Tékozló Homár

Mit panaszkönyvezik itt, maga biztos szoci!

2009.12.22. 15:50 | ge | komment

Az ünnepek közeledtével most egy szívet melengető történetet posztolunk kedves olvasóinknak a Magyar Postáról, hosszú sorról, megfenyegetett dolgozóról és hisztérikus embertársainkról. Továbbá minden elismerésünk a karácsonyi előtti pánikot elviselő kereskedelmi dolgozóké.

Megosztanám Önökkel/Veletek friss élményemet, ami csomagfeladáskor ért a minap Budapest leglassabb postáján, a Lehel Csarnokban. Nagyjából 100-120 ember gyűlt össze, sorszámát gyűrögetve a kb. 10 postai ablak előtt, és viszonylag türelmesen várták a csodálatos ügyfélhívó rendszer óta még lassabb sorra kerülést.

Egyszer csak egy hangosabb beszélgetés, vita üti meg a várakozók fülét. Biztos mindenki tudja, hogy egy komolyabb postán van postabolt is, ami elméletileg sorsjegyek, lottó, ajándéktárgyak, stb., értékesítésére szolgál. A hangoskodó hölgy azt kifogásolta, hogy a postáskisasszony, aki a postaboltban tevékenykedett szólni merészelt, hogy sajnos nem tudja nála befizetni a csekket, és a levelet sem tudja ott feladni, ahhoz sorszámot kell húznia. A "vevő" kikelt magából, mikor a postáshölgy felajánlotta, hogy ha vesz lottót, stb., akkor kezeli a csekket is.

Az üvöltözte a nő, hogy ez zsarolás, és kéri a panaszkönyvet, az üzletvezetőt, meg mindenkit akinek, ehhez a szabályhoz köze van. Kifogásolta a tájokoztatás hiányát, hogy nincs kiírva, hogy milyen szolgáltatást lehet és mit nem igénybe venni a postaboltban. A postás természetesen a legnagyobb nyugalommal hívta a vezetőjét, aki ugyanazt elmondta az akadékoskodó vevőnek, amit beosztottja. Említette azt is, hogy a pultok előtt várakozó 100 ember szintén ilyesmi ügyekben áll sorba, és sorszámot is húztak. A nő továbbra is emelt hangon beszélt a postásokkal, tv-t, újságokat említett, és hogy mindenkinek tudnia kell erről az esetről, hogy őt megzsarolták.

Ekkor -és le sem tagadhatjuk, hogy ez Magyarország- színre lépett egy kívülálló harmadik személy, egy férfi, aki szintén küldemény feladásra várt. Azt mondta a fenyegetőző hölgynek, hogy mit panaszkönyvezik itt, maga biztos szoci! Ekkor én már sejtettem mi következik, és egy oszlopnak támaszkodva rázkódtam a feltörő röhögéstől. A megszólított nő visszaszólt valami olyasmit, hogy ne szóljon bele, erre a férfi újra leszocizta. Egy másik férfi erre azt mondta, maga biztos fideszes, azt gondolja, hogy az jobb? Válaszul az csak ennyit mondott, tudtam, hogy maga is szoci, hihihi, és volt valami neurotikus a nevetésében..

Nem fűznék semmit az írásomhoz, csak annyit, hogy az embereknek fogalmuk sincs, hogy némely munkában mit kell eltűrniük a dolgozóknak. Hogy a nyolc órás, odafigyelést igénylő munka, a pénz és az emberek kezelése milyen idegrendszeri igénybevételi. És azok a nők és férfiak, akik ott dolgoznak 60-70 ezer forintért csinálják mindezt. Ismerek olyan vidéki postán dolgozó hölgyet, aki 52 ezer Ft-ot keres..

Üdv: Kellemes Ünnepeket Mindenkinek!

Mindenolyanzavaros

 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Trójai 2009.12.22. 16:57:50

@ZX: Na, szóval arraakartam kilyukadni, hogy ezért sajnálom a közalkalmazottakat. :D

Igen,még a postán dolgozókat is sajnálom, ha megérdemlik. :) mint pl most.

Secnir 2009.12.22. 16:58:27

posta
múlt hét
móricz zsigmond körtér

hosszú sor, csekkfeladás, előttem 10 fő.
sietek, de kivárom.
kb ketten vannak előttem, amikor odajön egy ötvenes szénné sminkelt öregasszony:
-kedveském, beengedne maga elé?
hátranézek, a sorban már olyan huszan lehetnek.
-nem.
elkezd rikácsolni azonnal, hogy
-ezek a mai fiatalok, nem tisztelik az öregeket, milyen már ez a mai világ?
b+ (mondom magamban), mire sorra kerülök, én is öreg leszek.
sorra kerülvén odaadom a csekkeket, faszi megkérdi:
-amíg várakozik, nem szeretne sorsjegyet venni?
pislogok kettőt:
-nekem van bőrkabátom eladó, pont a maga mérete, nem kő'?
erre nyelt egyet, és olvasta tovább a csekkeket. a szomszéd péztáros átüvölt:
-agggyááá egy százas betéteeet!
mondom, ez elvérzik, vagy mi a faszom? erre faszikáém elővesz egy százezer forint értékű betétkönyvet, és szépen nekiáll lekönyvelni. úgy öt perc múlva finoman rákérdek: nos uram, mi lesz?
erre a nő:
-ne rugdossa a pénztárat, attól még nem lesz gyorsabban kiszolgálva!
-nem rugdosnám, ha befejezte volna a csekkjeim beolvasásást, és csak utána foglalkozna magával!
erre befogta a pofáját.
jutalmul a faszi hozzászámolta a csekkjeimhez a százas betétet, ekkor igen közel állt hozzá, hogy kihúzzam az üvegpult mögül. persze sztornóztatni csak gizike (vagy julika vagy mancika vagy ki a faszom) tudta, aki odajött, és nem tudott belépni a jelszavával.
odajött a biztonsági őr is (egy hája, kövér munkásőr), hogy mi a gond, erre közöltem, hogy
-a vén kurva nem tudja a jelszavát.
és csúnyán néztem.
erre őr el. és egyből eszébe jutott a jelszó a pénztárosnak.
igaz, hogy az a "a vén kurva nem tudja a jelszavát" több mint egy mondat volt.

soha többet pesten postán.

ZX 2009.12.22. 16:59:19

@Trojai: Hát igen. Most mondjam, hogy ez a magyar mentalitás?
Bár szerintem ez utóbbi hülyeség, mert ha az országban a nagy többség jólétben élne, akkor nem valószínű, hogy ez lenne, vagy legalábbis nem ekkora mértékben. Csak hát a nagy többség szarért húgyért dolgozik, ettől ideges, frusztrált. Mi meg ráfogjuk, hogy a mentalitása ilyen.

ZX 2009.12.22. 17:00:55

@igazságos: De akkor az okmányirodában meg az apehnál meg sok egyéb helyen is essenek előttem hasra, mert én vagyok az ügyfél. Nem? Na erről beszéltem.

Trójai 2009.12.22. 17:08:08

@ZX: hát az a fura, hogy máshol is vannak szar állapotok, vagy még szarabbak mint Mo-on, (nem is olyan messze, modjuk a szomszédban) csak az emberek nem vezetik le a másikon.

Szóval ez nem mentség, hogy azért vagyok bunkó mert szar nekem, meg azért vagyok bunkó, mert velem is bunkók.

Egy jólsziutált ember nem csak jólszituált körélmények között marad jólszituált, hanem szar körélmények közt is.
Vagy minden oké, amíg minden jól megy, de ha megpróbáltatás van, akkor már ki lehet vetkőzni az emberségből?

(kb egy hete a bevásárlásom 2 órán át tartott, mert minden percben meg kellett állnom, el ne üssenek, sodorjanak, fel ne lökjenek a rohanó emberek a bevásárlókocsikkal. Azért sem kezdtem el én is tülekedni.)

@Secnir:
Az a kabátos kérdés tök jó volt, gyorsan vág az eszed. :)

igazságos 2009.12.22. 17:10:01

@ZX: Igen. Pontosan. Az ügyfél mindennél fontosan. Elvben. De a gyakorlatban már sajnos nem ez megy.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2009.12.22. 17:11:53

@upho: Igen, úgy fogják hívni, hogy Centrum-Posta Zrt.
@Kyle Broflovski: Ha elkezdjük fizetni a libatolvajék által felvett és eltüntetett uzsorahiteleket, akkor meg csak akkor, ha nyersz is a lottón.
@Trojai: A kedves vevő/ügyfél nem paraszt volt, hanem szocialista. Ez azért derülhetett ki, mert látszott rajta. Furcsa érzés lehet most szocialistának lenni. Szerintem már alig várják a nemzeti kormányt, hogy ellenzékieskedhessenek, és panaszkodhassanak a fentebb említett hiteltörlesztés terhei miatt. Mint az a bagaméri cigánycsalád, amelyik felvette a hitelt meg a szocpolt a Kádár-korszak végén, hogy akkor ők is kétszintes házat építenek. Az épület pincéje sem volt még teljesen befejezve, amikor jött a rendszerváltásszerű pénz- és hatalomátmentés. Közben lejárt az építési engedély is, az OTP elkezdte követelni a lakhatási engedélyt, amit a "szemét" hatóság nem adott ki, és el kellett kezdeni a törlesztést is. Úgyhogy fóliát húztak a szuterén tetejére, és abban laktak tovább. A hitelből megvett hifi, színes tévé meg videó megvolt ugyan, de nem annyira volt már kedvük bulizni, és a munkanélküliség meg a vágtázó infláció csak azután jött.
Nem is volt mégegy olyan kádárista antallgyűlölő a környéken mint ők!
Nekik tényleg jobb volt Kádár meg Grósz alatt. Harsogták is, ahogy eltelt a négy év, hogy "a betegre kell szavazni!" Aztán jött a "beteg" (Horn Gyula a digiantennával, amit állítólag a mérgezett IFA miatt kellett hordania), csakhogy a "beteg" hozta Bokrost is...
Úgyhogy lesz itt még sok olyan, aki a sorszámosztót nem tudja kezelni és két éven belül visszasírja Gyurcsányékat...

salapapa · http://salapapa.hu 2009.12.22. 17:14:04

@ZX: ezért nincs pl az osztrákoknál vasárnap sem a tecso, sem máe áruházlánc nyitva.ők már rájöttek erre...
rohadtul hiába kapja meg az ember a heti 2db szabadnapot, ha az pl nem esik egybe a család többi tagjnak szabadnapjával.
csak erre a "kedves vevő" asszonggya, hogy márpedig neki vásárolnia KELL.
én magam is a szolgáltatásban dolgozom. tegnap felhív ember, hogy mikor érek be a műhelybe, ott áll előtte. kérdeztem, hogy olvasta-e az ablakba kitett digitális fotókereten a szöveget? asszonggya igen, onnan a szám...
nos, minden második képnek az van beállítva, hogy uccsó munkanapom 20091218 volt és hogy nyitás 20100104-én.
kicsit még le ia baszott, hogy miért nem dolgozom... én pedig válaszul kellemes karit kihányva kinyomtam a telcsit.

Trójai 2009.12.22. 17:19:34

@Kitalátor feljegyzetei:

tyű de sok bötű
elolvastam azér' :)

De ez biztos, hogy mind a poszt témájába vág? :))

Tudom szabad offolni is, de hát ez olyan szép, hogy nem tudok érdemben hozzászólni

salapapa · http://salapapa.hu 2009.12.22. 17:27:20

@Secnir: huhhh... no, én ezért nem járok postára. tutti minden kérdés nélkül kirángattam volna a dumálóablakon keresztül a faszit. :@
ez viszont asszem a köztisztviselő elleni erőszak tartalmai közé sorolható tett lenne és e tettlegességet mohón jutalmazzák.
maradok az átutalásnál. ha nincs elég lé a számlán és véletlenül befizetnem kell, rettegek elmenni a bankbe a hasonló atrocitások miatt, pedig a műhelyemtől nincs az egész 200méterre. de amikor 5 "gyorsfelfogású" egyed kivárása után azzal jönnek, hogy hallottam e már a mittoménmilyen megtakarítási lehetőségekről...

salapapa · http://salapapa.hu 2009.12.22. 17:29:22

@hackney: ha hozol linket, szívesen írok nekik is egy kedves hangvételűt! :D

Mylady 2009.12.22. 17:32:16

@sambalabammbumbumm: lesz ilyen (ATM-es csekkfizetés)

salapapa · http://salapapa.hu 2009.12.22. 17:37:09

@igazságos: az ügyfél fontos. hiszen belőle élek.
de a "kiszolgáló személyzet" egészsége is fontos, ők (mi) nem egy darab gépezet, aki a "kevvesüffél" seggét nyalni van odatéve.
együtt egymásért!
az üffélből élek, de ha lebetexem/ideggyogyóba kerülök/egészségileg tönkremegyek, akkor ki fog kiszolgálni?

munkámból kifolyólag 35évesen átestem hasi sérvműtéten, 39évesen volt infactusom. tőlem nem áll ki autó úgy, hogy nem tökéletes a munkám és fix árakon dolgozom. magyarul nem az a maszek vagyok, aki megajánl 15ezret és a vége a csillagos ég, hanem a 15 az 15 nálam. max ha hamarabb végzek, akkor kevesebb.
mégis gépnek néznek... mert a "kevveüffélnek" mindig minden azonnal kell, tojva a szolgáltató szükségleteire, állapotára.
üfféljelmondat: "ich bin über alles!"

moli 2009.12.22. 17:55:08

@Mindenolyanzavaros: """az embereknek fogalmuk sincs, hogy némely munkában mit kell eltűrniük a dolgozóknak. ... És azok a nők és férfiak, akik ott dolgoznak 60-70 ezer forintért csinálják mindezt."""

ojaj!
tovabb lehet tanulni, mindenkinek adott a lehetoseg.

Jacotey 2009.12.22. 18:10:27

@ZX: Nyugodtan lehet sajnálni a közalkalmazottakat, akik nem egyenlőek a köztisztviselőkkel. Én könyvtáros vagyok, az egyik legkevésbé megbecsült munkát végzem kemény 70.000-ért. Se ruhapénz, se kajajegy vagy bármilyen utalvány, soha egy jutalom, vagy egy KÖSZÖNÖM. Mindenki azt hiszi, hogy mást sem kell csinálni, mint olvasgatni. Előítéletekkel és buta emberekkel teli ország. Ja és jártam főiskolára, csak nem bírtam fizetni a jól szervezett támogatási rendszernek köszönhető ingyenes oktatást. Milliós diákhitel köszi! A felsőoktatásunk tele van gazdag szülők gyerekeivel, akiknek mindegy hány évig járnak iskolába, vagy, hogy megszerzik-e a diplomát. Ez tapasztalat. Ez van, ez magyarország (szándékosan kisbetűvel!) 2009-ben. Különben diplomával fel sem vettek volna, mert akkor többet kellene utánam fizetni. Nem kell elhinni, attól még ez a helyzet. Ennyi voltam

Kyle Broflovski (törölt) 2009.12.22. 18:10:49

@hagyma: demagóg..:D:D
semmi értelme ennek a hasonlatnak....

Koppi70 2009.12.22. 18:14:35

Nem értem a internetes utalás és az e mail korában ki a fax jár postára?

Ha csak nem egy kis adrenalint gyüjteni. Itt is megcsinálták a postát kb. egy éve 8 ablak + sorszámosztó 2 dolgozik a többi alkalmazott egy csomóban beszélget egy csekk 20 perc.

Nem baj jövöre a sárga csekk diját réterhelik az ügyfélre és 3-4 nappal hamarabb kell befizewtni mert a beérkezés dátuma számit mint az utalásnál nem a feladás.

Internetes utálás - sárga csekk fizetés menüpont LOL

igazságos 2009.12.22. 18:16:17

@salapapa: Csak aztán meg bánhatod, merthogy soha többé nem látod, pedig lehet, hogy megvette volna a fél boltot.

De a másik dologban igazad van. Sok a bunkó, paraszt, türelmetlen vevő, akik nem képesek sorban állni, mindenkit magasról leszarnak, csak őket szolgálják ki. De ugyanez elmondható a kiszolgáló személyzetről is. Nekik mindig van valami kifogásuk, csak dolgozni ne kelljen. Az ügyfél meg mehet, ahova akar. Kinézik őket a boltból, ha vásárolni akarnának véletlenül. Szerintem mindenkinek a dolgokhoz való hozzáállását kellene megváltoztatni.
De ez sajnos nem fog egyhamar megtörténni, mert mindig vannak olyanok, akik egyenlőbbnek képzelik magukat a többségnél, elvárják, hogy jobban bánjanak velük a többieknél. Ez van.

salapapa · http://salapapa.hu 2009.12.22. 18:16:39

@moli: ojaj...
azért tanulnak egyesek, hogy elvégezhesse helyetted a munkát, hogy kinyalhassa a seggedet?
pont a tefajtádnak nem dolgozom, hanem kirúgom a műhelyből. :D

hackney 2009.12.22. 18:22:29

@salapapa: van nekik honlapjuk, szerintem ott tuti lesz e-mail cím, de kétlem hogy bárki is foglalkozna vele.
Azt vallják, hogy a levélfeladásokból már nem lehet megélni, és a számla nyitás, biztosítás... stb. a jövő...
Egyébként lesz nekik feltöltős telefonjuk is, úgyhogy ezentúl majd azt is ajánlgatja a szerencsétlen postáskisasszony. ;)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.12.22. 18:31:32

@Kyle Broflovski:
hogyne lenne kerlekszepen
az egy bolt, ahol ha vasarolsz adhatsz fel csekket is
az etteremben meg ha eszel xarhatsz is
amugy az lehet az a bolt nem kell oda, de ha mar kitalaltak, akkor ertheto a megoldas, mert kulonben elveszitene a bolt jelleget
vagy lehetne azt csinalni, hogy minden ablaknal lehetne mindent venni
az en idomben bent a postan csekket, levelet, csomagot adtunk fel es a postahoz tartozo de kintrol megkozelitheto boltban Manci neni arulta az ujsagokat meg a lottot, es meg ha vettem totot, akkor se adhadtam fel csekket, tehat a fejlodes jol lathato
hat igy

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.12.22. 18:37:36

@ZX: ezt nem egészen értem, valaki kényszerít talán, hogy vasárnap dolgozz?
Ha viszont nem, akkor talán inkább örülj, hogy vasárnap is jönnek a vásárlók és nem kell bezárnia az üzletnek, amely munkát ad neked.
Utálom az olyan eladókat, akik nyűgnek és szükséges rossznak tekintik a vásárlókat, akikből élnek.

Metál -e a bimetál? 2009.12.22. 19:23:58

300 felett szabad a PINA!!!
500 felett meg ki sem merem mondani micsoda...

GYERÜNK!!!

Secnir 2009.12.22. 19:36:04

@Koppi70:
"Nem értem a internetes utalás és az e mail korában ki a fax jár postára?
[...] Nem baj jövöre a sárga csekk diját réterhelik az ügyfélre és 3-4 nappal hamarabb kell befizewtni mert a beérkezés dátuma számit mint az utalásnál nem a feladás.

Internetes utálás - sárga csekk fizetés menüpont LOL"

akkor talán beszélj az APEH-el is ebben a témában, gyakorlatilag minden szart így kell nekik befizetni. én múltkor valami 80 számlát küldtem el nekik 900 forintért - amit persze majd vissza fognak küldeni ugyanennyiért.
természetesen a cenytrum is sárga csekket kűd ki.
meg a helyi vízművek is.
meg az KGFB autóbiztosítása is csekken megy, mert a rendőrnek be kell mutatni - a csekket.
meg amikor az önkormányzatnál illetékdíjat kell befizetni, akkor a sárga csekk az igazolás, amit be kell mutatni

találd ki, hogyan lehet megváltoztatni a rendszert, én leszek az első, aki melletted fog állni...

Trójai 2009.12.22. 19:40:59

@Secnir:
"találd ki, hogyan lehet megváltoztatni a rendszert"

Én tudom én tudom.
Mindent elektronyikussá kell tenni, az embereknek majd nem lesz szüksége papirokra, iratokra, bemutatandó csekkekre.

Aztán nem kell személyi igazolvány sem, csak egy bőr alá beültetett csip...

:))))

The Good Boy 2009.12.22. 19:48:09

nekem magyarázza el valaki, hogy hogyan lesz gyorsabb a sorszámos megoldás a postán, mint a jelenlegi sorbanállós? Bankban oké, ne sasoljon möögöttem senki amikor egy pénzkivételt, vagy egyéb tranzakciót hajt végre az ember. De a postán? Két csekk- vagy levélfeladó között sorbanállásnál eltelik kb. 5 mp. Igy meg vagy félper/egy perc, mire tudatáig jut a 259.-nek, hogy ő következik, aztán 5 percig azt keresi, melyik az ő ablaka, majd még fél perc, mire odatotyog. Ezalatt legalább egy ember csekkjét elintézhetnék a sorbanállásos módban.
Mindegy én napközben általában otthon vagyok, kicsi tábla kitesz a keritésre, mobilpostás zenél, ha odaér, aztán fél perc alatt le van rendezve minden. Ettől jobb megoldás nem lehet (már aki napközben nagyrészt otthon van).
És még valami: ma hozott az egyik csomagküldő egy utánvételes csomagot, amit tegnap rendeltem, este dobozolták, ma kihozták. 550 ft-ért. Feleségem a legolcsóbb postai utánvétért 1500-at fizet (ahol garantált a 10 napos kézbesitési határidő, ötnapnál ez 200-al drágább). És még müködik ez a cég. Egy vicc.

salapapa · http://salapapa.hu 2009.12.22. 19:51:58

@Secnir: tudod, nekem is ahogy mindenkinek, sárga csekkek jönnek. egyedül az ELMÜ volt aki megértette, hogy nem kell csekk, nem kell szla. ha nekem kell valami, akkor felmegyek az oldalukra és a számlát letöltöm, a fizetnivalót pedig utalom.
a KGFB, a telefonok és a többi sárgacsekk pedig tartalmaz egy fejlécet, amin van bankszámlaszám amire utalhatok, ügyfélszám amire hivatkozhatok, illetve összeg amit utalhatok.
ennyire eccerű. jön a postásnéni, ledobom az asztalra a számlákat és amikor van 5perc szabadidőm, átutalom.
álljon sorba akinek sok az ideje! ;)

theveryguest 2009.12.22. 19:54:07

Azért van még Mo.-on Posta meg csekkbefizetés, mert baromi sok fekete pénz forog kézen. Ebből a legegyszerűbb a rezsit fizetni csekken, meg a kaját meg üzemanyagot. A másik, hogy az emberek egyszerűen nem bíznak a szolgáltatókban, ezért csekkeznek.

Azt hittem ez a standard "1500db céges üdvözlőlapot elküldő ember előttem a sorban" poszt lesz, mert most aktuális.

Remélem a Netrisk által kért csop. besz. megbízásos formot nem kell elküldenem, elég lesz, ha a webbankban megszülöm a megbízást, és akkor kvázi posta mentes évet tudhatok magam mögött. Leszámítva, azt az esetet, amikor az ELMÜ rózsaszín csekken küldött vissza valami túlszámlázott összeget.

The Good Boy 2009.12.22. 20:00:03

OFF.

@Jacotey: Bocs, nem akarok belédkötni, de túl magas labda volt: "Én könyvtáros vagyok, az egyik legkevésbé megbecsült munkát végzem"

Megkérdezhetem, hogy valakit mi visz rá a könyvtáros-ruhatáros szak elvégzésére (az nem ér, hogy kell a diploma és csak ide vesznek fel)?

Meg azt is kérdezném, hogy mi az a komoly munka, amiről irtál, de nem nevezted meg.

Tényleg nem a személyedbe akartam belekötni, csak magával a szakkal van bajom (mondjuk ugyanigy vagyok a sok iqlight müvelődésszervezői szakot végzett diplomásokkal is.

Mentségemre legyen mondva, hogy van egy nem vérszerinti rokoni vonalam, amiben a jelenleg élő 4 generáció mind pedagógus (a 3 legfiatalabb családtag mind könyvtár-ruhatár szakot végzett, és a most középiskolás gyermek is azt tüzte ki életcélnak), ezért sajnos negativabbak a tapasztalataim ebbe az irányba.

És fel nem tett kérdésedre az a válaszom, amit irtál is általánosságban az országra: Előítéletes és buta ember vagyok, ezért kérdeztem!

ON.

Alapvető élelmiszer 2009.12.22. 20:02:13

@hackney: Ennek fussál neki még egyszer. A Magyar Posta valóban zrt., de ennek csak a cégjegyzés miatt van jelentősége, részvényeinek 100%-a az állam kezében van, tehát ugyanúgy állami cég mint volt 30 éve.

Másrészt ez az ügyfélhívó külön érdekes, nálunk is bevezették. Azóta még lassabb a kiszolgálás, mert ugye eddig az ügyfelek ott álltak az ablak előtt, tehát nem lehet két csekk között enni, telefonozni, megbeszélni az aktuális pletykát, most ugye addig nem hív ügyfelet. Ugyanaz, mint az OTP, ott is ez működik. Érdekes, pl. az Unicreditnél vagy a Citinél, ahol nincs sorszám, hanem az ügyintézők szólítják az ügyfelet, ott nincs olyan, hogy 40 percet vársz, pedig csak hárman állnak előtted.

Ferlategla (törölt) 2009.12.22. 20:02:47

@Trojai: egyetértek. A világ jórészt olyan, amilyennek látjuk és épp ezáltal formálható. Ha kedves vagy, hozzád is kedvesebbek, ha nem számítasz semmi jóra, valószínűleg nem is lesz részed benne... Hát, így

Secnir 2009.12.22. 20:14:49

@salapapa:
ok, értem én!
rendőr: -jóestét kívánok forgalmi, személyit, lakcímkártyát, biztosítási papírokat kérem
salapapa: -jóestét, tessék, kivéve a KGFB csekk, mert interneten fizettem be...
rendőr: -háháháhá! CSEKK VAN???
salapapa: -izé, internet, meg ööö....
rendőr: -hát akkor sajnos fel kell, hogy jelentsem, kötelező biztosítás hiánya miatt, mert ugye lejárt a türelmi idő, az egy hónap. az ugye ötvenezer forint lesz, mer' jóindulatú vagyok, ugye...

Secnir 2009.12.22. 20:18:40

ugyanez önkormányzatnál:
-...és akkor tessék a lakhatási engedélyhez csatolni 30.000.- forint illetékbélyeget.
-izé, utalni nem-e...
-NEM! ILLETÉKBÉLYEG!
-engedelmetkérekalássande inkább utalnmer'
-N E M ! I L L E T É K B É L Y E G !

autót veszek, megyek az okmányirodába.
-...és tessék, ezt a csekket befizetni, és a befizetést igazoló példányt IDE NEKEM! visszahozni! mert csatolni KELL!

köszönöm...

The Good Boy 2009.12.22. 20:24:26

@Secnir: feleségem KGFB-jét is átutalással fizetjük, de:
1. nála van a kötvény, amit el kell fogadnia a rendőrnek
2. az átutalás végrehajtása elött már a postaládában van a következő negyedéves biztositás meglétét bizonyitó igazolás
3. a gépjárműnyilvántartásból le tudja kérni az aktuális biztositási adatokat
4.jelentsen fel, aztán a szabálysértési eljárás során ha már úgyis ott vagyok, akkor a parancsnokánál teszek egy panaszt szakszerütlen intékedés miatt.

salapapa · http://salapapa.hu 2009.12.22. 20:29:37

@Secnir: nemnemnemnme...
rendőr: -jóestét kívánok forgalmi, személyit, lakcímkártyát, biztosítási papírokat kérem
salapapa: -jóestét, tessék pahhancsóni.
rendőr: - Ön a KGFT-t interneten fizette?
salapapa: igen, természetesen.
rendőr: igen, látom, mert itt van ez az aláírással/pecséttel ellátott papír amit kiküldött Önnek a biztosítója és Ön szabályszerűen betette a forgalmijába.
;)

természetesen az illetékbélyegekkel meg vagyok lőve... azt a postásnénim szokta alkalomszerűen elintézni, az okmányirodába pedig szintúgy megvan az ember aki elmegy.

igazán nincs mit. 2009-et írunk, annak is a legvégét. én több éve így irányítom, élem az életemet. :)

Megdobbent 2009.12.22. 20:30:25

Ehehe, jomagam postaboltra is huzok sorszamot ha valami dolgom van, es telleg az utobbi 2-3 hetben szuros szem ellen bizony vennem kell egy lottot. Dehat ez belefer, amugy is lottoznek vagy olvasnek ujsagot :>

Szoci fidesz meg akurvaannya hujepolgar pedig egy civilizalt orszagban siman elvesztene azon percben a szavazati jogat, amit kimodja az ilyen faszsagait.

salapapa · http://salapapa.hu 2009.12.22. 20:30:34

@salapapa: jól néz ki az a KGFT, csak az "KGFB-t" akart lenni. :D

Trójai 2009.12.22. 20:31:13

@Secnir:
ez ott santit, hogy a netes befizetest is lehet igazolni.

Aztan ja te befizetted mar ezt ekkor meg ekkor es tudod igazolni, ekkor meg ekkor (utana) meg megbuntettek erte, tehat sztorno.

Amugy a rendoros rossz pelda volt sztem, eleg abszurd. Az onkormanyzatos meg azert, mert az illetekbelyeg nem csekk. Meg az ilyen hivatalos befizetes azert megis mas, mint egy ELMU csekk.

@The Good Boy:
Amugy az az andragogia, meg muvelodes-szervezo, meg kommunikacio szak, amire te gondolsz.
Na azok bufe szakok.

A konyvtaros szakra igaz, hogy mindig azt mondjak, hogy gagyi szak. De kepzeld, van egy reges regi volt osztalytarsam -baratom otthon, iskolaigazgato, hat azt mondta, hogy fel akart venni uj konyvtarost, mert az originalelment szulni, hat nem talalt hallod. Volt jelentkezo, de egyik sem volt epkezlab. Par egyszeru kerdesre nem tudtak felelni.

Na marmost elarulom, hogy a kerdesek megvaloaszolasahoz csak jozan esz kellett volna, nem diploma. De ugye a valasz az volt, hogy majd az igazgato megmondja mit kell csinalnom.

Aztan mondta a kollegaknak, hogy baj van, mar egy normalis konyvtarost sem talalni.

Hat ezek azok, amiket a mostani oktatasi rendszer kiokad magabol.

Meg a sok andragogus, kommunikacioszakos uresfeju aki vegigszopta az utat a diplomaig, aztan ugyis etteremben fog dolgozni. Szoval megerte kolteni az oktatasara. Na mindegy, legalabb az egyetemi tanaroknak van munkaja legalabb.

Ja es a konyvtaros szakot informatikaval kombinaljak legtobbszor, az info szak meg (egyeteme valogatja)
de nem egy setagalopp.

The Good Boy 2009.12.22. 20:40:31

OFF
@Trojai: kösz a választ, de azért azt hozzátenném, hogy a felsorolt rokonok közül kettő csak arra jó a könyvtár szakával, hogy az iskolában - ahova csókokon át vezetett az útja - néha már egy egész napközis osztályt is rá lehet bízni:) Ezért vagyok előitéletes.
Persze azzal tisztában vagyok, hogy -elvileg- elég nagy lexikális tudásnak kell(ene) lennie, de valjuk be a magyar pedagógusképzés arra a szintre zuhant, hogy tényleg csak azért legyen fent tartva, hogy a sehova fel nem vett suhancok tudjanak még pár évig gondtalanul bulizni (most a komolyabb szakokat nem emlitem, mert azért van egy pár, aminek az elvégzéséhez komoly ész és tudás kell)
On

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.12.22. 20:52:51

@The Good Boy:
ilyen rokont szeretnek en is
szereted Oket, erezhetoen, szite vibral a mosolyod ha roluk beszelsz

The Good Boy 2009.12.22. 21:28:17

@hagyma: nem vérszerinti, hanem hozott anyag, tehát lehetek ilyen:)

nem is tudom, miből gondolod, hogy nem szerethetem.
Monológ következik (nem kitalált, valóban elhangzott!): jaj, úgy elfáradtam pénteken, mert délután egytől háromig én voltam a napköziben a felügyelő tanár, meg különben is a nagyszünetben is én voltam az ügyeletes, még a kartársakkal sem tudtam dumcsizni, mert azokra a rossz kölykökre ötpercenként (!) rá kellett szólni valamiért. Tisztára elfáradtam. aztán hatkor beestem az ágyba, még szerencse, hogy péntek volt, mert délig fel sem tudtam kellni. Meg az is szerencse, hogy 'név' nem dolgozott hétvégén, igy ellátta a gyerekeket, meg megfözött, mert úgy elfáradtam a héten, hogy két napig is tudtam volna aludni. Kétszer is napközis voltam a héten, fárasztó ez igy...

kedves kis monca 2009.12.22. 21:50:06

Idegrendszeri igénybevétel? Nehezen kezelhető ügyfelek? Kedves/kedvetlen ügyfél igazságtalan reklamálása? Ugyanmá'!!
Ha véletlenül az utolsó pillanatra hagytátok a kötelezőtöket, akkor nem sértődöm meg, ha akár december 31-én jöttök be az ügyfélszolira megkötni.
Igen, igen ott a kőbányai pijjac közelében...
Csak mert nekem végtelen a türelmem:-)
De komolyan.
Egyszerűen megedződtem az évek során. Ó, az az asszertív kommunikáció..

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.12.22. 22:09:47

@The Good Boy:

na mondjuk a fizeteset is megneznem
@kedves kis monca:
dec 31 az munkanap nem?
itt az
meg bedolgozni se lehet

Fashionistas 2009.12.22. 22:48:32

@Eric_Cartman: Kedves Cartman. A zavaroskáról csak annyit hogy egy jól menő Budapesti franchise ruhabolt tulajdonosa.... És nem postai alkalmazott....

töklámpa 2009.12.22. 23:30:45

A posztolónak üzenem:
Legközelebb gyere a sajószentpéteri postára. Nincs sorszám, minden ablaknál piktogramok mutatják a szolgáltatásokat, és tíz perc alatt végzel...vagy nem. :)

hardrock 2009.12.22. 23:39:33

Na, úllátom, a homár is beállt a választási kampányba, mégpedig pont olyan nemnyílt, sunyi faszszopó módon, mint szülőlapja, a zindex. Tehát részemről a szülőlaphoz és annak fórumához hasonlóan legalább április végéig a homárnak is bojkott: elmentek ti a kurva anyátokba, szily meg a többi köcsög józsi.

Trójai 2009.12.22. 23:46:52

@The Good Boy: na most elkepzeltem egy nem pedagogust egy egesz delutan napkozizni.
:D

En mar 1 kisgyerektol is lefaradok, nemhogy 20-30-tol.

Trójai 2009.12.22. 23:54:43

@The Good Boy: Amugy sztem nem a szak a lenyeg, hanem a hozzallas. Na meg az intezmeny is.

Lasd szegeden eleg kemeny minden, debrecenbe foleg a gazdaggyerekek mennek, bp-en mar neteznek dolgozatiras kozben, mert hat ugye laptopon irjak a dolgozatot, miskolc meg egy kalap szar.

Aztan van meg gyorott a mernokkepzes ami jo, pecsett a bolcseszkepzes. Vannak szakok, amik csak egy helyen normalisak az egesz orszagban.
pl biosz,kemia= szeged, bp

Viszont ezt nem szeretem, hogy lebufeszakoznak mindent, ami nem GTK meg TTK. Meg a bolcseszek igy, meg ugy, meg MCDonaldsban fognak dolgozni.

Hat orulok hogy a nagy koltoink es iroink azert mentek bolcsesz szakra, mert akkor meg nem volt ciki.
Most meg mar jogasznak, kozgazdasznak, szamvital ugyintezonek meg ilyeneknek kell mennie a gyereknek, meg ha tehetseges is irasban, mert a szulok azt akarjak. Abbol lehet megelni.

Hat nem lesz egyhamar megegy Ady vagy Kosztolyanyi. Foleg ilyen zseni ellenes oktatasi rendszerben.

The Good Boy 2009.12.23. 00:13:10

@Trojai: irtam én is, hogy nem minden szak ilyen tanárképzésen sem. Persze vannak kemény helyek, meg vannak olyanok, ahova minimum pontokal bőven be lehet kerülni (meg lehet nézni a felvételi pontszámokat). Pl. sok ismerősömnek olyan diplomája van, amit szombathelyen technika szakon végzett... Úgye nem kell kommentálnom? De legalább elmondhatja, hogy diplomás ember. Az, hogy sehol nem veszik komolyan azt a papirt, már nem számit. ez van.
A Poén, hogy annak idején a gyerekkori barátom azért ment miskolcra gépészmérnőki karra, mert oda volt a legkönnyebb bekerülni (a bányamérnőki, és a kohászati akármi mellett, de az már a módszerváltás elött pár évvel is halálraitélt szak volt). Én csináltam neki középiskolásként a müszakirajzait, nem volt olyan vizsga, amihez tudása lett volna (müvészi szinten készitette és használta a puskáit), aztán a válság elötti időkben meg itthon az egyik legkeresettebb szak volt a gyártó oldalról. Nyakára jár(t)nak pár éve a fejvadászok,igaz az is kellett hozzá, hogy friss diplomásként egy akkor nyiló gyárba az apuci be tudta tolni, majd amikor onnan mennie kellett, pont becsúszott egy világcég "alsó" szintjére, azóta ezeknek az előzményeknek hála felment az ázsiója.

röhej.hu 2009.12.23. 00:18:27

Itt egy példa arra,hogy milyen megpróbáltató is tud lenni a munka egy olyan helyen,ahova szintén emberek járnak... :)
www.rohej.hu/video.php?kod=1217

zeugma 2009.12.23. 00:18:44

A postabolt egyébként remek találmány: lehet venni aprósüteményt, sorsjegyet, zoknit, de ha egy borítékra lenne szükséged (ami mint termék a bélyeg után a legjobban kötődik a postai szolgáltatáshoz), azt sajnos nem tartanak, menj az írószerboltba.

nyúzott arcú lány 2009.12.23. 04:57:50

A Lehet téri posta, az egyike azon postáknak, ami nyugat-európai módon működik. Sorszám alapján hívnak, külön postabolt, stb. Az emberek mentalitása azonban még az 1989-es szint előtti. Ez a baj.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.12.23. 05:28:23

@nyúzott arcú lány:
nalunk amcsiban all a sorcsi, szep libcsisorban, ilyen karcsik vannak fellaiitva es ha egy abcsi felszabcsi akkor kovi emberke odamegy

faqtya 2009.12.23. 08:15:14

szerintem inkább inkább ezt kellett volna mondania:
Mit panaszkönyvezik itt, maga biztos homáros!

Egyéves Önkéntes 2009.12.23. 08:52:40

Mit kommenteztek itt? Biztos mind szocik vagytok! :)

Egyéves Önkéntes 2009.12.23. 08:55:18

tegnap voltam postán és kilométeres sor állt az egyetlen befizetéses ablaknál. viszont a másik ablaknál árultak Tibi csokit és harisnyát. remélem a Deutche Post majd megmutatja nekik, hogy kell dolgozni...

richy0609 · http://www.tengerimalacaim.sokoldal. 2009.12.23. 09:28:09

@hackney: közfeladatott ellátó személyek....

hivatalosan ígyen vannak megnevezve.
jogilag védettek, mint a köz alkalmazottai.

pizsama 2009.12.23. 09:34:34

"Ismerek olyan vidéki postán dolgozó hölgyet, aki 52 ezer Ft-ot keres..."

Ismerek olyan vidéki embert, akinek mióta megszünt a munkahelye egy fityinget nem keresett!

faqtya 2009.12.23. 09:39:04

ismerek olyan embert, aki mióta meghalt, többet keres, mint életében

The Good Boy 2009.12.23. 09:47:21

ismerek olyan embert, aki nem én vagyok!

faqtya 2009.12.23. 10:03:10

ismerek olyan embert, aki még sosem hallott a homárról

Trójai 2009.12.23. 10:07:24

@The Good Boy: Hat szomoru tortenet, ezerilyen van.

Viszont a pontszamok nem akepzes minosegetol fuggenek. Ha nem az"erdeklodestol". Egyszeruen nincs jelentkezo, TTK-ra (szegeden is, pedig otta legerosebb) mar minden jottmentet felvesznek, alacsony a ponthatar, alacsony a kerites. Bezzeg az 5 nagy egyetem kommunikacio szakjaira meg maximum pontszam kell...vagy a közeli.

Tényleg mindenki mediakurva akar lenni?

A tanardiploma meg azert regen ert meg valamit, gondolom ma sem lehet egyszeru elvegezni annak aki komolyan veszi es nem csal, foleg akinek ket szakja van. Mert egy szakkal is el lehetett eddig bohockodni, de halistennek megszunt az egyszakos tanarkepzes.

De ahogy eddigi eletem soran tapasztaltam, a tudas es a ratermettseg nem a diplomatol fugg...
Sajnos.

Egyéves Önkéntes 2009.12.23. 10:14:22

ismerek olyat, aki ugyanannyit keres előzetesben mint előtte.
biztos nem szoci :DD

salapapa · http://salapapa.hu 2009.12.23. 10:15:11

@hagyma: igen, tudom. de még mindig jobb, mint a "megbocsájt", a "közfeladatott", a "ha", "hogy" helyett a "h", meg a többi nem elírásból, hanem értékelhetetlen helyesírással megírt szöveg.
nekem 4-es volt a legrosszabb jegyem magyar helyesírásból. :P

Lombroso 2009.12.23. 10:46:17

@EÖ (Sinnerman): :-))))pedig ő meg Btk. 137.§ 1. g)...

(a postás 137.§ 2. a))

Trójai 2009.12.23. 10:49:49

@hagyma: @salapapa: Küldöm mindkettőtöknek, szeretettel. :)))))

Lackfi János: Véletlen

csomizom a ruciba
a habtestem
tinibugyi gumija
bemélyedten

kukisali parival
az étrendem
szoli moci tekila
az én trendem

koviubi pörivel
a kedvencem
lekipali csokival
jaj vétkeztem

fusizik a fatim is
a műhelyben
vegyigyümi üviben
a sparhelten

depizik a szaniban
a mutterchen
dobi cigi dugiba
a farzsebben

könyi szivi nehari
ha tévedtem
lityi-lötyi pasival
azt végleg nem

vidikazi zacsiban
a víkendem
csörizi a telimet
a véletlen

Trójai 2009.12.23. 10:52:35

@salapapa: 4es??? ejnye fiam, hogy lehet abból 4-est kapni. 5-ös az alap.
De olyan büszke vagy rá, szerintem azóta is őrizgeted az ellenőrzőkönyvedet. :))))

Na jó, befejeztem a csipkelődést, de én is utálom a csizmi, kajcsi, baszcsi, telcsi, meg egyéb nyelvcsonkító, nyelvbutító szavakat.

Jelképeznek egyfajta életstílust, életszemléletet, meg degenráltságot. Persze sokan divatból használják, (mert mindenki ezt használja, és akkor ők is) de a hülyeségeket majmoló emberek pedig nem lehetnek sikeresek. :))

ZX 2009.12.23. 11:27:38

@Rékuc: Én nem kereskedelemben dolgozom, de a párom igen. Mit értesz kényszerítés alatt? Mert próbálná csak azt mondani, hogy vasárnap nem dolgozik...
Tudod a főnökei könnyen mondják, hogy nyitva kell lenni, mert különben az emberek éhenhalnak ha nem vásárolhatnak 1 napra 30 tonna élelmiszert, de ők ugyebár milliós fizetéssel vannak. Míg a dolgozók, 70 ezerért kidolgozzák a belük.

Kenderice 2009.12.23. 13:22:59

Nem tudom mi a faxt sírnak, hogy mennyire keveset keresnek itt meg ott. Vazze, aláírta a munkaszerződést, abban rögzítve ven, hogy mennyi lesz a fizetése. Kérdem én, fegyvert fogtak a fejéhez, hegy neki azt és annyiért kell csinálnia? NEM! Ők direkt beleléptek a kutyasz@rba, és most sírnak, hogy hogy néz ki a cipőjük talpa.
Szánalmas...

További magyar hang 2009.12.23. 13:53:12

Nyáron pont ugyanígy jártam én is: ezren álltak sorba, bepróbálkoztam a postaboltosnál, ugyanezt mondta, hogy vegyek egy lottót és akkor kezeli a csekket is, hát azt a kétszáz forintot nagyon megérte, hogy nem kellett egy órát sorban állnom, mert hármasom lett a lottón és fizetett 18ezret. :)

ZX 2009.12.23. 14:30:20

@Kenderice: Normális-e vagy? Majd ha neked 2-3 hónap álláskeresés után sem akadna semmi, örülnél ha postás lehetnél, főleg ha van család akiket el kell tartani. Akkor nem azon vacilálsz, hogy mennyit keresel, hanem örülsz, hogy kaspz egyáltalán valamit

Kenderice 2009.12.23. 16:39:11

@ZX: Így is van. De nem nyafogok, hogy szarul keresek. Én választottam ezt és kész, senki sem kényszerített.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.12.23. 18:03:42

@Kenderice:

hat ezt mondja ZX
ez qrwa sokszor nem valasztas kerdese
a muszaj nagy ur
ettol meg el kell a melot rendesen latni, de miert ne komplenolnanak?

es igenis botranyosan keresnek olyan helyeken is ahol a tulaj botranyosan sokat
es ne mondd hogy ez a kapitalizmus, mert nem, mert akkor nem keresnenek sokkal jobban az arakhoz kepest mashol

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2009.12.23. 19:17:30

@Kenderice: Te idióta barom! Bár rúgnának ki az állásodból, és vennének fel egy normális embert a helyedre, te nagyon gyökér! Te meg menjél kalapozni az aluljáróba!

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2009.12.23. 19:18:59

@Kenderice: Jajnem is tudtam, hogy az álláskeresés egy kívánságműsor! Kiválasztoma katalógusból, hogy hol akarok dolgozni, mi? Kár volt bezárni az OPNIt...

ZX 2009.12.23. 19:55:59

@Kenderice: Ohhohoho Te sírnál a legjobban ha tényleg annyit keresnél amiből éhenhalni sok, élni meg kevés.
Persze a kevés fizetés nem ok arra, hogy bunkó légy MINDENKIVEL, de az ilyen parasztokkal lehetsz az. A minap is bejött egy fickó, még jó, hogy nem hozzám ült le, az is előadta, hogy jól menő vállalkozó, közben a 110.000 Ft-os utat sokallta, és még paraszt is. Olyan dolgon vitatkozott amit nem mi szabunk meg, hanem egy 3. fél szerződésének része. Na az ilyen menjen a búsba, és ne szarrágóskodjon ha ő jól menő vállalkozó. Sok mindent eltűr az ember, de azért mondjuk 60-80 vagy 100 e Ft-ért hadd ne kelljen mindent lenyelni.

dJw_ · http://rendszergazdak.blog.hu 2009.12.23. 21:40:31

aki postásnak megy, az megérdemli a választását... lehetett volna még sok más is, de ő ezt választotta. Viselje.

Kenderice 2009.12.23. 22:16:13

@megélhetési sünöző - Rock the funky SÜN!:
Neked nem is írtam semmit köcsög! Faszt szólsz bele? Igenis hogy senki ne sírjon, hogy milyen keveset keres, mert az ő választása volt az a munkahely és amikor belépett tudta, hogy mennyit fog keresni.

salapapa · http://salapapa.hu 2009.12.24. 10:31:34

@Trojai: nagyon szép verset küldtél, köszönöm! asszem kinyomtatom valami szöszinek... :DDD

á, már nincsenek meg az ellenőrzőim... kidobtam, mert a figyelmeztetések meg az intők annyira nem vetnének jó fényt rám, ha megtalálja valamelyik gyerek. :P

igazad van. tökéletesen igazad van. valami elvetemült idegbaj lesz úrrá rajtam, amimkor úgy írok, de komolyan a szőr feláll a hátamon, amikor a fentemlített stílust látom, olvasom. nem vagyok egy nyelvművész, de nagyon utálom (salásan úúúúúútálom, de ennek története van!) amikor megbasszák a nyelvünket. inkább egy torz tükörként használom én is.

salapapa · http://salapapa.hu 2009.12.24. 10:38:41

@Kenderice: nem nyafogsz, mert jól keresel. képzeld, egy nagyon közeli ismerősöm (az Öcsém) havi 64-et visz haza. elvegetál belőle...
de egy életvidám, állandóan röhögő srácból egy begubózott roncsot csinált az élet.
pedig tanult a srác, csak elhelyezkedni nem tud rendesen.

salapapa · http://salapapa.hu 2009.12.24. 10:39:45

@Kenderice: lényegében igazad van.
csak a bunkó stílusod az, ami egy paraszttá tesz itt. :)

salapapa · http://salapapa.hu 2009.12.24. 10:43:13

@dJw_: én voltam postás. igaz, nem pult mögött csücsülő, hanem rávratkihordó.
a fizum 1.800Ft volt havonta, a jatt ugyanennyi, vagy még több.
mindez 1984ben. nem sírtam. taxival jártam dolgozni és haza, játéktermeztem... jobban éltem mint 4éve.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.12.24. 13:45:57

en ujsagkihordo voltam 78-79, nahy korzetem volt 3000 korul csinaltam jattal egyutt, jobban kerestem gomnazistakent mint az idomszeresz apam a gyarban, de legalabbis nagyon akkorul, anyamnal tuti jobban

Trójai 2009.12.24. 20:14:26

@salapapa:

"Sya"
"kösy"

amúgy boldog karácsonyt:D

:))

hege35 2009.12.24. 21:41:48

A kedves ügyfél szépen huzzon sorszámot,mint bárki más,aki nem lottózik.Én is járok arra a postára,és sorszámot szoktam húzni.Azt nem mondom,hogy nem kell sokat várni,mert néha tényleg majdnem fél órát vártam,mig a csekkjeimet be tudtam fizetni,de kivártam,mert nem tudtam mást csinálni.Mostanában mintha javulna a helyzet,15 perc alatt rám szokott a sor kerülni.Persze,hónap elején többen vannak,ilyenkor a félórás várakozás esélyesebb.
Az ügyfélhivó rendszerröl pedig nem az alkalmazottak tehetnek,hanem az a nagyokos főnök,aki kitalálta,legszivesebben mindennap ott várakoztatnám,gúvadjon ki a szeme,ahogy a kijelzőt figyeli,rohangálva keresse az ablakot,ahova szól a száma,irhatnék még szebb jókivánságokat neki,de nem akarok vulgáris lenni,meg a moderátornak sem akarok munkát adni.

mytos 2009.12.25. 11:29:22

Én is jártam pár napja ezen a postán. Mikor éppen sorra kerültem, a kisasszony szólt a munkatársának, hogy most kimenne pisilni. Rövid beszélgetésünkből kiderült, hogy 1 alkalommal hagyhatja ott a helyét, 5 PERCRE! Munkatársai közül vannak, akik "pult alatt" oldják meg a problémát.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.12.25. 14:18:47

@mytos:

hat a szunetek szamat es idejet szerintem a munka tk szabalyozza, amit egy Postan siman ki is lehet kovetelni

nalunk pl 2 x 15 perc es egyszer 30, az utobbit nem fizetik, az kajaido, akkor sem fozetik ha nem veszed igenybe

salapapa · http://salapapa.hu 2009.12.26. 02:10:24

@Trojai: minggyá' besírok! :DDD

Neked is a többi íródiákkal együtt! :))

salapapa · http://salapapa.hu 2009.12.26. 02:21:05

@mytos: @hagyma: törvény szerint így sól:
122. § Ha a beosztás szerinti napi munkaidő vagy a rendkívüli munkavégzés időtartama a hat órát meghaladja, valamint minden további három óra munkavégzés után a munkavállaló részére – a munkavégzés megszakításával – legalább húsz perc, legfeljebb egy óra egybefüggő munkaközi szünetet kell biztosítani. Amennyiben a napi munkaidő alatt a munkavállaló többször jogosult munkaközi szünetre, ezek együttes időtartama az egy órát nem haladhatja meg.

www.munka.org/munkatorvenykonyveharom

autosave 2009.12.26. 19:45:25

igaza van. milyen dolog az, hogy mégis soron kívül befizetheti a csekkeket, ha lottót vesz?? akkor küldje oda is a csekkeseket az ügyfélirányító rendszer!

Buzigyuszi 2009.12.27. 03:59:31

Csak egy pozitívum: a VI. kerületi okmányirodán lehet bankkártyával illetéketet fizetni

Buzigyuszi 2009.12.27. 04:00:21

Csak egy pozitívum: a VI. kerületi okmányirodán lehet bankkártyával illetéketet fizetni

Buzigyuszi 2009.12.27. 04:02:24

Csak egy pozitívum: a VI. kerületi okmányirodán lehet bankkártyával illetéketet fizetni

dagger 2009.12.27. 13:06:07

" Ismerek olyan vidéki postán dolgozó hölgyet, aki 52 ezer Ft-ot keres.."

én meg olyat, aki 300 ezret sikksztott es felfuggesztettel meguszta. :)

pch 2009.12.29. 01:32:36

@moli: tanulj már tovább ha van 2 gyerek meg 1 párod akinek mondjuk ugyanennyi a bére és még van vagy 10 évi lakáshitel...

Ez a tanulj tovább duma a legszarabb. Az mondja általában akinek mindent a segge alá toltak. Kíváncsi lennék, ha neked kéne mindent felépítened hogy tanulnál tovább....

moli 2009.12.29. 14:47:40

@pch: gyerekvallalas ELOTT is lehet tovabbtanulni. sot, mondok erosebbet: lehet akkor gyereket vallalni, ha mar megalapozott az o jovoje. ezutan a lakashitelre inkabb nem is mondok semmit.
süti beállítások módosítása