Tékozló Homár

Az egész Rossmannal megküzdött egy szempillaspirál miatt

2011.12.13. 11:51 | jackyll | komment

Kis híja, hogy nem történt vérontás, miután naiv vásárló véletlenül kipróbált egy nem teszter szempillaspirált az Árkád Rossmannban, de a teljes személyzet így is felvonult. A kiskereskedelmi áron 1200 forintért árult spirál akár 5-600 forintra is visszavághatta volna az idei, gondolom alapból nem túl vidám forgalmat, ugrott volna a karácsonyi bónusz az egész cégvezetésnek. A végtelennek tűnő rendőrséggel fenyegetésnek végül meg lett az eredménye, naiv ügyfél végül kifizette.

A tegnapi napon áldozata lettem egy unatkozó, rossz indulatú, paranoiás biztonsági őr fontoskádásának, aki hónapok óta börtönőr stílusban beszél az illatszer üzletben termékeket kipróbáló vevőkkel. Mivel gyakran járok az Árkád Rossmann üzletébe, többször tanúja voltam az őr marketing romboló viselkedésének, de most engem is megzsarolt, pedig az egyetlen bűnöm az volt, hogy kipróbáltam egy szempillaspirált, amiről azt hittem hogy teszter. A cég ügyfélszolgálatára írt levelem, melyre még nem kaptam választ, bemásolom a levél aljára.

Üdvözlettel:
egy jóhiszemű vásárló

Tisztelt Vezetőség!

Sajnálatos, üzletpolitikájuktól eltérő, személyiségi jogokat sértő esetnek voltam áldozata a mai napon (2011.12.11.) a budapesti Árkád üzletközpontban található Rossmann üzletben. Több mint 10 éve vagyok törzsvásárlója konkrétan ennek az üzletnek, de ilyen megaláztatásban még soha nem volt részem, sem Önöknél, sem máshol.

Bementem jóhiszemű vásárlóként szempillaspirált vásárolni. Mire kiválasztottam a számomra legmegfelelőbbet, vásárlás előtt a tükörben -mely közvetlenül a spirálok mellett volt- kipróbáltam a felső szempilláim végén a piros matricával jelölt teszter terméket, hogy bizonyosságot nyerjek, hogy nem tapasztja össze a szempillákat. Mint utólag kiderült, a piros matrica a termék része és nem teszter termékről volt szó. (Egyébként a termék nem volt sem becsomagolva, sem leragasztva.)

Miközben a kezemben volt a termék, a biztonsági őr hölgy katonákhoz illő stílusban rám szólt: -Ugye azt megveszi? Mivel még nem voltam teljesen biztos hogy megveszem, őszintén válaszoltam, hogy: -Még nem tudom. Erre megzsarolt, hogy jobban teszem ha kifizetem a terméket, mert különben rendőrségi feljelentést tesz ellenem rongálásért!!! Fontos hozzáfűzni való, hogy több mint 10 éve az Önök boltjában és máshol is számtalanszor látok példát, hogy a vevő kipróbálja a szemspirált!

Ezután még próbált győzködni megalázó stílusban az igazáról, többször elismételte a zsarolást, hogy rongálásért feljelent ha nem veszem meg és végül mondtam hogy rendben, megveszem a terméket. Elindultam a pénztárhoz, kitettem a csokoládék közé a szemspirált és az üres kosarat visszatettem, ki akartam menni az üzletből, mert éreztem hogy engem itt megzsaroltak és rá akarnak kényszeríteni hogy vegyek meg valamit amiben még nem vagyok biztos. De az undok stílus és a zsarolás egyértelművé tette hogy nem fogom megvenni a terméket és soha Önöktől nem vásárolok semmit. De az egész Árkád Üzletközponttól is elvette a kedvemet.

Ki akartam menni az ajtón de elém állt az őr hölgy és egyértelműen elzárta előlem a kifelé vezető utat. Pont úgy viselkedett, mintha legalábbis loptam volna, úgy viselkedett és beszélt velem, mint egy bűnözővel! Elém állt, nem engedett kimenni és újra megzsarolt, hogy vegyem meg a terméket, vagy kezdi írni a jegyzőkönyvet! A nagy megaláztatottság érzésén túl nevetségesnek és abszurdnak találtam a helyzetet, és örültem hogy találkozhatok az üzletvezetővel és elmondhatom neki hogy micsoda üzletrontó biztonsági őrük van. Ezért beleegyeztem hogy menjünk hátra a raktár helyiségbe az üzletvezetőhöz ahol rendőrségi jegyzőkönyvet írnak majd a "rongálási" esetemről.

További hosszú percekig beszélgettünk egy másik, raktáros fiúnak kinéző úrral együtt, mindketten próbáltak rávenni hogy vegyem meg a terméket. Én azt hittem az üzletvezetőre várunk ilyen sokáig, de mint kiderült az a másik úr az üzletvezető, tehát konkrét céljuk volt hogy engem rávegyenek a termék megvásárlására, ilyen zsarolással és lelki terrorral, személyiségi jogom megsértésével. (Még ők türelmetlenkedtek a raktárban hogy jaj, nincs idejük erre, döntsem el hogy mit szeretnék pedig hosszú percekig csak arra vártam hogy feljelentsenek rongálásért, hiszen azért mentünk hátra.)

Az üzletvezető nagyon keveset beszélt és látszott hogy nincsenek jogi ismeretei, de üzleti érzéke sem, ha valóban minden embert aki hozzányúl a sminkekhez feljelentenek, vagy megzsarolnak ott a raktárhelyiségben. Mondtam neki hogy nincs kiírva a sminkeknél hogy csak a tesztereket szabad használni, erre azzal érvelt hogy a bejáratnál valahol ki van írva. Tehát nem feltűnő helyen és semmiképpen sem gyakorlatias módon a sminkeknél, hiszen hosszú évekig ebben a konkrét üzletben is használták a vásárlók a nem teszter termékeket kipróbálásra.

A biztonsági őr hölgy rendkívüli rosszindulatot feltételezve rólam, azt mondta hogy festegettem magam, pedig csak a fél szempillám végén próbáltam ki a terméket, amit ő is láthatott. Csak mert sok időt töltöttem a sminkeknél -de persze közben egyetlen szót sem szólt hogy szabályváltozás van és ne próbáljam ki véletlenül sem- azt gondolta talán, hogy azért mentem be a boltba hogy kisminkeljem magam.

És amikor eljött mögöttem a festék próbálása közben, megálltam, nehogy valaki meglökjön a precíz tevékenységemben. Azt hitte hogy azért álltam meg mert észrevettem hogy ő az. Tehát rossz indulatú, paranoiás gondolkodást mutatott, eszébe sem jutott hogy figyelmességből mindenkinek utat engedek magam mögött. Azt mondta hogy ő csak a munkáját végzi és ők ezt a szemspirált már nem tudják eladni másnak, mert ha hagynák kipróbálni a termékeket akkor mindenféle bőrbetegségek terjednének, mert ez nem higiénikus. (Ezzel érvelt, nem gondolván, hogy a teszter termékek amiket valóban sokan használnak és valóban a bőrfelszínen, ha betegségeket terjesztenének vége lenne a bolti smink értékesítésnek. Illetve, más boltokban sem tesznek rongálásért feljelentést ha felpróbálok pl. egy fürdőruhát.)

Mivel nem volt túl sok időm, kénytelen voltam engedni a rossz indulatú biztonsági őr hölgy zsarolásának és kifizettem a szempillaspirált, amely 1200 Ft-ba(!) került. Mivel éreztem hogy erősen meg vagyok zsarolva és személyiségi jogom sérült, hangosan közvetítettem a vásárlóknak hogy mi történik, sajnos olyan ideges lettem hogy kihozták belőlem azt a hangerőt ami nem kulturált emberhez méltó. Ilyen még soha nem történt velem és csakis a helyzet okolható ezért!

Mivel nem keveset dolgoztam én is sikeres eladóként, promóterként, üzletvezetőként és mindig a kedvesség volt a fő erényem, tudom, mit jelent egy bolt jó hírneve és hogy mindig a vevőnek van igaza. Elképzelhetetlennek tartom ezt a bánásmódot és a törvénysértést egy jóhiszemű Törzsvásárlóval szemben! Ráadásul én egy fiatal, ápolt nő vagyok, nem egy hajléktalan bűnöző, vagy szórakozó tinédzser akiről bármi rosszat feltételezhet az ember. (A pénztárnál meg is mutattam a majdnem teli pontgyűjtő füzetemet, hogy bizonyítsam hogy törzsvásárló vagyok.)

A barátaim szerint feltétlenül bírósági ügyet kellene csinálnom ebből az esetből, mert sem a Fogyasztóvédelem, sem magánszemély nem engedhet el maga mellett ekkora sértést, ilyen bűnözőkhöz való bánásmódot és erkölcsi megaláztatást! A zsarolást komolyan kezeli a törvény és azt is ha nem engednek ki valakit egy helyiségből. Valamint, a többi jóhiszemű vásárlóval szemben sem szabadna hogy így lépjen fel az őr és cinkosa, az üzletvezető!

Kíváncsi vagyok az Önök véleményére!

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

XCat 2011.12.13. 21:25:51

@isssti: Mondjuk ez konkrétan faszság. :)

dex.ion 2011.12.13. 21:26:34

@Pipas: akkor már én is elbasztam...azért nem adom fel, hátha a minden vevőt mosolyogva váró kommenttársunk felajánl egy pozíciót náluk:)

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.12.13. 21:27:39

@Pipas: A magyar ugyanannyira jó képességű/nemes nép, mint bármely másik a környéken. Ne csapjuk be magunkat.

Pipas 2011.12.13. 21:28:39

@PsychoCica (4zsiráf): Ne téveszd össze a mai magyar népet az ezer évvel ezelőtti génkészlettel. Nem "katyvasz" az, úgy hívják, hogy "gene pool", ezt hívjuk mi úgy, hogy "magyarok". Ezer évvel ezelőtt is katyvasz volt, most is az, minden nép ilyen.

"Tiszta nemzet", "tiszta nép", épp úgy lehetetlen, mint "tiszta árja", nem volt soha. A "tiszta génkészlet" olyan, mint a "tökéletes vers" vagy a "tiszta szerelem" vagy a "legjobb könyv". Nem létezik, de ha létezne sem ismernénk fel.

Pipas 2011.12.13. 21:30:39

@estrella negra: "A magyar ugyanannyira jó képességű/nemes nép, mint bármely másik a környéken. Ne csapjuk be magunkat. "

Úgy van! És a lengyel, a német, az angol és a cseh éppen annyira érezheti büszkének magát mint én. Helyes!

Pipas 2011.12.13. 21:32:37

@dex.ion: "akkor már én is elbasztam..."

Lehet, hogy te később válsz szentimentális hülyévé mint én. :) Én neked szurkolok, ne add fel. :)

Ha legalább pár haverom hajlandó lenne lépni New Zealandba... :-o

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.12.13. 21:35:18

@Pipas: Az a baj, hogy a többiek mostanában messze jobban kihasználják a képességeiket, mi pedig egymás baszogatására fecséreljük az energiát.

isssti 2011.12.13. 21:35:43

@PsychoCica (4zsiráf): No látod, erről bátorkodtam megemlékezni: ez a külvárosi érintkezési stílus az, amiről beszélünk - te azt mondod nekem "faszság", a biztonsági őr köcsögöz a Rosszmannban ...ezek vagytok ti, külvárosi pronyók!
Semmi gond ezzel, ha nektek jó, csak a kultúrembereket próbáljátok ebből kihagyni - ha egy mód van rá!
Bitte...

dex.ion 2011.12.13. 21:37:16

@Pipas: kösz:) új-zéland rohadt messze van. viszont európába vhova elmennék, elég volt a balkánból.

XCat 2011.12.13. 21:37:27

@Pipas: Ti nem. Én láttam már. :)

Ez kicsit másfajta katyvasz (szerintem) mint a többi féle katyvasz, és jobbfajta, de önmagában a lehetőség szart sem ér.

Simán megcsinálhatnánk a tízmillió értelmiségi országát, mert lenne miből, és mód is lenne rá, de nem így. így lófaszsincs. Meg nem is lesz.

Nevelni kéne, ésszel, központilag, nem szétkúrni azt is, ami van.

XCat 2011.12.13. 21:38:47

@isssti: Aha. Akkor nem is hívom rá fel a figyelmedet, hogy a kultúrember az egybe írandó, te agyonművelt, te. :))

XCat 2011.12.13. 21:39:53

@isssti: Jah megnézted közben szótárban, jól van. Leülhetsz, kettes alá.

Pipas 2011.12.13. 21:42:23

@estrella negra: Jah, úgy cirka 400 éve.

Megmondom mi van (szerintem): A magyar társadalom soha nem volt egységes (uralkodó osztály, középosztály, szolgák), de az elmúlt néhány emberöltő alatt a magyar társadalom sejtekre szakadt.

Élethalálharcot folytat a magyarok 99%-a. Öt, tíz, húsz fős sejtekre esett az egész társadalom, mindenki csak a sejten belüliekben bízik, azoknak kedvez, kifelé ellenséges. (Egyszerre két sejthez tartozni szabad, sőt hasznos.)

Nagyon jelemző ez az üldözött csoportokra (megszállt ország, forradalmárok, terroristák, kisebbségek, bűnszövetkezetek, rabszolgák). Ne nézd le ezért az embereket, nem a "szemétkedő" beállítottság, hanem az élethalálharc következménye.

Ősközösségi társadalom és törzsi szövetség. :(

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.12.13. 21:42:52

@isssti: Fasság! Fasság! Fasság! Tessék, mindez a XII. kerületből. Na, erre varrj gombot, te nagyonkultúrált!

isssti 2011.12.13. 21:43:03

Teljesen mindegy hányba írod, attól önmagában még nem leszel az ..tudom, hogy ez szomorú!

Pipas 2011.12.13. 21:44:52

@dex.ion: Új Zéland cirka 24 órára van innen... és tökéletesen lehet érteni mit beszélnek. :)

isssti 2011.12.13. 21:44:56

@atpijkamo: különbség azt írni "fasság" és egy alapvetően konszolidált társalgásban válaszként lefaszságozni vitapartnered mondandóját - gondolom érzed a finom különbséget!

XCat 2011.12.13. 21:45:36

@atpijkamo: Köszönöm!
:D

@isssti: Hány-baaa? Hm, iskolába nem oda jártál, ahogy elnézlek. :D Vagy nagyon korán kibasztak a francba.

dex.ion 2011.12.13. 21:46:39

@Pipas: sok az a 24 óra, egy fél munkanap!:)

XCat 2011.12.13. 21:47:17

És magyarázza... istenem.
Na köszönjük a szemléltetést, húzzál a picsába.

@Pipas: Szóval igen, ez a másik baj. Hogy van egyfajta értelmiség (/segg), aki ilyen. Ezt már nehezebb megoldani.

isssti 2011.12.13. 21:48:29

@PsychoCica (4zsiráf): Stílusod igen külvárosi: Árkádba-Rosszmannba elmegy -még akár biztonsági őr is lehetsz!

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.12.13. 21:49:12

@isssti: Na ugye, hogy nem attól függ!

Szóval ha kultúráltnak akarsz láccani, akkor viselkedj úgy, hátha valaki észreveszi.

Pipas 2011.12.13. 21:49:12

@dex.ion: Austrália? Nem, azt hiszem neked az sem jöne be, messze van...

Angliába nem megyek, esik az eső és különben is észak az nem jön be. Kanada... baromi hideg... Amerika... jah, csak ott egyre nagyobb a bunkózás. Talán egy amerikai kisváros... de az is messze van.

Hol beszélnek még angolul?

XCat 2011.12.13. 21:50:12

@isssti: De írni is, fogalmazni is tudok, ami láthatólag neked nem megy... sőt, röhejessé is csak akkor teszem magam, amikor én is úgy akarom. :) Neked ez sem megy.

Pipas 2011.12.13. 21:50:28

@PsychoCica (4zsiráf): Nem az "értelmiséggel" van baj, az uralkodó osztállyal.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.12.13. 21:51:17

@Pipas: Senkit nem nézek le. Tk. az előzmények sem számítanak.
Csupán a végeredmény- jóval a lehetőségeink alatt élünk, és ami még rosszabb- egyszerűen nem jó itt élni (nem véletlen, hogy aki tud menekül).
És ami a legrosszabb: semmi jele annak, hogy ez belátható időn belül megváltozna.
Sőt. A helyzet "fokozódik".

XCat 2011.12.13. 21:51:41

@atpijkamo: Bazdmeg.:DDDDDDDDDDD
Annyira, de annyira, de annyira :DDDDDDD

@Pipas: Az uralkodó osztály (ha orbánékra gondolsz, akik azért bőven nem az) olyan, amilyet megérdemlünk. És tényleg, teljesen olyan.

dex.ion 2011.12.13. 21:52:34

@Pipas: a világ nagy részén az a munkanyelv:)

XCat 2011.12.13. 21:53:05

@estrella negra: Nálad rosszabbodni fog. Erre nyugodtan vegyél mérget. :)

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.12.13. 21:54:38

@isssti: "azt írni "fasság" és egy alapvetően konszolidált társalgásban"

EL vagy tévedve. Milyen konszolidált társaságról beszélsz???

Egyébkén csaxólok, hogy nevezett vitapartnered nagyon finoman mondott véleményt, ha csak ezt a szót használta.

Ugyanarra a hozzászólásodra én is valami hasonlót akartam írni, de visszafogtam magam. Ezennel közlöm, hogy szerintem is fasság. Éz ez nálam egy hanygyányival erősebb véleményt jelent.

XCat 2011.12.13. 21:55:01

Tényleg esztike, te miért nem menekülsz?

XCat 2011.12.13. 21:56:21

@atpijkamo: Én rendesen írtam. :)

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.12.13. 21:57:02

@Pipas: "Hol beszélnek még angolul?"

Indiában. De ott meg baromi meleg van, meg monszun...

Pipas 2011.12.13. 21:58:43

@PsychoCica (4zsiráf): Nem, az előző bandát is beleveszem. És nem érdemeltük ki.

@dex.ion: Jah, munkanyelvnek nem rossz. Éltem is olyan országban, ahol mindenki megtanulta beszélni. Én viszont szeretnék viccet mesélni, kocsmában idegenekkel dumálni és "élni", nem csak a munkámat elvégezni.

Angolul és magyarul megy, németül nem. Ez van.

@estrella negra: Úgy van! És ennél még rosszabb, legjobban úgy látta megfogalmazva milyen állapotban van a magyar nemzet, hogy

"Maroknyi székely porlik, mint a szikla."

(igen, nem keverem össze a székelyeket a magyarokkal :)

dex.ion 2011.12.13. 21:59:26

@atpijkamo: meg olyan bőrszínű és mentalitású emberek, akik miatt elmennék innen...

Pipas 2011.12.13. 21:59:43

@atpijkamo: Pfűűű, indianokkal dolgoztam sokat. Noh, azt szerintem hagyjuk, az egy másik kultúra. :)

XCat 2011.12.13. 22:00:09

@atpijkamo: :)
Szerintem tökfeleslegesen neveled, gondolom a kedves mama valamelyik villában takarított, és hazahozta az öntudatot. :)

serfecs (törölt) 2011.12.13. 22:01:06

@William Kidd: mármint minek számoljak utána? 2011. van. Ha 2002-ben nyitott, akkor nincs még 10 éves. Vagy nem akkor nyitott?

isssti 2011.12.13. 22:01:43

@atpijkamo: Rosszul csavarod a szavakat - ennek így sehol semmi ok-okozati összefüggése nincs: ha nem értetted, amit mondtam, inkább hallgass - vagy fuss neki mégegyszer: annyira azért nem volt bonyolult...

XCat 2011.12.13. 22:03:17

@dex.ion: Hát jó, velem lehet vitatkozni. Oké, gondolkodjunk pártsemlegesen. Miből gondolod, hogy nem?

Lopnak? Lopnak. Mi lopunk? Mi is lopunk.
Hazudnak? Hazudnak. Mi hazudunk? Hazudunk hát.
Köcsög, aljas szemétládák az élet szinte összes látható területén? Azok. Hát mi? Mi is.
Nagy a pofájuk a semmire, vagy az alig valamire? Az. És nekünk? Nekünk is.
Szétmarnák egymás anyjának a picsáját 100 forintért? Szét ám. És mi? Simán.

Hol a különbség? :)
Várom az érveidet.

dex.ion 2011.12.13. 22:03:36

@Pipas: hát, igen, ez is érthető...sajnos vmit fel kell áldozni, ha olyan helyre mész, aminek a nyelvét nem beszéled anyanyelvi szinten:(

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.12.13. 22:04:00

@isssti: "Rosszul csavarod a szavakat"

Nem jellemző, benned lehet inkább a baj.

De megadom a lehetőséget, fejtsd ki az álláspontod, hátha mégis félreértettelek.

isssti 2011.12.13. 22:04:31

@atpijkamo: Rendkívül lebilincselő, amit írsz - de ha meg nem sértelek, engem sem le nem nyűgözöl, se meg nem győzöl -fájdalom! ;o)

dex.ion 2011.12.13. 22:05:58

@PsychoCica (4zsiráf): mielőtt az érveimet hallanád, meg kell egyeznünk abban, h mik az axiómák. ha neked azok, amiket leírtál, akkor a bőröd színétől függetlenül velük raklak egy polcra. nekem nem ezek, ezért elnézésedet kérem. no hát ez a különbség köztünk.

Pipas 2011.12.13. 22:06:18

@dex.ion: Nincs már időm még egy nyelvet rendesen megtanulni. A nyelv tökéletes ismerete viszont elengedhetetlen, anélkül boldogtalan, idegen, gyökértelen, magányos, szerencsétlen ember leszel. Akkor már inkább itthon nyomorgok.

Hé, lehet, hogy a haverjaim ezért nem akarnak dobbantani? Óóóóó....

XCat 2011.12.13. 22:07:42

@dex.ion: Ühüm, jó. Neked mik?

XCat 2011.12.13. 22:09:14

@dex.ion: Jah bocs, félrenyúltam... Pipasnak ment volna.

@Pipas: Szóval a TE érveidet várom. :D

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.12.13. 22:09:18

@Pipas: Akkor csak Angliát tudom ajánlani. Az időjárástól nem kell annyita félned, hó pl. csak ritkán esik. Viszont a kultűra mindenért kárpótol. Igazán beilleszkedni nem lehet, mert a kiejtésedről halálodig felismernek.

XCat 2011.12.13. 22:10:24

@Pipas: Majd homároztok. Én szintentartalak, neféjj. Atpi is.

Isssti meg majd elmagyarázza, miért vagytok faszok, hogy a honvágy se gyötörjön annyira. :))

XCat 2011.12.13. 22:11:46

@atpijkamo: Na és az, hogy az itteni átlagszinthez képest szemétdombokon laknak? Szerintem ezért semmi nem kárpótol.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.12.13. 22:12:00

@Pipas: "kocsmában idegenekkel dumálni és "élni", nem csak a munkámat elvégezni."

Akkor nem is értem, a német hogy merülhetett fel egyáltalán. Nem olvastad a világ legrövidebb könyvét? "A német humor ezer éve" Éppen most mérgelődtem egy jót, hogy mennyire, de mennyire kockafejűek.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.12.13. 22:13:11

Hahó emberek, nincs itt valami abapos? Lenne egy SAP állás.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.12.13. 22:15:15

@PsychoCica (4zsiráf): "szemétdombokon laknak"

Gyönyörű angol falvak vannak. Meg London. Meg a többi város. Nem tudom miről beszélsz.

Pipas 2011.12.13. 22:15:40

@PsychoCica (4zsiráf): Húúú, annál már többet ittam. Vissza tudnád idézni a kérdést? Kicsit szétszórt ez a pár sör. :)

@atpijkamo: Nem is annyira az időjárásról, inkább a napfényes órák számáról van szó. Lehúztam néhány évet Finnországban. :)

Amúgy a kiejtéssel sincs gond, az persze kicsit idegen, de a lényeg az, hogy tökéletesen értem/megértem amit mondanak. A Skót/Ír kiejtés jön be nagyon, azt még kedvelem is.

Ááááhh, lehet, hogy oda kellenem menni állandóra? Bárcsak lenne a cégnek állandó irodája, már holnap mennék. :)

Pipas 2011.12.13. 22:16:43

@atpijkamo: Úgy van! Nem véletlenül nem tudok németül. :)

XCat 2011.12.13. 22:16:45

@Pipas: A kérdés, hogy miért nem érdemeltük meg ökumené a politikusainkat, akik olyanok, amilyeneket megérdemlünk? :)

belekotyogok 2011.12.13. 22:18:13

@Seang Lee: amíg egy öblítőben nem okoz kárt, hogy lecsavarod-megszagolod, addig egy 4 ml-s szempillaspirálban már igen. -> könnyen beszárad, főleg ha nem csavarod vissza rendesen. Ha még esetleg hámsejteket, baktériumokat, vírusokat is hagysz a spirálon, még jobb, grátisz fícsör a gyanútlan vásárlónak.
A hasonlatod nem jó amúgy, mert az öblítőt úgy tudod kipróbálni, ha mosol. Innentől meg ez már rongálás.

Sajnos a legtöbb termék ilyen: csak otthon derül ki, hogy mit veszel. Az élelmiszerboltban is kipróbálsz minden újat? Belekanalazol a fagyiba, felbontasz egy csipszet, meglékeled a dinnyét, hisz te csak tudni akarod, hogy mit veszel...Az igény persze jogos, de lássuk be, ez nem egészen így működik.

XCat 2011.12.13. 22:19:24

@atpijkamo: Animacsi valamelyik másikon belinkelt egy cikket, hogy milyen egy átlagos lakás műszaki meg esztétikai állapota. Bár az gondolom londonban vonatkozott a külföldi kiadásra tartott lakásokra, de akkoris.

Most nincs időm keresgélni, de majd levadászom.

Pipas 2011.12.13. 22:19:48

@atpijkamo: C, C++, Qt, GTK, Linux -> New Zealand, Ausztrália, Anglia.

Indiai/Skót/Ír/kisvárosi Angol/falusi USA kiejtéssel beszélek. :)

Pipas 2011.12.13. 22:22:02

@PsychoCica (4zsiráf): "amilyeneket megérdemlünk?"

Megérdemeltük, megérdemeltük, de kegyelmet kérni csak lehet, nem? Vagy legalább egy fél év szabadságot kivehetnének nem? :)

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.12.13. 22:22:53

@Pipas: Nóórmális? Télen megy Finnországba? Akkor még a finnek is depressziósak.

Valszeg nem szaunáztál eleget, vagy ha igen, nem ittál elég sört hozzá.

És januárban el kell menni két hétre a Kanári szigetekre. Lomalla matka.

"Amúgy a kiejtéssel sincs gond"

A te kiejtéseddel. Mindig felismerik, hogy külföldi vagy. Száz év után is.

XCat 2011.12.13. 22:25:44

@Pipas: Nem hiszem, hogy jobb lenne. Évek óta hajtogatják, hogy változás kéne. Most nekiálltak változtatni, és mindenki szidja őket érte. Én is, mert hülyén csinálják, de hülye világban élünk.
Most már jobb lett volna úgy hagyni.

Pipas 2011.12.13. 22:26:58

@atpijkamo: Évekig voltam Finnországban. Majdnem mindig tél van, kivéve két hetet júliusban. ;)

"A te kiejtéseddel."

Már úgy értem, hogy három napot voltam Dunlinban és az első napon azt kérdezték, hogy "ugye már a sok éve vagy itt". Mindig is éreznék, hogy idegen vagyok, de a kommunikációt nem zavarja.

Jelenleg egyedül a Kínai angol kiejtéssel vannak gondjaim, azt nem minden esetben értem. :)

Pipas 2011.12.13. 22:28:34

@PsychoCica (4zsiráf): "Most nekiálltak változtatni, és mindenki szidja őket érte."

Én szurkolok nekik. Nem önzetlenül, de nagyon szurkolok. Tényleg csinálnak valamit... hát majd meglátjuk... de szurkolok.

XCat 2011.12.13. 22:30:54

@Pipas: Néró is csak azért gyújtatta fel rómát, mert újat akart építeni ahelyett a lepukkant szar helyett, ami volt. :)

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.12.13. 22:32:39

@Pipas: Tavasz: 3 hónap, nyár: 3 nap, ősz: 3 hónap, tél: 6 hónap.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.12.13. 22:34:23

@Pipas: "egyedül a Kínai angol kiejtéssel vannak gondjaim, azt nem minden esetben értem."

Cserébe gondolom ő se téged.

Próbálozz még a brazilokkal, ha szopni akarsz.

Pipas 2011.12.13. 22:35:43

@PsychoCica (4zsiráf): Ezer éves urban legend. Néró soha nem gyújtotta fel Rómát, viszont az újraépítésnél úgy tervezte/tette meg a várost, hogy a tüzek ne okozhassanak újra akkora kárt.

Néró zsarnok volt, de a város felégetése nem állt érdekében. A keresztényeket hibáztatta a város felgyújtásával, az politikailag érdekében állt és nyilvánvalóan nem volt igaz. Viszont nem gyújtotta/tatta fel a várost és nem is "gyönyörködött", őszintén elborzadt a szenvedésen és a halálon amit a tűz okozott.

allegravelli 2011.12.13. 22:36:40

PPP.
Posztoló prosztó picsa.

Pipas 2011.12.13. 22:40:47

@atpijkamo: Volt egy brazil kollégám, egész kultúráltan beszélt. Viszont cirka hat hónapon keresztül egy olyan kínai főnököm volt, aki kizárólag a jelen időt használta és nem ismerte a kérdő szórendet.

Anyám, mire a "te csinálod ezt" mondatból kiderült, hogy "mennyi idő alatt tudnád megcsinálni?", addigra eltelt két nap.

Mondom: "már megcsináltam", aztán a válasz: "oh, oké, good". Nem volt rá szükség, azért melóztam két napot, mert nem tudott kérdezni... majdnem leharaptam az asztal sarkát. :)

XCat 2011.12.13. 22:40:48

@Pipas: Nos ez azokat szerintem nem vigasztalta olyan nagyon, akik benneégtek. :)

Én nem voltam Néró, fogalmam sincs mi történt valójában. Hogy ki mit írt le, az egy dolog.

Pipas 2011.12.13. 22:45:37

@PsychoCica (4zsiráf): Óh, nem, érted a város volt veszélyes. Lehet tudni, hogy a "Néró felgyújtotta", az olyan, tudod, legenda.

Innen jön a "Nero" CD égető program is. Ne legyünk igazságtalanok. :)

Pipas 2011.12.13. 22:51:55

@atpijkamo: Hát nekem nem.

Másik sztori: Magyar kollégák kérdezik, hogy angolul mit jelent a "dzsü"? Mondom semmit, nincs "ü", lehetetlen. Mondják pedig van, percekig mondoggatta...

Mondom ki, a kínai csávó? Jah, az... Mondom az George lesz, azt szokta így mondani.

Haver elfehéredik, haverok röhögnek, mindenki jól szórakozik.

Mondom mi van? Haver a fehér arccal mondja, "kihúzogattam az összes fiókot, azt mondtam, hogy sehol nincs, nem találom".

Azt is mondta, hogy a kínai csávó úgy távozott, mint aki érti, hogy itt nincs "dzsü". :)))

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.12.13. 23:04:56

@atpijkamo: Ex cathedra kijelenteni, amit isssti írt, valószínűleg túlzás. De sajnos van benne valami. Én is jobb szeretek ott vásárolni, ahol nem csüngenek a norvégok családostul a bejáratnál, nem a susogós az uralkodó viselet odabenn, és nincs tele a szája minden második szembejövőnek valamivel.

XCat 2011.12.13. 23:18:23

@Pipas: Én mán öreg vatyok, énmáncsak azt hiszem el, amit látyok... de nemlátyok:(

XCat 2011.12.13. 23:19:28

@estrella negra: issstinek te exkatedra proli lennél. Én már nem biztos, de fene tudja. :D

Pipas 2011.12.13. 23:23:33

@PsychoCica (4zsiráf): Jogos, én is. Akkor ne higyjünk el legendákat. :)

2011.12.14. 07:41:29

@Horváth Lajos: a múltkor elmentem kurvázni, a csaj lepippantott, a strigónak mondtam, hogy még gyakoroltasson egy kicsit, mert ez elég halovány, a csaj kapott egy maflást, én meg mégegyszer próbálkozhattam..... de nem telt le a várakozási idő...

bobby 2011.12.14. 09:58:54

"Mondtam neki hogy nincs kiírva a sminkeknél hogy csak a tesztereket szabad használni"

Az sincs kiírva, hogy ne szarj a padlóra.

Azhát 2011.12.14. 10:39:27

"Kíváncsi vagyok az Önök véleményére!"

Ritka nagy p*csa vagy.
Remélem ezek után csak olyan terméket fogsz megvenni bármilyen boltban, amit valaki már "kipróbált"...

SarahConnor 2011.12.14. 10:42:09

@isssti: Nyilván van összefüggés, környék és az ott fellelhető emberek (lásd: biztonságiak) tekintetében. Viszont minden bunkoid tahó viselkedésén lehet rontani, posztoló bemutatta, hogyan.

epeficam 2011.12.14. 11:08:25

Hibázott, cirkuszolt, kifizette, ordítozott. Hol itt a probléma?

EnciXD 2011.12.14. 12:27:01

Nem olvastam végig, mert nagyon hosszú, de biztos megérdemelte amit kapott... :D

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.12.14. 13:12:29

@EnciXD: Én sem, de minek lop, aki nem tud?
@epeficam: Nem hibázott, lopott, és megsértődött, mert emiatt frusztrálták. Ilyen hülye lesz az, akinek az anyja kölyökkorában kifizetetlen kiflivel meg csokival tömi be a száját a hipermarkecben, hogy nyugodtan soppingolhasson, ne kelljen a büdös kölyökkel foglalkozni. Aki megsérti a társadalmi írott(!) normákat is, annak normakövető rendszerben semmi panasza sem lehetne.

budahazyj 2011.12.14. 17:08:09

Mancika! En ugy talalom Magacska szopni jar a Rossmann-ba.

KoK 2011.12.14. 21:14:01

A kommenteket nem olvastam, a posztnak is alaposan csak az első pár bekezdését, a többit átfutottam.
...
Ha ennyire otthon van az eladásban és a sminktermékek vásárlásában is a posztoló, akkor ugyan hogy keverheti össsze a "pirosmatricás" terméket a TESTER feliratúval.
És nincs kiírva, hogy nem lehet kipróbálni ezeket??? SEHOL sem lehet, mert ha bármelyiket lehetne, akkor mi értelme lenne a testernek? És vajon ki szeretne 10-20-60 ember által kipróbált, használt terméket megvásárolni? Még szép, hogy kifizettették.
1200 (!) forint egy szempillaspirálért? Skandallum!!! A tényleg jó minőségű 3-4000 forintnál kezdődik.
És ebből posztot ír, ahelyett, hogy befogná a boltban és egyébként... jesszus...

Leonine 2011.12.14. 22:38:38

@isssti: nem buktam le, csak általában úgy vagyok a dolgokkal, hogy amiről nem tudok, az nem fáj. Eddig úgy gondoltam, hogy hozzám hasonlóan mindenki más is a kezén próbálgatja. De most, hogy tudom, hogy nem így van, már kicsit frusztrál, még akkor is, ha én csak a kezemen próbálom. Lehet, hogy beteges dolog, de ez van (anyukám kórházban dolgozik, én már mindenben potenciális fertőzést látok :))

Elég érzékeny a lelkem az ilyen dolgokra, a gyomrom is felfordul, amikor a drága kollégáim reggelente a buszról/metróról leszállva, kézmosás nélkül ülnek le az irodában reggelizni.

Vagy amikor valaki nem teszi a szája elé a kezét és szanaszét tüsszenti a buszt! Grrrr....

dex.ion 2011.12.14. 22:41:29

@Leonine: múltkor velem is megfordult a világ, mikor a kollega leejtette a felvágottat, és utána megette. jó, nem a földre esett, hanem egy tetemre, ilyen ez a hullaházi meló, na de akkor is.

Azúrkék égbolt (törölt) 2011.12.15. 01:35:53

@dex.ion: De ha nem esik a felnyitott holttestbe és nem kell kikotorászni a szervek közül, hanem csak rá esik attól még ehető a parizer, pláne ha ruhában van a delikvens. Főleg, ha figyelembe vesszük milyen eseményeken megy keresztül szegény állati belsőség, mire az asztalunkra érkezik, bizony a hullaház kismiska.
;)

Leonine 2011.12.15. 07:02:29

@dex.ion: @Azúrkék égbolt: jajjj, nem vagytok normálisak! :D

Ilyen embertelen időben, hajnalok hajnalán nem jellemző, hogy sokat mosolyognék, de sikerült megnevettetnetek, köszönöm! :)

pinkfloyd 2011.12.15. 11:43:58

Tudom mi az a aspirál (bár szerencsére még nem éreztem) és tudom mi az a szempilla. De mi franc az a szempillaspirál?! Azt a leborult szivar végét!

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.12.15. 12:13:40

@pinkfloyd: Szempilla + aspirál = szeretne dús szempillát, ezért ellopja a szempillafestéket a boltból.

Azúrkék égbolt (törölt) 2011.12.15. 12:17:44

-Doktor úr, kérem! Ön helyezte fel a spirált a nejemnek? Igen? Akkor most legyen kedves leszedni rólam.

o.O

venszivar 2011.12.15. 17:18:58

@pinkfloyd: szió ! én az aspirált nem "vágom". A szempilla spirált, már tízen éves koromba, láttam, tudtam mire való.
"csak" azért szólok, mert a "leborult szivar végéhez" SINCS SEMMI KÖZE :):D
Egy nő maceszt ken a szempillájára, hogy az dúsabb legyen s feltűnő, dús, festett....., de előtte szempilla pödrővel illik "fel állítani" !
Megérdemlek egy konyakot + egy szivart.:)

2011.12.19. 11:57:25

Ez az igazi direktmarketing. :D

judit74bp 2012.01.01. 11:32:46

Annyira értelmetlen és túlbonyolított dologról van szó...
Ha 12 éve ott vásárol akkor ne mondja nekem senki, hogy nem tud különbséget tenni teszter és nem teszter között.

Ilyenkor meg kell magában vizsgálnia, hogy "Esetleg valamilyen szinten hibás vagyok-e?" Ha nem vagyok hibás, akkor előjöhetek a panaszommal.

Egyébként a stílus lehet hogy felháborító volt, de ez nem zsarolás volt, hanem csak lekezelő stílusban a következményeket ismertette.

Egyszerűbb lett volna annyit mondani, hogy bizonyítsa be az állítását .

Buék

DViki 2012.04.11. 15:46:01

1:a szempillaspiráloknak nincs tesztere,pont higiéniai okok miatt.Pl:ha valakinek kötőhártya gyulladása van és kipróbálja én spec. nem szeretném elkapni.
2:amely termékeknek van tesztere,a termék előtt megtalálható.
3:a vásárlói tájékoztatón -minden Rossmannban a bejáratnál- olvasható:a nem "teszter" feliratú termékek használata fizetési-vagy-kártérítési kötelességet von maga után...
4:a biztonsági őr feladata ilyen esetben:ha a vásárló a termék használata után nem óhajtja mégsem megvásárolni a terméket,erről jegyzőkönyvet kell írnia,és elmondania,hogy ha ez még egyszer előfordul,jogában áll feljelentést tenni rongálásért a rendőrségen.
Hát ez a helyzet.
süti beállítások módosítása