Tékozló Homár

Re: Mexikó vs MKB

2012.04.18. 16:30 | jackyll | 36 komment

Az MKB szerint inkább örüljünk, hogy nem tudunk chipkártyával fizetni Mexikóban, mintsem lenyúlják a pénzünket a kőkorszaki kártyaleolvasóikkal:

Egyedi ügyekben a bank nem szolgálhat felvilágosítással, általánosságban azonban elmondható: a bankkártyát kibocsátó pénzintézet sok esetben nem tehet arról, ha ügyfele akadályokba ütközik, midőn plasztiklapját egy másik bank által beüzemelt terminálon használná. A tipikus elfogadóhelyi hiba a vásárlás helyszínén, a terminálnál jelentkezik, teljesen függetlenül a kártyán szereplő logótól. A chipes bankkártyák speciális hitelesítése az ügyfelek biztonságát szolgálja, ennek meglétére a kibocsátó bank kínosan ügyel. Amennyiben nem ezt tenné, azzal azt kockázatná, hogy illetéktelenek férnek hozzá a számlán elhelyezett összeghez – amely általában lényegesen magasabb, mint egy külföldi pénzfelvétel díja.
 
Üdvözlettel: MKB sajtó

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.04.18. 15:46:52

Ha nem csipes a bankkártya, akkor nem olyan fontos a hitelesítés.

Dr. Kix 2012.04.18. 16:05:20

Azt vettem észre, hogy amikor ilyen semmitmondó válasz jön egy cégtől, sosem merik név szerint felvállalni azt az illetékesek.

Koholmány 2012.04.18. 16:07:22

MKB válasza: kabbegyíkok én leléptem..

Félre Beszélő 2012.04.18. 16:29:59

Bammmeg, a posztoló mé' nem annál a mexikói banknál reklamál, aki a terminált adta az elfogadóhelynek? Ha mindenhol máshol mükszik, akkor kicsi az esélye, hogy itt, a saját bankjában volt a gubanc. Jaaa, itthon kényelmesebb a fotelből picsogni? Szerintem ha az MKB-s nem volt jó ott, akkor másik se lett volna jó. Javaslom, hogy próbálkozz a kártyáddal itthon fizetni a falusi kocsmában. Fogsz olyan helyet találni itthon is, ahol szart sem érsz a kártyáddal.

Ha volt mán', akkó sorry.

venszivar 2012.04.18. 16:33:47

@vazsmegyeigerdezsház: Magamat, nem is. De jó pár birkát "kötelező" volt+kutyát.

FDToth 2012.04.18. 16:59:56

Érhetetlen az MKB hozzáállása... Ez nem a 8 EUR-ról szól, hanem a gesztusról! Xarnak ők is az ügyfélre, mint a legtöbben itthon...

donfuligjimmy · http://codhq.hu 2012.04.18. 17:28:01

és mán el is olvastam.
Igen, valami hasonló reagálást vártam a bank részéről. Szerintem így is van rendjén.

@FDToth: melyik részét nem érted? Egy olyan terminálon akarták lehúzni a kártyát, aminek köze nincs az MKB-hoz. Miről is beszélsz tulképpen? Külföldön használod a kártyát, egy idegen bank ATM-jében, vagy POST terminálján, és az MKB fizessen érte, mert te ittál 1 KV-t? Sőt ... miért nem fizetnek rögtön egy hónapos nyaralást vmilyen 5* -os szálloda elnöki lakosztályában? Természetesen az oda-vissza út költségeit is nekik kellene álni, és lesznek oly' kedvesek, adni mellé még némi költőpénzt is ...

FDToth 2012.04.18. 17:49:16

@donfuligjimmy: közvetlenül nincs köze az MKB-nak, de közvetetten igen. Miből áll az MKB-nak egy levelezéssel megoldani az ügyfelük gondját? Egy levél a mexikói partner bank-nak...
Az MKB simán benyelhetné... 8 EUR...
Már régóta kereskedelemben dolgozom és sokszor nyeltem már be kisebb-nagyobb összegeket, annak érdekében, hogy még sok-sok évig megmaradjon a partner és az újbóli üzletkötések révén bőven több jön vissza, mint a benyelt pár száz or ezer EUR... Ha elkezdtem volna baszakodni néhány EUR-on, akkor rohadt sokat buktam volna..

donfuligjimmy · http://codhq.hu 2012.04.18. 18:06:39

@FDToth: le van írva, mi hogyan-mennyiért működik. Ha kártyát használsz külföldön, annak is van díja. (tényleg, ha iszol egy KV-t, mondjuk 1,5€, erre rájön az extra felár, mondjuk 5€ /csak írtam egy számot, nem tudom mennyibe kerül/, akkor azért sírna a poszttoló, és persze azt is nyelje be a bank?) Ha pénzt veszel ki ATM-ből, annak is van díja. Az is megérdemelne egy misét, hogy kimegy az ember külföldre készpénz nélkül. Te így csinálod, az MKB úgy. Egészségére mindkettőtöknek.

elwood 2012.04.18. 19:05:19

én viszont tudok egyedi ügyekben is felvilágosítással szolgálni:

user kiment mehikóba 600 ezer HUF/fő áron aztán hazajövet 8 dollárt követel vissza mer csak automatában működött kártya

ökörpöröly 2012.04.18. 19:26:58

Az MKB egy szarhalom, ha az alkalmazottainak annyi esze nincs, hogy gesztust gyakoroljanak néha -valószínűleg jelentős forgalmat generáló- ügyfeleik felé.
Gondolom nem fordul elő tömegesen náluk, hogy egzotikus helyen történő probléma miatt ilyen kérésekkel forduljanak feléjük.
Hozzá kell tenni, az MKB termékei -hitel, betét, befektetési alapok stb.- amúgy is elég szarok, drágák. Ehhez még hozzájön a primitív hozzáállásuk.
Nekem van náluk egy lakáshitelem -akkor az volt a legjobb ajánlat-, de egyetlen más szolgáltatásukra se tartok és tartottam igényt. Sőt, a telefonálásaikat gyorsan eluntam, megkértem a munkatársukat, hogy azonnal töröljön vagy töröltessen arról a listáról, amelyikről hívogatnak a szaros akcióik miatt.
Egy biztos, ha lejár vagy kiváltom a lakáshitelem, akkor a továbbiakban messze elkerülöm őket. Inkorrekt társaság -mármint a felső- és középszintű döntéshozók, nekem a "kis alkalmazottakkal" soha nem volt problémám -, szar, drága, illetve láthatóan működésképtelen termékekkel.

ökörpöröly 2012.04.18. 19:28:48

@donfuligjimmy: A vásárlás kint is ingyenes, mint itthon. A 8 eurós díj pedig még magyarországi bankok esetében is túlságosan drága.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2012.04.18. 19:35:11

ááááá..ez nem volt még?????

ökörpöröly 2012.04.18. 19:36:10

@elwood: Ha a delikvens kiment, az az ő dolga. Gondolom megkereste rá a pénzt, váljék egészségére az út. Ehhez senkinek semmi köze nincs. A "dögöljön meg a szomszéd tehene is" magyarisztáni, Alsó-Balkánt megszégyenítő hozzáállás meg csak tovább rontja a helyzetet. Normális országban az állampolgárok nem kezdenek el irigykedni, nem kezdenek el hülyézni, hanem elvárják azt, hogy a szolgáltatók álljanak helyt az általuk kínált szolgáltatásért. Azért európaiak az európaiak, a magyarok többsége meg a hozzáállásotok miatt az egész kontinens utolsó, szaros, jellemtelen "cigánynépsége".
Itt megint nem a 8 euró a fontos, hanem az ügyfélhez, szolgáltatást igénybe vevőhöz való hozzáállás. Mondjuk ezt a büdös, ázsiai, cigány fajtád soha nem fogja megérteni. Miattatok tartunk ott, ahol tartunk, de a leépülésnek és a lerohadásnak a fajtád miatt még nincs vége. Egyre rohamosabban szakadunk le a kulturált világtól miattatok.

Xezs 2012.04.18. 23:11:17

@FDToth: Milyen levél? Szerinted ilyen rendszereket varázsütésre szinkronba lehet hozni? Hónapok munkája lenne és egyik banknak sem érné meg (sem az itthoninak, sem a kinti elfogadónak) mert egyszerűen minimális az az ügyfélbázis, aki ezt a fejlesztést kihasználná.

Mi a töknek dobnának ki egy valag lóvét mindkét oldalon valamire, amit 2 évente 1 ember használ?

A 8 eurót meg milyen alapon kéne odaadni az ügyfélnek? Ha a bank minden panaszra adná a pénzt gondolkodás nélkül, húzhatná le a rolót. A bank nem jótékonysági intézmény. Ettől függetlenül minden banknál van olyan, amikor az ügyfél javára döntenek, de azt ne várd már el, hogy minden esetben így történjen.

A saját üzletpolitikád meg csak rád tartozik, és mivel valószínűleg nem te vagy Steve Ballmer vagy Mark Zuckenberg, senkit nem is érdekel. Nehogy már kötelező legyen téged követni.

Agyalap 2012.04.18. 23:13:00

Banktól pénzt várni? Na ne má'!
Csak adig nyalják a segged, amíg nem vagy az ügyfelük - utána már úgyis befolyik a pénzed hozzájuk.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.04.18. 23:20:20

@FDToth: "Egy levél a mexikói partner bank-nak"

Miért is?

Egyébként nem partnerbank, csak ugyanazzal a kártyatársasággal állnak szerződésben. Persze a kártyatársaságnak írhatnak egy panaszt, de nem valószínű, hogy a napi párszázezer hibás tranzakció nem tűnt már föl nekik. Vagy leszarják, vagy már dolgoznak a megoldáson.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.04.18. 23:21:29

@Agyalap: "Banktól pénzt várni?"

Miért ne? Nekem elég megbízhatóan fizeti a kamatokat.

Agyalap 2012.04.18. 23:31:20

@atpijkamo: Örülök neki.
És összevetetted már a bankod betéti kamatait a hitelkematokkal?
Biztos csak nekem van egy ilyen "bank allergiám"...

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.04.18. 23:36:36

@Agyalap: "És összevetetted már a bankod betéti kamatait a hitelkematokkal?"

Hogy jön ez ide?

És te mentél már taxival?

szalkaheni 2012.04.19. 04:11:47

Egyszerű a helyzet.
Most kedden fizettem a MasterCard-os OTP-s kártyámmal Mexikóban. Ahogy már jó ideje, most is probléma nélkül.
Viszont a CITIBANK MasterCard-jával nem sikerült ugyanott fizetni. Tehát a kártya "hibája" is lehet.
Viszont az itteni pénztárosok egyrésze elég ügyetlen, nem csodálnám ha nem tudnák rendesen "lehúzni" a kártyát. Volt erre is már példa. Ahogy arra is hogy az első leolvasás sikertelen volt, kaptam róla igazolást is. A második viszont sikeres. Aztán amikor hazaértem akkor vettem észre, hogy az első próbálkozást és a másodikat is levonta a bank. Szerencsére utólag visszakaptam a duplán levont összeget. Üdv

Tribeca · http://erthetojog.blog.hu 2012.04.19. 06:45:37

Eddig a Banknak adtam igazat, mondván a Mastercardnak kellett volna jelezni a hibát (bár elegánsabb lett volna, ha a bank továbbítja az ügyfél panaszát, elvégre ő áll szerződésben a MasterCarddal, dehát...)

De most, ezután a pikírt, semmitmondó, kioktató válasz után.... Inkább ne reagált volna az MKB.
Eddig is értettük, hogy a biztonság az ügyfél érdeke (is), nem is az volt a kérdés, hogy miért gondoskodnak róla. Az volt a kérdés, hogy mi a francért nem működik az általuk kibocsátott kártya kb. egy mexikói terminálon se, miközben az ATM-ben is. Mondjuk erre nem válaszoltak...

Tribeca · http://erthetojog.blog.hu 2012.04.19. 06:46:38

@Tribeca: "..miközben az ATM-ben is"
= miközben az ATM-ben igen

gep 2012.04.19. 10:26:39

kedves sértett, b+. Mexikóban vedelted a koktélokat, és 8€ miatt sírsz?
Megszívtad, de olyan k bátor vagy, hogy nem a mexikói banknál picsogsz, vagy az eladónak reklamálsz, hanem itthon írsz egy jó emailt. Gratulálok

Mennyi egy koktél Mexikóban, a tengerparton? 8€?

Szenthomárság 2012.04.19. 11:49:55

Most kaptam mélt, hogy örököltem Nigériában 6 millió USD-t, úgyhogy átutalom az ügyvédi költségre a 30000 dollárt és utána irány mexikó!

VT Man 2012.04.19. 13:28:33

@FDToth:
"Az MKB simán benyelhetné... 8 EUR...
Már régóta kereskedelemben dolgozom és sokszor nyeltem már be kisebb-nagyobb összegeket, annak érdekében, hogy még sok-sok évig megmaradjon a partner és az újbóli üzletkötések révén bőven több jön vissza, mint a benyelt pár száz or ezer EUR... Ha elkezdtem volna baszakodni néhány EUR-on, akkor rohadt sokat buktam volna.. "

Na igen, csak épp a te gondolkodásod nyugat-európai, az MKB-jé pedig balkáni, béka segge alatti.

Az MKB ragaszkodik foggal-körömmel a koszos 8 eurójához, közben elbukik egy jó ügyfelet, aki lehet, hogy százezreket vagy milliókat tartana nála, esetleg hitelt venne fel.

Gratulálok, MKB!

É2I 2012.04.19. 17:58:26

Anyád, tisztelt MKB sajtó, vagy mifasz!

Agyalap 2012.04.20. 20:31:42

@atpijkamo: Hogy jön ide? Hát nem taxival...
süti beállítások módosítása