Tékozló Homár

Síkosított táppénz vs OEP

2010.10.18. 13:38 | jackyll | 134 komment

Ilyet se látott még a Homár, hogy táppénzcsalás vádjával állítson falhoz egy háziorvost az OEP, aztán később már a beteg is őt hibáztassa. Nem csoda, hogy összeesküvésre gyanakszik:

Háziorvosként dolgozom egy kis településen, a legtöbb embert, a betegeket a rendelőn kívülről is ismerem, tudom nagyjából milyen életet élnek. Eddig igyekeztem empatikusan bánni az emberekkel, odafigyelni a sorsukra, ott támogattam őket, ahol lehet. Idén februárban történt, hogy egy fiatal ember jelentkezett nálam, kora ellenére már gerincsérv műtéte volt, sokat szenvedett már vele. Ez alkalommal táppénzre szerette volna vetetni magát, mert munkába menet megcsúszott és meghúzódott a dereka. Nem is kételkedtem benne, panaszai voltak, mindig becsületesen dolgozott, nem állt érdekében lógni a munkából. Hibámból (először életemben) egyből üzemi balesetként vettem táppénzre (a szokásos eljárás az, hogy először sima baleseti táppénz, majd mikor az OEP a munkabaleseti jegyzőkönyvet elfogadja írható át üzemi balesetre). Ez volt a legnagyobb (de jóindulatú) bakim.
 

A táppénzes papírok beérkezése után a területi OEP rám szállt, azzal gyanúsítottak, hogy táppénzcsalót pátyolgatok. Hiába a hivatkozások, az egyéb, szakorvosi dokumentációk, tovább kötekedtek. Az illetékes ellenőrző doktornő azzal fenyegetett, hogy velem fogja kifizettetni a beteg táppénzét.

Ezek után hallottam először a betegtől, hogy állítólag az én szolgálati lakásom előtt esett el, mert síkos volt a járda. Nem aggódtam különösebben, mert az esetek zömében az én járdám és a gépkocsi felhajtóm szokott először letakarítva lenni, hiszen nekem sürgős hívás esetén azonnal ugranom kell, mellesleg, akik ahhoz a céghez járnak dolgozni rendszerint az út szélén szoktak menni, nem a járdát használják.

Most 8 hónappal később kaptam egy értesítést, hogy hivatalból elindították az eljárást ellenem és várhatóan arra fognak kötelezni, hogy fizessem ki az üzemi balesetes táppénzét, meg a gyógyszer költségét. A dokumentum végére írták, hogy fellebbezésnek, jogorvoslatnak helye nincs. Láttam az üzemi baleset jegyzőkönyvét és se házszám, se pontos hely nem volt megadva, de fényképes dokumentáció sem volt az esetről. A telephelytől 30-40 m-re történt burkolaton. Nem volt leírva, hogy út vagy járda és az sem, hogy az utca melyik irányában 30-40 m.

Jogi szakértő segítségével tiltakozó levelet írtam a megyei egészségügyi pénztárnak, de választ nem kaptam csak egy fizetési felszólítást 115 000 forintról, amit 15 napon belül be kell fizetnem. Hasonló szövegezése volt, fellebbezés KIZÁRT (... ezzel a szóval írták), esetleg mehetek a munkaügyi bíróságra.

Hihetetlen módon nekem kell bizonyítanom, hogy akkor és ott nem eshetett el az illető. A fizetési meghagyás tele volt szerkesztési hibával, egyik helyen az én felelősségemet állapítják meg, a másikon a munkáltatóét. A jegyzőkönyvre hivatkozva most 80-100 m-t jelölnek meg helyszínként. Szerintem jogállamban egy ilyen "bizonyítást" alapból lesöpörnének az asztalról hiányosságok és pontatlanságok miatt. Itt Magyarországon meg nekem kell az ártatlanságomat bizonyítani hibátlannak elfogadott, hevenyészett, pontatlan vádak miatt.

Mit lehet tenni? Én sem tudhatom, hogy mi történt valójában, 8 hónap után nem emlékszik az ember, hogy milyenek voltak az időjárási viszonyok és arra sem, milyen járókelő és hol járkált az utcában. Amit nehezen fogadok el, hogy minden munkáltató fizeti az egészségügyi hozzájárulást a biztosítónak, de ők úgy gondolják, hogy könnyebben le lehet verni az összeget máson.

Nem tudom elfogadni az eljárás lefolytatásának módját, a hangnemet és ezt a diktatórikus módszert. A jegyzőkönyv nem tartalmaz pontos helyszínt, egyedül a sérült nyilatkozatában van bent a cím (érdekes, hogy tudja a házszámot, amikor nincs is kint a házon, ráadásul szám mellett betűvel is jelölt, amit kiszámolni nem lehet).

Mit tehetnék? Beszéltem ügyvéddel, munkaügyi bíróságra lehet menni, előre láthatóan 5-6 tárgyalás, kb. 30 000 forint egy tárgyalás, ha elveszti a pert, akkor fizethetem ezt az összeget, a másik fél perköltségét és a táppénzt. Ha nyerek, akkor enyém az erkölcsi győzelem, de bukok 150-200 000 forintot, ha vesztek, akkor 5-600000 forint alatt nem úszom meg.

A tanulság az, hogy hevenyészett vádakkal és bizonyítékkal bármikor sarokba szoríthatják az embert és ha olcsón meg akarja úszni a dolgot, akkor fizet és befogja a száját. Van egy összeesküvés elméletem is. Nem gondolnám, hogy a beteg szociális és etnikai helyzetéből adódóan cselekedett volna így, hanem valaki a szájába adta a mondanivalókat. Két jelöltem van, a fenyegetőző táppénz ellenőr az üvegpalotából és a helyi önkormányzati vezetők, akik túlságosan készségesen kiadták a bérlemény tulajdonosának nevét és gyorsan mellécsatolták a síkosítás mentesítési rendeletüket...

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

helianthus 2010.10.18. 14:50:54

@enamel: nekem te nagyon gyanús vagy. Nem vagy te nő? Férfiban ilyen frusztráltat még nem nagyon láttam. :D
Ha nem, akkor viszont nemem válogatott példányaival hozhatott össze a sors, hogy ilyen lettél. Viszont sose késő változni és változtatni, még az öreg kutya is tanul új kunsztokat, hidd el.
Például elmondom azt is, hogy az egyedülálló és egyedül élő között harangozni lehet a különbséget. Én spec mindkét kategóriába beletartozom, saját önálló akaratomból, és bár tisztában vagyok vele, hogy sok-sok társadalmi normát megszegek ezzel, lehet engem állít elsőként falhoz a forradalom, ennek ellenére boldog vagyok. Legyél te is az.

helianthus 2010.10.18. 14:53:00

@Rosszindulatú Vászka: de édibédi vagy, véggyél meg Vászka, enamel beszólt, de én átlátok a szitán és még így is lájkolom!

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.10.18. 14:56:16

@helianthus: Nő.. várjál, megnézem.. nem.

Abszolút nem vagyok frusztrált, csak bizonyos típusú hülyeségeket nem szeretek. Nyilván azzal te is egyetértesz, hogy nem kötelező mindent és mindenkit a seggenyalásáig szeretnem. Ha a debillis kis barátaid egy emberként rontanak nekem, mert bibis a pici lelkük, és ennek a megoldását egy kis közös gyűlölködésben vélik megtalálni, valahogy nem tud meghatni.

Ezt a vitát pedig most hagyjuk abba, mert el találom felejteni, hogy kedves vagyok, és jópofa. Akár Vászka véd be, akár nem.

helianthus 2010.10.18. 14:59:52

@enamel: felejtsd el nyugodtan, az én pici lelkem nem bibis és nálad nagyobb terheket is elhordozott már.
Mondjuk azt spec tök természetesnek tartom, hogy ha odamegyek mondjuk a Fürge ujjak tematikus kézműves blogra lehülyézni és idiótázni mindenkit, hogy mit horgol még a 3. évezredben, akkor a széplelkű hímzőnők röviden elküldenek a pics@ba. Azt nem értem, te ezen miért háborodtál fel?

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.10.18. 15:03:38

@helianthus: A világ nem kizárólag rólad szól. Ha általánoságban írok valamiről,az úgy általánosságban vonatkozik valamire.
Ha valamit konkrétan neked címzek, valahogy így néz ki:
Elegem van belőled, utoljára szóltam NEKED, hogy hagyd abba.

Értve? Ha nem, a magam részéről akkor is abbahagytam.
Innentől azt hiszem elég nehéz lesz kimászni abból a kategóriából, amibe beleraktalak.

További szép napot.

ui; a cukiságot meg leszarom, mert a vinnyogásuk nagy része nem nekem szólt, csak ők gondolták úgy hogy igen. A te hülyeségeden, azon most kicsit meglepődtem, de tudod mit, az is le van szarva. :)

pakesz (törölt) 2010.10.18. 15:04:10

nem akarom bantani a kedves videki orvost, de sajnos ez egy tipikus
szazalekoljuk le szegenyeket mert hat olyan rossz nekik nem talalnak melot...
oszt a 700e rokkantak orszaga lettunk...

a poszthoz: az OEP egy BIZTOSITO
a normal biztositok sem csak fizetnek mint a katonatiszt, hanem bevasaljak ha lehet
csodalom hogy orvos letere meg nem hallott ilyenrol!!!
egyszeru a tetel, le kell dokumentalni hol esett el az illeto es behajtani a feleloson...
ha odafigyelne a poszt tolo a hirakre tudhatna hogy az OEP meg a rendoroknek is kikuldte 2006ban a szmalat mondvan, hogy nem volt megfelelo a felszereles, es a mulasztas miatt tortent egy csomo penzkiadas

az meg hogy eppen hazudott a kedves ismeros, hat akkor megsem ismerte a doki annyira az embereket :)))
elmondtak a gyereknek hogy valljon a doki elleneben ennyi... amugy tenyleg bizonyitani kell hogy ott csuszott meg, ez ami tortent tenyleg egy balek felkutatasa... szemet dolog

Frucsasz 2010.10.18. 15:07:24

No, csak ma 5 poszt, és egyik se az általam 2 hete beküldött. azt hiszem, ideje magambaszállni és elgondolkodni...

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.10.18. 15:12:58

@Frucsasz:
Meg is lesz ennek még a böjtje.
A KFC-s posztban szily hosszabb horgászatra célozgatott...

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.10.18. 15:17:31

@Sün‼ (vuvuzela-őstermelő): z egész csapat együtt domolykózik? A K.Tünde bírja vajon a megterhelést?

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.10.18. 15:19:33

@Kicsi Kacsa: "miért is 'síkosított táppénz' a poszt címe?"

A Zugügyvéd adta a címet. Mindig ilyen idétlen címeket ad.

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.10.18. 15:22:23

ráadásul szám mellett betűvel is jelölt, amit kiszámolni nem lehet)."

Dehogynem
Hex 1B = 27
Tehát a 27-es szám

Kicsi Kacsa 2010.10.18. 15:23:11

@atpijkamo: írtam is, hogy inkább odavaló téma ez.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.10.18. 15:25:30

@Kicsi Kacsa: Onnan jött. Nagy ínség volt posztokban.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.10.18. 15:27:58

@enamel:
A K. Tünde?
Nem tudom.
Ha vállalta, akkor biztos.

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.10.18. 15:30:09

Ez volt a legnagyobb (de jóindulatú) bakim.

Bizony doktor úr, nem szabad senkivel sem jótékonykodni
Simán ki kellett volna irni betegájcsiba, max a megjegyzés rovatba irni a körülményeket
Igaz, a munkaügyi biroságot ma már meg kell előlegezni pénzben, de ha nyer akkor mindent visszanyer

Olyan nincs hogy "fellebbezésnek helye nincs", a fellebbezés helye a Munkaugyi Biróság, fellebbezést az OEp-hez beadni de a biroságnak cimezni, mintha ez esetben nem lenne perinditási költség/ez nem biztos/utána kell nézni

helianthus 2010.10.18. 15:35:52

@enamel: nézzük csak, beraktál valami minden bizonnyal alantas és szégyenletes kategóriába, bújtatottan megvádoltál azzal, hogy azt gondolom a világ rólam szól, miközben nyilvánvalóan azt gondolod, hogy rólad, mindezek után közölted, hogy le vagyok sz@va bármit is írok. Ezt nevezed te vitának? Tévedtem. Te nem nő vagy, hanem egy durcás kisfiú. :)
És abbahagyom, kérésed számomra parancs.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.10.18. 15:38:46

@É2I: Oké, majd megnézem. Mondták már páran, hogy jó kis mese.

spring 2010.10.18. 15:54:55

Sajnos, nekem is volt rossz tapasztalatom az OEP-pel. Rövid munkavállalás után egy munkahelyen megszűnt a munkaviszonyom. Ezután a munkáltató nem volt hajlandó visszaadni a dokumentumaimat (azt gondolta, ez majd valami jó lecke lesz nekem, hogy minden nap ott kell majd pitiznem értük), de ezt én azonnal írásban jeleztem többek közt az OEP-nek is.
Az OEP kiküldött egy ellenőrt a munkáltatóhoz (munkáltató=egy darab embert jelent ebben az esetben), aki saját maga által aláírt és lepecsételt 'jegyzőkönyvvel' bizonyította, hogy ő vissza akarta adni a dokumentumokat, de én nem voltam hajlandó értük menni.
Ezután az OEP tájékoztatott, hogy az eset úgy történt, ahogy a jegyzőkönyvben le volt írva, és hogy részükről az ügy ejtve.
Mi alapján gyanúsítanak meg olyan embereket, akik soha semmi törvénytelent vagy szabálytalant nem tettek? És miért lehet az olyanoknak kislisszolni minden gebaszból, akiknek igenis rossz, becstelen és törvénytelen módszereik vannak? Sajnos, nemcsak az OEP működik így...

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.10.18. 16:05:10

@Kicsi Kacsa: Az akkor egyenesen gyógynövénykert. Vagy a többi taxont nem ismerted fel...
@vazsmegyeigerdezsház: Valóban sántít a dolog, nem csak a sorstárs. Mondjuk simán ki tudja magyarázni, hogy ő munkába ment, csak a sérülés minimalizálása miatt tért be a dokihoz, aki rendesen meg sem vizsgálta (utóbbi igaznak is tűnik). Viszont ha nincs más elérhető háziorvos, vagy van, de a helyettesítésekor mégis a panaszosunkhoz kerül a "táppénzcsaló", akkor vagy gyorsan munkaképes lesz, vagy olyan, a panaszai miatt indokolt kivizsgálásokra kell mennie, amelyektől hamar elmegy, mármint az életkedve...

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.10.18. 16:11:38

Nem hiszem, hogy túl nehéz lenne két tanút keríteni, akik határozottan és pontosan emlékeznek, hogy le volt takarítva a járda. Ez nem okozhat problémát.

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.10.18. 16:13:52

@enamel:
Kapaszkodjatok meg, 2,5 milliót havonta."

Nem kapaszkodok meg!
Miket kell ebböl kifizetnie, tudod?
Rezsi, aszisztens, bérek közterhei, amellett hogy lehet neki jó nagy betegköre
Másnak tán ennyi se.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.10.18. 16:22:23

@horex: Ne butáskodj, ez egy falusi rendelő. Miféle asszisztens? Miféle röntgen? Egy földszintes parasztház egy koedukált nyilvános budival, meg egy szál 2 órában alkalmazott takarítónő, aki a másik két óráját máshol melózza le, de nem a doki fizeti azt sem. Egy db nyomorult minimálbéres ápolónője van.
A rezsi meg talán havi 150, vagy annyi sem.

Nem tuggyátok ti váhhlosiak, mi hogy működik falun. Aranybánya, hidd el nekem.

Különben a sztori valami olyan volt, hogy a polgármesterválasztáskor (még az előzőnél) elmarták a régi dokit, az új polgijelölt meg azt is aláírta volna emennek, hogy havonta 3 centit lerúghat a faszából, mert az volt a fő választási ígéret, hogy lesz orvos.

Gastroger 2010.10.18. 16:25:49

@atpijkamo: illetve azt írja posztoló, hogy látta az üzemi baleset jegyzőkönyvét, amiben nincs pontos cím.

Ha van jegyzőkönyv az üzemi balesetről, akkor az üzemi baleset. Azt valaki felvette, aláírta. Más kérdés, hogy milyen jegyzőkönyv az, amiben nincsen megjelölve a baleset helyszíne?

Illetve két eset keveredik a üzemi baleset táppénze, ami pont a doki háza előtt következett be. (Mint magánember felelős a balesetért).

Akkor most melyik? Vagy elesett valaki a háza előtt, amiből üzemi balesett lett? Vagy valaki ezt akarja összemosni?

Irise 2010.10.18. 16:39:18

Na ezért nem szabad ma Magyarországon orvosnak menni. Pl.

zellerlevél 2010.10.18. 16:55:38

Én csak egyet nem értek... a másik oldalról nézve, amikor az alkalmazott okkal-ok nélkül táppénzen van, akkor a munkáltató miért nem csinálhat semmit?

A táppénzen lévő alkalmazottat a munkatársai vásárolgatni, bulizni, kirándulni látják, a munkáltató meg a tb-től azt a tájékoztatást kapja, hogy neki kell állni a táppénzfelülvizsgálat költségét, akár igaza lesz, akár nem, és jelzik felé, hogy a felülvizsgáló orvos nagyon ritkán elyezkedik a táppénzre vevővel ellenkező álláspontra.

Tomek71 2010.10.18. 16:59:07

Pöcsömöccse!

Mint munkaadó a t.köm tele van az ilyen orvosokból! "Ismerem régóta, jó ember", csak jó magyar szokás szerint büdös neki a munka!
Te meg felveszed TP-re. Hogy vágjom belétek a villám!

Advanced Flight 2010.10.18. 17:02:32

Ez a történet több mint zavaros. Most értesítést kapott a doki, vagy határozatot? Az értesítés ellen valóban nincs fellebbezés..de nem is számít hatósági döntésnek.
Fizetési felszólítás vagy meghagyás? Nagyon nem mindegy...és mit akar vele a munkaügyi bíróságon?
Mi az a sima baleseti táppénz? A baleseti táppénz az üzemi baleset esetén jár és passz. Nincs külön sima baleseti táppénz.

sourcerror 2010.10.18. 17:07:24

Kurvajó hogy enamel és barátai szétoffoják a postot. Hol vannak ilyenkor a moderátorok?

É2I 2010.10.18. 17:32:20

@enamel: Mese? Szerintem egy igen kemény jellem rajz gyűjtemény. Ezért is szeretem, ritka az ilyen film, és le a kalappal.

É2I 2010.10.18. 17:33:44

@sourcerror: A moderátorok már a spájzban vannak ;P

Szarazkoro 2010.10.18. 17:42:13

@enamel: te melyik faluban laksz? (Csak kivancsisagbol)
Megyek sarlatankodni, vagy wodoo dokinak...

Róka-Rudi 2010.10.18. 17:42:46

4 poszt 1 napra? Nem lesz ez sok? Vagy szily bevett valamit?

Szarazkoro 2010.10.18. 17:44:26

az en kommentemet rendre megzabalja a blogmotor.
Csak engem utalsz ennyire hogyaztaszuzmariadat????

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.10.18. 18:22:00

@Advanced Flight:
és mit akar vele a munkaügyi bíróságon?"

Merthogy pár állami hivatal ellen a Munkaügyi B-nál lehet fellebbezni, pl Nyugdijigazgatóság

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.10.18. 18:24:14

@sourcerror:
Jaj ne is mondd, ez az enamel "olyan" izé
:)

igazságos 2010.10.18. 18:51:41

@Sün‼ (vuvuzela-őstermelő): @Rosszindulatú Vászka: @enamel:

Majd dobjatok egy e-mailt, hogy megkaptátok-e, amit küldtem, látjátok-e a képeket.

Ha nem, írjatok vissza majd!

Ja, Sün ne higgye magát olyan okosnak, azért! :D

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.10.18. 19:18:10

@Szarazkoro: Pesten. Ismerős volt ott képviselő, onnan tudom. :))

@horex: Én tökre izé vagyok, jah.

Xezs 2010.10.18. 19:49:38

Amúgy azt a faszparasztot én gáncsoltam el a doki háza előtt, mert okoskodott. Franc se gondolta, hogy ekkorát esik.

igazságos 2010.10.18. 20:01:40

@enamel: Ugye? Élőben kell azokat látni.
Meg hát tudom, még fogynom kéne egy kicsit, nem vagyok az az anorexiás sajnos.
Lehet, azért sem tűnik nagynak. Mellbőséget is mérek neked. :D

Egyéves Önkéntes 2010.10.18. 20:10:56

Harry, hol schon mal den Wagen!

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.10.18. 20:18:45

@igazságos: Ha egy kis nokedlit meg pörköltet is halmozol rá kis unisalival, és lefényképezed, egész helyre kis műalkotás lenne belőlük. Az lehetne a címe, hogy "A gyönyör három halma".

igazságos 2010.10.18. 20:31:13

@enamel: Nem, mellém kéne állítani valami kismellűt, meg egy szilikonmelleset, hogy legyen összehasonlítási alapod. De úgy látom, nem igazán vagy szakértője a témának, ha nem tudod, hogy mi mekkora a nőknél.

Meg nem értem ezt a kajás megjegyzést, világosíts fel.
Vállalom magam, akinek nem tetszik, menjen a ... :D

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.10.18. 20:37:09

@igazságos: Kajás megjegyzés: éhes vagyok.
Nők: nem tudom mi számít szakértésnek, én látom hogy mi tetszik, meg mi egyáltalán nem, meg mi az ami a kettő között van.

igazságos 2010.10.18. 20:38:58

@enamel: Az is igaz, mindenki eldönti magának, mi tetszik neki.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.10.18. 21:16:52

Jött egy észosztó pincér a gundelesbe, gyertek át.

Gastroger 2010.10.18. 21:41:23

@enamel: már egekbe a vércukorszintem. :)

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.10.18. 21:45:03

@Gastroger: Azt is a pincér hozta ki? Akkor adj neki borravalót. :D

Gastroger 2010.10.18. 22:22:19

@enamel: aszonta szervízdíj. Megazannyapicsáját.
:)

igazságos 2010.10.18. 22:30:19

@Gastroger: Higgadj le, mert itt a többségnek szintén elég magas az.

Korán fogsz elhalálozni, ha a Homárra jársz, és mindent komolyan veszel. :D

dzsaszper 2010.10.18. 22:33:26

Ez közigazgatási eljárásnak hallatszik. Az eljárás megindítása ellen önmagában nincs jogorvoslat, de minden érdemi határozat ellen van. Ha azt írák, nincs, az akkora szarvashiba, ami szerintem minimum az elsőfokú határozat semmisségét kell maga után vonja, és minimum ismételni kell az eljárást (hiszen félretájékoztat arról, hogy kinél és meddig lehet a jogorvoslattal élni).

Ha nem mondtak mást, én a területileg illetékes közigazgatási bíróságra adnék be egy keresetet a határozat semmisségének megállapítására (mivel nem volt megnevezve a jogorvoslat helye) -- de érdemes ügyvéddel beszélni.

az okos 2010.10.18. 22:33:37

Ez egy ilyen ország mit vártál???

igazságos 2010.10.18. 22:35:07

@az okos: Amilyen a kedves vendég, olyan a vendéglátó is. Alap bölcsesség!

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.10.18. 22:44:27

@Gastroger: Az a szervizdíj mértékegysége. A megasatöbö.

dzsaszper 2010.10.18. 22:53:22

lehet szabálysértési eljárás is.
Ott is van jogorvoslat (kifogás).

Közig. eljárás esetén a 2004. évi CXL. törvény, szabálysértési eljárás esetén az 1999. évi LXIX. törvény a barátod.

Amúgy nem lehetne feltenni az iratot beszkennelve? Anélkül kicsit kamuszaga is lehet a posztnak.

Énbagoly 2010.10.19. 07:38:58

@dzsaszper: Elismerésem, hogy ennyi teljesen más téma után a poszthoz szóltál hozzá, ráadásul érdemben. :)

doktorpedro 2010.10.19. 13:48:38

Köszönöm azoknak, akik átérezték velem a probléma mélységét. Csókoltatom azokat, akik "beszólogattak". Megnyugodhattok, messze nem keresek havi 2,5 M Ft, az összeg jóval alatta van, még csak nincs is 7 számjegyű. Annak is köszönöm, aki azt írta, hogy az alja megy faluba dolgozni. Jöjjön velem csak egy napra és megtudja mi is a körzeti munka. Pl. milyen a közbiztonság és a betegek mennyire tisztelik azt, aki 24 évet tanult ahhoz, hogy tudja a szakmát, milyen, amikor az orvos önvédelmi fegyverrel megy ki agresszív követelőző "mintapolgárhoz" vagy szed össze vizeletbe-széklete fagyott hullákat. A szakmámat hivatásnak éreztem, segítő szándék vezérelt. A mostani körülmények, a betegek és az országos egészségügyi helyzet már igen kiábrándított. Ja, még egy gondolat az "okosoknak" : SOHA !!! nem kértem pénzt betegtől !!!

Szarazkoro 2010.10.19. 14:49:57

@enamel: ahhhaa! :))
@doktorpedro: Rohogni fox itt nem kell csilliard ev h vki megtanulja a szakmat, ahogy elnezem az angolok hozzaerteset barmihez eleg 1 gyorstalpalo (1 ev) is talan! XD Henteskednek is rendesen! Otthon sokkal jobb az ellatas, a hozzaertes.

Szarazkoro 2010.10.19. 14:51:26

@enamel: iiiii, nezzuk mit oszt! En is vendeglatoztam 10 evig, utaltam is rendesen.

Xezs 2010.10.19. 19:26:36

@enamel: Igazából csak közléskényszerem volt és így oldottam meg :)

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.10.19. 22:50:34

@doktorpedro: Nagyon szívesen. Ez a kommented végképp meggyőzött arról, hogy egy utolsó szar alak, a szakmád szégyene vagy.

A pénzt nem kéritek, dugja a zsebetekbe kérés nélkül a legutolsó kisnyugdíjas is, ha kenyérrevalója nem marad akkor sem, különben tudja, hogy le sem szarod. Te undorító utolsó ocsmány állat, te. Egy darab szarban több a lelkiismeret meg a jóérzés, mint bennetek.
Remélem egyszer a fajtád kezére kerülsz.

doktorpedro 2010.10.20. 00:46:43

@enamel: A viselkedésed méltó példa arra, hogy kikkel van dolgom. Az istenadta nép, a démosz ez maradt: csőcselék.
A gyalázkodásod mértéke pont fordítottan arányos a szellemi színvonaladdal. Ha leereszkednék a szintedre, akkor biztos elküldenélek valahová. De nem kell bántsalak, hisz boldogok a lelki szegények...

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.10.20. 00:55:59

@doktorpedro: Tudod az veled a baj, hogy nem mondták még így a szemedbe. :) Te tudod hova ereszkedj? Egy városba. Orvosnak. Jah hogy a lódoktori diplomáddal meg a mészárosi gyakorlatoddal oda nem kellesz? Bizony ott nem te tennél szívességet, hogy létezel, hanem pitizni kéne a munkáért, aztán meg dolgozni. Elfogadható szakmai színvonalon:)) Gumicsizmát is le kéne ám vetni, nem lenne jatt, felelős is lennél, ráadásul az aranybánya is megszűnne. Nem lennél "falusi értelmiség" (te nyomorék), csak valaki, egy szál szakmával.

A helyedben fülem-farkam behúznám, te felkapaszkodott szar kis senki. :D

Jah és megköszönheted, hogy végre valaki a szemedbe mondta a frankót. A kollégáid meg a pácienseid csak gondolják.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.10.20. 00:57:50

@doktorpedro: Mássz ki inkább, keress egy tükröt, aztán köpd szembe magad, te rohadvány. :D

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.10.20. 00:59:01

@doktorpedro: Hogy a faszba mersz te megszólalni, te állat, te?
Undorító aljas férge az istennek.

zoli bp 2010.10.20. 03:23:12

Miért nincs a Homáron semmilyen moderátor funkció? !!!!!!!!!!!!!!! El kellene már..........

Ok,h szólás szabadság van, és mindenki azt mond amit akar, de azért, ez már sok. enamel, nem ismerlek,de megbocsáss már totál ízléstelen, bunkó paraszt vagy (az itteni kommentjeid alapján). Plusz gyerekes is vagy, 3 komment, 10perc alatt, csak, h nekem legyen igazam.
Kicsit hülyén írta, nem kér pénzt, lehet úgy értette, h nem is fogad el, te ezt honnan a faszomból tudod akkor? Baszod leírta mit csinál, tanult érte, mit fáj ez neked? Én specc sosem túrnám a digók segge lyukát, sőt semmilyen emberét sem. Ha fáj, te mért nem tanultál tovább? Nekem ne gyere azzal a dumával,h nem lehetett, kb az egyetlen dolog, amit lehet itthon pénz nélkül is csinálni az a tanulás. Az internet személytelensége mellett, könnyű kemények lenni.

Nem Kell sehol sem adni hálapénzt, a betegek adják,mert úgy érzik tartoznak vele, nem kellene pedig. Én ezért is szerettem a vizit díjat:)) És, ha nem adnák egy jó ideiig, a tisztelt orvos társadalom le is szokna róla. Még, ha igaz is, amit te feltételezel, akkor sem ö a hibás. A boltosnak is kifizeted a kiflit, pedig az 5forinttal olcsóbban vette, ennyi érővel, őt is le zsidó parasztozhatod. Nyomorék, beszólás már tényleg ultra gáz.És sorolhatnám.
Nem vagyok zsidó, sem orvos, nem ismerem ezt az embert, kurvára elítélem a mocskos hálapénzt. De ami sok az sok. Ez most ugyanolyan, mintha a Simor helyére odatenném magam, azt mondanám, nekem elég az 1 millió is, de bazzeg, az elvégzett munka, szakmai tudásom nulla lenne. Ha vki jó valamiben igen is fizessük meg, ha meg szar, akkor takarodjon,ennyi. Egy szakértő jegybank millió eurókat spórolhat meg az országnak. Még mielőtt valaki, bármilyen kommunista szöveggel jönne.Ez csak egy hasonlat volt, mindenki helyettesítse Simor és én helyemre, helyére a megfelelő embert. Jó éjszakát

Xezs 2010.10.20. 11:39:04

@enamel: Te nem szoktál ilyeneket írni, mi van most veled? Ellopták a felhasználónevedet, vagy csak részeg voltál, vagy szándékosan provokálod a dokit?

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.10.20. 12:53:25

@Xezs: Vannak gyenge pontjaim. Pl. akik kiszolgáltatott emberek nyomorúságából akarnak hasznot húzni, és csinálják is, bő lével.. és még annyi eszük sincs, hogy kussoljanak mellé, mint nyusziszar a fűben. Továbbá láttam már pár háziorvosi lófaszt belülről, és tudom hogy nem a doki vetítése, hanem az én verzióm áll hozzá közelebb a valósághoz.
Azzal együtt tényleg kissé elragadtattam magam. :) Viszont ha a kedves "doktor 'úr'" lényét, stílusát és tevékenységét nézem, akkor nem eléggé.

@zoli bp: A vizitdíj nem a hálapénz kiváltására volt, hanem hogy tudatosítsák az emberekben, hogy az egészségügy nincs ingyen. Aki 3-4 havonta egyszer, vagy annyiszor sem ment, azt nem is zavarta. Akiket komolyan zavart, az amúgy nyomorgó, éppen akkor nagyon beteg emberek, akiket ahányszor elküldtek valahova, annyiszor fizettek.

Hogy jön ide a zsidózás?

Xezs 2010.10.20. 13:00:58

@enamel: Én most elakadtam valahol. A doktor úr miért húz hasznot a mások nyomorúságából? Most a hálapénzről beszélsz? Írta hogy nem várja el. Jó lehet hogy hazudik de ezt nem tudhatod.

nem védeni akarom csak nem értem a durva bánásmódot.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.10.20. 13:13:23

@Xezs: Tudom, hogy hazudik. A falusi háziorvosok valami külön állatfaj, ha ismernéd őket, vagy nagyon röhögnél, vagy elkezdenéd egyesével verni a fejüket a falba. Van köztük kőkemény drogos, erdélyi, ukrán menekült, olyan aki 15 év gyógyszerügynökösködés után megy vissza orvosnak. Ha csak simán alkoholista, az már fel sem tűnik senkinek. Felveszik, mert a diplomája megvan, a tevékenysége meg úgyis kimerül abban, hogy felír valami bogyót, vagy továbbsózza a beteget az illetékes kórházra.

A kis falukban sok az öreg, gyakran betegek, úgy kaparnak az orvos után mint a koldus egy falat kenyérért, hogy mi lesz velük anélkül.
Mi lenne, lenne miből rendes kaját venni, és nem a doktorúr zsebébe nyomnák a pénzt, aki amúgy megnyúzza az önkormányzatot, ezeket meg le sem szarja. Ők persze nem így nézik. Lopnak, csalnak, nincs normális ellátás, a gyógyszereket ők hozzák ki (az öreg örül neki, mert nem kell neki bemenni a városba, úgyis alig él, meg miből), visszajáró aprót megtartják, sápot húznak a gyógyszertártól is...

Ismerek olyat, aki lábtöréssel lemászatott 3 kilométerről egy asszonyt, csak mert tudta róla, hogy szegény neki pénzt adni. Közölte telefonon, hogy ő nem ér rá kimenni.
Az öregasszony persze fél beperelni, mert mi lesz akkor, meg széttépi a többi nyomorult, hogy elmarta az orvost... aljas undorító féreg ebből mind.

Nem tudjátok ti, mi háziorvosnak lenni, meg mi az, hogy falu.
Honnan tudnátok.

Xezs 2010.10.20. 13:38:52

@enamel: Valóban nem tudom, de nekem azért hihetetlen, hogy a falusi orvos egy végletekig gonosz aljas kis féreg. Kivétel nélkül.

Mindenesetre a hálapénzt leginkább a tudatlanság szüli. A "mennyit illik adni" típusú kérdések feltevőinek a fejét a betonba verném hogy megtanuljék végre a választ: semennyit.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.10.20. 13:52:34

@Xezs: Biztos nem mindegyik, de az nem is marad ott sokáig. Ilyen helyekre meggazdagodni mennek.
De most őszintén, láttál te már szegény orvost? :)) Egy-egy akad mutatóba talán, de az is inkább csak ott, ahol nincs jatt (aneszteziológus, vagy hasonló).

Tribeca · http://erthetojog.blog.hu 2010.10.20. 14:33:12

A doki problémáját a vonatkozó iratok nélkül nem tudom megítélni, de azt, hogy a határozat ellen a fellebbezés kizárt, azért írták, mert tényleg kizárt. :)
Ugyanis az olyan, elsőfokon eljáró közigazgatási szervek határozata ellen, amelynek nincs felettes szerve, nem a fellebbezés a rendes jogorvoslat, hanem a keresetindítás.
Magyarul a "fellebbezés" maga a bírósági eljárás.

Xezs 2010.10.20. 19:51:55

@enamel: Nem láttam, de vedd figyelembe, hogy nekik a hivatalos fizetésük is elég magas az átlaghoz képest. És emelett soknak magánrendelője van, ami ugyancsak legális kereset.

zoli bp 2010.10.20. 22:04:38

Aki 10en valahányszor, ment egy évbe többet nem kellett fizetnie. Így viszont az is hozzájárult a költségekhez, aki sosem fizetett egy fillér járulékot sem. Mszp ott baszta, el,h nem merte bevállalni, h az idősek pl, 55 év felettiek ingyen kapják. Túl nagy lett volna, a hőzöngés, teljesen jogtalanul, hiszen ha van aki fizette tisztességesen, az az akkori rendszer mai öregei. A problémádat megértem, és részben igazat is adtam neked. Biztos,h sok esetben kurvára másra is jó lenne a pénz a betegeknek. Mocskos dolog, írtam is.
DE:Én pont Debrecen mellett ismeretem egy hasonló falusi orvost, azért annyira nem volt az aranybánya,kb ma is ugyanaz a szar autója van neki, asszisztense is volt pl, de nem is ez a lényeg. Akármikor a debreceni gyerekorvosunknál voltunk, vagy neki jönnie kellett, mindig kapott 500ft, volt vagy jó 15-20 éve,mind a 2 oldalt meg lehet érteni, de a ne süllyedjünk már le az ilyen szarrágó, magyarnak titulált emberek színvonalára. Pont itt, a homáron nem. Pont neked enamel, mert látszik, h értelmes, jóakaró ember vagy, ezen sajnos nem mi fogunk változtatni. Hanem a démosz,ha nem fizet. Mi lenne másnaptól? Semmi, minden menne tovább, de ezt az öreg mami nem érti meg, mert az élni akarás ösztöne még benne van és szerinte az orvos csak akkor kezeli jól ha fizet. A magyar ezért becsülendő nép, mert a család is ugyanúgy segíteni akar. A lelkiismeret is megnyugodik. (sarkítok) Az orvost pedig ne bántsuk, nem ismerjük,és nem vette fel a stílusod, ez mindenképp pozitív. Sőt leírta, h a mai magyar egészségügy egy szar, ezt a mindenkori kormányok miniszterei mikor mondják? soha....

numda · https://giuliotortenesze.wordpress.com 2010.10.21. 09:07:02

@enamel: a háziorvosi praxis közpénzből származó finanszírozása közérdekből nyilvános adat, nem kell "kiszivárogtatni".
Az átlag praxis finanszírozása 800 ezer forint körüli, ami arra sem lenne elég, hogy az ÖK közalkalmazotti bértábla szerinti fizetést adjon a dolgozóknak.

Az alapproblémához:

a mindenkori tulajdonos, esetünkben az önkormányzat kötelessége az ingatlanhoz tartozó járda karbantartása.

Az orvos csak bérli a szolgálati lakást. A járda tisztítása innen kezdve nem az ő érdekköre.
Tehát nem értem a dolgot. Fel sem merülhet az ő jogi felelőssége.
Az a hülye, aki eddig erre nem jött rá.

numda · https://giuliotortenesze.wordpress.com 2010.10.21. 09:15:45

1/1986. (II. 21.) ÉVM-EüM együttes rendelet

Az ingatlanok és közterületek tisztán tartása

Közterületek tisztítása

4. § 11
5. § Közterületek tisztítása
6. § (1) Ha a jogszabály eltérően nem rendelkezik, a tulajdonos köteles gondoskodni
a) az ingatlan előtti járdaszakasz (járda hiányában egy méter széles területsáv, illetőleg ha a járda mellett zöldsáv is van, az úttestig terjedő teljes terület);
b) a járdaszakasz melletti nyílt árok és ennek műtárgyai, továbbá
c) tömbtelken a külön tulajdonban álló egyes épületek gyalogos megközelítésére és körüljárására szolgáló terület
tisztán tartásáról, a csapadékvíz zavartalan lefolyását akadályozó anyagok és más hulladékok eltávolításáról.
(2) Az országos közutak belterületi szakaszainak tisztán tartása az utakról szóló jogszabályok vonatkozó rendelkezéseinek megfelelően történik.
(3)
(4) A szórakozó-, vendéglátó- és árusító helyek, üzletek előtti járdaszakaszt a nyitvatartás ideje alatt - ettől eltérő megállapodás kivételével - a használó köteles tisztán tartani és a hulladékot eltávolítani.
(5) A közterület rendeltetéstől eltérő célra (árusítás, építési-szerelési munka stb. céljára) történő használata esetén a használattal érintett terület közvetlen környezetét a használó köteles tisztán tartani.

numda · https://giuliotortenesze.wordpress.com 2010.10.21. 09:36:48

@enamel: én tudom, Tardon vagyok háziorvos. Az egy kis falu.

Te sajnos súlyos betegnek tűnsz, a teljes személyiségprofilod ugyan csak tippelhető, de elég nagy biztonsággal, szerintem szakemberhez kellene fordulnod, vagy ha már megtetted, akkor viszont szedd rendesen a gyógyszered.:-)

numda · https://giuliotortenesze.wordpress.com 2010.10.21. 09:52:42

@Josephine B.: Az OEP a vele szerződésben lévő szolgáltatókkal kapcsolatos ellenőrzések során nem hatóság, hanem az orvos szerződő partnere, így _erre alapozva_ határozatot sem hozhat.
Semmilyet.
Lehet visszafizetési követelése, de azt NEKI kell bíróságon érvényesíteni. Övé a bizonyítási teher is.
EbTv. 36. §.
Ezt éppen azért kellett törvényben nevesíteni, mert az OEP folyamatos szereptévesztésben van évtizedek óta.
Eszméletlen káosz van egyébként a terület jogi szabályozásában.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.10.21. 15:18:24

@giulio_vecchio: Szerintem menj el te is egy városba, a falun széjjelrohadt az agyad. :)

Hányan haltak bele, mióta ott garázdálkodsz? Tökmindegy, mert senki nem vette észre, mi? Rohadjál te a másik mellé.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.10.21. 15:21:09

@giulio_vecchio: Hogy az önkormányzat mit ír alá, az bizony nem nyilvános. Itt nem te vagy az értelmiség, aki ha faszságot is mond, mindenki kussol, mert a 'doktor úr' méltóztatott megmakkanni.

De csak hogy megnyugodj, majd utánanézek.

A személyiségprofil fogalmának meg te nézz utána, és ne a lódoktori végzettségeddel ugass olyasmibe, amihez hülye vagy.
Faszjancsi.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.10.21. 15:27:32

@giulio_vecchio: Hogy az önkormányzat mit ír alá, az bizony nem nyilvános. Itt nem te vagy az értelmiség, aki ha faszságot is mond, mindenki kussol, mert a 'doktor úr' méltóztatott megmakkanni.

De csak hogy megnyugodj, majd utánanézek.

A személyiségprofil fogalmának meg te nézz utána, és ne a lódoktori végzettségeddel ugass olyasmibe, amihez hülye vagy. Ez nem a kisfalud, ahol mindenhez érteni kell.
Faszjancsi.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.10.21. 15:28:42

a blogmotor szintén rohadjon a dokktoluhhak mellé. :D

WD 2010.10.21. 15:51:22

Kedves orvos olvasók! A WebDoki (zárt orvosi) portálon Az ártatlanság vélelme - háziorvosra nem vonatkozik? címmel bemutattuk fenti kolléga nehéz történetét; élénk és igen izgalmas fórumélet alakult ki az írás témájával kapcsolatban. Minden regisztrált és regisztrációra jogosult orvost ezúton invitálunk a témához portálunkra.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.10.21. 16:11:44

@WD: Jó, majd regisztrálok Dr. Rodespenish néven. :D

dzsaszper 2010.10.25. 15:49:22

@enamel: hatóságot és hatósági jogkört tudtommal szerződésben nem lehet megállapítani. A jogszabályok meg nyilvánosak (az Ebtv. is, 1997. évi LXXXIII. törvény), ld. kereses.magyarorszag.hu/jogszabalykereso

macchiato 2011.03.16. 19:20:47

Nekem tavaly volt üzemi balesetem, elcsúsztam a járdán munkába menet, összevarrták a sebet a lábamon.
Rá kellett írnom a pontos házszámot, ahol elcsúsztam, mert anélkül nem fogadták el a papíromat. Volt kérdés arról, hogy rosszul takarították-e el a járdát, de beírtam,hogy nem.
Szerintem az orvosnak nem tárgyalásra kellene járnia, hanem közig ellenőrzést kérni azzal szemben, aki a papírokat hibásan felvette és így hibás határozatot hozott!!!

macchiato 2011.03.16. 19:25:57

....ja és azt is le kellett írnom, milyen legrövidebb útvonalon járok naponta dolgozni, pontosan hány órakor és ez a hely, ahol elcsúsztam, az útvonalba esett-é és hány óra hány perckor történt.Ebből egyértelműen kiderül, mikor, hol és hogyan történt a baleset.

Szóval én a posztoló helyében FELJELENTÉST írnék, nem fellebbezést.
süti beállítások módosítása