Tékozló Homár

Túlélőknek sincs hitelre víz a Sparban

2012.07.24. 10:55 | jackyll | komment

Imre hitelre kért 2 üveg vizet egy XIX. kerületi Sparban, miután kimenekítették őket kigyulladt panelházukból, és ezért nem volt nála pénz. A Spar üzletvezetője azonban túl magasnak ítélte a kockázatot, és még az se jutott eszébe, hogy pl az üzemi vécébe beengedje inni a füstmérgezés után. Most már tudjuk, merre nem menekülünk zombitámadás idején:

Tegnap (07.22.) bizonyára hallották a XIX.kerületi panel 3.szintjén történt tüzet. Én a kedvesemmel 10.emeleten lakom. Mi még aludtunk amikor a ház lakóinak jó része az utcán volt. Időnkből csak annyira futotta, hogy pár ruhadarabot magunkra vegyünk és a hatalmas füst elől az erkélyre meneküljünk. Itt bíztunk abban, hogy valaki kimenekít bennünket. Szerencsére, bár nekünk hosszúnak tűnő idő után, a tűzoltók jöttek és lekísértek minket. Ezt követően bementem a mellettünk lévő Spar üzletbe és kértem az ügyeletes vezetőnő segítségét, mivel rengeteg füstöt nyeltünk,adjon ásványvizet. Mivel a menekülés során nem vettem magamhoz pénzt, fizetni csak később tudtam volna. Kvázi hitelbe kértem, hogy adjon 2 kis üveg innivalót. Ezt ő elutasította, közölte, hogy nem lehet és kész. Szerencsére amikor kifelé tartottam az üzletből egy házaspár kicsi gyerekkel megkérdezte, hogy segíthetnek-e. Visszamentem a boltba levettem a polcról 2 üveg üdítőt. (HÁLÁSAN KÖSZÖNÖM NEKIK EZÚTON IS!).

Amikor visszamehettünk a lakásunkba pénzt vettem magamhoz és tisztázni akartam ezt a szituációt. Visszamentem az üzletbe kértem a vezetőnőt, hogy beszélhessek vele. Közölték, ő(nagysága) nem ér rá. Kértem a vásárlók könyvét. Elkezdtem kitölteni mire megjelent az empátia készségéről híres hölgy és szinte nekem esett miért kell nekem őt kellemetlen helyzetbe hozni. Parázs vita alakult ki köztünk. Ő ekkor sem értette mi az én problémám. Egy bajban lévő (egyébként nagyon sokat ott vásárló párnak) nem adott inni. Mesélhetnék a vendégjogról neki mint a történelem egyik fontos törvényéről. Elmondhatnám a vendégszeretet miértjét neki. Megismertethetném vele mi az az együttérzés. És egyéb ide illő dolgokat. Szerintem felesleges időpazarlás lenne.

Nagyon megnyugtató lenne ha vezető pozíciókat betöltő alkalmazottak pszichológiai képzésen is részt vennének.Egy Spar vezetőjétől más hozzáállást várnék el. Itt szeretném jelezni amíg ez a hölgy ebben az üzletben pozícíóban van nem térünk be.Lehet, ez nem fogja a boltot csődbevinni de az én lelkemet megnyugtatja.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2012.07.24. 19:18:45

Egy boltban az emberek alapvetően vásárolni szoktak, tehát pénzért kapják meg a kiválasztott árút.

Panaszkönyvvel fenyegetőzni mert nem adnak pénz nélkül lófaszt se, megfizethetetlen.
Minden másra ott a maszterkárd.

68nyara 2012.07.24. 19:28:13

@Patrick Jane: Köszi, nem vettem magamra. Azonban, mint itt már többen is leírták, a bolt nem éppen a szomszédja az égő épületnek, ergo, az üzletvezető max. bemondásra hihette volna el az esetet. És igen, egy üveg vizet sem adok oda valakinek, aki bejön az utcáról és kér ingyen. Kicsit más a helyzet, ha valaki rosszul lesz a boltban, igen akkor pl. adok neki.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.07.24. 19:34:53

@krumpli-nudli: szetneztem kivancsisagbol, pkl az angol Tescoban is van, de azert nem nyomozom vegig europat
hat itt nem kell fizetni a mekiben sem, meg a benzinkuton sem
azert a spar, cba tesco lidl nem egyszeru boltt, mert nagy
gondolom
barom volt aki engedte vendegklotyo nelkul
lecet
ennyi

kpityu2 2012.07.24. 19:47:31

@68nyara: Na igen. Sajnos egyre inkább terjed a lókupec multimentalitás. Ezért jobb a helyi kisboltban vásárolni. Ott a tulajdonos a közösség tagja, és engem is annak tekint, míg a multinak csak egy lehúzható pénztárca vagyok.

Mylady 2012.07.24. 19:49:00

@szilba: Ennél a mozis kalandnál (szörnyű volt, részvétem az érintetteknek) volt egy olyan hír, hogy az egyik áldozat korábban már túlélt egy bevásárlóközponti lövöldözést. Megnéztem a cikket. A nő korábban járt egy olyan bevásárlóközpontban,a hol később(!) lövöldözés volt. A cikkben is kihangsúlyozták, hogy a lövöldözés kitörése előtt pár perccel hagyta el az épületet. Azaz ott sem volt. Mégis túlélőnek nyilvánították. Legalábbis a cikkben.

A szerelő 2012.07.24. 20:02:08

Jó sok "empatikus" féreg gyűlt itt már megint össze.

Mylady 2012.07.24. 20:03:10

Egyébként a (szintén a spar-lánchoz tartozó) Kaiser'sben tapasztalhattam meg sokéve az eladók emberségét.
Történt egy kánikulai napon, hogy bement a boltba egy nő, úgy ránézésre 8hónapos terhesen. 30 körüli, csinos, kulturált nő. Enyhén sápadt volt. Egyetlen bankkártya volt a kezében, se táska, semmi. Szerintem mégcsak zseb sem volt a nyáriruháján. Valószínűleg egy autóból ugrott ki és szaladt be egyetlen másfélliteres ásványvízért.
Akkoriban abban a boltban az volt a szokás, hogy állt az ajtóban egy idősebb eladó (nőnek nem nevezném, inkább sárkánynak) és ő felügyelte, hogy mindenki vigyen bevásárlókocsit. Kosár nem volt. A fiatal nőnél egy szál bankkártya volt, nem tudott kocsit vinni (pénzérmés volt). Az eladó nem akarta beengedni, merthogy nem vitt kocsit. A nő mégis beszaladt, leemelte az első polcról kb az első üveg vizet és ment a mellette lévő pénztárhoz. Az eladó és a biztonsági őr üvöltve követte végig, zengett tőlük a bolt. Hiába magyarázta, hogy nincs nála apró. A válasz az volt, hogy vegyen föl az automatánál, váltsa föl (az áruházban valahol máshol, mert ők ugye nem pénzváltók) és úgy menjen vissza. Hiába mondta, hogy meleg van, nem érzi jól magát, csak a vizet szeretné. Hozzáteszem, a nő nagyon kulturált volt, nem volt durva vagy bántó. Csak védekezett. Az a két állat meg csak üvöltött, olyanokat, hogy "minek az ilyennek gyerek" merthogy "az ilyen úgyiscsak gyilkost nevel a gyerekéből".
Aztán valaki közölte, hogy a nő vele van (nem így volt, de ezt ugye nem tudhatták), az illetőnél volt kocsi, így békénhagyták őket. Csak távolról puffogtak még jó hangosan, hogy "milyen emberek vannak".
Ennyit sparékról.

Xezs 2012.07.24. 20:03:10

A poszter balfasz. Vizet nem a boltban kell kérni, hanem a mentőktől meg a tűzoltóktól.

igazságos 2012.07.24. 20:10:35

@Xezs: hihetetlen egyes emberek logikája.

Ezt követően bementem a mellettünk lévő Spar üzletbe és kértem az ügyeletes vezetőnő segítségét, mivel rengeteg füstöt nyeltünk,adjon ásványvizet.

????? Mentő, kórházba elmenni, orvoshoz??? Miért egyből a SPAR??????? Oké, hogy közel volt, de hát akkor is valami orvosfélének megmutatni magad először, vagy nem????

Xezs 2012.07.24. 20:16:23

@igazságos: hagyd, ők kemények, nekik nem kell doki

amúgy nem értem hogy a tüdőt ellepő füstre mitől megoldás a gyomorba kerülő víz

de biztos én vagyok hülye mert nem az orvosin végeztem

Jemi 2012.07.24. 20:24:34

füstmérgezésnél nem viszik már be az embert kórházba?

egyébként a tűzoltóknál nem volt elég víz?:))

igazságos 2012.07.24. 20:26:15

@Xezs: tudod, mi tudatlanok vagyunk, és nem értjük a más gondolkodását.

Aszittem, füstre oxigén a megoldás, a mentőktől, de tévedtem. :)))

igazságos 2012.07.24. 20:28:41

@hagyma: azért amerikában szerettek a mekibe járni, mert ott rendben tartják a vécét, útközben. :) Ugye, nyolc órás utaknál már számít, hol állsz meg. :)

Egyébként meg ott is szokás, hogy ha bemégy a vécére, vásárolsz valamit mellé, legalább egy kávés steak-et.

peppe83 2012.07.24. 20:28:57

A Spar inkább foglalkozhatna azzal, hogy a Nyugati aluljáróban levő üzlete vasárnap ne 13 óráig legyen nyitva, hanem legalább 16 óráig (mert nem a segg utca 2-ben van, hanem elég forgalmas helyen), valamint az említett bolt előtt az aluljáróban slagozzanak már fel,vagy csináljanak valamit, mert az emberi ürülék és hugyszag miatt hányás kerülget ha oda betérek. Hol van ilyenkor az ántsz? Vagy oda sem szabad menniük mint a Hajógyári-szigetre??

2012.07.24. 20:40:32

erre a kérésre nem azonnal több karton spár ásványvizet kellett volna kivinnie, és nem csak ezt a párt, hanem mindenkit körbe kínálni.

Az a pár ezer forit ára viz többet hozott volna mint egy óriás plakát.

A z üzeletvezetőnek meg el kellene ezek után godnolkozni azon, hogy mit keres ő a kereskedelemben, mert érzéke hozzá az nincsen.

christophe 2012.07.24. 20:44:17

empàtia az ablakban! :-((

Bajnai Gordon (gordonka) 2012.07.24. 20:45:42

Nem csak a vendégjogot sértette meg a "hölgy",hanem hibás üzletpolitikát is folytatott... Amerikában ilyenkor már Facebook szerveződés,meg tüntetés lenne a Spar ellen.

micsoda? 2012.07.24. 21:16:08

Nem csodálkozom a vezető hozzáállásán. Mint ahogy más helyen is hasonló a viselkedésbe botlunk. A "szabály az, szabály". Soha még ennyire nem kellett félni az alkalmazottnak, hogy utcára kerül. Elég egy alkalmatlan főnök, meg a létszámfelesleg, és máris az utcán van. Remélem sikeresen kerül ki az ügyből,tanult belőle. Például a saját pénzén vehetett volna vizet. Nem tenném tűzbe a kezem, hogy az is nyilvánosságra kerül.:)

Puch Cavette 2012.07.24. 21:21:18

Valamiért úgy tűnik nekem, hogy itt a hangnem döntött. Ha posztíró ilyen kis felháborodós fajta, simán el tudom képzelni, hogy abban a helyzetben is kicsit "akaratosabban" viselkedett, és hamar elvesztette az üzletvezető legcsekélyebb együttérzését is. Egy dolog más hibájából slamasztikába kerülni, és megint más ezt a problémát megpróbálni áthárítani egy harmadik személyre. Ha nem így történt, a soraim tárgytalanok, de sajnos elég sok hasonlót tapasztaltam már, hogy felmerüljön bennem ez a feltételezés is.

fda 2012.07.24. 21:44:18

A sparos nő bunkó volt, ennyi.

No de mit írtál volna a vásárlók könyvébe, és mi célból? Azt, hogy nem adtak ingyen vizet?

Egyébként egyvalamit nem értek: ha kimentenek valakit egy égő házból, és füstmérgezéssel ott köhécsel, a jelen lévő rendőrség, tűzoltóság és a mentők nem tudnak egy korty vizet adni, hanem be kell menni egy bevásárlóközpontba koldulni?

Xezs 2012.07.24. 21:57:12

@Frengi: Na mert neked aztán sok van. Odamegy hozzád az első jöttment szakadék valami kamu szöveggel, te meg elérakod a fél boltot és még mosolyogsz is.

Egy ilyen boltban szinte minden nap bepróbálkoznak az emberek valami hülyeséggel, még jó hogy semmit sem adnak ingyen.

De holnap én is bemegyek valahova, adjanak egy kis vizet mert kitikkadtam.

Xezs 2012.07.24. 21:58:52

@fda: Látom kezded érteni hogy miért kamu ez az egész sztori.

Vagy a posztoló hasonló nagy arccal fordult a tűzoltóhoz is, mint a sparos csajhoz aztán elhessentette őket a bús picsába, mondván neki nem kell kezelés, ő rambó.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2012.07.24. 22:12:50

@Xezs: amikor fiatal voltam, egyszer rosszul lettem a buszon. leszálltam, és mivel nem volt bolt a környéken sehol, becsöngettem egy házba, és kértem egy pohár vizet. Behívtak, leültettek, hoztak vizet, és addig nem engedtek el, amíg tényleg nem lettem jobban..

Igaz, ez még a régi idők krónikája volt.
De volt ilyen is.

anyahajókabinajtóhajtogató 2012.07.24. 22:16:46

A káposztásmegyer II.-n lévő sparban leforgathatnák az agyhalottak éjszakája c. filmet. Rémes banda, egy normális csaj van közöttük a többi zombi!

Don Quixote de la Ferko 2012.07.24. 22:24:45

Ez a 15 perc hírnév világa.

Párszor már elmondtam, mindig érthetetlenséget, és zsigeri gyűlöletet vált ki, de újból kikívánkozik:

Az ország olyan, amilyenné teszitek. A Spar vezetője valakinek az anyja, gyereke, felesége, szomszédja, stb...

Elsőként a saját fejetekben rakjatok rendet, utána jöhet a hisztéria, mert nem nyalja ki egy kereskedő a kolduló seggét.

Manci néni, a szomszéd 2012.07.24. 22:25:49

Drágáim, spárba menni égő házból? Kérdezzétek meg a férjemet, ő hova menne?

Hát le a szemközti kocsmába. Őt ott pénz nélkül is kiszolgálják, sőt meg is hívják több sörre is, ha arról van szó.

Stohl András 2012.07.24. 22:26:50

Teljesen ertheto, hogy nem adott vizet az uzletvezeto, csak azert mert valaki epp egy ego hazbol menekult. Veszelyes precedenst teremtett volna. Ha elterjed a hire, hogy milyen konnyu hozzajutni par uveg vizhez, az emberek egymas lakasait gyujtogatnak, hogy kapjanak a potya vizbol. Par het es langokban allna az egesz orszag.

Stohl András 2012.07.24. 22:28:23

Teljesen ertheto, hogy nem adott vizet az uzletvezeto, csak azert mert valaki epp egy ego hazbol menekult. Veszelyes precedenst teremtett volna. Ha elterjed a hire, hogy milyen konnyu hozzajutni par uveg vizhez, az emberek egymas lakasait gyujtogatnak, hogy kapjanak a potya vizbol. Par het es langokban allna az egesz orszag.

dr. mesterséges színezék 2012.07.24. 22:29:39

@Don Quixote de la Ferko: "A Spar vezetője valakinek az anyja, gyereke, felesége, szomszédja, stb..."

Akár úgy is viselkedhetne.

Xezs 2012.07.24. 22:33:52

@batgirl: Az más, az egy magánszemély döntése. Viszont egy cégnél nem hozhatsz magánszemélyi döntéseket, hacsak nem tiéd a cég. Nekem ha lenne cégem én elvárnám hogy az általam lefektetett alapszabályok szerint járjanak el. Amúgy repülnének a fenébe.

Egyébként meg nem szívesen engednék be idegent a lakásomba még ha olyan bájos is mint te. Ki tudja mit akar.

DR. Smit Pal 2012.07.24. 22:43:19

A boltosnak igaza van, ha az en uzletembe jonne be valaki koszosan, piszkosan, fustosen koldulni, nem hogy nem adnek neki semmit, meg megis vernem.

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2012.07.24. 22:54:41

@fda: mindenekelőtt jó lesz, ha tisztába jössz a bunkó szó jelentésével. Kimondhatatlanul/leírhatatlanom unom azokat a gazdag szókinccsel rendelkező lobotómián átesett állampolgárokat, akik boldog-boldogtalanra kötőszóként alkalmazzák ezt, ha épp nem értenek valamit vagy nem találnak más szót (és hát miért is találnának). Álljunk már le ezzel a szarral egyszer, s mindenkorra. Köze nem volt hozzá, ez a legutolsó jelző, ami eszembe jut. Idóta.

igazságos 2012.07.24. 22:56:03

@Xezs: sehogy se értem ezt a sztorit. Ha tényleg megtörtént, oltári nagy baromság.

ratman_ (törölt) 2012.07.24. 23:11:42

Nevetséges ez a sok ostoba komment, ami az üzletvezetőt hibáztatja. Igazából már a poszt címe is nagyon ingerlő, bár nem tudom, az index adta-e neki ezt a bulvárcímet, hogy túlélő, vagy maga a posztoló (az utóbbira tippelek). Olcsó lakótelepi proli tarháló a pofa, történt végre valami a nyomorult életében, amivel bekerülhet a homárba. Csak az a baj, szar a sztori, túl piti.

pepikebaba (törölt) 2012.07.24. 23:11:43

Nem tudom, hogy a poszt vagy a kommentek a kiábrándítóbbak.
Én csak azt tudom, ha kijönnek a tűzoltók a környékre (+/-500m), akkor úgy megy a sivítás a szirénákból, hogy még éjjel is felébredünk rá. Hogy mi is történt pontosan, tűz vagy baleset, többnyire a közeli Sparból tudjuk meg, a pletykás pénztárostól/pultostól, akik elfoglaltak ugyan, de nem süketek. Ez ugyan nem Budapesten van, hanem Szentendrén, de kétlem, hogy a felfordulás híre nem jutott el az adott Sparig. Ilyen pletykás országban kizárt.
Egyébként biztos van olyan víz, ami a dolgozóknak van félretéve (elvileg ivóvizet biztosítani kell munka idejére), azzal miért nem kínálta meg?

neoteny · http://word.blog.hu 2012.07.24. 23:11:43

Jobb lett volna a sztori ha a posztoló azt írja hogy azért nem volt pénze mert mindet elküldte a rákos gyerekek alapítványának.

2012.07.24. 23:24:51

ez is lesz és még durvább is, amíg zsidCrákok uralkodnak itt

neoteny · http://word.blog.hu 2012.07.24. 23:29:08

@tihs:

Észak-Koreában nincsenek egyáltalán zsidók; milyen jól is megy nekik...

madandcrazybird (törölt) 2012.07.24. 23:55:55

En sem adtam volna vizet neki.
Utalom a tarhalos barmokat.
Miert nem lefetyeltel az oltasra hasznalt vizbol?
Neki asvanyviz kellett.
Es ellulde mar a kedves posztolo az uditok arat a csaladnak?
At lehet utalni am....

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2012.07.25. 00:05:00

"Túlélőként" biztosan nem jutna eszembe egy boltban kunyerálni, valahogy bennem van, hogy a boltban fizetünk az áruért. Hamarabb kopogtatnék be egy szomszédhoz.

Persze boltvezetőként, de még csicska pénztárosként is adnék vizet a rászorulónak, de ahogy már többen elmondták, a szívesség megtagadását panaszkönyvvel és parázs (höhö) vitával honorálni... szóval megtalálta a zsák a foltját, na.

Démonmac1 2012.07.25. 00:29:34

"Nem csak a vendégjogot sértette meg a "hölgy""
A lábát ne mossa meg? az is a véndégjog rész volt egykoron, még a görögöknél:)

Démonmac1 2012.07.25. 00:31:01

@tihs: Ha tényleg ők uralkodnának, akkor például a hozzád hasonlókat már régen hüvösre tették volna.
Pontosítok:jégre. :)

Anomalocaris (törölt) 2012.07.25. 00:57:45

@batgirl: Én is beengednélek. Csak nem biztos hogy ki is ;)

euAgWzgmmtq7K 2012.07.25. 01:15:20

Én se adtam volna. Majd ha dolgozol kereskedelemben (magyarokkal), akkor tapasztalod te is, hogy hányféle mesét hallasz akár csak egy nap alatt is, hogy ki miért nem tud fizetni, de majd mindenképp visszahozza a kétszeresét. Úgyhogy, nincs precedens, nincs víz. Ha meg annyira szomjas vagy, hogy minden pénzt megér, akkor bemész, megiszod, aztán legfeljebb feljelentenek rongálásért.

Roy 2012.07.25. 07:36:48

@BGYCS: A COOP a jó szomszéd.
A SPAR meg a bunkó eladók, és pénztárosok gyűjtőhelye.

Nervus 2012.07.25. 07:56:34

@etruszk: Nem mondtam, hogy elvárom, egy szóval sem.
Azt mondtam, hogy 5 forintba talán nem halt volna bele.

Fée verte · www.malacful.blog.hu 2012.07.25. 08:13:43

@Egyéves Önkéntes: Igaz. És ne feledkezzük el a mosoly értékéről sem.

Tahinger egy üzletvezető az. Remélhetőleg üdvözült (értékes) mosollyal olvassa az "ide többet nem jövünk"-et. Minél több vevő morzyolódik le, annál kevesebb dolog van körülöttük.

Vendégjog. hehe, az a Tescoban van, a sajtos kifliknél.

Fée verte · www.malacful.blog.hu 2012.07.25. 08:29:15

@lifelike: Tényleg! Szerepelhetne a nemhölgy pár fikablogon.

dr. mesterséges színezék 2012.07.25. 08:49:56

@Don Quixote de la Ferko: Viszonylag kevesen vannak azok, akiknek a munkaköri leírásában szerepel, hogy emberként viselkedjenek, ehhez képest még munka közben is sokan próbálkoznak ezzel a díjazatlan másodállással.

Don Quixote de la Ferko 2012.07.25. 09:30:46

@dr. mesterseges szinezek:

És viszonylag sokan vannak azok, akik az első próbálkozásra még adtak. A tizedik próbálkozásnál még elgondolkodtak, oszt amikor ezredszer ment oda hozzájuk valaki, hogy "aggyá ingyé", akkor életbe lépett az elhajtás.

Ez van. Ez egy ilyen világ.

Láthatóan nem értette meg senki, így némileg bővebben:

Akiket itt szidtok nap mint nap, azok ti magatok vagytok. Egyszer az egyik oldalon, másszor a másik oldalon.
Ahhoz, hogy rend legyen, mint azt már említettem, a fejetekben kell elsőként rendet tenni. És talán eljön egy jobb világ, de elnézve benneteket, én erre nem nagyon fogadnék.

dr. mesterséges színezék 2012.07.25. 09:49:30

@Don Quixote de la Ferko: Ez minden bizonnyal így van, főleg, ha te mondod, de azért megemlíteném, hogy a mégoly békés, és önfejkarbantartó tibeti szerzetesek egyike-másika is olykor úgy mutat az általa problémának érzett jelenségekre, ahogy tud, pedig akár homokban is tarthatná a fejét.

v2peti 2012.07.25. 10:49:20

Szombathelyen pár éve tűzoltók jöttek vissza tűzoltásról, megszomjazva betértek a LIDL-be vízért. Mivel nem vihetnek magukkal oltásra pénzt (a papír esetleg meggyullad, a fém meg felforrósodik), ezért hitelbe kérték. Kellett a víz, mert újabb riasztást kaptak, és nem mehettek vissza a laktanyába. (Műszak végén a parancsnok természtesen elvitte volna a pénzt a boltba.)
Hivatta a parancsnok az üzletvezetőt. Akkora tapló volt, mint az állat, megmagyarázta, hogy neki van igaza.

v2peti 2012.07.25. 10:51:25

"amikor fiatal voltam, egyszer rosszul lettem a buszon. leszálltam, és mivel nem volt bolt a környéken sehol, becsöngettem egy házba, és kértem egy pohár vizet. Behívtak, leültettek, hoztak vizet, és addig nem engedtek el, amíg tényleg nem lettem jobban..

Igaz, ez még a régi idők krónikája volt.
De volt ilyen is. "

Manapság ha valaki így tesz, akkor kifoszták a lakását!

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.07.25. 10:54:12

@v2peti: Akármelyik hajléktalan beöltözhet tűzoltónak, és potyázhat ingyen vízért. Nagyon résen kell lenni!

Egyébként a tűzoltóautóban van 5 tonna víz.

dr. Bubó 2012.07.25. 10:55:01

@v2peti: szerintem pohár vizet most is kapnál...

müa pohárban és nem hívnának be ...

még régebben meg VOLTAK KÖZTERÜLETEN KUTAK...

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.07.25. 10:56:14

@dr. Bubó: Még régebben a Dunából is lehetett inni.

dr. Bubó 2012.07.25. 10:58:25

@atpijkamo: mellesleg bicajtúrákon lehetett vizet inni közkúton...

azóta lezárták mert spórolnak az önkorik....
ha meg hónapokig és évekig fojik a közcső azt simánfizetik a vízműnek a többi okozott kárról nem is beszélve...

lényeg a spórolás...

agyatlan komcsi náci feudális barmok (politikusok mind)...

dr. Bubó 2012.07.25. 11:01:49

@v2peti: de tényleg ha igazi tűzoltók lettek volna:

ad1) a kocsit nem viszik tűzbe (pl egy zárható kesztyűtartóban) kétszáz forintot tartani... tűz esetére...

ad2) igazi tűzoltó megnyittya a közterületi tűzcsapot és iszik... IVÓVÍZ az is... ugyanaz a hálózat

ad3) a tűzoltókocsiban nincs víz? egy csepp sem? vicces... de most tényleg egy karton ásványvíz ninsc alapból egy 6-8 szeméjjes tűooltókocsiban? hát ha nem tuggyák mijjen tűzet oltani akkor nem csoda...

Egyéves Önkéntes 2012.07.25. 11:04:44

@atpijkamo: Chuck Norris ivott a Dunából.
Szolnoknál!

Egyéves Önkéntes 2012.07.25. 11:06:55

@v2peti: na pont most jöttem meg a LIDL-ből és legszívesebben kiontottam volna a belét a rohadt mocskos eladónőnek, látni kellett volna a felháborodását, hogy egy vevő munkaidőben kérdezni merészelt tőle.

dr. mesterséges színezék 2012.07.25. 11:21:40

@v2peti: Valamivel több, mint 10 éve történt a szobi vasúti baleset. A Dunakanyar minden szegletéből érkeztek a mentők, és vitték a sérülteket oda, ahová tudták.
A Szentendre felé igyekvő mentőket a váci kompnál nem hogy nem vitték át külön fuvarral (azaz kivárták a menetrend szerinti indulás) de addig felhajtani sem engedték, amíg össze nem szedték a fuvardíjat.
Ezzel a produkcióval az esti híradóban is megemlíttetett a fenntartó cég neve, amin másnap jót röhögtek, mondván, hogy más cég egy rakás pénzt fizet a tévés reklámért. ők meg ingyen kapták.

Időnként elkélne egy marsall.

dr. mesterséges színezék 2012.07.25. 11:24:29

@v2peti: "Manapság ha valaki így tesz, akkor kifoszták a lakását! "

Ezért mondom (önismételve), hogy a segítőkészséggel visszaélő bűnesetek elkövetőit tetemes szorzóval kellene jutalmazni az elszámoláskor, mert aki egy pohár vizet kapva rabol ki, az messze többet rongál az ország állapotán, mint aki rátörni az áldozatára az ajtót.

dr. mesterséges színezék 2012.07.25. 11:29:25

@Egyéves Önkéntes: :)

A kollégám is ivott a Dunából, Kisoroszinál, kb. 15 éve - durvára másnapos volt, a Duna pedig, amelybe ruhástól gázolt, csak egy karnyújtásnyira volt, míg a bandát szapportáló vízműves szolgálati ház vagy 80m-re.

sylon 2012.07.25. 16:50:13

Mit képzel magáról ez a láma posztoló?!?!?! Hogy neki alanyi jogon jár hitel, mert éppen nincs nála pénz?
Ha én lettem volna az üzletvezető, 2 lábbal rúgom ki a tarháló, hőbörgő, primitív férget!

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2012.07.25. 18:52:58

@dr. Bubó: aztán hogy a faszba' iszik tűzcsapból? Normális-e vagy? Láttál már megnyitva egyet is? Tudod te mekkora nyomás van ott? Áhh.

nyünyüge 2012.07.25. 19:07:13

@Kellemes Zérókomponista:

Hát ez az.

Amúgy a téma túl van tárgyalva.
Simán arról van szó, hogy úgy általában cs@szünk egymásra.
És mindegyikünknek ezer jó magyarázata van rá, hogy miért:
- mert aki hülye, haljon meg
- mert nekem sem jobb
- mert mindenki lejmol
- mert lopnak, csalnak, hazudnak
- mert miért pont én
- mert kirúgnak
- mert berúgtak
- mert műbalhé
- mert ...
- mert csak

Pedig az esetek túlnyomó részében aki segítséget kér, az rászorul, nem csaló.
De félünk segíteni.
Félünk involválódni.
És erre az igazi profik még rá is játszanak.

futás csicskák! 2012.07.25. 23:14:10

át kelesz baszni mindeniket meg leverni a gecibe asz szophat

Manyecska 2012.07.26. 08:22:00

Én még a csomaghordó fiúknak is adok negyven fokban egy üveg hideg vizet!! Ingyér bazzeg! És nem PR. :( De ha nem akkor a mosdóból adok nekik inni öcsém az az opció miért nem merült fel?? Szörnyű.

Manyecska 2012.07.26. 08:59:12

@cicmen: nem akkor ingyen piercing járt volna neki:))) Mögöttetek pár házzal a J...utcában /majdnem a legutolsó piros-fehér ház a hátsó végállomás felé!/ felrobbantott egy lépcsőházat 17 évvel ezelőtt egy bolond faszi aki a mosógépébe vegyszereket tárolt..a 4.-en..az egész lépcsőház berogyott emeleteken át, láttam, hajnalban történt valami 30 tűzoltó vonult /arra ébredtünk/...barátnőm két lépcsőházzal arrébb lakott, ők kiestek az ágyból akkorát robbant:( ..akkor ugrottak ki az 14 éves ikrek a 10-ről, szegények:(((((( ..

Xezs 2012.07.26. 20:06:02

@dr. mesterseges szinezek: Én pont az ilyenek miatt nem adok senkinek sem semmit se utcán, sehol. Van egy faszi, hogy rohadjon meg, hónapok óta úgy koldul hogy kiírja, hogy haza akar menni a gyerekeihez. Kb. fél óra alatt összeszed annyit, hogy elutazzon, gondolhatod akkor hogy mire költi a pénzét, ha hónapok óta ugyanez a sztori.

Volt egy faszi a Nyugati környékén, az mindig azzal a sztorival próbálkozott, hogy ellopták a tárcáját és haza kéne mennnie, vonatjegyre kell a pénz.

Hát apjukfaszát az onokáknak, én egy büdös kanyit sem adok senkinek.

Útbaigazítást azt persze szoktam, ingyen van.

Xezs 2012.07.26. 20:07:22

@Kellemes Zérókomponista: Meglehet azt úgy is nyitni, hogy ne ömöljön belőle a víz. Nem kétállású kapcsoló van rajta:)

Xezs 2012.07.26. 20:08:27

@nyünyüge: Affaszt. Aki segítséget kér, annak 90%-a alkoholista és csak piára kell a pénz. Hát szarom én le, hogy be akar rúgni, takarodjon el dolgozni, akkor lesz pénze.

A Tyne folyó déli partja 2012.07.27. 00:09:43

@hagyma: ami bevásárlóközpont, ott otthon is szokott lenni. a kis élelmiszerboltokban meg itt sincs, szerintem az USA-ban se. példának okáért, egy angol Spar üzletben se láttam még mosdót, azok ugyanis itt csak egy picike lukak.

A Tyne folyó déli partja 2012.07.27. 00:13:56

@hagyma: a kis Tescókban itt sincs. a nagyban van. Sparból meg itt nincs nagy, meg Lidl-ből is inkább közepesek. a nagyok az a Tesco, Sainsbury, Morrison, Asda. ezekben szokott lenni, de csak a szupermarket változatban, a kicsikben, az Extrákban, nincs.

Bálintka. 2012.07.30. 16:22:42

a tűzoltónál nem volt víz?

2012.07.30. 20:39:37

"adjon 2 kis üveg innivalót"
Külön víz? Burzsoázia! Vagy nem iszol a kedvesed után?

SomiTomi · http://somitomi.blog.hu 2012.08.01. 18:46:45

@Mylady: De mi az istenért kötelező kocsit vinni? Én kosarat se viszek, ha nem muszáj.

futás csicskák! 2012.08.03. 01:21:33

szopod ki a faszomat csira magyar paraszgeci

Xezs 2012.08.03. 18:16:32

-= TROLL ALERT =-

v2peti 2012.08.07. 10:09:01

@dr. Bubó: Én sem értem, miért nincs a kocsiban pénz. Bár ez egy hajtós nap volt.
Tűzcsap: Nem ivóvíz, hanem ipari víz, azaz a patakvíz vagy tisztított szennyvíz, és nem a hálózati.

v2peti 2012.08.07. 10:10:18

@hagyma: Ingyenreklám. Mivel ott csak ez cég szolgáltat, és más alternatíva nincs, ezért túl nagy reklámot nem jelent, viszont a hajósok azóta gondolom nem köszönnek nekik előre...

Navarone 2012.08.28. 12:40:12

Én sem adtam volna hitelbe....

Nightrood 2012.09.17. 17:01:52

Elolvastam, a Boltvezetőnek kell igazat adnom, a bolt készlete nem a boltvezető vagy bármely dolgozójának a tulajdona,ha egyetlen terméket fizetés nélkül adna ki bármilyen okból akkor hamar új boltvezető lenne a helyén. Elég igazságtalan ilyen helyzetbe hozni bárkit is, hogy olyat adjon oda valakinek hitelben ami nem az övé, lehet más fordulatot vett volna a történet ha nem a bolttól kér hitelt hanem az ismerős eladótól vagy helyettestől, mégiscsak fel kellet ismerniük ha folyamatosan oda jár vásárolni, vagy nem?

Nightrood 2012.09.17. 17:06:10

@Manyecska: Csapvíz? egy tűzkárosultnak két ballon Evián kell minimum ^^

Nightrood 2012.09.17. 17:19:40

@v2peti:
Ezt most nem értem az üzletvezető volt a tapló vagy a parancsnok?
Nem gondolod, hogy a Tűzoltóság rendelkezik Logisztikával az ilyen esetekre? Mi van akkor ha több mint 20 órán át oltanak egy helyen akkor ott minden tűzoltó visszatartja a pimpit nehogy kiszáradjon?
Azt elfogadom, hogy nincs pénz a tűzoltóknál de van velük általában egy szép piros teherautó talán 1-2 ezer forintot el tud cipelni egy biztonsági dobozban az egyik lezárt fiókban, szükség esetére.

Most nem azért, de ha egy vadidegen odaáll eléd és azt mondja adj 1000 Ft-ot mert nincs nálam pénz de este visszaadom neked, odaadod? Még akkor se ha eredeti FBI igazolvánnyal rajkodik se

Nightrood 2012.09.17. 17:31:25

@pepikebaba: Nincs "dolgozói víz" egyetlen munkahelyen sem kötelezően. Csak védőital van ami extrém helyzetekben kötelező adni fejenként napi 1,5 liter. Extrém eset ha a munka közben több mint 30 fokos állandó hőmérsékletben kell dolgozni(hőségriadó). A bejegyzésből kiderül, hogy alternativa nem is merült fel csak az ásványvíz elégíthette ki szomját a tűzkárosultnak. Valószínűleg a dolgozóknak sem jutott eszébe adni vizet a csapból hiszen nem azt kért, azt biztos meg tudták volna oldani valahogy. Gondolom a nagy ricsajban nem tudtak tisztán gondolkozni. :)

Nightrood 2012.09.17. 17:43:39

@Frengi:

Ééééértem tehát ingyen víz = Jó üzletpolitika.

Te Főnök remek boltot csináltam bejött egy feketére égett alak az előbb adtam neki 1 karton vizet ingyen-be, hát had terjessze, milyen jólelkű a Spar.

Látszik sose dolgoztál az értékesítésben.

Nightrood 2012.09.17. 17:56:16

@Mylady:

Ha sokéve volt akkor lehet még nem volt a Spar lánc tagja eredetileg a Német érdekeltségű Plus-hoz tartoztak a Kaiserek.

Nem értek egyet azzal amit csináltak és mélységesen hidegen hagy hogy hány gyerek volt a hasában vagy egyáltalán nő volt akivel az eset megesik. Abban viszont biztos vagyok, hogy a "Sárkány" azért csinálta ezt a feladatot mert neki azt mondták ne engedjen be senkit aki nem vesz kocsit. Abban meg neki van igaza, hogy minden ember ember akkor is ha terhes akkor is ha 15 éves akkor is ha 82. Nem azt mondták, hogyha terhes hogyha idős hogyha, Volvo-t vezet, hogyha kék táska van rajta akkor mehet kocsi nélkül, hanem azt Maris itt bizony kocsi nélkül senki nem jöhet be. Az már egy másik dolog hogy patáliát minek csinált belőle, de hát az elhivatottság :)

Nightrood 2012.09.17. 18:11:38

@aztahétmeganyolcszázát:
Mindenki rohadt emberséges amíg egy forintjába nem kerül ha bejött volna hozzád a bankba és kér 100 forintot mert nincs nála pénz, hogy vegyen a szemközti boltban valamit akkor adtál volna e neki? Ha enyhén ittas és dülöngél? Ha szakadt a ruhája?

Egy banki háttér egészen más mint egy élelmiszerbolté, most mond meg őszintén ha minden jöttment bemehetne a Sparban ahol vásárolsz a WCébe amit a dolgozok is használnak vennél ott bármit is? Gondolj bele bemegy valami jó kis tüdőfertőzéssel valaki és ugyan nem fertőzi meg a dolgozókat de te pont azt a teát szeded le amit a dolgozó kézmosás után megfogva a WC kilincsét mint amit a másik kézmosás nélkül bejövetelkor Mert én biztos nem. A dolgozóknak EÜ vizsgálaton kell átesni minden évben, és bizony ha bajuk van akkor azonnal üzemorvos. A bankban legfeljebb biztonsági probléma.

A témára visszatérve bármely bolt dolgozója felel az ott lévő termékekért amiket eladni raktak az üzletbe nem osztogatni bármilyen ürügyre.
Te milyen jogon osztogathatnád el a főnököd asztaláról a tollakat az ügyfeleknek? hiszen kevés tolluk van...

Nightrood 2012.09.17. 18:16:27

@ferand1979:

Soha az életben nem jelent volna meg itt cikk ha megkapják a vizet mert az járt nekik hiszen károsultak :D

Nightrood 2012.09.17. 18:18:02

@mrzigi:

De basszus tényleg? Ha kigyullad a ház akkor pénz nélkül kirohanok a Sparba Ásványvízet Tarhálni :)

futás csicskák! 2012.09.18. 01:15:43

neis aggyá ezér haltok innét csicskamagyarok hahaha

v2peti 2012.10.08. 11:41:47

@peppe83: SPAR: Ez tényleg furcsa. Sopronban is bezár 1-kor vasárnap, pedig ott van a pályaudvar előtt, így biztosan lenne forgalma délután is.
süti beállítások módosítása