Tékozló Homár

Mégsem fogad külső vendégeket a hotel étterme

2009.07.02. 10:00 | ge | komment

Aki találkozott már éhes és fáradt négyévessel, az megérti, hogy A. miért követett el mindent, hogy bejusson a Budai Sport Hotel éttermébe, ahol a táblák szerint nem csak a szállóvendégeket várják szeretettel. A szeretet viszont elmaradt, a pincér mindenre talált kifogást, hogy miért nem ebédelhetnek meg náluk: mert nem jöhet be külsős, mert csoportok vannak, mert csak menü van, mert nincs hely. A valós okot viszont továbbra sem értjük, talán majd a válaszukból kiderül.

Tisztelt Budai Sport Hotel!

A tegnapi, szép derűs csütörtöki napon kirándulni indultam négy, illetve tíz éves unokatestvéreim társaságában. Kirándulásunk részét képezte a János-hegyről való lefelé libegőzés, csakhogy mire oda megérkeztünk, a négy éves kisfiú igencsak megéhezett.

A Libegő fenti végállomásán azonban sajnos csak egy büfé van, ahol ugyan lehet pékárut meg hot-dogot kapni, csakhogy szintúgy mint maga az épület, ezek az ennivalók is a régi szocialista rendszerből maradhattak ott kinézetük alapján. Nem mervén ezt enni adni a kicsinek, kitörő örömmel állam egy táblát, mely fennen hirdette, hogy a Budai Sport Hotel és étterem itt van a közelben, a kedves büfés néni felvilágosított, hogy nincs az 10 percre sem.

Nekiindultunk hát, a 4 éves fáradt és éhes gyerekkel mondjuk nem volt egy leányálom, de egy 20 perc alatt odaértünk. Meleg költözött kicsiny szívembe a bejáratnál látható tábla láttán, miszerint is itt valóban étterem található, nagy betűkkel hirdetve, hogy nem csak a szállóvendégek részére

Be is csattogtunk hát, látszott, hogy jól tele van az étterem, de hát ebédidő volt, így van ez rendjén. Az ajtóban kémlelve épp megállapítottam, hogy azért még van szabad asztal nem egy, mikor kijött a főúr. Kérdezi, mit akarunk? (Nem miben segíthet esetleg??) Közöltem, hogy ugyebár ebédelni. Na, azt itt nem fogunk, mondja ő. Már aztán miért nem? - kérdem én. Mert csoportok esznek, és különben, is, két hónapig itt most "külsős" nem ehet. De hát kivan írva a kapunál, hogy MINDENKIT szeretettel várnak, érvelek én. Az lehet, de nem most, nem minket. Mondom, nézze, nincsenek nagy igényeink, nem akarjuk a konyhát terhelni, csak valami nagyon egyszerű kaja kéne a kicsinek, mert nagyon éhes. Nem lehet, mert menüs étkeztetés van. Sebaj, jó lesz nekünk a menü is ez esetben, bármi legyen is az. De hely sincs. Bár szemmel láthatólag volt benn is, egy kicsiny teraszon álltunk, ahol volt két 4 személyes asztal, és senki nem ült ott. Mondom meghúzzuk magunkat ott, de azt sem lehet.

Mielőtt felmerülne, a kirándulás alatt nem lettünk sem koszosak, sem büdösek, sem ápolatlanok, a gyerekek is néma csendben voltak, egészen nyugodtan befértünk volna az összes többi rövid gatyás, pólós vendég közé. Visszaslattyogtunk hát a libegőhöz (a kicsi előtt le a kalappal, nagyon jól viselte a tortúrát), lelibegtünk, és a lenti végállomásnál lévő étteremben megettük életem egyik legfinomabb rántott sajtját.

Kedves Budai Sport Hotel! A bejáratnál lévő táblát ugyan már, cseréljék le, és ímhol az érdemjegy: üljenek le, egyes. Jelen levelemet elküldtem az Index Tékozló Homár rovatának is.

Nem tisztelettel, nem is köszönettel, hanem csak úgy:
S. A.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

potrzebie 2009.07.02. 11:22:31

Arra lennék rohadtul kíváncsi, hogy mi a búbánatos f@szból él a vendéglő, ha nem abból, hogy bemegy valaki és fizet?!

staropramen 2009.07.02. 11:22:33

@vazsmegyeigerdezsház:
Csak szólok Sztrovacsek, hogy az előző napi pörköltből gulyást kell csinálni középapró csipetkével, némi friss zöldséggel, és a biztonság kedvéért kissé csípősre.

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2009.07.02. 11:22:35

@Szódás Lova: azzal nincs baj hogy én nem tudok írni. lemaradnak betűk, ékezetek, szóközök, vesszők kerülnek rossz helyre. ez egyrészt azért van mert nem tudok hibátlanul gépelni, másrészt nem avgyok nyelvész sem.

én igazából azt kérdeztem hoyg miért írnak úgy posztot az emberek, hogy egy mondat a lehető legkacifántosabban legyen megfogalmazva, legyen benne olyan szó amit senki nem használ, emellett legyen vicces is néha, stb. emiatt a legtöbb beküldés szar. lerí róluk az izzadságszag, az hogy görcsöltek azon hogyan írják meg. persze ez sose szokott sikerülni.

itt is kb feleennyibe meg lehetett volna írni.

nekem a kedvencem a "csakhogy szintúgy mint" szófordulat. értem mit akart ezzel írni de rajta kívül ilyennel még nem találkoztam.

kurvára nem nyelvészetileg közelítettem meg az előző hozzászólásomban a témát. pusztán kíváncsi lennék más véleményére is ezzel kapcsolatban.

Rosszindulatú Vászka 2009.07.02. 11:24:19

Releválnák:

és akkor ezt most így hogy?

EÖ (törölt) 2009.07.02. 11:26:00

@staropramen: pontosan, és ha a gulyás sem megy el, akkor húsokat kiszedni, ledarálni és készülhet a hortobágyi húsos palacsinta
sztrovacsek

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2009.07.02. 11:26:25

ja és majdnem elfelejtettem a végére a no offense-re a választ:
Go defense!

:D

Parkőr (törölt) 2009.07.02. 11:26:45

@Frucsasz:
ja ezt benéztem:)

Helyesbítek: Az unokatesók, mint hivatkozási alap, bemelegítés, a jövenő éles helyzetre amikor anyaként, minden lehetőséget megragad, hogy gyermekét eszközként használja a könnyebb boldogulás érdekében:))

EÖ (törölt) 2009.07.02. 11:30:37

Az unikumos pulyka

Hogyan készítsük el a pulykát?

1. Vegyünk egy pulykát!
2. Egy pohár unicum.
3. Tegyük a pulykát a sütőbe!
4. Még két unicum.
5. Állítsuk a hőfokot 190 sütőre!
6. 3 unicum további.
7. Süssük a kapcsot be!
8. Most még tovum 4 univáb.
9. Pulykázzuk meg a zsírt!
10 Unicumot a másik palackot még.
11. Dugjunk pulykákat a homérumba!
12. Poharazzunk egy unicumot az öntbe!
13. Süssük az unicumot még egy óráig!
13+1. Gyöngyvirágos kék ibolya-a-a-a!…
14. Pulykáljuk meg az puha unicumját!
15. Vegyük ki a pulyákot az unicumból!
16. Édes anyám, sírhalmomra-a-a-a!…
17. Kiskút, kerekes kút…
18. Szeletum a pulyák darabbal többe!
19. Pusztuljunk tásztátum!
20. Palackoljunk még egy unicum vevétet!
21. Nyílára uccásik a krocsmrasumity!…
22. Állítsuk meg a teritumot és pulykoljunk még egy terítéket!
23. Leterít az unipulyák, és fogyjunk el!

staropramen 2009.07.02. 11:31:37

@Egyéves Önkéntes:
Ahogy azt az angol királyi udvar szakácsai számára 1743 júliusában kiadott főkamarási direktíva világosan leírja.Ez helyezte hatályon kívül az I.vagy Nehézszagú Vilmostól származó-adjuk a kutyáknak a maradékot...kezdetű utasítást.

Deuce Bigalow 2009.07.02. 11:34:48

már várom ezeknek a kreténeknek a magyarázkodását....

EÖ (törölt) 2009.07.02. 11:36:36

@staropramen: ez az eljárás engem nem zavarna, ha ésszel csinálnák a vendéglátósok
nálunk a megkezdett pármai sonkát sem engedi tárolni az ÁNTSZ, szicilíában pedig minél régebbi, annál jobb

Impega 2009.07.02. 11:38:04

De reg ettem rantott sajtott. Igy a nyari forrosagban hmm de finom is lenne.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.07.02. 11:41:02

mea culpa, nem anyuka, hanem unokatestvér. Tiszta szerencse, mert elég érdekes elképzelései vannak egy kirándulásról.
'(a kicsi előtt le a kalappal, nagyon jól viselte a tortúrát)'

tortúra? mi volt itt a tortúra? A kirándulás? Az öt perces diskurzus a szállodában? A libegőzés? Hozok egy hegedűt...

Szódás Lova 2009.07.02. 11:44:54

@Hurrá Torpedó: Ha tényleg erre vagy kíváncsi: azért, mert nagy nyilvánosság elé, előre felkészülten írnak. Ez olyan, mint amikor egy amatőr feláll a színpadra verset mondani: túlmozogja és túlizgulja. Ez az egész bonyolultan fogalmazás dolog az élőbeszédi metakommunikációban a "zavarban vagyok, és dühös is kicsit, de szépen, értelmesen szeretnék fogalmazni, és azt szeretném, ha jó véleménnyel lennének rólam a nézők" megfelelője, csak írásban. Ez szerintem nem arról szól, hogy a túl gyors írás miatt valakinek beakad az ujja a billentyűzet közé, vagy esetleg nem olvassa vissza, amit leírt.

Szerintem. Tényleg :D

staropramen 2009.07.02. 11:45:07

@Egyéves Önkéntes:
Erre Sztrovacsek két magyarázat létezik.
1 Szicíliában nincs ANTSZ
2.Van, de a maffia feügyeli

EÖ (törölt) 2009.07.02. 11:46:57

@staropramen:
1. valószínű nincs, de szerencsére egy csomó más úri huncutság sincs, úgymint például KRESZ
2. itt is :)

Parkőr (törölt) 2009.07.02. 11:47:23

Mondjuk a libegőzésben a zsíroskenyér amúgy kötelező hangulatelem, nem is értem ki akarná elrontani valami zárt étteremben főtt étellel.

staropramen 2009.07.02. 11:49:43

@Egyéves Önkéntes:
Juteszembe Sztrovacsek
Van-e Szicíliában polgárőrség?

Impega 2009.07.02. 11:50:07

Imadom mikor egy kocsog vendeglatos miatt a posztolot kezdi a Jo Nep szapulyozni. Ez annyira "normalis" dolog :(

Kandúrvarázsló 2009.07.02. 11:52:46

@Impega: Ha ír a vendéglátós magyarázkodó szösszenetet, szétszedjük őt is.
Avagy, hallgattassék meg a másik fél is.

Miigeii 2009.07.02. 12:10:16

Aki gyerekes kirándulásra nem visz kaját, az minimum életképtelen.
Vagy ha tervbe van véve, hogy nem viszünk, mert majd direkt beülünk enni valahova, akkor férjen már el a zsebében legalább egy jóreggeltkeksz 'bármilyen esehtőségre'.

DaM 2009.07.02. 12:37:09

Én csak annyit akarok mondani, hogy Prágában ugyanez a libegővel a helyzet. Fent szocibüfé, elég tré. Max középúton van étterem, de az néha pl. zárt rendezvény és amúgy méregdrága. Vsizont legalább a környékén van megfelelő hely rogyásig..

A saját gyerekeddel megjátszhatsz sok mindent, de rád bízott rokon gyerekkel nem feltétlen. Tippelem amúgy, hogy igen fiatal felnőtt (értsd: gyakorlatlan) volt és azért nem Timbuktuba mentek, hogy ne lehessen ételre számítani a kis kirándulás során.

DaM 2009.07.02. 12:38:36

Jah, még egy indok a fiatal felnőtt tippemre, egy bennem felmerült kérdés alapján: miért nem kérte a panaszkönyvet? Pusztuljon el az ilyen fehéringes tapló. Attól, hogy magára erőlteti, attól még ugyanaz a gyalulatlan tuskó marad.

AlulírottFentemlített 2009.07.02. 12:46:22

Nemrég beszéltem egy polgárőrrel, aki nem mellesleg nyugdíjas közteres és van egy rendőr haverja.
@Ennek egyébként semmi köze a poszthoz:
Boccs, ha kiemeltem!

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2009.07.02. 12:58:57

egyébként csak annyit tennék hozzá a cikkhez, hoyg gyerekkel, pláne ha kisebb nem indulunk el úgy kirándulni, hogy nincs a hátizsákban szendvics, meg innivaló.

kurva nyűgös tud lenni egy gyerek ha nem kap inni, vagy enni. és leszarja ha azt mondják neki hogy itt nem tudsz hol venni kaját. meg azt is hogy félórája kérdeztem a megdonácc előtt hogy éhes vagy e és azt mondtad nem.

büfében vehettél volna ropit, vagy csipszet (az nem szárad ki mint a sima péksüti) addig is csöndben van amig abból csipeget, és jobb mint a semmi.

nem baj, jó lecke volt arra az időre ha a saját gyerekedet viszed kirándulni. (játszótérre is érdemes innivalót, meg valami kaját vinni)

amúgy az étterem meg szarjon sünt

EÖ (törölt) 2009.07.02. 13:05:30

@staropramen: nem hinném!
ott egy normál autós is szemrebbenés nélkül leszorít az útról, nem kell ahhoz polgárőr

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.07.02. 13:13:52

@Impega: Imadom mikor egy kocsog vendeglatos miatt a posztolot kezdi a Jo Nep szapulyozni

Tudod én kimondottan örülök annak, hogy ezek a szerencsenélküliek nem ültek be az étterembe. Ha van szocreál hely, akkor a Sport Hotel az, belegondolni is rossz, miket kotyvaszthatnak a konyhán. Végülis jól járt a kis társaság, meg mákjuk is volt, hogy a lurkó nem nyűgösödött be. Én csak a büfén akadtam ki: mi az, hogy egy négyévesnek nem mernek adni egy zsírosdeszkát. Elvégre nem kéthetüs csecsemőről van szó egy ebola sújtotta vidéken.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.07.02. 13:31:43

@Frucsasz: e n vagyok

szerintem is jo lett volna a hot dog
ettol meg siman be kellett volna engedni ha az etterem public

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.07.02. 13:38:00

az tuti volt hogy szendvics es ital nelkul el ne menjunk a libegoig vagy hova
mert lesz jajj
es rambo kes is kell
a Janos hegy veszelyes ovezet
csak hot dog van, szalloda es rantott sajt

Fairy Girl 2009.07.02. 13:48:06

@Mylady: :D csak nem egy húron pendülünk? (A write-only ilyen népszerű? :D )

Kandúrvarázsló 2009.07.02. 13:51:06

@hagyma: "A János-hegy veszélyes övezet"
Persze, ott laknak a vad hot dog árusok, meg a vérpincérek :D

regisztráltam · http://href.hu/x/cdde 2009.07.02. 13:51:12

miért nem csomagoltál valami kaját, ha kirándulni mentek?

Impega 2009.07.02. 13:57:05

@Rékuc: Na ja. Minden jo, ha a vege jo.

vivesz 2009.07.02. 13:59:57

Kedves Fórumozók!
Sajnálatosan olvastam a hírt, miszerint a Budai Sport Hotel mellett található étteremben ilyen "természetű vendégfogadás" zajlik. Mindazonáltal mindjárt meg is szeretném ragadni az alkalmat, hogy megjegyezzem - mint a Budai Sport Hotel értékesítési vezetője - , hogy szállodánk elhatárolódik az étteremben történő dolgoktól. Mélységesen sajnálom a kialakult helyzetet, melynek során szállodánk is rossz hírnevet kapott. A fent említett egység neve egyébként Panoráma Étterem, amely teljesen más céghez tartozik, mint a Budai Sport Hotel. Tetteikért felelősséggel nem tartozunk, csupán annyit tehetek, hogy figyelmeztetem vezetőségét a "helyes magatartás megkövetelésére". A blog olvasóitól pedig azt kérném, hogy ne ítéljetek első látásra. Hónapok óta dolgozunk azon, hogy a szálloda vendégei elégedettek legyenek szolgáltatásainkkal, és megkedveljék Budapest ezen gyöngyszemét...

staropramen 2009.07.02. 14:09:25

@vivesz:
Engem őszintén megfogott a válasz.Aki még ismeri és használja a MINDAZONÁLTAL kifejezést az rossz ember nem lehet és én hiszek neki.Azt azért magyarázza el valaki,hogy ha ez két külön cég akkor miért van az étteremre kiírva, hogy nem csak szállóvendégeknek.Lehet, hogy csak papíron más a két társaság, úgy mint a szentgotthárdi jégszállónál?

vivesz 2009.07.02. 14:16:41

@staropramen: Tutod "staropramen", mivel területileg a két egység nem határolódik el egymástól, így az arra sétáló potenciális vendégek akár azt is hihetik, hogy a szálloda saját étterme a Panoráma Étterem. Ők látják el egyébként a szálloda vendégeit, valamint a külsős vendégekről is nekik kellene gondoskodniuk.

Kandúrvarázsló 2009.07.02. 14:21:34

Ez egy lényeges mondat:
"valamint a külsős vendégekről is nekik kellene gondoskodniuk. "
A hangsúly a "kellene" szón van.

Mondtam én, h hallgattassék meg a másik fél is. De hol van a Panoráma vendéglő főnöke? Neki nem kéne nyilatkoznia?

mazamorra 2009.07.02. 14:23:34

a gyereket sajnálom, a szülőt nem, amúgy meg csak nekem furcsa, hogy még nem linkelték át a sztorit a modorosba? beszél így ember?

vivesz 2009.07.02. 14:30:37

@Kandúrvarázsló: Igen, sajnálatos módon itt mi inkább a harmadik ("szenvedő") vagyunk, aki nem ilyen módon szeretett volna "hírnevet" szerezni magának!

Alikam 2009.07.02. 14:43:15

Jogos a posztíró levele, de azért töb ponton is elvétette az irányzékot.

Az egyik, hogy nem vitt magával semmi élelmet. ASlapvető hiba libegőzésnél.

A másik, hogy nagyon erőszakosan akart bemmeni az étterembe. Minek? Ha a főúr láthatóan nem enged be, akkor minek harcoltál tovább?

Akkor le kell szarni. A táblát valszeg elfelejtették levenni, persze ez nem mentség, mert még így is fogyasztóvédelmi ügy lehet belőle könnyen.

A büfével mi volt a bajod? Nem arzént adnak ott. Jó kaja a hotdog is meg a pogácsa is, nem egy királyi lakoma de kirándulásnál nem is szokták hányásig enni magukat az emberek.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.07.02. 14:52:21

ez tipikus magyar mentalitas/en is kovettem, elmentunk szilvasvaradra egerbol es anyam becsomagolt egy fel disznot zsemlebe
pedig volt bufe

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.07.02. 15:16:57

megvajazta a zsemlet kis teliszalami negyed tv paprika
honap vegen olasz vagy parizsi
szalvetaba csomagolva
citromos teja

szep is volt

EÖ (törölt) 2009.07.02. 15:17:12

@hagyma: hátha megéhezel fiam! :DDD

subbazoo 2009.07.02. 15:32:35

A posztíró volt a múlt héten az IKEÁban ingyen bébikajáért? Jól megnőtt a gyerek. :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.07.02. 15:37:56

@Egyéves Önkéntes:

de komolyan most ezen rohogok
mekkora felkeszules volt ha felmentuk egerbol pestre/ 2 ora se volt vonattal/
de ott aztan dolgoztak a szendvicsek italok flakkonokba stb. es mar fuzesabonynal ettunk

ez meg el megy a libegore csak ugy
borzaszto

Mylady 2009.07.02. 15:43:47

@Fairy Girl: én fülhallgatóval futok, arra szoktam mondani, hogy speak-only üzemmód
tök jó érzés úgy beszólogatni pl a szigeti futócsíkon ténfergőknek, hogy nem hallom a választ...

EÖ (törölt) 2009.07.02. 15:46:27

@hagyma: emlékszem én is, olympos-os üvegben tea, szalámis zsemle paprikával
később vegyes pálinka, sör :)
bár én sosem voltam nagy ivó, nyugodtan lökjetek a padlóla le

Mylady 2009.07.02. 15:55:40

@hagyma: Erre mondta azt fábry egyik műsorában, hogy a magyar az tipikusan olyan, hogy ha utazik, zabál. A busz még el sem indul, már minden utas szájából lóg ki a rántott csirkecomb.

Ez egyébként nálunk is így volt. Akárhova mentünk családilag, 2 biztos pont volt: hajnali indulás és útközben otthon készített szendvicsek, rántott hús elfogyasztása

Mylady 2009.07.02. 15:58:00

@Egyéves Önkéntes: és az olymposos üveg minimum 3 réteg nejlonzacsiba csomagolva, kitámasztva (figyelj oda fiam, el ne dőljön az üveg!), de még így is kifolyt a tea...
(érdekes, hogy azóta feltalálták a normálisan záródó műanyagflakonokat)

Frucsasz 2009.07.02. 16:05:12

@Mylady: igen, ez nálunk is megvolt. Valójában, alig vártam, hogy kigördüljön a busz a suliudvarból, már bontogattam is a kb 20 perccel azelőtt becsomagolt szendvicseket. Az utazás nem utazás otthon csomagolt szenya nélkül.
De a legjobb, hogy mindig maradt 1-2 adag a hazafelé útra is, addigra jól összeért a paprika-paradicsom-szalámi/sonka/felvágott/-vaj/vajkrém íze. Na, ez az a mennyei zamat, amit a mai napig nem tud egyetlen szendvicsbár sem előállítani.

MrMojo 2009.07.02. 16:28:39

ismerős nem volt gyenge,

kiszedte a zsömfel belsejét, abba belenyomta a sertéspörit, és kész volt a pörköltes-szenya

Kandúrvarázsló 2009.07.02. 16:34:16

Ohh, nosztalgia! Pléhdoboz megvan? Abba írdatlan mennyiségű szendvics, süti belefért. No, meg a jó öreg májkrém, álá Globusz. Hozzá az elmaradhatatlan konzervnyitó, tudjátok az a kicsi lapos fekete, kinyitható pengével. Nekem még van olyanom itthon, örökségből maradt rám, nem rozsdásodik vagy 30 éve :)

hehehehe 2009.07.02. 16:37:36

@Mylady: mert egy tőről fakadtok szivi, azért :)

ZmanUK 2009.07.02. 16:48:39

Nem tok mindegy, hogy a csaj mit akart enni adni az unokatesojanak? A sok fikazonak uzenem, megint meg kellene adni a dontes jogat a postolonak, es nem kritizalni erte.

Viszont a postolonak igaza van. Ha egy etterem tablaja azt irja/mondja hogy lehet odabent kulsosnek is enni, akkor senki ne szemetkedjen odabent hogy nem lehet.

Ilyen egyszeru.

Sunt a szallodanak. Es a fikazoknak is.

Rekucnak meg kulonosen. (Nagy rajongod vagyok ugyanis, de hisz ismersz :)))

euAgWzgmmtq7K 2009.07.02. 18:06:32

EELLSSŐŐ!!!

amúgy ki a fasz eszik rántott sajtot?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.07.02. 18:20:27

en regen szerettem tartarral
mosnma inkabb csirke pacal meg T-Bone
mongyuk pacalt nem ettem 1000 eve
@Zlot:

hat ezt mondom
ha valaki nem akar csomagolni es etteremben akar enni akkor egyen

bar a hot dog siman jo lett volna:)

maincoon © 2009.07.02. 18:31:22

engem meghívott a férjem ebédelni ma pesten
hát azóta sem tudok kajára gondolni, úgy tele van a pocakom
és nálunk a gyerek se rántott sajtot kér, ha étteremben vagyunk
a múltkor olyan különleges valamit rendelt teljesen egymaga, hogy mi felnőttek csak bámultunk, hogy miként szúrta ki magának ezt a kaját :)
kirándulásokkor hátizsák, szendvics, stb szokásos dolgok, de ennek ellenére tutira lehet venni, hogy az először a büfét, sütögetőt látogatjuk meg. hülye szokás, de ez van. ettől még talán nem dől össze a világ :)

Átlagarcú 2009.07.02. 18:36:36

A Faint Vendégház és a Családi Vendégház is két dolog.
...vagy nem? Már nem is tudom.
A címük azonos.

EÖ (törölt) 2009.07.02. 19:17:43

@Mylady: hogy kellett figyelni, nehogy elázzon az ájfón :D

de akkor nem is volt másfajta flakon, csak a hipós meg az olymposzos

cmos 2009.07.02. 19:32:20

Nem volt itt semmi hiba:) Tudjátok mi a konyhafőnök ajánlata ebben a vendéglőben? Egy másik étterem. A posztíró végül ezt kapta.

maincoon © 2009.07.02. 19:33:13

és a hipós/olymposzos flakon még ma is változatlan
csak mi öregszünk :DDDD

Mylady 2009.07.02. 20:16:01

@Egyéves Önkéntes: csak a hipósból nem ittunk teát - legalábbis mifelénk, az alföldön nem volt szokás :DDD

ájfón? most belegondoltam: mi mindig kártyáztunk, mert azt lehetett buszon meg vonaton is

EÖ (törölt) 2009.07.02. 20:34:29

@Mylady: én is alföldi vagyok
öregapáméknál a kemény mag időnként a hipót is megitta, ha már más nem volt: D
jaja, kártya, kazettatokban tárolva

SA10 2009.07.02. 20:39:20

Én volnék a post írója. :)
Először is szeretném megkövetni a Budai Sport Hotelt, nem tudtam, hogy külön cég az étteremtől, elnézést kérek. Most pedig adnék néhány választ gyorsan:
1. Lehet hogy általában a nagynéni szokta vinni a gyerekeket kirándulni, én azonban nagybácsi vagyok, pöcs van a lábam között még ha nem is nagy.
2. Ebből következőleg nem vagyok a gyerek apja, csak egy nyamvadt nagybácsi.
3. Miért így fogalmaztam? Csak, éppen jólesett, bár tényleg nem így beszélek élő szóban. Pillanatnyilag jó ötletnek látszott. :)
4. A gyerekek anyja azért nem csomagolt szendvicset, mert ezen a héten én vigyázok a kölkökre, nem otthon vannak. Nincs itt a muter. Én meg azért nem csomagoltam, mert nincs saját gyerekem, ezért gyakorlatom sem, és fasz vagyok. Vizet vittem dögivel, kaját nem. Ez van.
5. A büfében azért nem kapott a kicsi hot-dogot, mert rohadt válogatós, és nem zabál meg csak alig valamit. Most mit csináljak vele? Nem zabálja, és kész. Másrészt tényleg elég ócskán nézett ki, és ha én fosom össze magamat tőle, az nem érdekel, de ha a gyerek, az anyja letépi a pöcsömet, gondolom. Tudod ki meri ezt bevállalni. :) Nem zabálja a zsírosdeszkát sem hagymával, azt én zabálom.
6. Aki rántott sajtot eszik, annak nincs fantáziája. Hát, lehet hogy a négy éves kiskölöknek fantáziája az nincs, de esze az igen, mert baromi finom volt. :P
+1.: Ma meg olyan hülye voltam, hogy felvittem őket a várba nyári ruhában, hiszen ezer fok volt, és levittem őket a Várlabirintusba, ahol volt vagy 10. Rövid gatyában, kis pólóban. Na valami ilyesmi miatt nem vittem szendvicset sem, azt gondolom.

jesszumpepi (törölt) 2009.07.02. 20:50:36

@Egyéves Önkéntes:

Van.

Múltkor Bandi abban hozott "citromlevet" a gyerek limonádéjához.

A gyereknek nem ízlett.

Van ízlése.

jesszumpepi (törölt) 2009.07.02. 20:53:48

@SA10:

Majd belejössz,ha lesz saját gyereked.

De akkor is mindig lesznek új megoldandó problémák.

A bölcsek kövét meg csak Harry Potter találta meg.

maincoon © 2009.07.02. 21:00:25

szerintem is van még olimpos
ha nem lennék lusta és nem morognának, hogy megint a gépnél vagyok, akkor lemennék innen és megnézném milyen van itthon :S
bár mi általában citromot használunk :)

@SA10: látod, ezeket a tapasztalataidat fel tudod majd használni a saját gyermekeidnél ;)

EÖ (törölt) 2009.07.02. 21:04:59

@jesszumpepi:
@maincoon:

azt hittem, hogy a kommunizmussal együtt az olimpos is kihalt
mert szerintem az citromot sosem látott
és én nem is szerettem, talán még narancsos is volt, de azt se szerettem
a jaffát sem
viszont a vaníliás karikát azt nagyon
no meg a rókatejet, amit azért adott anyukám, hogy ravasz legyek! :D

maincoon © 2009.07.02. 21:08:20

@Egyéves Önkéntes: www.maspex.hu/termekeink/olympos/olympos_citromle/
Anyukádnak sikerült a terve ;)))
Az enyém macskatejet adott. Ezért tudok dorombolni ;)

jesszumpepi (törölt) 2009.07.02. 21:11:12

@Egyéves Önkéntes:

Hagyományos hypo is van.

Én azt használom,hiába reklámozzák a modern fajtákat.

EÖ (törölt) 2009.07.02. 21:13:34

@maincoon: kösz, bár a flakondizájnt nem hagyták meg

@jesszumpepi: és nem nagyon erős tőle a tea? :D

maincoon © 2009.07.02. 21:15:33

@Egyéves Önkéntes: ez van... :) minden és mindenki változik.

na én itt hagylak benneteket, mert úgy hallom kattant a fegyverszekrény zárja és levadásznak, ha nem mászok le innen :DDD

Mylady 2009.07.02. 21:17:55

@SA10: korrekt válaszok
az ember pont így képzel el egy gyermektelen nagybácsit, ha nyakába szakad két kiskölök :)
de majd belejössz
úgyis az a lényeg, hogy jól érezzék magukat - az meg elsősorban nem azon múlik, hogy vittél-e pulóvert a labirintusba

Átlagarcú 2009.07.02. 21:52:45

Én sem azért viszem a gyereket a hónomalatt mert nem értek hozzá, hanem mert leszakadt a füle.

Kandúrvarázsló 2009.07.02. 21:56:00

@SA10: Csatlakozom az elöttem szólókhoz. A pöcsödre meg vigyázz, még szükséged lesz rá, különben kárbavész a sok gyakorlat, rutinszerzés :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.07.02. 23:41:01

@SA10:
Te egy hos vagy
de telleg, ez nem ironia

a nagybacsi az a testvered gyerkeinek a rokona ugy remlik

mennyivel jobban jartak hogy nem babysittert fogadtak

a rantottsajt kulonosen fiatal korban igenis finom


nekem utoljara fiamek a macskajukat biztak ram 3 napra, de mondtam
soha tobbet

SA10 2009.07.03. 06:05:42

Dehogy vagyok hős. :D Egyrészt a gyerekek egészen jók, csak néha marják egymást, másrészt velem él a kedvesem, úgyhogy nem egyedül kell figyelni a két kölökre. Harmadrészt anyám pedig a szemben lévő házban lakik, ha éppen otthon van oda is le lehet passzolni őket. Egyáltalán nem olyan vészes, csak sokkal fárasztóbb meg több figyelmet igénylő, mint gondoltam. :D

2009.07.03. 09:43:43

Kedves posztoló!

Ne sajnáld hogy nem kaptál ebédet ott!

Budapest legrosszabb konyhája működik az intézményben. Egyszer próbáltuk ki - soha többet !

'80-as évekbeli menzaizek, csak azok között volt legalább valami aznapi friss.
Itt nincs. A frissensült is avas olajból kerül ki.

Bunkó, a legrosszabb kádárérából ittmaradt pincérek - ja de ebből te is ízelítőt kaptál.

PeterBogyo · http://ujbuda.kutyaiskola.eu 2009.07.03. 10:01:14

Nem vesztettél semmit.
Szar a kaja és nem is olcsó. Ellenben ott a villamos és a Moszkva téren remek büfék valamint egy Meki is várja az éhes embereket. Nem éppen minőségi kaja, de tűzoltásra pont megfelelő

cupák 2009.07.03. 10:04:55

@Kobe: egyáltalán nem biztos, hogy az A. betű női nevet takar. Sőt.. inkább férfire jellemző a viselkedés. Most már nagyon kíváncsi vagyok, hogy valóban nő vagy férfi írta.
Arról nem is beszélve, hogy a 2-án (csürtötökön) kelt levélben, azt írja, hogy tegnap, csütörtökön. Az minimum szerda lehetett.

SA10 2009.07.03. 10:11:22

@cupák: Ott a pont, így hogy itthon vagyok elcseszem a napokat. :D Szerdán történt. Nomeg olvass vissza egy kicsit, menten kiderül, férfi vagy nő vagyok-e. :) Férfi, egyébként.

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2009.07.03. 10:31:31

@SA10: tök korrektül lereagáltad a kommentelőket, én biztos duzzogós visszavágóst írtam volna, a végén azzal, hogy bábucibá!

Frucsasz 2009.07.03. 11:43:11

Én imádom a rántott sajtot. Nem tehetek róla, de FINOM!!! De sajnos nem tudom jól elkészíteni, úgyhogy nálam bizony be-be csúszik olykor az éttermi rendelésekbe.
@rrroka: nekem ugyanez jutott eszembe :D Ha én pasi lennék, és a kommentelők közölnék velem, hogy biztos egy nyavajgós demcsákutánzat anyuka vagyok, lehet, hogy elmászna az agyam a helyéről :D

EÖ (törölt) 2009.07.03. 11:46:58

szerintem is korrekt válasz volt a posztírótól

na és ez:
"pöcs van a lábam között még ha nem is nagy."

:DDD

Mylady 2009.07.03. 11:52:25

@Frucsasz: duplán kell panírozni, és pont megfelelő hőmérsékletű olajban sütni
nem bonyi

az éttermi rántott sajtokkal az a bajom, hogy nem tudni pontosan, milyen fajta sajtból készül
én ugyanis nem a trappistát szeretem rántva, hanem az ementáli típusúakat (pl pannónia) meg persze a camembert-t

Magam_a_Mondomét! 2009.07.03. 12:17:03

Ingyen bébiétel vagy pelenka sem volt? Vagy az csak az IKAI vagymi áruházban jár a kismamaszauruszoknak?

Parkőr (törölt) 2009.07.03. 12:18:47

@SA10:

A magam részéről megkövetlek:)
És el is szégyeltem magam kicsit.

Irónia nélkül.

afromagyar · http://afromagyar.blog.hu/ 2009.07.03. 12:48:30

@SA10: Hat, baratom, ha a posztot is ebben a stilusban irtad volna, elsore nagyobb a sikered :D. De szepitettel, es ez a lenyeg!

Kiskatica 2009.07.03. 15:41:25

A fenti büfében nagyon finom zsíroskenyeret kapni. Az a legjobb az egészben. Egyébként tériszonyom van.
Ajánlom a fogaskerekű végállomásánál levő éttermet, olcsó és igen jó a kaja, a rántott sajt és kacsasült mindenképp.

moli 2009.07.03. 19:25:28

@Mylady: en egyszer atolvastam az egesz netet, osszeszedtem minden sajt-rantasi praktikat, majd osszeirtam a modszert es elkeszitettem.

haromretegu volt.

köret mar nem kellett hozza ;)

de nem folyt ki! :D

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.07.04. 20:20:48

@moli:
ketszer eleg panirozni es tokeletes
de en mar nem ettem 200 eve
annyi melot nem er akkor mar rantotthust sutok
vendegloben eloetelnek/akar foetelnek OK/ de itt nm ismerik
vagyis biztos ismerik csak nincs ilyen az etlapon
olyan rantott sajt rudakat adnak apetajzernk, meg van mirelitbe is
tudom, mert a fiam imadja

bugsy 2009.07.07. 13:44:55

@SA10: a viszontválaszod tízpontos, rá is fért már a helyi fikázó lúzerekre az, hogy a "fagyi visszanyaljon"... :oD

don brada · http://www.sajatwebsite.hu/ 2009.07.08. 09:32:09

@moli:
"ilyenkor kene a fournak azt mondani, hogy nagyon sajnalja, de nem lehet, majd hatramenni a konyhaba es visszajonni szalvetaban egy felszelet hussal a kissracnak, egeszsegere, csokolom."

Ehh... Te a Holdon élsz?
Ez itt a világ legtetvesebb vendéglátósainak országa.

moli 2009.07.08. 11:24:06

@don brada: nem, holdon nincs levego, se kaja. internetet talan meg tudnek varialni muholdakkal...

mondom: "kéne". es ebben egyetertunk, gondolom.
süti beállítások módosítása