Tékozló Homár

Ellepik az ingyenélők az IKEA-t?

2011.12.13. 13:37 | jackyll | komment

Kivételesen nem egy konkrét termék, hanem az áruház "családbarát" intézkedéseit kihasználó nem vásárló vendégekkel szemben emelte fel a billentyűzetét Magnus Heron. Szerinte el kellene gondolkodnia az IKEA-nak, hogy mennyiben járul hozzá a kulturált bútorvásárláshoz, hogy a mindent levámpírló ingyenélők megszállják az éttermet és a büfét a bejáratnál. Az ingyenkávét állítólag már a tömeghez silányították, naiv termékfejlesztő azonban további változtatásokat javasol. Levelére az IKEA is reagált, szerintük határozottan javult a helyzet nyár óta.

Elegem lett az IKEA Magyarországon folytatott tevékenységéből így írtam nekik egy levelet a vásárlók kiszolgálásával kapcsolatban. Meg is jött a válasz!

Tisztelt IKEA Ügyfélszolgálat! Az idei évben többször is felmerült bennem a gondolat, hogy írok Önöknek, de a mai nap végképp arra sarkallt, hogy leírjam gondolataimat az IKEA magyarországi tevékenységével kapcsolatban. Több éve rendszeres IKEA vásárló vagyok, több százezer forintot otthagytam már Örs Vezért téri áruházukban. Eleinte élmény volt a vásárlás, kellemes hangulatban lehetett eltölteni az időt, enni egy jót és kedves emberek szolgáltak ki. Mióta bevezették az IKEA Family rendszert ez megváltozott.

Örömteli gondolat, hogy ha valaki már költ az áruházban, ingyen ihat egy kávét, sőt még papírszatyrot is kap. Kedves gesztus, bár mindenki tudja, hogy filléres tétel. Az viszont nem elfogadható szerintem az áruházba látogató valóban vásárló embereknek, hogy az áruház vonzáskörzetének összes rockere, emós fiatalja és nyugdíjasa ott tülekedik az ingyen kávéért minden nap, leterhelve az éttermet.

Láttam egy ismeretterjesztő filmet az IKEA-ról, melyben megemlítették, hogy Ingvar Kamprad azért helyezett éttermet az áruházba, hogy kellemesebb legyen a vásárlás. Na ez itt nem nagyon működik. Nem hiszem , hogy közkonyhának kellene használni egy bútoráruház éttermét, ahol egymást tapossák az emberek az ételhordókkal , hogy hazavihessenek a 390 Ft-os kacsacombból. Nem hiszem, hogy azért kellene nekem, aki adott esetben otthagy több ezer forintot az étterem kasszánjánál, sétálgatnom, ülőhelyet keresvén, mert az összes csellengő fiatal és nyugdíjas az ingyen kávét szürcsölgeti. A fiatalok viselkedéséről nem is beszélve.

Még júniusban történt a következő eset. Több mint 250.000 Ft értékben vásároltam bútorokat és kiegészítőket. A kasszánál kifizettem a vásárolt cikkeket, majd egy biztonsági őr lépett oda hozzám, számlaellenőrzés címszóval. Már ne is haragudjanak, de ez a világ legmegalázóbb dolga, több aspektusból is. Ott a teli kocsi és egyenként átnézi, hogy mindent beütött-e a pénztáros. Megalázó nekem, mert a többi vásárló engem néz, mi történhetett, megalázó a pénztárosnak is, hogy így ellenérzik. Ajánlom figyelmükbe, hogy vagy szigorítsanak a pénztárosok ellenőrzésén, akár vonalkódolvasó fölé szerelt kamerákkal, vagy fogadják el, hogy bizony a pénztáros is ember és valószínűleg néha hibázik, bár a 290Ft-os plüss papucson kívül szerintem nem sok mindent lehet, úgy áthozni a kasszavonalon egy pénztárosnak, hogy az ne tűnjön fel valakinek.

A mai nap pedig a 300 Ft-os kuponjuk járult hozzá ahhoz, hogy ismételten ne tudjak normálisan gyorsan végezni és elöntsön a pulykaméreg. Megértem, hogy hozni kell a látogatószámot, megértem , hogy nagy az áruház, meg kell tölteni emberekkel. Megértem azt is, hogy Svédországban elvárják mindezt. De mondják meg nekem  miért kell a létező összes hülyét bevonzani az áruházban. Köztudott, hogy nem Nyugat-Európa vagyunk, az emberek nem tudják elolvasni a részvételi feltételeket. Akkor minek kell szerencsétlenek kezébe nyomni 5 darab 300 FT-os kupont, amiből egyébként vásárlásonként csak egy darabot lehet beváltani. Persze, hogy vesz mindenki 8 kekszet, mert akkor ingyen volt az egész, aztán meg kezdődik a hiszti a pénztárnál. Meg persze az egyenkénti blokkolás, nehogy már a 100 Ft-ot otthagyó nyugdíjast vérig sértsük. Jómagam pedig aki vett 3 tortát és még jó pár dolgot, sőt még a kupon sem érdekelt állhattam sorba 20 percet.

Javaslatom a következő lenne: írjanak ki egyetemeken pályázatokat fiataloknak, hogyan lehetne javítani a látogatószámon úgy, hogy normálisan lehessen vásárolni és még csökkenő látogatószám mellett is növekedjen a forgalom. Garantálom örömmel fognak ingyen briliáns ötleteket adni, ha már ez házon belül nem megy az Önök cégénél! Cserébe felajánlhatnak egy Klippan kanapét!  Az viszont ami most meg a pesti áruházban tarthatatlan. Az ember úgy érzi magát, mint valami balkáni bútorüzletben. Ha pedig ennyire szeretnének segíteni az embereknek, hogy 390 Ft a libacomb, utaljon át az IKEA valamelyik élelmezési alapnak , esetleg osszanak tartós élelmiszert az áruház előtt. Nevetséges de az is , ahogy az étterem kinéz bármikor menjen is az ember. Lopják a bögrét, ha az emberek tehetnék akkor az impregnált táskájukba töltenék az ingyen kávét, ami mellesleg olyan mint a moslék. Ha már valamit adnak legalább tartsák a színvonalat. Mikor elindult az ingyen kávé program még viszonylag iható volt, manapság viszont kap az ember egy deci fekete forró vizet. Ajánlom, hogy heti egy ingyen kávéra vigyék le a kedvezményt. Aki IKEA-ba megy úgysem ezért a kávéért fog bemenni.

Remélem megfontolják a fent leírtakat és változtatnak az eddigi kiszolgálási szinten, mert higgyék el nekem azok az emberek akik hagynak is ott pénz az áruházban már nagyon unják a kialakult helyzetet.  


A válasz:

Észrevételére hivatkozva tájékoztatom, hogy folyamatosan törekszünk arra, hogy áruházunk minden tekintetben rendezett környezetben várja látogatóit és vásárlóit. A korábbi időszakhoz képest munkatársaim segítségével sokat javult a helyzet áruházunkban és éttermünkben.

Észrevételét és javaslatait köszönjük, levelét továbbítottam az érintett vezetőknek.

A kellemetlenség miatt elnézését kérem.

Remélem, mindezek ellenére továbbra is üdvözölhetjük Önt, látogatóink és vásárlóink közt áruhzunkban.

Tisztelettel:
Ikea vevőszolgálat

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Guy_Montag 2011.12.14. 19:01:50

hu de nagy a csend :D

Guy_Montag 2011.12.14. 19:22:11

na ne már! mindeni alszik?

XCat 2011.12.14. 19:22:38

@dubai_tennis: Elmentem imádkozni a delfinhez.

@Peter__Blau: Szövegértés kettes alá, csöccs.

@atpijkamo: Jó.

@Almaleves: A free nemzedék hatalmasat fog pofára esni, ha egyszer az összes cég akitől loptok és lejmoltok (ami legálisan free, pl youtube az is azért az, hogy majd egyszer fizess érte), egyszer csak azt mondja, hogy nem zenélünk, nem fejlesztünk, nem csinálunk játékot. Vagy csak annak, aki biztosan fizet, előre.

Aki ezután is lopni vagy másolni fog, azt meg úgy lesitteljük, mint a pinty, és kifizettetünk vele mindent amit eddig ellopott.

És ez amúgy nem annyira utópia a visszamenőleges törvényhozás korában.

Guy_Montag 2011.12.14. 19:28:04

@PsychoCica (4zsiráf): milyen delfin?

na most már semmit se értek. (eddig se)

Bozdurgán 2011.12.14. 19:35:19

@Almaleves: free nemzedék?

Az ingyenélés nem nemzedéki sajátosság hanem igénytelen életmód mely a saját lustaságára büszkén szürcsöli az ingyen kávét. Free nemzedék? beszarok.
Az a te és a félhülye barátaidnak a baja, hogy nem veszi észre hogy az elköltött javak mögött komoly teljesítmény van. mondjuk munka. Amit a Free nemzedék nem nagyon szeret, remélem a kukából kilopott kenyérvég előbb utóbb a torkán akad a free nemzedéknek és rájön hogy ha nincs a hozzám hasonló vásárló akkor neki nincs ingyenkávé.Mert itt is én tartalak el, amikor a kukából zabálod a maradékot azt is csak azért teheted mert én kidobtam.

XCat 2011.12.14. 19:40:12

@dubai_tennis: A wc-illatosítón látható delfin (kék színű, óceános illatosítású. állítólag.).

Az emberek többségének bizonyos esetekben (pl. hányáskor) alkalma nyílik az ilyesmit alaposan szemügyre venni. Már ha józanok. :)

Guy_Montag 2011.12.14. 19:45:13

@PsychoCica (4zsiráf): áhá!

és mérnem kapod meg a méleket?

Peter__Blau 2011.12.14. 19:47:25

@PsychoCica (4zsiráf): Hm, egy olyan embertől aki ok nélkül lázad nem létező elnyomás ellen és annyit fog fel a világból amit te ezzel az írásoddal bizonyítottál valamint a konzumidiótaság önmagát meggyőzés szintjén épült be a személyiségébe, szóval a kettes alá kifejezetten hatalmas dicséret.

XCat 2011.12.14. 19:48:42

@dubai_tennis: Mindjárt megnézem.

@Peter__Blau: Drága fiam, sem kedvem sem időm sincs most hülyékkel vitatkozni a semmin.. szóval neked van igazad, és takarodj a vérbe. Köszcsy.

XCat 2011.12.14. 19:50:40

@dubai_tennis: és ha nem az, akkor mi? vagy az, csak elé van írva, hogy nem? És mi a többi?

Guy_Montag 2011.12.14. 19:54:12

@PsychoCica (4zsiráf): vává! te most télleg akarsz dumcsizni? bejelöljem msned?

XCat 2011.12.14. 19:55:46

@dubai_tennis: Jelöld. Ugyanaz, mint az email (amire az utolsót küldted)

XCat 2011.12.14. 20:01:37

@dubai_tennis: tuti nem, bent vagyok.. de újraküldtem melyik él.

Guy_Montag 2011.12.14. 20:11:44

@PsychoCica (4zsiráf): tetű msn. karakterhelyesen adtam meg, de itt off...
dubai_tennis-re hogy lehet msnt csinálni?

XCat 2011.12.14. 20:13:35

@dubai_tennis: emailre lehet csak. msn com és bregelsz.

A Tyne folyó déli partja 2011.12.14. 20:22:56

@atpijkamo: ezt a "gondolnád, csakis magyarok" (jelzem, roppant idióta) szöveget csak az (a hülye) mondja, aki életében nem látott más nemzetiségű embert.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2011.12.14. 20:25:50

@PsychoCica (4zsiráf):
"A free nemzedék hatalmasat fog pofára esni, ha egyszer az összes cég akitől loptok és lejmoltok (ami legálisan free, pl youtube az is azért az, hogy majd egyszer fizess érte), egyszer csak azt mondja, hogy nem zenélünk, nem fejlesztünk, nem csinálunk játékot. Vagy csak annak, aki biztosan fizet, előre."

Hülyeség. Ha a zenészek ezt teszik, majd hallgat mindenki amatőröket, nekik meg kapóra jön, mert a koncertezés meg nekik hoz pénzt. Ja, persze ez sosem jön el, mert a profik sem hülyék, hogy feladják a terepet. Játékból meg van free is, sőt rengeteg a free grafikus motor, fejlesztési segédeszközök tucata áll rendelkezésre, majd azt is megoldják amatőrök. Ja, hogy ezt sem adná fel a játékipar?

Szvsz a szoftverfejlesztőknek, zenészeknek, filmeseknek, stb. kell inkább alkalmazkodni a helyzethez, egyre inkább szolgáltató jellegbe mennek át, és ezeket a szolgáltatásokat érdemes lesz igénybe venni. Jó példa erre az mmorpg szerverek(nyilván vannak kalózszerverek is, de rengeteg előnye van a hivatalosnak), vagy a vállalati Linux disztribúciók, amelyeket a support miatt veszik a vállalatok, akkor is ha létezik ingyenes változat. Egyre kevésbé lehet megélni abból, hogy valamit készre alkotunk, és utána akár évtizedekig tejel nekünk. A szerzői jogvédelem senkit nem fog megvédeni a másolástól, de pl. a kedvenc zenekaraim koncertjeire megveszem a jegyet, sőt még megveszek 1-1 albumot is, nem mintha arról hallgatnám, csak hogy legyen, sőt még zenekaros pólót is rendelek, akár a zenekar weboldaláról. És természetesen ha megjelenik 1 új album, egyből töltöm is le.

Guy_Montag 2011.12.14. 20:33:53

@Zabalint: nekem már több zenémet kiadták, de pénzt nem láttam belőle. fura, nem?

@PsychoCica (4zsiráf): valamiért nem megy ez a tetű msn, kezdek ideg lenni rá

Almaleves · http://almaleves.blog.hu 2011.12.14. 20:43:58

@Bozdurgán:
kedves Bozdurgán!
Először is szeretném megköszönni, hogy eltartasz, azonban szeretném jelezni, hogy végtelenül leköteleznél, ha egy kicsit többet juttatnál nekem és családomnak.
Csak egy jutott még eszembe: hálásnak kell lennem? vagy te amolyan világfi vagy akinek elég, hogy ezt felemlegetheti jó nagy nyilvánosság körében.

Amúgy meg, a free nemzedék pontosan magasról szarik arra, hogy ki hogyan moralizál, egyszerűen elfogadja azt a tényt, hogy ha a vagyon 90%-a az 1 % kezében összpontosul és ő nem tartozik bele, akkor ő ezt az esélyegyenlőtlenségnek fogja tekinteni és minden tőle telhetőt megtesz ennek csökkentéséért. Pitiáner dolog a kávé, de ha ellopná az autódat, akkor sokkal jobban kiabálnál. Lehet választani, kisstílű potyázás, vagy az összes fennálló társadalmi norma felrúgása.

A dolgozott volna meg érte c. mantrát meg szerintem ne kövesd el, mert az élet értelmét túl sokféleképpen lehet definiálni ahhoz, hogy ilyen szűk demagóg politikusi klisékbe beszorítsuk.

Amúgy mellékesen megjegyzem, a mondanivalóm a pénztárnál történő átvizsgálás magasztalására irányult, mert az olyanok mint te, ezáltal kiélhetik birtoklásvágyukat. A megkérdőjelezése ugyanis ennek egyik legjobb katalizátora. De hagyjuk is.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.12.14. 20:44:07

@Zabalint: "a koncertezés meg nekik hoz pénzt"

Így van. Voltak együttesek az átkosban, akik évekig nem adhattak ki lemezt. Oszt mégis valahogy fennmaradtak.

Útálom, mikor a celebeknek (zene, foci, színház, tévé, mittomén...) túl sok pénzük van, oszt nem tudnak mit kezdeni vele, benzinzabáló fémszörnyetegekkel betépve irtják a lakosságot. Mellesleg bűntetlenül. Na jó, egy kivételtől eltekintve.

Almaleves · http://almaleves.blog.hu 2011.12.14. 20:50:32

@PsychoCica (4zsiráf):

kedves zsiráfcica, magától is mást vártam, a felvilágosultság magasabb fokán láttam tenyészni, kommentjei alapján eleddig ez jött le, ámbár lehet hogy tévedtem. ez gyakran megesik velem.

az nem tudom honnan veszi kedvesem, hogy nem fogjuk ellopni még a magácska szempilláit is, kérem árazza be nyomban, mert a fűtés itt akadozik nálunk és már vágyakozom az ön által felvillantott prisoneri idillre, a meleg, kényelmes fűtött cellára. Meg persze egy szerető társ is jól jönne, úgy tudom ott vannak ilyen magányos, szerethető lelkek.

:)

Bozdurgán 2011.12.14. 21:03:17

@Almaleves:

Az ingyen kávéért való sorban állás nem demagógia hanem primitív ingyen élés. És sajnos az sem moralizálás hogy azt a ingyen kávé amivel megégeti a torkát abból van amit én meg a posztoló elkölt.

Ezt a 1% dolgot ugye te sem gondolod komolyan, a világ egyszerű reggel felkelsz elmész dolgozni,kapsz érte pénzt és veszel kávét.Nem ingyenélsz mert minek dolgoznál ha úgysem leszel gazdag.Free nemzedék mi? majd ha kiköltözik tanyára és free nemzedékként megtermeli amit megeszik. Az a free nemzedék éppen hogy függő méghozzá azoktól függ akiket gyűlöl.

A vásárlás utáni turkálás meg elfogadhatatlan, és mint ilyen ellen tenni kell. A vásárlás után nem kutlászunk alapos gyanú nélkül.A birtoklás csak a magadfajta free hülyegyereknek ilyen központi kérdés nekem nem. Nekem természetes hogy birtoklok tárgyakat így nem is befolyásolja a hangulatomat nincsenek ezzel kapcsolatban érzéseim. Neked viszont annál inkább, a gyűlölet, irigység a legerősebb indikátor.A free nemzedék akit emlegetsz egy flusztrált lusta ingyenélő reményvesztett banda, aki a világot hibáztatja a saját tohonyaságáért.

Balint Gyuri bacsi 2011.12.14. 21:07:38

@isssti: En is ezt erzem bar nem ilyen szepen fogalmazom meg. Azt gondolom, hogy a leveliro egy felfuvalkodott taho, lazarjanos mentalitasu ("Mindenki annyit er amennyije van." Tetszik emlekezni?)
A posztolo az a fajta ember aki egy fogolytaborban ujjal mutogatna a masik sorstarsara es jelentgetne fel az embereket csak, hogy a sajat nyomorult eletet mentse vagy ami meg rosszabb: hogy kivaltsagokhoz jusson.

Elkepzelem, hogy az aruhazi etterembe csak az x ft-ot elvasarlok lephetnenek be es a poszt iroja elegedetten poffeszkedne a kv utan es ugy erezne, hogy valami extra dolgot is kapott a butorai melle amit csak o, es a tobbi kivaltsagos kaphat meg akikkel talan mar szoba allhat ugy, hogy nem szamit az o fogalmai szerint zsenansnak. Elegedett lenne azzal, hogy ide belephetett mert ez egyfajta statusz szimbolum amivel akar dicsekedni is lehet egy tarsasagban amugy foghegyrol odavetve de varva a hatast: "...es akkor megebedeltunk az ikejaban ha mar ott voltunk."

Nem neveznem ingyeneloknek akik az etteremben esznek mert ok is kifizettek az etel arat. Viszont diszkreten hanyok a levelirotol.

Szanalmas vagy, komam. Ferde az
ertekrendszered.

Peter__Blau 2011.12.14. 21:13:04

@PsychoCica (4zsiráf): A stílus maga az ember :-)
Kösz, hogy igazolod állításaimat :-)
PB megemeli kalapját és meghajol mosolyogva :-)

Peter__Blau 2011.12.14. 21:16:48

@PsychoCica (4zsiráf): Alapból elgondolkodtató ugye az, már a személyiségedet tekintve, hogy érvelés helyett a lekezeléssel próbálkozol :-)
Esetleg ha még valami más érdekességet elárulnál magadról így tudattalanul annak nagyon örülnék :-)

XCat 2011.12.14. 21:18:45

@Zabalint: Ezt hosszú lenne most.

@Peter__Blau: Kuss.

@Almaleves: Ne ideologizálgasd nekem a semmit. Tűnés dolgozni, hülyegyerek. :)

A kommentjeimet biztosan félreértetted, én sehol nem írtam olyat, hogy mások munkájának gyümölcsét anélkül lenyúlni hogy én dolgoznék, vagy odaadnám az ellenértékét, elfogadható lenne.

@dubai_tennis: Akkor megbeszéljük holnap, ma már nem leszek gépnél.

Almaleves · http://almaleves.blog.hu 2011.12.14. 21:19:25

@Bozdurgán:
Önismeretre tanítasz, mélységeim lapályok, életem és hitem elrongyolódva foszladozik rólam.

Megmérettettem és könnyűnek találtattam, szerinted mit kellene most tennem. Ha jól veszem ki szavaidból, hogy ilyen hitvány emberre nincs szüksége a társadalomnak?
Másszam meg Tajgetoszt?
Vagy ajánljam fel szerveimet későbbi felhasználásra? Habár ez nem jó ötlet, mert ha ilyen feslett életű vagyok, akkor biztos alkoholistaként tengődök az utcán, bőrömet ellepik a kórokozók és fekélyek.

Annyit megkérdezhetem miből gondolod, hogy gyűlöllek vagy irigyellek? És azt, hogy ingyen élek?

De egyébként ez nem is lényeges, mert abban igazad van, hogy bírvágy pellengérre állításával akár még személyeskedőnek is tűnhettem, pedig nem volt szándékomban, mindössze a dolog filozófiájára próbáltam felhívni a figyelmet. Egyébként a te reakciód az én állításomat erősíti, mert a free nemzedék említésére rögtön kikeltél magadból.

Hogy érezd, nem inden ingyenes dolog rossz, elárulom, hogy a legjobb dolgok ingyen vannak: pl. napsütés.
Az ingyen kávét meg átengedem másnak, mert kizárólag teát szürcsölgetek. Mézzel, citrommal, egy kis bergamottal illatosítva, épp olyan forrón, ami még nem éget.

XCat 2011.12.14. 21:21:13

@dubai_tennis: Én is, de idő van.

@Almaleves: Szerintem másszad.

Almaleves · http://almaleves.blog.hu 2011.12.14. 21:23:02

@PsychoCica (4zsiráf):
dolgozni? tudja magácska hány óra van?
éjfél előtt nem állok neki!

Guy_Montag 2011.12.14. 21:23:39

@PsychoCica (4zsiráf): idő annak van, aki tud aludni :) de én egy hete nem tudok. kb 3 órákat max. pihennyetek helyettem is :)

Guy_Montag 2011.12.14. 21:51:17

alszik a homár alsziiiik... tenteeeee

mindegy , azért írogatok.

pmdel4 2011.12.14. 22:00:33

Csak a svéd húsgolyó miatt én is betérnék.

Peter__Blau 2011.12.14. 22:50:56

@PsychoCica (4zsiráf): Ez hogyan is kapcsolódik ahhoz, hogy neked senki se mondja meg, hogyan éld az életedet? :-D
Senki sem mondta meg mégis kikérted magadnak a semmit is, de úgy érzed másnak megmondhatod írhat e? :-D
Talán csak nem idegesít egy számodra névtelen, ismeretlen ember a neten? :-D
Sűrűn megszemélyesíted az idegen nikkeket? :-D
Mondták már, hogy nehéz lehet veled együtt élni? :-D
Valami újabb adalék szánalmas kis lényed hez? :-)

CID 2011.12.14. 23:03:23

Tényleg létezik, hogy "emberek" itt beszélik meg lelki problémáikat ? Most hirtelen nem tudom a szőröst vagy a szakálast szánjam.........

XCat 2011.12.15. 02:23:58

@dubai_tennis: Sikerült az msn? Ügyes vagy, gyere fel.

XCat 2011.12.15. 02:33:23

@dubai_tennis: Amire felkérést küldtél és úgy látod, hogy ott vagyok:D

Prof. azsiráf.PhD. 2011.12.15. 08:27:20

@PsychoCica (4zsiráf): kitiltottak a praxisból? na azért nagyon ne bánkódj. még egy olyan vidióta blogot ritkán látni, mint az. szerencsétlen emberek üvöltenek a posztokban azért, hogy emberként bánjanak velük, a gyerekszobamentes doktor urak és hölgyikék meg leugatják őket hogy jól van az úgy, ahogy van. menjenek a pecsába.

Bozdurgán 2011.12.15. 09:26:23

@Almaleves:

Semmit nem kellene tenned, az én szempontomból jelentéktelen vagy, az szánalmas elveiddel, és a demagógiáddal együtt.
Nem váltasz ki érzelmeket, mert az amit képviselsz nem létezik. Csak a tohonyaság, és a lustaság ideológiai önigazolása. Gyenge emberek alibije.

Engem egy dolog érdekel, hogy miközben azt az ingyen kávét szopogatod amit nekem köszönhetsz, legalább ne lázadj, hanem légy hálás annak a társadalomnak aki a hátán cipel, és nem hagy éhen halni.

XCat 2011.12.15. 11:47:39

@akiazsiráfotszereti: Nekem nem kell őket bemutatni, nem véletlenül senkiférgezem meg szarjancsiijuliskázom őket. :)
De ezek megleptek, mert amellé hogy aljasok, még buták is. A szó nagyon szoros értelmében, és mint a segg. És dolgoznak. Emberekkel. Fizetésért, ami a nemsemmi.

Mondjuk eddig is világos volt, hogy ha bármi bajom lesz, amíg le tudom őket rúgni magamról, addig rúgom, amikor már csak a torkát tudom harapni, harapom azt, azután meg már úgyis mindegy. :)

XCat 2011.12.15. 11:49:46

Emberek, zakkantok vagytok, mikor volt itt 700 kommenty..

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.12.15. 11:51:44

@PsychoCica (4zsiráf): "Emberek, zakkantok vagytok"

Ennek nincs hírértéke, bogaram.

Prof. azsiráf.PhD. 2011.12.15. 11:52:48

@PsychoCica (4zsiráf): nem csak buták de rosszindulatúak is. szüleim mesélnek olyan sztorikat hogy a fülem kettéáll. próbálom meggyőzni őket hogy jobb helyük lenne nálam, itt van rendes doki+kórház és leszarom ha fizetnem kell érte, de nem akarnak ideköltözni.... így meg megy a rettegés hogy mikor kerülnek a kezeik közé. passz.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.12.15. 11:55:11

@CID: Neked meg mi bajod?

Na jó, mondjad, ápoljuk a te lelkedet is.

XCat 2011.12.15. 12:00:55

@akiazsiráfotszereti: Rendes doki létezik, de nagyon kevés, és az sem nagyon bírja el közöttük a létezést, mert olyanok egymással is, mint a viperák.
Amelyik marad, az hozzákurvul a rendszerhez, meg a többihez, különben rövid úton kinyírják. Szakmailag, lelkileg, fizikailag, mindenhogy.

Mondjuk despota is valami szépséges nyavalyás lehet, szeretem azokat akik az emberi nyomorúságon nyerészkednek.

@atpijkamo: De. Én folyton meglepődöm rajta..

XCat 2011.12.15. 12:04:07

@atpijkamo: Én nem vagyok rá kíváncsi. :)

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.12.15. 12:09:42

@PsychoCica (4zsiráf): "Rendes doki létezik"

Akkor soroljad névszerint!

Na, mondjuk az én körzetiorvosom jó 80%-os.

XCat 2011.12.15. 12:12:33

@atpijkamo: Nem vagyok szívtelen, csak még nem reggeliztem.

Név szerint most konkrétan egy sem jut eszembe. :)

Prof. azsiráf.PhD. 2011.12.15. 12:22:04

@atpijkamo: enyém körzeti 100%-os volt, amíg ki nem csinálták az állásából. Rendes volt, kedves volt, segíteni próbált mindig és be tudott azonosítani minden betegséget ami a hatáskörébe tartozott. még azt is ami nem.

XCat 2011.12.15. 12:25:01

@akiazsiráfotszereti: Sürgősen gazdagodj meg, és tarts saját orvost. Gazdagoknál most ez lesz a trendi nemsokára, az ÁEK már snassz. :)

Ha valamit nagyon elkúr, darabokra lehet töretni a kis kezét, és a saját féreg kollégái gondjaira bízni.

Nekem is sürgősen meg kéne gazdagodnom. :D

vauvauvau 2011.12.15. 12:27:18

Ingyen kávé és libacomb?
Megyünk mi is tréningruhában!

Prof. azsiráf.PhD. 2011.12.15. 12:29:28

@PsychoCica (4zsiráf): inkább arra gondoltam, hogy ha majd meg kell pusztulni, akkor majd inkább orvos nélkül teszem meg. az apróságokat meg saját magam is kikezelem már sok éve.

XCat 2011.12.15. 12:33:00

@akiazsiráfotszereti: Naigen, ebben teljesen egyetértünk. Nem tudsz valahol jó minőségű ciántablettát?

Prof. azsiráf.PhD. 2011.12.15. 12:36:55

@PsychoCica (4zsiráf): azt nem. szerintem a legbiztosabb még mindig a fejlövés illetve a huszadikról való ugrándozás.

XCat 2011.12.15. 12:41:05

Azt mondjátok meg nekem, miért van hogy ugyanolyan márkájú, ugyanolyan kiszerelésű tökugyanolyan cuccnak más íze van attól függően, hogy melyik boltban veszem?
Van a cégeknél külön tesconak meg külön kaisersnek menő pannónia sajt?

@akiazsiráfotszereti: Nincs pisztolyom. De igazad van, azt könnyebb szerezni.

Prof. azsiráf.PhD. 2011.12.15. 12:43:19

@PsychoCica (4zsiráf): azér mer a tescoban lehugyozzák a patkányok, a kaisersbe meg lehet hogy nem. de nem biztos.

Guy_Montag 2011.12.15. 15:15:52

bööööööööööf.

Guy_Montag 2011.12.15. 15:20:13

@atpijkamo: most mér? bööf jó, értem?

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.12.15. 15:55:16

@dubai_tennis: Neked meg mi bajod? Böfögsz, krákogsz, ... szemedbe ment valami? Vagy csak túl hosszan néztél ki az ablakon, és rátelepedett a rosszidő a lelkivilágodra?

Monygyak egy viccet?

Guy_Montag 2011.12.15. 16:01:38

@atpijkamo: tényleg nincs jó hangulatom, de ez nem azt jelenti, hogy acsarg. csak simán fasságokat írok. de minek? azt nem tudom.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.12.15. 16:18:26

- Apúúú! Kurvára fáj a fogam!
- Nekem is kisfiam, de anyádnak el ne mondd!

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.12.15. 16:19:55

Éjjel azt álmodtam, hogy megettem két kiló vattacukrot. Reggel nem találtam a párnámat.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.12.15. 16:21:33

- Vádlott, akarja, hogy kirendeljünk egy védőt?
- Köszönöm, bíró úr, de inkább egy jó tanút szeretnék.

Guy_Montag 2011.12.15. 19:15:48

de szépen behalt. ne keressek összefüggést?

CID 2011.12.15. 21:59:33

@atpijkamo: Mióta eltűnt az az ocsmány macska, semmi ;)

@dubai_tennis:
Áruld már el mi a bajod baszod ! Megfáztál ? Tudom, halálos férfibetegség .

Guy_Montag 2011.12.15. 22:13:09

@CID: oly mindegy. mindennapos történet, csak nekem durva.

Prof. azsiráf.PhD. 2011.12.16. 13:57:27

... hogy én legyek a HÉCCÁZADIK!!!

Géza, kék az ég! 2011.12.16. 17:17:05

Hát, mégis igaza lesz a Lézer Janinak: mindenki annyit ér, amennyit megszerzett magának!

Rád ez különösen illik, kedves posztoló.

Mondd, neked az fáj, hogy miközben azt hiszed, ki vagy tömve pénzzel (pár százezret elköltöttél az évek során, no hiszen )tehát érsz valamit, pedig csak egy átlagos vásárló vagy, esetleg nem bírod elviselni, hogy a náladnál szerencsétlenebbek képesek a 390 ft-os kacsa/libacombot megvenni és neked nem jut? meg még a szar kávéért is sorba kell állnod, pedig egy ilyen "nagymenőnek" (aki az INGYENkávét fikázza, de azért ő is tülekedik érte, haha) alap, hogy olasz krémkávé jár, mi?

Ahogy elnézem a nyavalygásodat, te betiltatnád az összes náladnál szegényebbet, pedig lelkileg te is egy csóró senki vagy... anyagilag te vagy a King of Orient, hisz minden évben kb.50 ezerért vásárolsz egy IKEJA kaspót meg egy papírdossziét, kizárólag újrahasznosított papírból - ennek ellenére tolvajnak néznek a kasszánál!

Pffff, hát ez már-már alkotmányellenes, nem? :D

Egy ilyen "remek" embert...

Látod, te ennyit értél el, meg a kredenc tetejét, kissámliról.

Xezs 2011.12.16. 23:36:31

Erre a kurva oldalra mindenki hencegni jár? Ki a lófaszt érdekel, hogy mennyi pénzt hagytál ott?

Nekem meg milliós hitelem van, naésaztán.

Kemény vagyok én is baszod.

Guy_Montag 2011.12.17. 13:55:37

@Xezs:kemény, mint a kád széle :D

találjatokkivalamit 2011.12.17. 18:00:48

Ritka egy fasz a kommenter...

Prof. azsiráf.PhD. 2011.12.18. 11:41:12

@találjatokkivalamit: ha legalább ritka lenne.... de annyi van az ilyenekből, hogy dunát lehet velük rekeszteni. vagyis kellene velül rekeszteni.

sdani 2011.12.18. 21:27:04

Egyszer erdemes ellatogatni egy amerikai IKEA-ba. Ott is fel dolcsi(!!!) a hot-dog. El lehet kepzelni, hogy kik esznek ott, es, hogy milyen a vasarlok "szinvonala". Csoro egyetemistak, es hajlektalansagkozeli fekak. Ott biztosan nagyon jol erezne magat a posztolo. :-D

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.12.19. 16:07:34

@A Tyne folyó déli partja: Mert még nem ettek újházi tyúkhúslevest, sok sok csirkeporcikával benne.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.12.19. 16:18:48

@tory_t: "inkább kivárták a nagyobb tisztasághoz és kevesebb baktériumhoz vezető hosszú sort."

Illetve, nem elhanyagolandó tény a hány fát irtottak ki annak idején mielőtt vécépapírt gyártottak belőle, ami újrahasznosítva ikejás kéztörlőként végezte opciót. A nedves kezemért inkább celluxozzanak hörcsögöket apró kerékpárokra, turbinát hajtva ezáltal. A hörcsög úgyis olyan hiperaktív lény.

mincha 2012.01.02. 19:28:49

Ha már úgyis ott hagy több százezer forintot az ikeába, akkor lehet elmenni príma éttermekbe filé mignont enni, nem pedig 120Ftos hot-dogot, vagy pedig ott van a fenti étterem is!

nuala 2012.01.05. 17:49:34

kegyetlenül lenéző, előítéletes és ellentmondásos ez az ikeás iromány. Igaznak ugyan igaz- sokan sírnak, sokan álmodnak egy igazságosabb és szebb világról, de a hisztis tökfej, aki ezt a levelet írta..hát ő pont nem illene bele egy ily idilli létbe.

Zserbózombi 2012.01.21. 12:21:48

Azt hiszem a kommentelők egy jelentős részében a szociális érzékenységnek egy szikrája sincs meg a posztolóval egyetemben.

Jó lenne azon elgondolkodni, hogy miközben valaki 250 eFt-ot költ el (nagyon helyesen, a saját pénze, ő kereste, megérdemli, hogy elkölthesse, én is megtehetném, nekem is van, nem irigylem), másoknak megéri tülekedni az ingyen kávéért és az olcsó kacsacombért, mert egyébként esetleg nem ebédelne csak disznózsíros kenyeret jó esetben újhagymával. El kellene gondolkozni azon, hogy ha folyamatosan romlik a forint, értéktelenednek a fizetések évről-évre, akkor vajon egy 5 éve nyugdíjas embernek mennyi pénze jut ebédre és élelmiszerre, illetve a "potyázó" "emósok" szüleinek a gyerekük zsebpénzére?!

Szerintem igenis nagyon dicséretes ennek az áruháznak az üzletpolitikája, bár kétségtelen, hogy a hodályszerű előteret úgy kellene megoldani, hogy aki csak VÁSÁROLNI megy és életében nem fogyasztott ingyen kávét, mert szégyellné (mint én, a posztolóval ellentétben, akinek bútorra fussa, de a minőségi ingyen kávé jár és többször is fogyasztott, mivel a minőségromlásra is felhívja a figyelmet), az kényelmesen hagyhassa el az áruházat, tülekedés és lődörgők kerülgetése nélkül. A strandokon volt ilyen büfé, utcára nyitott és csak belülről megközelíthető résszel (korlát választotta el, ha a büfés jó haver volt, annak idején is átléphetted, bár nekem nem volt büfés ismerősöm).

Csak megjegyzem, hogy én voltam Svédországban is anyaországi IKEÁ-ban, ahol fiatalok ültek a kanapén, levették a cipőjüket és olvastak (!). Lehet, hogy ott is van, akinek ez nem tetszik, de nekem tetszett, irtó helyesnek tartottam őket.

Xezs 2012.01.21. 13:15:33

@Zserbózombi: Neked is az a bajod, hogy egyből belemagyarázod a szegénységet és automatikusan sajnálni kezdesz olyanokat, akiket nem is láttál és azt se tudod, mi motiválja őket.

Hagyjuk már ezt a szegénység témát, mert uncsi.

A nem szegények között rengeteg az olcsójános, a szegények között meg az, amelyik két kézzel szórja hülyeségekre a pénzét.

Senkinek nem jár automatikusan a sajnálat, főleg ilyen homáron leközölt félinformációk alapján.

drágabolgárúr 2013.01.18. 13:36:53

"A free nemzedék hatalmasat fog pofára esni, ha egyszer az összes cég akitől loptok és lejmoltok (ami legálisan free, pl youtube az is azért az, hogy majd egyszer fizess érte), egyszer csak azt mondja, hogy nem zenélünk, nem fejlesztünk, nem csinálunk játékot. Vagy csak annak, aki biztosan fizet, előre."

Hanglemezen kell kiadni a zenéket és azt nem fogják lemásolni.Persze akkor kisebb lesz a haszon.:)))

Xezs 2013.01.18. 22:58:42

@drágabolgárúr: Minden másolható. A youtube meg azért ingyenes mert cserébe reklámot nézel. De asszem ez mindenkinek világos, minek írom ide?

B.Arthur 2014.11.29. 01:55:34

Kedves levélíró! Hogy én mennyire sajnállak téged, aki 250.000 forintot tudsz költeni! Szegény embereket kell látnod, pfuj! Hát ez felháborító, de tényleg! Én úgy sajnállak, igazán borzasztó lehet sok pénzt elkölteni, és aztán HÚSZ percet sorban állni, úristen! Hogy élted túl egyáltalán?! Nem szenvedtél maradandó károsodásokat ettől a borzasztó traumától?
Nem annak örülsz, hogy valójában nincsenek is problémáid, hanem még háborogsz! Hát ez legyen a legnagyobb bajod, az áruház vezetése meg szerintem jól elvan a tanácsaid nélkül is. Úgy írsz a szegényekről, mintha kevesebbek lennének nálad, pedig csak a pénzük kevesebb, és ez nagy különbség!

Xezs 2014.11.29. 11:54:26

@B.Arthur: Ki beszélt itt sok pénzről?

mongolili 2019.11.14. 21:30:44

seggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggfejek
süti beállítások módosítása