Tékozló Homár

A WizzAir "segít" a Malév-utasoknak

2012.02.15. 13:55 | jackyll | 181 komment

Aki követi a WizzAir akcióit, tudhatja, hogy semmi nem az, aminek látszik. Ágnes azonban jóhiszeműen megadta maléves foglalási kódját online rendelésnél, így neki 7 ezer forinttal drágábbra jött ki Eindhoven, mint maléves kód nélkül foglaló utastársának:

Egyike vagyok a Malév csődjével rosszul járt azon utasoknak, akikbe amikor már a padlón voltunk a Wizz Air is belerúgott egyet. A Malév csődjével  egy, már fél évre előre lefoglalt, régóta tervezett hosszú hétvégénk szállt el, így azonnal alternatív lehetőség után néztünk az amszterdami kiutazásunkat és kulturális feltöltődésünket megoldandó. Mivel ketten utazunk (helyesebben utaztunk volna), így mindketten párhuzamosan (hogy ne adj’ Isten lekéssünk egy lehetőségről) kerestünk repjegyet a Budapest-Eindhoven return útvonalra a Wizz Air honlapján. Egyikünk a Malév utasoknak azonnal a kezdőlapon felajánlott „nagylelkű” ajánlattal ment tovább („A Wizz Air a bajba jutott Malév utasok segítségére siet! További információkért kattintson ide”), a másikunknak viszont ez elkerülte a figyelmét. Miután mindketten ugyanazokkal a feltételekkel végigmentünk a foglalás 4 lépésén, így elképzelhetik döbbenetünket amikor más végösszeget eredményezett két gyakorlatilag tükör folyamat. Nem fogok hazudni két közgazdász diploma ellenére is eltartott egy darabig mire rájöttünk mi okozza az eltérést. A döbbenetünk csak fokozódott, amikor rájöttünk arra, hogy a bajba jutott Malév utasoknak „nagylelkűen” felajánlott „segítség” 7000 forinttal drágább, mint az eredeti.


A könnyebb megértés érdekében egy egyszerű táblában is összefoglaltam a fentieket:
 

   Malév utasok  NEM Malév utasok
 Út  BUD-EIN return  BUD-EIN return
 Dátum  Feb 17 – Feb 20  Feb 17 – Feb 20
 Csomag  nincs  nincs
 Fizetés  mastercard  mastercard
 Extrák  nincs  nincs
 Végösszeg 2 főre  39600 HUF
 32760 HUF


Mivel mi magunk is nemzetközi multinacionális cégnél dolgozunk és többször utaztunk már fapados légitársasággal, meg tudjuk érteni mindkét oldalt: Egyrészt a vállalat által támaszott nyílvánvaló profitelvárást tekintve, hogy egyik fapados repülőtársaság sem él még meg abból egyelőre sajnos (és ez nem is elvárható), hogy ingyen elszállítja más légitársaság szerencsétlenül járt utasait, de ugyanakkor a fogyasztók ilyen szembetűnő félrevezetése sem lehet járható út. A fentiek alapján a Wizz Airnek erről nyílvánvalóan más véleménye van.

A Wizz Airnek (már legalábbis annak az emailcímnek amit hosszas keresés után kikuztám a netről) írt mindhárom levelemhez akkurátusan csatoltam a print screent mindhárom fent említett üzenetről azaz (i) a kezdőlapon elhelyezett bannerről, ami azonnal elvezeti a Malév utasokat egy másik oldalra, (ii) a Budapest - Eindhovenbe foglalás utolsó lépését a Malév foglalási kóddal rendelkező utasok számára illetve a (iii) a Budapest - Eindhovenbe foglalás utolsó lépését a Malév foglalási kóddal NEM rendelkező utasok számára.

Precízségemet azonban a Wizz Air nemhogy értékelte volna, de több mint 10 nap után sem méltatta válaszra. Ekkor váltott a döbbenet elkeseredettséggé. Mivel frusztrációmnak és szomorúságomnak máshogy nem tudok hangot adni, így a Fogyasztóvédelmi Hatóság után Önökhöz is fordulok. 

Előre is köszönöm segítségüket:

Ágnes

 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

JanDítě 2012.02.15. 22:21:59

wizzair baszod ne legyetek seggfejek!!!!és induljatok Moszkvába minél előbb:)

egy atlag 2012.02.15. 22:36:11

leszarom az összes repkedő, kulturális feltöltődésre váró faszfejet. menjetek gyalog ukrajnába aztán siránkozzatok. jájj hééétezerrrel drágááább...aztakúva

javerage 2012.02.15. 22:45:16

wizzair.com/useful_information/claims/?language=HU itt kéne panaszt írni, nem véletlenül tettek ilyen opciót a honlapra.

korxi 2012.02.15. 22:47:54

Bocs ha volt már: Azt írod hogy ketten utaztatok. A táblázatban viszont az van mindkét verzióra hogy végösszeg 2 főre. Ez összesen négy.

BernadettSzaboo 2012.02.15. 22:50:16

Kedves posztolo,

mit mondjak, sajnos ez igy van. Mi is hasonlokeppen jartunk, igaz nalunk csak 1 szemelyre szolt a jegy, Bud-Ams, Malev, marcius 6. Miutan felroppentek a hirek a Malevrol, es miutan tenylegesse valt a problema, es a WizzAir felajanlotta nagylelku ajanlatat, en is rogton kapkodtam. Persze, mivel jol ismerem a WizzAirt, en tudtam, hogy valami kanyar van a dologban, igy inkabb vettem a faradtsagot, es ketszer is kiszamoltattam a jegy arat: egyszer a banneren keresztul, malev koddal, masodszor sima foglalassal. Kulonbseg: 4000ft, ugyanazert az utert. Es a Malev kodos volt a dragabb. Raadasul! Mi a Malev jegyet hitelkartyaval vettuk, igy a jegy arat visszakapjuk (chargeback). Viszont, ha felhasznaltuk volna a kodot, lehet nem lett volna lehetosegunk visszetritesre, mivel a kodot hasznaljuk, hogy 'olcsobban' jussunk szolgaltatashoz (lasd; al-WizzAir hir). Szoval, ebben az esetben nemcsak hogy tobbet fizettunk volna a jegyert, de meg az eredeti jegy arat is elbuktuk volna. De szerencsere nem, igy az legalabb visszajar.

Mellesleg, erdemes figyelni a felteteleket!!! A WizzAir akcios, 10.000ft-os aron kinalja jegyeit a Malev utasoknak: jaratonkent, csomagkoltseg nelkul. Tehat, egy oda-vissza ut 2x10.000 ft (=20.000ft) lenne, plussz a 2x5.500 ft (=11.000ft) poggyaszdij. Persze, nagylelkuen elengedik a 4400ft-os foglalasi dijat, de akarhogy is fizetsz (bankkartya, hitelkartya, banki atutalas, stb) azert meg teged ismet megsarcolnak (1500-2500 ft kozott).

Amit viszont nem vettunk (te sem es en sem) figyelembe, az az, hogy a Malev leallas napjan sokan ragadtak kulfoldon. Nekik a hazajutas, vagyis a helyszinen venni repjegyet, baromi sok penzbe kerulhetett (az elore megvett jegy mindig is olcsobb, a helyszinen, az utazas napjan inged-gatyad ramehet a repjegyre). Ezeknek az utasoknak a WizzAir akkori segitsegnyujtasa igenis sokat jelentett koltsegekben (gondold el, KLM-mel repulni Magyarorszagra Schipholrol, ugy, hogy a jegyet a helyszinen veszed meg aznapra).

Ami viszont erthetetlen volt az az, hogy a WizzAir 'akciojarol' a kulfoldi reptereken, informacional senki semmit nem tudott, igy a kulfoldon rekedt utasok bizony megizzadhattak, mig megkaptak az akcios jegyeket. Ha ugyan megkaptak...

ratched nővér 2012.02.15. 22:53:15

@Meta Flóra:
én párszor utaztam wizzel, mivel 195cm magas vagyok megvettem a nagyobb lábhelyet, +1500 ft ha jól emlékszem, így is kb 40 000 ft-vel jobban kijöttem mint a malévnál, nekem pl számít.
amúgy ha valaki megfizeti fizesse, gond hogy az utóbbi évek 100 milliárdos támogatása minden adófizető zsebéből folyt a politikai csókosoknak és pereputtyuknak. sóval kéne felszántani a helyét is.

XCat 2012.02.15. 22:56:38

@ratched nővér: És minden adófizető pénze megy arra is, ha a feleséged megszül, ha a gyereked iskolába jár, ha a szüleid megbetegednek, ha autópályán akarsz járni, ha bárhol akarsz gyalog vagy tömegközlekedéssel járni, ha ivóvizet vagy áramot akarsz.... nem érdemes mindenadófizetőzni, mert mindenki kurvasokmindent fizet, amit a büdös életben sosem fog használni, míg mások igen.

Erről szól a társadalom.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2012.02.15. 22:57:24

@korxi: Nem foglalták le a 2*2 jegyet. Csak kikalkulálták.

DePassant 2012.02.15. 23:01:04

@Meta Flóra: Nos a magyar az szeret sorbaállni, külföldön messziről ki lehet szúrni, hogy honnan indul egy óra múlva a budapesti gép: ott ahol már kígyózik a sor :) Én mindig utolsónak szállok fel a gépre, így én csak röhögni szoktam az órákat sorban állókon :) Erre egyébként lehet venni elsőbbségi beszállást, egy kis pluszpénzért mindjárt az első között szállhatsz a gépre, lesz hely a táskádnak stb. (megjegyzem, utolsóként felszállva eddig mindig találtam helyet a táskámnak). Lábteret illetőleg én a 195 centimmel British Airways gépen sem fértem el, nekem tehát a First Class-t leszámítva minden kényelmetlen, megszoktam (:
Abban viszont igazad van, nekem tényleg a fillér számít, ha egy jegy €20-nál több, az nekem már drága :) De így is sikerült tavaly 34-szer repülnöm, ami lehet nem tűnik soknak, de egyiket sem a "cég fizette". Rengeteg szép helyet láttam, nemzeti légitársasággal talán 2-3 út jött volna ki csak egy évben. Persze kinek a pap, kinek a papné :)
Köszönöm, és én is kívánok neked sok kellemes repülést!

XCat 2012.02.15. 23:03:04

@DePassant: 20 eurós repülőjegy? Olyan tényleg létezik?

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2012.02.15. 23:11:56

Bki, itt csak 195 centisek kommentelhetnek?
Akkor áthúzok atpihoz.

bongoo 2012.02.15. 23:21:35

A repülőjegy foglalás külön történet, próbálkozni kell, sokan elmondták már előttem, lehet, h nem a Wizz a hülye, lehúzós stb. Szoktam velük repülni, eddig problémám nem volt. Persze az olyan járatokat messzire kerülöm ahol vállalhatatlan kompromisszumokat kellene kötni. Az elmúlt években azt tapasztaltam, h többször volt olcsóbb akár a Lufthansa is mint a fapadosok.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.02.16. 00:15:31

@estrella negra: Ott meg a szerzőknek kell 185 fölött lenniük.

Közbiztonság Szilárd 2012.02.16. 01:01:43

@Meta Flóra:
Csak szólnék, hogy Swissair már évek óta nincs, mert becsődölt 2001-ben, mint a Malév most.

Megdobbent 2012.02.16. 01:05:42

Nade trombitat csavarni repulovel?! Vissza meg kodben uszva biciklivel? Mi megy mar itt!

Közbiztonság Szilárd 2012.02.16. 01:13:57

@ratched nővér:
Sóval kurva nehéz szántani. Beletörik a földbe.
Ezért is haszálnak inkább vasekét a szántáshoz.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2012.02.16. 01:15:54

@atpijkamo: Neb+! Én meg azt álmodtam, hogy én írtam a blog legsikeresebb posztját.

potyus 2012.02.16. 02:28:06

@napalm: 15-én 14.óra 20 hozzászólásodhoz, ha olvasod.
Mi köze van a közgáz diplomának, egy repülőjegy csaláson keresztül, ahhoz, hogy mások éheznek a világ másik végén?
Szerinted? megállapításom: Hatalmas barom vagy!

potyus 2012.02.16. 02:32:07

@egy atlag: Te is paraszt vagy, és qrvára kultúrálatlan.
Azt tudjuk, te úgy szívod a kultúrát magadba, ahogy nyáron szoktad a szigeten, kicsit bódultan félálomban ja, és állva, mert ha eldőlsz nem tudsz felkelni.

Dinkainka 2012.02.16. 05:58:27

@Dariengo: Sztereoban minden jobban szól!:))
Ennek ellenére jól megszívatták, mindt a FIDESZ-es önkormányzatokat a svájci frank hitellel!:)))
Aki szájharmonikással köt üzletet, annak elhúzzák a szája szélét!

mzperxx 2012.02.16. 06:15:13

wizzair flexibilis jegy: pár ezer ft felárért a jegyed flexibilis lesz, azaz a hirdetmény szerint bármikor bárhova módosíthatod, kivéve az utazót nem lehet módosítani. csak a régi és új út közötti árklönbséget kell fizetni. ez logikus.
2011. januárban veszek egy ilyet brüsszelbe nyárra, összesen odavissza mindennel kb 36 ezer. sajnos 6 héttel el kellett tolni az utazást, na mondom, akkor flexi jegy. be vagyok regisztrálva és időközben még vettem 1 éves kedvezményes tagságot is. belépés előtt csekkolom az augusztusi jegyárakat. nagyon jó, olcsóbb, mint az én jegyem, azaz nem fizetek rá, igaz nem is kapok vissza, de ez érthető. belépek a jelszóval , foglalom, hopá, más jegyárak vannak. a teljes időszakra mindenhova 17 ezres jegyár minden viszonylatban. hoppá. mi van ? ha nem lépek be, olcsó, ha belépek a jelszóval, drága ? ja persze, mert felismeri, hogy flexi jegyme van, és most megszívat. kilépek, csekkolom. olcsó jegy., visszalépek, drága. kabbe. nem vvolt időm, utazni akartam, lefoglaltam, kb 7-8 ezret ráfizettem. a foglalás utolsó oldalán lévő összesítésből nem derült ki, hogy mi volt a felár.
írok az ügyfélszolgálatnak, 3 hét múlva válasz: hogy csekkolták a kártyás fizetést és nem vontak le kétszer, úgyhogy mi a gond. anyukád. válaszolok, hogy nem ezt írtam, hanem azt, hogy drágábban adod a jegyet a flexis jeggyel utazónak. válasz azóta sincs. ők győztek, tettetik a hülyét, én pedig megunom.

2012.02.16. 07:38:08

Oszkó papa Wizz Air igazgató nem hülye, hogy olcsón adjon jegyeket. Kell majd a gyereknek is, ha felnő luxus ház! Meg gondolom a többi MSZP-s tulajdonos is családos ember. Sokfelé megy pénz.

napalm 2012.02.16. 07:39:50

@potyus:
nekem anyukám azt mondta hogy az a barom aki azt rám mondja.

Col.Maybourne 2012.02.16. 07:50:32

@DePassant: En mindig elsonek szallok fel a gepre es nem is allok sorba. Hozza meg magyar is vagyok, igaz nem 195 centis.
Sikeres-e vagyok igy az ezredik felszallas fele kozeledve?

Gábor a Jobbszélső 2012.02.16. 08:35:07

sajnos 41 évet kellett megélnem, hogy repülőre ülhessek. (az én hibám) Spanyolország Alicante volt az uticél.
Bárhogy kerestem a jegyeket, mindenhogy az jött ki, hogy Bécsből 135e Ft/2fő/retur, Budapestről 215e Ft/2fő/retur
Hát kénytelen voltam Bécsből menni, nekem odautazni mindkettő 200km környéke. Jelenleg ugyanide az új Ryanair ajánlatokkal sokkal olcsóbb, ráadásul nem kell már Madridban átszállni, hanem egyenesen Bpestről lehet közvetlen járattal.
Szeretnénk visszamenni, de az elmúlt fél évben láthattunk pár repülőtársaságot csődbe menni, nem merem most lefoglalni a szeptemberi jegyeket. Majd augusztus közepén. Kérdés akkor is lesz-e ilyen olcsón.

Manyecska 2012.02.16. 08:38:15

@PsychoCica (4zsiráf): igazad van utánaszámoltam, a nyolcvanas évek közepén volt egyébként, de akkor a repjegy 2 rubel volt amikor 30 rubel körül volt egy átlagfizetés../vagy valami hasonló/..dehát ott nagy távolságok is vannak ugye....

Manyecska 2012.02.16. 08:40:44

@toprengojanos: nemrég még Ausztráliában, melegebb éghajlatra mentek a csemetéjük miatt. Kruppos... talán most is ott vannak..

Pista bá 2012.02.16. 08:44:14

a vízernél vettem a napokban egy budapest-london-budapest jegyet

ilyen díj, olyan díj, fingási díj, kártyaelfogadási díj (2600!), hát épp 50ezer alatt állt meg a végén

sz.pjanak le

ui.: csomag meg lábhely meg miegymás opciókkal nem éltem, ez a legalapabb

IntelCorei5 2012.02.16. 08:55:29

a víz-er mely tulajdonképpen a fejedre vizel a legskótabb cég akivel csak utazhatsz. Nem véletlenül nincs elérhetőségük megadva. Kerüld mint a pestisest kivéve ha nics más lehetőséged.
Akkor is csak nyáron szép időben vegyél jegyet, talán lesz sanszod h meg is érkezel jelentősebb késés nélkül.

a víz-er ugyanis körjáratban működteti gépeit így ha egy késés becsúszik na az akkor végigcsorog a napon növekedve mint a kisgömböc. Tartalék gépük az nincs. A jegyáraik meg marketing alapu átveréssel hírdetik. Pont olyanok mint a BKV, vagy jön vagy nem, meg különben is örülj h van legalább ülőhelyed.

Szerintem ha nem lenne tiltva állójegyet is eladnának.

vape 2012.02.16. 09:16:59

Én csak a Ryanairnél akartam repjegyet foglalni a napokban. Jegy 4 embernek márciusban oda-vissza 10.000 Ft összesen. Adminisztrációs díj a jegyekre 16.000 Ft (6 EUR/fő/út), bármilyen kártyatípusra. Szerintetek foglaltam végül?
Igazából még így is jó árnak mindható az összeg ennyi főre, de az arányok nekem egyáltalán nem tetszenek.

Ja, prepaid Mastercardom nincs, arra nem volt admin díj.

Skodakék Fábia 2012.02.16. 09:48:04

@Col.Maybourne: úgy könnyű ha te vagy a kapitány :))
@vape: most panaszkodol? ennyiért a négy ember Győrből Miskolcra tud elmenni intercityvel

Akos_Holland 2012.02.16. 09:55:20

Kozgazdasz uram!

Ezt ajanlja a WizzAir. Vagy elfogadod, vagy nem.

Tessek KLM-mel repulni: egyreszrol sokszor olcsobb, mint a WizzAir, masreszrol, kozgazdasz uram, ugye a holland vonat/busz-arakat is bele tetszett szamolni a koltsegekbe, ami ugy extra 40 euro fejenkent Amszterdamba.

Kozgazdasz uram. Miert nem megy akkor a 'nem Malev'-jeggyel? Minek idot pocsekolni email-irogatassal?

Akos_Holland 2012.02.16. 09:58:37

@PsychoCica (4zsiráf): Valoban. Kozgazdasz uram-ert elnezest. Helyesen: Kozgazdasz holgyem.

ratched nővér 2012.02.16. 10:01:35

@PsychoCica (4zsiráf):
részben igazad van,
1. ha a szüleim megbetegednek és a feleségem szül, vagy akár a tiéd vagy bárki másé az állam alapvető feladata gondoskodni róluk (ugyanúgy feladata a tömegközlekedés támogatása amit én speciel nem használok - itt inkább a hatékonysággal akad gond) , ez rendben, ez a dolga
2. amúgy ezekért is fizetek, áramért, vízért, autópálya használatért
3. az államnak nagyon nem alapvető feladata a gazdag úriközönség külföldre reptetése - a társadalom pont nem erről kéne hogy szóljon!

GYUSZI BACSl · http://special.blog.hu 2012.02.16. 10:08:09

nekem eddig egy élményem volt a wizzair-rel, de az rossz élmény volt

Londonba utaztam és mivel meg volt adva a poggyász méret amit fel lehet vinni, kerestem egy olyan táskát, ami belefér a megadott méretbe (ez valszeg valami nemzetközi koffer szabvány, mert pont akkora volt a gurulós kofferem)

otthon lemértem és minden stimmelt

a repülőtéren a legnagyobb meglepetésemre nem fért bele a fém keretbe, amibe be kell próbálni a koffert, ezért 8500 Ft-ra lehúztak, visszafelé ugyanez, csak 29 GBP, ami még több pénz

a londoni gépre kb. 140 utas várt, ebből legalább 100-nak nem fért bele a csomagja, de a nagy részének csak épphogy nem

szóval nekem az a gyanúm, hogy az a vaskeret pont 1-2 centivel kisebb, mint a megadott méret, ezért szinte mindenki fizet

a jegyet nagyon olcsón vettem, annak ellenére, hogy csak 5 nappal indulás előtt voltam, de a poggyász ktsg teljesen eltolta az arányokat (többet fizettem a poggyászért, mint a repülőjegyért)

én ezt átverésnek érzem, egyszer ki fogok menni és lemérem a keretet

XCat 2012.02.16. 10:15:17

@ratched nővér: Teljesen igazam van. :)
1. na ugye. Én csak jattolok, hogy törődjenek is velük. Hogy mi a faszért van egészségbiztosítás, azt nem tudom, hogy ellátást nem mi kapunk érte, az hótziher

"a tömegközlekedés támogatása amit én speciel nem " Akkor használsz autóutat, az sem olcsó ám, közlekedési rendőr kell hozzátok, stb.

2. A szolgáltatás igénybevételéért fizetsz, nem az infrastruktúra kiépítéséért. Afrikában hiába mégy oda egy koldushoz az utcán, hogy itt van a havi rezsiköltségem, adj nekem vizet meg áramot, nem fogsz kapni. Akkor sem, ha fél évig élne meg annyiból a szerencsétlen.

3. Az úriközönség ugyanúgy a társadalom része (mondjuk ezt ők is hajlamosak elfelejteni), mint te vagy én. Senki nem tart vissza, hogy velük repülj, ha van miből. Abban a törekvésedben sem tart vissza senki, hogy megteremtsd a rávalót.
Ha nem megy mert béna vagy, attól még nem mások jogait kell nyirbálni.

XCat 2012.02.16. 10:20:54

@GYUSZI BACSl: Szerintem meg fognak verni. :)

GYUSZI BACSl · http://special.blog.hu 2012.02.16. 10:22:18

ja és még valami:

repülési időnek 2:15 van megadva Bp-London viszonylaton

ehhez képest oda és vissza egyaránt több, mint 3 óra volt a repülési idő, de mind a két alkalommal fél óra késéssel is szállt fel

út közben be is mondják, hogy 780 km/h-val haladunk, miközben a gép 900-zal is tudna menni

nyilván takarékoskodnak az üzemanyaggal és cserébe sokkal lassabban mennek

ennek az az eredménye, hogy a 12:05-ös géppel (10-re kint kell lenni a sor miatt) ottani idő szerint (ami egy órával előrébb van) délután 5-kor voltam a Luton buszpályaudvaron

onnan még fél óra várakozás után 50 perc vonatozás, szóval fél hétre voltam a King's Cross pályaudvaron, ami mondjuk Londonnak tekinthető

összesen tehát bruttó 9,5 óra volt az utam Bp-London vonalon - egy napot tehát elveszteget az aki így utazik (ez normál légitársasággal 5 óra alatt meglett volna)

A bóvli kormány most már a lottóval is csal!! 2012.02.16. 10:24:41

A kétszínű, sunyi, bóvlista "nemzeti" törpének most az EU válasz és IMF kölcsön előtt milyen fontos lett az ellenzék szava, jó hogy végre szólnak az egyetemisták is?
És a sok narancsfejű be is veszi a blöffjeit.

Orbán takarodj még van egérút!

A román elnök korrektül felállt felállt, hogy ne verjék szét az országát!

Orbán takarodj és kezeltesd magad!

Jokerpofa 2012.02.16. 10:25:26

Nem tudom, mit balfaszkodtok. Jövő hónapban megyek Barcelonába meccsre, Ryanair 7500 HUF odavissza, semmi egyéb díj nincs, igaz nincs csomagom, és matercard prepaiddel fizettem, amivel nincs online foglalási díj, hülye vagyok e?

Pitta2 2012.02.16. 11:26:47

@GYUSZI BACSl: Nekem 36 élményem volt a WizzAirrel. A bőröndöm mindig belefért a ketrecbe, mert szabvány fedélzeti bőrönd méretű. Csak egyszer késtek jelentősen.
A reggel 6-kor induló londoni járattal helyi idő szerint 9.30-kor már a Victoria pályaudvaron eszem a tradicionális angol reggelit.

Pitta2 2012.02.16. 11:35:49

@Theodoro: Majdnem tökéletes vagy. De miért nem Reál Madrid meccsre mész? :)))

XCat 2012.02.16. 11:41:10

@Pitta2: Sosem értettem, miért kell 180 kiló poggyásszal megrakodva közlekedni, benne a sarki közértesnek is szuvernyírrel... És miért kell minden klasszikus szobor pöcsét letörni és hazacipelni emlékbe? odafelé meg hány évre mennek az emberek, hogy nem elég egy szabvány bőrönd? Mosni elfelejtenek, vagy ha nincs rá hely vagy kedvük, kűfődön nem árulnak tiszta gatyát?

Megannyi kérdés.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.02.16. 11:46:33

@estrella negra: "én írtam a blog legsikeresebb posztját."

Nekem nagyon tetszik. A 185-öt nem csak cm-ben, hanem IQ-ban, is lehet teljesíteni, neked megvan.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.02.16. 11:47:58

@PsychoCica (4zsiráf): Ezeket én se értem. Nagyszerűen megfogalmaztad.

XCat 2012.02.16. 11:48:05

@atpijkamo: Szerintem nincsen neki. De én utálom, szóval biztos elfogult vagyok. :)

(Mondjuk amíg nem utáltam, szerintem akkor sem volt. Lehet azóta fejlesztette. De még kéne.)

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.02.16. 11:49:08

@Theodoro: Visszadtad az emberiségbe vetett bizalmam. Ha ilyen emberek is vannak, csak túléljük a következő pár évtizedet. (Legfeljebb csak néhányunk.)

XCat 2012.02.16. 11:50:02

@atpijkamo: Én nem akarom. Ha ettől is szarabb lesz, akkor csak kínlódjon más. Szerintem már így is hatalmas szívesség tőlem, hogy hajlandó vagyok ezen a balfasz bolygón létezni.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.02.16. 11:51:42

@PsychoCica (4zsiráf): Én magasan felnézek azokra, akik értenek a főzéshez vagy a kvantumfizikához. Ne merd nekem szidni! Annyi másra szórhatod az átkaidat. És jól csinálod.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.02.16. 11:52:45

@PsychoCica (4zsiráf): Ha nem viselkednek, öngyilok leszel. Ezt már Gandi eljátszotta.

XCat 2012.02.16. 11:52:54

@atpijkamo: És ő melyikhez ért?

ratched nővér 2012.02.16. 11:54:51

@PsychoCica (4zsiráf):
igen,teljesen igazad van, mindenki repüljön ha van miből és teremtse meg a rávalót ha nem elég béna.
de ha ezt így gondolod akkor miért is kéne ezt az államnak támogatnia?
kapd be a gyógyszered és utána gondolkozz el rajta psyhocica

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.02.16. 11:55:19

@GYUSZI BACSl: "nem fért bele a fém keretbe, amibe be kell próbálni a koffert, ezért 8500 Ft-ra lehúztak"

Erre mondja a székely tata: - Ügyes!

XCat 2012.02.16. 11:56:01

@ratched nővér: Szerinted miért kell egy repülőtér fenntartását az államnak támogatnia? Gondold szépen, lassan, komótosan végig. Rágjál közben valamit. Na, sikerül?

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.02.16. 11:56:31

@PsychoCica (4zsiráf): :)) Lehet, hogy mindkettőhöz.

Lécci, nézd meg a legújabb posztot!
receptekferfiaknak.blog.hu/

XCat 2012.02.16. 11:58:18

@atpijkamo: Láttam már. Kommenteltem is, de csak mert azt hittem, hogy te írtad. De tartok tőle, hogy a másik témakörben is megállt valahol ezen a szinten. :)

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.02.16. 12:00:40

@PsychoCica (4zsiráf): @ratched nővér:

Mindkettőtöknek igaza van.

Speciel a repülőtér, Hungaroring, stb. azért kell, hogy jöjjenek ide a túristák, és költsék nálunk a pénzt. Nem bányászunk aranyat, vasat, ... valamiből kell a bevétel.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.02.16. 12:03:30

@PsychoCica (4zsiráf): Atyaisten! Én erről nem is kaptam értesítést! 52 komment! A legsikeresebb szerzőnk!

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.02.16. 12:04:39

@PsychoCica (4zsiráf): Hát ha én a kvantumfizikában legalább a lecsóig eljutottam volna!

Pitta2 2012.02.16. 12:06:06

@PsychoCica (4zsiráf): Én se értem. Nyáron 1 hétre elég 1 embernek a szabvány bőrönd. A hűtőmágnes remek ajándék és helyet se foglal. Szobrokat nem rongálunk meg, csak lefotózunk. Az sem foglal helyet csak a memóriakártyán

XCat 2012.02.16. 12:12:07

@atpijkamo: Pedig nem bonyolult a lecsó. Ott se.

@Pitta2: Naigen. Erre mondjuk én is későn jöttem rá, de azért sikerült.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.02.16. 12:18:21

@PsychoCica (4zsiráf): Na de a két év alapozás, míg a tűzhelyig eljutok.

XCat 2012.02.16. 12:22:42

@atpijkamo: Túlbonyolítod. Már lenin is megmondta, hogy egyszerűsíts, egyszerűsíts (...).
Vagy az nem ő volt?

ratched nővér 2012.02.16. 12:28:55

@PsychoCica (4zsiráf):
szép lassan komótosan próbálom végiggondolni, rágcsálok is, de nem sikerül.
megszűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűnt a repülőtér???

Sokorai_Atala 2012.02.16. 12:59:46

@Gábor a Jobbszélső: biztos nem lesz ilyen olcsó, nyárra, tanítási szünetekre (húsvét, karácsony), most idén Londonra (olimpia miatt) nagyon nagy az áremelés, mondjuk mindegyiknél. Szeptember még utószezon, tehát annyira nem megy vissza az ár. De minél előbb fizeted ki annál olcsóbb a fapados. Ezt neked kell eldönteni, hog rizikós vagy sem.

Col.Maybourne 2012.02.16. 13:11:25

@Pitta2: Olyan jo nektek, hogy a replues=nyaralas. Akkor valoban nem kell csomag. De aki munkaugyben repul annak azert kicsit mas. Nekem csak a standard holmim ami elengedhetetlen a munkavegzeshez 20kg.
Ajandekot nem szoktam hozni, ellenben elemiszert igen; sok hust meg sajtot. Erre kell meg egy borond; 30-35kg alatt nem szoktam megallni. Plusz a duty-free, de az kezben elfer :)
Na ezert (sem) repulok fapadossal, nyaraljatok vele ti :)

GYUSZI BACSl · http://special.blog.hu 2012.02.16. 13:28:23

@Pitta2: az én bőröndöm nemcsak hogy szintén a szabvány méretű táska, de mint voltam szíves megemlíteni, le is centiztem otthon és pont akkora volt, mint a honlapon megadott limit

te biztos pilóta vagy a wizz-nél, hogy ha sietsz, magad odavezetsz gyorsan (:

érdekes módon, nekem a visszautam repülési ideje is ugyanúgy három óránál több volt és az is fél óra késéssel indult

amúgy nem tudom mivel mész a Lutonról a Victoriára, de szerintem onnan minden a King's Cross-ra megy, ami még plusz másfél óra (legalábbis és se a neten, se a helyszínen nem találtam mást, de ez persze lehet hogy a bénázásom eredménye is)

XCat 2012.02.16. 13:43:47

@Col.Maybourne: A döghúst nem szabad megenni. Undorító dolog, mocskos lesz tőle a lelked, és tompa az agyad.

Sajtból itthon is árulnak 450 félét, akinek nem elég, az fizessen a luxusbóvliért. Mintha nem szar lenne abból is.

A munkavégzéses cuccot a munkahelynek kell szállítani, vagy rá kell terhelni a megrendelőre. Ennyi.

@ratched nővér: Kár. Próbáld még.

Col.Maybourne 2012.02.16. 13:52:45

@PsychoCica (4zsiráf): Ennel mocskosabb lelkem, meg tompabb agyam nem lehet. Elkestel.
Az lehet, hogy Magyarorszagon 450 fajta sajtnak latszo elelmiszert arulnak de mifelenk van kb 5 fajta. Ha akcios akkor kb 4000Ft-nak megfelelo hely piiiz kiloja. A minosege maximum Trappista. En meg hozzaszoktam a fincsi francia sajtokhoz. Mert az sajt. A magyar nem az. Az itteni sem.

XCat 2012.02.16. 13:58:24

@Col.Maybourne: Passz, én elég hamar leszoktam ezekről a méregdrága (4000+os) vackokról. Annyira teli vannak nyomva tartósítószerrel, hogy az ízét jóformán nem is érezni mellette.

De több kiló szerintem akkor s felesleges. Rádrohad.

Col.Maybourne 2012.02.16. 14:02:15

@PsychoCica (4zsiráf): Inkabb doglott allatok husat hozom, de sajtbol is par kilot. Tudom, hulye leszek (lettem) tole.
A cuccszallitasrol meg csak annyit, hogy nem csak Europa letezik. Probald meg elszallittatni a holmidat mondjuk Burkina Fasoba, vagy Kongoba...

XCat 2012.02.16. 14:05:47

@Col.Maybourne: Á, ilyen helyekre én nem megyek. Először is szegény vagyok, aztán meg félnék is. És a niggerekből is csak ezek a tejeskávébőrűek tetszenek, de kongó, az már sok.

Döghúsevés miatt ne zavartasd magad, sokan csinálják. Néha én is. De attól még undorító.

Col.Maybourne 2012.02.16. 14:07:58

Szerintem ne is menj. En is felek sokszor (mindig). Es ne felejtsd el, hogy arrafele te vagy a nigger...

ratched nővér 2012.02.16. 14:08:24

próbálom próbálom, de még mindig nem sikerül rájönnöm hogy kerül a képpe a repülőtér.
megszűnt egy állami pézpumpán eltartott légitársaság, pulitikusok és családjuk adófizetők pénzén fenntartott kifizetőhelye, emlékezzünk ezúton is megboldogult Torgyán doktor repülődinassztiájára.
repülőteret annyiban érinti, hogy a belépő légitársaságok kevesebbet tejelnek mint a Malév, hát igen, ők nem a mi pénzünket szórják a feneketlen kútba.
Turistaforgalom nem csökken, 2 nap alatt betöltötték a malév által hagyott rést, sőt, több desztináció, olcsóbban, az utasok csak jól jártak.
Én egy dolgot köszönhetek a malévnak, most hogy megszűnt, a Ryanair jövő héten INGYEN kivisz Bergamóba pizzázni.

Pitta2 2012.02.16. 15:41:24

@GYUSZI BACSl: Bár csak pilóta lennék. Luton - London Victoria útvonalra javaslom az Easybus-t.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.02.16. 15:52:22

@ratched nővér: "Turistaforgalom nem csökken, 2 nap alatt betöltötték a malév által hagyott rést"

Nem tudom. Az átszálló utasokat siratják. Vajon mekkora szelete a tortának ez a rész?

Közbiztonság Szilárd 2012.02.17. 02:29:55

@Meta Flóra:
De nem indult újra, te idióta.
Azóta sem létezik.

Neon Fu 2012.02.17. 09:32:18

@Közbiztonság Szilárd:
Jól van, hülyékkel nem vitatkozom. Google a jóbarátod, nézz utána, mielőtt valamit állítasz. Nyilvánvalóan létezik, tavaly is repültem velük, márciusra is jegyet foglaltam már náluk. Neked mi bajod van, kicsi a pöcsöd??

Neon Fu 2012.02.17. 09:38:20

www.swiss.com/web/DE/Pages/index.aspx?Country=CH

Csak úgy a vita kedvéért kötsz bele minden ok nélkül másokba?

Közbiztonság Szilárd 2012.02.17. 18:14:20

@Meta Flóra:
Talán neked kéne utánanézni, idióta.
Nem tudom, mivel repültél, de Swissairrel biztosan nem.

Itt egy link, te agyatlan barom:
www.swissair.com/index_en.html

Talán észreveszed, hogy a Swissair hivatalos honlapja.

Ha nem tudsz angolul, szólj, majd lefordítom, mit írnak, te isten barma.

Neon Fu 2012.02.17. 18:53:53

@Közbiztonság Szilárd:
Szakadj le rólam, te senkiházi. Mégis micsoda szerinted a svájci légitársaság?? De én vagyok a hülye, hogy egy ilyen trollt etetek, szóval innentől saját magaddal fogsz vitatkozni.

A. Közbiztonság Szilárd 2012.02.21. 02:36:50

@Meta Flóra:
Én is azt mondom, hogy te vagy a hülye, szóval egyetértünk.

A svájci légitársaság jelenleg a Swiss International Air Lines.

A Swissair pedig a Swissair AG (Schweizerische Luftverkehr) volt.

Tanulj meg olvasni, idióta!

Ausie 2012.02.21. 02:52:10

Latszik aki csomag nelkul indul utnak gyerekkel meg sosem utazott!!! Pelenka, cumisuvegek, min 2szeri valtoruha, tapszer, bebietel es meg sorolhatnam, ket nappy taska tele van csak a pici cuccaval. Hozza jon a laptopom es annak kabelei, extra mouse mert a laptoposat nem szeretem. ES akkor a borondokrol nem beszelunk. Vagyonokat fizetnenk a fapadoson. Mentem uzleti utra Europaba, Singapore-ba, Uj Zealandra es mindig volt kezi poggyaszom (laptop) es feladni valom is, pedig nem pakoltam tul magam es meg duty free dolgokat sem vettem. Laptop-ot kenytelen vagyok vinni, ez a munkaeszkozom.
Itt OZ foldon sem hasznalom a fapadosokat mert mire az extrakat raadom olcsobban utazok a Qantas-al. Nem beszelve Avalon airport kint van a fenebe 2 ora utazas, mig Tullamarin egy oranyira van. Ez is szempont. Ugyszinten Europaban sem jutna eszembe sem Ryanair, sem Wizz air-el menni. Malev-vel repultem mindig ha Europaban mozogtam, egyet leszamitva mikor Dusseldorf-bol mentem Budapestre akkor Air Berlin-el mentem. Nem volt rossz, de nem is a legjobb. Egyszer foglaltam fapadosra Budapest-Berlin-Budapest, de az ex-el osszevesztem es az ut meghiusult. Atrakni az idopontot tobbe kerult volna mint maga a jegy, igy veszni hagytam, meg mindig olcsobban jottem ki a bulibol. Felhivni a customer service-t lehetetlen, meg ha sikerul is tort angolt megerteni lehetetlen es fogalmuk sincs h mit akarok mondani, irodajuk nincs, ha barmi problemad van h odafordulj. Dolgoztam Malev-nel, es egyet ertek h fejesek szetloptak a ceget a rendszervaltas ota. De ez igy van mas allami szervnel is. Sajnos a kultura ilyen, es ez fuggetlen a Malev letetol. Nekem pl igenis hianyozni fog a Malev, mert elfogadhato aron normalis szolgaltatast tudtak nyujtani. Igaz a szolgaltatas merteke csokkent 2007-rol 2011-re, de nalunk nem jelentett problemat, a hideg szendviccsel is elvoltunk. A legiutaskiserok kedvesek voltak. Volt egy ket mogorva koztuk, de alapjaraton kedvesek es segitokeszek voltak. Jovore megyunk megint Europaba es fogalmam sincs melyik legitarsasaggal utazunk majd Europan belul, egyet tudok fapadossal biztos nem. Lufthansa-ert nem rajongok, mert a kiszolgalas es a mogorva legiutaskiserok nem hianyoznak a nyaralasom alatt. KLM-tol sem vagyok elajulva. Innen Down Under-bol mi mindig Emirates-el megyunk Becsig es egy dolog miatt 30 kilot lehet vinni fejenkent, es igenis gyerek mellett, meg mi vasarolunk Budapesten, pedig szinte ures borondokkel megyunk, kitoltjuk a 30 kilos fejenkenti adagot, sot egy ket kilo tulsulyunk van es volt mikor kezicsomagunk is volt boven. Emirates elnezi mindenzt es nem szamol extrakat. Legiutaskiserok mindig kedvesek es segitokeszek, es Dubai egy gyonyoru varos szivesen allunk meg utkozben.
Masik nagy hatrany a fapadosoknal hogy nem elfogadhato idpontban indulnak, tul korai indulas, tul kesoi erkezes gyerek mellett nem igazan jo. Lehet maga a jegy 20 EUR. Mi mar kinottunk abbol a korbol, h a ruhat nem viszunk csak ami magunkon van, vagy csak egy ket dolog, h hajnalban ott vagyunk a repteren, h ott alszunk a repteren, h a legolcso szallason szallunk meg. Csinaltam kollegakkal mikor Maleves voltam, igaz nem fapadossal hanem kedvezmenyes jeggyel, jo buli volt mikor 20as eveim elejen jartam. De igy 30as eveim vegen a kenyelmet reszesitem elonyben a penz helyett, es szimplan vagy van penzem utazni es megadom a modjat vagy nincs es maradok otthon. De h minel tobbet utazzak minel olcsobban mar nekem nem szempont.
Tehat egy szo mint szaz nekem/nekunk hianyozni fog a Malev, es ezt az urt a fapadosok sosem fogjak betolteni a mi szemunkben es a mi businessunk-et nem kapjak meg soha.
Egyebkent az osszehasonlitas jo, es eleg szemet dolgok elonyoket elvezni porul jart utasoktol. Szerintem ez szanalmas. Masreszt nem kell h megvegyed a jegyet h kidobja az arat, mert vegig csinalod a booking funkciot, kidobja az arat, es nem vagy koteles megvenni ha nem tetszik. Mindig az utolso funkcio a fizetes.
Harmadreszt kar vitatkozni, ki mit reszesit elonyben, aki a legolcsobb kategoriat keresi annak mindegy az az arra utazik es neki a fapados boven megfelel. Mi a kenyelmet reszitjuk elonyben az arral szemben es nem mennyisegre utazunk hanem minosegre, tehat a fapados kiesett a kategoriabol.

Ausie 2012.02.21. 02:57:10

*reszesitjuk* akart lenni
süti beállítások módosítása