Tékozló Homár

Tévedésből törölte a postafiókot a freemail

2010.03.22. 14:30 | ge | 195 komment

A freemail 90 nap inaktivitás után törli a júzerek postafiókját, a lenti panasz szerint viszont most 61 nap után tette meg mindezt. A felhasználó elsiratta az eltűnt leveleit de türelmes volt, beérte volna egy bocsánatkéréssel is, ha legalább szóba állnak vele. De arra január óta hiába vár.

A problémám a következő. Van jópár mélcímem, különböző helyeken, különböző célokra. Azt hiszem ez másokkal is megesik. Ezek közt van például vipmail, prímpostás, citromail és persze freemailes. A postafiókokat többé-kevésbé rendszeresen látogatom, ebben egy jelszótároló program segít úgy, hogy az ott tárolt adatok alapján (egy katt) megnyitja a böngészőben a levelezőt (másik katt) bemásolja a bejelentkező nevet és (harmadik katt) a jelszót is a megfelelő mezőbe. Ez egyfajta rituálé és persze segítség is.
 
Január második hetében azonban az történt, hogy amikor a sorban az egyik freemailes címhez értem, meglepetésemre (nagyjából) az alábbi üzenet várt: Az ön postafiókját január 9-én megszüntettük mert túllépte az inaktivitási határt, azonban most újra aktiváltuk.

Mekkora volt a meglepetés, amikor a MÁSODIK freemailes postafiókomnál UGYANEZ az üzenet várt!
 
Az inaktivitási idő a freemailnél 90 nap. A probléma az, hogy a SAJÁT nyilvántartásom szerint a postafiókjaimat hatvanvalahány nappal azelőtt NOVEMBERBEN meglátogattam. Erre van bizonyíték is, mivel számos levelező belépéskor KÖZLI az utolsó belépés dátumát és IP címet is (a freemail nem!).
 
Ez a dolog annyira meglepett, hogy rákérdeztem a freemailnél, mégis nem lehetett-e valamilyen gikszer. Nagyon hosszú ideig SEMMILYEN választ nem kaptam. A sokadik alkalommal kaptam egy rutinszöveget, miszerint az inaktív postafiókok 90 nap után törlődnek. ERRE visszaírtam, hogy ez rendben is lenne, de nekem a saját bizonyítékaim alapján a 61.napon törlődött két fiókom is. Amikor ezt próbáltam ecsetelni, újra a rutinszövegű választ kaptam, gondolom valami egysejtű bottól, miszerint a postafiókok 90 napi inaktivitás után törlődnek.
 
Adva volt nekem tehát egy ABC lista alapján feldolgozott postafiók ellenőrzés, ahol A-tól Z-ig minden rendben volt. Amelyik kiírta, attól megtudhattam hogy 2009 november X-edikén jártam ott utoljára. November X és a freemailes megszüntetés között -- minő véletlen -- éppen 61 nap telt el!
 
Teljességgel kizárt, hogy a listában KIZÁRÓLAG a freemailes fiókokat felejtettem volna el meglátogatni, mivel ezek nem egymás után következnek a sorban, tehát direkt hülyének kellett volna lennem, hogy éppen őket hagyjam ki. A másik, hogy a novemberi látogatásokat megelőzően is kb. 60 nappal néztem meg az összeset, ami azt jelentette volna, hogy ha KIHAGYOM a freemailt, azoknak nem január 9-én, hanem valamikor már decemberben (!) kellett volna törlődniük.
 
Hogy biztos legyek benne, megkértem a freemail admint, adja már meg a postafiókom tavalyi meglátogatási adatait, amelyet ők nyilván törvényileg jó pár évre visszamenően rögzítenek. Ebből kiderülhetett volna a számomra, hogy a freemailesek állítólagos 90 napos határidejét MEGELŐZŐEN (tehát 2009. júni-júli-aug...) mégis mikor léptem be hozzájuk. Ebből azért egyet, s mást megtudhattam volna, mivel alkalmam nyílna a többi postafiók meglátogatási adataival összevetni.
 
Például úgy, hogy szerintem a fiókokat A-tól Z-ig november előtt szeptemberben is megnéztem. Ha ezek közt szerepelne a freemail is, el lehetne gondolkodnom, miért néztem meg CSAK ezt a kettőt októberben, ellenben novemberben, mikor a többit csekkoltam, őket miért nem.
 
Milyen érdekes, hogy a freemailtól nem kapok erre választ, de még azt sem, hogy az adatot nekem (a postafiók használójának) nem adják ki. Hallgatnak, mint sz...r a fűben!
 
Az utóbbi hetekben KISMILLIÓ freemailes probléma volt, ezt bizonyára minden használója tudja. Az új felületen rendszeresek voltak az akadozások, belépési problémák. Volt úgy hogy csatolmányt nem tudtam feltölteni (sikertelen, sikertelen!), máskor levelet nem tudtam elküldeni (sikertelen, sikertelen!) piszkozatot elmenteni (már el van mentve, írták, nem viccccc!). Rendszeresen beírták a válaszleveleimbe az előzményt, holott ez nálam KI VAN kapcsolva. Volt úgy, hogy a levél elküldésekor kiírták: Nem küldjük el MERT már el lett küldve (ez sem viccccc!) és hasonlók.
 
A Gépházban folyamatosan hibákról és azok kijavításáról lehet olvasni. Számtalanszor szerepelt, hogy az új helyett lépjünk be a régi felületre, satöbbi. Ezek közé simán befér egy kis gikszer a 90 nap körül, évváltás miatti hibás számolás, elaudt az admin, meghülyült a szerver, akármi. Éppen ezért nem tudom, miért sunnyognak? Én nem akarom őket perelni az elveszett leveleim miatt! Azt szeretném, ha KIDERÜLNE a hiba és ez többé nem fordulna elő.
 
A levelem dátumából is látszik, elég sokat vártam arra, hogy a problémát VELÜK rendezzem. Úgy tűnik, erre nem hajlandók.
 
Innen üzenem tehát az elfoglalt freemail supportosoknak és admineknek, a SZAR nem akkor baj amikor előkerül, hanem amikor TÚLFOLYIK a bilin. Én igyekeztem közreműködni, hogy a kula a biliben maradjon. Nem rajtam múlt! Talán a Homár nyilvánossága felráz benneteket!
 
Utóirat:
Amennyiben másoknak is van ilyen gyanújuk, hogy postafiókjukat 90 nap előtt inaktiválta a freemail, az én levelem alapján biztosra vehetik, hogy ez náluk is így történt.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2010.03.22. 16:57:16

@BéLóg: ha fontos valami azt miért nem mented le a gépedre és nyolc példányban egyszeres sebességgel CDre kiírva tűzbiztos páncélszekrényben tárolod? Persze különböző kontinenseken, hogy atomcsapás esetén is valahol maradjon ép példány.
Nekem van egy gmailes, egy indexes, egy finn, egy indiai és egy argentin email címem, bármelyik kontinensen otthon vagyok :)

Matiz Papa (törölt) 2010.03.22. 16:57:46

A posztolót már lehet? Freemail, Citromail, Prímposta... Tiszta mazochizmus. Mégis mit várt, sült galambot?

v150r · http://soundcloud.com/v150r 2010.03.22. 16:58:27

solution: egy központi címre továbbküldeni az összes beérkező levelet egy thunderbirdre például - mert spamet így is, úgy is kapsz - és akkor nem lesz inaktív a cím. egy darab levelet nem írtam freemailről már legalább három éve (nem, be se léptem, csak levelezőprogival), csak azt a címet adom meg a legtöbb esetben és átirányítom.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.03.22. 17:00:06

az enyem tivadar2000@yahoo.com
esn incs tobb
mi a faxnak?

Melchi Zadok 2010.03.22. 17:00:08

mondjuk én sohasem értettem azokat az embereket, akik freemail-t használnak.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.03.22. 17:01:18

@v150r: Levelezőprogis belépés is belépés.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.03.22. 17:04:14

@Nyúúúl: Nem szeretem a sült galambot, de kávét főzhetne.

lal 2010.03.22. 17:08:09

Listát vezetsz a postaládáidról? Ez nagyon beteg hallod :) Becsületes, tisztességes melód lehet :)

BéLóg 2010.03.22. 17:11:15

@Kulics: Azért ezt mondd meg azoknak a cégeknek is, akik a freemailnak, jutúbnak, iwinek meg a blog.hu-nak kemény pénzeket fizetnek szórt reklámért, bannerekért, hírlevelekért, regisztrál adatokban bepipált ablakok alapján célzott reklámért FIZETNEK.

Ingyenes a Freemail, de nincs ingyen, csak nem a júzer fizeti a díjat. Azaz talán joggal lehet elvárni, hogy a levelezőrencer a saját maga által írt és veled is elfogadtatott szabályokhoz tartja magát (ergo nem töröl 61 nap után inaktív postafiókot), illetve a hülye júzereknek az érdeklődő leveleire szupport alapon reagál.

Ezzel szerez több júzert mint a citrogéindaprímmél, s váltja ezt a tömeget kőkemény reklámforintokra.

BéLóg 2010.03.22. 17:14:22

@Kulics: Ezt most mér' nekem írtad? Nekem nincsenek tucatcímeim meg ilyen problémám, én csak azt nem értem, miért a posztolót fikázzák olyan sokan.

(Persze kiderült már, hogy ez alap fícsör, a Homárrendszer része.)

Nem mindegy hogy kinek hány mélje van? Van valami szabály hogy háromnál több már beteges?

Nekem ez jött le a posztból, de már látom, ez nem is egy poszt hanem burkolt IQ teszt. Mindenki annyi betűt olvasott el belőle, amennyi az IQ-ja négyzete és ez alapján kommentel.

morrisal_ · www.plafoncsapszeg-gyalu.com 2010.03.22. 17:15:54

Frííímééél? Citroméééééél?
Egycsilliárd-billiárd éve használtam aktívan.
Olykor be-benézek, legutóbb háromszázvalahány levelem volt, gyakorlatilag mind hírlevél meg szpem. Volt, hogy több mint három hónapig nem néztem be, engem nem töröltek. Biztos tudják a nevemet, pozíciómat.
Manapság már kimondottan nevetséges komolyan venni a kezelhetetlen frímélt vagy a gagyi citromélt.

"Megnyitom az elsőt, aztán még egy katt, aztán azonosítás, aztán még két katt, aztán kikeresem a listából, aztán egyeztetem a másik listával..."
Nem szerepelt a srác a Rain Man-ben?

gergel 2010.03.22. 17:17:25

Az email címekkel elég csúnyán vissza lehet élni. A móka már nem a jelszó kitalálása hanem inkább a felhasználói névé. Ezért védetlenül leírni bárhova egy autentikus, fontos mailt,gondatlanság.
A gmail hasznos mert bele lehet integrálni több email címet is egy fiókba, akármilyent. Használjátok!
A biztonsági kérdésekkel és főleg a másodlagos emailekkel érdemes nagyon vigyázni.
Nekem is függesztették már fel a gmailemet igaz csak pár percre és éppen akkor akartam belépni, azt hittem agyvérzést kapok. Aztán sikerül belépnem. Nyilván az NBH töltötte le a leveleimet :D :D.
Aki röhögni akar, keresse meg a gmail jelszó emlékezetőjét, írjon be random mail címeket és látni fogja milyen buták az emberek, milyen szar kérdéseket adnak meg. De ácsi, ha emlékeztetni akarod magad akkor azt a felhasználó is tudni fogja, értesítést kap a gmailtől a kezdeményezésről!!!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.03.22. 17:18:02

@BéLóg: hat ha valaki akar csinalhat 100-at is
csak minek
amugy meg a kerdes piti
ha valaki 60 napig ra se nez /az lehet 90 is aamugy, mert automatikusan torlik, igy a tevedes vesxzelye eleg kicsi/ annak olyan rettenet fontos levelei nem veszhettek el

gergel 2010.03.22. 17:18:59

btw egyébként mi a faß az a prímpostás?

pobeda 2010.03.22. 17:18:59

Én három év után néztem meg hogy működik-e.Működött.Volt más,ezért nem érdekelt.

st1 2010.03.22. 17:22:04

"Kedves Felhasználónk !

Rengeteg munka és átalakítás van mögöttünk a [freemail]-en, melyek hatására úgy gondoljuk, hogy mostanra sikerült megszüntetnünk (!!) a korábban többeteknél jelentkező problémákat."

Megszüntették a problémákat: határidő előtt töröltek mindent.

Csak a felület változott, a színvonal a régi...

kikezekazemberek 2010.03.22. 17:26:58

A freemail nem karitativ szervezet. Valami love csak kijon belole nekik.A szerzodes errol szol: kapsz mailboxot, mi meg nyomatjuk az arcodba a reklamokat es ebbol mi zsirosodunk. Ezert igenis van jog a reklamaciohoz, hogy ha mar telezabaltattak reklammal, akkor legalabb mukodjon az a nyomorult postalada.

Netszamuráj 2010.03.22. 17:27:04

Ezt nem szoktam mondani, de aki még mindig freemailt használ, az tényleg nem sikeres ember! :D

Deneware. 2010.03.22. 17:28:05

Ilyen hüjeséggel már Index címlapra lehet kerülni ??? Ez a vég...

öregmogyi 2010.03.22. 17:30:33

@666E: ebben mi a fura? Csak a leveleid törlődnek. Le is írták neked, amikor 90 nap után beléptél. A felhasznevet+jelszót még őrizgetik egy ideig, hogy más ne tudja lefoglalni. Ez amúgy jó ötlet a freemail-től.

BBG76 2010.03.22. 17:31:32

Érthetetlen, miért használ bárki bármi mást mint Gmailt.

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2010.03.22. 17:32:18

Ki az a hülye, aki a 21. sz-ban még freemailt használ?
Mazochista vagy?

Picsasereghajtó 2010.03.22. 17:32:24

@melchi zadok: Én meg sosem értettem azokat az embereket, akik Freemailt, emellett Citromailt, Indamailt, és az összes létező mailt használják, vagy legalábbis van fiókjuk.

Nekem egy darab gmailes címem van, 3 éve használom és nincs vele semmi bajom.

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2010.03.22. 17:33:55

ha a megfelelő helyre írsz, azonnal reagálnak:

astarseran@gyíkmail.hu
nocsipp@gyíkmail.hu

bajbanvagyunk · http://bajbanvagyunk.blog.hu/ 2010.03.22. 17:37:19

Tudom,hogy nem ide tartozik,de nekem

FONTOS!

Bajban vagyunk!

SEGITS!

kpityu2 2010.03.22. 17:46:48

Nekem freemail-es van évek óta és semmi gondom nincs vele. Igaz Operával használom a beépített klienssel(nem webes felületen), ezért még kattintanom sem kell. Ha elindul a böngésző azonnal lekérdezi a leveleket és 5 percenként csekkol.

M.Islander 2010.03.22. 17:55:14

nálam a kábeltv-internet-telefon bekötése bonyolódik egy ideje - mivel a T kiadja alvállalkozónak, egy igazán vállalkozó kedvű szaki végigstírölte a lakást és kijelentette, hogy baráti áron, számla nélkül 100 eFt-ból kihozza a zsinórozást és az erősítőt (80 m felett állítólag kell). az egyetlen gond, hogy a házig a szolgáltatónak kellene megoldania a damilozást...
már itt is játszik a nokia-doboz effektus...

uni1002 2010.03.22. 17:56:06

Freemail címet tizenvalahány éve regisztráltam, még az első húszezer között, mikor a Soros alapítvány kezelte.
Azóta is használom, amolyan márkajelzéssé vált. Ez idő alatt, tudtommal egy levelem sem veszett el.
Volt idő, hogy internet hiányában, telefonmodemmel ez volt az egyetlen hálózati kapcsolatom.
Fel sem merülhet, hogy 90 napig nem használom, hiszen reklámok, hírlevelek tömegei landolnak naponta az Outlok Expresszben.
Néhány kiesésen kívül, soha nem volt komolyabb gondom velük.
Biztos van korszerűbb, gyorsabb, ki is próbáltam sokféle szolgáltatót, de ők az egyik biztos pont az életemben.

BéLóg 2010.03.22. 17:57:45

@hagyma: Szerintem nem is ez volt a fő baja, hanem hogy szartak rá mikor rákérdezett.

@gergel: Egy régesrégi méler hely, amelyet asszem az Index megvett mikor az csődbe ment. Mélcíme: xxx@primposta.hu

Néztem az Indamailt, már ott is több doménre lehet regelni, indamail, index, velvet, totalcar hú.

Wannabe 2010.03.22. 17:58:05

"Ezek közt van például vipmail, prímpostás, citromail és persze freemailes."

Sikerült kihalászni a legnagyobb szardarabokat a fostengerből...

BéLóg 2010.03.22. 17:59:53

@kikezekazemberek: Heccből gyűjteni fogom, kik azok akik érdemben írogatnak ide. Te talán a negyedik lehetsz....

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2010.03.22. 18:04:49

én azt nem értem hoogy mit baszakodik a freemail az inaktivitással.

nekem már rég nem kell a fiókom, nem is látogatom. de a tudat hogy létezik a fiókom, csak inaktív nem tetszik.

miért nem lehet véglegesen törölni??????

Kontárblog · http://kontar.blog.hu/ 2010.03.22. 18:05:37

má bocs, de a Fsznak neked ennyi postafiók?
van egy gmailom,nem szorulok rá többre

renugard 2010.03.22. 18:11:05

Freemail...bazmeg...felnőttek nem használnak olyasmit. A legszarabb, amikor cégeknek van freemailes címe... Az annyira gagyi, hogy már fáj. Totális igénytelenség.

Bezmag 2010.03.22. 18:12:33

Getzi fontos lehet az a postafiók amit akárcsak 61 napig nem látogat a gazdija...

BéLóg 2010.03.22. 18:13:18

@Wannabe: Úgy lehet mint fentebb írta valaki, aki úgy tizenöt éve netezik. Ezek mind valamilyen régen regelt de "mégjólesz" fenntartott fiókok lehetnek, amelyeket "hamármegvan" nem dobtak ki.

@Kontárblog: Most őszintén, az hogy neked hol szorul másnak meg hol nem, mennyiben érinti azt a kérdést, hogy a Freemail esetleg saját hatáskörben 61 nap után törölget postafiókokat?

Ha a mazohista júzer nem írja le hogy több fiókja is van -- amely egyébként arra szolgál értelmezésemben, hogy rávilágítson a Freemail szarságára -- akkor hozzá tudnál szólni a lényeghez?

cso zsi 2010.03.22. 18:15:32

@ColT: Már amelyiknél.
Ha jól rémlik, pont a citrom az, ami attól ingyenes, hogy a webes felületüket használva látod a megjelenő reklámokat is. Ezért nem támogatják a levelezőklienseket.

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2010.03.22. 18:16:22

@S1lver: hát a semmit azt betartották, ennyi.
Nem értem minek kell valakinek egy raklap ingyenes cím, miért nem nézi őket csak 2 havonta és egyáltalán miért éppen freemail?

(II. Torgyán Виктор) THY Rokk *n* Troller 2010.03.22. 18:18:19

"Az utóbbi hetekben KISMILLIÓ freemailes probléma volt, ezt bizonyára minden használója tudja."
Nem tudom. Nem használok freemailt, mert köztudottan a leggagyibb.

Fikablogokra mindig tvn-es címmel regisztrálok.

Kontárblog · http://kontar.blog.hu/ 2010.03.22. 18:21:59

@BéLóg: mi szorul neked?
attól,hogy neked szorulásod van, nem értem, miért kell n+1 helyen n+3 postafiokot fenntartani

ha egyszer megnéznél egy normálisan összerakott címkézett, KERESHETŐ felhasználóbarát kinézetű,egyéni opciókkal bővíthető gmail postafiokot, soha többé nem regelnél ilyen szutkyokra.

akinek 4-nél több postafiokja van ,amit aktívan használ,az valószínűleg alantas spammer.

A freemail egy INGYENES szolgáltató. Most ezt kitalálta,joga van hozzá,te a felhasználó vagy.Ha nem tetszik, el lehet menni. Az extrán,vagy hol is kitalálták,hogy a hirdetés 1hónapon túl fizetős.Nagy hőzöngve el is húzott mindenki.
Mentsd le a kis leveleidet, aztán hurcolkodj át gmailre,és érezni fogod a különbséget, többet be se fogsz lépni a freemailre..

a kedvedért tákerestem, több mint 100 topic nyílt a nőklapja fórumon,melynek a címében 'freemail hiba, freemail nem működik" stb szerepel.
Gondolom Te magad is tapasztaltad, hogy a freemail egy szar, kb énis 5éve néztem meg utoljára a freemailos címemet, előtte 3nappal lettem gmailes.

Mazochista vagy?

MosoMasa 2010.03.22. 18:30:39

Hát bazzmeg ekkora egy ökörbornyút!
Igazán nagy probléma egy 60 napja nem látogatott freemailos cím elvesztése.
Legalább annyira nagy hogy 5000 karakterben le kell írni.
Hihetetlen.
Regisztráld újra, oszt kész.

BéLóg 2010.03.22. 18:31:22

@Kontárblog: Tényleg úgy látom, a poszt egy IQ teszt.
Honnan veszed hogy NEKEM akár egyetlen egy freemailes postafiókom van?

Én KOMMENTÁLOM a posztot (ahogy éppen most egy globális felmelegedéseset meg egy pedofil paposat). Esetleg meg is kérdezem, te pedofil pap vagy?

Fogalmam sincs hogy mi van a Freemaillel, azt megnéztem, milyen a bejelenkező képe, hogy tényleg van egy Béta (valaki egész korán írta), meg egy szimpla, ahogy te is rákerestél a Nőklapján.

Nekem erre a blog kommentre egy vipmailes email címem van és kész. Ettől függetlenül nem írok ilyen egysejtű kommentet, hogy nekem egy fiókom van, mé' kell másnak több...

AZT nem értem, miért basztatja mindenki az egyébként talán tényleg mazohista posztolót, ahelyett hogy azon agyalnánk, normális-e az, hogy egy postafiók szolgáltató szarik a saját rendszerére, vagy ha arra nem is, de a választ váró júzerre mindenképp.

Vagy nem ez a poszt lényege?

Stupido_Girl 2010.03.22. 18:31:30

A hónapokig nem használt postafiók talán nem annyira eget rengetően fontos. Regisztrálj egy másikat, 2 perc. Talán egy gmail-est, az nem fog megszűnni, és egy-két (sok) árnyalattal jobb is.

Csak megjegyzésként:
- Megnéztem most a Freemailt, a napig BÉTA
- Felelősséget semmire nem vállalnak
- a 90 napba nem számítanak bele a beérkező levelek, neked kell belépni.

Igaz Juhász 2010.03.22. 18:32:41

Fapuma 2010.03.22. 16:22:20

Te b.rom, 2000 óta meg volt!!

Stupido_Girl 2010.03.22. 18:33:10

Most vettem észre, hogy más is írta, hogy béta.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.03.22. 18:34:12

@BéLóg:
nem ismerem ezt a postafiokot
nem ismerem a rendszert
az enyem hasonlo okokbol egyszer megszunt
es siman ujra tudtam eleszteni neten keresztul
volt ilyen opcio

Kontárblog · http://kontar.blog.hu/ 2010.03.22. 18:38:37

@BéLóg: tevéded legajobban a postírót,nem nehéz arra gondolni,ő vagy.
"normális-e az, hogy egy postafiók szolgáltató szarik a saját rendszerére, "
van/volt iwiw-ed?az szerinted jól működik?mégis mennyien használják.

"vagy ha arra nem is, de a választ váró júzerre mindenképp."
nézz körbe a homár postok között, minden10.re ha jön válasz a cégtől.Üdv a magyar valóságban, a cégek leszarják a usereket,csak jöjjön a della.

Villy 2010.03.22. 18:42:46

Ezt a levelet, mintha az esőember írta volna, vagy valami kényszerbeteg. Ki a bánat vezeti, hogy mikor nézi meg a leveleit?

cso zsi 2010.03.22. 18:43:08

@MosoMasa / Ha nagy leszek, japán leszek!: Gyaníthatóan nem a konkrét cím, hanem az azon tárolt, és levelezőprogival le nem mentett levelek elvesztése fáj.
Az idők kezdetén elbuktam egy freemailcímet, mert ekkor még nem állt módomban sűrűn nethez jutni.
Azóta két hotmail, három freemail, és ez utóbbiak átirányítva a három gmail egyikére. Egy része fontos dolgokra, más része regisztrációkra, ahonnan gyaníthatóan spamok is várhatók.

P75 2010.03.22. 18:44:44

Nekem a mailbox törölte a postafiókomat 6 évvel ezelőtt, válaszra sem méltattak, pedig kb 10 e-mailt küldtem nekik. A kep.tar.hu 6 CD-nyi képet tartalmazó fiókomat tett először elérhetetlenné (az ön által megadott jelszó hibás), később a földdel egyenlővé. A képek persze megvannak CD-n, csak sajnos azt hiába teszem be a gépbe, a távol élő családtagok/ismerősök nem látják.

MosoMasa 2010.03.22. 18:49:00

@cso zsi: marha fontos levelek lehettek - egy olyan fiókban amit egy évben 6x látogat meg!
Uggyanmá.
Egy szart voltak fontosak. Hisztizik, mert hülye volt, és olyan trendi cseszegetni a freemailt.
Ecsém: több mint 10 éve van náluk két címem. Egy betű, egy bit nem tünt el sosem még.
Érdekes.
És nem is törölték még sosem.
Meg jelszókezeleő szoftver bazmeg: alig 10 kattintás és már kényelmesen benn is vagy a fiókban. Pfffff!

BKV - Önnek megyünk 2010.03.22. 19:00:13

namost nem olvastam a postot de az en velemenyem az hogy ami ingyé van annak vagy örülni kell vagy ha nem örülsz akkor meg fizetni kell valahol egy olyat aminek te is örülhetsz. vágod? naszoval

nem tudom jora reflektálok e. de ha jóra akkor igen. akommenteket nem olvasom el mert nem erdekel a sok gyökér véleménye

na gyerekek ez a szitu. remelem elegedettek vagytok.

udv:
anarchista kommentezők baráti társasága

BéLóg 2010.03.22. 19:06:21

@Kontárblog: Na pont erre a kérdésre számítottam, ezért kérdezem, pedofil pap vagyok-e ha egy olyan blogban is írok (velemenyvezer.blog.hu) intenzíven, illetve AntiZőd terrorista is esetleg, mert éppen a Globális Felmelegedés Svindli ellen ágálok (konteo.blog.hu) máshol.

Számolj utána, ha van kedved. Itt van majd 150 komment és tíznél kevesebb az olyan hozzászóló, hogy ÁCSI, talán mégis disznóság, ha egy méler rendszer szarul működik... Meg szarik a saját felhasználójára.

Nem, a lényeg a többség szerint:
Minek neki?
Mé' fremail?
Miért zavarja?
Miért nem vigyázott?
Nekem egy is elég...

Fogok írni egy posztot.
Kedves Homár!
Hat nőm van, minden napra egy. Egy nap szünet. Legutóbb úgy jártam...
Fix hogy itt megfordul majd a komment:
Hülye posztoló, neked CSAK hat van? nekem tizenkettő!

ésatöbbi.

Egybites júzerek, komolyan. Sőt negatívok, komolyan mint ez a mosómasa! Vaze, észlénynek kell lenni hogy valaki olyat leírjon, hogy mivel VELE még sosem történt ilyesmi, ezért mással sem lehet!
A Békávé blogon szoktak ilyen véglények lenni, hogy "engem még ellenőr sosem..." ergo más csak kitalálta.

@MosoMasa / Ha nagy leszek, japán leszek!: Képzeld, én még sosem zuhantam le repülővel.
Érdekes!
És meg sem haltam még!
KIZÁRT dolog hogy mások meg igen.

Talán nem az volt a poszt baja hogy elvesztek a levelek, hanem hogy 90 nap helyett 60 nap után történt mindez?

igazságos 2010.03.22. 19:08:53

@BéLóg: Na, elmagyarázom, mert úgy látom, még mindig nem érted.

Mivel saját nyilvántartás szerint 60 napja látogatta meg a postafiókját, nem nézegeti többé-kevésbé rendszeresen.
Remélem, most már érted, hogy miért keveredsz ellentmondásba.

BKV - Önnek megyünk 2010.03.22. 19:12:07

@BéLóg: gyerekeeeeek! afrikában éheznek az emberek ti meg itt...

ejjjj faszom a sok raerosbe

Dani fighter 2010.03.22. 19:12:33

A poszt után megnéztem a két éve nem használt freemail fiókomat. Még megvan. Igaz, üres, de már nem használom. Akkor velem kivételeztek? XD

Dani fighter 2010.03.22. 19:14:15

hoppá,bocsi
Ha jól értem, akkor nem a postafiókot törölték, hanem a leveleket...
(megtévesztett a cím )

igazságos 2010.03.22. 19:15:24

@BKV - Önnek megyünk: Hagyó, Demszky és társai biztos nem éheznek abból a pénzből, amit a BKV-ból kilopkodtak. És abban is biztos lehetsz, hogy nem az afrikai éhezőknek adták a zsét. És abba is fogadok, hogy az ő freemailes fiókjuk még mindig megvan.

MosoMasa 2010.03.22. 19:15:29

@BéLóg: Hát fantasztikus probléma. Tényleg.

BKV - Önnek megyünk 2010.03.22. 19:17:24

@igazságos: szerintem az osszes penzt gyogyszerre koltottek es elkuldtek etiopiaba

bizony ez igy volt

BéLóg 2010.03.22. 19:22:33

@igazságos: Na erre a magas labdára vártam.

Szerinted a többé-kevésbé mégis milyen definíció?

Naponta egyszer az többé?
Háromhavonta az kevésbé?

Ha valaki minden év januárban, áprilisban, júliusban, októberben megnézi a bármijét, az rendszeresen nézi vagy rendszertelenül?

Szóval szerinted a többé-kevésbé rendszeresbe a "minden 60 napban egyszer" nem fér be?

Hát, ha engem kérdezel, még nem javaslom a Pisa-tesztet a számodra.

Arról nem is szólva, hogy ha valaki egy oldalon állást foglal esetleg sokakkal szemben, nem lesz azonos a posztíróval, ahogy -- mint fentebb -- pedofil pap sem vagyok, se Antizöld, bár ma utóbbi helyeken még ennél intenzívebben is megfordultam a blog.hu-n...
De hát ehhez el kéne tudni vonatkoztatni.

igazságos 2010.03.22. 19:22:56

@BKV - Önnek megyünk: el kell menni etiópiába éhező gyereknek. Vígan eléldegélnek ezek ott BKV -s adományokból...

BéLóg 2010.03.22. 19:25:37

@MosoMasa / Ha nagy leszek, japán leszek!: Szerintem meg te vagy a fantasztikus, keményen elkaptad az eredeti poszt értelmét.

Én mondjuk örülnék ha megírnád, veled mi nem történt még meg és hogy ezek közül esetleg melyik lehet globálisan lehetséges vagy lehetetlen, mert kevés olyan ember van aki így meg tudja határozni a világ lényegét, mint te.

Lehet hogy mi tulajdonképpen nem is létezünk, csak valaki álmodik minket?
Volt egy ilyen scifi mű, vigyázni kellett az ürgére, fel ne ébredjen!

Hompi 2010.03.22. 19:34:40

Mindig csodálkoztam azokon, akik n db emailcímet használnak, ahol legyen pl. n>2. Egyszerűen hol van embereknek ennyi ideje? Vagy csak simán nincs élete?.
Mellesleg kérdezem én, mit jelent az, hogy inaktivitás? Az első email-em nekem is freemail volt (ez most is létezik amúgy), kb 10 évvel ezelőtt készült, akkor még kb ez volt. Egyszer csak a freemail egy rakás szar lett, és ez a mai napig tartó folyamat. Azóta lett gmail-em is, még akkoriban, amikor ez zárt meghívás alapon működött.
Most ezt a postot olvasva beléptem a freemail-re, még mindig ott van ahol hagytam. Kár, hogy nem mutatja az utolsó belépést, mert az 100% hogy pl az utolsó fél évben nem léptem be sk. Nem bánom, hogy ott van, mert pl a gmail a mai napig erre hivatkozik, és ide tudok küldeni új jelszót, ha Google behülyül pl.
Hogy mi a megoldás? Valaha feljelentkeztem valami hírlevélre, ami kb havonta küld egy levelet. Továbbá gmail-nek megadtam a freemailt, hogy innen töltse le a leveleimet. És itt a lényeg, hiszen így a gmail rendszeresen bejelentkezik a freemail szerverére, hogy megnézze a postafiókomat. Ha freemailt csak simán továbbítanám, akkor ez nem történne ugyebár. Ez után pedig gmailben egyből megy a levél a spam-be. Problem solved.

Mellesleg megjegyezném, hogy a gmail jó ideje képes arra, hogy több emailcímet is kezeljen, tehát ha pl citromail-re érkezett egy levél, akkor a gmail tud a citromail nevében válaszolni.
Így pedig továbbra sem látom indokoltnak egy halom címet nézegetni folyton. Sztem az azoknak való, akik nem tudnak több dolgot fejben tartani, így nem tudnak rendet tenni a kis szemétdombjukon sem... ennyi.

MosoMasa 2010.03.22. 19:42:59

@BéLóg: Hagyjál már ezzel a műértelmiségi dumával!
Fölös fecsej.
Mit a poszt is, ahogy nem szól semmiről. Nem tudod, hogy mit hazudik össze itt a 60 napról meg a többiről. De ha így igaz, ahogy leírta, akkor sincs semmi.
Nekem ne add elő, hogy a hudenagyonfontosh adatokat a freemail szerverén kell tárolni egy INGYENES
levelezőszolgáltatón!
Jajistenem! Huha, törölték az alighasznált postafiókomat - hát tényleg mostmá! Túlfolyt a bilin! Jajajj, mostmá bezáratom a freemailt! De azonvást!

SimiTomi 2010.03.22. 19:43:59

Hmm, és melyik lehet az a jelszókezelő program? Pont ilyet keresek mostanság.

CommentR 2010.03.22. 19:49:28

A post irója még a szerencsések közé tartozik. Nekem évek óta van (akarom mondani: volt) freemailes cimem. Hosszabb külföldi tartózkodásom alakalmából regisztráltam még anno. Mióta itthon vagyok, azóta az Outlookot használom, amin be van állitva, hogy öt percenként ellenőrizze az összes postafiókot. Tehát nálam messze nem lehetett szó inaktivitásról. Ennek ellenére egy szép február eleji napon az Outlook jelezte, hogy a freemail nem fogadja el a jelszavamat. Nosza, indultam a webes felületre, ahol valóban csak néztem, hogy a több éve használt jelszavam immár nem felel meg a szolgáltatónak. De semmi gond, eszembe jutott, hogy anno beállitottam a jelszó-emlékeztetőt, amivel most elvikeben új jelszót adhatok meg. A megfelelő gombra kattintva érkezett is az emlékeztető kérdés. Irom a választ... és már meg sem tudok lepődni azon, hogy immár ez sem stimmel a freemail szerint. Mindezt eddig kétszer irtam meg a szolgáltatónak, kérve a segitségüket. Mit tippeltek: szarnak-e a fejemre azóta is?
A nagyobb gondom az, hogy több oldalra registráltam ezzel a cimmel annakidején. Igy ezekről az oldalakról is lemondhatok, mert megváltoztatni sem tudom a cimemet, ugyanis a megerősitő levél erre az "elveszett" cimre megy ki, amit pedig nem tudok megnyitni. Törölve sincs a felhasználó név, mert próbáltam újra regisztrálni, de irja, hogy ez már foglalt...
Ötlet?

Szasza x 2010.03.22. 20:12:48

A freemail egy undorító dolog.
Vagy nem lehet belépni,vagy valamelyik funkció nem működik.
Meglátszik,hogy ez megint egy magyar dolog.

Píter 2010.03.22. 20:12:56

Ki az, aki még ma is freemail-t használ?? yézusom, naggyon gáz...

2010.03.22. 20:56:06

Figyelem ! Szógálati közlemány: Józsi hozd vissza a fogómat mer pofánváglak !!!

2010.03.22. 20:59:05

@Szasza x: ja egy érdekes van a freemailen, valamikor az őskorban sikerült egy olyan email címet regisztrálni, ami elég "rendszerközeli"... kb olyan mint admin@freemail.hu
Ebből az következik, hogy rendszeresen mások freemailes leveleit kapom meg regisztrációkról, elfeledett jelszavakról, iwiwes üzenet érkezésekről stb. elég vicces.

Wannabe 2010.03.22. 21:12:26

@BéLóg: nekem is van 1999 óta egy freemailes fiókom, beállítottam rajta, hogy minden levelet továbbítson mindig az aktuálisan használt levelezőrendszerembe (pár éve már a gmail) és nem szívok vele. De nem kellett mellé még 5-félét regisztrálnom 5 szarnál szarabb szolgáltatónál.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.03.22. 21:34:29

@Píter:
Ez azért van, mert nem ismerik a fuszoknyaslanyok@freemail.se címet.

Na, az bejön!
De nem szabad elárulni senkinek.
Ez ilyen netikett, vagy mi a szösz.
A róka mondta.

Tomasz_a_gozmozdony 2010.03.22. 21:35:16

Vazze ezert 3 ev kotelet erdemel mindenki. Ekkora szivast. Mail cimet is csak az aldibol szabad venni!

szavazzfasszal · http://szavazzfasszal.blog.hu 2010.03.22. 22:06:33

A freemailesek azért tojnak magasról a fejedre, mert már rég elmentek Fasszal szavazni.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.03.22. 23:04:38

@BKV - Önnek megyünk: hiszed Te
sokkal inkabb olik rgymast
meg jonnrk ide melozni
felejtsuk mar el ezt az etiop akarmit
nem ugy van

Tökös Veréb 2010.03.22. 23:10:12

175 komment egy kocka zinfós freemail rinyája miatt?

Kontárblog · http://kontar.blog.hu/ 2010.03.22. 23:41:28

@BéLóg: nem néztem meg az előéleted,nem is érdekel.

Magyarországon valami megint szar.ez hírértékű?hogy egy portál leszarja használóit?ÉS?akkor ne használják!

felfordul a gyomrom 2010.03.23. 00:24:56

@BKV - Önnek megyünk: "namost nem olvastam a postot de az en velemenyem az hogy ami ingyé van annak vagy örülni kell vagy ha nem örülsz akkor meg fizetni kell valahol egy olyat aminek te is örülhetsz. "
"anarchista kommentezők baráti társasága"
ez a kettő hogy jön össze?

Karoling__ 2010.03.23. 00:29:46

Ez megvan? Szerintem ez a gyerek az megint:

****************
Az első levél...
****************

Dátum: Thu, 12 Sep 2002 19:53:02 +0200 (CEST)
Feladó: M. Gergely <mg38@freemail.hu>
Címzett: support@hszk.bme.hu
Tárgy: Egy kis probléma...
--------------------------------------------------------------------------------
Kedves Szupport!

Van egy kis problémám az új gépekkel. Konkrétan az, hogy nem működik a hangkártyájuk. Biztos vagyok benne, hogy szoftver problémáról van szó, ugyanis a Windows NT alatt még működtek. Úgy néz ki, hogy ebben az új XP-ben nincs megfelelő driver. Próbáltam letölteni ilyet az internetről, de sajnos nem sikerült telepíteni, mert nem volt megfelelő jogosultságom. De kendnek biztosan sikerülne, hisz a rendszergazduramhoz van szerencsém, nemdebár? Legyen olyan drága és segítsen nekem! Fölmerül még egy kérdés, hogy ugye elvileg csak tanulmányi célra lehet használni a gépeket... na és mi van, ha én az egyik egyetemi előadás felvételét szeretném meghallgatni? :-) Hm? Amúgy saját fejhallgatóval hallgatnám a gépeket, hogy másokat ne zavarjak. Nos, tudnak tenni valamit az ügy érdekében? (Ha már van hangkártya, miért ne szóljon?)
Másik problémám: észrevettem, hogy a "P" és az "O" termekben a gépek nem kérik a Tigris kártyát, mert hiányzik belőlük az a kis letiltó panelocska. Nos ez így kényelmes, de van egy sanda gyanúm, hogy ebből kifolyólag egy csomó idegen besurran internetezni, és ez már gáz! Mostanában egyre nehezebb szabad gépet találni... Mikor tudják végre beszerelni azokat az izéket az ominózus gépekbe?

Várom a válaszukat, üdvözlettel:

M. Gergely

********************************
Az első válasz (eléggé lekezelő)
********************************

Dátum: Thu, 12 Sep 2002 20:02:34 +0200 (MEST)
Feladó: System Support <support@hszk.bme.hu>
Címzett: M. Gergely <mg38@freemail.hu>
Másolatot kap: support@hszk.bme.hu
Tárgy: Re: Egy kis probléma...
--------------------------------------------------------------------------------
On Thu, 12 Sep 2002, M. Gergely wrote:

> Kedves Szupport!
>
> Van egy kis problémám az új gépekkel. Konkrétan az, hogy nem működik a hangkártyájuk.

Hal'istennek. Kepzelje el hogyan lehetne orakat tartani a nagy hangzavartol, amit az orak alatti bongeszes jelent...

Roviden: a dolog szandekosan van igy.

> na és mi van, ha én az egyik egyetemi előadás felvételét szeretném meghallgatni? :-)

Na mutasson mar nekem _egy_ ilyen hangfelvetelt, ami letoltheto...

Amugy pedig a szgepekhez semmifele eszkoz csatlakoztatasat sem engedjuk meg...

>Másik problémám: észrevettem, hogy a "P" és az "O" > termekben a gépek nem kérik a Tigris kártyát, mert hiányzik belőlük az a kis letiltó panelocska. Nos ez így kényelmes, de van egy sanda gyanúm, hogy ebből kifolyólag egy csomó idegen besurran internetezni, és ez már gáz! Mostanában egyre nehezebb szabad gépet találni... Mikor tudják végre beszerelni azokat az izéket az ominózus gépekbe?

Mi az, hogy "vegre"?

Amugy pedig TIRIS kartya...

(Egyebkent pedig akkor, ha ki tudjuk fizetni, es a gyarto leszallitja oket. Mi is szeretnenk minel hamarabb... Mindenesetre nehany hetrol van szo.)

--
Have a nice day!
System Administrator

***************************************
A 2. levél (egy kicsit már nyomulósabb)
***************************************

Dátum: Fri, 13 Sep 2002 18:09:42 +0200 (CEST)
Feladó: M. Gergely <mg38@freemail.hu>
Címzett: System Support <support@hszk.bme.hu>
Tárgy: Hangprobléma
--------------------------------------------------------------------------------
Jó napot!

Köszönöm, hogy ilyen hamar válaszoltak az előző levelemre (bár a válasz kissé felületes volt...)!

> Hal'istennek. Kepzelje el hogyan lehetne orakat tartani a nagy hangzavartol, amit az orak alatti bongeszes jelent...

Milyen hangzavartól? Ha mindenki fejhallgatóval hallgatja a gépét, akkor egy mukkot se hallani az egész teremben!

> Roviden: a dolog szandekosan van igy.

Hát ne legyen így! Semmi értelmét nem látom! Nézze, ha már volt pénz vadiúj Pentium 4-es gépekre, akkor nem hiszem el, hogy pont egy olcsó kis fejhallgatóra ne futná... (már 1000Ft alatt lehet kapni, ez a gépek árához képest semmi!) Igazán rakhatnának minden géphez egy fejhallgatót, ahogy az internet-kávézókban szokás.

> > na és mi van, ha én az egyik egyetemi előadás felvételét szeretném meghallgatni? :-)
> Na mutasson mar nekem _egy_ ilyen hangfelvetelt, ami letoltheto...

OK, fogok mutatni. A srácok mondták, hogy fölraktak egyet valahova, csak a pontos címet nem tudom, de majd megkeresem!

> Amugy pedig a szgepekhez semmifele eszkoz csatlakoztatasat sem engedjuk meg...

Miért ne csatlakoztathatnék egy fejhallgatót a számítógéphez, ha már nem vesznek a gépekhez egyet maguk? Ez nem okozhat semmi bajt (még akkor sem, ha rossz a fejhallgató). Ilyentől visszakozni - már megbocsásson, de - nevetséges, laikus aggodalom! Erre biztos nem tud nekem ésszerű magyarázatot adni...

Egyébként is, írták a honlapon, hogy ha valami nem tetszik, szívesen változtatnak a szabályzaton. Szerény véleményem szerint ez, hogy "a gépekhez tilos külső hardvert csatlakoztatni, kivéve fejhallgatót", igazán apró, ártalmatlan módosítás lenne.És ebben benne lenne az is, hogy a CD-meghajtókba is szabad fülhallgatót dugni, (ami teljesen természetes, már több embert is láttam, hogy csinálja) és ezáltal nem kéne illegalitásba vonulniuk a zeneszerető nternetezőknek.
Mellesleg azt tapasztaltam (az ismerőseim között), hogy igen kevés hallgatónak van arról tudomása, hogy a gépekben egyáltalán van hangkártya, ezért nem hiszem, hogy sokan visszaélnének a működőképessé teendő kártyák nyújtotta "nem tanulmányi célú" használati lehetőséggel. Szóval kérem szépen, legyenek szívesek fölrakni a hangkártyák driverét! (Lefogadom, hogy az egész nem tart tovább 5 percnél... hát olyan nagy kérés ez...?)

Üdvözlettel: M. Gergely

******************************************
A 2. válasz (keményedünk, keményedünk???:)
******************************************

Dátum: Fri, 13 Sep 2002 19:18:38 +0200 (MEST)
Feladó: System Support <support@hszk.bme.hu>
Címzett: M. Gergely <mg38@freemail.hu>
Másolatot kap: System Support <support@hszk.bme.hu>
Tárgy: Re: Hangprobléma
--------------------------------------------------------------------------------
On Fri, 13 Sep 2002, M. Gergely wrote:

> Nézze, ha már volt pénz vadiúj Pentium 4-es gépekre, akkor nem hiszem el, hogy pont egy olcsó kis fejhallgatóra ne futná... (már 1000Ft alatt lehet kapni, ez a gépek árához képest semmi!) Igazán rakhatnának minden géphez egy fejhallgatót, ahogy az internet-kávézókban szokás.

Csak azt felejti el, hogy mi nem internet kavezo vagyunk, es nem is szeretnenk az lenni. (Pont.) Es nem is szorakoztato kozpont vagyunk.

A gepeket pedig nem mi vasaroltuk. (Nem is a BME.)

Ha mi vasaroltuk volna, ennyi penz 2/3-abol a teljes (!) gepparkot le lehetett volna cserelni.

Es nem kellene meg tobb milliot kalapozni epp a TIRIS kartya olvasokhoz pluszba. (Ugye, nem tevedek, hogy epp ezt reklamalta a tegnapi leveleben??)

Szoval nemhogy fulhallgatot nem tudunk venni, hanem ezen gepek erkezese az eves koltsegvetesunket tobbszorosen meghalado koltesre kenyszeritenek.

Sejti mar, hogy ez miert nem tortent meg juliustol mostanaig?

> > Na mutasson mar nekem _egy_ ilyen hangfelvetelt, ami letoltheto...
> OK, fogok mutatni. A srácok mondták, hogy fölraktak egyet valahova, csak a pontos címet nem tudom, de majd megkeresem!

Es egeszen biztosan a tanar beleegyezesevel, ugye?

> Miért ne csatlakoztathatnék egy fejhallgatót a számítógéphez, ha már nem vesznek a gépekhez egyet maguk?

Na jo fejezze be a kotekedest. Ha nem ismeri a korulmenyeket, ne ilyen hangnemben irjon. Es ne azt feltetelezze mar, hogy mi a fenekunket hizlaljuk ahelyett hogy ertelmes donteseket hoznank.

Amugy pedig ami a "csatlakoztatasi" javaslatat illeti, keresse meg a HSZK vezetojet, es adja elo a javaslatat.

Hagy kerdezzem mar meg: On egyaltalan kicsoda? M. Gergely nevu beiratkozott hallgatoja ugyanis nincs a BME-nek....

--
Have a nice day! H. Peter
System Administrator

**************************************
A 3. levél ("velem nem fog ki****ni!")
**************************************

Dátum: Mon, 16 Sep 2002 16:39:04 +0200 (CEST)
Feladó: M. Gergely <mg38@freemail.hu>
Címzett: System Support <support@hszk.bme.hu>
Tárgy: válasz
--------------------------------------------------------------------------------
Üdvözlet! (Kezdem élvezni ezt a kis levelezést:)

> Csak azt felejti el, hogy mi nem internet kavezo vagyunk, es nem is szeretnenk az lenni. (Pont.) Es nem is szorakoztato kozpont vagyunk.

Igen, a HSZK tényleg nem szórakoztató központ, mert azért órák is vannak ott, ugye... Na de én csak annyit kértem, hogy a gépek hangját csinálják meg! (Nem joystickot, kormánykereket, 21 colos monitort, DVD-meghajtót, stb. akarok...) Manapság szerintem már csak Józsi bácsinak van Mucsán olyan gépe,

aminek nincs hangja...:-)))

> A gepeket pedig nem mi vasaroltuk. (Nem is a BME.)

Ja, ezt nem tudtam.

/TIRIS kártya leolvasó/
> (Ugye, nem tevedek, hogy epp ezt reklamalta a tegnapi leveleben??)

Nem téved. Van még egy kérdésem: Miért van az, hogy az IBM gépek rögtön letiltanak, hogyha egy pillanatra elveszem a kártyát, ellenben a Compaq gépeknek elég indításkor odarakni, aztán legföljebb sípolnak, ha nincs kártya?

> Szoval nemhogy fulhallgatot nem tudunk venni, hanem ezen gepek erkezese az eves koltsegvetesunket tobbszorosen meghalado koltesre kenyszeritenek.

OK, ezt meg tudom érteni. Viszont egy drivert fölrakni nem kerül semmibe! És teljesen legális is, mert ingyen tölthető le. Hm?

/előadás hangfelvétele a neten/
> Es egeszen biztosan a tanar beleegyezesevel, ugye?

Na jól van, csak blöfföltem. Nincs ilyen felvétel feltöltve (de a jobb hatás érdekében ezt kellett mondanom). Elárulom, hogy DJ szeretnék lenni, és zenét gyűjtök az internetről. Na de korántsem élvezetből akarom hallgatni a számokat a HSZK-ban. Van ugyanis jónéhány igen ritka szám, aminek nem tudom a pontos címét és az előadóját. Így ezeket elég nehéz megtalálni. Ha letöltök néhány olyan számot, ami talán az, amit keresek, jó lenne épp csak egy picit belehallgatni, hogy megbizonyosodjam. Tudniillik fenemód kellemetlen, ha az ember hazahurcol pár száz mega MP3-at, és csak otthon derül ki, hogy a 80%-a nem is az, amit keresett. Meg lehet ezt érteni?

> Es ne azt feltetelezze mar, hogy mi a fenekunket hizlaljuk ahelyett hogy ertelmes donteseket hoznank.

Most, hogy mondja, hajlok rá, hogy elhiggyem. De tudja, hogy a minap ki jutott magáról az eszembe? A Pokoli operátor! Ő egész nap kényelmesen üldögél a szobájában, és közben úgy b***ik ki a felhasználókkal, ahogy csak tud. (Pl. ha valaki valamivel hozzá fordul, rögtön törli az account-ját...) Most nehogy megsértődjön!!! Komolyan van egy ilyen vicces iromány (A Pokoli operátor naplója); csak azért említettem, mert szerintem magának is nagyon tetszene. Én félholtra röhögtem magam rajta, pedig nem is vagyok informatikus... csatoljam a kérdést a következő levelemhez? (szívesen)

> Amugy pedig ami a "csatlakoztatasi" javaslatat illeti, keresse meg a HSZK vezetojet, es adja elo a javaslatat.

Rendben! Hol/mikor találom meg őt?

> Hagy kerdezzem mar meg: On egyaltalan kicsoda? M. Gergely nevu beiratkozott hallgatoja ugyanis nincs a BME-nek....

Ehhehehe... persze, hogy nincs! (Már épp gondoltam rá, hogy utánam néz.) Azért mégse vagyok annyira naiv, hogy egyből az igazi nevemet adjam meg. A rendszergazduram netán még rám találna szállni a reklamációim miatt... Olvastam a faliújságon, hogy a múltkor egy jó fej srác írt egy ártatlan kis jópofa anyázólevelet valami górénak, azt' végül majdnem kirúgták. Ez számomra érthetetlen, hogy itt az egyetemen az embereknek semmi humorérzékük nincs! :-)))

Üdv.
MG

U.I.: Ja, és ha még mindig Sherlock Holmes-komplexusa van, akkor megsúgom, hogy amikor ezt a levelet írtam, kölcsön kártyával voltam belépve...

*********************************************
A 3. válasz - igen rövid, ámde velős...
Már azt hittem, hogy nem ír többet a köcsögje!
**********************************************

Dátum: Mon, 16 Sep 2002 17:28:19 +0200 (MEST)
Feladó: System Support <support@hszk.bme.hu>
Címzett: M. Gergely <mg38@freemail.hu>
Másolatot kap: System Support <support@hszk.bme.hu>
Tárgy: Re: válasz
--------------------------------------------------------------------------------
Ezzel a levellel le is zarom ezt a kis topikot:

On Mon, 16 Sep 2002, M. Gergely wrote:

> Manapság szerintem már csak Józsi bácsinak van Mucsán olyan gépe, aminek nincs hangja...:-)))

Aha... Akkor mar tudom, ki On: Jozsi bacsi Mucsarol.

(Humorerzekem van nekem is.)

--
Have a nice day!
/* komment: Vazze' akkor lenne szép napom, ha megpusztúná'!!! */

System Administrator

*******************************************************************
A 3. válasz (II.) Anyázzátok sokmindenért, de szűkszavúságért ne.
Meg kell hagyni, azért van dumája a csávónak...
*******************************************************************

Dátum: Mon, 16 Sep 2002 19:10:35 +0200 (MEST)
Feladó: System Support <support@hszk.bme.hu>
Címzett: M. Gergely <mg38@freemail.hu>
Másolatot kap: System Support <support@hszk.bme.hu>
Tárgy: Re: válasz
--------------------------------------------------------------------------------
Na de komolyabban is valaszoljak:

Olyan peldat nem hiszem hogy tudna mondani, hogy barki, aki ertelmes modon es hangnemben eloadta kerdeset/kereset, barmifele hatrany erte volna a HSZK-ban. (Meg olyat is tudok mondani, aki "feljelentett" bennunket a rektornal, es megsem jutott eszunkbe semmifele retorzio - ennyire kisstiluek nem vagyunk.)

Azt termeszetesen elvarjuk, hogy a szokasos kulturalis hagyomanyoknak megfeleloen ha valaki leir valamit, azt vallalja is (ez kellett tortennie termeszetesen akkor is, amikor az az ominozus eset tortenhetett, amikor "fejesnek" irt valaki anyazo levelet).

((Dupla zarojelben: Hogy mennyire el tudnak fajulni trefak: Hozzam mar jott be hallgato sirogorccsel (valodi volt, nem szinlelt, pedig fiu volt) amiatt, mert valakitol kapott 100 darab levelet, amiben valami halvany utalas volt arra, hogy valamifele baleset fogja erni. Termeszetesen szamomra is nyilvanvalo volt, hogy vicc, de sajnos egyesek nem kepesek felfogni, hogy vannak olyan embertarsaink, akikben ez igen kinos reakciot valt ki. Es ezzel nem kellene viccelni, mert ha egy ilyen utan egyszer veletlenul kilep valaki az ablakon, akkor mi van? Sajnos vannak ilyen idegzetu emberek is.))

Amugy nagyon sajnalom azt, akinek a kartyajat hasznalja/hasznalta, mert azzal, hogy a kartyajat odaadta masnak, erosen veszelyezteti a sajat erdekeit. De ez az o dolga. O is nyilvan vallalta.

Az eloadas hanganyaganak peldaja termeszetesen nyilvanvalo volt szamomra, hogy bloff. Nagy jostehetseg nem kellett hozza, hogy bar csak _egy_ peldat kertem, de annyi sem fog jonni.

Valojaban azt sem tudom, hogy On egyaltalan hallgato-e, az volt-e. Csak azert neztem utana a neve alapjan, mert erdekelt az, hogy ki lehet az, akinek a levele alapjan valoszinuleg hosszu ideju tapasztalatai vannak arrol, hogy hogyan kell/lehet kb. 300 szgepet hozzavetoleg 15.000 ember megelegedesere uzemeltetni, sw es hardver vonatkozasaival egyutt. Es itt kiemelem a hardvert.

Hogy mast ne mondjak: Valoszinuleg nincsenek ismeretei arrol, hogy mennyui eger tunik el a hszk-bol (mivel le vannak bandazsolva, igy csak a vezetek levagasaval lehet hozzajutni), es ebbol levonta azt a kovetkeztetest, hogy a fulhallgatok egeszen biztosan hosszu ideig jol hasznalhatoak lennenek es nem is tunnenek el. nem beszelve a csatlakozokrol, amiket (legyunk oszintek) nem ugy terveztek, hogy naponta nehany tucatszor huzigaljak ki/be. Hogy a higieniai vonatkozasarol ne is beszeljek a kerdesnek.

Gondolom, hatalmas orommel dugdosna a fulebe/rakna a fejere egy fulhallgatot egy masik felhasznalo utan, akirol latszik, hogy csimbokokban log a zsiros haja, vagy lathatoan borbetegsege van. Tovabba azonnal javasolja szamunkra, hogy minden fulhallgatot minden hasznalat utan fertotlenito furdoben tisztogassunk, vagy minden felhasznalot orvosi vizsgalatnak vessunk ala.... :)

Aztan az oktatok, akik igy is panaszkodnak, hogy az orak alatt tiltsuk le az internetet teljesen, azok plane nagyon fognak orulni annak, ha a hallgatok meg a fuluket is bedugjak. Most ne valaszoljon erre a kerdesre, mert mi is szoktuk nekik mondani, hogy ha olyan orat tart valaki, amit _erdemes_ meghallgatni, akkor biztos nem fogjak bedugni a fuluket, az oktatok olyanok amilyenek, es a tanszekek felelos vezetoi ha oket delegaljak oktatni, az az o felelosseguk.

Azt meg ugye tudja, hogy a szgepek mar csak olyanok, ha nincs bedugva a hang csatlakozoba semmi, akkor pedig a sajat hangszorojukat hasznaljak...
Szoval innen lenne a hangzavar.

Tehat nem az otperces munka a baj, mas okok miatt nem rakunk ra drivert.

> Ja, ezt nem tudtam.

Na latja... Mielott "fikazni" kezd valamit, inkabb erdemes lenne a korulmenyekrol/elozmenyekrol tajekozodni...

> Nem téved. Van még egy kérdésem: Miért van az, hogy az IBM gépek rögtön letiltanak, hogyha egy pillanatra elveszem a kártyát, ellenben a Compaq gépeknek elég indításkor odarakni, aztán legföljebb sípolnak, ha nincs kártya?

Mert mas (ujabb) a hardver. (Az ujakban is "gyorsletiltos" lesz, es nem tul sokara a Compaq-ok is olyanok lesznek...)

> Elárulom, hogy DJ szeretnék lenni, és zenét gyűjtök az internetről.

Na... Pl. ez a tevekenyseg nem az, amit ugy erezzuk, hogy nekunk kell tamogatnunk. Ehelyett inkabb lehetove teszunk valamennyi ingyenes nyomtatast a hallgatok szamara...

Ugyebar lehet, hogy masfajta prioritasaink vannak...

> De tudja, hogy a minap ki jutott magáról az eszembe? A Pokoli operátor! Ő egész nap kényelmesen üldögél a szobájában, és közben úgy b***ik ki a felhasználókkal, ahogy csak tud. (Pl. ha valaki valamivel hozzá fordul, rögtön törli az account-ját...) Most nehogy megsértődjön!!!

Nem sertodok meg, legfeljebb nem ertem, hogy miert ez jutott eszebe. Talan tud ilyen peldat is mondani, amikor a hszk-ban ilyen tortent? Nehezen hinnem...

> csatoljam a kérdést a következő levelemhez? (szívesen)

Koszonom, eltekintek tole.

> Rendben! Hol/mikor találom meg őt?

Altalaban kb. 10-15 ora kozotti idoszakban hatul, a P termen tuli irodajaban. dr. H. Zoltannak hivjak. (Sugok: termeszetesen meg fogja hallgatni, es o is hasonlo erveket fog mondani, mint en.)

> A rendszergazduram netán még rám találna szállni a reklamációim miatt...

Nem szoktam. (Legalabbis ilyen miatt nem.)

--
Have a nice day!
System Administrator

********************************************
A 4. levél (Azé' érvelek én is ezerrel, mi?)
********************************************

Dátum: Tue, 17 Sep 2002 12:12:07 +0200 (CEST)
Feladó: M. Gergely <mg38@freemail.hu>
Címzett: System Support <support@hszk.bme.hu>
Tárgy: ellenérvek
--------------------------------------------------------------------------------
Üdvözlet!

> Olyan peldat nem hiszem hogy tudna mondani, hogy barki, aki ertelmes modon es hangnemben eloadta kerdeset/kereset, barmifele hatrany erte volna a HSZK-ban.

Jó, ez igaz, nem is attól félek igazán, hogy valami "hátrány" ér engem. Egyszerűen csak nem szeretném, ha megjegyezne magának. Mi lehet, hogy még nem találkoztunk személyesen, de képzelje el, hogy furcsa módon szinte mindenhol, ahol egyszer-kétszer megfordulok, már rögtön emlékeznek rám: messziről nagyot mosolyognak rám a folyosón, mesterkélt hangsúllyal ejtik a nevemet, stb.És ez olyan bizarr.

> ((Dupla zarojelben: Hogy mennyire el tudnak fajulni trefak: Hozzam mar jott be hallgato sirogorccsel (valodi volt, nem szinlelt, Úristen! Ez komoly? Kíváncsi lennék, hogy ennek a gyönge idegzetű emberkének vajon mennyire árt meg az egyetem (pl. vizsgastressz)? Nem titok, hogy ilyesmi miatt már engem is kezeltek pszichiátrián... de mostmár sikerült túltennem magam rajta. Ha én lennék a rektor, biztosan azzal kezdeném a TVSZ-t, hogy: "Vigyázat! Az egyetem súlyosan káros az egészségre!" (nem alaptalanul)

> > Amugy nagyon sajnalom azt, akinek a kartyajat hasznalja/hasznalta, Kicsodát? Azt se tudom, hogy hívják! :-) Amúgy nem szoktam rendszeresen más kártyáját használni. Most még a sajátomat se kellett volna elővenni, ama picinke hardverhiányosság miatt egyes gépekben... Csak azért trükköztem, mert levontam a tanulságot, hogy a múltkor az a bizonyos srác azáltal bukott le, hogy a HSZK-ból küldte az anyázólevélkét, saját kártyával belépve. (És ön épp olyan kíváncsi volt rám.)

> Az eloadas hanganyaganak peldaja termeszetesen nyilvanvalo volt szamomra, hogy bloff.

Látszik, hogy némileg dörzsölt emberrel állok szemben. :-) De komolyan mondom, gondoltam rá, hogy csinálok egy felvételt, és megkérem a haveromat, hogy rakja föl, csak hogy meg tudjam mutatni.

> azert neztem utana a neve alapjan, mert erdekelt az, hogy ki lehet az, akinek a levele alapjan valoszinuleg hosszu ideju tapasztalatai vannak

Micsodaaa? Ezt most gúnyosan kell értelmezni? Mert ha nem, akkor meg vagyok lepődve: nem gondoltam volna, hogy hozzám képest itt ezek szerint ennyi lámer van... Nincs igazán hosszú idejű tapasztalatom, csak úgy rámragadt egy-két dolog.

> levonta azt a kovetkeztetest, hogy a fulhallgatok egeszen biztosan hosszu ideig jol hasznalhatoak lennenek es nem is tunnenek el.

Hát mit ne mondjak, az I épület könyvtárában mind az 5 gépnél van fülhallgató, és egyszer se láttam még, hogy eltűntek volna. Sőt: elkoptak, eltörtek (a hosszú használat során), de mégsem lopták el őket. Na ez hogy lehet? Biztos, ami biztos alapon ugye lehetne a fejhallgatók zsinórját fém gégecsőben vezetni, és a gépekbe fixen bekötni. (Na de erről fölösleges vitatkozni, ha már úgy sincs pénz fejhallgatókra se.)

> nem beszelve a csatlakozokrol, amiket (legyunk oszintek) nem ugy terveztek, hogy naponta nehany tucatszor huzigaljak ki/be.

Valóban eléggé silányak azok a jack aljzatok, de:
- mint már említettem, a hallgatóknak csak a töredéke tudja, hogy a gépekben van hangkártya, tehát mégsem lenne akkora igénybevétel;
- ha a sok húzigálástól mégis tönkremegy az aljzat, akkor az egyedül a hallgatók baja. Maguknak még akkor sem kell a kisujjukat se mozdítani.
- vessen egy pillantást a CD meghajtókon lévő aljzatokra! (Jó, a legtöbb gép még új, de akkor is.) Azok sokkal feltűnőbb helyen vannak, mint a hangkártya

csatlakozója, mégis milyen kevesen használják őket! A tapasztalat engem igazol... (Zárójelben: ha annyira aggódnak az aljzatok miatt, akkor oda lehetne szerelni/ragasztani egy olyan adaptert, amihez a régi fajta, dominótuchel dugós fejhallgató csatlakoztatható. Az az aljzat már sokkal strapabíróbb!)

> Gondolom, hatalmas orommel dugdosna a fulebe/rakna a fejere egy fulhallgatot egy masik felhasznalo utan, akirol latszik, hogy csimbokokban log a zsiros

haja,

Azért az ilyen hallgató szerintem nem túl gyakori. Egyébként ha a fülhallgatókról leveszik azt a kis védőszivacsot, akkor nem nagyon tud miben megragadni a kosz (bár kicsit kényelmetlenebb viselni a fülhallgatót), és elég lenne néhanapján simán letörölni őket, ahogy - gondolom - a gépeket is tisztogatják.

> mert mi is szoktuk nekik mondani, hogy ha olyan orat tart valaki, amit_erdemes_ meghallgatni, akkor biztos nem fogjak bedugni a fuluket,

Ez így van! Erre én se tudok jobbat mondani.

> Azt meg ugye tudja, hogy a szgepek mar csak olyanok, ha nincs bedugva a hang csatlakozoba semmi, akkor pedig a sajat hangszorojukat hasznaljak...

Szóval ezek az újabb gépek olyanok, hogy nem csak csipogó van bennük, hanem a hangkártya is rá van kötve a hangszóróra? Mi a fene... de semmi gond! Ha jól láttam, akkor az új gépek háza csavarozás nélkül fölnyitható, és akkor a hangszórót egy mozdulattal ki lehet húzni (vagy ha fixen van bekötve, akkor madzagot nyissz! - no problem). Ennyit igazán megtehetnének. Vagy ha mégsem, akkor a hangerőt kéne nullára állítani alapértelmezésként, no meg a szabályzatban már benne van, hogy a termekben tilos hangoskodni, és ebből következik, hogy a gépeket csak fejhallgatóval szabad hallgatni.

> Tehat nem az otperces munka a baj, mas okok miatt nem rakunk ra drivert.

Nos, sikerült vérge rávilágítanom, hogy azok a "más okok" milyen ingatag pillérekre támaszkodnak?

> > Elárulom, hogy DJ szeretnék lenni, és zenét gyűjtök az internetről.
> Na... Pl. ez a tevekenyseg nem az, amit ugy erezzuk, hogy nekunk kell tamogatnunk.

Na igen. Ezt lehet, hogy nem kellett volna elmondanom. De azt hallottam, hogy az őszinteség megnyerő. Mellesleg a villamosmérnöki diploma is azért kell nekem, hogy majd DJ- ként könnyebben el tudjak helyezkedni, úgyhogy a kettőnek egy kis köze mégis van egymáshoz. Ezen kívül kevés helyen találok ilyen szupergyors internetet, ami MP3 letöltéshez nélkülözhetetlen (ezt veheti bóknak is).

> Ehelyett inkabb lehetove teszunk valamennyi ingyenes nyomtatast a hallgatok szamara...

És mi van, ha valaki az ingyenes nyomtatással visszaélve pornóképet, szerelmeslevelet, szórólapot, stb. nyomtat? (hallottam már ilyesmiről) (kukacoskodni és is tudok:)

> > A rendszergazduram netán még rám találna szállni a reklamációim miatt...
> Nem szoktam. (Legalabbis ilyen miatt nem.)

OK, csak élcelődtem egy kicsit. Amúgy jól ismerem a fajtáját; (no sértődés!) azt tapasztaltam, hogy a rendszergazdákkal jobb nagyon óvatosnak lenni.

A HSZK vezetőjét majd föl fogom keresni, ha eme kellemes kis levelezésünk nem sok eredményt szül. (De vallja be, azért már kezd megkedvelni! ;-)

Bye,
Mr. X

U.I.: Látom, hogy nagyon kíváncsi rám, ezért úgy döntöttem, hogy küldök önnek egy képet magamról (csatolva). Nem lehet, hogy ismerjük egymást?

*********************************************
A 4. válasz (Hujjuj, micsoda irgum-burgum...)
*********************************************

Dátum: Tue, 17 Sep 2002 15:19:58 +0200 (MEST)
Feladó: System Support <support@hszk.bme.hu>
Címzett: M. Gergely <mg38@freemail.hu>
Másolatot kap: System Support <support@hszk.bme.hu>
Tárgy: Re: ellenérvek
--------------------------------------------------------------------------------
On Tue, 17 Sep 2002, M. Gergely wrote:

> > ((Dupla zarojelben: Hogy mennyire el tudnak fajulni trefak: Hozzam mar jott be hallgato sirogorccsel (valodi volt, nem szinlelt,
> Úristen! Ez komoly?

Igen.

> Kíváncsi lennék, hogy ennek a gyönge idegzetű emberkének vajon mennyire árt meg az egyetem (pl. vizsgastressz)?

Biztos olyan is van, de annak a dontesnek a felulbiralata, hogy ide jar, sem nem az en feladatom, sem nem a diaktarsake. Es az, hogy valaki gyenge idegzetu, attol szakmailag meg lehet olyan tudasa, ami NEM indokolja, hogy eltavolitsak az egyetemrol.

> > azert neztem utana a neve alapjan, mert erdekelt az, hogy ki lehet az, akinek a levele alapjan valoszinuleg hosszu ideju tapasztalatai vannak
> Micsodaaa? Ezt most gúnyosan kell értelmezni?

Mondjuk ugy, hogy ironikusan. Mert nagyon ugy hangzottak a "javaslat" megfogalmazasai, mint valami nagy tapasztalatu, es mi vagyunk az amatorok.

> Hát mit ne mondjak, az I épület könyvtárában mind az 5 gépnél van fülhallgató, és egyszer se láttam még, hogy eltűntek volna.

Csakhogy ott joforman allandoan bent van a konyvtaros, itt ilyet nem tudunk biztositani.

> U.I.: Látom, hogy nagyon kíváncsi rám, ezért úgy döntöttem, hogy küldök önnek egy képet magamról (csatolva). Nem lehet, hogy ismerjük egymást?

Minden lehet. Mindenesetre nekem nem ugrik be a neve, de mint emlitettem, nem stilusom valaki "utannyulni" ha nem kifejezetten disznosagot csinal.

A ker(d)esek pedig nem tartoznak ilyen kategoriaba. (Az viszont sokkal inkabb zavar, ha valaki meg a velemenyet sem vallalja, mert az azt jelenti, hogy a gerince nem elegge eros hozza, hogy legalabb sajat magat elviselje.)

> > Olyan peldat nem hiszem hogy tudna mondani, hogy barki, aki ertelmes modon es hangnemben eloadta kerdeset/kereset, barmifele hatrany erte volna a

HSZK-ban.
> Jó, ez igaz,

Akkor maradjunk ennyiben, es zarjuk le levelezesunket azzal, hogy ha majd ugy gondolja, hogy SZEMELYEVEL VALLALJA a sajat velemenyet, akkor
folytatjuk.

--
Have a nice day! H. Peter
System Administrator

*********************************************************************
Az 5. levél... és itt elkövettem egy nagy hibát, ti. a HSZK-ból vála-
szoltam a vérszomjas fenevadnak, aki kisvártatva le is csapott rám
(bejött a gépterembe és elzavart).
*********************************************************************

Dátum: Tue, 17 Sep 2002 16:09:24 +0200 (CEST)
Feladó: M. Gergely <mg38@freemail.hu>
Címzett: System Support <support@hszk.bme.hu>
Tárgy: Fölfedem magam!
--------------------------------------------------------------------------------
Kedves Szupport úr!

Tudomásul vettem, hogy a levelezésünk folytatásában komoly akadályt jelenthet, ha továbbra is incognitoban maradok (ráadásul szerintem még az eredményességet is veszélyeztetheti), ezért íme, fölfedem magam: Tényleg M. Gergely a nevem, és azért nem talált a nyilvántartásban, mert már nem ide járok.

Viszont legalább másfél évet végigszenvedtem itt, én is sokat kínlódtam a régi, lassú Pentium 1-es gépekkel, úgyhogy most mintegy kárpótlásul szeretném valamelyest kihasználni az új csodamasinák integrált hangkártyája adta lehetőséget (mert legyünk őszinték, ha az alaplapokon nincs eleve hangkártya, maguk soha az életbe nem vettek volna...).
A célom szempontjából kétségtelen, hogy jobb lett volna, ha nem tudja meg, hogy egy VOLT hallgató akar valamit. Itt azért megjegyzem, hogy pl. a kis "taknyos" elsőéveseknek nem hiszem, hogy lett volna vér a pucájukban reklamálni (viszont ha én elérek valamit, annak az előnyeit talán ők is élvezhetik). Van egy ötletem! Mit szólna hozzá, ha a jelenlegi hallgatók körében aláírást gyűjtenék azoktól, akik szintén szeretnék hallgatni a gépeket? Ha nagyon szükséges, akkor veszem a fáradságot! Hm?
A válaszából úgy vettem ki, hogy a fejhallgatóhasználatra vonatkozó érveim kissé padlóra vágták... ez már félsiker? Vagy talán most jött el az ideje, hogy beszéljek a főnökkel? Kérek szépen valami konkrétumot.
Fölmerült bennem még egy prózai kérdés. Tudna nekem példát mondani arra, hogy valaki az enyémhez hasonló reklamációval/javaslattal hozakodott elő, és végül sikerült elérnie valamit? Fölöttébb érdekelne...

Üdv.
MG

**********************************************************************
A 5. válasz (asszem, kezd engem rühelleni a piszkos gazdaállatja...
Ez már valami!)
**********************************************************************

Dátum: Tue, 17 Sep 2002 16:58:01 +0200 (MEST)
Feladó: System Support <support@hszk.bme.hu>
Címzett: M. Gergely <mg38@freemail.hu>
Másolatot kap: System Support <support@hszk.bme.hu>
Tárgy: Re: Fölfedem magam!
--------------------------------------------------------------------------------
On Tue, 17 Sep 2002, M. Gergely wrote:

> Tényleg M. Gergely a nevem, és azért nem talált a nyilvántartásban, mert már nem ide járok.

Kedves M. Gergely!

Azt hiszem, On meg mindig nem erti...

Nyugodtan gyujtson alairasokat. Ugyan nem tudom, mit akar vele tenni, de ertse mar meg vegre: A HSZK nem szorakoztato kozpont. A HSZK feladata az informatika alapoktatas kiszolgalasa. Szabadidoben (mintegy pluszkent) pedig az eppen oraval nem erintett eszkozokon lehetove tesszuk hogy hallgatok is hasznaljak. Pont. Nem feladatunk (ennek megfeleloen finanszirozast sem kapunk hozza, es egyaltalan nem is all szandekunkban) olyan eszkozoket beszerezni es/vagy mukodtetni, ami az orak lebonyolitasahoz nem szukseges. (Talan kivetel a NEPTUN hozzaferes, de ugye ez mas szempontbol szukseges...)

Es ehhez tokeletesen mindegy, hogy ezt egy jelenlegi vagy egy volt hallgato keri-e.

Ehhez gyujthet annyi alairast amennyit akar. Ettol ez nem fog megvaltozni. Mindenki maganak otthoni gepre azt vesz es installal fel ami neki tetszik.

(En is gyujtsek alairasokat On ellen, hogy On elfoglalja a gepet az arra jogosult hallgatok elol? Mindenesetre volt kepe hozza erre panaszkodni. Azt hiszem ilyen gerictelen emberrel regen talalkoztam.)

(Tema ezennel reszemrol most mar tenyleg lezarva. Tovabbi leveleit olvasas nelkul torlom.)

--
Have a nice day!
System Administrator

********************************************************************
A 6. (és egyelőre az utolsó) levél - Sz'al ilyen tahó vagy, Petikém?
Na majd akkor... Na várjál csak... :-) Van még 1-2 jó ötletem!
********************************************************************

Dátum: Wed, 18 Sep 2002 14:13:01 +0200 (CEST)
Feladó: The H.-BUSTER <pusztuljpeti@freemail.hu> // itt eredetileg a a H.-BUSTER a név_BUSTER volt [puncsos]
Címzett: support@hszk.bme.hu
Másolatot kap: H.@hszk.bme.hu
Tárgy: Ejnye-bejnye!
--------------------------------------------------------------------------------
Kedves(?) Petike bá!

Kissé meglepte e levél szabdzsektje, mi? Csak nem gondolta, hogy a tegnap történteket szó nélkül hagyom?! Persze, tudom, hogy most erre úgyse fog válaszolni (hisz' ismerem a fajtáját), de nem fogom azt hinni, hogy nem kapta meg a levelet (még akkor sem, ha kikapcsolja az autoreply-t). Nem várok csodát, hogy majd megtér, jó ember lesz, vagy ilyesmi, de talán egy picit majd elgondolkozik a mi ügyünkön, és ne adj' Isten belátja, hogy enyhén szólva nem volt teljesen korrekt.
Elöljáróban rögtön kipattan a fejemből, hogy ilyenkor az embernek kedve lenne írni egy jó kis szaftos anyázólevelet, na de az nem az én stílusom.
Tapasztalatból tudom, hogy szép (legalábbis nem trágár) szóval még a kínos helyzetekben is olykor sokra lehet menni.
Ha hiszi, ha nem, a feszült helyzet ellenére mégis örvendek egy kicsit, hogy tegnap végre személyesen talákoztunk. Meg kell hagyni, érdekes ember maga: senki se gondolná, hogy az ártatlan tekintetű, szemüveges, kisfiús arc mögött egy ördögien huncut, morcos kis rendszergazdi lapul. Nagyon ügyesen próbálta magát afféle csendes szörnyetegnek kiadni: jelentőségteljes pillantás, halk, vészjósló motyogás, határozott, magabiztos gesztusok. Bármennyire is rémültnek tűntem, elárulom, hogy magamban végig kacagtam az ön fura figuráján (mármint elismerés képpen:). Mondja, nem gondolt még arra, hogy színészi pályára megy?
A találkozás jó dolog, kivéve akkor, ha az egyik fél részéről kellemetlen meglepetéssel társul. Esetünkben ez a fél én voltam. Tudom, nagy hibát követtem el, hogy a HSZK-ból válaszoltam a levelére. De mondania sem kell, hogy már felborzolt idegállapotban "vadászott" rám. Ugye csak a kedvemért maradt benn tegnap még 5 után is? Hm? Mindenesetre a fairplay szellemében annyit igazán megtehetett volna, hogy mielőtt az e-mailem alapján azonosítva a lokációmat kilép a szobájából, hogy lecsapjon rám, küld gyorsan egy kis e-mail-t "Menekülj, öcsi, mert jön a végzet"! vagy valami ilyesmi szöveggel.
Ezzel elvileg megadta volna az esélyt nekem, mint a sarokba szorított vetélytársnak. Hangsúlyozom, hogy csak elvileg, mert nem szoktam percenként megnézni az e-mailt, ill. úgyis biztos gyorsan odaért.
Szóval azt mondta rám, hogy gerinctelen vagyok? Nem szokásom... inkább mondjuk úgy, hogy nagyon vicces. Amikor az első levelemben reklamáltam, hogy mivel nincs mindenütt Tiris kártya leolvasó, idegenek is belóghatnak netezni, tudnia kell, hogy majdnem röhögőgörcsöt kaptam gépelés közben. :-)))

Bocsásson meg, de ezt a poént nem hagyhattam ki! (És valljuk be, hogy a maga nemében nem is olyan rossz poén, sőt...) Igazság szerint így akartam ravaszul kiszimatolni, hogy vajon még meddig potyázhatok. Egész kreatív vagyok, mi? Ami a gerinctelenséget illeti, kifogásolnom kell a lebuktatásom módszere körüli kérdést.
Ugyanis ha magának nem lenne ott a szuperokos számítógépe, meg az egyéb hálózati tengeri herkentyűk, akkor soha a büdös életbe nem kapott volna el, feltéve, ha nem küldök fényképet magamról. Ez szinte egy az egyben a "nagy a szája a naposcsibének, ha géppisztoly van nála" esete, nem gondolja?! És én ebből a gerinctelenségre asszociálok. Magyarán: ha már úgyis ilyen csalhatatlan módszerrel talált rám, igazán illett volna azt hazudnia, hogy a fényképem alapján ismert föl. Így legalább nem szembesültem volna a megrázó valósággal, ti. hogy attól a pillanattól kezdve, hogy a HSZK-ból válaszoltam a levelére, már esélyem se volt. Ez pedig, hogy mást ne mondjak, arra hasonlít, mint amikor az ember egy halat akar lelőni egy hordóban. Kétszer. Elefántlövő puskával. Fejbe. Azaz teljes kiszolgáltatottság, ami kultúráltabb körökben igen nagy visszatetszést kelt. Mi a véleménye?
Egyelőre nagyjából ennyit akartam mondani. Remélem, hogy ha nem is válaszol (bár ha nem kapok választ, már az is egyértelmű válasz lesz a számomra, és további lépésekre késztet), legalább elolvasta idáig. Zárszóul még annyit, hogy ne higgye, hogy végleg elzavart engem a HSZK-ból. Ha már majdnem tönkretették a karrieremet azzal, hogy kirúgtak az egyetemről, az a minimum, hogy kárpótlásul még számítógépezhetek. Igaz, ezek után föl kell készülnöm az esetleges konfliktusokra, vagy pedig nagyon jól kell álcáznom magam (Majd Mikiegér álarcot veszek, harisnyát húzok a fejemre, és fenyőfának öltözök :-))).

További eredményes rendszergazdálkodást, kárörömteli kibabrálást a szegény felhasználókkal, üdv.
a véreskezű M. Gergely, sk. (ill. svk. - saját véreskezűleg)

Még hallani fog rólam!!!

nganaszan 2010.03.23. 07:06:41

velem is ez történt itt, nálatok, az indán. olyan 20 mailcímem törlődött hasonló indokkal- azóta minden hónapban belépek, és ellenőrzöm az utolsó belépési dátumot.

sobri jóskáné 2010.03.23. 10:37:32

freemail szar. nekem '99 óta él a címem, de kiadta még két regisztrálónak. azóta olvasgatom, hogy a többiek milyen villanyóra állást jelentettek be, és kapok időnként wagabond kupont is.

Fiókos 2010.03.23. 10:38:00

Kedves Mindnyájan!
Én vagyok a poszt szerzője. Velem esett meg a dolog.

Először is, nem vagyok az a személy, akinek itt kettővel feljebb a levelezését megtaláljátok.
Szimpla "öreg" netező vagyok.

Azok tippeltek jól, akik ezt az "életkort" feltételezték, meg azt, hogy tulajdonképpen ez a "rengeteg" postafiók szimplán az "öregség" eredménye.

Amikor én először netezni kezdtem, postafiókot regisztrálni különleges dolog volt. Nem volt ez a bőség se anonimitás mindig. A netes tanulás folyamán meg ahogy jött, erre, meg arra regeltem postafiókokat.

Az hogy mostanra maradt mondjuk hat darab, az szerintem nem valami beteges dolog. Egyszerűen így alakult. Számos okból -- erre is érkeztek jó tippek --, más mélcímmel írok az Index fórumjába és más mélcímmel vagyok regisztrálva mondjuk a McAfee honlapján. Sőt, más email címmel adok fel apróhirdetést is.

Mivel a postafiókok közül több is ilyen "tradicionális", VALÓBAN nem naponta nézegetem. De nézegetni kell, mert van spamirtás, vannak ezek az aktivitási időszakok. Fogalmam sincs, ebben mi lehet egyeseknek perverz vagy baromság. Aki ilyesmit ír az szimplán kőbunkó.
Ezen az alapon meg lehetne kérdezni, ki az a hülye aki ma még bélyeget gyűjt vagy gyufásdobozt, vagy akár Füles újságot. Vagy ki az a hülye aki kéthavonta felmegy a Gellérthegyre körülnézni.
Tényleg egybites kommentelők vannak!

Aki paranoiásnak gondol, azt fontolja meg, hogy például itt az Indexen ÉPPEN EZÉRT találták ki az Indapass szolgáltatást, hogy KÖVETNI tudják a felhasználók minden mozgását a honlapon és a kapcsolódó "ingyenes" vonalakon, úgyhogy alaposan meglepődhat az, aki Indapasst használ, mi mindent tudnak róla az Index csoport adminisztrátorai.

Ezen túlmenően, fogalmam sincs, a posztom LÉNYEGI kérdése, miszerint a frímél szimplán 60 nap inaktivitás után törölte két fiókomat miért nem zavar senkit, illetve majdnem senkit.
Szerintetek trermészetes, hogy egy szolgáltató, még ha ingyenes is, leszarja a saját szabályait.
Én megpróbáltam kidríteni, de szartak rám. Suttyó magatartás ez, ennyi. Éppen ezért vártam két hónapot és éppen ezért adtam közre a Homáron. Aki akar, ebből levonja magának a tanulságot.

A többi postafiók csak annak a bizonyítására szolgált, hogy a "látogatásaim" egy rend szerint történnek. Egyébként a PersonalPassworder programot használom az accountjaim karbantartására. Ajánlom mindenkinek.

Aki pedig lényegileg szólt hozzá, köszönöm.

Na csá mindenkinek!

sobri jóskáné 2010.03.23. 10:52:30

@Fiókos: ne húzd fel magad, a homáron azon versengenek a tisztelt kommentelők, hogy a posztolót ki tudja jobban szekírozni. Ha végignézed a posztokat, alig van olyan, ahol van érdemi hozzászólás. Egyébként a freemail tényleg csinál hülyeségeket...

keptündzsekk 2010.03.23. 11:01:49

Levelezzünk a Magyar Királyi Postán!
ott aztán senki se tud minket / se a leveleinket nyomon követni:)

Szekuriti Blogger. · http://szekuriti.blog.hu 2010.03.23. 11:29:50

@Fiókos: A freemail szar, használj Gmailt. Amúgy nem tudom, nekem a freemailem is át van irányítva a Gmailes fiókomra, és mégsem törlődik sosem, ezek szerint ez is megoldás? A freemailre én is még 1998-2000 környékén regeltem, anno még nem is @freemail.hu volt a végződés, hanem @c3.freemail.hu. Most hogy napjainkban miért regel valaki a freemailra, na azt nem értem.

BéLóg 2010.03.23. 14:41:03

@Fiókos: Na, megjött a felmentő (tulajdonos) sereg...

molnisz 2010.03.23. 20:06:54

Ne használj ilyen szar levelezőt

BéLóg 2010.03.26. 12:43:43

Úgy látom, a téma egy napnál nem ért meg többet...

mokas_gizi 2010.03.29. 00:14:04

Én már évek óta tisztába vagyok azzal hogy magyar e-mail fiókot NEM szabad használni...

Ha már itt vagyok egy kérdés a citromailes emberkéktől...

Nem tűnik fel, hogy a levelek többsége nem is érkezik meg hozzátok...?
Vagy nem fontos hogy a leveleket megkapjátok amit ismerősök küldenek...?

Szeger 2013.06.21. 17:30:30

ohh nekem apám összes hivatalos levelezését törölték most, mert nem volt rá szükség egy ideig..nem tudom nem ütközik ez véletlenül személyiségi jogokba? Vagy legalább is valami adatvédelmi jogszabályokba?

Béemwé Tédées 2016.03.23. 21:18:41

@Kulics: Én áthoztam és egyszer csak nem jöttek a levelek. Megpróbáltam fellépni de nem sikerült. Mindez 2 hónap után.

Béemwé Tédées 2016.03.23. 21:23:30

@Fiókos: Azt nem értem ha már törölték (az enyém is) miért nem szabadítják fel,hogy újra reggelni lehessen rá. Én folyamatossan levelezek velük, és már gondolkodom az ügyvéden is.

További jókat.

2016.03.24. 10:57:32

@Béemwé Tédées: igen, sajnos a reklámokból élő levelezők megkövetelik a fizikai belépést is, a pop3 nem megoldás, mellette még néha be kell lépni.

atpijkamo99 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.03.24. 11:20:56

@Kulics: "a pop3 nem megoldás"

A frímél pont elfogadja bejelentkezésnek a pop3-ast is.
süti beállítások módosítása