Tékozló Homár

Fantomvincseszter az Aldiban (frissítve)

2012.01.02. 15:07 | jackyll | komment

aldivinyo.jpgBotrányos posztkarácsonyi pszeudokiárusítást rendezett az Aldi, amikor 18000 ezer forintért belengetett mostanában 40 ezer forint körül járó 2 TB-s külső merevlemezeket, amikből aztán vagy alig volt néhány darab, vagy egyáltalán nem volt.

December 29-re az Aldi akciós merevlemezt jelentett be az összes üzletébe. 2terás külső vinyó 17990ft-ért 3év jótállással. Mivel mostanában eléggé felment a merevlemezek ára, gondoltam veszek magamnak legalább egyet, ha szerencsém van, akkor talán kettőt. Reggel 6:50kor már egy elég nagy sor alakult ki a budapesti Pannónia utcában található üzlet előtt, több, mint 40ember várta a nyitást (7 órára már lettek vagy 70en), közben egyes vásárlók telefonon értekeztek más aldi boltok előtt álló vásárlókkal. Ezekből a hívásokból kiderült, hogy majdnem minden aldi áruház előtt nagy sor alakult ki, szinte mindenkit a merevlemez érdekelt, ezen kívül, mivel sok áruház előbb nyitott ki, az is kiderült, hogy sok áruházban egyáltalán nem volt az akciós merevlemezből, míg elvétve, pár áruházban volt 1-3db összesen.

Miután kinyitott a Pannónia utcai bolt (10perc késéssel) kiderült, hogy ebbe a boltba sincs egy darab se a meghirdetett akciós merevlemezekből. A bolt személyzete flegmán és lekezelően viselkedett a sok vevővel, akik mind csak a merevlemez miatt jöttek, felvették adataikat, és "majd értesítenek" címszóval elküldtek mindenkit.

Magam részéről írtam egy bejegyzést a vásárlók könyvébe, illetve közöltem a bolt személyzetével, hogy a GVH-t is értesíteni fogom az esetről, amely kijelentésemre egy vállrándítás volt a válasz. Érdemes volt megfigyelni a magyar ember reakcióját: már a nyitás előtt sokan hangoztatták az "á, úgyse lesz", illetve a "biztos, hogy csak 1-2db lesz" címszavakat, aztán amikor szembesültek a valósággal, vállrándítással továbbálltak, lepergetve magukról ezt az egészet, én voltam az egyetlen, aki írt egy bejegyzést a vásárlók könyvébe. Ezt nevezem én csoportos birkajellemnek, akiket ott basz át a multi, ahol csak akar.

A meghirdetett akciót azért is várták sokan, mert nemzetközi merevlemez hiány alakult ki a thaiföldi áradások miatt, és a raktáron lévő vinyók árai pedig jelentősen emelkedtek az utóbbi hetekben.
Azt már nem is említve, hogy a garanciaidőket is jelentősen csökkentették a gyártók (más kérdés, hogy szerintem ezt a hiányt és emelést mesterségesen generálták a gyártók), erre pedig az aldi 3 év jótállást vállalt volna. Ezen tények gyakran szerepeltek a hazai és nemzetközi híradásokkal, és ezzel az aldi is tisztában lehetett, amikor meghirdette akcióját.

Úgy vélem, azzal, hogy az Aldi egyetlen merevlemezt se szállított a bejelentett időpontba a boltjába/boltjaiba súlyosan megtévesztette a vásárlóit.


Nem vártam csodát, kupacokban heverő merevlemez rengeteget, hanem azt, hogy legalább pár darab legyen a boltba, ne pedig a pofátlan semmi.

Illetve azt se nagyon értem, hogy miért kérte az aldi a merevlemez megvásárlásához szükséges kuponon azt, hogy a vásárló tüntesse fel az irányítószámát (képet csatoltam a levélhez).

Panaszomat elküldtem a GVH-nak is, bár állami hivatalként december 12. és január 2. között nem dolgozik bent senki (de jó egyeseknek), így válasz tőlük még nem érkezett. Remélem, ha vége lesz a hosszú, állami pénzen finanszírozott, szünetüknek érdemben fognak foglalkozni az üggyel és jól megbüntetik az aldit.

Az aldi közben törölte a honlapjáról az akciós merevlemez hirdetését, az a december 29-es akciós listán már nem szerepel, de a régi helyén még elérhető:

Üdvözlettel:
Zirowe

UPDATE 01/10: 1000 forintos vásárlási utalványt kapnak kárpótlásul, akik meghagyták a telefonszámukat.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.01.03. 01:54:09

@salapapa: nekunk volt ilyen otthon
a legjobb volt
se elektronika se bimetal
csak a futoszal:)
neha razott, nade so...
volt egy korszaka az eletemnek amikor rengeteg melegszendot ettem, gyors volt es jo

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.01.03. 01:55:46

@Trójai: en se, Mary akarta a nagyobb mikrot mert ugye grillez stb.
egyszer kiprobalta
azota se...
melegitesre hasznaljuk es ennyi
nem is nagyon jo masra
most pl a tegnapi forralt borbol melegitek egy bogrevel mert itt a tel, hozik es hideg van:)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.01.03. 01:57:14

@Trójai: eskudni mertem volna hogy 2010-ben kezdtem:)
de mindjart feltoltom az ujat es ranezek
2 honapja fele sem neztem
melo melo melo

salapapa · http://salapapa.hu 2012.01.03. 01:59:20

@Trójai:

füstöltsajt
zöldpaprika (hegyeserős)
kolbász, ferdén (oválisra) karikázva
lila és fokhagymaszeletek
bacon de olyan szelet, amin nem látsz át
vaj (nem margarin, szigorúan házi vaj!)
toastkenyér

a sorrend nem mindegy, így áll meg!

aztán ha megsült, ketchup esetleg ha véletlenül van idehaza akkor tubusos angolmustár (ez tormás)

B+, most igen éhes lettem... MIATTAD!

no pá All, nekem 07:20kor szól az ébresztőm.
jójjccakát!

salapapa · http://salapapa.hu 2012.01.03. 02:01:26

@hagyma: a hóért és a forraltborért irigyellek, a többiért nem. :P

Trójai 2012.01.03. 02:02:57

@hagyma:

Igazság szerint 51nél is több vagyok,
csak fenemód izgága. Amit én úgy hívok, hogy energikus.

A szenyókat egymás után szoktam kivenni,(kettesével) nem egyszerre az egész tepsit, így nem hűlnek ki. Mondjuk a tűzhelyt lekapcsolom, oda ne süljön.

Amúgy az 5 tényleg csak akkor ,ha nagyon éhes vagyok, általában 4-el beérem.

@salapapa: Melyik fokozatra?
De amúgy én csak a szétaszalt félével találkoztam eddig. Lehet túl bika a mikróm.
De írtam is, hogy sütőben szoktam.
":P"

Makkmarcizásra pedig lusta voltam elővenni a fúrót.

Gond nem is lett volna, ha nem lettek volna megázva a gesztenyék, így az egyik konkrétan szétporladt a kezemben, ez okozta a balesetet.

Na de saját kárán tanul az ember!
És bekötözött kézzel de kifúrtam azért is!
CSak utána mentünk az ügyeletre. :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.01.03. 02:03:20

@salapapa: a hoert mi a faszert, lehet nekem kell reggel vezetnem, mert Mary fosik a hotol, plusz pucolni reggel a kocsit
bullshit!!!
a forraltbor OK
masert meg ne is, mindenki eli az eletet ahogy tudja es szereti:)

Trójai 2012.01.03. 02:05:17

@hagyma:

2011?
Biztos?
Akkor engem csalt meg a memóriám.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.01.03. 02:06:34

@Trójai: aprilisban leszek 51.....
ha megelem

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.01.03. 02:07:31

@Trójai: ha klasszikust olvasol, olyan mintha mar 1000 eve ismerned
ez igy ertheto

Trójai 2012.01.03. 02:14:08

@hagyma: :D te klasszikus!
én viszont a forralt bort irigylem nem a havat.
De majd holnap csinálok.

@salapapa: Miattam lettél éhes.
Én meg nem is tudom ki miatt lettem éhes.

A baconszelet adta meg a kegyelemdöfést a receptedben. El is megyek sonkáért...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.01.03. 02:19:25

@Trójai: meg nem, de hat eleteben senki sem....
a dedunokadnak mar erettsegi tetel leszek
eleg lazara csinaltam, mert Mary ugye,/ Kentucky, sose, stb./ tettem bele kis vaniliat, 2 kis rud fahejat, keves cukrot szegfuszeget
de kellemes

Szalahadin 2012.01.03. 05:31:16

@Zirowe: Részben érthető és igaz az az önző és rövidlátó fogyasztói mentalitás, amit képviselsz, valóban ki kell kényszeríteni, hogy versenyképes legyen a hazai termelés, de tényleg mindenki rosszabbul jár, ha ez olyan áron történik, hogy megszűnik a hazai termelés.
Ha már a szlovák tejet említetted, ott bizony van valami árulás. A szlovák és a magyar adottságok teljesen egyformák, tehát össze lehet hasonlítani a kettőt. Éppen ezért van az, hogy a termelőtől 55-65 forint közötti áron veszik át itt is - ott is, majd a feldolgozó feldolgozza, lesz belőle 130-140 forint, ekkor jön a sok mindent hozzá nem tevő üzletlánc és az értékláncból a legnagyobb profitot kihasítva rátesz még 80-100 Ft árrést, így amikor kikerül a polcra már bőven 200 Ft felett járunk. Hogy a szintén 55-65 Ft-nak megfelelő euróért leadott szlovák tej miért olcsóbb, arra két lehetséges magyarázat van. Az egyik, hogy a szlovák termelői dotáció magasabb, a másik, hogy ugyanaz a multi más árrést rak a szlovák és mást a magyar tejre. Ha azt akarja, hogy a szlovák olcsóbb legyen, akkor olcsóbb lesz, ennek már semmi köze a gazdához, ez már a multi marketinges pöcsfejeitől függ, nem mástól.
Nagy szerencséje egyébként kis hazánknak, hogy nem mindenki gondolkodik úgy, ahogyan Te. Abba belegondoltál már, hogy az hogyan hatna a családod állandóan emlegetett jólétére, ha azzal a termékkel, szolgáltatással kapcsolatban, amit te végzel, ugyanez a mentalitás lenne általános, így a munkáltatód kénytelen lenne kirúgni Téged, mert kingkongék ezt versenyképesebben állítják elő? De ne személyeskedjünk, gondold végig akár csak azt, hogy az hogyan hatna a családod állandóan hivatkozott jólétére, ha teljesen általánossá válna az általad is képviselt konzumidióta mentalitás, így rajtad kívül mindenki tönkremenne, s így a Te adódból kellene őket támogatni? Megsúgom, nem jól.

bilidzsó 2012.01.03. 06:31:05

Nekem elegem van az egészből, hogy így átb...ák az embert! A Savoya parkban 2-3 hete ment egy akció 2,5-ös 750 HDD-vel. Nyitási akció volt 10e Ft-ért. Nnna persze, hogy nem volt... Most meg a 2TB-os mindenhol??? A Bp. IX. ker. Tűzoltó utcai áruházban érdeklődtünk két nappal az akció előtt, ahol az üzletvezető biztosított arról, hogy ha nyitásra odaérünk, akkor biztosan lesz, hiszen kapnak 30-40 db-ot. Már nyitás előtt ott voltunk, többen álltunk sorban, 3.-ként jutottunk be az üzletbe, azonban egyetlen egy db akciós termék sem volt. Mindenkinek egy listára kellett feliratkoznia névvel, telefonszámmal (ami egyébként adatvédelmi okokból is elég érdekes...), hogy majd valamikor visszahívnak. Beszéltem több ismerősömmel is, akik másik ALDI üzletben vásárolták volna meg ezt a terméket, de mindegyik áruházban ugyanaz volt a helyzet, nincs egy db sem (Bp. XXII. Aldi Nagytétényi út, Bp. XIII. Aldi Pannónia utca, Bp.). Az egyik pénztáros elmondása szerint egyébként teljesen feleslegesen iratkoztunk fel, hiszen nincs is ebből a termék csak mindösszesen 10-15 db az országban, amit 1-2 db-osával osztottak el pár áruház között. Úgyhogy szarjon óriás tarajos sünt a Tűzoltó utca üzletvezetője és az ALDI egész marketing teamje is! Én viszont úgy döntöttem, hogy az átb...ós ALDIBAN soha többé nem vásárolok!

bazsC20NE 2012.01.03. 08:38:15

@Villy: és ez csak egy a sok közül...
Azért lett Scmitt Pál a köztársasági elnök, hogy ne legyen ciki Magyarországon a helytelen írás?

bekbórd! 2012.01.03. 09:06:06

A hiány mesterséges generálásához persze az is jól jön, hogy az észér vásárlók kosárszám hordják az akciós terméket, ha kell - ha nem.
A bolti dolgozó hogy a francba ne szarná le az egészet, őt azért fizetik, hogy eladja azt, ami az adott üzletben van.

helianthus 2012.01.03. 09:22:19

@hagyma: JJJ
Megkapta Anyukád a karácsonyi csomagot?
És ha igen, miért nem? :D

mohopasi 2012.01.03. 09:49:34

Én még az aldiban sosem találtam olyan árucikket (iparcikk, nem kaja), ami a reklámújságban szerepel. De tényleg.

artifex · http://www.amywinehouse.co.uk/ 2012.01.03. 09:57:02

"Ezt nevezem én csoportos birkajellemnek, akiket ott basz át a multi, ahol csak akar."

Azok a birkák akik odamennek, beleértve a szerzőt is, egy ilyen élből bűzlő akcióra és várnak a sorban.

Egyébként ha ez lenne az első ilyen Aldi akció, még esetleg elnéző lehetnék, hogy hát az első alkalom, bízott a cégben, ilyenek, de évek óta ezt csinálják. Persze azért ott van a papír alján, hogy bármilyen gondos tervezés ellenére elképzelhető, hogy nincs elég darab az akciós árúból. Bruhaha. Persze abban is biztosak lehetünk, hogy másnap a bolti eladókhoz került merevlemezek normál áron eladósorba kerülnek. Magyarország, én így szeretlek!

Littlerock 2012.01.03. 10:10:10

@artifex: Én a magam,és számos vásárló kedvű ember nevében kikérem magamnak a birka megnevezést.

Kérdem én, te hány diplomával, nyelvvizsgával veszed ehhez a bátorságot?

Minden cselekvésre jellemző, hogy csak addig lehet véghezvinni, míg a következményei ezt megengedik, legyen szó politikáról, vagy kereskedelmi reklámokról. Ha valós érdeket sértő tevékenységet szeretnénk megtorolni, a megismétlődés elkerülésének reményében, akkor az ellen tenni kell... A posztoló legalább megpróbálja. Közvetetten a te érdekeidet is próbálja védeni. Buta egy balek lehetsz, ha ezt nem fogod fel...

szamaritánus 2012.01.03. 10:13:22

vinyót az aldiból lol

Littlerock 2012.01.03. 10:14:59

@szamaritánus: Nem mindegy, honnan veszel 3 év garanciával féláron egy WD hdd-t?
- vagy neked ingyen van a pénz?

feher82 2012.01.03. 10:20:16

Ennyi marhát 1 rakáson, jesszus
Akinek fogalma sincs, az minek ír ide, talán mert menőnek érzi magát ?
Tevion márka 3 év garanciával, elárulom hogy a belsejében 1 WD vinyó van, és ezen vinyót kb 35.000 Ft-ért lehet megvenni, itt meg 18.000 lett volna.
Sokan üzletet láttak benne, ha ép tárhely nem is kellett neki.

Sokorai_Atala 2012.01.03. 11:29:43

Az szokták csinálni az alulfizetett dolgozók, hogy megveszik és valamelyik eladós oldalon, kicsit drágábban eladják. Bár már elfogták a vaterás csalót, de azért őrizkedjünk, vigyázkodjunk:))

j.jetson 2012.01.03. 11:40:55

Én úgy tudom, hogy szemfüles webshopok vették meg az összeset és kilószámra cipelték ki őket a szupermarketekből. És, ami a legszebb rápakoltak még egy jó kis árrést, és Aldi garanciával árusították őket. YEAH

artifex · http://www.amywinehouse.co.uk/ 2012.01.03. 11:58:59

@Littlerock: Nyugodtan kikérheted magadnak, sokat nem változtat a tényeken. Végigbukdácsoltam az általános, de szerencsére végül sikerült. Az a probléma, hogy még ennyi ésszel is látom, hogy mire hajt az Aldi, a sok diplomás és kurva okos ember, mint például Te is, meg nem látja és ott áll a sorban nyitás előtt.

Egyébként érdekes nézőpontod van, hogy én, aki nem mentem el, mert láttam, hogy gázos az akció, balek vagyok, szemben azokkal, akik ott voltak és pofára estek (amit, mint többször is írtam már, borítékolni lehetett). Ezen szerintem azért gondolkozz el.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2012.01.03. 12:11:25

Most már, hogy W (ház)mester lesunnyadt a süllyedő Indexről, már az ALDIt is lehet baszogatni, vagy csak egyszerűen most járt le a titkos mecénási szerződés?
Amúgy BÚÉK!

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2012.01.03. 12:14:24

@salapapa: Ha jó mustárokat akarsz, hozass Ukrajnából a beszállítóiddal azt is!
+ céklás torma!

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2012.01.03. 12:22:38

@Zirowe: Szlotákiában jelen van a kergemarha-kór, nálunk még nincs...

Littlerock 2012.01.03. 12:26:18

@artifex: Számtalan olyan döntést kell meghozni az ember életében, aminek nem látható a következménye előre. (autóvásárlás, házasság gyerekvállalás, vagy csak futsz a buszra - ami vagy megvár, vagy nem)
Pontosan ezt vártam, ami most történik, mert a mesékben én sem hiszek. Hiába van bármilyen végzettségem, nincs ingyen pénz errefelé. Az, hogy pl. jó áron vásárolok műszaki cikkeket, az is áldozatvállalással jár. Nyitási akció pl tv kb 25-30000 -rel olcsóbban...összesen egy óra és negyven perc sorban állással... ezt felfoghatjuk jó órabérnek is...

Az Aldiról már sokszor hallottam ilyen sztorit, mégis belevágtam, és igen, tettek egy ajánlatot - az újságban - amit elfogadtam... most rajtuk a sor, hogy teljesítsék... Ha nem állunk ki a szándékos néphülyítés ellen, akkor ezt sokáig fogják csinálni...

Sokat dolgoztam a kereskedelemben, mindennek megvan a maga működő modellje. A sok nyerészkedő akár kicsiben, akár nagyban, tönkreteszik azt, ami a közösség érdekeinek megfelelne.

Ez már más téma, nem is mennék bele.

Az iskolai végzettségedre meg nem reagálok, nem tartom valósnak.

horex · http://horex.uw.hu/ 2012.01.03. 12:33:50

@Littlerock:
Mintha a kép alján lenne egy apróbetűs, hogy a készlet erejéig
Nem abban vagy ebben a boltban, hanem az Aldi hálózatában
Azt is elfogadtad?

Horváth Lajos,kőmíves, bisztonsági őr 2012.01.03. 12:42:19

Aldit lehet mán?
@Sün‼: az Aldi mindig téma!
@horex: épphogy lecsúsztál róla

artifex · http://www.amywinehouse.co.uk/ 2012.01.03. 12:48:17

@Littlerock: Nem valós, mivel nem az az érdekes ez esetben. Az Aldinak ez már sokadik ilyen akciója. De nem csak neki, másoknak is. Korábban nem írtak semmit, csak akció és persze aztán nem volt, mert csak kettőt kaptak, jöttek is a perek fogyasztói megtévesztésről, aztán odaírtak valami olyat, hogy bármilyen gondosan is tervezték, nem biztos, hogy elég darab lesz az akciós termékből. Ezzel le is védték magukat. Persze azt is tudjuk mellé, hogy az Aldis dolgozók viszik el nyitás előtt és árulják ahol tudják. Meg azt is tudjuk a gondos tervezéssel kapcsolatban, hogy ahol 18 ezer a vinyó, oda ha százat visznek, azt is megvennék.

Egyébként valamit félreértesz. Szerintem is ennek nem így kellene mennie, viszont ha látom/tudom, hogy gázos valami, akkor nem megyek oda és utána picsogok. Ilyen egyszerű.

És persze, nekem is marha jól jött volna 18ért egy vinyó az aktuális árak mellett.

Littlerock 2012.01.03. 12:49:44

@horex: Ezzel kapcsolatban kérlek keress rá a "gvh" és a "készlet" szavakra az elmúlt egy évben, a pontos szabályozással nem vagyok tisztában, de 2011-ben volt pár eljárás, és sokmilliós bírság. Az igazság fogalma mindig relatív, de jelen esetben a név felírogatós dolog az üzletekben erősen arra utal, hogy itt vásárlók vannak lépéselőnyben...

Azért látatlanban, annyiban kiegyezhetünk, hogy a nulla darab az nem készlet... Senki nem szorított fegyvert az Aldiban dolgozó "felelősök" fejéhez, hogy a raktárkészletük tudatában akár az utolsó napokban ne vonják vissza az akciót. Ez lett volna a korrekt...

p8r 2012.01.03. 12:56:53

akik itt többször is állították, hogy besétáltak a tétényi üzletbe és vettek kettőt, hazudnak. ott jártam, megkérdeztem és oda se jött egyetlen egy darab sem.

Littlerock 2012.01.03. 12:58:20

@artifex: A mai világ olyan, hogy ha nem "vállalod be" a pofont, akkor nem is tudod bebizonyítani, hogy direkt kaptad... ha mégsem csattan a pofon, akkor meg örömkönnyek hullanak... mondom, felmértem a lehetőségét ennek a pofonnak, meg is alapoztam azzal, hogy én is korábban mentem.
- most mondjam azt, hogy valaki mégis elém tolakodott, és olyan elszántsággal nézte a bejáratot, hogy az már mesébe illő volt?

Ez eléggé furcsa, de ez van. Természetesen vannak határok, mert pl egy idióta sofőr manőverét én is elkerülöm az úton, de ez egy olyan eset volt, amit "tudatosan" bevállaltam...

én megadtam a lehetőséget egy kereskedőnek, hogy a reklámban hirdetett ajánlatát nekem teljesítse... nem tette... nos ennek ez a következménye...

Amennyiben ilyenkor meglenne az összefogás, akkor ezek a jelenségek lassan eltűnnének.

Zirowe 2012.01.03. 13:21:31

@horex: az apróbetűs rész:
"A kupon 2011. december 29-től a készlet erejéig érvényes. Az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. összes üzletében beváltható. Az árengedmény, ami a kasszánál kerül levonásra, csak ezen kupon ellenében és csak a rajta szereplő termék esetében érvényes. A termék vásárlása esetén csak 1 kupon használható fel. Csere csak blokk ellenében. A kupon készpénzre nem váltható. Az eredeti árak az Aldi Magyarország üzleteiben érvényes központilag meghirdetett árak."

Tehát nem az szerepel, hogy az országos készlet, hanem, hogy minden üzlet külön készlete, hátul meg büszkén hirdetik, hogy van 78 üzletük az országban.
Kíváncsi lennék, hogy hányban nem volt egyáltalán.

Ja, még egy kedvesség hátul:
"Kérjük vegye figyelembe, hogy állandó árukészletünkkel ellentétben ezen termékek csak korlátozott számban, a készlet erejéig állnak rendelkezésre. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy áruházainkban az áruellátás folyamatos és zökkenőmentes legyen. Amennyiben azonban gondos tervezésünk ellenére bizonyos termékek a nem várt magas kereslet következtében már az értékesítés első napján elfogynak, úgy ezért kérjük szíves elnézését."

No de mi a helyzet akkor, amikor a készlet egyáltalán nem létezik?

Külföldön bevett gyakorlat, hogy egyes áruházak az akciós prospektusaikban feltüntetik, hogy boltonként (tehát nem országosan) hány darab érhető el.
Érdekes módon mindig több százas tételek, nem pedig egy vagy két számjegyű készlet.
Úgy látszik az ottani büntetések ténylegesen elrettentő hatással bírnak, míg a hazaiak nem.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2012.01.03. 13:21:33

@estrella negra:
Azt tudtad, hogy a zumbatorna csak jóni-masszázzsal ér valamit?

Trójai 2012.01.03. 13:27:36

vincsesztert csak az ALDI-ból!

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2012.01.03. 13:38:45

@Horváth Lajos:
Hát ezen még gondolkodom.
Az igazi az otthoni zumbatorna.

Trójai 2012.01.03. 13:39:34

Izé.
A posztolót már lehet?

:))))

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2012.01.03. 13:41:04

@Zirowe: Itt is valamelyik "kismocskos" áruházlánc (talán a Penny)írja is a prospektusában az áruházi nyitókészleteket a beetetésre "leárazott", ált. műszaki és kertészeti termékeknél.

GZoli 2012.01.03. 13:47:56

WD20EARX van benne. SATA3-as 7200-as Green merevlemez. Az egyik legjobb a kategóriájában. Az USB3-as külső ház se nagyon van 5000Ft alatt és lehet keveset írtam.
Az megvan, hogy régen pl. egy videókártya garanciális cseréjekor szóba sem jöhetett a pénzvisszafizetés, mivel már nem ér annyit a cucc? Kaptál egy másik hasonló kategóriájút és örülhettél.
A vinyóval ma néhány kereskedő azt csinálja, hogy inkább visszaadja a 15-20 000Ft-ot és legariztatja magának, aztán eladja 35000-ért, nincs más választása, annak akinek kell és lemarad az Aldis akcióról :D.

(II. Torgyán Виктор) THY Rokk *n* Troller 2012.01.03. 14:00:25

"közöltem a bolt személyzetével, hogy a GVH-t is értesíteni fogom az esetről, amely kijelentésemre egy vállrándítás volt a válasz."

Ki vagy te proszt toló? Lázár Jani, aki befenyíti a bankot?

Egyszerű nyerészkedő "kiskeres" vagy, aki nagy haszonnal akart hdd-hez jutni.
Amatőr...

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2012.01.03. 14:16:35

@Sün‼: Még tiszta szerencse, hogy a popcorn önmagában is élvezhető.
@Horváth Lajos: Mittudomain.

salapapa · http://salapapa.hu 2012.01.03. 14:23:56

@Trójai: 4-5... OK. de szelet, vagy karéj? mert ugye a szelet az a karéj fele.
egy normális embernek bizony ha nem fél zacsi toastkenyér, akkor 2 karéj az alap de ha marad, akkor megeszi a többiek maradékát is. vagy ha azok lassabban esznek...

asszem 800W-os a miénk, de leginkább fagyasztott cuccok kiolvasztására, illetve kayamelegítésre használjuk.
anno még az ősidőkben próbálkoztam főzéssel. könyv nélkül. elsőként a tojást cafrangoztam ki az akkori mikróm szűrőjéből -lágytojást akartam de robbantott lett-, másodszor a kutyáimnak vett madarat akartam megsütni benne.
nem mondták, hogy nem bontottcsirke... hosszú sziszegés után egy hatalmas durranás és takarítás.
köszi, maradok a kakaómhoz a tejmelegítésnél!

ssssssszz... ez még nekem is fájt ahogy olvastam! szerszámokkal dolgozom, rengeteg mély sérülésem volt. talán a legrandább a bal combomban a frissen betett schnitzeres, amikor az kicsúszott a vágandó műanyagból és teljes hosszában átmetszettem a combizmomat.
átérzem amit érezhettél.

@hagyma: látni imádom. csúszkálni benne imádok. vezetni rühellek, mert jönnek a 40nel araszoló mazsolák. késő éjszaka vagy hajnalban ha egyedül vagyok, élvezem. :)

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2012.01.03. 14:35:11

@bilidzsó: "szarjon óriás tarajos sünt (...) az ALDI egész marketing teamje is"
Olyan állat pedig nincs is. Tarajos sül van csak. Arra mondta a valahol a mediterránumban köcsögjeit árusító filozófikus hajlamú (értsd: beborozott) korondi atyafi, hogy "ez vagy valami, vagy megy valahova"...

salapapa · http://salapapa.hu 2012.01.03. 14:39:51

@Trójai: megnyugtatlak, egy maroknyi (az enyém nem kicsi) kolbászt simán paprikával -mert ugye pékárut nem eszünk este 6 után! :D - megettem még fexés előtt. imádom azt a fajta "fogkrémet".

@Szalahadin: az emberek nagyrésze épp a kis fizetések/magas árak miatt nagyon önző lett. ez valahol érthető...
egyén - család - háztömb - utca - kerület - város - megye - ország
hogy tehet valaki bármelyik vezetésünkre egyetlen rossz szót, ha ugyanazt műveli csak kicsiben?
de ha mindenki a másikra vár, bizony a büdös életben nem fog semmi sem történni, max hozzácsapják azt a kis maradék országunkat valamelyik szomszédhoz.
én nagyon szeretnék változtatni ezen a szaron ami idehaza kialakult, de egyedül rohadt kevés vagyok...

ezen a hazai/külföldi áruk árkülönbségén én is sokat gondolkodtam, de a mai napig nme értem, hogy lehet egyazon termék hazai és külföldi kivitelében ekkora árrés. egyszerű agyammal nem jutottam el odáig, hogy ezt az üzletek managmentje döntheti el. nem logikus, hogy valamit többet szállítanak, több kézen fut át, hogy lehet olcsóbb mint a helyi.
a másik, hogy ezt hogyan engedheti meg a magyar kormány, bárki is van hatalmon?
bár nem járok a szlovákok felé, de kíváncsi lennék ott van-e pl magyar tej és mekkora az árrés a nekik hazai és a magyar közt.

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: ha lenne ukrán beszállítóm, lehet meg is tenném. de nincs csak ügyfelem, azzal pedig nem vagyok pacsi viszonyban.
ezexerint sajnos.

@bazsC20NE: nade már nem vagyunk Köztársaság. akkor most mivan Mr Helyesírással?
Újév hajnalán a Himnusz után beszélt az M1-en. bakker, hogy még felolvasni sem tud hibátlanul?! sírnivaló gyalázat.
már bedigiztem, lassan fent lesz az is a csövemen.

bazsC20NE 2012.01.03. 14:47:02

@salapapa: nos, én Magyarországot írtam, trendi módon. ;) Ettől viszont a hivatalos államformánk továbbra is köztársaság. Ezt mondja ki az új Alkotmány... ööö ... bocsánat, Alaptörvény is. ;)

Gondolom, nem volt ideje felkészülni, frissen jött ki a nyomdából, nem tudta előtte átolvasni. Amúgy szerintem meg a Duna TV-n beszélt. :P

Csokis · http://csokis.blog.hu 2012.01.03. 14:47:15

@Sün‼: Azmegmifasz? Ma reggel jöttünk munkába a kollégámmal a gyorsforgalmin, előttünk egy kispolák 60-nal (szóval inkább lassúforgalmi volt), kispolák fenekén reklám: zumba - társastánc - salsa. Végig azon gondolkodtunk, hogy leesett előle egy betű, vagy félre matricázták, vagy mi van?

Horváth Lajos,kőmíves, bisztonsági őr 2012.01.03. 14:53:22

@Csokis:
hinnye! há mán itt falun is a zumbatorna a legújabb őrület az asszonyságok körében. mi, férfiak inkább iszunk a kocsmában!
www.youtube.com/watch?v=Vf0q6qtThF4

Trójai 2012.01.03. 14:53:43

@salapapa:

Húha, hogy most szelet vagy karéj...én csak szeletként mondom mindig. Nálam van a szelet, meg a fél szelet. :)

Hát akkor karéj. Azaz nincs kettévágva. (ebből 4-5)
Igaz szeletelt kenyérből (nem toast) ami ugye vékony. Szóval nem a 3 cm vastagságú zsírosdeszka -karéj.

De ritkán eszem kenyeret amúgy, szóval belefér ez az étkezéseimbe, nem sűrűn melegszendvicsezek.

Sérülések terén nekem ez volt a legkomolyabb, meg egy síbalesetnél végtagtörés. De ennyi.
Amúgy nem is fájt, csak marhára vérzett.
A lelkierő ahhoz kellett, hogy kihúzzam belőle. :)

Snitzeres balesethez: AÚ.
Azzal mindig óvatosan kell. A pengéje is könnyen törik, a lepattanó darabka pedig repülhet pont a szembe.

Trójai 2012.01.03. 15:00:06

@salapapa:
Na igen, a mikróba könnyen berobbanhatnak dolgok. Melegítésre való, nem főzésre.
(tetőket pedig célszerű levenni)

Horváth Lajos,kőmíves, bisztonsági őr 2012.01.03. 15:06:19

No, megszántak minket,oszt elénkbasztak egy új posztot!

salapapa · http://salapapa.hu 2012.01.03. 15:31:00

@bazsC20NE: ne keverj, ne keverj! 8-)

ó, perszehogynem... jjja. szerintem már októberben ezt a pár sort tanulgatta, csak ennyire van esze.
hogy M1, M2 vagy Duna, nemtoom. 3 adót vettem fel párhuzamosan. nincs kizárva, hogy neked van igazad.
de akkoris egy suttyó volt, hogy nem a megtanultat elrebegni, hanem az olvasnivalót nem képes értelmesen felolvasni.

@Trójai: hááááááát.. ha szeletelt mégha nemis toast, de hasonszőr vékonyka, kicsike. abból a fiam is és én is fél-fél zacsival nyomunk be. nem is értem. de komolyan! ha sima vajaskenyér felvágott, akkor pár szelet elég de ha melexenya, akkor simán fogy el kettőnknek a 80dekás (vagy mekkora) zacskónyi.

törés egy vót. motorral. azt hittem műanyag oszlop, ami a sztrádákon van. gondoltam lassításnak és irányeltérítésnek kiütök 2-3 darabot, de nem kellene a villanyoszlopot telibe találni.
az elsőről lecsavarodtam. betonból volt.
de kitört a kezemmel együtt! :D

nem félek a szerszámoktól. ahányszor ment bele kárpitbolha (patent) a szemembe, fúró a kezembe, vágtam el a fent említett schnitzerrel, ütöttem kalapáccsal, vágtam magamba a csípőfogóval... vagy 1-1 rosszul sikerült hoszabb blankolásnál szó szoros értelmében átfűztem a drót egy szálát a kezemen majd szakítottam fel vele... nem sorolom, vannak gyengébb idegzetűek is errefelé.
mindennapi dolgok. :)

nme,nem,nem! lehet a mikróval főzni. már láttam embert, találkoztam vele személyesen aki tud. csak ki kell tapasztalni.
de merthogy nem vagyok egy konyhatündér -viszont tündérien eszem!-, ezek tapasztalását meghagyom az arra érdemeseknek.

salapapa · http://salapapa.hu 2012.01.03. 15:32:34

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: épp tegnap -vagy tegnap előtt- linkeltem ezt a videót.
az is lehet, hogy nem itt... :)

Csokis · http://csokis.blog.hu 2012.01.03. 15:32:41

@Horváth Lajos: @Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Éreztem én, hogy nem vagyok célközönség. Már az gyanús volt, hogy kispókon hirdetik. Az volt az első autóm, és ahogy a barátom megjegyezte: "Ezzel az autóval kölcsönösen utáljátok egymást. És ez mindkettőtökön meglátszik."

Horváth Lajos,kőmíves, bisztonsági őr 2012.01.03. 15:46:41

@Csokis: nem tudom mi a bajod a polákkal? amikor még fiatal vótam és előttem vót az élet, én is azzal csapattam. azóta vagyok a farmotoros kocsik rajongója. bár ezek a mai farmotorosok nem hozzák azt a szintet mint régen. pl a Porsche-mat se csípem annyira mint anno a kis egérkamiont

Csokis · http://csokis.blog.hu 2012.01.03. 15:54:55

@Horváth Lajos: Alapvetően az volt a baj, hogy Trabantból ültem át, és azután maga volt a full fapad. Fix üléstámla, fokozat nélküli ablaktörlő, nulla csomagtér... Nagyon rühelltem. Egy jópontja volt, amikor leesett az első hó, ki lehetett vele menni a Dózsa György útra, a parkolóba csapatni. Két évig húztam, utána jött a 127-es, na, az autó volt, pedig majd' szétesett.
Pedig most is van két hátsókerekes autóm: egy X1/9, meg egy Triumph alapú kit car. De nem a kispók szerettette meg velem.

Trójai 2012.01.03. 18:02:29

@salapapa:

Na igen fél kiló kenyér nálam is lement simán egy étkezésre.
Vagy egy nap/egy kiló mégfiatalabb koromban.
Ahogy öregszik az ember úgy csökken az energiaigénye. Ezért is híznak el a korosodó férfiak. Szóval nekem már vigyázni kell ilyesmire.

Van egy trükk is, hogy akkor hagyd abba az evést amikor még éhes vagy, várj 20 percet és jól leszel lakva. Én ezt alkalmazom.

Ha nem tenném és befalnék mindent, ami jólesik, ki kéne gombolni a nadrágom és moccani se tudnék.:)

Trójai 2012.01.03. 18:05:58

@Csokis: trabantba én speciel be se férek. Ennek függvényében a polskival nem tudom mi lenne.
Talán csak úgy, hogyha kivenném az első üléseket és beülnék a hátsóra.

Mint az a nagydarab néger a rendőrakadémiában amikor átismételte vezetési ismereteit.

Xezs 2012.01.03. 21:09:05

@Zirowe: "hogy egy elavult és túltámogatott rendszert fenntartsak, én nem fogom a drágább és szarabb cuccot venni"

Na ebben legalább egyetértünk.

Xezs 2012.01.03. 21:13:02

@bilidzsó: Baszkikám, ugyanolyan hülye vagy, mint a posztoló. Minek hiszitek el azt, ami azon a nyavalyás szórólapon van? Mikor egy ilyen vinyó kb. 40 ezer Ft akkor nehogy már eladják neked 18 ezerért. Értelmes ember el se olvassa ezeket a szórólapokat.

Vadász, vadász...

Dr. Pudvás · http://store24.hu/tutiarak 2012.01.03. 23:53:24

Egyet kell, hogy értsek... A szórólapoknak én se hiszek, többek közt az ehhez hasonló esetek miatt...
www.youtube.com/watch?v=QkJaFs0zdPw

bilidzsó 2012.01.04. 00:07:57

Kurvára bírom, hogy mennyi okostojás van itt! Annyira okosnak érzitek magatokat, hogy még itt is kioktattok mindenkit, hogy ki mekkora balek, meg hogy ki mit higgyen el és mit nem egy "komoly" multinacionális lánc kinyomtatott hivatalos szórólapjából?! Az senkinek nem esik le barikáim, hogy kurvára sántít az, hogy ebben a nyomorult, széthúzó országban bármit megtehet egy ilyen köcsög külföldi cég, mint az ALDI, mert pofátlanul hazudozhat és röhöghet a pofátokba nektek is büntetlenül, ugye? De persze jobb egymást szidni és kiröhögni, mint a lényeget meglátni és felháborodni rajta. Szerintetek csak 200 km odébb, a szomszédos Ausztriában meg mernék csinálni ezt? Ott is az lenne vajon a lényeg, hogy ki mekkora lúzer, mert elhiszi a szórólapon közölt akciós árakat? Vajon ott is egymásnak esne inkább a jó nép, vagy tökön rúgnának rendesen valakit? Persze ott normális GVH és FVH működik, meg van mindenféle írott meg íratlan morál is... És ott nem egymáson kárörvendenek a népek sem, mint ahogy ti teszitek itthon. Addig nem is lesz az ALDI-ban sem másképp. Lesz kamu vinyó, meg kamu tojás. Ti meg bééégessetek hozzá szorgalmasan!

_____________ 2012.01.04. 00:40:37

@bilidzsó: XXII. Nagytétényi úton csak Lidli van asszem, de attól még epilepsziás punk süncsapatot a hazudós multik picsájába, uff.

Xezs 2012.01.04. 02:20:29

@bilidzsó: Te hány órát vártál a semmire?

Fairy Girl 2012.01.04. 09:05:56

A GVH honlapján részletesen fent van a panaszkezelés menete, valamint, mint tudjuk, 30 nap áll rendelkezésre minden hivatalnak a válaszolásra. Szóval csak nyugalom...

Fairy Girl 2012.01.04. 09:06:58

"Panaszomat elküldtem a GVH-nak is, bár állami hivatalként december 12. és január 2. között nem dolgozik bent senki (de jó egyeseknek)"

Bocsánat, még csak annyit, hogy ez nem volt igaz :)

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2012.01.04. 09:25:41

@Pudvás: "Family Guy- Stewie..."
Ez a videó már nem érhető el Twentieth Century Fox Film Corporation szerzői jogi követelése miatt.
Sajnáljuk.

pengusz 2012.01.04. 11:17:57

Az volt már, hogy "boltba"? :D

schdl (törölt) 2012.01.04. 11:43:48

Soha nem vennék ilyen fost, ALDIba meggyőződésből nem járok.

Zirowe 2012.01.04. 13:30:51

@Fairy Girl: igen, félrenyomtam, nem dec 12, hanem dec21.

Be is írtam az elején egy hsz-be, illetve levélben is szóltam homárnak, de nem lett javítva. :S

De így is elég szép hosszú szabadság.

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2012.01.04. 16:25:29

Feleségem olyan cégnél dolgozik ami történetesen beszállítója hasonló cégeknek (teljesen eltérő termék).

Az úgy megy, hogy megrendelik a központba, gyakran úgy, hogy 60-70 dobozban/raklapon, hogy tudják rögtön az áruházaknak szállítani, ne kelljen csomagolni. Persze bizományra (az árut átveszi, hasznával eladja, de 30-90 nap múlva küldi az árát).

Szerződik, hogyha késik a cucc akár 4órával többet akkor a kötbér 30-50%, ha hiányos vagy le nem szállított 100-150% !

Ebben a konkrét esetben a velem született optimizmussal élve valamelyik beszállító - aki volt olyan felelőtlen, hogy beígérte az árut - most erősen orálisan fixált !

Littlerock 2012.01.04. 20:00:40

Nos téma vége... ma megjött az email az áruháztól. Nagyon sajnálják, de HDD nem lesz...

salapapa · http://salapapa.hu 2012.01.05. 01:09:00

@Trójai: a trükködet tartsd meg! :P mozgok annyit és olyan a melóm, hogy kell az erőnlét. pl amikor egy ide-oda motoros-légzsákos ülésben elszáll az ülésfűtés és ki kell venni az utastérből. egyedül. vagy az A6 elejében a tűzfal közepén bent van egy 110Ah-s akksi és cserélni kell. kivéve (bizonyos erőnlét esetén) már nem olyan nagy súly, de az erőkar míg kiveszed, hogy ne üss szét körülötte mást...
ha tartom a súlyomat, akkor nem eszem többet mint kellene. szerintem. ;)

@bilidzsó: LIKE!
ha nemis hírdetés, de árpobléma.
'80as évek eleje, épp Ausztria. sétáltunk a franctuggyamelyik strasszén, Apum kiszúrt magának egy (nem értek hozzá) szuper fényképezőt valami ótvarolcsó áron. bement, kért egyet. vették elő raktárból, mutogatták neki, majd számlázták. Apum mondta nem, nem ennyiért hanem ANNYIÉRT.
pár perc beszélgetés után odaadták neki a kirakatban lévőt azon az áron, ami a kirakatban volt. asszem az elejéről hiányzott egy szám...
4-5 éve, idehaza, valamelyik multi. el volt árazva az egyik dekopírfűrész. kiszedtem a polcról a vonalkódot és vittem a pénztárhoz. perszehogy nem az az ára...
nem telt egy percbe sem, ott volt az ügyeletes üzletvezető, majd fél perc után megkaptam a kezemből addig ki nem adott vonalkód alapján a fűrészt. azótais használom, jó vásár volt.

@schdl: ez a fent említett fos egyik tagja itt mellettem kicsit több mint egy éves. halk, nem melexik. 10 percig ha nem kérdez rá a rendszer, standby. külsőként USB-n 30-35ezerrel fogadja az anyagot.
tényleg nagyon szar! :D

@Zirowe: 2011.12.16-2012.01.03. akkor az enyém mi? :P
különben 2012.01.09-ig terveztem, de nem engedte a feleségem. :D

@Littlerock: ha képes vagy ennyiben hagyni, akkor tényleg csak egy sajnálatraméltó lúzer vagy.

Littlerock 2012.01.05. 08:32:42

@salapapa: majd én azt tudom, de majd igyekszek, hogy ne okozzak csalódást...

salapapa · http://salapapa.hu 2012.01.05. 09:46:48

@Littlerock: hidd el, nem nekem okozol csalódást, hanem saját magadnak. de ezt majd úgyis tudod.

tavaly, dec. 30-án kaptam az aegontól levelet egy csekkel, de az ígért kiegészítő szerződés nélkül. azonnal írtam a pszáf-nak.
ma itt van a kezemben az aegon bocsánatkérése, melyben előzetesen bejelntik, hogy küldik az új szerződést és újraaktiválják a ma 5 napja mexüntetett biztosításomat.
nem tudom hogy csinálták, de nem is érdekel. a lényeg a kezemben van.

ha nem vagy rámenős, elvesztél!

PITTA 2012.01.05. 15:29:54

Most hívtak az Aldiból, hogy vinyó az már nem lesz, de kaptam 1000 huf ajándék utalványt vigaszdíjként. :-) Csak be kell érte mennem.

Zirowe 2012.01.06. 11:45:38

@PITTA: Engem is most hívtak ezzel. :)

Murdock022 2012.01.07. 15:27:03

én elbicikliztem az aldiba, vettem egy vödör narancsot, az pont egy ezres :D, legalább megvan a vitaminadagom annak cserébe, hogy olyan korán kellett kelnem :)

pinkfloyd 2012.01.09. 16:05:08

Tescoban vettem egy 3,5"-os vincseszter házat 5000 Ft-ért. Neten elötte megnéztem, a legolcsóbb helyen is 7500 Ft volt. Gyanús volt, hogy miért olyan nehéz. Hoppá, volt benne egy WD vinyó is. Igaz, csak 350 gigás, de azóta is (lassan 2 éve) egyfolytában, hibátlanul megy.

Fairy Girl 2012.01.11. 16:22:47

@Zirowe:

dec 21-től január 2-ig valószínűleg már nem vehettek fel új ügyet, mert ilyenkor a régieket kell leadminisztrálni, legalábbis én végig dolgoztam, és végig ez volt a dolgunk, igaz, nem ott dolgozom, de közhivatalban, és ott ez a menetrend.
De remélem azóta már történt valami érdemi.

oencsi 2012.01.17. 22:08:08

Mindez nagyon érdekes... De azért az 1000 forintos utalványért amit az Aldi minden egyes embernek adott azért nem reklamálunk ugye???? Mert az ingyen jött pénz az mindig jó!!! Arról miért nem beszélgetünk??? Az mindenki arcának jól esett igaz??? Arra miért nem mondja senki hogy felháborító???

Xezs 2012.01.17. 22:44:36

@oencsi: Mondjuk amennyit sorban álltak érte, kibaszott szar órabér. Inkább dolgoztak volna aznap :)
süti beállítások módosítása