Tékozló Homár

Személyi nélkül nincs lakcímkártya se

2012.06.14. 10:06 | jackyll | komment

KecskeDotyinak se jogosítványa, se útlevele, így aztán elég nehéz pótolni az összes többi iratát, amikor elhagyta a személyijét is:

Ismét megosztanék veled egy sztorit, hogy egy életre megjegyezd, fényképes igazolvány nélkül senki vagy, nem is létezel. Voltam annyira szerencsétlen, hogy életemben először (remélem utoljára) elhagytam az irataimat. Pontosítva "ugrott" a személyi igazolványom, lakcímkártyám, adókártyám és TAJ-kártyám. Mivel hétvégére esett az elvesztés, így az alatt a két nap alatt keresgettem a lehetséges helyeken, de nem találtam meg őket, ezért hétfőn foglaltam időpontot a neten (06.12. lakcímkártya, 06.13. szem. ig. - sajnos nem volt egy napon szabad időpont), majd elbattyogtam az okmányirodába. Megkérdeztem, hogy kell-e valami extra az illetékeken kívül, de csak egy jegyzőkönyvet kellett felvenni. És a jegyzőkönyvet csak reggel 10-ig, utána csak délután 1-től veszik fel. Én meg fél 11-re értem oda. Szóval visszamentem délután, a születési anyakönyvi kivonatom alapján kitöltöttek egy papírt, menjek isten hírével.

Felhívtam a NAV-ot és az OEP-et is, de személyi nélkül "természetesen" NEM állítanak ki nekem kártyákat. Oké, akkor várunk, és imádkozzunk, h se kórházba ne kerüljek, se az adóhivatalba ne kelljen menni valamiért (bankba már kéne mennem, de személyi nélkül ott is esélytelen vagyok).

Végre eljött a nap, hogy legalább egy lakcímkártyám legyen. 10 órára kaptam ugye az időpontot, 9:50kor befizettem az illetéket és vártam. Vártam. Több, mint 20 percet vártam (ennyit az időpontfoglalásról, de ugye nálunk ez teljesen "elfogadott"). Végre behívtak, letettem a befizetést igazoló csekkszelvényt, a jegyzőkönyvet és a születési anyakönyvi kivonatomat a hölgy elé és vártam, hogy szépen kikeresse a számítógépből a kártyámat, kinyomtassa, laminálja, majd boldogan mehessek haza. De miért is ne, természetesen nem így történt. A hölgy személyigazolványt kért. Mondtam hogy nincs, elvesztettem, itt van róla a papír, itt a születési kivonat is, kérem a kártyát. Hát, az személyi nélkül nem megy. A miért kérdésemre annyi volt a válasz, hogy a születési nem igazol semmit se, csak egy fényképes igazolvány tud. Adjak jogsit vagy útlevelet vagy személyit. Még higgadtan mondtam h nincs, az első még sose volt, a második csak babakoromban, a harmadikért meg majd holnap jövök. Akkor ez van, nincs lakcímkártya, kérjek új időpontot.

Itt már eldurrant az agyam és kicsit indulatosabban megkérdeztem, hogy akkor mire jó a születési anyakönyvi kivonat? Nem az (is) igazolja, hogy én vagyok én? Hát nem.....

Ez már csak azért is érdekes, mert az alapján bezzeg zokszó nélkül kiadnak nekem egy személyit. Tehát kedves tolvajok figyelem! Tessenek ellopni egy születési anyakönyvi kivonatot (nőknek érdemes nőét, férfiaknak férfiét), jelentsék be hogy a sajátjukat elvesztették, kapnak egy igazolást. Azzal 1500 Ft kifizetése után kapnak egy személyi igazolványt, ami alapján kapnak egy lakcímkártyát, egy TAJ-kártyát és egy adókártyát is (persze ezek is pár ezer forintba kerülnek), megvan a teljes személyazonosság, nem kell menni a piacra a hamisítókhoz! - természetesen ez nem felbújtás volt.

A hölggyel még közöltem, hogy örülök a hülye szabályaiknak, csak én erre marhára nem érek rá, megint várjak egy hetet a lakcímkrátya időpontjára? Már-már az asztalborogatást fontolgattam, mikor a hölgy, hogy mentse a helyzetet felajánlotta, hogy holnap, mikor elindították a személyim iránti kérelmet és megkapom róla a papírt, akkor gyorsan kiállítja a lakcímkártyát.
 
Szóval személyi igazolvány nélkül senki vagyok, nem létezem, a születési anyakönyvi kivonatom semmit se igazol. Ebben az országban a hivataloknak pedig az igazoláshoz is kell egy igazolás, ami igazolja annak igazolását, hogy én vagyok én!

KecskeDotyi

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KecskeDotyi 2012.06.14. 12:08:16

@igazságos: Látom értelmezéssel a mai napon súlyos gondjaid akadnak. Arról, h ELVESZTETTED a rendőrség nem vesz fel semmilyen bejelentést, hanem elhajt a meleg pi***ba! Ha ellopták, akkor már igen, akkor segítenek. Ha "csak" lehagytad, akkor húzzál be az okmányirádba, és kész.
Ééééértem?

@Rosszindulatú Vászka: Lehet jobban járnék, igazad van :)

igazságos 2012.06.14. 12:08:36

@okoskodo.peti: ez az éppen, NEM LEHET BIZTOS, hogy OTTHON VAN, elhagyásnál csak TALÁLGAT, hogy otthon van. Na, ez a különbség, amit nem bírnak felfogni egyesek.

Csokis · http://csokis.blog.hu 2012.06.14. 12:08:48

@igazságos: Igen, trükköztem, ugyanis értelmes ember épp a fent leírtak miatt nem hord magánál a minnimálisan szükségesnél több iratot. Nálunk az egy ablakos ügyintézés azt jelenti, hogy az ügyfél nyakába akarsztanak egy kétszárnyú, kapcsolt gerébtokos ablakot, és azzzal kergetik körbe a fél országon, miközben mindehol hivatalnokok rugdossák, hadd lássa mindenki, hogy ez egy megbélyegzett fasz.
@ColT: Nem akarok én "rendet", illetve a rend az én fogalmaim szerint azt jelenti, hogy aki elindul a rajtvonalnál, azokra azonos játékszabályok vonatkoznak. De hát ez valójában nem rend, hanem utópia. A rend az valami más: www.youtube.com/watch?v=ySEK3I3qgu4

igazságos 2012.06.14. 12:11:43

@Csokis: de már ne is haragudj, FÉNYMÁSOLT TAJ KÁRTYÁKKAL JÁRKÁLNI.... Nem a nem hordásról van szó a te esetedben. Akkor a személyid is FÉNYMÁSOLT?

Csokis · http://csokis.blog.hu 2012.06.14. 12:13:15

@ColT: Ja, és ha nem ismerted volna őket, akkor itt az ars poeticajuk: "Az igazán jó punk-zene halkan is idegesítő."

England win The Ashes! 2012.06.14. 12:13:32

@igazságos: Már ne haragudj, de tényleg. Megismétlem: onnantól, hogy másnap új személyit igényelt, az előző iratai megszűntek érvényesnek lenni. Tökmindegy, hogy elveszett, ellopták, elszállt, elkocsikázott, elszublimált. Minden visszaélés, ami ezután történik a régi iratokkal, nem Dotyi problémája.

Rosszindulatú Vászka 2012.06.14. 12:14:37

@PlastiCat: eccer nézzél emg egy hun hivatalos rencámtartót. Pattintós fröccsöntött műanyag szar. Abból azér elég könynen ki tud esi monnyuk kátyúzáskor. Ez van. Ja persze felfúrni és becsavarozni nem szabad, mert a rencám az áűllamé, nem az enyim, én csak kifizettem, az rongálás és bűncselekmény, miszerint hivatalos jelzés megváltoztatása. Na pont wzéer lácc sok ótvar-barkács felbilincsezett meg hasonló rencámcuccost kocsikon. Hát így megy ez.

@okoskodo.peti: már mewgin enm figyelsz és nem tucc olvasni. Az a rendőr, bár a modora és a stílusa nem volt kifogástalan, de jót akart nekem és és rendes volt. Mert úgy nem másfél hónap után, hanem pár nap után lett új rencám, mer elveszett és nem ellopták, azazhogy nem kettő új sok-sok papír-utánjártás, új forgalmi, hanem csak egy utángyártva töredék kölcségen.

Mér nem figyelsz jobban? Így nehezebb csetelni veled. Nem kéne előre eldönteni a választ a kérdéseidre, mer úgy sokkal uncsibb.

igazságos 2012.06.14. 12:15:20

@Dr Jozef Vengloš: dehogynem, a bűnözőt ez nem zavarja, attól függetlenül, legfeljebb megússza a börtönt.

Csokis · http://csokis.blog.hu 2012.06.14. 12:15:52

@igazságos: Bizony ám, az eredetit szigorúan otthon tartom, és csak sátoros ünnepeken veszem elő. (bank, ügyvéd, ilyesmi) A bankkártyáimon kívül az egyetlen eredeti doksi, amit magammal hordok, az a jogsim.

igazságos 2012.06.14. 12:17:02

Remélem, KecskeDotyi elmegy, és egyúttal engem is feljelent a rendőrségen, legalább igazoltassanak, ha segíteni akarok valakinek, bármiben.

England win The Ashes! 2012.06.14. 12:17:14

@igazságos: A bűnöző érvénytelen, mondhatnám úgy is, hogy hamis papírokat használna ez esetben. Dotyinak ehhez semmi köze se lenne.

KecskeDotyi 2012.06.14. 12:17:16

@Dr Jozef Vengloš: Köszönöm, hogy te még érted a lényeget! :)
@igazságos: Na de ha tegyük fel azon az 5 és fél méteres járdaszakaszon hagytam el anyáméknál, és valaki megtalálta, akkor se mondtahtom h ellopták, mert nem fogok hazudni. Miért is kéne nekem a saját bénaságomat más nyakába varrni?

igazságos 2012.06.14. 12:20:20

@Csokis: csak nehogy pont azt lopják el. :)

@Dr Jozef Vengloš: ezt mondom én is, csak nem vágjátok. A bejelentés az ellopásról ilyenkor a TE BIZTONSÁGOD ÉRDEKÉBEN VAN, neked ez után SEMMIFÉLE PROBLÉMÁD NINCSEN, a tiltólistától még visszaélhetnek vele.

HA EZ MEGTÖRTÉNIK, A LOPÁS BEJELENTÉSE AZÉRT VAN, HOGY A BŰNÖZŐT, AKI VISSZAÉL VELE, ELKAPHASSÁK. Senkit nem érdekel az, hogy felhasználták, vagy nem használták, elhagytad, ellopták, be legyen jelentve a dolog, a bűnöző ne úszhasson meg semmit.

Ha elhagyod, de megkerül, azt is bejelented, PROBLÉMÁJA KECSKEDOTYINAK EBBŐL NEM LESZ. De, ha ellopják, nem jelenti be, hiába, a tiltólista, meg a nem érvényesség, ŐT IS ELŐVESZIK, hogy hol a bejelentés, miért nem szólt.

okoskodo.peti 2012.06.14. 12:20:50

@Rosszindulatú Vászka:
Én nem figyelek???? Basszus. Leírom, hogy feljelentést tettem lopás miatt. ettől függetlenül másnap lett rendszámom, iratom. Erre te zat a rendőrt dicséred, aki azt állította neked, hoyg ez másfél hónapos procedura 1 nap helyett. Hát bocs, hogy nem figyelek.
Amúgy a rendszám legyártása 12000 ft körül van (1 db), az új rendazám meg 8000 Ft (a 2 db) + talan 8000 körül az új forgalmi. Az új rendszámot a fiókból a kezedbe nyomják a régi legyártására meg várhatsz.

XCat 2012.06.14. 12:21:02

Láttyátok felejim, mennyi mindent megoldana a csippelés.

England win The Ashes! 2012.06.14. 12:22:48

@KecskeDotyi: Vannak esetek, amikor viszont a kamuzás a célravezetőbb. Jópár éve egy telekommunikációs magazin írta, hogy ha ellopják a mobilodat, amiben előfizetéses kártya van, akkor a szolgáltatónak célszerűbb azt mondani, hogy elvesztetted. Ui. lopás esetén az szolgáltató rendőrségi jegyzőkönyvet kér, aztán tiltja le a kártyát, míg elvesztés esetén bemondásra blokkolja. Fura, nem?

(Olyan 7-8 éve olvastam ezt a cikket, lehetséges, hogy azóta másként van.)

igazságos 2012.06.14. 12:25:03

@PlastiCat: a csippelést is meg tudja oldani a profi szakember, vannak rá eszközök. :)

A segítő szándék ebben a fórumban HALÁLOS.

Rosszindulatú Vászka 2012.06.14. 12:25:25

@okoskodo.peti: jahogy kommenternek nem hiszel.

Nekem ez így kb. 2000 HUF volt az "elveszett" rencám pótlásával együtt. Más papír nem kellett hozzá semmi senem, csak az a papíros a szervtől, hogy jogosult vagyok újta gyáretatni. Monnyuk nem mostanába volt.

Akkor a szerv jófej volt? Teljesen igen, képviselte az érdekeimet. Kedvességet meg itthon szeretnék kapni, nem máshol.

Kattrin 2012.06.14. 12:25:26

@igazságos: én is fénymásolt tajkártyával járkálok, és jól megvagyok vele évek óta...

KecskeDotyi 2012.06.14. 12:28:12

@igazságos: Akkor elmondom drága, hátha tényleg felfogod. A bejelentésemet megtettem 2012. 06. 04-én. Itt a jegyzőkönyv a kezemben. Az ugye hétfő. Vasárnap - ha valaki megtalálta az aznap elhagyott papírjaimat - akkor se nagyon tudott vele mit kezdeni, főleg, h vasárnap délután 4 óra után történt. Tegyük fel h már hétfőn elrohant visszaélni vele. Vesz egy autót de nem fizet. Rendőség rákeres a személyimre. Hopp, aznap én bejelentettem egy eltűnést róla (pontosabban bejelentettem, h 05. 30-án elhagytam), akkor nem én voltam, Hogy minden kétséget kizárjanak, felkeresnek. Megmutatom a jegyzőkönyvet, elnézést kérnek és elkezdik keresni azt, aki visszaélt a papírjaimmal.

England win The Ashes! 2012.06.14. 12:28:14

@igazságos: Ember! (Illetve: lány!) Bejelentette, hogy elveszett. Ennyi. A rendőrség is tud róla, hogy már nem birtokolja az okmányokat, mert az okmányiroda értesítette őket. Sőt, mint fentebb említi, el is ment a rendőrségre, de elzavarták. Dicséretes, hogy nem kamuzott lopást, hanem az igazat szólotta (ha valaki megtalálja a személyit, az nem egyenlő a tőle való ellopással).

okoskodo.peti 2012.06.14. 12:29:59

@Rosszindulatú Vászka:
Látom olyan mintha két különböző nyelven beszélénk. Szerintem te vagy buta egy egyszerű szöveg megértéséhez, szerinted meg én.
Tényleg hagyjuk a beszélgetést. Ez nekünk nem fog menni:)

igazságos 2012.06.14. 12:32:01

@Dr Jozef Vengloš: Felfogod már?

Továbbá el sem hiszed milyen hasznos tud lenni, ha egy rendőr igazoltat egy általa bűncselekmény elkövetőnek hitt embert, aki átadja a te okmányodat és feltűnik neki, hogy hát hasonlít az ember de ki tudja inkább ellenőrzöm... és kiderül, hogy az okmány körözött, majd ezután kiderül, hogy a személy is az volt, csak másnak adta ki magát... bevett szokás bűnözői körökben.

AMI FONTOS!

NEM KERÜLT PÉNZBE AZ HA BEJELENTED!!!

Nyomozni csak formaság miatt fognak, legfeljebb ha később fognak valakit akinél ez van akkor rá róják a te okmányaid ellopását is és sokszor pont ez a kevés kell egy-egy esetben a börtönbe vitelhez.

Fontos még tudni, ha megkerülnek azt is be kell jelenteni, mert ha nálad veszik észre, hogy körözik az okmányodat akkor gyanú merülhet fel arra, hogy neked volt érdeked valami oknál fogva ezt megtenni így a félreértések elkerülése végett be kell jelenteni azt is ha meglettek.

Ő NEM TUDHATJA, HOGY ELLOPTÁK, VAGY ELHAGYTA, MERT CSAK TALÁLGAT, HOGY HOL HAGYTA EL, NEM TUDJA PONTOSAN. FOGALMA SINCS, HOL LEHET, HA TÉNYLEG TUDNÁ, AKKOR MEGTALÁLTA MÁR VOLNA. TEHÁT, HA AZT MONDJA, ELLOPTÁK, AZZAL NEM HAZUDOTT.

okoskodo.peti 2012.06.14. 12:33:32

@Dr Jozef Vengloš:
Ez csak részben igaz. Amíg nem éltek vissza az enyémmel, addig én is így gondoltam.
Jogilag tényleg nem lesz baja, de azért az nem mindegy, hogy mennyi kellemetlenséggel jár. Ha tesz feljelentést akkro nagyon sok kellemetlensége lesz, ha meg nem tesz, akkor kibaszott sok.

KecskeDotyi 2012.06.14. 12:35:09

Nekem gyanús, h Petit már kifejezetten utálják a rendőségen a sok okoskodása és feljelentése miatt. Hány ügye lehet most épp? Ha valahol elhagyja az esernyőjét, akkor vajon azt bejelenti-e, hogy nehogy más fel tudja használni az eső ellen?

England win The Ashes! 2012.06.14. 12:35:18

@igazságos: Ez elég zagyvára sikerült, de legyen igazad, 3>9

:)

igazságos 2012.06.14. 12:37:04

@Dr Jozef Vengloš: jóvan, csak látom, nem értitek, mi a különbség a találgatás meg a tények között, a hazugság és az igazság között.

Rosszindulatú Vászka 2012.06.14. 12:37:47

@igazságos: nyugi, tökéletesen és totálisan igazada... izé, Igazságod vagyon!

Mint mindég, leszámítva a matekozásokat :P

@KecskeDotyi: tévedsz - jelzem ezt a legeslegnagyobb maximega tisztelet hangján jelezem - Petinek is Igaza van :)

Az más kérdés, hogy pontot nem ér és sokra nem emgy vele. Nem is annyira fontos az az igasság dolog, mint amennyire hájpojják :)

KecskeDotyi 2012.06.14. 12:38:16

@igazságos: Nem kerül pénzbe, de nem is veszik fel a bejentésedet. Ééééértem? Annál a nyomoronc ajtónál tovább nem jutottam. Most kezdjem el rajta beverni az üveget és ordítsak h nekem jogom van feljelentést tenni, vagy mi?

Szerintem ha elhagyom és azt mondom h ellopták, az hazugság. Wiki - hazugság: A hazugság valótlanság állítása más(ok) vagy önmagunk félrevezetése céljából.

Akkor ha elhagytam, de nem azt mondom, akkor nem félrvezetek mást? De. Ráadásul pont egy rendőrrel tegyem ezt meg?

okoskodo.peti 2012.06.14. 12:38:34

@KecskeDotyi:
"Vasárnap - ha valaki megtalálta az aznap elhagyott papírjaimat - akkor se nagyon tudott vele mit kezdeni, főleg, h vasárnap délután 4 óra után történt"
Beszalad a telenorhoz, ami egy plázában 8-ig nyitva van és hitelre vesz 200e telefont. Enyémmel pont ez történt, illetve 2 telenorba mentek be. Így szorozd kettővel. Az egyiknél cselesek voltak, mert levelezési cimnek mást adtak meg. Így több, mint fél év múlva derült ki. A másik hamar kiderült. De a telenor az első után se foglalkozott azzal, hogy megnézze vettek e másik telefont vagy se. Pedig gondolom bevett szokás.

England win The Ashes! 2012.06.14. 12:39:40

@igazságos: De. Pont ez (lesz) a dolgom, hogy tudjam. ;-)

XCat 2012.06.14. 12:42:53

@Dr Jozef Vengloš: Nem lány, lény. Tudod, mint a felsőbbrendű lény.

KecskeDotyi 2012.06.14. 12:44:02

@okoskodo.peti: fogalmam sincs h hol laksz, de nálunk a plázában vasárnap délután csak a mozi meg a kaja részleg van nyitva. Na jó, talán a kaszinó is. :)
De teljesen lényegtelen, én vasárnap elhagytam. Nincs odaírva, h mindez történt hajnali egykor, vagy este fél 10kor. Vasárnaptól, azaz 05.30. 00:00-tól nem volt az én tulajdonomban a hivatal szerint :)
Plusz én tanúkkal tudom igazolni, h az adott pillanatban NEM tartózkodhattam a plázában. A plázák meg tele vannak biztikamerával, le lehet ellenőrizni :P

Rosszindulatú Vászka 2012.06.14. 12:44:26

@okoskodo.peti: az mit sem gátoljon meg az igazadban, hogy ahhoz - hacsak a plázás bot is nincs benne a szélhámosságban - akkor egy szeméji kevés. Például szoktak kérni hozzá lakcímnek való igazolását is - nemám LAKCÍMKÁRYTA - hanem pedig a címre szóló közüzemi számla. Például.

Legalábbis ebbe az univerzumba, ahol én lakok így szokás, ez a szoksáso eljárás, különösképpen a hitel ügyekben, amikhez még munkáltatói igazolás is szüókségeltetik.

R. Vászka, Ejrópa (sokak szerént balkán), Agyarország, napjaink :)

England win The Ashes! 2012.06.14. 12:45:47

@PlastiCat: Ööö, izé, akkor elgépeltem, mentségemre szóljon, hogy egymás mellett van a két billentyű. ;-)

XCat 2012.06.14. 12:46:26

@Dr Jozef Vengloš: Miért, továbbtanulsz rendőrnek? :) (bocs, magas labda volt)

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.06.14. 12:46:58

@Rosszindulatú Vászka: Személyi, lakcímkártya, ennyit kérnek. Sokszázezres telefon esetén lehet, hogy valóban többet.

okoskodo.peti 2012.06.14. 12:47:14

@Rosszindulatú Vászka:
Volt közüzemi számla a címemre. Igaz panelban lakom, ahova a főgáz nem állít ki számlát, ettől függetlenül főgázos számla volt. Sőt még valami dátum se stimmelt rajta, szóval nem volt túl profi hamisitás, de volt.

England win The Ashes! 2012.06.14. 12:47:48

@PlastiCat: Ne menjünk bele, a továbbtanulás igaz, de nem rendőrnek. :)

XCat 2012.06.14. 12:48:44

@Rosszindulatú Vászka: Eccer akartam valamire hitelt. Elutasították. Néztem nagyot, hogy most mi van, valamivel több fut be egy hónapban a számlára, mint a cucc vételára. Hát miért nem akarom ott megvenni, ahol lakom.
Mondom mert itt akarom. Hát azt nem lehet. Mondom minimálbérrel a lakhelyemen lehetne? Azt lehetne.

Abszurdisztán, 2012

belekotyogok 2012.06.14. 12:49:17

@Csokis: csak mondjuk ne legyen belőle okirathamisítás...

KecskeDotyi 2012.06.14. 12:49:46

@atpijkamo: Én csak nyamvadt előfizetést kötöttem ,de kértek két fényképes igazolványt. A páromnak volt, neki van jogsija is. Az enyémhez kellett egy másik ember, akinek van kettő és kezességet vállal. Szóval be kellett rángatnom anyukámat is, neki van útlevele.

Szóval kellett 2 fényképes igazolvány, lakcímkártya, közüzemi számla (szigorúan oda szóló, ahol lakom), és mivel anyukám lett a kezes, így neki is két közüzemi számla...

XCat 2012.06.14. 12:50:09

@Dr Jozef Vengloš: Jólvan, csak miniszterelnök ne legyél, mert akkor innen bizony kiutálnak.

okoskodo.peti 2012.06.14. 12:50:55

@KecskeDotyi:
Egy percig nem állítottam, hogy nem vagy levédve. Azt állítom, hogy rengeteg plusz vesződéssel jár, ha nem teszel feljelentést és mégis visszaélnek vele. Mire az ügyed abba a fázisba ér, hogy bárki megnézné a kamerát, már rég nem lesz meg a felvétel.

Rosszindulatú Vászka 2012.06.14. 12:51:57

@okoskodo.peti: hát, akkor ott abba vagy benne volt a plázás boltos is, vagy nagyon szerencsétlen napod volt. Vagy nemtom.

@atpijkamo: feltéve, ha felöltős telcsit veszel (filmekbe eldobható). Ha előfizetésest, avgy bújtatott hiteleset, akkor azért jobban belenéznek a seggedbe. Asszem.

XCat 2012.06.14. 12:54:42

@Rosszindulatú Vászka: Szvsz megvette a legújabb csilikütyüt 15 éves hűségre, havi 45 ezres alapdíjjal. Gyakorlatilag hitelre, 10ezer kezdőrészlettel.

Csak tipp.

KecskeDotyi 2012.06.14. 12:56:28

@okoskodo.peti: Egy nagyon apró kis pontot még mindig nem sikerül felfogni. NEM TEHETEK BEJELENTÉST, MIVEL ELHAGYÁS ESETÉN NEM ENGEDNEK BE AZ AJTÓN! Én meg vagyok olyan idióta, h nem vagyok hajlandó hazduni.

England win The Ashes! 2012.06.14. 12:56:31

@atpijkamo: Ezt a kártyás telóknál teszik, Vászka verziója az előfizukra igaz.
Valószínűleg Peti kártyájával előfizut vettek, mert az az olcsóbb, gyakran ugye ingyen.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.06.14. 12:56:39

@Rosszindulatú Vászka: @KecskeDotyi: A vodások szuper netjét próbáltam ki ismerős kérésére. Harmincezres modemet kaptam a SIM kártya mellé. 0 Ft, 1 személyi, 1 lakcímkártya.

belekotyogok 2012.06.14. 12:57:02

@PlastiCat: akadékoskodást és sajátságos szabályrendszert (amiről csak akkor értesülsz, amikor már elmentél személyesen sorszámért - mert telefonon szinte elehetetlen kérni - , kivártad a sorodat - hiába az időpont -, és akkor szembesítenek a bizarr doglaikkal) eddig kizárólag Pesten tapasztaltam, vidéken soha.

okoskodo.peti 2012.06.14. 12:57:51

@Rosszindulatú Vászka:
Szerintem is benne volt a boltos, sőt szerintem még a telenor is köthet ilyen esetekre biztosítást, mert egyáltalán nem éreztem, hoyg ez a kár őket annyira izgatta. Gyakorlatilag semmit nem tettek az ügy felderítése érdekében, leginkább hátráltattak mindent.

Rosszindulatú Vászka 2012.06.14. 12:59:49

@okoskodo.peti: ha nem akciós volt, vagy előfizus, akkor a szolgáltató pont szarja le, neki kifizették a tejjes vételárat, őt kár nem érte. Sztem.

England win The Ashes! 2012.06.14. 13:02:05

@Rosszindulatú Vászka: Annyira senki nem lehet hülye, hogy idegen személyivel teljes áron vesz telót (kivéve, ha külföldi). Vagy igen?

XCat 2012.06.14. 13:02:38

@belekotyogok: Ilyenkor okmányirodát kell váltani, biztos van olyan is, amiben köcsögök. Én vidéki önkormányzatokon olyan 15 perc után késztetést szoktam rá érezni, hogy ordítsak velük. És van hogy meg is teszem. Onnantól az a dolgok menete, hogy Mancika önérzete felhorgad, nekiáll picsogni hogy hogy képzelem, de némi erélyesebb emlékeztetés után a helyzet állására lapítás és duzzogás, de érdemi előrelépés szokott lenni.

okoskodo.peti 2012.06.14. 13:02:46

@KecskeDotyi:
Honan tudod, hogy elhagytad? Nem besurrannó tolvaj volt, nem zsebtolvaj?
Nem lehetsz 100% biztos sose az elhagyásban. Mivel 1 % esély van arra, hoyg ellopták, így a gyanú megáll. Nem hazudsz. Olyan meg nincs, hogy nem tehetsz feljelentést. Max nem azzal zárják le, hogy nem találták meg a tettest, hanem azzal, hogy nem volt bűncselekmény, de te levétted magad.

okoskodo.peti 2012.06.14. 13:05:06

@Rosszindulatú Vászka:
előfizetéses volt. 30000 beszéltek le 1 nap alatt. Ekkor tiltották le. Mindkét kártyával ez történt. De nem banki hiteles konstrukció volt, hanem ilyen álhiteles. A telenor kapott azt hiszem 2*10 e ft-t (ez az önrész volt) a 2*200.000 forintos telefonért. Ez csak a telenor kára volt.

KecskeDotyi 2012.06.14. 13:06:12

@okoskodo.peti: ZSebtolvaj? Hol? Az autónkban? Vagy anyáméknál? Ember! Egy teremtett lélekkel se találkoztam, ne idegejjé má fel!
Besurranó tolvaj meg megnézem hogy jön be. Ötödik emelet, idegeneket simán letépő kutya. Sok sikert.

Ja, és a mindentlátó-mindenthalló nyuggerkeről már nem is teszek említést. Tudják h kinél mikor hány ember volt, hogy nézett ki, stb. Félelmetesek. Utálom is őket, mint az állat.

Rosszindulatú Vászka 2012.06.14. 13:06:59

@Dr Jozef Vengloš: igaz, jó meglátás. Monnyakle.

@okoskodo.peti: és mi lett a vége? Mennyit buktál rajta?

igazságos 2012.06.14. 13:07:18

@okoskodo.peti: de nem bírja felfogni, hiába magyarázod, hogy senkit nem érdekel a tiltólistája, a bűnözőt meg még kevésbé.

Csokis · http://csokis.blog.hu 2012.06.14. 13:08:37

@belekotyogok: Nem vagyok jogász, de ahhoz szerintem az is kell, hogy jogtalanul használjam. Ha a sajátomat használom saját célra, azért az talán nem annyira vészes.

KecskeDotyi 2012.06.14. 13:09:11

@okoskodo.peti: Előfizetést hótziher h nem adnak csak egy személyire.
Közüzemi mindenképp kell és a címnek egyeznie kell.

KecskeDotyi 2012.06.14. 13:10:21

@igazságos: De te meg azt nem érted, hiába magyarázzák, h lesz*rom a bűnözőt, mivel védve vagyok a bejelentéssel. Visszaélhet vele, nekem abból bajom nem lesz!

igazságos 2012.06.14. 13:11:10

@KecskeDotyi: aztán később NE HOZZÁM GYERE SÍRNI, jó?

Én szóltam, aztán le se tojom, hogy okos leszel, vagy buta, majd a saját károdon megtanulod.

okoskodo.peti 2012.06.14. 13:11:58

@Rosszindulatú Vászka:
Pénzben semmit. Az életemből legalább 5-10 órát, papirmunkák miatt, rendőrségen megjelenés, ajánlott levelek átvétele postán ..stb.
De az lejött, ha nem teszek feljelentést korábban akkor sokkal nehezebben vettem volna lépcsőfokokat. Péládul a telenor az elég nehéz eset lett volna.

KecskeDotyi 2012.06.14. 13:13:36

@igazságos: Eddig hányszor jöttem hozzád sírni? :P

belekotyogok 2012.06.14. 13:15:39

@PlastiCat: biztosan van olyan iroda is, de ugye nem tudhatod előre...

én a fiúmmal szoktam menni lehetőség szerint, mert neki ilyen tipikus mancikakedvence-feje van és krízis esetén előretolom és mancikák elolvadnak és rögvest megoldják a problémát. csak nem mindig ér rá sajnos.

XCat 2012.06.14. 13:15:54

@KecskeDotyi: Hozzám jöhetsz sírni. Kapsz kakajót.

XCat 2012.06.14. 13:18:04

@belekotyogok: A mancikák álatok. Olyanba érdemes amúgy, ami soká van nyitva+nagy a forgalom. Akkor eléggé fáradtak ahhoz, hogy ne legyen erejük meg idejük hisztikézni.

belekotyogok 2012.06.14. 13:18:32

@Csokis: igazából a franctudja, de lehet, hogy csak én vagyok parázós :)

England win The Ashes! 2012.06.14. 13:18:49

@igazságos: Ezer bocs és egy anyamedve előre is, hogy megint belelocsogok, de ha tesz valaki feljelentést, hogy ellopták a papírjait, az a bűnözőt visszatartja attól, hogy bűncselekményt kövessen el?

megamenn 2012.06.14. 13:19:02

Őőőőőőő....... a brendonban lehet lakcímkártya nélkül vásárolni ?

KecskeDotyi 2012.06.14. 13:19:14

@okoskodo.peti: Elolvastam eddig mindent. Ott valakinek szintán sumánka kellett lennie, mert csak úgy ne osztogatják az előfizukat.
Higgyé má nekem, telefonosoknál is mlóztam már :P

@PlastiCat: Kösziii! :) De csak akkor kérem, ha kevés benne a kakaópor. Utálom a kakaós kakaót...:D Amúgy komolyan. Nekem egy 2,5 dl bögrébe fél teáskanál kakaó bőven elég.

XCat 2012.06.14. 13:20:29

@KecskeDotyi: Én nagyonkakaósan szeretem, és triplacsokis pilótával, meg csokireszelékkel... szóval csokiscsokit csokival. De a kedvedért majd kivételt teszek.

okoskodo.peti 2012.06.14. 13:20:55

@KecskeDotyi:
Jó hiszek neked. Azt meg álmodtam, hogy az én személyimmel megcsinálták:) Szerinted engem hol vigasztal, hoyg benne volt e boltos vagy sem. Rábizonyítani úgyse tudják.

KecskeDotyi 2012.06.14. 13:22:02

@PlastiCat: Anyámmal nagy cimbik lennétek...Az is csokit csokival meg még rá egy kis csoki is, hogy tuti legyen :D

belekotyogok 2012.06.14. 13:22:40

@PlastiCat: pedig mancikák biztosan közülünkvalók, szerintem a mancikaság csak egy álca. szerep.

amúgy szerintem pont az a rossz, ahol sokan vannak meg fáradtak, mert így nehezebb érzelmileg zsarolni őket.

England win The Ashes! 2012.06.14. 13:23:13

@megamen: Igen. A bűnöző, aki lenyúlta (vagy megtalálta) Dotyi személyijét, ott vásárolt hitelre vele, azonban később a pénztáros észrevette a csalást és feljelentést tett. A rendőrségnek nem volt nehéz dolga, mert üldözés közben a tolvaj alatt szétesett a tricikli. :)

KecskeDotyi 2012.06.14. 13:24:58

@Dr Jozef Vengloš: Na de kérdés: a hegesztés ment szét vagy csak szimplán nem fárt bele az elkövető a súlyhatárba? Fontosch!!!!

megamenn 2012.06.14. 13:36:35

...és az okmányirodában a hosszas várakozás alatt lehet-e grillezni a kis faszenesen ?

RiCheta 2012.06.14. 13:39:55

@Dr Jozef Vengloš: Meg lehet fúrni a rendszámtáblát, csak olyan módon, hogy a karakterek olvashatóságát ne változtassa meg. Konkrétan le van írva az új rendszámtáblához adott használati utasításban(ugyanis adnak hozzá!!, még CE jelölés is van rajta... ).

Csokis · http://csokis.blog.hu 2012.06.14. 13:46:39

@belekotyogok: Magyar hivatalnok a reggeli kávéval együtt beveszi a napi Leszarom tablettáját is. Ha bármire rá is jön, azt MVP felkiáltással rögtön félre is tolja.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2012.06.14. 14:19:35

Ismerős pár éve hasonlóképp járt. Tőle elloptak mindent. Aztán meg jött a 22-es csapdája, hogy ezen igazolvány nélkül nem tudják kiállítani amazt, csakhogy ezen igazolvány sincs még meg.

Tudnám, az a flancos igazolás, amit csere idején juttatnak, és elvileg rendőrnek is el kell fogadnia személyazonosítónak, mi a frászért van.

Node, nálunk is kidobolták, hogy ezentúl bankkártyával lehet fizetni az illetéket, ott, helyben -21. század, OMG!!!- én még épp rá is tudtam venni az okmányirodás hölgyet a dologra, igaz elég nyögvenyelősen ment. Nade, idővel rájöttek, hogy ahhoz meg kellene tanulni a bankkártya terminál használatát -basszus, annyit fizettem már kártyával, simán megcsinálom magamtól- nomeg egy adott lépéssort, ami szerint a szgép menüjében kell ugrálni a művelet során. És ez túl sok. Képtelenség! Így előállt az a helyzet, hogy bár rendelkezésedre áll ez az opció, a gyakorlatban mégse veheted igénybe. És nem azért, mert a bank iszonyatos sápot vet ki a hivatalra készülék bérlet címén. Az ember agya eldurran, bizisten! Előre készíthetik magukat, mikor megyek jogosítványt újítani, mert lesz türelmem kivárni, míg hárman(!) megvívják harcukat a sátáni komputerprogrammal. Azhétszentség!

Manyecska 2012.06.14. 14:32:48

@megamen: basszus nekem lakcímkártyával se sikerült tizenvalahány éve!! :))

Fantomász 2012.06.14. 14:51:16

én egyszerre akartam jogosítványt, személyi igazolványt és forgalmi engedélyt cserélni. Első kettőt érvényesség lejárta miatt (naná hogy egyszerr, hogy jóó drága legyen) a forgalmiban pedig hibás bejegyzés volt.

Ott is volt tamáskodás hogy most mit kezdjene, amikor egyik kolléganő kilyukasztotta (lánykori nevén: érvénytelenítette) a személyimet, a másik elvette a jogosítványomat, a harmadiknál pedig mindkettőt látni akarták.

A papírok amit ők maguk állítottak ki öt perccel azelőtt az persze nem volt jó... Ezért kivették a "kukából" a jogosítványt (a frissiben kilyukasztott személyi persze MÁR nem jó) azzal berögzítették a cserét, majd visszadobták ak ukába. Logikus nemdebár?

Schusy 2012.06.14. 14:52:25

Ez nálunk fordítva működik. Mentem átjelenteni a kölköket új lakcímre....vittem a szemlyit, meg a tulajdonost, a papírjaival együtt. NEM FOGADTÁK EL A GYEREK SZEMÉLYIJÉT!!!!!!!!!! CSak a születési anyakönyvi kivonat volt jó, mehettem érte haza. Ugyanígy nem volt jó az iskolai beiratkozásnál sem. Még jó hogy azért igényeltük hogy ne a papírt kelljen hurcibálni.....Bürökrácia rulez....

England win The Ashes! 2012.06.14. 15:08:38

@Fantomász: Én annak idején szerencsésebb voltam. Pecsétet kaptam az útlevelembe, mert elég gyűrött volt a borítója (mert a vámosok előszeretettel gyűrögették), ki kell cseréltetni x határidőre. Irodában gondoltam, hogy ha már úgyis itt vagyok, lerendezem a személyimet is. Utóbbit adtam le először, mert ott nem várakozott senki. Átmegyek az útlevelesekhez, aszongya mutassam a személyit. Mondom ott van a szomszéd szobában. Jófej volt a nő, röhög, majd mondja, hogy akkor ha jövök értük, előbb a személyit vegyem fel, aztán azzal jöjjek átvenni az útlevelet. Így is lőn, semmi cicó nem volt, pedig slukker sem volt nálam.

(A személyinél is jó arc volt a nő, adok neki egy papírt, kérdi, hogy mi ez. Mondom, igazolás az új lakcímemről, az önkormányzat adta ki. Nézi, mondja hogy "de hiszen ezt hét éve állították ki, miért csak most jön?" Mondom neki, hogy "bocs, marha sok dolgom volt." Nevetett, aztán ennyiben maradtunk.)

Fantomász 2012.06.14. 16:03:59

@Dr Jozef Vengloš: Ez melyik okmányiroda? ezentúl oda fogok járni :)

nyúzott arcú lány 2012.06.14. 20:06:48

Soha nem értettem, hogy az emberek miért hurcolják magukkal az adókártyájukat.

nyúzott arcú lány 2012.06.14. 20:13:27

@Rosszindulatú Vászka: Te vagy eltévedve. A törvény szerint még mindig be kell jelentkezned oda, ahol élsz, legyen az albérlet vagy saját tulajdon.
Ja, hogy ezt nem tartja be szinte senki? Na az a hungarikum.
218/1999. (XII. 28.) Korm. rendelet
az egyes szabálysértésekről

Lakcímbejelentési kötelesség elmulasztása

29. § (1) Aki a lakcímbejelentésre előírt rendelkezéseknek (*) nem tesz eleget,
harmincezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható.

(2) Az (1) bekezdésben meghatározott szabálysértés miatt a rendőrség, valamint a helyi önkormányzat képviselő-testülete hivatalának erre felhatalmazott ügyintézője helyszíni bírságot szabhat ki.

2012.06.14. 20:23:03

csak hogy kötözködjek: tetszőleges banki ügyet el lehet intézni személyi nélkül is. Be tudják azonosítani az ügyfelet anélkül is :)

KecskeDotyi 2012.06.14. 21:26:33

@Azreel: Személyes ügyintézésnél nálam mindig kérték a személyit is és a lakcímkártyát is.

2012.06.14. 21:30:30

az lehet, de ha nincs megoldják anélkül.
-klasszikus: ellenőrzi az aláírásmintád + pár személyes adatot
-Ha van telefonos ügyintézése a banknak, akkor beazonosítanak azon keresztül a kódjaiddal.
Bizonyára van más mód is.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2012.06.15. 08:37:40

@KecskeDotyi: Ha valaki talál valamit, és azt nem adja vissza a tulajdonosának, az szintén lop.Ha meg nem derül ki, hogy kié lenne, akkor valahol le kellene adnia.
(Én eddig egyszer találtam egy pincér-buxát, benne vplt két havi nettóm - és sajnos néhány számla, amivel valami szolnoki agykontrollos szélhámosok béreltek termeket hittérítési-beszervezési tevékenységükhöz. Mondjuk jellemző, hogy nem ők találtak meg engem, hanem én őket...

Belana 2012.06.15. 11:08:55

@Kitalátor: hopp egy Erdély rajongó?

Bejgli 2012.06.15. 12:47:00

Muhaha, ugyanígy jártam, csak nekem még a születési anyakönyvim sem volt meg.... :D De legalább ott pótoltam az irataimat, ahol születtem, úgyhogy szerencsére a gép igazolt.... Mondjuk ha áramszünet lett volna a foglalt időpontomban, sose hiszik el, hogy az vagyok, aki

Alternatív 2012.06.15. 13:44:24

A sok nagyon okos aki az ellopás/elvesztésen rugózik, nem tudja, hogy a két eljárás között nem sok a különbség. Az eltűnt igazolványok mindkét esetben bekerülnek a körözési rendszerbe! (Az új igazolvány igénylésénél ha nem a lejárat a magyarázat, és nincs kipipálva a "leadva" mező, akkor már ugrik is a körözés.)

Lopott, másvalakihez tartozó anyakönyvi kivonattal meg csak akkor lehet ügyeskedni, hogyha a tolvaj pont úgy néz ki, és pont úgy ír alá, mint az igazi tulaj. Ugyanis a gép kidobja az összes eddigi fényképet, 14 éves korodtól fogva. Ugyanígy a régebbi aláírásaid képét is.

accid 2012.06.15. 14:31:24

Ez kb olyan,mint amikor elfelejtettem a bankkártyám PIN-kódját, és bementem a bankba, hogy igényeljek egy újat, és ott derült ki, hogy lejárt a személyim. Így se PIN kód, se személyi, se pénz. Pénz nélkül nincs új igazolvány, igazolvány nélkül nincs új PIN. Ördögi kör ;-)
süti beállítások módosítása