Tékozló Homár

Az egész Rossmannal megküzdött egy szempillaspirál miatt

2011.12.13. 11:51 | jackyll | 354 komment

Kis híja, hogy nem történt vérontás, miután naiv vásárló véletlenül kipróbált egy nem teszter szempillaspirált az Árkád Rossmannban, de a teljes személyzet így is felvonult. A kiskereskedelmi áron 1200 forintért árult spirál akár 5-600 forintra is visszavághatta volna az idei, gondolom alapból nem túl vidám forgalmat, ugrott volna a karácsonyi bónusz az egész cégvezetésnek. A végtelennek tűnő rendőrséggel fenyegetésnek végül meg lett az eredménye, naiv ügyfél végül kifizette.

A tegnapi napon áldozata lettem egy unatkozó, rossz indulatú, paranoiás biztonsági őr fontoskádásának, aki hónapok óta börtönőr stílusban beszél az illatszer üzletben termékeket kipróbáló vevőkkel. Mivel gyakran járok az Árkád Rossmann üzletébe, többször tanúja voltam az őr marketing romboló viselkedésének, de most engem is megzsarolt, pedig az egyetlen bűnöm az volt, hogy kipróbáltam egy szempillaspirált, amiről azt hittem hogy teszter. A cég ügyfélszolgálatára írt levelem, melyre még nem kaptam választ, bemásolom a levél aljára.

Üdvözlettel:
egy jóhiszemű vásárló

Tisztelt Vezetőség!

Sajnálatos, üzletpolitikájuktól eltérő, személyiségi jogokat sértő esetnek voltam áldozata a mai napon (2011.12.11.) a budapesti Árkád üzletközpontban található Rossmann üzletben. Több mint 10 éve vagyok törzsvásárlója konkrétan ennek az üzletnek, de ilyen megaláztatásban még soha nem volt részem, sem Önöknél, sem máshol.

Bementem jóhiszemű vásárlóként szempillaspirált vásárolni. Mire kiválasztottam a számomra legmegfelelőbbet, vásárlás előtt a tükörben -mely közvetlenül a spirálok mellett volt- kipróbáltam a felső szempilláim végén a piros matricával jelölt teszter terméket, hogy bizonyosságot nyerjek, hogy nem tapasztja össze a szempillákat. Mint utólag kiderült, a piros matrica a termék része és nem teszter termékről volt szó. (Egyébként a termék nem volt sem becsomagolva, sem leragasztva.)

Miközben a kezemben volt a termék, a biztonsági őr hölgy katonákhoz illő stílusban rám szólt: -Ugye azt megveszi? Mivel még nem voltam teljesen biztos hogy megveszem, őszintén válaszoltam, hogy: -Még nem tudom. Erre megzsarolt, hogy jobban teszem ha kifizetem a terméket, mert különben rendőrségi feljelentést tesz ellenem rongálásért!!! Fontos hozzáfűzni való, hogy több mint 10 éve az Önök boltjában és máshol is számtalanszor látok példát, hogy a vevő kipróbálja a szemspirált!

Ezután még próbált győzködni megalázó stílusban az igazáról, többször elismételte a zsarolást, hogy rongálásért feljelent ha nem veszem meg és végül mondtam hogy rendben, megveszem a terméket. Elindultam a pénztárhoz, kitettem a csokoládék közé a szemspirált és az üres kosarat visszatettem, ki akartam menni az üzletből, mert éreztem hogy engem itt megzsaroltak és rá akarnak kényszeríteni hogy vegyek meg valamit amiben még nem vagyok biztos. De az undok stílus és a zsarolás egyértelművé tette hogy nem fogom megvenni a terméket és soha Önöktől nem vásárolok semmit. De az egész Árkád Üzletközponttól is elvette a kedvemet.

Ki akartam menni az ajtón de elém állt az őr hölgy és egyértelműen elzárta előlem a kifelé vezető utat. Pont úgy viselkedett, mintha legalábbis loptam volna, úgy viselkedett és beszélt velem, mint egy bűnözővel! Elém állt, nem engedett kimenni és újra megzsarolt, hogy vegyem meg a terméket, vagy kezdi írni a jegyzőkönyvet! A nagy megaláztatottság érzésén túl nevetségesnek és abszurdnak találtam a helyzetet, és örültem hogy találkozhatok az üzletvezetővel és elmondhatom neki hogy micsoda üzletrontó biztonsági őrük van. Ezért beleegyeztem hogy menjünk hátra a raktár helyiségbe az üzletvezetőhöz ahol rendőrségi jegyzőkönyvet írnak majd a "rongálási" esetemről.

További hosszú percekig beszélgettünk egy másik, raktáros fiúnak kinéző úrral együtt, mindketten próbáltak rávenni hogy vegyem meg a terméket. Én azt hittem az üzletvezetőre várunk ilyen sokáig, de mint kiderült az a másik úr az üzletvezető, tehát konkrét céljuk volt hogy engem rávegyenek a termék megvásárlására, ilyen zsarolással és lelki terrorral, személyiségi jogom megsértésével. (Még ők türelmetlenkedtek a raktárban hogy jaj, nincs idejük erre, döntsem el hogy mit szeretnék pedig hosszú percekig csak arra vártam hogy feljelentsenek rongálásért, hiszen azért mentünk hátra.)

Az üzletvezető nagyon keveset beszélt és látszott hogy nincsenek jogi ismeretei, de üzleti érzéke sem, ha valóban minden embert aki hozzányúl a sminkekhez feljelentenek, vagy megzsarolnak ott a raktárhelyiségben. Mondtam neki hogy nincs kiírva a sminkeknél hogy csak a tesztereket szabad használni, erre azzal érvelt hogy a bejáratnál valahol ki van írva. Tehát nem feltűnő helyen és semmiképpen sem gyakorlatias módon a sminkeknél, hiszen hosszú évekig ebben a konkrét üzletben is használták a vásárlók a nem teszter termékeket kipróbálásra.

A biztonsági őr hölgy rendkívüli rosszindulatot feltételezve rólam, azt mondta hogy festegettem magam, pedig csak a fél szempillám végén próbáltam ki a terméket, amit ő is láthatott. Csak mert sok időt töltöttem a sminkeknél -de persze közben egyetlen szót sem szólt hogy szabályváltozás van és ne próbáljam ki véletlenül sem- azt gondolta talán, hogy azért mentem be a boltba hogy kisminkeljem magam.

És amikor eljött mögöttem a festék próbálása közben, megálltam, nehogy valaki meglökjön a precíz tevékenységemben. Azt hitte hogy azért álltam meg mert észrevettem hogy ő az. Tehát rossz indulatú, paranoiás gondolkodást mutatott, eszébe sem jutott hogy figyelmességből mindenkinek utat engedek magam mögött. Azt mondta hogy ő csak a munkáját végzi és ők ezt a szemspirált már nem tudják eladni másnak, mert ha hagynák kipróbálni a termékeket akkor mindenféle bőrbetegségek terjednének, mert ez nem higiénikus. (Ezzel érvelt, nem gondolván, hogy a teszter termékek amiket valóban sokan használnak és valóban a bőrfelszínen, ha betegségeket terjesztenének vége lenne a bolti smink értékesítésnek. Illetve, más boltokban sem tesznek rongálásért feljelentést ha felpróbálok pl. egy fürdőruhát.)

Mivel nem volt túl sok időm, kénytelen voltam engedni a rossz indulatú biztonsági őr hölgy zsarolásának és kifizettem a szempillaspirált, amely 1200 Ft-ba(!) került. Mivel éreztem hogy erősen meg vagyok zsarolva és személyiségi jogom sérült, hangosan közvetítettem a vásárlóknak hogy mi történik, sajnos olyan ideges lettem hogy kihozták belőlem azt a hangerőt ami nem kulturált emberhez méltó. Ilyen még soha nem történt velem és csakis a helyzet okolható ezért!

Mivel nem keveset dolgoztam én is sikeres eladóként, promóterként, üzletvezetőként és mindig a kedvesség volt a fő erényem, tudom, mit jelent egy bolt jó hírneve és hogy mindig a vevőnek van igaza. Elképzelhetetlennek tartom ezt a bánásmódot és a törvénysértést egy jóhiszemű Törzsvásárlóval szemben! Ráadásul én egy fiatal, ápolt nő vagyok, nem egy hajléktalan bűnöző, vagy szórakozó tinédzser akiről bármi rosszat feltételezhet az ember. (A pénztárnál meg is mutattam a majdnem teli pontgyűjtő füzetemet, hogy bizonyítsam hogy törzsvásárló vagyok.)

A barátaim szerint feltétlenül bírósági ügyet kellene csinálnom ebből az esetből, mert sem a Fogyasztóvédelem, sem magánszemély nem engedhet el maga mellett ekkora sértést, ilyen bűnözőkhöz való bánásmódot és erkölcsi megaláztatást! A zsarolást komolyan kezeli a törvény és azt is ha nem engednek ki valakit egy helyiségből. Valamint, a többi jóhiszemű vásárlóval szemben sem szabadna hogy így lépjen fel az őr és cinkosa, az üzletvezető!

Kíváncsi vagyok az Önök véleményére!

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.12.13. 11:56:07

" A végtelennek tűnő rendőrséggel fenyegetésnek végül meg lett az eredménye, naiv ügyfél végül kifizette."
Hívhatták volna, főleg, ha esetleg készítesz egy kis hangfelvételt :D

" soha Önöktől nem vásárolok semmit. De az egész Árkád Üzletközponttól is elvette a kedvemet."
És a várostól! Az országtól! A világtól! :D

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.12.13. 11:56:23

Tisztelt Áruház!

Kipróbáltam ... hukkk ... egy piros kereszttel megejjelölt termékket ... hukk ... asszondja unikumot ...

Koholmány 2011.12.13. 12:01:08

Ennyit írni úgy hogy igazad sincsen?!? Gratulálok.
"Mivel nem keveset dolgoztam én is sikeres eladóként, promóterként, üzletvezetőként"
Ehhez is csak gratulálni tudok.

serfecs (törölt) 2011.12.13. 12:01:35

"Több mint 10 éve vagyok törzsvásárlója konkrétan ennek az üzletnek"

Konkrétan ez az üzlet még nincs 10 éves, minthogy az Árkád 2002-ben nyitott...

Rosszindulatú Vászka 2011.12.13. 12:02:59

"...és végül mondtam hogy rendben, megveszem a terméket. Elindultam a pénztárhoz, kitettem a csokoládék közé a szemspirált és az üres kosarat visszatettem, ki akartam menni az üzletből, mert éreztem hogy engem itt megzsaroltak és rá akarnak kényszeríteni hogy vegyek meg valamit amiben még nem vagyok biztos."

És akkor ezt most így hogy?

England win The Ashes! 2011.12.13. 12:03:16

Egyszer engem is inzultáltak a Rossmannban, mert felpróbáltam egy kotont, de végül nem kellett, mert szorított. Na oda se megyek többet!

A_blogger 2011.12.13. 12:03:32

a hangnem és viselkedés abszolút nem volt jogos. én beírtam volna a panaszkönyvbe. de aki már tíz éve vásárol ugyanott, tudhatná, hogy próbálni csak a teszter terméket.

Prof. azsiráf.PhD. 2011.12.13. 12:04:08

na végre egy nőknek való poszt.

a posztolót lehet mán? mindegy is.

szóval amire rá van írva hogy teszter, az teszter, amire nincs ráírva hogy teszter, az meg nem teszter.

amúgy meg ne kennyen minden szart magára a posztoló, mer olyan kötőhártyagyulladást kap, hogy csak búvárszemüvegben mehet ki az uccára három hétig.

XCat 2011.12.13. 12:04:17

De hogy próbálja ki? Be vannak csomagolva. A teszter az, amin nincs fólia.

ámbátor 2011.12.13. 12:07:23

"Ráadásul én egy fiatal, ápolt nő vagyok, nem egy hajléktalan bűnöző, vagy szórakozó tinédzser akiről bármi rosszat feltételezhet az ember."
Meg egy kivagyi, felfuvalkodott senki. Szerintem.

XCat 2011.12.13. 12:07:33

Ez kurvahosszú. Mi van benne?

serfecs (törölt) 2011.12.13. 12:07:57

Lehet, hogy rossz az én indulatom is, de nem értem:
1. Először azzal érvel, hogy azt hitte, teszter, aztán azzal, hogy mások is kipróbálnak nem tesztert.
2. Azt mondja, oké, megveszi a terméket, aztán mégis megpróbál elsunnyogni.
Erősen sántít.

XCat 2011.12.13. 12:08:54

@ámbátor: A felfuvalkodott senkizés a felfuvalkodott senkik szokása... szerintem, meg általában.

Itt mi az isten van gyerekek? Én vagyok belassulva, vagy nagyon pörög a homar?

FDToth 2011.12.13. 12:10:17

ÉN múltkor a DM-ben akartam kipróbálni egy gagyi kis eau de toilette-et, de nem volt teszter, így hát kibontottam egy originált, hogy megszaglásszam. ott is termett a biztonsági őr, hogy mit képzelek magamról, kiniytok egy terméket. Visszakérdeztem, hogy akkor hogyan vegyem meg, ha nem tudom milyen az illata és teszter sincsen. Aszogya, nézzem meg máshol h milyen az illata és jöjjek vissza... azóta abban a DM-ben nem vásárolok, mást nem tudok tenni...

serfecs (törölt) 2011.12.13. 12:10:40

@ámbátor: aki kipróbál egy 1200 Forintos szempillaspirált, az bármire képes... Szerintem ennyiért még a tescoban sem kapni, pedig ott már láttam 2 db-os TS fogkefét 40 forintért is...

XCat 2011.12.13. 12:11:35

Na elolvastam. Hát a kislány nem egy észlény. Meg megvehette volna azt a szart, de biztos ráért.

Leonine 2011.12.13. 12:12:04

@PsychoCica (4zsiráf): szempillaspirálon elég ritkán látni fóliát. Remélem, nem mindegyik teszter, mert akkor már évek óta tesztert veszek. :)

XCat 2011.12.13. 12:12:51

@FDToth: Nekik kell olyankor kifiztni. Igaza volt egyébként, csomagolt cuccot nem bontogatunk.
Ha nincs teszter és nem ismerjük, veszünk máshol, ahol van.

XCat 2011.12.13. 12:13:56

@Leonine: Szerintem én láttam már.. mondjuk nem használok, de úgy rémlik.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.12.13. 12:15:15

Azt mondjuk nem értem, spirált szétnyitogatni miért rongálás, ha nincs rajta fólia, de ilyen alapon engem már rég tarkón lőttek volna. Legutóbb 5-6 darabot lazán szétcsavarásztam, hogy lássam melyiknek milyen keféje van, mert háklim a normális keféjű spirál. Biztiőr egy szót se szólt, csak szemmel tartott, nehogy véletlenül egy a táskámban landoljon a kosár helyett.

Abban viszont szevasz igazuk van, hogy ha már végigkented vele a pillád, meg kéne venni. Ez ugyanolyan, mint az összefogdosott étel vagy ha teszem azt valaki olyan zsírparaszt, hogy fehérnemű alsót nem a már meglévőre húzza rá, hanem csak úgy natúrban. Utána visszarakja, és elvárja, hogy más meg megvegye?
Kencéknél alapból húzós, szemedre-szádra kened, bőszen érintkezhet nyálkahártyával. Nem mindegy, hogy a te tegnapi csipáddal kűzd az immunrendszered vagy Kalányos Józsefné Marika 6 hetes árpavírusával.
Mindenesetre TESZTERT NEM KIRAKNI, JÓL MEGALAPOZOTT INDOK NÉLKÜL SZEMÉTKEDNI A VÁSÁRLÓKKAL BIG NO-NO.

XCat 2011.12.13. 12:16:00

Gondoltatok már arra, hogy a homározás meg a blogolás úgyáltalábanvéve kurvára értelmetlen?

Meghasonlottam. :(

Horváth Lajos,kőmíves, bisztonsági őr 2011.12.13. 12:16:02

A mútkor elmentem kurvázni. Nagyba szopatok,de valami mégse vót az igazi.Mondom a kurvenkának: "akkor ez most egy teszt vót, nem jól dógozol, takarodj ki a kocsiból" Jött is a stigó, de az nem vót ilyen köcsög,kedves vót meg ügyfélbarát. Mondjuk azért szétcsapta az arcomat,de hát ki sértődik meg ilyeneken?

XCat 2011.12.13. 12:17:27

@neccharisnyás útonálló: Lehet az volt a baja, hogy magára kente.
Monnyuk tökmindegy, bontottat a kutya sem vesz meg.

Prof. azsiráf.PhD. 2011.12.13. 12:19:32

@Horváth Lajos: volt a fenekén "Teszter" pecsét? mer ha igen, akkor téged átvágtak.

Sasfióka 2011.12.13. 12:19:42

A rongálás jogos, a termék megvásárlásának lehetősége pedig kedvezmény volt a biztonsági őrtől.
Ebben az esetben - amely valószínűleg a bejáratnál fel is van tüntetve - kötelező lett volna a rendőrségi feljelentés. Itt nincs szó jóhiszeműségről (kitett egy terméket a csokoládéknál...).
Az pedig, hogy más mit csinál, téged, kedves posztoló, semmire nem jogosít fel. Még arra sem, hogy fingjál. (Ja bocs, a nők amúgy sem pukiznak.)

Elég jól megúsztad a dolgot. Ha valóban rendőrt hív és feljelent, a jelenlegi szabályozás szerint akár pár nap elzárással is végződhetett volna a történeted.

A stílus ami nem volt oké. De a "jogossága" az eljárásnak rendben volt.

XCat 2011.12.13. 12:19:50

@Horváth Lajos: Képzeld, egyszer láttam egy valódi, élő stricit. Ez vót neki a foglalkozásja. De nem nagyon értettem, nem tűnt verekedősnek, egy ilyen 20 év körüli lenyalt hajú, egyszálbelű nyüzügét képzelj el, elég olcsó cuccokban.
Ránézésre makszimum árufeltöltőnek néztem volna tecsóba.
Na azóta nem értem, miért mondják ezekre, hogy veszélyesek.

FDToth 2011.12.13. 12:20:35

@PsychoCica (4zsiráf): ez tévhit. Gondolom nem ismered pontosan az ehhez kapcsolódó rendeleteket, jogszabályokat.
Dehogy kell nekik kifizetni, átminősítik teszternek és kész... a kifizetős dumát kb. olyan emberek veszik be, akik agyilag zoknik és gyámoltalanok...
én dolgoztam Rossmannban és abban az üzletben - mivel tudták nagyon is jól, hogy miket szabad és miket nem - mindig originál cuccot bontottunk fel, ha nem volt teszter. egy gyártó nem fog tökölődni egyetlenegy terméken, ami tezsterré válik.. a gyártó képviselői pedig csak az agyukat játsszák, amikor balhéznak kibontott cuccok miatt egy szerintük kis csicska bolti alkalmazottal..

A_blogger 2011.12.13. 12:20:44

@ámbátor: jah, érdekes, hogy tolvaj csak rosszul öltözött hajléktalan, brazil vendégmunkás és öreg alkesz lehet. sztereotipizál a poszter.

Leonine 2011.12.13. 12:22:53

"a teszter termékek amiket valóban sokan használnak és valóban a bőrfelszínen, ha betegségeket terjesztenének vége lenne a bolti smink értékesítésnek. Illetve, más boltokban sem tesznek rongálásért feljelentést ha felpróbálok pl. egy fürdőruhát."

Komolyan, ember, normális vagy? Fürdőruhát fehérneműre próbálunk. Ha nem arra teszed, paraszt és undorító is vagy. A teszterként kitett sminkcuccokat is csak a kezeden próbálgasd. Ott látod a színét, látod, hogy mennyire mosódik el stb.

Szerinted ha ki van téve egy rúzs teszternek, azzal mit kell csinálni? 50 különböző száj próbálgatja egymás után? Nem sminkelni kell a teszterrel, húzol egy csíkot a kezeden, és kész.

A szempillaspirálból meg ne 1000 Ft-osat vegyél, akkor nem fogja összetapasztani a szempilláidat!

Az biztos, hogy soha többé nem próbálok ki semmilyen tesztert. Eddig azt hittem, egyértelmű, hogy nem használjuk őket szájon, szemen stb. Éljen a herpesz, használjatok csak egy rúzst százan! :)

Ezek után érdekes kérdés lehet, hogy vajon mi alapján választ tampont a mélyen tisztelt posztoló...

XCat 2011.12.13. 12:23:43

@FDToth: Lehetséges... tényleg nem ismerem. Nem is érdekelnek.

Szerintem logikailag teljesen rendben van az, hogy van egy ojjektum, ahol vegyszarokat árulnak szépen becsomálva, amiket meg lehet venni, akkor ha azokat megvétel nélkül használja, én már nem fogom megvenni. Más sem.
Innentől az ojjektumnak hót mindegy, hogy ellopom vagy otthagyom. Mondjuk készletben megmarad, de akkor is.

Tahóság.

Leonine 2011.12.13. 12:26:15

@PsychoCica (4zsiráf): lehet, hogy egy-kettő fóliázva van, de többnyire nem. Maximum egy matrica van a kupakjánál, ami elszakad az első nyitáskor.

XCat 2011.12.13. 12:26:18

@Leonine: Én szájon szoktam... a kezemen tökmás színe van. Lehet hogy parasztság, de kurvadrágák a ruzsekok ahhoz, hogy megvegyek tizet, aztán majd valamelyik csak jó lesz. Különben barcsinőktől is kölcsönkértük néha egymásét, megbódogult ifjúkoromban... de az is tény, hogy herpeszem is azóta van csak. :D

Horváth Lajos,kőmíves, bisztonsági őr 2011.12.13. 12:27:33

@PsychoCica (4zsiráf):
nem tudom milyen strici lehetett az. mifelénk csak börtönviselt, kopasz, 120+ kilós cigányok mehetnek stricinek. aki nem rendelkezik ezekkel az adottságokkal, az szépen elfelejtheti eme remek szakmát

XCat 2011.12.13. 12:28:03

@Leonine: De mondjuk ennyi erővel egy nem rendesen elmosogatott pohártól is kaphatsz herpeszt akármelyik szórakozóhelyen.
Pultos ismerős mondta, hogy van mosogatáshoz valami vegyszar ami mindent leszed, de azt nem használják, mert drága. Úgyhgy sima vízzel elöblítés van ha nem rúzsfoltos valami.

XCat 2011.12.13. 12:29:36

@Horváth Lajos: Hát négy ember próbálta megmagyarázni neki hogy miért akar hülyeséget, de nem nagyon akarta érteni... lehet hogy ez egy alulfejlett strici volt.

Leonine 2011.12.13. 12:33:16

@PsychoCica (4zsiráf): az egy dolog, hogy a barátnődtől elkéred, de mivel őt ismered, és tudod róla, hogy nincsenek gondjai a higiéniával, megteheted. Vele iszol üdítőt egy pohárból is, ha úgy adódik. De azért megnézném, miféle emberkék használják a tesztereket nap mint nap. Biztos, hogy naponta legalább egy akad, akit ha látnál, nem próbálnád ki utána! :)

Nekem nem lenne gusztusom a számon kipróbálni a rúzst, akármilyen drága is. Nekem ez ugyanaz a kategória, mintha bugyit kellene más után próbálgatnom.

FDToth 2011.12.13. 12:33:58

@PsychoCica (4zsiráf): Tahóság kérlek szépen az, hogy az üzletben a dolgozók nem tesznek ki tesztert minden olyan termékből, amiből a gyártó képviselője kéri.
Gondolom nem kell ecsetelnem, hogy miért nincsen teszter sok, hasonló terméket felvonultató boltban... kedves alkalmazottak:)
persze nem kötelező ott venni, de azért, mert kibontasz egy terméket, amiből nincsen teszter, ott nincsen rendőrségi eljárás meg semmi sem. az más, ha olyat bontasz ki, amiből van teszter, az már bunkóság, de itt sincs rendőrség.
Azt kell megérteni, hogy a forgalmazónak, gyártónak qrvára nem számít 1-2 pl. üveg parfüm veszteség. az 0. csak a nagyon túlbuzgó, primitív 8 általánost végzett területi képviselők rágódnak ezeken... a vagyonőrök fele pedig lecsúszott alkoholista/dohányos ember, aki így próbál többnek látszani, mint ami...

Horváth Lajos,kőmíves, bisztonsági őr 2011.12.13. 12:34:21

@PsychoCica (4zsiráf):
áááááá ez valami tanuló strici vót. egy gyakorlott strici ilyenkor mán elővette vóna a pillangót/dzsungelvágót/baltát, vagy csak szimplán megüti őket

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.12.13. 12:34:40

@Sasfióka: Elképzelem, ahogy 2 nap magánzárkára ítélik, majd bevágják hozzá a megkezdett szempillaspirált, hogy márpedig a bent töltött idő alatt neki ezt el kell használnia, ha törik, ha szakad.

Leonine 2011.12.13. 12:36:07

@PsychoCica (4zsiráf): végülis van benne igazság, tényleg bárhol elkaphatsz herpeszt. De csak azért, mert nem tudod kivédeni az összes lehetőséget, inkább azzal sem foglalkozol, amit megakadályozhatnál?

Lehet, hogy paranoiás vagyok, de ha tudom, igyekszem kerülni az ilyen helyzeteket.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.12.13. 12:36:39

@PsychoCica (4zsiráf): Mert ott figyel a Glock a susogós zsebében. Mióta feltalálták a miniatűr tűzfegyvereket, nem kell bátorság a "veszélyes alak" imidzshez.

Prof. azsiráf.PhD. 2011.12.13. 12:38:38

@PsychoCica (4zsiráf): van náluk kés, aztán nem csak körmöt piszkálnak vele.

amúgy meg lehet h én vagyok a hülye, de sose próbáltam fel bugyit vásárlás előtt. ránézek, tudom hogy passzol-e vagy sem oszt kész. méret is rá van írva.

2011.12.13. 12:38:52

ha valaki elolvasta 3 mondatban foglalja már össze

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.12.13. 12:39:02

@Leonine: Nem ér. Abból küldenek mintát postán vagy tinimagazinhoz csomagolva.

Rosszindulatú Vászka 2011.12.13. 12:39:31

@PsychoCica (4zsiráf): ezt jó tudni. Mostmá értem mért jön annyi furcsa csúnya szavak a szádbúl. Lehet, hogy nem is a te hibád, hanem valami egzotikus nevű vírulens bakterológiák okozzák aztat neked belőled.

XCat 2011.12.13. 12:39:55

@Leonine: Mondjuk ez is igaz, de ez ilyen civilizációs kockázat. Mielőtt kihozzák a kaját sem tudod, hogy nem előtte kakilt-e a szakács, és mosott-e praclit.
Múltkor vettem zsemlét, kiskölykök kicsit szottyosan, csodálkozott befelé a zsemlésizébe (az a lyuk ahonnan ki lehet szedni, nemtudom mi a neve), aztán egyszercsak tüssz egy szép nagyot. Rá a zsemlére.
Anyuka lángvörösen rángatta el onnan.
:)

@FDToth: Hát én konkrétan aszittem, hogy ahol nincs teszter, ott 1. elfigy, 2. a dolgozók ellopják (vagy fordítva).

@Horváth Lajos: Hát nekem stricibül is csak a nyomija jut? :((

Rosszindulatú Vászka 2011.12.13. 12:41:32

@➊: bunkó vevő szájkaratézott a bunkó eladókkal, meg bunkó orkkal, akik viszont erőst póverkettek vele. Végül a sok lúd disznót győzött, ellembe a sértett vevő jól beírt a Homárnak meg a RosszMann üzletnek.

Na ez van, ha egy bunkó ország hasonszőrű polgárai hirigelnek egymással.

Horváth Lajos,kőmíves, bisztonsági őr 2011.12.13. 12:43:06

@PsychoCica (4zsiráf):
nem kő elkeserendni. egyszer csak te is tanálkozol egy kemény stricivel :)

Leonine 2011.12.13. 12:43:09

@neccharisnyás útonálló: akkor valami mást kell kitalálnom. :)

Tyúkszemtapasz, körömcsipesz, szőrtelenítő krém? Ezeket hogy teszteli a posztoló? :) Vajon akkor mit szól a biztiőr, ha leül a Rossmann közepén lábkörmöt vágni? :)

XCat 2011.12.13. 12:44:01

@neccharisnyás útonálló: hát igen. Mi az a glock, valami lőféleség?

@akiazsiráfotszereti: Bugyit énsenem, de fürdőruhára volt már precedens... úszódresszre is. Próbálok visszaemlékezni hogy bugyival vagy anélkül, de nem megy. Arra elékszem hogy az adiaszt kellett volna megvenni, mer a budmil, az széjjelszakadt hamar.

@Rosszindulatú Vászka: Nem, én így stresszcsükkentek. Nem kimondottan esztétikus, viszont nagyon jól működik.
Kivéve, amikor pedagógijábul vagyok trágár.

Leonine 2011.12.13. 12:45:21

@PsychoCica (4zsiráf): jajjj, kirázott a hideg a zsemlés sztoridtól!

Én igyekszem mindenből csomagoltat venni, ezzel picit csökkentem a kockázatot. Azt sajnos így sem tudom garantálni, hogy a pék mosott-e kezet, mielőtt a kiflimet készítette, de legalább a vásárlók nem fogdosták össze. Ez is haladás. :)

XCat 2011.12.13. 12:45:41

@Horváth Lajos: Minek az nekem? Én félek a bűnözőktül.
Olyan furcsák, mintha valami nem stimmelne a zagyukba'.

Fél háromkor valaki szóljon, hogy takarodjak kifelé az életbe, mer idő van.

Horváth Lajos,kőmíves, bisztonsági őr 2011.12.13. 12:46:05

@Leonine:
szerintem a prosztó poszttoló picsa még az aranyér kenőcsöt is kipróbálná

SomethingWild 2011.12.13. 12:46:12

Sommázva: a rongálás ténye abban állt, hogy szájon próbálta és nem kézen? Mert ugye ha tényleg nyitva volt, akkor ezen kívül semmilyen rongálás ténye nem állapítható meg. Ugyanakkor ez is csak úgy állja meg a helyét, ha ki van írva, hogy "kérjük ne tessék szájon stb kipróbálni.". Más esetben nem.

Ha emlékeim nem csalnak, a biztonsági őr csak arányos testi erőt alkalmazhat, illetve korlátozottan (jogszabályban meghatározott módon) van csak joga a személyi szabadság korlátozására.

A fentieket összegezve: ha a rongálás tényét nem bizonyítja minden kétséget kizáróan, akkor a Vásárló egyszerűen kikerülheti, ő pedig nem érhet hozzá, hiszen a Vásárló sem tette ugyanezt.

Prof. azsiráf.PhD. 2011.12.13. 12:46:45

@➊: user kinyitott egy csipavakarót a bótba amit nem köllött vóna, oszt jól megdaszták miatta, amivel ő nem értett eggyett.

Horváth Lajos,kőmíves, bisztonsági őr 2011.12.13. 12:48:27

@PsychoCica (4zsiráf):
Bűnöző? A strigó mióta bűnöző? Modernül úgy híjják, hogy managger. A csajokat valakinek "irányítani" kell...

XCat 2011.12.13. 12:48:46

@Leonine: Én egy ideje azt csinálom, hogy kilesem amikor hozzák ki a sütödéből, kedvesen a nénire mosolygok, megkérdezem hogy kiszedhetem-e, ő örül neki hogy kevesebbet kell kipakolni, mondja hogy "gyah", én meg kiszedem, és van frissensült zsemlém.
Csak időigényes.

XCat 2011.12.13. 12:50:45

@neccharisnyás útonálló: Elég barátságtalanok. Rózsaszínben nincs?

@Horváth Lajos: Szerintem bűnöző az. Mi van ha nem elég kedves a lányokkal? Vagy nem tiszteli eléggé a személyiségi jogaikat? Vagy mondjuk nem nyitja ki előttük az ajtót?

Rosszindulatú Vászka 2011.12.13. 12:51:33

@PsychoCica (4zsiráf): szórakozásból más idegein hárfázni a közös homokozóban nem elegáns. Ellenben nem vall kifejlett jellemre. Sztem.

Leonine 2011.12.13. 12:53:09

@neccharisnyás útonálló: a gyantázásnak csak a végeredménye szép, de magát a gyantázást látni nem valami lélekemelő dolog. :)

@PsychoCica (4zsiráf): nagyon cseles! :)

XCat 2011.12.13. 12:54:23

@Rosszindulatú Vászka: Nem hiszem hogy a jellemem a bloghus nagyérdemű megítélésétől függene. :)

Deellembe nagyszerűen meg tudod tanulni, miért szarok az emberek, és miért érdemlik meg a saját életüket. Innettül a bloghu hasznos. Meg én is itten.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.12.13. 12:55:37

@PsychoCica (4zsiráf):
De. Lesz. Viszont felárral, mert Gazsi csinálja az átalakítást hátul a sufniban. Cserébe megmondhatod, hogy pink kell, magenta vagy más árnyalat. Hellokitty embléma opcionális. Csomagolás egy szép passzoló színű doboz "Fedezd fel magadban az istennőt!" felirattal. (amit egyúttal a töltényekbe is belevésünk, had tudja a getvája, hogy egy 21. századi igazi powerwoman lőtte seggbe a sóspuskával)

XCat 2011.12.13. 12:57:25

@neccharisnyás útonálló: Hellokitty nem teccik, deellembe egy aloezöldet (nyugtató szín) vennék, és feldugnám vaginálisan egy nénibe, majdpediglen elsütném.

Csinált már ilyet valaki? Mennyire halálos? Meg egyáltalán hol jön ki a golyó?

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.12.13. 12:57:29

@Leonine:
Aha, ezt mondjad 6 nőcét ezer éve nem látott programozónak/sittesnek. Azok szerintem a fogukkal is. :)))

XCat 2011.12.13. 12:58:28

(különlegesen genyó néniről van szó, ismi főnöke, vudubabát már csináltam róla, de jobb bisztosra menni)

XCat 2011.12.13. 12:59:37

@neccharisnyás útonálló: Megoldják azok szerintem egymás között. Nem tudom érted-e, vagy magyarázzam.. :p

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.12.13. 13:00:21

@PsychoCica (4zsiráf):
Ez a neonos árnyalat nyugtat? Én épp hogy aktívabb leszek tőle.
De te se vagy semmi: először lenyugtatod, majd mikor alfában van kicsinálod.

Leonine 2011.12.13. 13:01:15

@neccharisnyás útonálló: ezt most elképzeltem... nem kellett volna. :)

XCat 2011.12.13. 13:02:30

@neccharisnyás útonálló: A munkahelyről kibaszatást is igyekszem elintézni, de az lassan megy. :D
Minden lehetőséget meg kell ragadni... de ez attól tartok megmarad cekcujálisfantázia szinten. Persze azért szép lenne. :)

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.12.13. 13:02:54

@PsychoCica (4zsiráf):
Hátö.. nem, nem igazán. Mesélj! De ne feledd el a pontos, minden részletre kiterjedő illusztrációt is.

Jippí! Tudni fogom, mit csinál egymással két kiéhezett informatikus!

Rosszindulatú Vászka 2011.12.13. 13:02:58

@PsychoCica (4zsiráf): esetleg talán nem ostromolsz ojan éteri magasságokat, hogy jogod lenne bárkit minősíteni itt sztem.

Haszon meg rajtad itt pont annyi, mint bárki máson, illetve ezesetben soxor csak a szálka vagy a filében, ellembe határozottan mókás, ahogy itten megfilozófálod a nem ritkán mosdatlan szájú és irrizáló ámokfutásodat. Nomeg több elentmondás is lakozik magyarázatodba. De ebenguba, ne foglalkozz vele túl sokat, egy kalap félbevágott parasztfingér senem szeretném elrontani a játékodat.

XCat 2011.12.13. 13:05:36

@neccharisnyás útonálló: Hát felmegy az egyik a másikhoz, és azt mondja: Képzeld, felszedtem egy nőt. Hazavittem, elkezdtem vetkőztetni, csak előtte leraktam az ágyról az új laptopomat....

Másik: vettél új laptopot? Milyet?

Vagy;
Felszedtem egy szuper nőt!
Na milyet?
Hát mond az neked valamit, hogy 90 60 90?
Sötétlila baszdmeg???

dr. _mmm_ 2011.12.13. 13:05:55

1. 10 éve még az Árká sem volt meg.

2. Te vennél olyan szempilla spirált amit előtted 20-30 másik nő a szemére kent? ugye hogy nem.

Ennyi erővel a WC papírt is kipróbálhatnád.

XCat 2011.12.13. 13:07:51

@Rosszindulatú Vászka: Esetleg talán de, de mondjuk ha másképp lenne is szarnék a véleményedre. :)
Volt ez valaha másképpen is, de hát én is voltam valaha 120 centis.

És most hogy ilyen ügyesen bosszút álltál, van még valami?..

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.12.13. 13:10:39

@Leonine: Bocs. Bizarr előjáték, mi?

Bár a legjobbat tegnap hallottam. Zenészek rádióban promózzák új lemezt. Mesélnek a dalokról. Énekes meséli, hogy bibí, egyik nóta, ami khm, öléggé túlfűtöttre sikerült, bizony egészen az ő szerzeménye, senki más bele se. Pedig mindig a többiek írnak csak nótákat. Erre rádiós arc megjegyzése: Igen, szóval a nagy átlaggal ellentétben, az énekesek nem írnak nótát, kivéve, ha kexuális témájú...
Azér én a pasas helyében erősen seggbe rúgtam volna műsorvezető faszikát, há szóval érted, még akkor is ha nem vagyunk se prűdek, se gyerekek.

XCat 2011.12.13. 13:12:19

@neccharisnyás útonálló: Ezt nem értem. De biztos azért, mert én prűd vagyok.

XCat 2011.12.13. 13:15:35

@Rosszindulatú Vászka: No tessék, most jól elrontottad a hangulatot. Ez mire volt jó, de tényleg?

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.12.13. 13:17:59

@PsychoCica (4zsiráf): "láttam egy valódi, élő stricit"

Valahol el kell kezdeni.

Valami amcsi dokufilmben volt, hogy nézzék, ez itten egy strici a buszmegállóban, olyan kezdő, hogy még kocsija sincsen. Áááááá...

Rosszindulatú Vászka 2011.12.13. 13:18:42

@PsychoCica (4zsiráf): engemet a rosszindulat meg a gonosság motivál csak, az tölt fel energiával.

XCat 2011.12.13. 13:20:08

@atpijkamo: A kocsiját nem figyeltem. :(
Legközelebb jobban megnézem.

@Rosszindulatú Vászka: Legalább tudod magadról.

Rosszindulatú Vászka 2011.12.13. 13:20:42

@atpijkamo: sztem az nem strici lehetett, hanem inkább felhajtó-kínáló ember. A satnya stricik többynire nem túl sikeresek. Asszem.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.12.13. 13:22:56

@PsychoCica (4zsiráf):
Hát az, hogy azt sugallja, faszikám netto annyit ér dalszerzőként, hogy beleejakulál az éterbe.

@atpijkamo: LOL Remélem volt egy hatalmas fehér rá mutató nyíl egy "thug" felirattal. Imádom az 50-60as évekbeli amerikai szocidokukat. Olyan de olyan naiv világ sejlik fel belőlük. Egy csuda!

XCat 2011.12.13. 13:23:43

@neccharisnyás útonálló: Értem... ebbe nem gondoltam így bele. És többet ért egyébként? :))

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.12.13. 13:25:21

@PsychoCica (4zsiráf):
Amúgy érezd magad megbecsülve. Számtalanszor voltam már a Szabadkai út környékén, egyetlen nénipásztort se láttam. Ismerős meg elsőre összefutott velük. Terepjáróban nyomatták, fegyverrel, kedvesek voltak, még útbaigazítást is adtak.

XCat 2011.12.13. 13:27:37

@neccharisnyás útonálló: "Olyan de olyan naiv világ sejlik fel belőlük. Egy csuda! "

Ott is csak a kirakat volt naiv. Most mit látsz a filmek alapján? Mindenki szuperül néz ki, hiperattraktív, plázákban, hotelekben, irodaházakban telik az élete, szörfözni meg rallyzni jár, jógázik, világutazik, űbertehetséges, tökéletesen öltöztetett-sminkelt-fodrászolt, ha fiú, ha lány, ha még nem döntötte el, és imádja a kisállattyát.

Közben meg a valóság, hát nemteljesen. :)

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.12.13. 13:27:42

@PsychoCica (4zsiráf):
Hát művészibben csinálja, mint a fluortomi... vagy mittomén melyik random tinihányadék. :D Meg van nekije két nagyon okos, nagyon csini szemecskéje is. Szal ha unod a hallgatózást, nézelődni is lehet. :P

XCat 2011.12.13. 13:28:41

@neccharisnyás útonálló: Ne is mondd, oda külön ő jött! Melóhelyen volt. Egyszer csak betoppant, hogy kéne neki valami. :)

XCat 2011.12.13. 13:30:02

@neccharisnyás útonálló: Ezeket én nem ismerem. Az SP-ről is sokáig azt hittem, hogy Schmitt Pált emlegetik.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.12.13. 13:30:42

@PsychoCica (4zsiráf):
Ó, világos, hogy patyomkin-movie az egész. De vicces, ahogy szájbarágják, hogyan használd a mosógépet -Pleasentville feeling- miközben a világ túlfelén emberek azon vannak, hogy kikerüljenek abból a sötét pincéből és lehetőségük legyen egyáltalán mosógépet szerezni.

XCat 2011.12.13. 13:31:32

A Pleasentville egy hatalmas film. :)

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2011.12.13. 13:32:24

Nem próbálunk ki: rúzst, szempillaspirált, arckrémet, arcradírt,tampont, wc-papírt, zsebkendőt, mosóport,pudert, szemceruzát..stb..stb.. Még tesztert sem, legfeljebb a kézfejen. Idióta nőszemély, és még reklamál is.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.12.13. 13:32:37

@PsychoCica (4zsiráf):
Jó, hallod én is csak hallottam egy nevet, azt azóta azzal példálózok. Öreg vagyok én már ilyenekhez.

XCat 2011.12.13. 13:33:38

@neccharisnyás útonálló: Mondjuk én a hatvanasévekbeli magyar propagandafilmekért vagyok oda. És nem is mind gagyi, a Janika pl most is zseniális, meg volt még egy pár. :)

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.12.13. 13:34:11

@PsychoCica (4zsiráf): Jaja. Jobb is, mint az a nicolekidmanes, ahol mintafeleséggé változtatják a városka gonosz nyomi geek férfijei.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.12.13. 13:36:21

@PsychoCica (4zsiráf):
Én azoktól morcos leszek. Főleg attól a filmhíradótól, ami fennen hirdette, mennyire örültek a hadifoglyok, hogy hazaérve szavazhattak arra a pártra, ami kiváltotta őket. Másik név mondjuk nem is volt a blankettán, de...

Prof. azsiráf.PhD. 2011.12.13. 13:38:43

@batgirl: eszt mondom én is. ja, a múltkor aszontad, rájöttél valami titokra a nikkel kapcsolatba, mi volt az? :)

XCat 2011.12.13. 13:40:01

@neccharisnyás útonálló: Híradót nem nézek belőle. Csak játékfilmet.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.12.13. 13:43:37

@PsychoCica (4zsiráf): Koncz Gábor, a nagy szocialista akcióhős! Még a Vörös zsaruba is betolták, hogy átadja Arnie-nak a stafétát, mint Steven Segal Kurt Russell-nek a Tűzparancsban.

XCat 2011.12.13. 13:46:18

@neccharisnyás útonálló: Hm, erre nem emlékeztem. Koncz sem jött be, olyan mittudomén... asszem a Gyulavitézben ő volt, nem?

XCat 2011.12.13. 13:50:20

@neccharisnyás útonálló: Szerintem azt láttam, de teljesen elfelejtettem. Ami nem tetszik, azt elfelejtem.

Ami régen tetszett de közben meghülyült (gondolok itt például Vászkára, csak hogy biztosan értse), azt is.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2011.12.13. 13:50:40

@akiazsiráfotszereti: letagadta, azt mondta, hoyg nem úgy hívják, én meg ráhagytam. Elvégre csak jobban tudja a nevét mint én:))

Prof. azsiráf.PhD. 2011.12.13. 13:57:55

@batgirl: hát ha aszonta, akkor bisztos úgy is van. :)

XCat 2011.12.13. 14:03:30

@batgirl: Ha te mondasz hülyeséget, nyilván "letagadja" a másik.. annyira buta vagy baszdki.

mqqq 2011.12.13. 14:14:32

Milyen az a jóhiszemű vásárló?

XCat 2011.12.13. 14:33:52

@batgirl: A Vászkád seggibe. Ha kihúzom, viheted.

Csigorin 2011.12.13. 14:49:27

"végül mondtam hogy rendben, megveszem a terméket. Elindultam a pénztárhoz, kitettem a csokoládék közé a szemspirált és az üres kosarat visszatettem,"

innentol egy hiteltelen hazug ocska ribancnak tartom a posztolot.
becsuletsertest csak olyan ellen lehet elkovetni akinek van becsulete - a hazugok nem tartoznak ezek koze.

Amugy meg a helyes hozzaallas ilyenkor: elnezest, termeszetesen kifizetem, nem tudtam hogy nem ez a bemutatotermek.

Csigorin 2011.12.13. 14:51:26

"Ráadásul én egy fiatal, ápolt nő vagyok, nem egy hajléktalan bűnöző, vagy szórakozó tinédzser akiről bármi rosszat feltételezhet az ember"

fenti sorok alatamasztjak elobbi velemenyemet miszerint posztolo egy affektalo sznob picsa, aki azt kepzeli barmit megtehet mert egy dekorativ barbibaba aki lyukkal szuletett a labai kozott.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2011.12.13. 14:58:58

@PsychoCica (4zsiráf): csak csendesen szólok, hogy nem az én Vászkám, de úgy tudom, nem elvihető és nem dugdosható farok a seggébe. Csak úgy mondom.

XCat 2011.12.13. 15:00:35

@batgirl: Édesistenem. Én most téged megsajnáltalak, pedig denemakartam.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2011.12.13. 15:08:40

@PsychoCica (4zsiráf): cicuka, én a helyedben magamat sajnálnám. De hát ahhoz kell egy csipetnyi intelligencia, és az meg egyértelműen kiderült, hogy ez nálad nem jáccik.

XCat 2011.12.13. 15:13:55

@batgirl: Ühüm. Najó, figyelj, én bántani sajnállak, értelmes mondanivalód nincs, azon a díszfaszon sem kell tovább veszekedni, mert végre eldöntötte merrefelé akar pucsítani.... innentől hanyagoljuk egymást szerintem.

labi 2011.12.13. 16:16:23

Én a piros kupakkal jelölt tesztüdítőket szoktam kipróbálni. Bár gyanús hogy a polcon mind az ötszáz palack piros kupakos, de hát nincsenek lefóliázva...

És mifaxom az a hozzáállás hogy csak kis kár érte a boltot?
Ha minden balfax bemegy és "letesztelgetik" a bontatlan termékeket az nem csöpp kár...

vörösbor(de)minőségi 2011.12.13. 16:19:23

"Ráadásul én egy fiatal, ápolt nő vagyok, nem egy hajléktalan bűnöző, vagy szórakozó tinédzser akiről"....irod a hosszu unalmas dumában,és egyszer sem irod le az igazat.mit?hogy ezt megszoptad most nem sikerült,helyette mindenféle baromságot leirsz és azokat ismétled unalomig.egy szó sem igaz az egészből,sikeresen ott is de itt is nevetségessé tetted magad.

nyuszicska 2011.12.13. 16:20:49

A teszter termékeket csak a kézen kell kipróbálni, a többit pedig tilos kibontani, és kipróbálni. De valóban sok nő ott sminkeli, ott parfümözi be magát. Lehet, hogy durva volt a biztonsági őr, de jogosan járt el.

rettentó 2011.12.13. 16:25:23

"mindig a vevőnek van igaza" pfff...

Roy 2011.12.13. 16:29:37

Nem az üzletben kisminkelni magad, hanem otthon.
Teszter, úgy tudom csak a dezodorokból van. Azt írod törzsvásárlója vagy a Rossmann-ak akkor ezt illett volna tudnod.

SarahConnor 2011.12.13. 16:33:52

Kedves posztoló,

sajnos neked nincs igazad. Ellenben hisztis és sértődékeny vagy, valamint nagyszájú, ezért keverted magad kínos és megalázó helyzetbe.
A termék vásárlás előtt való kinyitása, kicsomagolása és használata RONGÁLÁS, ami büntetendő. Te egy nem-teszter terméket próbáltál ki, ez lehetett önhibádon kívül, akkor is így történt, innentől minden, amit a boltban mondtak és tettek, jogos. Sőt, még szépen bántak veled, ha feljelentenek, akkor huza-vona, bíróság (az csak a megalázó!!) és sokkal több pénz kifizetése. Így 1200 forint. Jól jártál, nekik pedig igazuk volt.
Amivel megnehezítetted a dolgod, az az, hogy felfújtad magad, mint egy hólyag, hogy most téged ebben korlátoznak, meg arra kényszerítenek. Persze lehet, hogy a biztonsági őrnek a stílusa nem volt épp elfogadható, de a tiéd sem... Mondták, hogy vedd meg, te csalni próbáltál, kitetted egy polcra a terméket és sunnyogtál. Ekkor vittek hátra, mert látták, hogy nehéz eset vagy. Utána a vásárlóknak való hangos közvetítés a csúcs... Te aláztad meg magad... Le merem fogadni, aznap sok háztartásban volt téma az a "bolond nő a Rossmann-ban" vacsi közben. Rosszul kezelted a helyzetet, mert sértve érezted magad, de ez mind abból adódott, hogy nem voltál tisztában a kötelességeiddel, az ide vonatkozó joggal... Oké, kinyitottad (mondjuk tévedésből) a nem-teszter terméket, ha felhívják erre a figyelmed, akkor itt tudni kéne, hogy mit is jelent ez... És az nem ment fel, hogy más is használja... (érdekes, én sose látom). Sőt, az se, hogy törzsvásárló vagy. Azok talán rongálhatnak kedvükre, vagy mi?
Ennyi. Olvass utána, mit tehetsz és mit nem egy ilyen üzletben, legközelebb emberien és kulturáltan tudod kezelni a helyzetet. ha én kaptalak volna rajta, hogy próbálsz vásárlás nélkül kisunnyogni, miután megígérted, hogy megveszed azt a vackot, nem lettem volna ilyen kedves, mint ők...

Amúgy nem nagy a pofám, én is a bőrömön tanultam meg. Egy Jysk-ben nézegettem a függönyöket és sehol nem találtam mintát, így kibontottam azt a csomagot, amit nézegettem. Tetszett, így visszacsomagoltam, és ezzel a bontott csomaggal mentem a kasszához, ahol a pénztárosnő felhívta a figyelmem, hogy nemrég bevezették, hogy rongálás miatt ilyenkor feljelentést tesznek, így legközelebb ezt ne csináljam. Megmutatta a kirakott függönymintákat, amik érdekes módon a fürdőszobarészelgnél voltak kiakasztva, ezért nem találtam, mégse osztottam ki őket, hanem kedvesen elnézést kértem és ígéretet tettem, hogy máskor észbentartom ezt. Pedig az se volt kellemes, egy sivító hangon beszélő pénztáros, aki sportot űzött abból, hogy mindenki hallja, egy hosszú sor a kasszánál, akik mind engem néztek... Mégis sikerült kultúrlény maradni.

isssti 2011.12.13. 16:34:39

@Leonine: Most lebuktál: azt írod, most már nem fogsz tesztert használni, mert a sok bunkó keze helyett a száján (szemén, stb..) teszi - de hiszen, ha Te csak a kezeden használnád, nem fenyegetne a herpeszveszély!!

Akkor vajon mitől félsz? ..csak nem Te is, lányom brútusz?!!

XCat 2011.12.13. 16:38:40

@Fenimore: Mondjuk ez a jyskös nettó baromság. Akármi van kirakva, bármilyen csomagolt termék lehet hibás. természetes, hogy megnézed vásárlás előtt. Hibás cuccot nem vagy hajlandó kifizetni.

Vagy talán a jysk költségtéríti nekem hogy ha nem az van a csomagban amit vettem, én másszak vissza újra hozzájuk kicserélni?

isssti 2011.12.13. 16:40:43

@Fenimore: Szervilis vagy, és a posztolót is erre próbálod sarkallni: pedig igenis vannak tudatos vásárlók és őket a vásárlói jogok is megilletik..
Persze ezek csak az ilyen külvárosi helyeken lehetnek témák: nálunk Budán, a XII-ik kerületben egy boltban sem érhetnek ilyen helyzetek: kultúr emberek közt ez nem lehet téma - még ha netán nem jogosan bontanál/használnál próbába egy terméket...

johevi 2011.12.13. 16:43:11

Persze, csak 500 forint volt az üzlet kára. Nálad. És még 100 ilyen van, aki bcsomagoltat próbálgat aztán otthagyja. Nekem speciel kevés unszimpatikusabb vásárló van, mint a fizetés előtt áruházban kólát ivó, kiflit rágcsáló faszkalap.

rohamdroid 2011.12.13. 16:46:46

Kedves posztoló, te az üzletben szeretted volna magad kisminkelni az esti bulira, gondolom ezt csinálod már 10 éve, de ez most nem jött össze, inkább kussolnék a helyedben.

Amúgy meg ennyi baromságot régen olvastam. Rongálást követtél el, de ez nem bűncselekmény, hanem csak szabálysértés. Viszont ha korlátoznak a személyes szabadságodban, az bűncselekmény. A biztonsági őr csak akkor tarthat vissza erőszakkal a rendőr kiérkezéséig, ha bűncselekmény alapos gyanúja merült fel. Ellenkező esetben el kell, hogy engedjen. Ugyan mit ír a jegyzőkönyvbe, ha nem adod meg neki az adataid? Nyugodtan hívhat rendőrt is, én biztos nem várnám meg. Ha pedig elém áll, nem enged ki, esetleg még hozzám is ér és úgy tart vissza, akkor én hívnék rendőrt. Mondjuk én nem üzletekbe járok sminkelni, tisztálkodni, kajálni, stb.

Trackback 2011.12.13. 16:48:07

Nyomtatóboltban 8.000,- forintos gyári patront kibontod, és kipróbálod?

Pékségben 20,- forintos kiflit megrágcsálod?

Borszaküzletben 1.500,- forintos palackokat kibontogatod?

Játékboltban 2000, -forintos puzzle-t összerakod?

Cukrászdában a 390,- forintos tortaszeletről lenyalod a habot?

Festékboltban a 200,- forintos takarófóliát kipróbálod?

Közeleg a karácsony. Egyre több idióta mászik elő a fészkéből.

tuono 2011.12.13. 16:53:52

"Ráadásul én egy fiatal, ápolt nő vagyok, nem egy hajléktalan bűnöző, vagy szórakozó tinédzser akiről bármi rosszat feltételezhet az ember."
Rosszindulatból neked is osztottak eleget drága Rosswoman...

Reizen 2011.12.13. 16:57:24

@Fenimore: Már bocsika de ha csukott szemmel jársz persze hogy nem látsz ilyeneket. ÉS nem ígérte meg hogy megveszi. Igen is túl lett bonyolítva a dolog, és ebben igaza van a posztolónak. Valószínűleg megvette volna ha már kipróbálta, csak mivel a tahó őr rászólt, stb. ott hagyta. A másik meg, hogyha "A termék vásárlás előtt való kinyitása, kicsomagolása és használata RONGÁLÁS" akkor elmondanád nekem mégis hogy a füttyfenébe próbálsz ki mondjuk egy spray-t? Mivel nem tudod milyen illatú mindenképpen ki kell "próbálnod" és nincs kirakva teszter. Most nem parfümre gondolok. Ennyit erről. Igen is néha nem árt megvédeni magadat. A fenyegetőzés még mindig nem pálya, és lehet szépen higgadtan is kérni az ilyesmit. Kíváncsi lettem volna, vajon te mennyire viselnéd el ha úgy beszélnének veled mintha egy csöves patkány lennél. Ha meg elviselnéd, akkor meg is érdemled hogy az legyél. Ennyi ... jöhet a kőzápor ;)

Asztalos Gábor 2 2011.12.13. 17:06:36

@Fenimore:
rongálás:
"324. § (1) Aki idegen vagyontárgy megsemmisítésével vagy megrongálásával kárt okoz, rongálást követ el."

Keletkezik bármilyen kár a csomag kibontásával, ha nem szétbarmolva csinálod? Nem. Tehát elmehet a boltos a picsába, ha ilyenért jelent fel, mert őt veszik majd elő hamis vád miatt.

Ja és van olyan barkácsáruház, ahol az izzók kipróbálásához ki van téve egy speciális foglalat. Fura lenne ha a csomag kibontása meg rongálást jelentene.

Cerkamatyi 2011.12.13. 17:09:47

Zseniális. Én még nem láttam olyan esetet itt, ahol végül nem a posztoló lett kiosztva. Mondjuk nem olyan rég nézelődöm itt...

SarahConnor 2011.12.13. 17:11:40

@PsychoCica (4zsiráf): A termék minősége erre nem mentség. Ha nem olyan, amit akartál, visszacseréled, és kész. Van 3 napod.

@isssti: Szervilis? Inkább normális. Én tuti, hogy nem kezdtem volna el üvöltözni a boltban az eseményeket közvetítve. Ő nem tudatos, hanem nagyszájú vásárló, aki mindent jobban tud, pedig nem. Ha kinyitott egy terméket, ami nem teszter, akkor rongált, ha ezen rajtakapják, akkor az necces, de még neccesebb, ha nincs is tisztában azzal, hogy rongált, hanem kikér magának mindent. A nagyhangúság nem tudatosság, szerintem te nem tudod, mi is a tudatos vásárló fogalma... merthogy a poszter épp nem az! Egy jogos eljárást kért ki magának.
A biztonsági őr hangneméről nem tudok nyilatkozni, emberfüggő, hogy hogyan kezelik az ilyet, nem boltfüggő.

@Reizen: csukott szem? Ilyet is írtam? vagy a TeleJósdánál vagy?
Megígérte, hogy megveszi, és elindult a pénztárhoz, mégis leb**ta a terméket valahova és sunnyogott. Ez azért vazze a vérciki kategória aranyérmese... :D Aki ezt okésnak tartja, az beteg, ennyi. itt nem a bizt. őr hangneme miatt kell meggondolni magunkat nagy sértetten, konkrétan felajánlották neki, hogy eltekintenek a problémától, ő meg nem élt vele (nem akart)... Innentől a többi tárgytalan!

A boltokban csak tesztert lehet kipróbálni, spray-hez és parfümhöz van tesztercsík is, ha nincs, így jártál. Persze tudom, hogy boldog-boldogtalan fújkál, olyat már láttam, én a sminkekre gondoltam a poszter szövege alapján. Azt pedig amúgy is a kezedre kened, nem a szemedre...
Voltam már kínos helyzetben, mert én is követtem el hibákat (levertem ezt-azt, stb), de nem fordult még elő, hogy velem "csöves patkány" módjára beszéltek, biztosan, mert nem vagyok az... és tudtam normalizálni a hangnemet, annak ellenére, hogy néha bizony nem normális hangnemben kezdte el a másik fél. Hogy megvéded magad és kiállsz az igazadért, valamint hogy a törzsvásárlóidat rázod hevesen és ordítasz magadból kikelve, az pedig nem ugyanaz. :D

csitamaki 2011.12.13. 17:13:25

Szerintem Veled elég komoly gond van, de jó, hogy ilyen problémáid vannak.Legalább szép hosszú szempilláid lesznek.Agyad úgy sincs semmi!

SarahConnor 2011.12.13. 17:15:40

@Asztalos Gábor 2: A termékhez a csomagolás is hozzártartozik, a minőségre garancia bizonyos esetekben, annak a rongálása is rongálás, hiszen az utánad következő vásárló megkérdőjelezheti a doboz/flakon stb tartalmát, mennyi fogyott belőle, szennyeződött-e, stb.

A spec foglalatot tudtommal teszter égőkkel lehet kipróbálni, nem? nekem legalábbis az eladó adott, hogy próbáljam ki...

Fumar Mata 2011.12.13. 17:15:45

A tetves kurva anyját a biztonsági orknak, már ha meg nem sértem. Próbált volna engem rávenni a vásárlásra, a kitépett jobb lábával vertem volna agyon.

CoolWater 2011.12.13. 17:22:43

Csak teszter spirált bontogatunk,mert különben hamar beszárad az állandó nyitogatástól.Más meg nem olcsón megveszi a sz...rt.
Az hogy milyen egy spirál keféje,remekül megfigyelhető az állványra kihelyezett mintákon.
Ha nincs parfüm teszter,ne önhatalmulag bontsuk fel az originalt,kérjük meg az eladót,ő kibontja úgy a fóliát hogy szépen visszalehessen zárni.

Trackback 2011.12.13. 17:24:05

@Cerkamatyi:
Egyrészt láthattál olyat, hogy a posztolónak volt igaza, másrészt az általad írt jelenség abból is fakad, hogy a legtöbb f*szfej, aki konfrontálódik egy kereskedelmi/szórakoztató egységben, f*szfej mivoltából adódóan ellenállhatatlan késztetést érez, hogy írjon a Homárnak, és a f*szfejeket nem tolerálja a sok kommentelő. Ismétlem: nem mindenki f*szfej, aki ír a Homárnak, de az összes f*szfej ír neki.
:)

Hasonló ez a FIDESZ 2/3-adához: a FIDESZ-tábor eleve hajlamos szerveződni, szervezkedni, mozgalmi életet élni, ezért mennek olyan sokan szavazni közülük a választások napján. Ez persze nem azt jelenti, hogy valóban 2/3-os többségük van, hanem csak azt, hogy ötmillióan otthon maradtak, akik viszont elmentek szavazni, azok között meg sok volt a FIDESZ-hívő (2,5 millió, egy tízmilliós országban, ahol 8 milliónyi embernek van szavazójoga).

Tehát a legtöbb ide beírt poszt, eleve implikálja, hogy nem a posztolónak van igaza.

Egyszerűen zseni vagyok, hogy ilyen bonyolult összefüggéseket is képes vagyok megvilágítani.
:)

Pipas 2011.12.13. 17:25:42

@CoolWater: "ő kibontja úgy a fóliát hogy szépen visszalehessen zárni."

Akkor rohadjon meg ő is.

Buci-Bigyo (törölt) 2011.12.13. 17:25:44

Gratulálok!Ha mondjuk herpeszed van a szemeden/szádon, akkor más is kapja el tőled az utánad használt kozmetikummal.Nagyon utálom a krém-felbontogató tahókat is.
Gondolom az a típus vagy, aki a kenyeret, zsömlét is összetapizza a sz*ros kezével!

Asztalos Gábor 2 2011.12.13. 17:29:26

@Fenimore:
"
A spec foglalatot tudtommal teszter égőkkel lehet kipróbálni, nem? nekem legalábbis az eladó adott, hogy próbáljam ki... "
Nem.
Ha nem próbálod ki, honnan tudod hogy nincs elszakadva az izzószál.

"A termékhez a csomagolás is hozzártartozik, a minőségre garancia bizonyos esetekben, annak a rongálása is rongálás, "
Lehet hogy neked meglepő, de sok terméket úgy is ki lehet bontani, hogy a csomagoláson az nem látszik meg. Logikusan ez nem igaz a lefóliázott vagy matricával lezárt termékekre.
Nem árt neki jobban, mintha egy vevő a csomagolással veszi kézbe hogy elolvassa a tájékoztatót.

CoolWater 2011.12.13. 17:30:48

@Pipas: azért zárja vissza mert,jön a köv.érdeklődő,akkor nem ua.azt a dobozt fogja kibontani.Így elkerüli azt hogy valakinek olyat adjon el,amiből már komoly mennyiség hiányzik a sok próba fújkálástól.Az hogy felbontja a fóliát a jóindulatán múlik,de eladni csak fóliával együtt tudja csak.

Asztalos Gábor 2 2011.12.13. 17:31:23

@Trackback:

"ezért mennek olyan sokan szavazni közülük a választások napján."
Tehát a nem fidesz szimpatizánsok szerinted igénytelen tuskó prolik, akik leszarják az ország sorsát, hiszen azt állítod, hogy közülük kisebb arányban mennek el szavazni.

venszivar 2011.12.13. 17:31:42

@Trackback: Jól nyomod. Ez az összefüggés, mitől s mennyiben bonyolult?
te egy igen-igen EGYSZERŰ "ZSENI" vagy.
Azért mi 115-120 IQ- sok EZT MÁSKÉPPEN NEVEZZÜK.:):D

SarahConnor 2011.12.13. 17:36:35

@Asztalos Gábor 2: Az izzókról akkor nem tudok. Vettem már szakadtat, gondolom, valaki lelökte, de visszamentem és becseréltem. Szerintem ott se lehet a dobozokat kinyitni és az égőket betekerni a foglalatba.

Az egy dolog, hogy ki lehet-e bontani, egy másik, hogy szabad-e. Megvennél egy kibontott kólát? Nem. Gondolom, arra gondolnál, hogy beleköptek, vagy ittak belőle, vagy bármi. De ha valaki elolvassa a címkéjét és visszateszi a polcra, akkor az még jó. És ez sok termékre igaz, nem is csak ételre. Itt a szempillaspirál. Elolvasom, visszateszem, oké. Kinyitom és kifestem vele magam, nem oké. Problem? Komolyan nem értem, mi ezzel a baj.
A törvény csak azt szabályozza, hogy kibontani tilos, ez ugyanis kérdéseket vet fel. Mindenféle problémát meg lehet előzni ezzel. Meg lehet nézni a kiállítottat, vagy ha a tiéddel van a baj, vissza lehet hozni. De a boltban ne szedje meg húzgálja már szét minden szerencsétlen az árut. Azért ez igencsak jogos elvárás az üzlet részéről.

SarahConnor 2011.12.13. 17:40:25

@Asztalos Gábor 2: ja az égőmet azért vették vissza, mert látható égésnyom volt az üvegen, pedig én még csak a fotocellás ajtón értem ki vele, ezért biztos volt, hogy nem én sütöttem ki. :D Ha távozás után derül ki, hogy szakadt, akkor vajon mi lesz vele? Ez jó kérdés, az est rejtélye. :D

Pipas 2011.12.13. 17:41:20

@CoolWater: És a következő vásárló egy titokban már kinyitott és egy idegen ember által használt cuccot vesz? Nem tudom más hogy van ezzel, de ha én veszek valamit a boltba, akkor szeretném ha az nem használt lenne!

lavór 2011.12.13. 17:44:10

Ha vevő nem biztos valamiben, van szája, meg tudja kérdezni az ott álldogáló eladót. Az egész incidens elkerülhető lett volna. Tehát: a vevő a hülye, mert azt hitte, templomban van. Ugyanis hinni ott kell.

Reizen 2011.12.13. 17:45:09

I@Fenimore: Igazad van tényleg írta hogy megígérte, de rólad se süt le sok jó ezzel a TeleJósda szöveggel, mivel elégé gyengén látszhatsz ha nem láttál még ilyesmit. Lehet hogy én csak egy "vidéki paraszt" vagyok, de erre felé mondjuk egy Tesco-ban vagy ha már szóban van Rossman-ban nincs a Spray-ek mellet NINCS ismétlem nincs semmilyen teszter csík(megjegyezném, ma találkoztam először ezzel a teszter csíkkal egy DM-ben). Megint csak ismétlem hogy vidéken. Az hogy a pesti puccos rongyrázó tanyákon van, az nem általánosítható. Nem mondtam hogy okés hogy lettete és kiment, de velem azért ne beszéljenek úgy mintha loptam volna. Am elmagyarázod hogy a szempilládon hol van bőr? 3-as vagyok bioszból. Nem azt mondom hogy hisztizni kell mint egy kisgyerek, de azért annyi tahó van (főleg pesten) ne hogy már én kérjek elnézést. Az hogy nem engedte ki már enyhén szánalmas. Gondolj már bele miért. Mert húzott egyet a szempilláján azzal a spirállal. Ebből ekkora hisztit csapni azért enyhén túlzás. Max ha utána fizetés nélkül akarta volna elvinni.

dex.ion 2011.12.13. 17:47:01

@Leonine: "Az biztos, hogy soha többé nem próbálok ki semmilyen tesztert. Eddig azt hittem, egyértelmű, hogy nem használjuk őket szájon, szemen stb. Éljen a herpesz, használjatok csak egy rúzst százan! :)"

hát bazmeg, többet én se!
kell a fenének h megint rajtam röhögjön az egész bolt! most mér baj egy kis smink? csak a nőknek van joguk szépnek lenni?! hát hol élünk, hallo?!

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.12.13. 17:49:31

Ha esetlegesen a posztoló valamikor férjhez akarna menni... nos, rám ne számítson.
...szvsz másra se.
Csaxólok.

William Kidd 2011.12.13. 17:50:09

@serfecs: Számold át még 1x tesó, egy kis mateklecke. ;-)

valakitalánvagyok 2011.12.13. 18:01:04

Ha igazad van, ha nem én nem venném meg azt amivel más, ismeretlen a szemét kenegette... szóval azt az 1200 forintot elvetted a bolttól. Ha azt más megveszi, akkor meg vele csesztél ki.

Ráadásul sunnyogtál, az a nagyobb bűn!

dex.ion 2011.12.13. 18:01:08

@Leonine: meg kell mosni a kiflit, zsemlét evés előtt, és máris nincs rajta egy darab baci se!

Jó Estét 2011.12.13. 18:01:56

Postot elolvasva nem erzem szuksegesnek elolvasni a kommenteket, ugyis tudom mirol szoltak, meg azt is h igazuk van :D zoldsegesnel sem harapok bele az almaba, persze ez csak en vagyok...

SarahConnor 2011.12.13. 18:02:18

@Reizen: Édes jó Istenem, nem veszed a poént egyáltalán, és még rólam süssön le bármi jó? :)

"Az hogy a pesti puccos rongyrázó tanyákon van, az nem általánosítható." itt szólnék, hogy én is vidéki vagyok.

A bőrös kérdésedet, sajnálom, de nem tudom értelmezni. Megint olyat látsz, amit nem írtam le? Annyit írtam, hogy a sminket a kezeden próbálod ki, legalábbis jobb esetben nem kened az arcod olyan részeire, ahol fokozott a fertőzésveszély, így szemre, szájra. Persze egyéni igényszint dönti el.

" Az hogy nem engedte ki már enyhén szánalmas. Gondolj már bele miért. Mert húzott egyet a szempilláján azzal a spirállal. Ebből ekkora hisztit csapni azért enyhén túlzás. "

Te gondolj már bele: a törvény előírja erre az esetre, hogy a termék felbontása és használata rongálás, amely feljelentést von maga után. MINDEGY, hogy egyet vagy négyet húzott a pilláján. És ezt egy TUDATOS vásárló tudja, de legkésőbb akkor rádöbben, mikor szembesítik vele, de minimum elfogadja, mikor ezt közlik vele. És nem ordít meg sunnyog! Az őr ha kiengedi, akkor elengedett egy károkozót, akit amúgy fel kellene jelentenie, még kedves volt tőle, hogy felajánlotta, hogy vásárlással le van tudva!
Sajnos el vagy te is tévedve, mint a posztoló!

Még egyszer mondom, a hangnemről itt most nincs szó, persze elvárható, hogy emberként beszéljenek, na de ugyanezt a bolti alkalmazottak és a bizt.őr is elvárhatják! Kettőn áll a vásár! Mikor már ő is tette az agyát és osztott a a többit, akkor mire várta el a normális hangnemet?

heszusz 2011.12.13. 18:08:50

A Rossmannban alapvetően rosszindulatú, bunkó biztonsági őrök dolgoznak, akik belemásznak az ember seggébe és egyfolytában ugatnak mindenért. Most hétvégén barátnőmmel vásároltunk, megnéztünk egy "mini szájfény készlet" névre hallgató dolgot, mert az ismerősének kerestünk ajándékot. Ez a következőképpen zajlott.
Beléptünk az üzletbe, udvariasan köszöntünk a biztonsági őrnek. A biztonsági őr egy "hmpf"-el kombinált böfögés közben mutatott a kosárra, amit egy újabb "kosááá" böfögés követett. Ezután volt alkalmunk bejárni 3 sort seggünkben a kedves úrral, aki végig morcosan méregetett minket. Megtaláltuk a "mini szájfény készletet", majd ki mertük nyitni a mágneses borítást rajta. Nem volt se műanyagban, se becsomagolva. Észrevételeztük, hogy milyen színű szájfények vannak benne, mivel nincsen mintadarab, de viszont két fajta ilyen készlet is ki volt téve. Ez után érkezett a nap hőse, aki teljesíteni akarta a napi tervet, hogy hó végén bezsebelje a 1040%-os terven felüli teljesítés jutalmát, amit a beszólások után kap: "Hé, háde aszt nem lehet kinyitni." Válaszom egyszerű volt és a lényegre tapintottam rá, mivel azt válaszoltam, hogy nem a csomagolást nyitottam ki, mivel ez csak a mágneses fedél és az alatt még volt egy műanyag tartó. Jött is a válasz: "háde osz nem szabad." Ezután prezentáltam neki egy váratlan kérdés, ami úgy lepte meg áruházunk korlátlan tejhatalmú urát, mint mostanában a brókereket a kormánypárti sajtótájékoztatások: "Akkor hogy tudom meg, hogy mit veszek meg, mivel nem látok át a dobozon." Jött is a válasz, mint égből a villám, amit már csak féloldalról a válla fölött böfögött felénk: "hmpf nem szabad hmpf." Ekkor gyorsan fogtuk ami a kezünkbe volt és kifizettük a terméket az udvarias és kedves pénztáros hölgynek és elhagytuk egy a fantasztikus piros betűs objektumot.
Egyetlen észrevételem lenne. Ha ennyire be vannak fosva mindentől, alkalmazzanak operátorokat és vigyék hátra akit kell, de a normális vásárlóknak ne leheljenek a füle mellett, mert kibaszott idegesítő...

wazzu 2011.12.13. 18:13:19

Legközelebb nálam vásárolj spirált a piacon.. Nálam 700 Ft, és ha nem veszed meg, akkor is kezet csókolok, hátha visszatérsz, és megmentessz az éhhaláltól (tőbbedmagaddal..), hátha. Egyelőre sajnos a Rossmann-ban még többen vásárolnak, mint nálam.

ZBR 2011.12.13. 18:13:55

"Mivel nem keveset dolgoztam én is sikeres eladóként, promóterként, üzletvezetőként és mindig a kedvesség volt a fő erényem, tudom, mit jelent egy bolt jó hírneve és hogy mindig a vevőnek van igaza."

Hajjaj.

CoolWater 2011.12.13. 18:19:09

@Pipas: Akkor viszont senki bontogasson önhatalmúlag sértetlen csomagolású árut.És ne háborogjon ha rászólnak emiatt,és ne akarjon próbálgatni.
És itt most általánosságban beszéltem,nem rád célozva.

Reizen 2011.12.13. 18:22:21

@Fenimore: Igazad van, mivel nem lány vagyok, és eddig(és remélhetőleg ezután se) rohadtul nem foglalkoztatott ez, ergo nem értek hozzá. Most mondhatod hogy akkor minek ugatok itt, azért mert nem értettem mi volt a gondod a posztoló helyzetével.Persze tahó volt ő is, de az már lényegében az őr tahósága miatt volt(kedvesen is meglehet mondani hogy nem az nem egy teszter kérem ne használja magán). Erre normális választ és nem a Telejósdát vártam :) Amúgy hogy húzol a kezedre anélkül hogy felbontanád? Ergo akkor te is megszeged nem? És írta a posztoló hogy azt hitte hogy az egy teszter(most ezt ti is hiheted). Akkor hogy is van ez? A bőröst nyílván másik posztban olvastam elnézést(de mint látod azért én tudok is bocsánatot kérni ha tényleg tévedek). Persze igazad van hogy emberként kell beszélnie mindenkinek a másikkal, de a posztoló azt írta hogy akkor kezdett hisztizni amikor már vele kezdettől fogva így beszéltek. Most ha nekem mondanák nyugodtan, akkor nem kezdenék hepajozni, csak úgy. Amilyen az Adjon Isten, olyan a Fogadj Isten.

Pipas 2011.12.13. 18:23:03

@CoolWater: Egyetértek! Én soha nem bontok ki semmit, bár ismerek olyat aki kinyit dolgokat. De ő is max. a papírből vesz ki cuccost megnézni. Nem használni... az gáz.

SarahConnor 2011.12.13. 18:29:58

@Reizen: A tesztert próbálod ki a kezeden, a többit sehol. Máshol nem tanácsos kipróbálni, mert szép fertőzéseket lehet tőle kapni. Így értettem. Ha nincs teszter, ez van. Én pl púdernél járok úgy rendszeresen, hogy a tesztertégely üres, de akkor se bontom ki a lezártat. Max veszek másik fajtát. Ha véletlenül kibontok egy nem-tesztert, akkor ennyi, hülye vagyok, nem figyeltem, megveszem, de a hibám mindenképp elismerem.

Velem is kezdett beszélni úgy eladó, mintha a s*ggéből rángatott volna elő, de spec megőriztem a higgadtságom és ez hatással volt rá. én ennek a híve vagyok, nem veszem át mások köpedék stílusát, mégha nem is áll le vele. Ez biztos ilyen típushibám nekem :D Általában azt figyeltem meg, hogy ha látják, hogy nyugodt és fegyelmezett maradsz, akkor hozzád is úgy állnak hozzád. Az meg hogy a biztonsági őr így kezdi a társalgást, ez az ő személyes hiányossága... :) Véleményem szerint a posztoló érezte, hogy szorul a hurok és nincs igaza, általában azok ordítanak egyre hangosabban, akik egyre bizonytalanabbak a dolgukban, és belekapaszkodnak bármibe, lásd. törzsvásárlói, aminek köze nincs semmihez.

Kandabula 2011.12.13. 18:30:35

Szerintem (hacsak nem egyértelműen teszterről van szó)illik megkérdezni, hogy ki szabad-e próbálni. Egyébként én a magam részéről beleeszek, beleiszok mindenbe mielőtt megvenném. Utamat a polcok mentén felnyitott dobozok, kilyukasztott zacskók és félig kiürített flakonok kísérik...

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.12.13. 18:34:41

@Fenimore: "A spec foglalatot tudtommal teszter égőkkel lehet kipróbálni, nem?"
Rákérdezhetek?
Szőke vagy.

Reizen 2011.12.13. 18:45:12

Sztem kijelenthetjük hogy nyertél gratulálok :) Az érveid helytállók, tudni kell veszteni:) Így nézve, és gondolkodva tényleg semmi értelme a posztnak. Amit te típushibának tartasz nagyon is jó dolog, Isten őrizze meg jó szokásodat :)

tundrazuzmo (törölt) 2011.12.13. 18:46:05

1200 forintért nekem mindenhez jogom van. Kipróbálom a spirált, orromba dugom és a számból húzom elő, fenekem közé szorítom és elengedem, sós kútba teszem, onnan is kiveszem, meg a kerék alá is teszem és onnan is kiveszem - OTTHON, MIUTÁN megvettem a terméket.

Ha nem csengettem ki az árát, akkor nem próbálgatom, nem nyalogatom, nem tesztelgetem, HACSAK NEM győződtem meg róla, hogy az egy teszter. Azt pedig úgy lehet megállapítani, hogy összehasonlítom az egyiket (amelyikről AZT HISZEM, hogy teszter), a másikkal (azzal amelyikről NEM HISZEM, hogy az egy teszter). Ha nincs semmi különbség, mindkettőn vannak piros pöttyök is, akkor meg coki, nincs teszter, nem bontogatom. A bontogatás után pedig kifizetem a terméket, ha szólnak, főleg, ha meggyőződtem arról, hogy TÉNYLEG NEM TESZTER VOLT, mert nem sajnálom azt az 1200 Forintot. Meg mert nem vagyok egy kakarágó marslakó hörcsög, aki híján van az emberi normáknak.

- Büdöskölköd végighúzza a csokit a BKV jármű ülésén? Majd kitakarítják a parasztok, még ha 5-600 Ft-tal vissza is vágja a BKV büdzsét.
- Belecigiztál a kukába és az felgyulladt? Majd eloltják, még ha 5-600 Ft-tal vissza is vágja a kukatulaj büdzséjét.
- Fűbe szart a kutyád, kisgyerek belefeküdt? Nem baj, majd kimossák, legfeljebb 5-600 Ft-tal visszavágja a másik család költségvetését.

A felelősségvállalás totális hiánya süt a soraidból kedves (?) jóhiszemű (??) vásárló. Aszitted minden ingyen van, hogy játsszál vele? Ki kell, hogy ábrándítsalak, semmi sincs ingyen. Még az emberi jó szándék sem. Úgyhogy ne várd el, hogy szeressenek, ha kárt okoztál, és el akarsz szökni a felelősség elől!

Seang Lee 2011.12.13. 18:49:15

nem tudom a posztolo elolvassa e ezt a sok komment ozont, de velem egy az egyben tok hasonlo tortent meg a vecsesi Tescoban. En azonnal telefonaltam az ugyved ismerosomnek aki azt mondta ne irjunk ala semmilyen jegyzokonyvet. mivel par szaz forintos a termek rendor ugysem jon ki. Hat. kijott, 2 nyikhaj, akor ala kellett irni a jegyzokonyvet. Esetunkben maga az or nem is latott semmit, allitolag a kameran lattak hogy en rongalom a temekeiket... Nos, a jegyzokonyv utan az onkormanyzattol kaptam egy levelet es vegul is ki kellett fizetni a temreket. Viszont meg lehetett nezni a felvetelt ami alapjan szivoztk. A hatsomon kivul semmi nem latszott rajta. Amugy az ornek a jegyzokonyv kb 5 mondataban 10 helyesirasi hibat sikerult vetenie... Az onkormanyzatos no velunk rohogott a biztonsagi kamera felbvetelen. Mondjuk ez amikor tenyleg megalaznak (foleg hgoy en is aznak 12 ezer forintot hagytam ott a Tescoban) nem olyan vicces. ez tesco igazgato ismerosom azt mondta ezek az orok a szazalekra mennek csak.. ha nem kapnanak el soha senkit akkor semmirekellonek tunnenek. Az igazi tolvajokat meg ugye nem tudjak elkapni igy hat ilyen esteken csillogtatjak tehetseguket... Magyarorszag, en igy szeretlek. (ugyhogy el is huztam onnan..)

rókuci 2011.12.13. 18:53:12

Személy szerint én mindig "kibontom" a szempillaspirálokat, mielőtt megveszem őket, jól megnézegetem a kefét és a festék állagát...még sosem láttam szempillaspirált próbálgató embert...rúzst és alapozót szoktak próbálgatni kézfejen...

rémTündér /aprócska kismacska./ 2011.12.13. 18:55:11

posztoló menjen a picsába a hozzáállásával, az ilyenek miatt kell mindig a leghátsó sorból kiudvarolnom a terméket, mert az elsőben lévők már használtak.
idióta liba.

Seang Lee 2011.12.13. 18:55:17

es amugy meg a sok ember itt aki jatsza a szentet baromi vicces ; "en soha nem probalok semmit ki" blabla... bar nem olvastam vegig a kommenteket gondolom most is vannak a durvabb fajtabol is, hogy azt mondja: meg az oblitonek se csavarom le a tetejet hogy megszagoljam, mert az is rongalas... :) eltalaltam? milyen erdekes hogy egy ilyen eset miatt csak otthon csinalnak az IQ bajnok orok cirkuszt. azota hogy egy ilyen tortenet velem (is) megesett baromira nem nyulok semmilyen sminkhez akkor sem ha itt Nyugaton mas a mentalitas. viszont az itteni vasarlok ahogy elnezem nem igazan torodnek smemivel. megsem viszik az orok hatra halomban oket...

nyílméregbéka 2011.12.13. 19:09:49

A Mammut Rossmannban is kezd elterjedni ez a magatartás, biztos új biztonsági céggel (?) szerződtek, de most ott két fiatal tapló van az eddigi egy bácsika helyett, és beszólnak a vevőknek, meg konkrétan a nyakukba lihegve követik őket. Tiszta szerencse, hogy szinte minden cuccuk kapható a DM-ben is, ahol ez a stílus (még?) nincs.

Azúrkék égbolt (törölt) 2011.12.13. 19:12:55

Hova jutna a világ, ha mindenki kipróbálna minden terméket az üzletekben.
Ez a poszt csak vicc, ugye? Vagy tényleg van ilyen fogyatékos "vásárló"?

Pipas 2011.12.13. 19:14:28

@Azúrkék égbolt: Van, HP-nek hívják (nem Hewlet-Packard) :)

SarahConnor 2011.12.13. 19:17:03

@estrella negra: nem azért próbáltam ki, hogy világít-e :D Jól is néznék ki. Fényerőt és vibrálást néztünk, mert epilepsziás gyerkőc szobájába ment volna, és van olyan égő, amelyik felkapcsolás után villódzik egy párat. Az eladó nem tudta megmondani, hogy villódzik-e (nem emlékszem, szőke volt-e), ezért kaptunk próbát.
Izzószálat ellenőrizni fény felé tartással, üvegen átnézéssel lehet :D

kontratenor 2011.12.13. 19:21:39

Vazze. Nem vettem meg, nem nyitom ki. Egyszerű ez.
Határeset tán az újságnál. Ott már mondjuk nem ennyire egyértelmű.
De például a Kelenföldi Pályaudvaron a lejártújságosnál ki van írva: "Vedd meg, ez nem a Szabó Ervin Könyvtár!".
Korrekt.

Nekem ez a véleményem 2011.12.13. 19:25:27

Kultur orszagban igy tortent volna:

a vasarlo veletelnul felbontja a nem teszter termeket, mire a biztonsagi or a leheto legudvariasabban elmagyarazza neki, hogy a termek nem teszter volt es biztos benne, hogy nem rosszhiszemuen tette. Megkerdezi, hogy meg ohajtja e vasarolni vagy szeretne meg mas termeket is kiprobalni, mert akkor megmutatna, hogy azokbol melyik a teszter, nehogy megint tevedes tortenjen. A vevo vagy megveszi a termeket vagy valaszt egy masikat, es orul, hogy udvarisan bantak vele a tevedese ellenere.
A bolvezeto felreteszi a termeket es abba a kosarba teszi, amiben a leertekelt termekek vannak, jol lathatoan feltuntetve, hogy ezek mar ki lettek bontva es az altalanos termegarancia mar nem vonatkozik rajuk de az aruk joval kedvezobb.
A vevo erzi, hogy "megint igaza volt", es maskor is visszajar a boltba vasarolni, a bolt pedig nyeresegesebb lesz mint valaha, mert nem jelenik meg sehol sem a neve ilyen osszefuggesben.
Az alkalmazottak megkoszonik a vasarlast es kifejezik, hogy maskor is visszavarjak a vevot, mert ket het mulva ilyen es ilyen akcioik lesznek.
Itt, europanak ezen a felen , ahol en elek, es en is a kereskedelemben dolgozom, szigoruan tilos a vevoben olyan erzeseket kelteni, amitol esetleg nem jon vissza vasarolni, a sajat allasommal jatszanek.
A vevonek MINDIG igaza van, mert az o vasarlasabol el az uzlet es fizeti az en beremet.
Ezen erdemes elgondolkodni, nem?

Pipas 2011.12.13. 19:28:44

@Nekem ez a véleményem: Jah, de amikor tizedik ilyen vevő jön be azon a héten és a nyolcvanhetedik árut bontják ki, akkor a boltos nem akar tönkremenni. Érthető.

A posztból kiderül, hogy nem csak a boltos volt balkáni, a vevő is.

Amúgy ha én véletlenül tönkreteszek valamit, akkor kifizetem, nem csampészem vissza a másik polcra. :(

dex.ion 2011.12.13. 19:29:22

"A bolvezeto felreteszi a termeket es abba a kosarba teszi, amiben a leertekelt termekek vannak, jol lathatoan feltuntetve, hogy ezek mar ki lettek bontva es az altalanos termegarancia mar nem vonatkozik rajuk de az aruk joval kedvezobb."

"A vevo erzi, hogy "megint igaza volt", es maskor is visszajar a boltba vasarolni, a bolt pedig nyeresegesebb lesz mint valaha,"

nem, sajnos a bolt kurvára veszteséges lesz, mert napi 5-10 terméket lesz kénytelen a "leértékelt" feliratú kosárba tenni.

Pipas 2011.12.13. 19:34:51

@dex.ion: Ugye? Mint a kislányok, akiért a fél ország aggódott, merthogy csak pár ezresnyi bizsut tettek el. Azt is mondta a riport, hogy ilyet minden gyerek csinál. :(

A posztot író szerintem még nem tanulta meg, hogy mit szabad a boltba és mit nem. Talán majd valamikor megtanulja... remélem.

Nekem ez a véleményem 2011.12.13. 19:36:47

Nem, nem lesz veszteseges, mert a leertekelt arun sincs veszteseg, beszerzesi aron kel el. Es meg ha napi 5-10 termekrol lenne is szo, annyi azonban tapasztalatbol tudom, hogy nincs, az is elenyeszo ahhoz a haszonhoz kepest, ami akkor keletkezik, amikor egy vevo jol erzi magat, foglakoznak vele, es az eredetileg tervezett ket termek helyett ottel tavozik.

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2011.12.13. 19:38:15

múltkor a pékségben kiflit akartam venni, de nem tudtam dönteni. volt sima, sós, sajtos, magos, és baconbe csomagolt is.

a sajtos nagyon jól nézett ki, elhatároztam hogy kipróbálom. beleharaptam, de csak egy nagyon kicsit a sarkába. ekkor jött oda a biztonsági őr, hogy ugye azt megveszem.

megjegyzem, hogy nem volt becsomagolva a kifli, és nem is volt kiírva hogy nem szabad megkóstolni...

ugyanaz. basszus hogy mersz egy terméket megbontani, és kipróbálni azelőtt, hogy kifizetnéd? NEM volt rajta tester felirat, mint ahogy be is ismered. ezesetben nem értem miért vagy felháborodva. lehet hogy nem tetszett a szitu neked, de ha a helyükben lettél volna ugyanezt csinálod, semmivel sem lettél volna elnézőbb.

Pipas 2011.12.13. 19:39:19

@Nekem ez a véleményem: "Nem, nem lesz veszteseges, mert a leertekelt arun sincs veszteseg, beszerzesi aron kel el."

Az veszteség. Ki kell fizetni a fűtést, a villanyt, az eladókat.

"Es meg ha napi 5-10 termekrol lenne is szo, annyi azonban tapasztalatbol tudom, hogy nincs"

Az attól függ, hogy a környéken milyen emberek laknak. Lásd Tesco bezárás meg társai.

"az eredetileg tervezett ket termek helyett ottel tavozik"

Olyik kifizeti, olyik meg nem. :(

dex.ion 2011.12.13. 19:40:27

@Nekem ez a véleményem: "Nem, nem lesz veszteseges, mert a leertekelt arun sincs veszteseg, beszerzesi aron kel el."

húha...figyu, nem nagyon akarok belemenni gazdasági kérdésekbe (ahogy látom, felesleges lenne, ne haragudj), úgyhogy hidd el nekem bemondásra, h amit az eladó neked beszerzési áron ad el, az összességében neki veszteség (elmaradt haszon, de télleg nem akarlak ilyenekkel kínozni).

Mózsi bá (törölt) 2011.12.13. 19:41:32

Már bocsánat, de ha valamire nincs ráírva, hogy "teszter", akkor milyen jogon állsz be vele a tükör elé, hogy kipróbáld? Azért, mert nem volt becsomagolva? Gratulálok az ostoba viselkedésedhez, a terméket természetesen meg kell vásárolnod, sűrű elnézéstkérések közepette. A biztonságiakról nincs véleményem, az ő posztjukat még nem olvastam.

dex.ion 2011.12.13. 19:41:47

@Pipas: na jó mostmá télleg abbahagyom a visszhangosdit, bocs:)

Pipas 2011.12.13. 19:44:18

@dex.ion: Áhh, legalább kapok egy kis pozitív visszacsatolást. Néha nem árt ebben a világban, különben úgy érzem, hogy én vagyok a hülye. :)

Vacak ez a blogmotor, simán lehetne real-time vagy valami, nem?

Pipas 2011.12.13. 19:45:51

@dex.ion: Szerinted a poszt-toló mit szólna, ha "próbamenetet" kérnénk tőle? ;)

Nekem ez a véleményem 2011.12.13. 19:53:30

Lol, igen en is ugy gondoltam, hogy kifizetik.

A mi vevoink szerencsere "fizetosek" :)

A lenyeg, hogy a rendszeres vevoknek meg a nevet is illik tudni, azt, hogy mit szokott vasaroni meg plane.

Olyan nincs, hogy egy kereskedelmi egysegben soha semmi kar ne keletkezzen a vevok hibajabol.

De odafigyelessel, ha megfelelo szamu alkalmazott van,a megfelelo oktatassal- treningek, hogyan kezeljuk az indulatos vevoket stb.- a minimalisra lehet csokkenteni.

Buci-Bigyo (törölt) 2011.12.13. 19:56:06

@rókuci: "még sosem láttam szempillaspirált próbálgató embert" Igazad van. Én se. :D Ez a liba tényleg ott sminkelte ki magát? :D
Én kettéválasztanám a bunkó biztonsági őr ( engem a DM-ben szoktak követni :D ) problematikáját a proli vásárló problematikájától.
Csak amikor olvasom az ilyen munkásparaszt viselkedést, vagy látom netán, akkor egyből kinyílik a bicska a zsebemben.Sikerült már felbontott, majd "ügyesen" visszatrükközött zárófóliájú krémet vennem, nem örültem neki.

dex.ion 2011.12.13. 19:58:22

@Pipas: hát én kihagyom. gondold el h megvan a mozi, vacsi, várnád, h megveszi a terméket - téged - és akkor kitalálja, h csak teszter voltál, de sajnos nem teccettél annyira, h haza is vigyen.
ööö, várjunk csak, ez egészen hasonlít a való életre...a fenébe, lehet h van rajtam vhol egy "minta" felirat?

CoolWater 2011.12.13. 19:59:34

@Pipas: Van aki nem gondol az utána jövőre.Azért írtam hogy kérjen meg egy ott dolgozót bontsa ki ő,mert pld.nem kerül ilyen kellemetlen helyzetbe.
De alap hogy sminkcuccot nem nyitogatunk és próbálgatunk,főleg higéniai okokból.Plussz ha szét barmolja a csomagolást,akkor az ott dolgozók zsebéből húzza ki a pénzt.Rajtuk hajtják be a sok selejt árát.

CoolWater 2011.12.13. 20:00:50

Ja és a spirálnak nincs tesztere sehol.Csak a kefe feje van kint mintának,esetleg egy fotó róla.

Pipas 2011.12.13. 20:01:04

@dex.ion: Jah, én nem bánom, ha kipróbálnak. De mondjuk ha csak egy picit, a szeme sarkát, aztán otthagy... akkor mondjuk én is idegbeteg lennék. :)

Tényleg, megkéredezte valaki a szempillaspirált is, hogy Ő mit gondol? :)))

acidx 2011.12.13. 20:01:06

ha én igényes, pánpilla 3,14csa vagyok, és gyakran járok drogériába, tudom hogy minden sminkcuccból van teszter. namármost nincs olyan hülye, de amúgy pánpilla 3,14csa a világon, hogy ne ismerne meg egy tesztert. (eltéveszthetetlen TESZTER matrica) egyébként pedig fuck,ugyanis én is utálom, amikor megveszek egy korrektort, hazaviszem és azt látom h valaki már a pofijához érintette! nem kéne, csajok,jó??!?!?! teszek rá h épp egy pillát festettél-e ki vele vagy épp a seggszőröd.

Anti Anyag (törölt) 2011.12.13. 20:01:29

Teljesen érthető. Én sem iszom bele pld. a dobozos tejbe, aztán vagy kell, vagy nem kell.

Gondolom, nem ez a hölgy volt ott az első.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.12.13. 20:02:55

@Fenimore: Hát, a kollega pont arról beszélt, hogy régebben (nem is tudom, mikor láttam ilyet utoljára) kimondottan próba céljából voltak foglalatok az izzó-osztályon. Bedugod, kapcsolsz, világít- megveszed. Nem világít- nem veszed meg.

Pipas 2011.12.13. 20:03:09

@CoolWater: "Ja és a spirálnak nincs tesztere sehol." Jah, a legtöbb cuccnak nincs tesztere. Sem a pálinkának, sem a sörnek, sem a nunának. Fizetsz, aztán kiderül mit vettél. :)

Nekem ez a véleményem 2011.12.13. 20:09:17

@dex.ion:

Mindenki maskepp ertelmezi a veszteseget, mi itt ugy vagyunk vele, hogy ha az az adott termek nem lenne mi akkor is vilagitanank, fizetve lennenek az alkalmazottak, stb.

A valodi, sulyos osszegekben kifejezheto veszteseg, ha vevoket vesztunk.

Nem biztos, hogy mindenki ostoba, aki maskepp gondolkodik mit te...:)

Főmoderátor 2011.12.13. 20:10:24

Kedves posztoló!
Önnek egészen egyszerűen nincs igaza.
Egyetlen pontban van, a személyi szabadságát megsértették, amikor Ön elé álltak, de ennyi.

dex.ion 2011.12.13. 20:12:09

@Nekem ez a véleményem: "Mindenki maskepp ertelmezi a veszteseget,"

komolyan? a matematikát többféleképpen is lehet értelmezni? ez új:)

"Nem biztos, hogy mindenki ostoba, aki maskepp gondolkodik mit te...:)"

persze h nem, de pénzt se fog keresni az, aki ebben a kérdésben másképp vélekedik, mint én:)

Pipas 2011.12.13. 20:12:53

@Nekem ez a véleményem: "Nem biztos, hogy mindenki ostoba, aki maskepp gondolkodik mit te...:)"

És ebből a kijelentésedből természetesen nem következik semmit.

Az, hogy nek(ed|tek) mi az üzletpolitikátok, abból nyilván nem következik az, hogy az a jó|helyes|egyedül elfogadható. Máshol, más vevőkörrel dolgoznátok, fogadok nektek is más lenne a módszeretek.

Amúgy gondolatébresztő: honnan tudjuk, hogy a poszt írója nem egy "ismerős arc" a bolt számára? Honnan tudjuk hogy nincs púpra vele a hócipőjük?

CoolWater 2011.12.13. 20:13:14

@Pipas: Néha van pálinka teszter.Jó múltkor végig kóstoltam az Auchan saját márkás pálinkáit.A meggyes és a barackos finom.:-)))A hagymás-tejfölös burgonyaszirom is nyami.

Pipas 2011.12.13. 20:14:23

@dex.ion: "komolyan? a matematikát többféleképpen is lehet értelmezni? ez új:)"

Szinte szó szerint ezt akartam írni, de gondoltam te megírod. Második lettem volna... :) Man, I'm in the zone! :)

Pipas 2011.12.13. 20:18:04

@CoolWater: Abba a boltba nem járok. :)

Pálinkaosztásnál a topisok hányszor állhatnak a sorba? (mer' mondjuk én imádok topis lenni, de nem vagyok hiéna... meg tudom venni a cuccost)

Párszor láttam sört osztogatni csinos csajokat, de igénytelen söröket osztogattak, úgyhogy mondtam nekik, hogy ilyet nem iszok. :)

dex.ion 2011.12.13. 20:18:12

@Pipas: akkor ezennel megbízlak a helyettesítésemmel, amíg filmet nézek:)

Pipas 2011.12.13. 20:22:25

@dex.ion: Én is filmet nézek, közben sört is iszok, úgyhogy bocsi, de nem vállalom.

Bár mondjuk úgy egy órán belül már olyan okos leszek, hogy menni fog. Ha még sokat beszélünk a pálinkáról, akkor lehet ez lemegy 20 percre... :)))

XCat 2011.12.13. 20:23:34

@Fenimore: De. Az én időm értékes, és kurvára nem arra fogom pocsékolni, hogy a jyskbe szaladgáljak azét, mert ők hisztisek.
Mondjuk a probléma elméleti, sosem vettem ott semmit, sztem nem is fogok (próbáltam, de egyszerűen annyira szar dolgokat árulnak, hogy nem sikerült).

SarahConnor 2011.12.13. 20:24:02

@estrella negra: Nem tudtam róla, de akkor ez jó dolog. Ezek szerint az égő egy olyan termék, amit kicsomagolhatsz és kipróbálhatsz. A szempillaspirállal ellentétben :D

SarahConnor 2011.12.13. 20:27:37

@PsychoCica (4zsiráf): Nem a Jysk sajátja ez, mindenhol így van. Van kiállított darab, azt lehet megvizsgálni tüzetesen, aztán csomagoltat elvinni. Ha nem jó, 3 napod van visszahozni. Az időd nem érdekli őket, a vásárlás és főleg a garancia érvényesítése kettőn áll. Ha drága az időd, kényelmesebb neten rendelni.
Egyébként egyetértek, ritka gagyi cuccaik vannak, ráadásul néha irreálisan drágák, de a függönyt jószívvel ajánlom mindenkinek, könnyen szabható, jó anyagú, szép darabok akadnak köztük, ráadásul az összes ilyen jellegű bolt közül ebben ők a legolcsóbbak.

dex.ion 2011.12.13. 20:29:45

@Pipas: meggondoltam magam, ez a film kurva szar, hiába ajánlgatták itt fentebb. vissza is viszem a...na oda, ahonnan vettem:)

Pipas 2011.12.13. 20:30:39

@dex.ion: Milyen film? Nagy filmszakértő vagyok, van itthon vagy 6 terabyte filmem... csak kérdezz! :)

XCat 2011.12.13. 20:32:42

@Fenimore: Hát egyelőre el vagyunk látva függönnyel, de ha kell, benézek. Köszi a tippet.

dex.ion 2011.12.13. 20:33:33

@Pipas: hát ez a pleasantville, amit itt feljebb mondogattak, h jó. meg az imdb is megvezetett, aszondja 7,5 pont. hát 25 percet bírtam belőle.

Pipas 2011.12.13. 20:37:15

@dex.ion: Áhh, ilyeneket nem nézek, férfiember ennyi kompromisszumra nem képes. :)

Torrentet használsz? Kinn van a "The Thing" DVD változata, ha gyors az interneted negyed óra alatt lenn van és azt érdemes is megnézni.

Jah, csináltam bekőle MKV-t meg hozzászinkronoztam srt-t, mert a haverjaim nem tudnak túl jól angolul...

Meg ott van a "Skyline", azt is érdemes megnézni (egyszer)...

Pipas 2011.12.13. 20:38:55

@Pipas: "férfiember ennyi kompromisszumra nem képes"

Már úgy értem te sem voltál képes, ugye? (Kezdem érezni a sört... :)

Perillustris 2011.12.13. 20:39:03

Minap meg akartam kóstolni egy egy natúr óriás Túró Rudi tesztert, de nem volt, ezért kicsomagoltam egyet. Leharaptam a felét, aztán gondosan visszatettem, hogy más is kipróbálhassa.

Nekem ez a véleményem 2011.12.13. 20:40:24

@dex.ion:

Nem, a matematika tenyleg egyertelmu es a 2x2 tenyleg csak a legritkabb esetben ot :)

Mindenesetre, nalunk mindig a vevonek van igaza, -persze lehet, hogy szerencses orszagban, szerencses kornyeken elek- es ez az uzletpolitika nagyon jol mukodik.

Ma pl. nyitas elott jott egy vevo, idosebb holgy,kb. 40 perccel -eppen a nyitashoz szukseges muveleteket vegeztuk - es bar a tulajdonos a kornyeken sem volt, eszunkbe sem jutott elkuldeni ot.

Nem koltott sokat, de tudom, hogy vissza fog jonni mert ertekelte , hogy nem kellett varni, sietett valahova. Valoszinuleg nem is egyedul, es ennel nagyobb haszon mint a jo hirnev, -ami termeszetesen penzre lesz valtva az idok folyaman -, nem kell.

Lenyeg, hogy en meg elgedetlen vevovel, nem talalkoztam, mert ha ok hibaznak akkor is mi kerunk elnezest.....

Az uzlet pedig nagyon stabil labakon all, hala Istennek, mert igy biztos munakehelyunk van.

dex.ion 2011.12.13. 20:42:05

@Pipas: láttam az eredetijét a 90es évek elején. az újból meg a főbb jeleneteket:)

a sci-fi-kért viszont sajnos nem rajongok. ha már mindenképpen ebbe a fikcionális irányba indulunk, akkor inkább a limitless, az jó volt.

Pipas 2011.12.13. 20:43:04

@Nekem ez a véleményem: Akkor nem Mo.-on vagy? Úgy már jobban meg tudom érteni, én is éltem olyan országban, ahol mindig a vevőnek volt igaza. Mások voltak a vevők is mondjuk...

dex.ion 2011.12.13. 20:45:13

@Nekem ez a véleményem: ennek örülök, és egyben szeretném kifejezni jókívánságaimat a jövőre nézve:) sajnos mo-n ilyen a biznisz, ilyenek a vevők, az eladók, minden, itt az ember előbb rúg a másikba, szerencsés vagy, ha nem kell itt élned.

7919nünü 2011.12.13. 20:49:41

"Ráadásul én egy fiatal, ápolt nő vagyok, nem egy hajléktalan bűnöző, vagy szórakozó tinédzser akiről bármi rosszat feltételezhet az ember."

Hogy te mekkora egy sznob, h***e p**a vagy. Miért bűnöző a hajléktalan? Elmondom neked, hogy a bolti lopások nagy részét szépen öltözött, sminkelt nők követik el. A (szerinted) bűnöző hajléktalanok és szórakozó tinédzserek közül sokan jóval intelligensebbek nálad.
Ha rendszeresen vásárolnál a Rossmannban, akkor tudnád, hogy egyértelműen jelölik, hogy melyik termék a teszter és melyik nem. Még csak nem is egy polcra teszik azokat. Ha rendszeresen vásárolnál sminkterméket, tudnád, hogy nem az arcunkon próbálgatjuk őket, és tudnád, hogy szempillaspirálból nincs teszter.
Nem gondolom, hogy lopni akartál, egyszerűen csak annyi eszed nincs, mint egy marék pingponglabdának. Kulturált semmiképpen nem vagy.
Kár, hogy nem jelentettek fel, a bíró örült volna a magyarázkodásodnak.

7919nünü 2011.12.13. 20:49:41

"Ráadásul én egy fiatal, ápolt nő vagyok, nem egy hajléktalan bűnöző, vagy szórakozó tinédzser akiről bármi rosszat feltételezhet az ember."

Hogy te mekkora egy sznob, h***e p**a vagy. Miért bűnöző a hajléktalan? Elmondom neked, hogy a bolti lopások nagy részét szépen öltözött, sminkelt nők követik el. A (szerinted) bűnöző hajléktalanok és szórakozó tinédzserek közül sokan jóval intelligensebbek nálad.
Ha rendszeresen vásárolnál a Rossmannban, akkor tudnád, hogy egyértelműen jelölik, hogy melyik termék a teszter és melyik nem. Még csak nem is egy polcra teszik azokat. Ha rendszeresen vásárolnál sminkterméket, tudnád, hogy nem az arcunkon próbálgatjuk őket, és tudnád, hogy szempillaspirálból nincs teszter.
Nem gondolom, hogy lopni akartál, egyszerűen csak annyi eszed nincs, mint egy marék pingponglabdának. Kulturált semmiképpen nem vagy.
Kár, hogy nem jelentettek fel, a bíró örült volna a magyarázkodásodnak.

XCat 2011.12.13. 20:50:02

@dex.ion: Tudod a bunkó vevőnél 2 rosszabb dolog is van; a tolvaj vevő, vagy ha egyáltalán nincs/nincs elég vevő.

Pipas 2011.12.13. 20:52:19

@dex.ion: Az eredeti is jó, ez is. Érdemes megnézni, nem rontották el nagyon.

Sőt az előzetes nagyon elmés módon feloldja a régebbi változat nyitott kérdését is.

Ha nem sci-fi, akkor "Big Lebowsky", "Fight Club", "Clerks", "The Lost Room", ilyenek?

Na, lemaradok az ivásban...

Pipas 2011.12.13. 20:53:36

@PsychoCica (4zsiráf): Pfff, Finnországban! Izraelbe be sem engednének. :)

Nekem ez a véleményem 2011.12.13. 20:54:02

Nem, irtam is az elso kommentemben, hogy europanak eme felen..... :)

Igen, itt lehet, hogy masok a vevok, mert en is itt tanultam meg lassitani es elvezni az eletet.

Kellett egy ido, mire rajottem, hogy az utcan szembe jovok nem azert mosolyognak ram, mert elkenodott a ruzsom, hanem mert itt ez a szokas....

Nalam is alpveto, hogy a vevoket szeles mosollyal uvozlom, es ez nem mumosoly, tenyleg orulok nekik, mert amig ok jonnek es koltenek, addig megy olyan jol a tulajnak, hogy ha en azt mondom, hogy bocs de en nem szeretnek hetvegen dolgozni, akkor felvesz mast, akinek ez nem gond.

Azaz a vevo az en joletem zalogga.

Pipas 2011.12.13. 20:56:45

@Nekem ez a véleményem:
"Kellett egy ido, mire rajottem, hogy az utcan szembe jovok nem azert mosolyognak ram, mert elkenodott a ruzsom, hanem mert itt ez a szokas...."

Úgy van! Ez volt a legfurább. Azóta sem érzem jól magam itthon! :(

XCat 2011.12.13. 20:59:32

@Pipas: Jóvanna, csak az olyan profikereskedőfajta nép. Gondoltam tudják a dörgést.

dex.ion 2011.12.13. 20:59:39

@Pipas: szép lista. majd belenézek 1-2be:)

"Úgy van! Ez volt a legfurább. Azóta sem érzem jól magam itthon! :("

erre meg egy klasszikust tudok idézni:

www.youtube.com/watch?v=-tEXu8roJEQ

sajnos egyre aktuálisabb...

Nekem ez a véleményem 2011.12.13. 21:01:28

@dex.ion:
Koszi a jokivansagokat.

Anniyt meg elmondanek, hogy a fonokom, aki a tulaj is egyben, nap mint nap amikor vegzek, MEGKOSZONI az aznapi munkamat.

Imadok ott dolgozni.

dex.ion 2011.12.13. 21:01:42

@Nekem ez a véleményem: "Nalam is alpveto, hogy a vevoket szeles mosollyal uvozlom, es ez nem mumosoly, tenyleg orulok nekik,"

kaliforniában árulsz gyógyászati célú marihuánát?:)

Pipas 2011.12.13. 21:03:00

@PsychoCica (4zsiráf): Jah, azok! :)

@dex.ion: Haverom kérdezgette mit tanultam a finnekről. Mindig azt mondtam, hogy róluk semmit, de a magyarokról igen sokat!

Az "el lehet menni magyarországról" az egyik kedvencem, idézgetni szoktam. :-(

dex.ion 2011.12.13. 21:04:43

@Pipas: ejj, milyen keserűen igaz.

Pipas 2011.12.13. 21:05:10

@dex.ion: Jah, jut eszembe, pár hónapra rá le is léptem. Aztán visszajöttem, a finn időjárás nem vicces... de még így is, ha angol nyelvterületre megyek soha nem jöttem volna vissza. :(

Nekem ez a véleményem 2011.12.13. 21:06:37

@dex.ion:

Lol, nem egeszen, de csak azert nem, mert europa semmilyen fele nem esik kalifornia kozelebe.... :)

Pipas 2011.12.13. 21:06:57

@Pipas: Már úgy értem pár hónapra hogy GyF ezt mondta...

dex.ion 2011.12.13. 21:07:09

@Pipas: van vmilyen oka annak, h nem teszed meg?

XCat 2011.12.13. 21:10:12

@Pipas: Ha elmentél magyarországról az elsődleges és legfontosabb teendő, hogy minden legális vagy másféle eszközzel tagadjad lefelé honnan vagy.

Pipas 2011.12.13. 21:16:36

@dex.ion: Nagy volt a honvágyam. Ferihegyen majdnem elsírtam magam mert tavasz volt és éreztem a virágok szagát. Haverom azt mondta, hogy lehetetlen, de én tisztán tavaszi mező illatot éreztem.

Most itt vagyok, aztán itt sem jó, neurotikus, beteg, megnyomorított társadalomban élek, ahová nézek bíztatást nem látok.

@PsychoCica (4zsiráf): Miért tagadjam? A magyarok jó képességű, nemes nép, büszke vagyok, hogy közéjük tartozhatok. Csak vesztésre állunk, ennyi... :-\

dex.ion 2011.12.13. 21:18:00

@Pipas: értem. hát, szerencsére nekem rossz az orrom:D

Pipas 2011.12.13. 21:19:55

@dex.ion: Elmúltam 40, ilyenkor az ember már egy szentimentális hülye. Húsz évesen kellett volna lelépni. :(

XCat 2011.12.13. 21:22:14

@Pipas: "A magyarok jó képességű, nemes nép,"

Minden kétséget kizáróan. Kár, hogy már mindegyik kihalt.

Mondjuk ebből a katyvaszból is ki lehetne hozni érdekes dolgokat, feltéve hogy akarná valaki. Csak hát nem.

isssti 2011.12.13. 21:24:33

@Fenimore: Akármit is mondassz, nálunk Budán, a 12-ik kerületben ilyen bolti esetekkel sosem kell szembesülnöd: ez egyszerűen kultúra kérdése - ilyenkor különösen örülök, hogy nem mozgok ilyen pronyó környékeken (Árkád proliközpont és tsai..)

XCat 2011.12.13. 21:25:51

@isssti: Mondjuk ez konkrétan faszság. :)

dex.ion 2011.12.13. 21:26:34

@Pipas: akkor már én is elbasztam...azért nem adom fel, hátha a minden vevőt mosolyogva váró kommenttársunk felajánl egy pozíciót náluk:)

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.12.13. 21:27:39

@Pipas: A magyar ugyanannyira jó képességű/nemes nép, mint bármely másik a környéken. Ne csapjuk be magunkat.

Pipas 2011.12.13. 21:28:39

@PsychoCica (4zsiráf): Ne téveszd össze a mai magyar népet az ezer évvel ezelőtti génkészlettel. Nem "katyvasz" az, úgy hívják, hogy "gene pool", ezt hívjuk mi úgy, hogy "magyarok". Ezer évvel ezelőtt is katyvasz volt, most is az, minden nép ilyen.

"Tiszta nemzet", "tiszta nép", épp úgy lehetetlen, mint "tiszta árja", nem volt soha. A "tiszta génkészlet" olyan, mint a "tökéletes vers" vagy a "tiszta szerelem" vagy a "legjobb könyv". Nem létezik, de ha létezne sem ismernénk fel.

Pipas 2011.12.13. 21:30:39

@estrella negra: "A magyar ugyanannyira jó képességű/nemes nép, mint bármely másik a környéken. Ne csapjuk be magunkat. "

Úgy van! És a lengyel, a német, az angol és a cseh éppen annyira érezheti büszkének magát mint én. Helyes!

Pipas 2011.12.13. 21:32:37

@dex.ion: "akkor már én is elbasztam..."

Lehet, hogy te később válsz szentimentális hülyévé mint én. :) Én neked szurkolok, ne add fel. :)

Ha legalább pár haverom hajlandó lenne lépni New Zealandba... :-o

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.12.13. 21:35:18

@Pipas: Az a baj, hogy a többiek mostanában messze jobban kihasználják a képességeiket, mi pedig egymás baszogatására fecséreljük az energiát.

isssti 2011.12.13. 21:35:43

@PsychoCica (4zsiráf): No látod, erről bátorkodtam megemlékezni: ez a külvárosi érintkezési stílus az, amiről beszélünk - te azt mondod nekem "faszság", a biztonsági őr köcsögöz a Rosszmannban ...ezek vagytok ti, külvárosi pronyók!
Semmi gond ezzel, ha nektek jó, csak a kultúrembereket próbáljátok ebből kihagyni - ha egy mód van rá!
Bitte...

dex.ion 2011.12.13. 21:37:16

@Pipas: kösz:) új-zéland rohadt messze van. viszont európába vhova elmennék, elég volt a balkánból.

XCat 2011.12.13. 21:37:27

@Pipas: Ti nem. Én láttam már. :)

Ez kicsit másfajta katyvasz (szerintem) mint a többi féle katyvasz, és jobbfajta, de önmagában a lehetőség szart sem ér.

Simán megcsinálhatnánk a tízmillió értelmiségi országát, mert lenne miből, és mód is lenne rá, de nem így. így lófaszsincs. Meg nem is lesz.

Nevelni kéne, ésszel, központilag, nem szétkúrni azt is, ami van.

XCat 2011.12.13. 21:38:47

@isssti: Aha. Akkor nem is hívom rá fel a figyelmedet, hogy a kultúrember az egybe írandó, te agyonművelt, te. :))

XCat 2011.12.13. 21:39:53

@isssti: Jah megnézted közben szótárban, jól van. Leülhetsz, kettes alá.

Pipas 2011.12.13. 21:42:23

@estrella negra: Jah, úgy cirka 400 éve.

Megmondom mi van (szerintem): A magyar társadalom soha nem volt egységes (uralkodó osztály, középosztály, szolgák), de az elmúlt néhány emberöltő alatt a magyar társadalom sejtekre szakadt.

Élethalálharcot folytat a magyarok 99%-a. Öt, tíz, húsz fős sejtekre esett az egész társadalom, mindenki csak a sejten belüliekben bízik, azoknak kedvez, kifelé ellenséges. (Egyszerre két sejthez tartozni szabad, sőt hasznos.)

Nagyon jelemző ez az üldözött csoportokra (megszállt ország, forradalmárok, terroristák, kisebbségek, bűnszövetkezetek, rabszolgák). Ne nézd le ezért az embereket, nem a "szemétkedő" beállítottság, hanem az élethalálharc következménye.

Ősközösségi társadalom és törzsi szövetség. :(

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.12.13. 21:42:52

@isssti: Fasság! Fasság! Fasság! Tessék, mindez a XII. kerületből. Na, erre varrj gombot, te nagyonkultúrált!

isssti 2011.12.13. 21:43:03

Teljesen mindegy hányba írod, attól önmagában még nem leszel az ..tudom, hogy ez szomorú!

Pipas 2011.12.13. 21:44:52

@dex.ion: Új Zéland cirka 24 órára van innen... és tökéletesen lehet érteni mit beszélnek. :)

isssti 2011.12.13. 21:44:56

@atpijkamo: különbség azt írni "fasság" és egy alapvetően konszolidált társalgásban válaszként lefaszságozni vitapartnered mondandóját - gondolom érzed a finom különbséget!

XCat 2011.12.13. 21:45:36

@atpijkamo: Köszönöm!
:D

@isssti: Hány-baaa? Hm, iskolába nem oda jártál, ahogy elnézlek. :D Vagy nagyon korán kibasztak a francba.

dex.ion 2011.12.13. 21:46:39

@Pipas: sok az a 24 óra, egy fél munkanap!:)

XCat 2011.12.13. 21:47:17

És magyarázza... istenem.
Na köszönjük a szemléltetést, húzzál a picsába.

@Pipas: Szóval igen, ez a másik baj. Hogy van egyfajta értelmiség (/segg), aki ilyen. Ezt már nehezebb megoldani.

isssti 2011.12.13. 21:48:29

@PsychoCica (4zsiráf): Stílusod igen külvárosi: Árkádba-Rosszmannba elmegy -még akár biztonsági őr is lehetsz!

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.12.13. 21:49:12

@isssti: Na ugye, hogy nem attól függ!

Szóval ha kultúráltnak akarsz láccani, akkor viselkedj úgy, hátha valaki észreveszi.

Pipas 2011.12.13. 21:49:12

@dex.ion: Austrália? Nem, azt hiszem neked az sem jöne be, messze van...

Angliába nem megyek, esik az eső és különben is észak az nem jön be. Kanada... baromi hideg... Amerika... jah, csak ott egyre nagyobb a bunkózás. Talán egy amerikai kisváros... de az is messze van.

Hol beszélnek még angolul?

XCat 2011.12.13. 21:50:12

@isssti: De írni is, fogalmazni is tudok, ami láthatólag neked nem megy... sőt, röhejessé is csak akkor teszem magam, amikor én is úgy akarom. :) Neked ez sem megy.

Pipas 2011.12.13. 21:50:28

@PsychoCica (4zsiráf): Nem az "értelmiséggel" van baj, az uralkodó osztállyal.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.12.13. 21:51:17

@Pipas: Senkit nem nézek le. Tk. az előzmények sem számítanak.
Csupán a végeredmény- jóval a lehetőségeink alatt élünk, és ami még rosszabb- egyszerűen nem jó itt élni (nem véletlen, hogy aki tud menekül).
És ami a legrosszabb: semmi jele annak, hogy ez belátható időn belül megváltozna.
Sőt. A helyzet "fokozódik".

XCat 2011.12.13. 21:51:41

@atpijkamo: Bazdmeg.:DDDDDDDDDDD
Annyira, de annyira, de annyira :DDDDDDD

@Pipas: Az uralkodó osztály (ha orbánékra gondolsz, akik azért bőven nem az) olyan, amilyet megérdemlünk. És tényleg, teljesen olyan.

dex.ion 2011.12.13. 21:52:34

@Pipas: a világ nagy részén az a munkanyelv:)

XCat 2011.12.13. 21:53:05

@estrella negra: Nálad rosszabbodni fog. Erre nyugodtan vegyél mérget. :)

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.12.13. 21:54:38

@isssti: "azt írni "fasság" és egy alapvetően konszolidált társalgásban"

EL vagy tévedve. Milyen konszolidált társaságról beszélsz???

Egyébkén csaxólok, hogy nevezett vitapartnered nagyon finoman mondott véleményt, ha csak ezt a szót használta.

Ugyanarra a hozzászólásodra én is valami hasonlót akartam írni, de visszafogtam magam. Ezennel közlöm, hogy szerintem is fasság. Éz ez nálam egy hanygyányival erősebb véleményt jelent.

XCat 2011.12.13. 21:55:01

Tényleg esztike, te miért nem menekülsz?

XCat 2011.12.13. 21:56:21

@atpijkamo: Én rendesen írtam. :)

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.12.13. 21:57:02

@Pipas: "Hol beszélnek még angolul?"

Indiában. De ott meg baromi meleg van, meg monszun...

Pipas 2011.12.13. 21:58:43

@PsychoCica (4zsiráf): Nem, az előző bandát is beleveszem. És nem érdemeltük ki.

@dex.ion: Jah, munkanyelvnek nem rossz. Éltem is olyan országban, ahol mindenki megtanulta beszélni. Én viszont szeretnék viccet mesélni, kocsmában idegenekkel dumálni és "élni", nem csak a munkámat elvégezni.

Angolul és magyarul megy, németül nem. Ez van.

@estrella negra: Úgy van! És ennél még rosszabb, legjobban úgy látta megfogalmazva milyen állapotban van a magyar nemzet, hogy

"Maroknyi székely porlik, mint a szikla."

(igen, nem keverem össze a székelyeket a magyarokkal :)

dex.ion 2011.12.13. 21:59:26

@atpijkamo: meg olyan bőrszínű és mentalitású emberek, akik miatt elmennék innen...

Pipas 2011.12.13. 21:59:43

@atpijkamo: Pfűűű, indianokkal dolgoztam sokat. Noh, azt szerintem hagyjuk, az egy másik kultúra. :)

XCat 2011.12.13. 22:00:09

@atpijkamo: :)
Szerintem tökfeleslegesen neveled, gondolom a kedves mama valamelyik villában takarított, és hazahozta az öntudatot. :)

serfecs (törölt) 2011.12.13. 22:01:06

@William Kidd: mármint minek számoljak utána? 2011. van. Ha 2002-ben nyitott, akkor nincs még 10 éves. Vagy nem akkor nyitott?

isssti 2011.12.13. 22:01:43

@atpijkamo: Rosszul csavarod a szavakat - ennek így sehol semmi ok-okozati összefüggése nincs: ha nem értetted, amit mondtam, inkább hallgass - vagy fuss neki mégegyszer: annyira azért nem volt bonyolult...

XCat 2011.12.13. 22:03:17

@dex.ion: Hát jó, velem lehet vitatkozni. Oké, gondolkodjunk pártsemlegesen. Miből gondolod, hogy nem?

Lopnak? Lopnak. Mi lopunk? Mi is lopunk.
Hazudnak? Hazudnak. Mi hazudunk? Hazudunk hát.
Köcsög, aljas szemétládák az élet szinte összes látható területén? Azok. Hát mi? Mi is.
Nagy a pofájuk a semmire, vagy az alig valamire? Az. És nekünk? Nekünk is.
Szétmarnák egymás anyjának a picsáját 100 forintért? Szét ám. És mi? Simán.

Hol a különbség? :)
Várom az érveidet.

dex.ion 2011.12.13. 22:03:36

@Pipas: hát, igen, ez is érthető...sajnos vmit fel kell áldozni, ha olyan helyre mész, aminek a nyelvét nem beszéled anyanyelvi szinten:(

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.12.13. 22:04:00

@isssti: "Rosszul csavarod a szavakat"

Nem jellemző, benned lehet inkább a baj.

De megadom a lehetőséget, fejtsd ki az álláspontod, hátha mégis félreértettelek.

isssti 2011.12.13. 22:04:31

@atpijkamo: Rendkívül lebilincselő, amit írsz - de ha meg nem sértelek, engem sem le nem nyűgözöl, se meg nem győzöl -fájdalom! ;o)

dex.ion 2011.12.13. 22:05:58

@PsychoCica (4zsiráf): mielőtt az érveimet hallanád, meg kell egyeznünk abban, h mik az axiómák. ha neked azok, amiket leírtál, akkor a bőröd színétől függetlenül velük raklak egy polcra. nekem nem ezek, ezért elnézésedet kérem. no hát ez a különbség köztünk.

Pipas 2011.12.13. 22:06:18

@dex.ion: Nincs már időm még egy nyelvet rendesen megtanulni. A nyelv tökéletes ismerete viszont elengedhetetlen, anélkül boldogtalan, idegen, gyökértelen, magányos, szerencsétlen ember leszel. Akkor már inkább itthon nyomorgok.

Hé, lehet, hogy a haverjaim ezért nem akarnak dobbantani? Óóóóó....

XCat 2011.12.13. 22:07:42

@dex.ion: Ühüm, jó. Neked mik?

XCat 2011.12.13. 22:09:14

@dex.ion: Jah bocs, félrenyúltam... Pipasnak ment volna.

@Pipas: Szóval a TE érveidet várom. :D

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.12.13. 22:09:18

@Pipas: Akkor csak Angliát tudom ajánlani. Az időjárástól nem kell annyita félned, hó pl. csak ritkán esik. Viszont a kultűra mindenért kárpótol. Igazán beilleszkedni nem lehet, mert a kiejtésedről halálodig felismernek.

XCat 2011.12.13. 22:10:24

@Pipas: Majd homároztok. Én szintentartalak, neféjj. Atpi is.

Isssti meg majd elmagyarázza, miért vagytok faszok, hogy a honvágy se gyötörjön annyira. :))

XCat 2011.12.13. 22:11:46

@atpijkamo: Na és az, hogy az itteni átlagszinthez képest szemétdombokon laknak? Szerintem ezért semmi nem kárpótol.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.12.13. 22:12:00

@Pipas: "kocsmában idegenekkel dumálni és "élni", nem csak a munkámat elvégezni."

Akkor nem is értem, a német hogy merülhetett fel egyáltalán. Nem olvastad a világ legrövidebb könyvét? "A német humor ezer éve" Éppen most mérgelődtem egy jót, hogy mennyire, de mennyire kockafejűek.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.12.13. 22:13:11

Hahó emberek, nincs itt valami abapos? Lenne egy SAP állás.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.12.13. 22:15:15

@PsychoCica (4zsiráf): "szemétdombokon laknak"

Gyönyörű angol falvak vannak. Meg London. Meg a többi város. Nem tudom miről beszélsz.

Pipas 2011.12.13. 22:15:40

@PsychoCica (4zsiráf): Húúú, annál már többet ittam. Vissza tudnád idézni a kérdést? Kicsit szétszórt ez a pár sör. :)

@atpijkamo: Nem is annyira az időjárásról, inkább a napfényes órák számáról van szó. Lehúztam néhány évet Finnországban. :)

Amúgy a kiejtéssel sincs gond, az persze kicsit idegen, de a lényeg az, hogy tökéletesen értem/megértem amit mondanak. A Skót/Ír kiejtés jön be nagyon, azt még kedvelem is.

Ááááhh, lehet, hogy oda kellenem menni állandóra? Bárcsak lenne a cégnek állandó irodája, már holnap mennék. :)

Pipas 2011.12.13. 22:16:43

@atpijkamo: Úgy van! Nem véletlenül nem tudok németül. :)

XCat 2011.12.13. 22:16:45

@Pipas: A kérdés, hogy miért nem érdemeltük meg ökumené a politikusainkat, akik olyanok, amilyeneket megérdemlünk? :)

belekotyogok 2011.12.13. 22:18:13

@Seang Lee: amíg egy öblítőben nem okoz kárt, hogy lecsavarod-megszagolod, addig egy 4 ml-s szempillaspirálban már igen. -> könnyen beszárad, főleg ha nem csavarod vissza rendesen. Ha még esetleg hámsejteket, baktériumokat, vírusokat is hagysz a spirálon, még jobb, grátisz fícsör a gyanútlan vásárlónak.
A hasonlatod nem jó amúgy, mert az öblítőt úgy tudod kipróbálni, ha mosol. Innentől meg ez már rongálás.

Sajnos a legtöbb termék ilyen: csak otthon derül ki, hogy mit veszel. Az élelmiszerboltban is kipróbálsz minden újat? Belekanalazol a fagyiba, felbontasz egy csipszet, meglékeled a dinnyét, hisz te csak tudni akarod, hogy mit veszel...Az igény persze jogos, de lássuk be, ez nem egészen így működik.

XCat 2011.12.13. 22:19:24

@atpijkamo: Animacsi valamelyik másikon belinkelt egy cikket, hogy milyen egy átlagos lakás műszaki meg esztétikai állapota. Bár az gondolom londonban vonatkozott a külföldi kiadásra tartott lakásokra, de akkoris.

Most nincs időm keresgélni, de majd levadászom.

Pipas 2011.12.13. 22:19:48

@atpijkamo: C, C++, Qt, GTK, Linux -> New Zealand, Ausztrália, Anglia.

Indiai/Skót/Ír/kisvárosi Angol/falusi USA kiejtéssel beszélek. :)

Pipas 2011.12.13. 22:22:02

@PsychoCica (4zsiráf): "amilyeneket megérdemlünk?"

Megérdemeltük, megérdemeltük, de kegyelmet kérni csak lehet, nem? Vagy legalább egy fél év szabadságot kivehetnének nem? :)

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.12.13. 22:22:53

@Pipas: Nóórmális? Télen megy Finnországba? Akkor még a finnek is depressziósak.

Valszeg nem szaunáztál eleget, vagy ha igen, nem ittál elég sört hozzá.

És januárban el kell menni két hétre a Kanári szigetekre. Lomalla matka.

"Amúgy a kiejtéssel sincs gond"

A te kiejtéseddel. Mindig felismerik, hogy külföldi vagy. Száz év után is.

XCat 2011.12.13. 22:25:44

@Pipas: Nem hiszem, hogy jobb lenne. Évek óta hajtogatják, hogy változás kéne. Most nekiálltak változtatni, és mindenki szidja őket érte. Én is, mert hülyén csinálják, de hülye világban élünk.
Most már jobb lett volna úgy hagyni.

Pipas 2011.12.13. 22:26:58

@atpijkamo: Évekig voltam Finnországban. Majdnem mindig tél van, kivéve két hetet júliusban. ;)

"A te kiejtéseddel."

Már úgy értem, hogy három napot voltam Dunlinban és az első napon azt kérdezték, hogy "ugye már a sok éve vagy itt". Mindig is éreznék, hogy idegen vagyok, de a kommunikációt nem zavarja.

Jelenleg egyedül a Kínai angol kiejtéssel vannak gondjaim, azt nem minden esetben értem. :)

Pipas 2011.12.13. 22:28:34

@PsychoCica (4zsiráf): "Most nekiálltak változtatni, és mindenki szidja őket érte."

Én szurkolok nekik. Nem önzetlenül, de nagyon szurkolok. Tényleg csinálnak valamit... hát majd meglátjuk... de szurkolok.

XCat 2011.12.13. 22:30:54

@Pipas: Néró is csak azért gyújtatta fel rómát, mert újat akart építeni ahelyett a lepukkant szar helyett, ami volt. :)

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.12.13. 22:32:39

@Pipas: Tavasz: 3 hónap, nyár: 3 nap, ősz: 3 hónap, tél: 6 hónap.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.12.13. 22:34:23

@Pipas: "egyedül a Kínai angol kiejtéssel vannak gondjaim, azt nem minden esetben értem."

Cserébe gondolom ő se téged.

Próbálozz még a brazilokkal, ha szopni akarsz.

Pipas 2011.12.13. 22:35:43

@PsychoCica (4zsiráf): Ezer éves urban legend. Néró soha nem gyújtotta fel Rómát, viszont az újraépítésnél úgy tervezte/tette meg a várost, hogy a tüzek ne okozhassanak újra akkora kárt.

Néró zsarnok volt, de a város felégetése nem állt érdekében. A keresztényeket hibáztatta a város felgyújtásával, az politikailag érdekében állt és nyilvánvalóan nem volt igaz. Viszont nem gyújtotta/tatta fel a várost és nem is "gyönyörködött", őszintén elborzadt a szenvedésen és a halálon amit a tűz okozott.

allegravelli 2011.12.13. 22:36:40

PPP.
Posztoló prosztó picsa.

Pipas 2011.12.13. 22:40:47

@atpijkamo: Volt egy brazil kollégám, egész kultúráltan beszélt. Viszont cirka hat hónapon keresztül egy olyan kínai főnököm volt, aki kizárólag a jelen időt használta és nem ismerte a kérdő szórendet.

Anyám, mire a "te csinálod ezt" mondatból kiderült, hogy "mennyi idő alatt tudnád megcsinálni?", addigra eltelt két nap.

Mondom: "már megcsináltam", aztán a válasz: "oh, oké, good". Nem volt rá szükség, azért melóztam két napot, mert nem tudott kérdezni... majdnem leharaptam az asztal sarkát. :)

XCat 2011.12.13. 22:40:48

@Pipas: Nos ez azokat szerintem nem vigasztalta olyan nagyon, akik benneégtek. :)

Én nem voltam Néró, fogalmam sincs mi történt valójában. Hogy ki mit írt le, az egy dolog.

Pipas 2011.12.13. 22:45:37

@PsychoCica (4zsiráf): Óh, nem, érted a város volt veszélyes. Lehet tudni, hogy a "Néró felgyújtotta", az olyan, tudod, legenda.

Innen jön a "Nero" CD égető program is. Ne legyünk igazságtalanok. :)

Pipas 2011.12.13. 22:51:55

@atpijkamo: Hát nekem nem.

Másik sztori: Magyar kollégák kérdezik, hogy angolul mit jelent a "dzsü"? Mondom semmit, nincs "ü", lehetetlen. Mondják pedig van, percekig mondoggatta...

Mondom ki, a kínai csávó? Jah, az... Mondom az George lesz, azt szokta így mondani.

Haver elfehéredik, haverok röhögnek, mindenki jól szórakozik.

Mondom mi van? Haver a fehér arccal mondja, "kihúzogattam az összes fiókot, azt mondtam, hogy sehol nincs, nem találom".

Azt is mondta, hogy a kínai csávó úgy távozott, mint aki érti, hogy itt nincs "dzsü". :)))

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.12.13. 23:04:56

@atpijkamo: Ex cathedra kijelenteni, amit isssti írt, valószínűleg túlzás. De sajnos van benne valami. Én is jobb szeretek ott vásárolni, ahol nem csüngenek a norvégok családostul a bejáratnál, nem a susogós az uralkodó viselet odabenn, és nincs tele a szája minden második szembejövőnek valamivel.

XCat 2011.12.13. 23:18:23

@Pipas: Én mán öreg vatyok, énmáncsak azt hiszem el, amit látyok... de nemlátyok:(

XCat 2011.12.13. 23:19:28

@estrella negra: issstinek te exkatedra proli lennél. Én már nem biztos, de fene tudja. :D

Pipas 2011.12.13. 23:23:33

@PsychoCica (4zsiráf): Jogos, én is. Akkor ne higyjünk el legendákat. :)

2011.12.14. 07:41:29

@Horváth Lajos: a múltkor elmentem kurvázni, a csaj lepippantott, a strigónak mondtam, hogy még gyakoroltasson egy kicsit, mert ez elég halovány, a csaj kapott egy maflást, én meg mégegyszer próbálkozhattam..... de nem telt le a várakozási idő...

bobby 2011.12.14. 09:58:54

"Mondtam neki hogy nincs kiírva a sminkeknél hogy csak a tesztereket szabad használni"

Az sincs kiírva, hogy ne szarj a padlóra.

Azhát 2011.12.14. 10:39:27

"Kíváncsi vagyok az Önök véleményére!"

Ritka nagy p*csa vagy.
Remélem ezek után csak olyan terméket fogsz megvenni bármilyen boltban, amit valaki már "kipróbált"...

SarahConnor 2011.12.14. 10:42:09

@isssti: Nyilván van összefüggés, környék és az ott fellelhető emberek (lásd: biztonságiak) tekintetében. Viszont minden bunkoid tahó viselkedésén lehet rontani, posztoló bemutatta, hogyan.

epeficam 2011.12.14. 11:08:25

Hibázott, cirkuszolt, kifizette, ordítozott. Hol itt a probléma?

EnciXD 2011.12.14. 12:27:01

Nem olvastam végig, mert nagyon hosszú, de biztos megérdemelte amit kapott... :D

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.12.14. 13:12:29

@EnciXD: Én sem, de minek lop, aki nem tud?
@epeficam: Nem hibázott, lopott, és megsértődött, mert emiatt frusztrálták. Ilyen hülye lesz az, akinek az anyja kölyökkorában kifizetetlen kiflivel meg csokival tömi be a száját a hipermarkecben, hogy nyugodtan soppingolhasson, ne kelljen a büdös kölyökkel foglalkozni. Aki megsérti a társadalmi írott(!) normákat is, annak normakövető rendszerben semmi panasza sem lehetne.

budahazyj 2011.12.14. 17:08:09

Mancika! En ugy talalom Magacska szopni jar a Rossmann-ba.

KoK 2011.12.14. 21:14:01

A kommenteket nem olvastam, a posztnak is alaposan csak az első pár bekezdését, a többit átfutottam.
...
Ha ennyire otthon van az eladásban és a sminktermékek vásárlásában is a posztoló, akkor ugyan hogy keverheti össsze a "pirosmatricás" terméket a TESTER feliratúval.
És nincs kiírva, hogy nem lehet kipróbálni ezeket??? SEHOL sem lehet, mert ha bármelyiket lehetne, akkor mi értelme lenne a testernek? És vajon ki szeretne 10-20-60 ember által kipróbált, használt terméket megvásárolni? Még szép, hogy kifizettették.
1200 (!) forint egy szempillaspirálért? Skandallum!!! A tényleg jó minőségű 3-4000 forintnál kezdődik.
És ebből posztot ír, ahelyett, hogy befogná a boltban és egyébként... jesszus...

Leonine 2011.12.14. 22:38:38

@isssti: nem buktam le, csak általában úgy vagyok a dolgokkal, hogy amiről nem tudok, az nem fáj. Eddig úgy gondoltam, hogy hozzám hasonlóan mindenki más is a kezén próbálgatja. De most, hogy tudom, hogy nem így van, már kicsit frusztrál, még akkor is, ha én csak a kezemen próbálom. Lehet, hogy beteges dolog, de ez van (anyukám kórházban dolgozik, én már mindenben potenciális fertőzést látok :))

Elég érzékeny a lelkem az ilyen dolgokra, a gyomrom is felfordul, amikor a drága kollégáim reggelente a buszról/metróról leszállva, kézmosás nélkül ülnek le az irodában reggelizni.

Vagy amikor valaki nem teszi a szája elé a kezét és szanaszét tüsszenti a buszt! Grrrr....

dex.ion 2011.12.14. 22:41:29

@Leonine: múltkor velem is megfordult a világ, mikor a kollega leejtette a felvágottat, és utána megette. jó, nem a földre esett, hanem egy tetemre, ilyen ez a hullaházi meló, na de akkor is.

Azúrkék égbolt (törölt) 2011.12.15. 01:35:53

@dex.ion: De ha nem esik a felnyitott holttestbe és nem kell kikotorászni a szervek közül, hanem csak rá esik attól még ehető a parizer, pláne ha ruhában van a delikvens. Főleg, ha figyelembe vesszük milyen eseményeken megy keresztül szegény állati belsőség, mire az asztalunkra érkezik, bizony a hullaház kismiska.
;)

Leonine 2011.12.15. 07:02:29

@dex.ion: @Azúrkék égbolt: jajjj, nem vagytok normálisak! :D

Ilyen embertelen időben, hajnalok hajnalán nem jellemző, hogy sokat mosolyognék, de sikerült megnevettetnetek, köszönöm! :)

pinkfloyd 2011.12.15. 11:43:58

Tudom mi az a aspirál (bár szerencsére még nem éreztem) és tudom mi az a szempilla. De mi franc az a szempillaspirál?! Azt a leborult szivar végét!

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.12.15. 12:13:40

@pinkfloyd: Szempilla + aspirál = szeretne dús szempillát, ezért ellopja a szempillafestéket a boltból.

Azúrkék égbolt (törölt) 2011.12.15. 12:17:44

-Doktor úr, kérem! Ön helyezte fel a spirált a nejemnek? Igen? Akkor most legyen kedves leszedni rólam.

o.O

venszivar 2011.12.15. 17:18:58

@pinkfloyd: szió ! én az aspirált nem "vágom". A szempilla spirált, már tízen éves koromba, láttam, tudtam mire való.
"csak" azért szólok, mert a "leborult szivar végéhez" SINCS SEMMI KÖZE :):D
Egy nő maceszt ken a szempillájára, hogy az dúsabb legyen s feltűnő, dús, festett....., de előtte szempilla pödrővel illik "fel állítani" !
Megérdemlek egy konyakot + egy szivart.:)

2011.12.19. 11:57:25

Ez az igazi direktmarketing. :D

judit74bp 2012.01.01. 11:32:46

Annyira értelmetlen és túlbonyolított dologról van szó...
Ha 12 éve ott vásárol akkor ne mondja nekem senki, hogy nem tud különbséget tenni teszter és nem teszter között.

Ilyenkor meg kell magában vizsgálnia, hogy "Esetleg valamilyen szinten hibás vagyok-e?" Ha nem vagyok hibás, akkor előjöhetek a panaszommal.

Egyébként a stílus lehet hogy felháborító volt, de ez nem zsarolás volt, hanem csak lekezelő stílusban a következményeket ismertette.

Egyszerűbb lett volna annyit mondani, hogy bizonyítsa be az állítását .

Buék

DViki 2012.04.11. 15:46:01

1:a szempillaspiráloknak nincs tesztere,pont higiéniai okok miatt.Pl:ha valakinek kötőhártya gyulladása van és kipróbálja én spec. nem szeretném elkapni.
2:amely termékeknek van tesztere,a termék előtt megtalálható.
3:a vásárlói tájékoztatón -minden Rossmannban a bejáratnál- olvasható:a nem "teszter" feliratú termékek használata fizetési-vagy-kártérítési kötelességet von maga után...
4:a biztonsági őr feladata ilyen esetben:ha a vásárló a termék használata után nem óhajtja mégsem megvásárolni a terméket,erről jegyzőkönyvet kell írnia,és elmondania,hogy ha ez még egyszer előfordul,jogában áll feljelentést tenni rongálásért a rendőrségen.
Hát ez a helyzet.
süti beállítások módosítása