kommersz íze van, jellegtelen (mint a Beckset sem)! DE, volt szerencsém inni kinn spanyolhonban , Ciudad Realban csapolva (Murphy's Irish Red és Guiness melett) és azt hittem berosálok! A fent említett két sörből betoltunk 1-1 korót meg 1-1 poharat aztán vettünk egy korsó heinekent és simán szinten volt semmi szar íz mint az itthoniban!
Budvájzer: szerintem megegyezhetünk hogy semmi köze az eredetihez!
Arany fácán/Zlatybazsant: kb a lakhelyemtől 15 km kell menni és százszor finomabb verziót inni a fent említett sörből, mint a ganéj itthonit!
----
és még egyet említenék meg hogy lássuk, nemcsak nálunk van baj, szloviban lehet venni KELT nevű sört, csatos palack, iegymás , ami megintcsak nagy kedvenceim egyike volt, sajnos az elmúlt években nagy minőségbeli (és ízbeli) romlás állt be a háza táján!
ja és a horvát és legynel sörök nagyon finomak!
pizsama 2008.08.23. 13:42:19
tarr 2008.08.23. 20:48:17
Adott egy tartály Heineken, annak az alja a Sárkány sör, annak a legalja pedig az Arany hordó. Hát így megy kérem szépen...
Marcos Barcos 2008.08.23. 21:53:38
vkinek van?
a löwenweisse vagy mi az egész jó, bár nekem kicsit édes!
tarr, ez durva!
bobek3000 2008.08.24. 09:29:48
Az eredeti Kozelból nekem a premium izlett a legjobban, a sima verzsön pedig, nem sokkal jobb mint a magyar(kedvencem a Budvar)...
Még ennyit: a Kaiser, a Stefl és még sok más sör is helyben locsolt, nem pedig az "eredeti"...
ColT · http://kilatas.great-site.net 2008.08.24. 11:18:59
jesszumpepi (törölt) 2008.08.24. 12:30:03
staropramen 2008.08.24. 14:53:00
Annak idején az Ádám sörözőben /a Divatcsarnok mellett/ igazi csapolt Staroprament mértek ,amit számolatlanul ittunk némi tatárbífsztekkel színesítve.A Tüköri sörözőben/ ma Hold utca/ csapolt Liesingert mértek. Az volt ám a szép világ.Amúgy azt hiszem , hogy a lincenszben itthon gyártott sörök legnagyobb baja az, hogy a minőségük nem állandó, néha becsúszik egy-egy rossz széria .Persze amit a Löwennel műveltek az sztem köztörvényes bűntett.
jesszumpepi (törölt) 2008.08.24. 16:43:02
tarr 2008.08.24. 17:06:48
Hurkada 2008.08.25. 08:20:17
Íme a régi post. homar.blog.hu/2006/09/22/halal_a_licenszsorokre_4#more81960
RolFic · http://onlinetrendek.blog.hu 2008.08.25. 11:09:52
a sör ízét pedig a víz minősége meghatározóan befolyásolja, tehát nem kell csodálkozni, hogy az originált jobb!
Én manapság rákaptam a belga sörökre, eddig német fan voltam, de a BELGA SÖR NYERT! a legjobb: Delirium Tremens - csak ajánlani tudom
A magyar sörök közül, pedig az 1895-ös Soproni a favorit!
RolFic · http://onlinetrendek.blog.hu 2008.08.25. 11:12:59
Én ittam originált német Löwenbrau-t, és szerintem egy elég korrekt sör!
Nem a kedvencem, de elég jól adja... ha már német sör, akkor a Radeberger-t vagy a Birburger-t ajánlom!
thetriggerhappy 2008.08.25. 12:32:27
Bugreport 2008.08.25. 13:05:51
boldiii 2008.08.25. 21:04:09
Egyébként meg még a szlovák kozel is a jászberényi úton készült kb. már akkor is, amikor itthon még nem is árulták. Így van ez.
Ja és a Heineken. No azt sem külföldön csinálják.
Meg kb. még mit nem?
chronos75 2008.08.25. 22:25:48
pedig már mindent végigittam és szerintem az itt elhangzottak fele egészséges (?) magyar para ill. megmagyarázás..
ArmandoBertolucci · http://nincsszabaly.blog.hu 2008.08.26. 21:18:49
Ami a Heinekent illeti (mint "prémium" sört), aki teheti kóstolja meg az eredeti Holland palackozást... Én akkor utáltam meg, amikor 10 éve bevezették itthon a csúfolmányát...
Ja, és Pilsner Urquell szerintem akkor is a legjobb, ha akárholis palackozzák :))))
pinkfloyd 2008.08.27. 09:16:25
Pelydzs 2008.08.27. 15:28:08
Felejtsétek már el ezt a "csörgedező hegyi patakok vizéből készült" marketingbaromságot!
Sörgyárnak dolgozom, és a világon már nincs olyan sörgyár (na jó, ez lehet, hogy nem igaz, de Mo.-n tényleg nincs), amelyik így működik!
Mivel nagyüzemben nyomják, ezért az a cél, hogy a minőség egyenletes legyen, amit úgy oldanak meg, hogy kondícionálják a vizet, azaz pontosan beállítják a szükséges értékeket.
Úh. a "kemény" magyar víznek semmi köze sincs a sör ízéshez.
Szóval Ukránmaty. bocsesz, de ez baromság:
"A soproni sörgyár saját kúttal rendelkezik, amiből különösen tiszta vizet nyerenek, a Heineken is ebből készül egy teljesen külön rendszeren, tudtommal maga a rendszer is a licensz része."
Tarr! Ez még nagyobb baromság:
"Egyik haverom 2 éve Sopronban dolgozott a sörgyárban nyári meló gyanánt. Ő mesélt 1-2 dolgot hogy hogyan mennek ott a dolgok.
Adott egy tartály Heineken, annak az alja a Sárkány sör, annak a legalja pedig az Arany hordó. Hát így megy kérem szépen..."
Ha ezt így csinálnánk (mivelhogy nekik dolgozom), akkor a tulajdonos kb. 1, az ÁNTSZ meg kb. 10 millió évre záratná be az egész hóbelebancot!!! Nincs még egy olyan élelmiszeripari termelés, amely olyan ellenőrzött és tiszta lenne, mint a sörgyártás (inkább ennék ott a padlóról, mint néhány étteremben a tányérról...)!
Bocsesz a kirohanásért, de ha az itt fikázó néhány közül egyik is látott volna valaha sörgyárat belülről, akkor nem írogatna ekkora baromságokat.
hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.08.29. 04:46:02
ne idegesits
tatarbifsztekhez vorosbort iszunk
ez 1 ertelmu
jesszumpepi (törölt) 2008.09.05. 17:54:06
Ha legközelebb együtt tatárbifsztekelünk,akkor nem fogunk összeveszni az innivalón :-)
csib · http://kapirgalo.blog.hu/ 2008.09.12. 17:04:30
a két sörgyárnak ugyanaz a tulajdonosa, egy cég a kettő, külön gyárral és külön márkákkal. Minden egyes kamiont egységesen Pilsner színekre pingáltak.
CID 2008.09.22. 15:10:51