Tékozló Homár

Személyi nélkül nincs lakcímkártya se

2012.06.14. 10:06 | jackyll | 218 komment

KecskeDotyinak se jogosítványa, se útlevele, így aztán elég nehéz pótolni az összes többi iratát, amikor elhagyta a személyijét is:

Ismét megosztanék veled egy sztorit, hogy egy életre megjegyezd, fényképes igazolvány nélkül senki vagy, nem is létezel. Voltam annyira szerencsétlen, hogy életemben először (remélem utoljára) elhagytam az irataimat. Pontosítva "ugrott" a személyi igazolványom, lakcímkártyám, adókártyám és TAJ-kártyám. Mivel hétvégére esett az elvesztés, így az alatt a két nap alatt keresgettem a lehetséges helyeken, de nem találtam meg őket, ezért hétfőn foglaltam időpontot a neten (06.12. lakcímkártya, 06.13. szem. ig. - sajnos nem volt egy napon szabad időpont), majd elbattyogtam az okmányirodába. Megkérdeztem, hogy kell-e valami extra az illetékeken kívül, de csak egy jegyzőkönyvet kellett felvenni. És a jegyzőkönyvet csak reggel 10-ig, utána csak délután 1-től veszik fel. Én meg fél 11-re értem oda. Szóval visszamentem délután, a születési anyakönyvi kivonatom alapján kitöltöttek egy papírt, menjek isten hírével.

Felhívtam a NAV-ot és az OEP-et is, de személyi nélkül "természetesen" NEM állítanak ki nekem kártyákat. Oké, akkor várunk, és imádkozzunk, h se kórházba ne kerüljek, se az adóhivatalba ne kelljen menni valamiért (bankba már kéne mennem, de személyi nélkül ott is esélytelen vagyok).

Végre eljött a nap, hogy legalább egy lakcímkártyám legyen. 10 órára kaptam ugye az időpontot, 9:50kor befizettem az illetéket és vártam. Vártam. Több, mint 20 percet vártam (ennyit az időpontfoglalásról, de ugye nálunk ez teljesen "elfogadott"). Végre behívtak, letettem a befizetést igazoló csekkszelvényt, a jegyzőkönyvet és a születési anyakönyvi kivonatomat a hölgy elé és vártam, hogy szépen kikeresse a számítógépből a kártyámat, kinyomtassa, laminálja, majd boldogan mehessek haza. De miért is ne, természetesen nem így történt. A hölgy személyigazolványt kért. Mondtam hogy nincs, elvesztettem, itt van róla a papír, itt a születési kivonat is, kérem a kártyát. Hát, az személyi nélkül nem megy. A miért kérdésemre annyi volt a válasz, hogy a születési nem igazol semmit se, csak egy fényképes igazolvány tud. Adjak jogsit vagy útlevelet vagy személyit. Még higgadtan mondtam h nincs, az első még sose volt, a második csak babakoromban, a harmadikért meg majd holnap jövök. Akkor ez van, nincs lakcímkártya, kérjek új időpontot.

Itt már eldurrant az agyam és kicsit indulatosabban megkérdeztem, hogy akkor mire jó a születési anyakönyvi kivonat? Nem az (is) igazolja, hogy én vagyok én? Hát nem.....

Ez már csak azért is érdekes, mert az alapján bezzeg zokszó nélkül kiadnak nekem egy személyit. Tehát kedves tolvajok figyelem! Tessenek ellopni egy születési anyakönyvi kivonatot (nőknek érdemes nőét, férfiaknak férfiét), jelentsék be hogy a sajátjukat elvesztették, kapnak egy igazolást. Azzal 1500 Ft kifizetése után kapnak egy személyi igazolványt, ami alapján kapnak egy lakcímkártyát, egy TAJ-kártyát és egy adókártyát is (persze ezek is pár ezer forintba kerülnek), megvan a teljes személyazonosság, nem kell menni a piacra a hamisítókhoz! - természetesen ez nem felbújtás volt.

A hölggyel még közöltem, hogy örülök a hülye szabályaiknak, csak én erre marhára nem érek rá, megint várjak egy hetet a lakcímkrátya időpontjára? Már-már az asztalborogatást fontolgattam, mikor a hölgy, hogy mentse a helyzetet felajánlotta, hogy holnap, mikor elindították a személyim iránti kérelmet és megkapom róla a papírt, akkor gyorsan kiállítja a lakcímkártyát.
 
Szóval személyi igazolvány nélkül senki vagyok, nem létezem, a születési anyakönyvi kivonatom semmit se igazol. Ebben az országban a hivataloknak pedig az igazoláshoz is kell egy igazolás, ami igazolja annak igazolását, hogy én vagyok én!

KecskeDotyi

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr. Kix 2012.06.14. 10:11:35

Szegény Dotyi! Én azért szeretlek! Már ha tiszta a körmöd. :)

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.06.14. 10:13:08

Most nem értem. Az a baj, hogy túl könnyen kap személyit, vagy az, hogy túl nehezen?

Ha meglesz a személyi, mgekapja a többit.

A tajszám meg adószám jó fénymásolva is, az eredetit egyszerűbb otthon tartani, hogy ne vesszen el.

Kattrin 2012.06.14. 10:13:21

Mi van, ha valaki a születési anyakönyvi kivonatát is elveszti?

KecskeDotyi 2012.06.14. 10:15:31

Az :)

De azóta se értem, lakcímkártyát NEM lehet kiadni születésire, személyit meg igen?

Rosszindulatú Vászka 2012.06.14. 10:16:24

Elég lájtos hirig. Oszt a biztiőr köszönt-e napszaknak megfelelően? testüregmotozás legalább volt? Vagy rabosítás?

KecskeDotyi 2012.06.14. 10:17:24

@atpijkamo: Az a baj, h személyit tök normálisan lehet kapni, de az, ami elég a személyihez, már kevés a lakcímhez....

Már várom h lakcímhez bevezessék a DNS azonosítás kérését, melynek vizsgálata 150ezer lesz, és illeték néven kérik el.

Rosszindulatú Vászka 2012.06.14. 10:21:05

Monnyuk a lakcímkártya maga is nagy talány nekem és hungarikum is. Merthogy semmi se kötelez, hogy a lakcímemen lakjak, meg úgy túl sok mindenre nem is jó, azazhogy sem kivitelében, sem hasznosságában nem több, mint egy tékás vagy efzőtermes rémképes kártya. Ellenbe meg pénzet is kérnek érte. Sztem konkrétan szélhámosság.

ex-dr. vuk 2012.06.14. 10:29:54

Utlevel?...
Az alapjan (szinte) barmit megcsinalnak.

okoskodo.peti 2012.06.14. 10:33:49

Rohadtul nem értem a tortenetet. Én notórius iratelhagyó vagyok, de minden simán szokott menni. Nem is értem a gondot. A lakcímkártyát akkor állítják ki mikor a személyit. Ráadásul ott helyben nyomtatják. Minden simán szokott menni, csak éppen sok pénz. Vagy lehet ez pesten megy simán és a posztoló nem pesti? más ötletem nincs
Azért egy tanács: rendőrségen feljelentést tenni ismeretlen tettes ellen. Mert ügye az ember sose tudhatja, hoyg épp elhagyta vagy épp kizsebelték, vagy épp ki találja meg. engem már mentett meg nagy szivastol a feljelentes.

England win The Ashes! 2012.06.14. 10:37:49

@KecskeDotyi: Videót, különben nem hisszük el!

Artie 2012.06.14. 10:38:23

@ex-dr. vuk: Azért arra felhívnám mindenki figyelmét, hogy elég régóta egyenrangú a személyazonosság igazolásának szempontjából a személyi, a jogsi és az útlevél. Csak a magyar mánia, hogy legyen személyid. Legyen kettő, abból az egyik mindig otthon.

Nekem sokáig nem volt személyim, most is csak Schengen miatt van.

okoskodo.peti 2012.06.14. 10:42:17

@Rosszindulatú Vászka:
Ja semmi se kötelez, csak a törvény:)
Ezen kivül minek kellene még köteleznie?

KecskeDotyi 2012.06.14. 10:42:26

@okoskodo.peti: Én épp elhagytam. 5 helyen lehetett, egyiken se volt (gyanús, h pár hónap múlva meg fogom találni). Bementem a rendőrségre is h elhagytam, a nő olyan szinten alpári stílusban zavart el, hogy oda csak akkor kell menni, ha ellopják, hogy a fülem kettéállt.

@Dr Jozef Vengloš: Mea culpa, nem videóztam. Akkor didn't happen?

@Artie: Ugye te se gondolod kolomyan h azért legyen útlevelem h tudjam magam igazolni, így, h nem utazok semerre, ahová kell?
Jogsim meg majd lesz, ha összeszedem rá a pénzt.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2012.06.14. 10:46:08

@Artie: Viszont személyazonosság igazolására a legtöbb esetben (postán, bankban) csak lakcímkártyával együtt érvényes bármelyik.
@KecskeDotyi: "Hegymeg, Tomor, Damak, Lak - Vigyázz" és csináltass egy útlevelet is!

okoskodo.peti 2012.06.14. 10:46:58

@KecskeDotyi: Igen a rendőr elzavar. Mindig ezt csinálják, de ettől nem kell hagyni magad. Én már otthon leírom a feljelentést és mondom, hogy csak vegye át az ügyletes tiszt. így csak fél ora szívás.

Rosszindulatú Vászka 2012.06.14. 10:47:19

@okoskodo.peti: el vagy tévedve. Az még akkor volt, mikor a KMK meg a buzulás még köztörvényes bűncselekmény volt.

@KecskeDotyi: arról nem bezsélve, hogy az útlevél elég drága okány, feleslegesen nem váltjuk ki. Meg amúgy is csak ejrópán kívülre kell.

Csokis · http://csokis.blog.hu 2012.06.14. 10:48:12

@atpijkamo: Nem, a tajszám nem jó. Engem már hajtottak el véradásról azért, mert csak fénymásolt taj kártyám volt. Így legyél jófej, és próbálj vért adni. Ja, és fénymásolt adókártyával is valahonnan. Azóta van színes fénymásolatom mindkettőről. A tajról csak hosszas vizsgálat után derül ki, hogy nem eredeti, de az adókártyán sem szaroztak a NAV-nál, nem nézték, hogy nincs laminálva, csak be van dugva egy tokba.

okoskodo.peti 2012.06.14. 10:48:30

@KecskeDotyi:
Ja és akkor is elakartrak zavarni, mikor visszaéltek vele. Nagy mákom volt, hogy nem hagytam magam.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2012.06.14. 10:49:10

@KecskeDotyi: Bármikor ismét beljebb tolhatják bármelyik a határt a nagyhatalmak. A Szinvát is nyilváníthatják hajózható folyónak (különösen a lefedett részét). Akkor meg majd ott állsz az Ady-hídnál, és nem tudsz soppingolni menni...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.06.14. 10:51:05

"10 órára kaptam ugye az időpontot, 9:50kor befizettem az illetéket és vártam. Vártam. Több, mint 20 percet vártam (ennyit az időpontfoglalásról, "

Ja, ezt már én is tapasztaltam, sok értelme van.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2012.06.14. 10:51:30

@Rosszindulatú Vászka: Európa mértani középpontja valahol a Vereckei-hágó mellett található. Csak szólok.

okoskodo.peti 2012.06.14. 10:51:56

@Rosszindulatú Vászka:
Hát nem tudom mi az a rég. Engem kb 10 éve büntettek meg ezért 3000 Ft-ra.
Igazoltattak, én bediktáltam a címet, ahol nem voltam bejelntve csak laktam. Közölte a rendőr, hogy megy a feljelentés, mert nem jelentkeztem be, és jött is a birság. Abban meg volt sok paragrafus. Ha azóta változott akkor tévedtem, de nem hiszem.

A te hangod mélyebb 2012.06.14. 10:52:05

Menj el B.Bankba, miután megkaptad a személyit.
Semmit sem ér.
Csak, ha pontosan megegyezik az aláírásod azzal, amit esetleg évekkel azelőtt adtál.
Ha kicsit is eltér, hiába van nálad személyi...
Viszont szivesen kiállítanak egy új aláírás mintát, amihez nem kell semmi.
Konkrétan hivatalosan behamisíthatod magad a banknál.
Szóval érdemes nyomtattan aláírni az elején:)

Ja és ez a bank az, ami az internet bank kódodat az sms mellett -biztos, ami biztos- elküldi a megadott email (monnyuk hotmail, freemail..) címedre is:)

Rosszindulatú Vászka 2012.06.14. 10:53:22

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: ellembe, ha beüt a szebb jövő, nemokára heji mávjeggyel lehet menni tengerpartra megint. Állítólag.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.06.14. 10:53:52

"t (nőknek érdemes nőét, férfiaknak férfiét),"

Hé! Ne diszkrimináljun k, má' mindenki maga dönti el, hogy nő, vagy férfi, aztán mehet a buzifelvonulásra :D

"Szóval személyi igazolvány nélkül senki vagyok, nem létezem, a születési anyakönyvi kivonatom semmit se igazol. "
Mondjuk azért érthető, mert a születési kivonatod is lehet lopott.
De akkor meg miért nem kell hozzá mondjuk 2 tanú? Vagy mondjuk miért nem nézik meg egy megfelelő nyilvántartásból?
2012 van, igazán lehetne már ilyen rendszer. Ja bocs, akkor értelmes dologra költenék az adónkat.

KecskeDotyi 2012.06.14. 10:55:52

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Szomszédos országokba elég a személyi is :) Épps ezért nincs útlevelem, nekem bően elég Erdélyt feledezni :)

@okoskodo.peti: Mivel - állításod szerint - notórius elhagyó vagy, így tudod h mit kell írni. Én az elmúlt 25 év alatt még egy francos ellenörzőt se hagytam el, nemhogy okmányokat...Szóval fogalmam sincs, hogy milyen a feljelentés :)

Rosszindulatú Vászka 2012.06.14. 10:55:54

@okoskodo.peti: másról beszélsz, mint én. Nincs itt ellentmondás, haló!

okoskodo.peti 2012.06.14. 10:58:12

@KecskeDotyi:
Feljelentés
Alulirott x.y feljelntést teszek ismeretlen tettes ellen lopás gyanúja miatt.
Irattaim eltüntek, utoljára xxxx.xx.xx
yy-kor volt nálam yy helyen.
Adataim:

Kelt,
aláirás.

okoskodo.peti 2012.06.14. 10:59:34

@Rosszindulatú Vászka:
"Merthogy semmi se kötelez, hogy a lakcímemen lakjak, "
azért büntettek meg, mert nem a lakcímemen laktam.
Akkor miért is nincs itt ellentmondás?

igazságos 2012.06.14. 11:01:02

Mondtam hogy nincs, elvesztettem, itt van róla a papír, itt a születési kivonat is, kérem a kártyát.

Mit képzel a poszter, hol él, nem tudom, tényleg ezért tart itt az ország, ahol.

Nagyképűség, lekezelőség jön le a posztból, holott nem értem, hogy gondolta, hát mindenki tudja, hogy ELŐBB A SZEMÉLYI, UTÁNA A LAKCÍMKÁRTYA, vagy mi van??????

@Csokis: Mi van, csalsz? Hiszen, ha FÉNYMÁSOLT TAJ KÁRTYÁD VOLT, akkor te ott már valamit TRÜKKÖZTÉL.

@okoskodo.peti: igazad van, én se értem.

Hát, ha elhagyom mindkettőt, akkor jóhogy csak személyire kérek időpontot, legalább megkérdezhetett volna valakit, vagy megnézte volna a neten, hogy is megy ez. Majd még a végén hitelt vesznek fel vele, meg rásóznak valami büntetést.

Hát mindig úgy van, hogy elsőként a személyi, utána jön minden más, lakcímkártya is, minden más hivatal, ahol adatot kell módosítani. Amíg nincs személyi, addig el kell fogadni a másik helyen a jogosítványt is. A poszternak sokba fog ez kerülni, az irataimra mindig nagyon kell vigyázni, mer én is hajlamos vagyok elhagyni. Az adatok módosításáért meg majdnem mindenhol kérnek pénzt, ebből élnek.

A személyazonosító igazolvány pótlása akkor kérhető, ha az okmány elveszett, megsemmisült vagy azt eltulajdonították. Ha a kérelmező a személyazonosságát igazoló más érvényes okmánnyal (útlevél, kártyatípusú jogosítvány) nem rendelkezik, a személyazonosító igazolvány iránti kérelméhez be kell mutatnia

a születési anyakönyvi kivonatát és a névviselés megállapítására alkalmas (házassági) anyakönyvi kivonatát;
a doktori cím viselésére jogosító okiratot;
a külföldről hazatérés esetén a magyar állampolgárságát igazoló érvényes állampolgársági bizonyítványát, valamint a személyi azonosítót és a lakcímet igazoló hatósági igazolványát;
a bevándorolt, a menekült és a letelepedett jogállású kérelmezőnek a bevándorlási engedélyt, a menekültkénti elismerését igazoló okiratot, a letelepedett jogállást igazoló okmányt, továbbá a személyi azonosítót és a lakcímet igazoló hatósági igazolványt;
a kérelemhez csatolni kell a 14 éven aluli kiskorú igazolványképét (abban az esetben, ha a kérelem előterjesztésének helye a 14 éven aluli kiskorú lakóhelye vagy tartózkodási helye szerint illetékes jegyző).

Ennyi, tényleg be kell írni a keresőbe, ott mindent meg lehet tudni.

Szóval, alaposan félretájékoztatták a posztert, el kellett volna azt is fogadni, a születésit.

Rosszindulatú Vászka 2012.06.14. 11:02:05

@okoskodo.peti: hát nem. Azért büntettek meg, mert igazoltatáskor nem a valós adataidat adtad meg. A hivatalos lakcímed az, ami az okmányaidban szerepel. Teccikérteni?

KecskeDotyi 2012.06.14. 11:02:08

@okoskodo.peti: Aham. De azzal, h bejelentettem, máris tiltóra tették, akkor minek szenvedjek még feljelentéssel is? A bejelentésről a rendőrség is kap egy példányt, berakják a körözés alatt lévő iratok mappájába, majd egyszer kapok majd egy értesítőt h sorry, nem találták meg.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2012.06.14. 11:02:25

@Rosszindulatú Vászka: Az általános felmelegedés áldásos hatásai miatt? Az csak ide szorítja a sok melegfronti aktivistát, de a tenger szintjét nem hiszem, hogy annyival megemelné.

England win The Ashes! 2012.06.14. 11:03:43

@KecskeDotyi: A zsemlés sztorival magasra tetted a mércét. :)

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2012.06.14. 11:04:48

@KecskeDotyi: Ezt próbáld elmagyarázni az ukrán "aggyá kéccáz forintot", vag a szerb határőrnek, vagy akár a határnak ezen az oldalán álló magyar határrendésznek!

igazságos 2012.06.14. 11:05:47

@okoskodo.peti: a rendőri feljelentést SAJNOS MEG KELL TENNI, mer ha nem teszed, később ebből nagy problémák lehetnek.

Az meg, hogy KecskeDotyi nem hagyott el semmit, még nem jelenti azt, hogy nem lophatják el tőle később.

Én taj - kártyát hagytam el, háromezerbe került az igénylése. Rengetegbe kerülnek az iratok pótlása, ha a személyit elhagyod, gondoljatok bele.

Tanulmányi ügyekben, orvos, utazás, munkahely, mindenhol adatot kell pótolni, az 500 forint csak a gagyi helyeken van, már mindenhol 3000 - be belekerülnek a pótlások.

Szóval, az elhagyás terén én nem hibáztatnám a kedves posztert, előfordul az ilyen, na.
De ha megesik, utána intézkedni kell, van internet, ismerős, barát, szülő, testvér, akit meg lehet kérdezni, ez hogy megy.

XCat 2012.06.14. 11:07:14

Dotyiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!
Hátszia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

De régen vótál, bakker.

KecskeDotyi 2012.06.14. 11:08:13

@igazságos: A személyihez el is fogadták, egy nyamvad, semmire nem jó lakcímkártyához meg nem. Épp ezzel van a problémám, h egy "mindent igazoló" személyihez bőven elég egy születési, egy semmire nem jó lakcímhez meg már nem?
Amúgy megkérdeztem a sorszámos emberkét h személyi nélkül megkapom-e a lakcímkártyát, mondta h valszeg meg. Kifelé azért szóltam neki h ezt másokkal ne játssza el, nem adják ki.

@Dr Jozef Vengloš: :P Azóta csak akkor vettem spar-os zsömit, csak ha fasírtba vagy töltibe kellett.

igazságos 2012.06.14. 11:08:34

@KecskeDotyi: nem is hinnéd, mi mindenre lehet használni egy lopott, talált személyit. Ezt csak az tudja igazán, akinek már visszaéltek az elhagyott személyijével.

A poszter akkor szívna igazán nagyot, hogy két hét elteltével a postán megjönne.

Ja, ha már itt tartunk, a POSTÁN ÉRDEKLŐDÖTT-e már, hogy nem adta le valaki a személyit? Ott tárolják.

Egyszer elmentem, egy igazolványért, ami az utazáshoz kellett, vagy 5 darab személyi, kettő lakcímkártyával várakozott a postán, hogy átvegyék.

Rosszindulatú Vászka 2012.06.14. 11:09:28

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: jó meglátás. Úgy vélem, hogy akik legjobban hisztiznek a puccparádé miatt, azok mind látens buzik, külömbe nem volna nekik annyira fontos az ügy.

XCat 2012.06.14. 11:10:23

Homár lassan átvedlik "Hogyan bűnözzünk szépen, gyorsan, elkaphatatlanul" online kurzussá...

England win The Ashes! 2012.06.14. 11:10:54

@A te hangod mélyebb: Na álljunk meg egy szóra, tanár úr! Azt addig értem, hogy stimmelnie kell az aláírásnak. Azt is, hogy adhatsz új mintát, ha nem emlékszel a régire. De azt nem hiszem, hogy az új minta elkészítésekor nem veszik figyelembe a személyit/útlevelet/jogsit. Bár nem vagyok a B.Bank ügyfele, nem tudhatom.

Csokis · http://csokis.blog.hu 2012.06.14. 11:12:56

@ColT: Amióta olvastam, hogy a dán evangélikus egyháznak törvényi kötelessége lett a melegeket összeadni, azóta mindent elhiszek. Most akkor szekularizált államot akarunk vagy sem? Ez nekem már tökre a "Szavazz a liberálisokra, vagy lelőjük a kutyádat!" grafitti.

A te hangod mélyebb 2012.06.14. 11:13:04

@Dr Jozef Vengloš: Nem kértek.
Persze lehet, hogy csak az adott ügyintéző volt suta, de legyártottak nekem egy új aláírás mintát...

KecskeDotyi 2012.06.14. 11:14:41

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Ukrajna felé csak meg kell említenem h kihez megyek (még sose voltam, bár minden évben hívnak) még a kocsisort is félreállítják :P
A határrendészekről meg annyit, h ha nem nyomom a kezükbe a kutya útlevelét, észre se vették volna se oda, se vissza, h egy roti-nj keverék ül a hátsó ülésen...Annyira nem lehet elrejteni.

@igazságos: Személyi 1500, lakcím 1000, tajkártya 3000, adókártya 3000.
8500. Én azt hittem h 15 alatt nem úszom meg, szóval én kifejezetten "olcsónak" titulálnám...

@PlastiCat: Elmentem inkább állavédős észt osztani :P

A te hangod mélyebb 2012.06.14. 11:14:43

@Dr Jozef Vengloš: és a "legviccesebb", hogy az aláírásod jobban igazol, mint az okmányod...

okoskodo.peti 2012.06.14. 11:17:37

@KecskeDotyi:
Na pont nem rakjak be a korozes alatt aló dolgok közé. Pont ezért kell feljelentést tenni. Ez a kettő között a különbség. Ráadásul a szolgáltató, ahol vettek a nevemen valamit, csak a feljelentést fogadta el. Így simán lezárult az ügy. Ha nincs feljelentés csak bejelentés az elhagyásról, akkro kezdődhet a pereskedés. A végén nyersz valószinű, de túl sok szívás.

@Rosszindulatú Vászka:
Értem én. De nem azért büntettek meg, mert félrevezettem a rendőrséget, hanem azért mert nem voltam bejelntve a lakcímemre ahol lakom. Erről szólt a feljelentés és a büntetés is.

XCat 2012.06.14. 11:17:52

@KecskeDotyi: Jah igen, te ilyen állatvédős vagy... jóban lesztek manyecskával, ő kutyamániás. betgirlel is, ő is.
Atpi meg egyenesen kutya.

igazságos 2012.06.14. 11:18:19

@KecskeDotyi: mindenképpen érdeklődj a postán. Mondjuk, ha már okmányirodába elmentél, onnantól kezdve mindegy.

De mindenki tudja, hogy első a személyi, minden más utána jön. Ha a személyi eltűnik, a jogsit is át kell írni, hiába van meg.

Amúgy meg Manyecskához fordulj állatvédés ügyben. :)

KecskeDotyi 2012.06.14. 11:19:21

@igazságos: Mondom h már másnap tiltón volt. Nehéz felfogni? Épp ezért mentem én is azonnal, h tiltón legyen.
Amúgy nem a posta tárolja. Ha valaki bármilyen intézményben leadja, h ő ezt találta, akkor ott értesítik a rendőrséget, aki meg értesíti a delikvenst, hogy hahó paraszt, megvannak a kártyáid.

Rosszindulatú Vászka 2012.06.14. 11:19:21

@KecskeDotyi: örüjj, hogy nincsen kocsid meg jogsid, nem is tudod, mennyit spóroltál :)

XCat 2012.06.14. 11:19:27

@A te hangod mélyebb: Az jó, mert én ahányszor aláírok, annyi féle. Még a szignóm is mindig más.

@KecskeDotyi: Jah a cucc elvesztését jelentsd be a rendőrségen, mert szeretni szokják. Meg ha valaki felhasználja, nincs az, hogy téged piszkálnak érte.

A te hangod mélyebb 2012.06.14. 11:21:31

@PlastiCat: Konkrétan én is. Ezért kaptam hülyét ott helyben. Azóta gyomoridegem van, ha oda kell menni:)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.06.14. 11:21:36

@A te hangod mélyebb: Ja, és persze ki van írva a jelszó? :D:D:D:D:D:D

igazságos 2012.06.14. 11:21:38

@KecskeDotyi: de nem számoltad az egyéb ügyeket, ahol a személyid be van írva.

Mondjuk NAV-nál, ott is sorbaállás, idő, pénz, ott is elkérnek ezért pénzt. Bármiféle klubkártya, bankkártya, a bankba is be kell jelenteni az adatokat, ott is lenyúlnak.

Nem irigyellek, de megértem az elhagyást, előfordul ilyen mindenkivel egyszer az életében legalább, hogy elhagy, ellopnak egy iratot. Akivel nem, az nem is ember.

A rendőrségi feljelentés elvesztés, eltűnés ügyében a személyi, vagy bármilyen okirat esetében, kell. Asszem, ott is van valami eljárási díj.

igazságos 2012.06.14. 11:23:39

@A te hangod mélyebb: há nem tudom, nekem mindig ugyanolyan az aláírásom, mindig szokták is mondogatni, jé, te milyen szépen írsz.

Az én írásomat még a Pestiek is megcsodálják, mert ritkán látnak ilyet. A helyesírásommal sincs probléma, a fórumokon se, ebbe ritkán kötnek bele. Ha meg el is írom, azt direkt írom el, habár ezt meg sokan nem vágják.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.06.14. 11:24:38

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Akkor meg faszt szórakoznak...

@KecskeDotyi: A sorszámos ember itt a pécsi orrmányirodában egy sima szekus. Annyi a dolga, hogy ha valaki odamegy sorszámot húzni, akkor megnyomja helyette a gombot (mondjuk némelyik ügyfélből én sem nézem ki, hogy el tudja dönteni, hogy ha személyiért jött, akkor a "Személyi igazolvány" gombot kellene megbökni).

@Csokis: Én pl. először is rendet akarok, aztán leszarom, hogy a buzik házasodhatnak-e.
De addig van nagyobb bajunk is :D

England win The Ashes! 2012.06.14. 11:24:49

@A te hangod mélyebb: Fura.

Én ahányszor magyar bankban (Erste) ügyintéztem, villantottam a személyit (vagy az útlevelet) és azt a kártyát, ami a bankszámlaszámom tartalmazta. Aláírásra nem emlékszem, bár ahányszor pénzt vettem ki vagy tettem be, akkor aláírtam valamiféle nyugtát, lehetséges, hogy akkor ellenőrizték.

Az okmányokkal mostanában az a baj, hogy olyan silány minőségű rajtuk a kép (személyit értem ide elsősorban), hogy tkp. bárki bárkiét használhatja, aki vele azonos nemű.

A jelenlegi bankomban pénzbetételhez elég, ha nálam van a bankkártya (azon meg a számlaszám és a SC). Adom a pénzt, leolvasóba szúrom a kártyát, PIN és kész. Egyéb ügyekhez viszont kell a személyi és az aláírás is (ez utóbbi mindig vicces: sosem azzal jönnek, hogy írd alá, hogy ellenőrizhessük, hanem mindig valami kamu dumával jönnek, és akkor jövök rá, hogy miért kérte, amikor már átadtam).

Rosszindulatú Vászka 2012.06.14. 11:25:45

@okoskodo.peti: már bocs, de te voltál a hüje. Nem a kérdésre válaszoltál, a szervek meg megmajmoltak "jog" szerint. Azazhogy te mondtad nekik, hogy nem a bejelentett lakcímed az állandó lakcímed.

Sztem innen kezdve ne is kezgyél bele semmiféle konspirációba vagy terrorsejt építésbe :)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.06.14. 11:26:37

@igazságos: "Asszem, ott is van valami eljárási díj."
Ilyenkor kérdezném meg kedves honatyáinkat, hogy ha adót fizet valaki, akkor miért kell ilyesmikért külön?

helyesen írni mostanában ciki :) Ha meg rászólsz valakire miatta, akkor még el is küld :S

@Dr Jozef Vengloš: Betéthez persze, nem hülyék, hogy ha pénzt visznek nekik, akkor visszautasítsák :D

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.06.14. 11:28:24

@okoskodo.peti: " Vagy lehet ez pesten megy simán és a posztoló nem pesti?"

Nyugi, vidéken kézzel rajzolják.

Különben valószínű az aktuális mancika nem akart dolgozni, annyiról volt szó...

igazságos 2012.06.14. 11:28:29

@ColT: nem szoktam én se helyesírásért reklamálni, pedig én aztán megtehetném. De ha már helyesírást emlegetik, ott valaki már nagyon megsértődött, az biztos.

Rosszindulatú Vászka 2012.06.14. 11:29:51

@igazságos: te asztán midnent megtehecc, MINDENT :P

okoskodo.peti 2012.06.14. 11:29:52

@Rosszindulatú Vászka:
Nem értelek. Azt állíotod nem kötelez semmi, aztán meg már a "jog" szerint megmajmolva kötelez csak.
Egy szóval se mondtam, hogy nem én voltam a hülye, de ettől még igaz lesz, hogy a törvény kötelez.

KecskeDotyi 2012.06.14. 11:31:05

@okoskodo.peti: De berakják kicsicsillag, jobb ha tőlem tudod. Az oktányirodás csaj is azt mondta, meg a rendőrnéni is. Bocs, ha nekik jobban hiszek.

@Rosszindulatú Vászka: Jogis még nincs, kocsi már megint 3 van :P 1 jogsira -.-

@igazságos: Mikor megújítottam a személyit, ugye más lett a szám. A bankban nézi a hölygike, h nem stimmel. Ja, mondom megújítottam, bocsi, lejárt. Válasz: oké, egy perc és átírom. És ennyi volt. Se lehúzás, se semmi. Vannak még normális bankok.
A rendőrségen meg csak akkor fogadnak el bejelentést és csak akkor kell tenni, ha ellopták. Ha elhagyod, akkor az okmányiroda küld nekik egy bejelentési példányt. Ha nem hiszel nekem, akkor kérdezd meg egy rendőrtől. (nem olyan régtől van így)

igazságos 2012.06.14. 11:31:17

@ColT: ezzel mindig a KISEBBSÉG trükközik, a kedvenc szórakozásuk, csakúgy, mint a névátírás.

Mindenhol ez megy, nem véletlenül mondták itt a szolgáltatókat.

Áram, gáz, tévé, internet, telefon szolgáltatóknál ez a rendszer. Össze-vissza jelentgetik be a névváltoztatást, a másik nevére átírást, a lakcímüket változtatják állandóan, hogy ne bukkanjanak rájuk a végrehajtók, NAV.

Csak ennél a népcsoportnál figyelhető ez meg, ez a szórakozásuk.

England win The Ashes! 2012.06.14. 11:32:52

@ColT: Kivételnél dettó. Kártya az olvasóba, PIN, nyugtát aláír, pénz a kézben. (Azért fordul elő, hogy valaki a bankban vesz fel pénzt, és nem a zautomatából, mert 200 pénzzel magasabb a napi kivehető limit a bankfiókban.)

England win The Ashes! 2012.06.14. 11:34:09

@Dr Jozef Vengloš: @ColT: Már persze ha megvan a kártyád. Ha nincs, akkor személyi, bankszámlaszám és SC megadása, nyugta aláír, pénz a kézben.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.06.14. 11:35:09

@Kattrin: akkor megszűnsz létezni és nem kell adót fizetned.

Rosszindulatú Vászka 2012.06.14. 11:35:30

@okoskodo.peti: na haggyálmár békibe. Fuss neki megint.

Figyi, lassan írom:

nem vagy köteles az állandó lakhelyeden tartózkodni, de igaoltatáskor ne adj meg más címet, mert az bonyodalmakat okoz. Nem azért basztak meg a szervek, mert nem ott laksz, hanem mert te azt állítottad nekik, hogy más az állandó lakhelyed, mint amit az okmányaidban lelni. Mit nem lehet ezen érteni?

@KecskeDotyi: a forgalmi sokal drágább mint a lakcímkáryta, meg a jogsi is, simán jól jártál :)

okoskodo.peti 2012.06.14. 11:35:37

@KecskeDotyi:
Csak az érdekedben írtam. Nekem aztán totál mindegy, hogy kinek hiszel. De azért kommenteld légyszi ide pár hónap múlva, ha kapsz értesítőt arról, hogy nem találták meg. Szerintem nem fogsz ilyet kapni, de hátha. Akkor tévedtem.

XCat 2012.06.14. 11:36:13

@A te hangod mélyebb: Kérj tőlük te is aláírásmintát, és mondd, hogy ez a kolléga már egyszer elismerte hogy te vagy te, ők meg keressék meg, melyik hülye volt az. :)

XCat 2012.06.14. 11:37:35

@Rosszindulatú Vászka: Nagy, csodálkozó szemekkel kell a zsarukra nézni, meg mosolyogni rájuk kedvesen, és akkor nem igazoltatnak.
Nem árt, ha rendesen fel is vagy öltözve mellé.

igazságos 2012.06.14. 11:38:08

@KecskeDotyi: de mondd már meg nekem, hogy HONNAN TUDOD, hogy most ELHAGYTAD, vagy ELLOPTÁK?

Itt nem lehet variálni, mert később nagyon megjárhatod.

Itt elsőként ELLOPÁSRA KELL GONDOLNI, azt bejelenteni, nem arra, hogy majd elhagytad, később meglesz. De látszik, hogy nem érted, milyen problémáid lehetnek, ha a rendőrségen nem jelented be.

Egyébként csak írni kell egy papírt, hogy ellopták. Akkor is, ha elhagytad.

A te hangod mélyebb 2012.06.14. 11:39:21

@Dr Jozef Vengloš: én is csak ebben a bankban tapasztalom ezt
igazából nincs gondom az aláírással, csak azzal, hog ytényleg nagyon pontosan kérik

persze megértem, mert ha benéznek vmit azzal ők szívnak, hiszen azt jó eséllyel meg lehet állapítani, hogy valóban te írtad-e alá

nekem is úgy mesélték, hogy ha aláírást ellenőriznek szakértők, akkor 10-et ballal, 10-et jobbal kell aláírni
abból meg tudják állapítani, hogy a tied-e vagy sem

persze ez már bűntény esetén áll

igazságos 2012.06.14. 11:39:49

@PlastiCat: alig várom, hogy igazoltassanak, még sose történt velem ilyen. De még megállítani se állítottak meg, két éve vezetek, hat éve van jogsim.

@Rosszindulatú Vászka: így van, amúgy meg bodzaszedőnek magyarázhatod, nem érti.

XCat 2012.06.14. 11:39:56

@igazságos: Vagy talán csak bérelik a lakást, ahol laknak. Ha mindet beírattam volna, lenne nekem is legalább 9 címem.

@ColT: Vidéken tényleg minden szarra rácsodálkoznak meg akadékoskodnak, mert nem láttak még olyat. Pesten lazák.

Rosszindulatú Vászka 2012.06.14. 11:40:03

@PlastiCat: héla, már megin pornófilm forgatókönyvet írsz :)

No meg abbúl még zsanettozás is lehet akár.

okoskodo.peti 2012.06.14. 11:40:12

@Rosszindulatú Vászka:
Akkor én is lassan mondom:
Nem azért basztak meg, mert mást állítottam, hanem azért basztak meg, mert nem voltam bejelentve arra a lakcimre, ahol lakom. Erről szólt a feljelentés is és erről szólt a határozat is. Köteles vagy bejelneteni, hogy hol laksz. ez megfordítva azt jelenti, hogy ott kell laknod, ahova be avgy jelentve, mivel ha máshol laknál, akkor oda be kéne jelentkezni, igy már rögtön ott laksz, ahova bejelentkeztel.

XCat 2012.06.14. 11:41:37

@igazságos: Járj tüntetni. ;) Itt sokan szeretnek tanácsokat osztogatni mikor hová kell, valamelyiken akár még homártalit is rögtönözhettek.

Esti bográcsozás az előzetesben, meglepipartival, meg instant zárkaswingerklubbal, meg minden.

KecskeDotyi 2012.06.14. 11:43:03

@okoskodo.peti: HA meg kiderül, h elhagytad, de te feljelentést tettél ismeretlen tettes ellen, akkor a beleidet kihúzzák a szádon keresztül.

Az okmányiráds bejelentésen is ez van:
"Történt-e az ügyben rendőrségi feljelentés (csak eltulajdonítás esetén):"

Ez meg a netről van:
"A személyi igazolvány elvesztése, eltulajdonítása vagy megsemmisülése esetén három munkanapon belül fel kell keresni valamelyik okmányirodát (külföldön történő elvesztés esetén a külképviseletet), és be kell jelenteni a személyazonosító igazolvány elvesztését, ellopását, megsemmisülését. Ha a személyi igazolványt ellopták, a bejelentés a rendőrségi feljelentéssel teljesíthető."

okoskodo.peti 2012.06.14. 11:43:06

@KecskeDotyi:
Ja és azt azért tanuld meg:
- hogy rendőrnek sose hiszünk
- ügyintézőnek sose hiszünk
- kommentelőnek se, de azon legalább elgondolkodunk:)

igazságos 2012.06.14. 11:43:52

@PlastiCat: dehogy megyek én tüntetni, nekem arra nincsen időm. Aki tanácsadó akar lenni, annak nem is lehet nyilvánosan ilyet tenni, mer repül.

Hát de ha nincsen miért trükközni fénymásolt taj - kártyákkal, meg lakcímkártyák átíratásával, akkor minek az egész?

Épp ezért mondom, egyesek megint csak a süket dumát lökik itten.

okoskodo.peti 2012.06.14. 11:46:03

@KecskeDotyi:
részben igazad van a hamis vád miatt. ezért úgy kell megtenni a feljelentést, hogy:
- ismeretlen tettes ellen
- zavaros körülmények között
- iyg utólag meg ,( hogy aláírtad, hoyg elhagytad), azt kell mondani, hoyg eszedbe jutott valami nem egyértelmű dolog. Valaki gyanúsan neked ment az utcán, ezért most már másképp látod a körülményket, mint pár napja.

Rosszindulatú Vászka 2012.06.14. 11:46:32

@okoskodo.peti: feladom.

Belátom, tévedtem. Neked van igazad.

KecskeDotyi 2012.06.14. 11:47:10

@igazságos: Azért tudom h elhagytam, mert hazafelé beraktam a zsebembe. A ház előtt beültem az autóba. Következő alkalommal anyukáméknál kiszálltam. Ott bementem, bent lébecoltunk, aztán megint autó, onnan haza, ott be a házba és kész. Másnap már nem találtam. Autót dirib-darabra szedték nekem, ott nincs. A másik háznál (kiindulási pont) nincs, szomszédok minden nap megnézik h okés-e minden, ők se találtak semmit se. Anyámék mindent átnéztek, nem találtak semmit. Itthon nem találtam (sztem tuti h itt van, csak a nagy "rendben" nincs meg). Bár lehet h a kutya kilopta a zsebemből és megette, vagy a láthatatlan ember is lehetett akár...

igazságos 2012.06.14. 11:47:32

@KecskeDotyi: 1. megsemmisülésnél be kell mutatni az eredeti személyit.

2. lopás esetén a rendőri bejelentést.

A rendőrök a fenéket nem törődnek az ilyesmivel, ott ez mindennapos probléma. Ha viszont tényleg ellopták, ott nagy gáz lehet. Hamis személyivel kocsit vehetsz, aláírhatsz papírokat, pénzért, rengeteg visszaélésre ad lehetőséget.

3. elhagyni elhagyhatod, később megkerülhet, de a rendőrség akkor se csinál veled semmit, ilyenkor el lehet menni a rendőrségre, bejelenteni, hogy az irat megkerült.

XCat 2012.06.14. 11:48:03

@igazságos: Nem lehet? Itt? Nehülyéskeggyémán, hát itt nincsen olyan, hogy valakinek valamit nem lehet. Hát neki megtiltani? Hát ő valaki.

KecskeDotyi 2012.06.14. 11:49:35

@okoskodo.peti: Tényleg teljesen bocs, ha nem hazudok össze-vissza.

XCat 2012.06.14. 11:49:49

@Rosszindulatú Vászka: Azért hősies próbálkozós volt. Most igazoltasd igazságost. Talán beéri egy standartenführerrel is, ha már közrendőr nincsen.

igazságos 2012.06.14. 11:49:53

@KecskeDotyi: Jót akarok neked, hidd el, na. :)

De mindig azt mondom, hogy elsőként a rendőrséghez kell fordulni ilyenkor. Mert, ha valaki olyan találja meg, akinek hátsó szándék van, nem adja le sehová, ilyet nem kívánok az ellenségemnek sem. Ellopás már az is, ha te találsz az úton egy igazolványt, de NEM ADOD LE a postán, a hivatalban. Ha meg visszaélsz vele, az bűncselekmény.

KecskeDotyi 2012.06.14. 11:51:19

@igazságos: Tyű, tényleg nehéz felfogni h NEM LOPTÁK EL, HANEM ELHAGYTAM?????????

igazságos 2012.06.14. 11:54:08

@KecskeDotyi: tényleg nem bírod felfogni, hogy VISSZAÉLHETNEK VELE?????

KecskeDotyi 2012.06.14. 11:54:10

@igazságos: Elhiszem, csak hülyeséget beszélsz. Mint említettem, voltam a rendőrségen. A néni úgy elzavart, mint a huzat, mondta h csak lopásnál menjek, elvesztésnél az okmányirodában kapok egy jegyzőkönyvet, amiből ők is kapnak egy példányt és majd nekiállnak körözni. Ennyi.
Ezt megerősítették az okmányirodában is. Tehát ha én most minden nap elmegyek a rendőrségre h elhagytam és én bejelentést akarok tenni, akkor minden nap elzavarnak, és nem jutok tovább, mivel a néni nem nyitja ki nekem az ajtót.

XCat 2012.06.14. 11:54:15

@KecskeDotyi: Szerintem teneked rendőrfóbiád van.

okoskodo.peti 2012.06.14. 11:54:31

@KecskeDotyi:
Ok. Mondjuk azt nem tudom, hogy honnan tudhatja az ember, hoyg elhagyott -e valamit avgy elloptak. De ha te tudod, akkor jó. Amúgy ha megkapod a levelet, akkor légyszi tényleg kommenteld ide, mert nagyon kivancsi vagyok.
koszi

XCat 2012.06.14. 11:56:01

@igazságos: Mondjuk ez tényleg baromság. Ha lopták, ha nem lopták, ha valaki kikukázza, oszt leadja a helyi mafliának, ugyanott vagy, mintha ellopták volna.

Rosszindulatú Vászka 2012.06.14. 11:58:01

@KecskeDotyi: haggyad te is. Nekik van igazuk, jobb úgy neked :)

Amúgy én pont úgy jártam, hogy nekem az egyik rendszámom lopták el. Tudom, hogy ellopták, mert reggel mikor leparkoltam megvolt, mikor napközbe pakolásztam a kocsiba megvolt, mire mentem haza hiányzott.

No ismertettem a tényállást a szervnek az őrségen, írtuk a papírossokat, aszonta elveszett. modnok ellopták. Aszonyga elveszett. Mondom nemár, ellopták. Aszonyga elveszett, merha ellopták, akkor 30 napig kőröztetni köll valszeg úgysenem lesz meg, és csak utána, míg, ha elveszett akkor meg holnap már intézhetem, hogy újat csináltathassak. Rájöttem, hogy mégis inkább elveszett akkor. Szóból ért az ember.

Hát ezek mennek. Meg a bárányfelhők. Csak, hogy cizelláljam asztoridat :)

igazságos 2012.06.14. 11:59:05

@PlastiCat: de hát látod, hogy én vagyok már megint a rossz, mert segíteni akarok.

Elkap a rendőr egy olyan személyivel, ami nem az enyém, már megy is a gyorsított eljárás.
Bemész a legközelebbi rendőrségre és megteszed a bejelentést okmány eltűnésről, vagy ha biztos vagy abba, hogy ellopták akkor lopásról.

A rendőrségnek ezek után - függően a bejelentésedtől vagy feljelentésedtől - kiadja az okmányok körözését! Minden okmánynak van száma és meg tudják nézni, kivéve a taj, adó és bank kártya. Azok körözését akkor tudják elrendelni, ha meg tudod mondani az azonosító számát - egyedi azonosító alapján körözik.

Ez azért fontos, mert elveszett - vagy lopott - okmánnyal vissza lehet élni többféle módon. Hitelt felvehetnek vele kis papír kiegészítésekkel, de akár az okmány hamisítás egyik eszköze is lehet ez, főleg, ha útlevélről is szó van.

Továbbá el sem hiszed milyen hasznos tud lenni, ha egy rendőr igazoltat egy általa bűncselekmény elkövetőnek hitt embert, aki átadja a te okmányodat és feltűnik neki, hogy hát hasonlít az ember de ki tudja inkább ellenőrzöm... és kiderül, hogy az okmány körözött, majd ezután kiderül, hogy a személy is az volt, csak másnak adta ki magát... bevett szokás bűnözői körökben.

AMI FONTOS!

NEM KERÜLT PÉNZBE AZ HA BEJELENTED!!!

Nyomozni csak formaság miatt fognak, legfeljebb ha később fognak valakit akinél ez van akkor rá róják a te okmányaid ellopását is és sokszor pont ez a kevés kell egy-egy esetben a börtönbe vitelhez.

MÁSODIK LÉPÉS:

Egyszerűen elmész a bejelentési vagy feljelentési jegyzőkönyvvel az okmányirodába és igényelsz új okmányokat.

Ennyi az egész.

Fontos még tudni, ha megkerülnek azt is be kell jelenteni, mert ha nálad veszik észre, hogy körözik az okmányodat akkor gyanú merülhet fel arra, hogy neked volt érdeked valami oknál fogva ezt megtenni így a félreértések elkerülése végett be kell jelenteni azt is ha meglettek.

XCat 2012.06.14. 11:59:25

@Rosszindulatú Vászka: Hogy tud elveszni egy rencám? És mire megy vele, aki ellopja? Mondjuk falidísznek nem rossz. Megannyi fontos kérdés.

XCat 2012.06.14. 12:00:33

@igazságos: Én egy fotómra sem hasonlítok. Először is nem vagyok annyira szürke. Meg amúgysenem.

Zöldegér 2012.06.14. 12:00:42

Ez a logikájuk. Amikor elváltam, és vissza szerettem volna venni a lánynevem, mentem intézni. Mutatom a válási papírokat, hogy kérek új személyit. Azt mondják nem lehet, kérjek előbb válási anyakönyvi kivonatot. Megkérdezem, ahhoz mi kell. A válási papírok, amiket itt lobogtatok. Arra a logikus kérdésre, hogy akkor minek egy plusz papír, nem kaptam választ....

igazságos 2012.06.14. 12:01:38

@PlastiCat: hát, mutass egy embert, aki JÓL néz ki bármilyen okmányfotón. :)

KecskeDotyi 2012.06.14. 12:01:49

@okoskodo.peti: Három szeméyl lophatta volna el: a párom, anuykám és apukám. Bocs, h egyikről se feltételezem, h megteszi :D A páromról főleg nem, mivel ő fizeti a visszerszerzés illetékeit :D XD

@PlastiCat: Tegnap volt is, tele volt velük a város valami futóverseny miatt, nem tudtam elengedni a kutyát :D

És elmondom ismét, mivel másnap megtettem a bejelentést, így azóta a személyim tiltólistán van. Tehát ha valaki pl autót akarna venni vele, akkor ha beütnék az adatbázisba, kijönne h körözés alatt van. Ergo nem tud vele semmit se kezdeni.

XCat 2012.06.14. 12:01:50

Sosenem értettem amúgy, hogy ha azt mondom, hogy elveszett az ország területén valahol valami, azután hogy nyomoznak egy íróasztal mögül. Jó, megnézik esetleg nem adták-e le, de miafrancot csináljon szegény rendőr?

okoskodo.peti 2012.06.14. 12:02:43

@Rosszindulatú Vászka:
Na ez egy jó példa, hogy rendőrnek nem hiszünk:). Neki az a célja, hogy ne legyen feljelentés.
Tudom gyanús lesz, de nekem is tünt el rendszámtáblám (1 db). Úgyanígy közölte a rendőr, hoyg 1 rendszámtábla nem lopás, azért én a feljelentést megtettem. Másnap az okmanyirodában a kezembe nyomták az új rendszámtáblát és új forgalmit.

XCat 2012.06.14. 12:03:11

@KecskeDotyi: Még mondd el lécce legalább négyszer, hogy én is megércsem!

Faszért nem lehet szakkönyveket torrentezni. Vagy lehet? Valaki?

igazságos 2012.06.14. 12:04:13

@PlastiCat: fent is van írva, a nyomozás csak FORMASÁG, az arra van, hogy ha később probléma van, az illetőt, aki nem adta le, jól seggberúgják.

England win The Ashes! 2012.06.14. 12:04:35

@igazságos: Onnantól, hogy újat igényelt, nem élhetnek vissza vele. Illetve igen, de ez már nem Doty problémája.

igazságos 2012.06.14. 12:05:15

@PlastiCat: hogyne lehetne, én minden könyves rejtett és nem rejtett fórumon ott vagyok. Kérdezd a szakértőt könyvtémában. De már nekem nem hisz, talán neked fog.

okoskodo.peti 2012.06.14. 12:06:25

@KecskeDotyi:
"Tehát ha valaki pl autót akarna venni vele, akkor ha beütnék az adatbázisba, kijönne h körözés alatt van. Ergo nem tud vele semmit se kezdeni. " Na ez ami nem igaz.
de az elmondásod szerint biztosan otthon vannak az irataid, ahova csak ez a par szemely mehetet be (azert remleme ejszakajara nem volt nyitva az ajto). ergo tenyleg nem kell felned, hogy visszaélnek vele. bár ebben az esetben inkább megkerestem volna.
De nem akarlak meggyőzni tényleg semmiről, úgyhogy részemről lezértam a témát. Bocs a sok hülyeségért.

okoskodo.peti 2012.06.14. 12:07:37

@PlastiCat:
Például felteszi előre és megy tankolni. onna szépen elhajt. Vagy megy bankot rabolni..

KecskeDotyi 2012.06.14. 12:08:16

@igazságos: Látom értelmezéssel a mai napon súlyos gondjaid akadnak. Arról, h ELVESZTETTED a rendőrség nem vesz fel semmilyen bejelentést, hanem elhajt a meleg pi***ba! Ha ellopták, akkor már igen, akkor segítenek. Ha "csak" lehagytad, akkor húzzál be az okmányirádba, és kész.
Ééééértem?

@Rosszindulatú Vászka: Lehet jobban járnék, igazad van :)

igazságos 2012.06.14. 12:08:36

@okoskodo.peti: ez az éppen, NEM LEHET BIZTOS, hogy OTTHON VAN, elhagyásnál csak TALÁLGAT, hogy otthon van. Na, ez a különbség, amit nem bírnak felfogni egyesek.

Csokis · http://csokis.blog.hu 2012.06.14. 12:08:48

@igazságos: Igen, trükköztem, ugyanis értelmes ember épp a fent leírtak miatt nem hord magánál a minnimálisan szükségesnél több iratot. Nálunk az egy ablakos ügyintézés azt jelenti, hogy az ügyfél nyakába akarsztanak egy kétszárnyú, kapcsolt gerébtokos ablakot, és azzzal kergetik körbe a fél országon, miközben mindehol hivatalnokok rugdossák, hadd lássa mindenki, hogy ez egy megbélyegzett fasz.
@ColT: Nem akarok én "rendet", illetve a rend az én fogalmaim szerint azt jelenti, hogy aki elindul a rajtvonalnál, azokra azonos játékszabályok vonatkoznak. De hát ez valójában nem rend, hanem utópia. A rend az valami más: www.youtube.com/watch?v=ySEK3I3qgu4

igazságos 2012.06.14. 12:11:43

@Csokis: de már ne is haragudj, FÉNYMÁSOLT TAJ KÁRTYÁKKAL JÁRKÁLNI.... Nem a nem hordásról van szó a te esetedben. Akkor a személyid is FÉNYMÁSOLT?

Csokis · http://csokis.blog.hu 2012.06.14. 12:13:15

@ColT: Ja, és ha nem ismerted volna őket, akkor itt az ars poeticajuk: "Az igazán jó punk-zene halkan is idegesítő."

England win The Ashes! 2012.06.14. 12:13:32

@igazságos: Már ne haragudj, de tényleg. Megismétlem: onnantól, hogy másnap új személyit igényelt, az előző iratai megszűntek érvényesnek lenni. Tökmindegy, hogy elveszett, ellopták, elszállt, elkocsikázott, elszublimált. Minden visszaélés, ami ezután történik a régi iratokkal, nem Dotyi problémája.

Rosszindulatú Vászka 2012.06.14. 12:14:37

@PlastiCat: eccer nézzél emg egy hun hivatalos rencámtartót. Pattintós fröccsöntött műanyag szar. Abból azér elég könynen ki tud esi monnyuk kátyúzáskor. Ez van. Ja persze felfúrni és becsavarozni nem szabad, mert a rencám az áűllamé, nem az enyim, én csak kifizettem, az rongálás és bűncselekmény, miszerint hivatalos jelzés megváltoztatása. Na pont wzéer lácc sok ótvar-barkács felbilincsezett meg hasonló rencámcuccost kocsikon. Hát így megy ez.

@okoskodo.peti: már mewgin enm figyelsz és nem tucc olvasni. Az a rendőr, bár a modora és a stílusa nem volt kifogástalan, de jót akart nekem és és rendes volt. Mert úgy nem másfél hónap után, hanem pár nap után lett új rencám, mer elveszett és nem ellopták, azazhogy nem kettő új sok-sok papír-utánjártás, új forgalmi, hanem csak egy utángyártva töredék kölcségen.

Mér nem figyelsz jobban? Így nehezebb csetelni veled. Nem kéne előre eldönteni a választ a kérdéseidre, mer úgy sokkal uncsibb.

igazságos 2012.06.14. 12:15:20

@Dr Jozef Vengloš: dehogynem, a bűnözőt ez nem zavarja, attól függetlenül, legfeljebb megússza a börtönt.

Csokis · http://csokis.blog.hu 2012.06.14. 12:15:52

@igazságos: Bizony ám, az eredetit szigorúan otthon tartom, és csak sátoros ünnepeken veszem elő. (bank, ügyvéd, ilyesmi) A bankkártyáimon kívül az egyetlen eredeti doksi, amit magammal hordok, az a jogsim.

igazságos 2012.06.14. 12:17:02

Remélem, KecskeDotyi elmegy, és egyúttal engem is feljelent a rendőrségen, legalább igazoltassanak, ha segíteni akarok valakinek, bármiben.

England win The Ashes! 2012.06.14. 12:17:14

@igazságos: A bűnöző érvénytelen, mondhatnám úgy is, hogy hamis papírokat használna ez esetben. Dotyinak ehhez semmi köze se lenne.

KecskeDotyi 2012.06.14. 12:17:16

@Dr Jozef Vengloš: Köszönöm, hogy te még érted a lényeget! :)
@igazságos: Na de ha tegyük fel azon az 5 és fél méteres járdaszakaszon hagytam el anyáméknál, és valaki megtalálta, akkor se mondtahtom h ellopták, mert nem fogok hazudni. Miért is kéne nekem a saját bénaságomat más nyakába varrni?

igazságos 2012.06.14. 12:20:20

@Csokis: csak nehogy pont azt lopják el. :)

@Dr Jozef Vengloš: ezt mondom én is, csak nem vágjátok. A bejelentés az ellopásról ilyenkor a TE BIZTONSÁGOD ÉRDEKÉBEN VAN, neked ez után SEMMIFÉLE PROBLÉMÁD NINCSEN, a tiltólistától még visszaélhetnek vele.

HA EZ MEGTÖRTÉNIK, A LOPÁS BEJELENTÉSE AZÉRT VAN, HOGY A BŰNÖZŐT, AKI VISSZAÉL VELE, ELKAPHASSÁK. Senkit nem érdekel az, hogy felhasználták, vagy nem használták, elhagytad, ellopták, be legyen jelentve a dolog, a bűnöző ne úszhasson meg semmit.

Ha elhagyod, de megkerül, azt is bejelented, PROBLÉMÁJA KECSKEDOTYINAK EBBŐL NEM LESZ. De, ha ellopják, nem jelenti be, hiába, a tiltólista, meg a nem érvényesség, ŐT IS ELŐVESZIK, hogy hol a bejelentés, miért nem szólt.

okoskodo.peti 2012.06.14. 12:20:50

@Rosszindulatú Vászka:
Én nem figyelek???? Basszus. Leírom, hogy feljelentést tettem lopás miatt. ettől függetlenül másnap lett rendszámom, iratom. Erre te zat a rendőrt dicséred, aki azt állította neked, hoyg ez másfél hónapos procedura 1 nap helyett. Hát bocs, hogy nem figyelek.
Amúgy a rendszám legyártása 12000 ft körül van (1 db), az új rendazám meg 8000 Ft (a 2 db) + talan 8000 körül az új forgalmi. Az új rendszámot a fiókból a kezedbe nyomják a régi legyártására meg várhatsz.

XCat 2012.06.14. 12:21:02

Láttyátok felejim, mennyi mindent megoldana a csippelés.

England win The Ashes! 2012.06.14. 12:22:48

@KecskeDotyi: Vannak esetek, amikor viszont a kamuzás a célravezetőbb. Jópár éve egy telekommunikációs magazin írta, hogy ha ellopják a mobilodat, amiben előfizetéses kártya van, akkor a szolgáltatónak célszerűbb azt mondani, hogy elvesztetted. Ui. lopás esetén az szolgáltató rendőrségi jegyzőkönyvet kér, aztán tiltja le a kártyát, míg elvesztés esetén bemondásra blokkolja. Fura, nem?

(Olyan 7-8 éve olvastam ezt a cikket, lehetséges, hogy azóta másként van.)

igazságos 2012.06.14. 12:25:03

@PlastiCat: a csippelést is meg tudja oldani a profi szakember, vannak rá eszközök. :)

A segítő szándék ebben a fórumban HALÁLOS.

Rosszindulatú Vászka 2012.06.14. 12:25:25

@okoskodo.peti: jahogy kommenternek nem hiszel.

Nekem ez így kb. 2000 HUF volt az "elveszett" rencám pótlásával együtt. Más papír nem kellett hozzá semmi senem, csak az a papíros a szervtől, hogy jogosult vagyok újta gyáretatni. Monnyuk nem mostanába volt.

Akkor a szerv jófej volt? Teljesen igen, képviselte az érdekeimet. Kedvességet meg itthon szeretnék kapni, nem máshol.

Kattrin 2012.06.14. 12:25:26

@igazságos: én is fénymásolt tajkártyával járkálok, és jól megvagyok vele évek óta...

KecskeDotyi 2012.06.14. 12:28:12

@igazságos: Akkor elmondom drága, hátha tényleg felfogod. A bejelentésemet megtettem 2012. 06. 04-én. Itt a jegyzőkönyv a kezemben. Az ugye hétfő. Vasárnap - ha valaki megtalálta az aznap elhagyott papírjaimat - akkor se nagyon tudott vele mit kezdeni, főleg, h vasárnap délután 4 óra után történt. Tegyük fel h már hétfőn elrohant visszaélni vele. Vesz egy autót de nem fizet. Rendőség rákeres a személyimre. Hopp, aznap én bejelentettem egy eltűnést róla (pontosabban bejelentettem, h 05. 30-án elhagytam), akkor nem én voltam, Hogy minden kétséget kizárjanak, felkeresnek. Megmutatom a jegyzőkönyvet, elnézést kérnek és elkezdik keresni azt, aki visszaélt a papírjaimmal.

England win The Ashes! 2012.06.14. 12:28:14

@igazságos: Ember! (Illetve: lány!) Bejelentette, hogy elveszett. Ennyi. A rendőrség is tud róla, hogy már nem birtokolja az okmányokat, mert az okmányiroda értesítette őket. Sőt, mint fentebb említi, el is ment a rendőrségre, de elzavarták. Dicséretes, hogy nem kamuzott lopást, hanem az igazat szólotta (ha valaki megtalálja a személyit, az nem egyenlő a tőle való ellopással).

okoskodo.peti 2012.06.14. 12:29:59

@Rosszindulatú Vászka:
Látom olyan mintha két különböző nyelven beszélénk. Szerintem te vagy buta egy egyszerű szöveg megértéséhez, szerinted meg én.
Tényleg hagyjuk a beszélgetést. Ez nekünk nem fog menni:)

igazságos 2012.06.14. 12:32:01

@Dr Jozef Vengloš: Felfogod már?

Továbbá el sem hiszed milyen hasznos tud lenni, ha egy rendőr igazoltat egy általa bűncselekmény elkövetőnek hitt embert, aki átadja a te okmányodat és feltűnik neki, hogy hát hasonlít az ember de ki tudja inkább ellenőrzöm... és kiderül, hogy az okmány körözött, majd ezután kiderül, hogy a személy is az volt, csak másnak adta ki magát... bevett szokás bűnözői körökben.

AMI FONTOS!

NEM KERÜLT PÉNZBE AZ HA BEJELENTED!!!

Nyomozni csak formaság miatt fognak, legfeljebb ha később fognak valakit akinél ez van akkor rá róják a te okmányaid ellopását is és sokszor pont ez a kevés kell egy-egy esetben a börtönbe vitelhez.

Fontos még tudni, ha megkerülnek azt is be kell jelenteni, mert ha nálad veszik észre, hogy körözik az okmányodat akkor gyanú merülhet fel arra, hogy neked volt érdeked valami oknál fogva ezt megtenni így a félreértések elkerülése végett be kell jelenteni azt is ha meglettek.

Ő NEM TUDHATJA, HOGY ELLOPTÁK, VAGY ELHAGYTA, MERT CSAK TALÁLGAT, HOGY HOL HAGYTA EL, NEM TUDJA PONTOSAN. FOGALMA SINCS, HOL LEHET, HA TÉNYLEG TUDNÁ, AKKOR MEGTALÁLTA MÁR VOLNA. TEHÁT, HA AZT MONDJA, ELLOPTÁK, AZZAL NEM HAZUDOTT.

okoskodo.peti 2012.06.14. 12:33:32

@Dr Jozef Vengloš:
Ez csak részben igaz. Amíg nem éltek vissza az enyémmel, addig én is így gondoltam.
Jogilag tényleg nem lesz baja, de azért az nem mindegy, hogy mennyi kellemetlenséggel jár. Ha tesz feljelentést akkro nagyon sok kellemetlensége lesz, ha meg nem tesz, akkor kibaszott sok.

KecskeDotyi 2012.06.14. 12:35:09

Nekem gyanús, h Petit már kifejezetten utálják a rendőségen a sok okoskodása és feljelentése miatt. Hány ügye lehet most épp? Ha valahol elhagyja az esernyőjét, akkor vajon azt bejelenti-e, hogy nehogy más fel tudja használni az eső ellen?

England win The Ashes! 2012.06.14. 12:35:18

@igazságos: Ez elég zagyvára sikerült, de legyen igazad, 3>9

:)

igazságos 2012.06.14. 12:37:04

@Dr Jozef Vengloš: jóvan, csak látom, nem értitek, mi a különbség a találgatás meg a tények között, a hazugság és az igazság között.

Rosszindulatú Vászka 2012.06.14. 12:37:47

@igazságos: nyugi, tökéletesen és totálisan igazada... izé, Igazságod vagyon!

Mint mindég, leszámítva a matekozásokat :P

@KecskeDotyi: tévedsz - jelzem ezt a legeslegnagyobb maximega tisztelet hangján jelezem - Petinek is Igaza van :)

Az más kérdés, hogy pontot nem ér és sokra nem emgy vele. Nem is annyira fontos az az igasság dolog, mint amennyire hájpojják :)

KecskeDotyi 2012.06.14. 12:38:16

@igazságos: Nem kerül pénzbe, de nem is veszik fel a bejentésedet. Ééééértem? Annál a nyomoronc ajtónál tovább nem jutottam. Most kezdjem el rajta beverni az üveget és ordítsak h nekem jogom van feljelentést tenni, vagy mi?

Szerintem ha elhagyom és azt mondom h ellopták, az hazugság. Wiki - hazugság: A hazugság valótlanság állítása más(ok) vagy önmagunk félrevezetése céljából.

Akkor ha elhagytam, de nem azt mondom, akkor nem félrvezetek mást? De. Ráadásul pont egy rendőrrel tegyem ezt meg?

okoskodo.peti 2012.06.14. 12:38:34

@KecskeDotyi:
"Vasárnap - ha valaki megtalálta az aznap elhagyott papírjaimat - akkor se nagyon tudott vele mit kezdeni, főleg, h vasárnap délután 4 óra után történt"
Beszalad a telenorhoz, ami egy plázában 8-ig nyitva van és hitelre vesz 200e telefont. Enyémmel pont ez történt, illetve 2 telenorba mentek be. Így szorozd kettővel. Az egyiknél cselesek voltak, mert levelezési cimnek mást adtak meg. Így több, mint fél év múlva derült ki. A másik hamar kiderült. De a telenor az első után se foglalkozott azzal, hogy megnézze vettek e másik telefont vagy se. Pedig gondolom bevett szokás.

England win The Ashes! 2012.06.14. 12:39:40

@igazságos: De. Pont ez (lesz) a dolgom, hogy tudjam. ;-)

XCat 2012.06.14. 12:42:53

@Dr Jozef Vengloš: Nem lány, lény. Tudod, mint a felsőbbrendű lény.

KecskeDotyi 2012.06.14. 12:44:02

@okoskodo.peti: fogalmam sincs h hol laksz, de nálunk a plázában vasárnap délután csak a mozi meg a kaja részleg van nyitva. Na jó, talán a kaszinó is. :)
De teljesen lényegtelen, én vasárnap elhagytam. Nincs odaírva, h mindez történt hajnali egykor, vagy este fél 10kor. Vasárnaptól, azaz 05.30. 00:00-tól nem volt az én tulajdonomban a hivatal szerint :)
Plusz én tanúkkal tudom igazolni, h az adott pillanatban NEM tartózkodhattam a plázában. A plázák meg tele vannak biztikamerával, le lehet ellenőrizni :P

Rosszindulatú Vászka 2012.06.14. 12:44:26

@okoskodo.peti: az mit sem gátoljon meg az igazadban, hogy ahhoz - hacsak a plázás bot is nincs benne a szélhámosságban - akkor egy szeméji kevés. Például szoktak kérni hozzá lakcímnek való igazolását is - nemám LAKCÍMKÁRYTA - hanem pedig a címre szóló közüzemi számla. Például.

Legalábbis ebbe az univerzumba, ahol én lakok így szokás, ez a szoksáso eljárás, különösképpen a hitel ügyekben, amikhez még munkáltatói igazolás is szüókségeltetik.

R. Vászka, Ejrópa (sokak szerént balkán), Agyarország, napjaink :)

England win The Ashes! 2012.06.14. 12:45:47

@PlastiCat: Ööö, izé, akkor elgépeltem, mentségemre szóljon, hogy egymás mellett van a két billentyű. ;-)

XCat 2012.06.14. 12:46:26

@Dr Jozef Vengloš: Miért, továbbtanulsz rendőrnek? :) (bocs, magas labda volt)

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.06.14. 12:46:58

@Rosszindulatú Vászka: Személyi, lakcímkártya, ennyit kérnek. Sokszázezres telefon esetén lehet, hogy valóban többet.

okoskodo.peti 2012.06.14. 12:47:14

@Rosszindulatú Vászka:
Volt közüzemi számla a címemre. Igaz panelban lakom, ahova a főgáz nem állít ki számlát, ettől függetlenül főgázos számla volt. Sőt még valami dátum se stimmelt rajta, szóval nem volt túl profi hamisitás, de volt.

England win The Ashes! 2012.06.14. 12:47:48

@PlastiCat: Ne menjünk bele, a továbbtanulás igaz, de nem rendőrnek. :)

XCat 2012.06.14. 12:48:44

@Rosszindulatú Vászka: Eccer akartam valamire hitelt. Elutasították. Néztem nagyot, hogy most mi van, valamivel több fut be egy hónapban a számlára, mint a cucc vételára. Hát miért nem akarom ott megvenni, ahol lakom.
Mondom mert itt akarom. Hát azt nem lehet. Mondom minimálbérrel a lakhelyemen lehetne? Azt lehetne.

Abszurdisztán, 2012

belekotyogok 2012.06.14. 12:49:17

@Csokis: csak mondjuk ne legyen belőle okirathamisítás...

KecskeDotyi 2012.06.14. 12:49:46

@atpijkamo: Én csak nyamvadt előfizetést kötöttem ,de kértek két fényképes igazolványt. A páromnak volt, neki van jogsija is. Az enyémhez kellett egy másik ember, akinek van kettő és kezességet vállal. Szóval be kellett rángatnom anyukámat is, neki van útlevele.

Szóval kellett 2 fényképes igazolvány, lakcímkártya, közüzemi számla (szigorúan oda szóló, ahol lakom), és mivel anyukám lett a kezes, így neki is két közüzemi számla...

XCat 2012.06.14. 12:50:09

@Dr Jozef Vengloš: Jólvan, csak miniszterelnök ne legyél, mert akkor innen bizony kiutálnak.

okoskodo.peti 2012.06.14. 12:50:55

@KecskeDotyi:
Egy percig nem állítottam, hogy nem vagy levédve. Azt állítom, hogy rengeteg plusz vesződéssel jár, ha nem teszel feljelentést és mégis visszaélnek vele. Mire az ügyed abba a fázisba ér, hogy bárki megnézné a kamerát, már rég nem lesz meg a felvétel.

Rosszindulatú Vászka 2012.06.14. 12:51:57

@okoskodo.peti: hát, akkor ott abba vagy benne volt a plázás boltos is, vagy nagyon szerencsétlen napod volt. Vagy nemtom.

@atpijkamo: feltéve, ha felöltős telcsit veszel (filmekbe eldobható). Ha előfizetésest, avgy bújtatott hiteleset, akkor azért jobban belenéznek a seggedbe. Asszem.

XCat 2012.06.14. 12:54:42

@Rosszindulatú Vászka: Szvsz megvette a legújabb csilikütyüt 15 éves hűségre, havi 45 ezres alapdíjjal. Gyakorlatilag hitelre, 10ezer kezdőrészlettel.

Csak tipp.

KecskeDotyi 2012.06.14. 12:56:28

@okoskodo.peti: Egy nagyon apró kis pontot még mindig nem sikerül felfogni. NEM TEHETEK BEJELENTÉST, MIVEL ELHAGYÁS ESETÉN NEM ENGEDNEK BE AZ AJTÓN! Én meg vagyok olyan idióta, h nem vagyok hajlandó hazduni.

England win The Ashes! 2012.06.14. 12:56:31

@atpijkamo: Ezt a kártyás telóknál teszik, Vászka verziója az előfizukra igaz.
Valószínűleg Peti kártyájával előfizut vettek, mert az az olcsóbb, gyakran ugye ingyen.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.06.14. 12:56:39

@Rosszindulatú Vászka: @KecskeDotyi: A vodások szuper netjét próbáltam ki ismerős kérésére. Harmincezres modemet kaptam a SIM kártya mellé. 0 Ft, 1 személyi, 1 lakcímkártya.

belekotyogok 2012.06.14. 12:57:02

@PlastiCat: akadékoskodást és sajátságos szabályrendszert (amiről csak akkor értesülsz, amikor már elmentél személyesen sorszámért - mert telefonon szinte elehetetlen kérni - , kivártad a sorodat - hiába az időpont -, és akkor szembesítenek a bizarr doglaikkal) eddig kizárólag Pesten tapasztaltam, vidéken soha.

okoskodo.peti 2012.06.14. 12:57:51

@Rosszindulatú Vászka:
Szerintem is benne volt a boltos, sőt szerintem még a telenor is köthet ilyen esetekre biztosítást, mert egyáltalán nem éreztem, hoyg ez a kár őket annyira izgatta. Gyakorlatilag semmit nem tettek az ügy felderítése érdekében, leginkább hátráltattak mindent.

Rosszindulatú Vászka 2012.06.14. 12:59:49

@okoskodo.peti: ha nem akciós volt, vagy előfizus, akkor a szolgáltató pont szarja le, neki kifizették a tejjes vételárat, őt kár nem érte. Sztem.

England win The Ashes! 2012.06.14. 13:02:05

@Rosszindulatú Vászka: Annyira senki nem lehet hülye, hogy idegen személyivel teljes áron vesz telót (kivéve, ha külföldi). Vagy igen?

XCat 2012.06.14. 13:02:38

@belekotyogok: Ilyenkor okmányirodát kell váltani, biztos van olyan is, amiben köcsögök. Én vidéki önkormányzatokon olyan 15 perc után késztetést szoktam rá érezni, hogy ordítsak velük. És van hogy meg is teszem. Onnantól az a dolgok menete, hogy Mancika önérzete felhorgad, nekiáll picsogni hogy hogy képzelem, de némi erélyesebb emlékeztetés után a helyzet állására lapítás és duzzogás, de érdemi előrelépés szokott lenni.

okoskodo.peti 2012.06.14. 13:02:46

@KecskeDotyi:
Honan tudod, hogy elhagytad? Nem besurrannó tolvaj volt, nem zsebtolvaj?
Nem lehetsz 100% biztos sose az elhagyásban. Mivel 1 % esély van arra, hoyg ellopták, így a gyanú megáll. Nem hazudsz. Olyan meg nincs, hogy nem tehetsz feljelentést. Max nem azzal zárják le, hogy nem találták meg a tettest, hanem azzal, hogy nem volt bűncselekmény, de te levétted magad.

okoskodo.peti 2012.06.14. 13:05:06

@Rosszindulatú Vászka:
előfizetéses volt. 30000 beszéltek le 1 nap alatt. Ekkor tiltották le. Mindkét kártyával ez történt. De nem banki hiteles konstrukció volt, hanem ilyen álhiteles. A telenor kapott azt hiszem 2*10 e ft-t (ez az önrész volt) a 2*200.000 forintos telefonért. Ez csak a telenor kára volt.

KecskeDotyi 2012.06.14. 13:06:12

@okoskodo.peti: ZSebtolvaj? Hol? Az autónkban? Vagy anyáméknál? Ember! Egy teremtett lélekkel se találkoztam, ne idegejjé má fel!
Besurranó tolvaj meg megnézem hogy jön be. Ötödik emelet, idegeneket simán letépő kutya. Sok sikert.

Ja, és a mindentlátó-mindenthalló nyuggerkeről már nem is teszek említést. Tudják h kinél mikor hány ember volt, hogy nézett ki, stb. Félelmetesek. Utálom is őket, mint az állat.

Rosszindulatú Vászka 2012.06.14. 13:06:59

@Dr Jozef Vengloš: igaz, jó meglátás. Monnyakle.

@okoskodo.peti: és mi lett a vége? Mennyit buktál rajta?

igazságos 2012.06.14. 13:07:18

@okoskodo.peti: de nem bírja felfogni, hiába magyarázod, hogy senkit nem érdekel a tiltólistája, a bűnözőt meg még kevésbé.

Csokis · http://csokis.blog.hu 2012.06.14. 13:08:37

@belekotyogok: Nem vagyok jogász, de ahhoz szerintem az is kell, hogy jogtalanul használjam. Ha a sajátomat használom saját célra, azért az talán nem annyira vészes.

KecskeDotyi 2012.06.14. 13:09:11

@okoskodo.peti: Előfizetést hótziher h nem adnak csak egy személyire.
Közüzemi mindenképp kell és a címnek egyeznie kell.

KecskeDotyi 2012.06.14. 13:10:21

@igazságos: De te meg azt nem érted, hiába magyarázzák, h lesz*rom a bűnözőt, mivel védve vagyok a bejelentéssel. Visszaélhet vele, nekem abból bajom nem lesz!

igazságos 2012.06.14. 13:11:10

@KecskeDotyi: aztán később NE HOZZÁM GYERE SÍRNI, jó?

Én szóltam, aztán le se tojom, hogy okos leszel, vagy buta, majd a saját károdon megtanulod.

okoskodo.peti 2012.06.14. 13:11:58

@Rosszindulatú Vászka:
Pénzben semmit. Az életemből legalább 5-10 órát, papirmunkák miatt, rendőrségen megjelenés, ajánlott levelek átvétele postán ..stb.
De az lejött, ha nem teszek feljelentést korábban akkor sokkal nehezebben vettem volna lépcsőfokokat. Péládul a telenor az elég nehéz eset lett volna.

KecskeDotyi 2012.06.14. 13:13:36

@igazságos: Eddig hányszor jöttem hozzád sírni? :P

belekotyogok 2012.06.14. 13:15:39

@PlastiCat: biztosan van olyan iroda is, de ugye nem tudhatod előre...

én a fiúmmal szoktam menni lehetőség szerint, mert neki ilyen tipikus mancikakedvence-feje van és krízis esetén előretolom és mancikák elolvadnak és rögvest megoldják a problémát. csak nem mindig ér rá sajnos.

XCat 2012.06.14. 13:15:54

@KecskeDotyi: Hozzám jöhetsz sírni. Kapsz kakajót.

XCat 2012.06.14. 13:18:04

@belekotyogok: A mancikák álatok. Olyanba érdemes amúgy, ami soká van nyitva+nagy a forgalom. Akkor eléggé fáradtak ahhoz, hogy ne legyen erejük meg idejük hisztikézni.

belekotyogok 2012.06.14. 13:18:32

@Csokis: igazából a franctudja, de lehet, hogy csak én vagyok parázós :)

England win The Ashes! 2012.06.14. 13:18:49

@igazságos: Ezer bocs és egy anyamedve előre is, hogy megint belelocsogok, de ha tesz valaki feljelentést, hogy ellopták a papírjait, az a bűnözőt visszatartja attól, hogy bűncselekményt kövessen el?

megamenn 2012.06.14. 13:19:02

Őőőőőőő....... a brendonban lehet lakcímkártya nélkül vásárolni ?

KecskeDotyi 2012.06.14. 13:19:14

@okoskodo.peti: Elolvastam eddig mindent. Ott valakinek szintán sumánka kellett lennie, mert csak úgy ne osztogatják az előfizukat.
Higgyé má nekem, telefonosoknál is mlóztam már :P

@PlastiCat: Kösziii! :) De csak akkor kérem, ha kevés benne a kakaópor. Utálom a kakaós kakaót...:D Amúgy komolyan. Nekem egy 2,5 dl bögrébe fél teáskanál kakaó bőven elég.

XCat 2012.06.14. 13:20:29

@KecskeDotyi: Én nagyonkakaósan szeretem, és triplacsokis pilótával, meg csokireszelékkel... szóval csokiscsokit csokival. De a kedvedért majd kivételt teszek.

okoskodo.peti 2012.06.14. 13:20:55

@KecskeDotyi:
Jó hiszek neked. Azt meg álmodtam, hogy az én személyimmel megcsinálták:) Szerinted engem hol vigasztal, hoyg benne volt e boltos vagy sem. Rábizonyítani úgyse tudják.

KecskeDotyi 2012.06.14. 13:22:02

@PlastiCat: Anyámmal nagy cimbik lennétek...Az is csokit csokival meg még rá egy kis csoki is, hogy tuti legyen :D

belekotyogok 2012.06.14. 13:22:40

@PlastiCat: pedig mancikák biztosan közülünkvalók, szerintem a mancikaság csak egy álca. szerep.

amúgy szerintem pont az a rossz, ahol sokan vannak meg fáradtak, mert így nehezebb érzelmileg zsarolni őket.

England win The Ashes! 2012.06.14. 13:23:13

@megamen: Igen. A bűnöző, aki lenyúlta (vagy megtalálta) Dotyi személyijét, ott vásárolt hitelre vele, azonban később a pénztáros észrevette a csalást és feljelentést tett. A rendőrségnek nem volt nehéz dolga, mert üldözés közben a tolvaj alatt szétesett a tricikli. :)

KecskeDotyi 2012.06.14. 13:24:58

@Dr Jozef Vengloš: Na de kérdés: a hegesztés ment szét vagy csak szimplán nem fárt bele az elkövető a súlyhatárba? Fontosch!!!!

megamenn 2012.06.14. 13:36:35

...és az okmányirodában a hosszas várakozás alatt lehet-e grillezni a kis faszenesen ?

RiCheta 2012.06.14. 13:39:55

@Dr Jozef Vengloš: Meg lehet fúrni a rendszámtáblát, csak olyan módon, hogy a karakterek olvashatóságát ne változtassa meg. Konkrétan le van írva az új rendszámtáblához adott használati utasításban(ugyanis adnak hozzá!!, még CE jelölés is van rajta... ).

Csokis · http://csokis.blog.hu 2012.06.14. 13:46:39

@belekotyogok: Magyar hivatalnok a reggeli kávéval együtt beveszi a napi Leszarom tablettáját is. Ha bármire rá is jön, azt MVP felkiáltással rögtön félre is tolja.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2012.06.14. 14:19:35

Ismerős pár éve hasonlóképp járt. Tőle elloptak mindent. Aztán meg jött a 22-es csapdája, hogy ezen igazolvány nélkül nem tudják kiállítani amazt, csakhogy ezen igazolvány sincs még meg.

Tudnám, az a flancos igazolás, amit csere idején juttatnak, és elvileg rendőrnek is el kell fogadnia személyazonosítónak, mi a frászért van.

Node, nálunk is kidobolták, hogy ezentúl bankkártyával lehet fizetni az illetéket, ott, helyben -21. század, OMG!!!- én még épp rá is tudtam venni az okmányirodás hölgyet a dologra, igaz elég nyögvenyelősen ment. Nade, idővel rájöttek, hogy ahhoz meg kellene tanulni a bankkártya terminál használatát -basszus, annyit fizettem már kártyával, simán megcsinálom magamtól- nomeg egy adott lépéssort, ami szerint a szgép menüjében kell ugrálni a művelet során. És ez túl sok. Képtelenség! Így előállt az a helyzet, hogy bár rendelkezésedre áll ez az opció, a gyakorlatban mégse veheted igénybe. És nem azért, mert a bank iszonyatos sápot vet ki a hivatalra készülék bérlet címén. Az ember agya eldurran, bizisten! Előre készíthetik magukat, mikor megyek jogosítványt újítani, mert lesz türelmem kivárni, míg hárman(!) megvívják harcukat a sátáni komputerprogrammal. Azhétszentség!

Manyecska 2012.06.14. 14:32:48

@megamen: basszus nekem lakcímkártyával se sikerült tizenvalahány éve!! :))

Fantomász 2012.06.14. 14:51:16

én egyszerre akartam jogosítványt, személyi igazolványt és forgalmi engedélyt cserélni. Első kettőt érvényesség lejárta miatt (naná hogy egyszerr, hogy jóó drága legyen) a forgalmiban pedig hibás bejegyzés volt.

Ott is volt tamáskodás hogy most mit kezdjene, amikor egyik kolléganő kilyukasztotta (lánykori nevén: érvénytelenítette) a személyimet, a másik elvette a jogosítványomat, a harmadiknál pedig mindkettőt látni akarták.

A papírok amit ők maguk állítottak ki öt perccel azelőtt az persze nem volt jó... Ezért kivették a "kukából" a jogosítványt (a frissiben kilyukasztott személyi persze MÁR nem jó) azzal berögzítették a cserét, majd visszadobták ak ukába. Logikus nemdebár?

Schusy 2012.06.14. 14:52:25

Ez nálunk fordítva működik. Mentem átjelenteni a kölköket új lakcímre....vittem a szemlyit, meg a tulajdonost, a papírjaival együtt. NEM FOGADTÁK EL A GYEREK SZEMÉLYIJÉT!!!!!!!!!! CSak a születési anyakönyvi kivonat volt jó, mehettem érte haza. Ugyanígy nem volt jó az iskolai beiratkozásnál sem. Még jó hogy azért igényeltük hogy ne a papírt kelljen hurcibálni.....Bürökrácia rulez....

England win The Ashes! 2012.06.14. 15:08:38

@Fantomász: Én annak idején szerencsésebb voltam. Pecsétet kaptam az útlevelembe, mert elég gyűrött volt a borítója (mert a vámosok előszeretettel gyűrögették), ki kell cseréltetni x határidőre. Irodában gondoltam, hogy ha már úgyis itt vagyok, lerendezem a személyimet is. Utóbbit adtam le először, mert ott nem várakozott senki. Átmegyek az útlevelesekhez, aszongya mutassam a személyit. Mondom ott van a szomszéd szobában. Jófej volt a nő, röhög, majd mondja, hogy akkor ha jövök értük, előbb a személyit vegyem fel, aztán azzal jöjjek átvenni az útlevelet. Így is lőn, semmi cicó nem volt, pedig slukker sem volt nálam.

(A személyinél is jó arc volt a nő, adok neki egy papírt, kérdi, hogy mi ez. Mondom, igazolás az új lakcímemről, az önkormányzat adta ki. Nézi, mondja hogy "de hiszen ezt hét éve állították ki, miért csak most jön?" Mondom neki, hogy "bocs, marha sok dolgom volt." Nevetett, aztán ennyiben maradtunk.)

Fantomász 2012.06.14. 16:03:59

@Dr Jozef Vengloš: Ez melyik okmányiroda? ezentúl oda fogok járni :)

nyúzott arcú lány 2012.06.14. 20:06:48

Soha nem értettem, hogy az emberek miért hurcolják magukkal az adókártyájukat.

nyúzott arcú lány 2012.06.14. 20:13:27

@Rosszindulatú Vászka: Te vagy eltévedve. A törvény szerint még mindig be kell jelentkezned oda, ahol élsz, legyen az albérlet vagy saját tulajdon.
Ja, hogy ezt nem tartja be szinte senki? Na az a hungarikum.
218/1999. (XII. 28.) Korm. rendelet
az egyes szabálysértésekről

Lakcímbejelentési kötelesség elmulasztása

29. § (1) Aki a lakcímbejelentésre előírt rendelkezéseknek (*) nem tesz eleget,
harmincezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható.

(2) Az (1) bekezdésben meghatározott szabálysértés miatt a rendőrség, valamint a helyi önkormányzat képviselő-testülete hivatalának erre felhatalmazott ügyintézője helyszíni bírságot szabhat ki.

2012.06.14. 20:23:03

csak hogy kötözködjek: tetszőleges banki ügyet el lehet intézni személyi nélkül is. Be tudják azonosítani az ügyfelet anélkül is :)

KecskeDotyi 2012.06.14. 21:26:33

@Azreel: Személyes ügyintézésnél nálam mindig kérték a személyit is és a lakcímkártyát is.

2012.06.14. 21:30:30

az lehet, de ha nincs megoldják anélkül.
-klasszikus: ellenőrzi az aláírásmintád + pár személyes adatot
-Ha van telefonos ügyintézése a banknak, akkor beazonosítanak azon keresztül a kódjaiddal.
Bizonyára van más mód is.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2012.06.15. 08:37:40

@KecskeDotyi: Ha valaki talál valamit, és azt nem adja vissza a tulajdonosának, az szintén lop.Ha meg nem derül ki, hogy kié lenne, akkor valahol le kellene adnia.
(Én eddig egyszer találtam egy pincér-buxát, benne vplt két havi nettóm - és sajnos néhány számla, amivel valami szolnoki agykontrollos szélhámosok béreltek termeket hittérítési-beszervezési tevékenységükhöz. Mondjuk jellemző, hogy nem ők találtak meg engem, hanem én őket...

Belana 2012.06.15. 11:08:55

@Kitalátor: hopp egy Erdély rajongó?

Bejgli 2012.06.15. 12:47:00

Muhaha, ugyanígy jártam, csak nekem még a születési anyakönyvim sem volt meg.... :D De legalább ott pótoltam az irataimat, ahol születtem, úgyhogy szerencsére a gép igazolt.... Mondjuk ha áramszünet lett volna a foglalt időpontomban, sose hiszik el, hogy az vagyok, aki

Alternatív 2012.06.15. 13:44:24

A sok nagyon okos aki az ellopás/elvesztésen rugózik, nem tudja, hogy a két eljárás között nem sok a különbség. Az eltűnt igazolványok mindkét esetben bekerülnek a körözési rendszerbe! (Az új igazolvány igénylésénél ha nem a lejárat a magyarázat, és nincs kipipálva a "leadva" mező, akkor már ugrik is a körözés.)

Lopott, másvalakihez tartozó anyakönyvi kivonattal meg csak akkor lehet ügyeskedni, hogyha a tolvaj pont úgy néz ki, és pont úgy ír alá, mint az igazi tulaj. Ugyanis a gép kidobja az összes eddigi fényképet, 14 éves korodtól fogva. Ugyanígy a régebbi aláírásaid képét is.

accid 2012.06.15. 14:31:24

Ez kb olyan,mint amikor elfelejtettem a bankkártyám PIN-kódját, és bementem a bankba, hogy igényeljek egy újat, és ott derült ki, hogy lejárt a személyim. Így se PIN kód, se személyi, se pénz. Pénz nélkül nincs új igazolvány, igazolvány nélkül nincs új PIN. Ördögi kör ;-)
süti beállítások módosítása