Tékozló Homár

Bebukott a GVH-nál az Energiaspirál

Egymillióra büntették a "feltalálót", tizenegyre a forgalmazót

2013.05.06. 19:24 | jackyll | komment

energiaspiral.jpgFerenc felvette a harcot az ezoterikus kamutermékekkel, és bepanaszolta az energiaspirált. Az Echo Tv-n és a TV2-n is reklámozott mágikus energiaspirál a gyártó elmondása szerint mágneses piramisaival az asztmától a gerincproblémákon át a lábszárfekélyig a legkülönbözőbb betegségeken segít:

Elismert, híres, energiával foglalkozó szakemberekkel konzultálva lettek a spirálok energiái fokozva, nem véletlenül lett az egyik spirál úgy megszerkesztve, hogy középről kifelé csökkennek a piramisok méretei, a másiknál viszont pont fordítva! Az sem véletlen, hogy melyik kis piramisban lett energiafokozó kialakítva, mint ahogyan az sem véletlen, hogy hol lettek a mágnesek elhelyezve!

A GVH szerint viszont egyetlen állításukat sem tudják szóbeszéden kívül mással igazolni, ezért 12 millió forintos büntetés mellett a reklámozás beszüntetését ajánlotta nekik:

A piramis szép, a piramis jó, például fel lehet rá mászni, halottakat lehet bele temetni, meg bazi nagy árnyáka is van, no és nem fagy meg a belsejéban a víz sem! ...Amiről a szerencsétlen lúzer átlagpolgár azt hinné, persze hogy nem, mert állati meleg van benn, de a paranormális erők kutatói meg tudják, hogy nem azért nem, hanem mert hihetetlen energiák tobzódnak a piramisformák belsejében, na, azért! Cs. Gyuri bácsi is - aki korábban csak csontot kovácsolt leginkább - kitalálta azt, hogy biznisz lesz ebből, műanyagba álmodta, pirosra-kékre festette és feltekerte a piramisokat izibe', és a plasztik lapokat csomagban, könyvvel, jókívánságokkal és cca. húszezer forintért árulta a Multi Webshopnál azzal, hogy ez szinte mindenre jó, hátfájástól az övsömörön át a korai magömlésig, csak vegyék, vigyék, a százhúsz éves Pista bá' is azóta kazlazik ösmét a falu feslettebb leányaival, amióta eztet teszi maga alá-fölé!

Hát így, békében és boldogságban teltek az évek, a publicitást a különféle tévéken sugárzott reklámfilmek, a weboldalak meg a szóróanyagok is csak fokozták egyre, amíg bele nem durrantottam a nulláslisztbe, mert amit nagyon rühellek, az az, ha simlis módon lehúzzák azokat, akik amúgy is benne vannak a szószban. Aki beteg, az meg benne van...

A panaszra aztán a GVH vizsgálatba is kezdett, és megállapította, hogy az érdekelt felek az Energiaspirállal kapcsolatos egyetlen állításukat sem tudják igazolni, a tudományos háttér annyi, hogy "Mari néni határozottan állította, már nem fáj úgy a dereka", ami pedig vagy igaz, vagy nem, és az is lehet, hogy a karlsbadi kúrának köszönhető inkább. Hagyják hát abba ezt így sürgősen - tanácsolja nekik a GVH - és fizessenek büntit is, mert hát tudniuk kellett volna, mit beszélnek, mivel szédítik az embereket!

Többször morogtam itt-ott, hogy a hivatal eljárásai állati lassúak, ebből az iratból kítűnik viszont, hogy alaposak is, ezért a morgás egy részét visszavonom - fenntartva azt, hogy a vizsgált cégek, vállalkozások túl sok időt és lehetőséget kapnak arra, hogy halogassák a végeredményt, közben meg persze tovább üzletelnek, a kiszabott bírságokat nem fizetik be, végül füstté válnak. (Példának okáért a "kamukarkötők" ügyét a Fövárosi Fogyasztóvédelem - saját jószántából, mondhatni "imázsmunkaként" - 2011 októbere óta "nyomozza", de a cég a füle botját sem mozdítja, a bírságokat nem fizeti be, eredmény pedig még nincsen - legalábbis ez volt a helyzet egy-két hónapja.)

Ezzel együtt is jól tennék azok, akiknek nagyon csípi valami kamu, kereskedelmi átverés a szemét, ha nem csak sírnának, hanem megcéloznák egy panasszal az illetékes hatóságot is. Nem nagy ügy, az e-mail is ingyen van, rajta hát, a szervek malmai ha lassan is, de nagyjából őrölnek.

A GVH határozata itt olvasható.

A jelentésből kiderül, hogy a forgalmazó nem tűnt úgy, mintha bármit is változtatott volna a kommunikáción, javaslatot sem tett erre, de sebaj. A 300+ milliós frizbiforgalmat bonyolító gyártó azért kapott csak egymilliós büntetést, mert ő maga nem reklámozott, a forgalmazónál viszont súlyosbító körülmény volt a TV2. Amúgy csak a jogsértő termékek bevételének 5%-ig kúszhat a bírság összege, úgyhogy nem lesz komolyabb fennakadás.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2013.05.07. 09:47:08

@Prof. William: Én télen találtam egy furcsa alakú követ ami energiasugárzásával felolvasztotta a környező hó egy részét. Először csodatévő meteoritnek hittem, később friss kutyaszarnak bizonyult. Természetesen ez nem rendítette meg a hitemet, kutatok tovább!

Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2013.05.07. 09:55:40

@Cicmen: Na de mi van ha az energiakő csak a végtelen síkokon túli bölcsessége miatt álcázta magát kutyaszarnak mert tudta hogy az emberiség még nem érett meg erre az energiaforrásra?

Én a helyedben megkeresném.

Atörökk 2013.05.07. 10:08:06

Én megkérdeztem a piócás embert, és ő is azt mondta, ez a szar semmire se nem jó, és én hiszek neki.

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.07. 10:18:58

@atörökk: Aj, olvastad az aranykulcsocska történetét?

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.05.07. 10:20:47

nekem kéne egy ilyen! húsklopfolónak ideális lenne.

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.07. 10:21:48

@oeruelt: Placebohatás. Attól, hogy nincs oka, hogy hasson, még hathat. Tehát segíthet az energiaspirál, ha a delikvens eléggé hisz benne. Most el akarnánk venni a fogyasztótól ezt a lehetőséget?

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.07. 10:23:50

@zsiráfffff: "nekem kéne egy ilyen! húsklopfolónak"

Gyanús vagy te nekem, nem kapsz. Biztos Cs. Gyuri bácsin alkalmaznád.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.05.07. 10:24:34

@atpijkamo: Hisztéria alapú bajoknál működik ez :)
A hülyeséget tényleg nem lehet senkitől elvenni :D

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.05.07. 10:25:15

@atpijkamo: ez ponnígy van, szerintem is hadd vegye, aki ebben hisz.

kiaza cségyuri?

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.07. 10:26:00

@helianthus: Elment Albániába tanulmányútra. Csak megnézi magának, mi arrafelé a helyzet.

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.07. 10:27:08

@zsiráfffff: "Cs. Gyuri bácsi is - aki korábban csak csontot kovácsolt leginkább - kitalálta azt, hogy biznisz lesz ebből, műanyagba álmodta, pirosra-kékre festette és feltekerte a piramisokat izibe', és a plasztik lapokat csomagban, könyvvel, jókívánságokkal és cca. húszezer forintért árulta a Multi Webshopnál"

Lésd fent.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.05.07. 10:30:47

@atpijkamo: jahogyja. nem olvastam el apróra, mer minek.

és tényleg nem bántanám. ha neki ez a heppje, hogy ez gyógyít: lelke rajta, meg annak is aki csatlakozik ehhez. ez legyen a legnagyobb bajunk a világon, én aszondom.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.05.07. 10:33:19

meg nem is nagyon kell ezt továbbgondolni, és máris be lehetne perelni az összes egyházat is.

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.07. 11:20:18

@zsiráfffff: "be lehetne perelni az összes egyházat"

Aztán Zeusz agyoncsap a villámaival. Szóval csak szőrmentén!

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.07. 11:26:14

index.hu/kulfold/2013/05/07/10_ev_utan_elve_kerult_elo_harom_no/

Tíz évvel ezelőtt tűnt el az a három amerikai nő, akikre hétfőn találtak rá Clevelandben.

Secnir 2013.05.07. 11:27:54

"Elismert, híres, energiával foglalkozó szakemberekkel konzultálva lettek a spirálok energiái fokozva, nem véletlenül lett az egyik spirál úgy megszerkesztve, hogy középről kifelé csökkennek a piramisok méretei, a másiknál viszont pont fordítva!"

ehehe, bizots megkérdezték a szomszéd villanyszerelőt, azok foglalkoznak energiával, az meg azt mondta neki félig bebaszva:
-mennyé te a 'szomba, most nem véletlenül fordítva rakták föl az asszonynak a spirált, hanem jól, most megyek, megmászom a piramisait...

ebből ez vonta le a csávó, és megalkotta eme csodálatos szerkezetet, nem értem, hol itt a probléma, mindig nehéz a feltalálók élete...

Bálintka. 2013.05.07. 11:29:23

Élet szakterületemen jóslást vállalok 5.000 ft/jóslat áron. Az első ingyen van mindenkinek:
"Megéled a holnapot"

(holnap gondoljatok rám, hogy én már ezt ezt előre megjövendöltem. Aki mégis elhullna az meg már úgysem tud panaszkodni)

SarahConnor 2013.05.07. 11:33:12

Emlékszem, mikor először a kezembe vettem egy ilyet (a román piacon, egy Dacia motorháztetejére voltak kirakva), az első reakcióm az volt: de szép... főzőlap??!! :)
Igen, ez rólam is sokat elárul azért :)

2013.05.07. 11:33:21

@atpijkamo: Tíz évvel ezelőtt tűnt el az a három amerikai nő, akikre hétfőn találtak rá Clevelandben.

Biztosan a plázában nézelődtek!

Bálintka. 2013.05.07. 11:36:23

@Fenimore: Mivel energiát juttat a ráhelyezett testbe, így IGEN, főzőlapnak, de inkább rezsónak is használhatod. Ha lenne rajta usb nyílás, és telefontöltőnek vettem volna meg.

Egyéves Önkéntes 2013.05.07. 11:36:45

@oeruelt: na de mitől nagyobb hülyeség a telejósda mint a szombati ima a templomban???

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.07. 11:38:18

@Cicmen: Volt a natasakampus meg még egy eset. Ez teljesen általános?

Mekkora nagy film volt: A lepkegyűjtő
www.imdb.com/title/tt0059043

www.youtube.com/watch?v=0oTFGi3ppnI

Vajon a filmből vették az ötletet, vagy csak egybeesés?

Atörökk 2013.05.07. 11:38:50

@Egyéves Önkéntes:
Ezt a múlt heti Vidám Vasárnapon magyarázták nekem, de már elfelejtettem.

Bálintka. 2013.05.07. 11:44:10

@Egyéves Önkéntes: Ha sok a templomos hívő, azokat már lehet irányítani az istenek nevében. Pl keresztes háború, vagy a fideszre szavazás (kommunisták nem a magyarok istenét áldják, vagy valami ilyen vol régen.).
A jósda csupán egy saját szakállra dolgozó semmik. Semelyik államnak sem lehet velük célja.

oeruelt · http://sargahaz.blog.hu/ 2013.05.07. 12:30:20

@atpijkamo: A placebót használja akkor az ember, ha elfogyott a hatásos (gyógy)szere, vagy nagy marha! Hatásos szerként árusítani pedig végképp erkölcstelen dolog (mondhatni csalás). De erről a homeopátiás "gyógyszerek" gyártói tudnának csak igazán mesélni! :)

oeruelt · http://sargahaz.blog.hu/ 2013.05.07. 12:36:34

@Egyéves Önkéntes: Első nekifutásra: a templomban nem emelt díjjal hallgatod a misét. Félreértesz nekem a jóslással, meg a többi biszbasszal semmi bajom, amíg vki hobbi szinten csinálja, ingyér tolja a népnek, de ha már pénzt kér érte, akkor bakker, az egy piszkos csaló, fejezzék le!

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.07. 12:40:21

@oeruelt: Amerikában a térdműtéteknél hasonlították össze az eredményességet. Minden második paciensnek csak két kis bemetszést csináltak a térdén, a többieket rendesen megműtötték. Ugyanannyi javulás volt mind a két csoportban.

Csak azt mondom, hogy a placebo nem feltétlen az utolsó a sorban. És nem ingyenes az alkalmazása, orvos kell ahhoz, vizsgálatok, tanulmányok...

Monygyuk én a gyerekemen ingyenesen és sikerrel alkalmaztam fájdalomcsillapításra, mikor pofára esett az udvaron.

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.07. 12:41:27

@oeruelt: A búcsúcédulát nem ingyér árujják a jónépnek? Vagy azt a terméket nem árujják már?

Egyéves Önkéntes 2013.05.07. 12:52:43

@oeruelt: a templom nem emelt díjas? nem lóf.szt! sokkal több lét legombolnak rólad ott, mint a jós tévénél.
második nekifutásra pedig: az embereket a saját hülyeségeiktől nem lehet megvédeni. Van aki a jóslásban hisz, van aki a homeopátiában, van aki orvoshoz megy, ha beteg.
Ha megnézel egy m1-es híradót az is van olyan sötét népbutítás mint a jóslás.
@Bálintka.: úgy bizony.

oeruelt · http://sargahaz.blog.hu/ 2013.05.07. 12:52:48

@atpijkamo: Gondolom, azért térde meg baja válogatja. Nem mondtam, h hatástalan, sőt, de terápiát azért nem alapoznék rá. Mondhatni kiszámíthatatlan. Sokkal inkább, mint egy aszpirin. Gyuri bá' meg végképp nem is orvos, hogy ilyesmivel kísérletezzen. Ő csak simán lehúzta a népet.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.05.07. 12:56:34

@oeruelt: "Első nekifutásra: a templomban nem emelt díjjal hallgatod a misét."
Gondolom, te eddig a Holdon éltél. Konzultáljál Tömjén Zsótival.

Atörökk 2013.05.07. 13:00:19

Semmi sincsen ingyen. A templom se és a kocsma se.

helianthus 2013.05.07. 13:05:14

@Cicmen: "Méghogy műanyag piramis egy nagy szart! A nyúlláb az igen! "

A nyúlláb, francokat! A borostyánkő! NA az már télleg! Az mindenre hat!

oeruelt · http://sargahaz.blog.hu/ 2013.05.07. 13:07:19

@atpijkamo: Az már kiment a divatból. :) @Egyéves Önkéntes: Én már régen voltam benn templomban, de nem emlékszem, hogy pénzt kértek volna azért, ha meghallgattam a misét, vagy mástól, ha beült a gyóntatószékbe. Ha velük akarod eltemettetni magad, vagy más ceremóniát kérsz, persze, h kifizettetik, naná! Egyébként meg, ha nem is lehet az embereket a saját hülyeségüktől megvédeni, azért próbálkozni illik, különben nyilván nem kell majd feljelenteni azt az embert sem, aki esetleg jelentős összeget csal ki hamis ígérettel vmelyik idős rokonodtól. Nem?

helianthus 2013.05.07. 13:08:27

@oeruelt: nahát, kösz az infót! Ezek szerint amúgy nemcsak engem irritálnak. Ja és megfigyeltem, hogy mostanában egyre fiatalabbak hívják őket, már huszonévesek is. :( Mert amíg a szenilis nagyi felhívja, még mondhatja az ember, hogy hát jól van, már úgyis elitta az eszét. :D De egy huszonéves harmadik évezredben élő y genrerációs ember? ??? Nem gondol bele, hogy ha lenne ez a garantált nagy nyeremény két nap alatt, a jós rögtön magára olvasna és elköltözne a picsába innen és nem a tévében bohóckodna töbsszáz forintos percdíjért?

helianthus 2013.05.07. 13:09:31

@helianthus: hoppá egy helyen rossz betűt kettőztem, de azért sem mondom meg hol.

Egyéves Önkéntes 2013.05.07. 13:30:48

@oeruelt: hidd el, hogy én az összes jóst és hasonlót a dunába lőném. De hülye emberek között élünk, ebbe sajnos bele kell törődnöd.
Sok millióan tolják az emberek millióinak haláláért felelős katolikus egyház szekerét.
Sok buta tapsol fletónak és sok buta tapsol viktornak.
a másik sok buta ember elhiszi, hogy meggyógyítják a tévén keresztül, vagy hogy pénzt varázsolnak a bugyellárisba, vagy hogy energetizálják a vizét, hogy a mágneses takarótól nem fáj majd a hátuk.

helianthus 2013.05.07. 13:42:46

@Egyéves Önkéntes: templom vs telejósda.
A templom, azaz egyház több ezer éves múlttal rendelkezik. A templomba elmehetsz úgy, hogy gombot dobsz a végén a perselybe. :D Az egyház támogat egy csomó szervezetet (református alkoholmentők pölö sokkal nagyobb sikerrel működnek, mint egy detox. A templomba elmehetnek az idős magányos emberek és azt érezhetik, hogy ha másnak nem is, de a jóistennek szüksége van rájuk. Olyat viszont mikor hallottál, hogy a telejósda összetelefonált 1 millát és felajánlotta az afrikai gyerekek lélegeztetőgépére?

Egyéves Önkéntes 2013.05.07. 13:47:46

@helianthus:
és olyat mikor hallottál, hogy a jósok kiirtották az aztékokat, a majékat, a toltékokat.
hogy a jósok megdugnak minden kisgyereket aki a kezük közé kerül?
és ha az egyház olyan rohadt jólelkű, akkor miből épült fel a melki apátság? eladták a kabátgombokat???

nem albániában voltam amúgy. legalábbis nem most.

@atpijkamo: honnan vetted albániát?

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.07. 13:52:32

@Egyéves Önkéntes: :)) Akkor jó öteltnek tűnt. Egyszer úgyis el kell menned, hogy saját szemeddel győződj meg mindenről...

oeruelt · http://sargahaz.blog.hu/ 2013.05.07. 13:55:01

@Egyéves Önkéntes: Persze hát, ne használjunk óvszert, onnan is dől a marhaság, tudom. De azért némi különbséget mégis érzek a (ma már azért messze nem tömeggyilkos) egyház tagjai, meg a "tartsd minimum négy percig vonalban a telefonálót" tévés jósok, kártyavetők közt. Annyit mindenképpen, hogy előbbiek a vallásgyakorlás mellett igyekeznek a társadalom számára hasznos tevékenységet is folytatni, utóbbiak egyszerű piócák, akik a nagyon hülyéken (és itt jön @helianthus: ), például a Blikken, Storyn, Győzikén, VV-n és hasonlókon nevelkedetteken élősködnek. Ha pedig legyintünk és a lovak közé dobjuk a gyeplőt, minden csak zuhan tovább. Ha szelektíven gyűjtjük a hulladékot, a társadalmi átlag IQ-t terhelő szeméttel is kezdeni kellene valamit.

helianthus 2013.05.07. 13:55:20

@Egyéves Önkéntes: igen, ebben igazad van, de akkor mivel magyarázod, hogy a katolikus vallás jelenleg Dél-Amerikában fejlődik a legjobban, ezért is lett az a pápa, aki? Történtek és történnek hatalmas disznóságok ma is mindenféle eszme nevében, ettől még nem szabad az összes vallásos, katolikus, hívő stb. embert egy kalap alá venni és elítélni és kijelenteni róluk, hogy mind ostoba.

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.07. 13:58:17

@helianthus: "egy kalap alá venni és elítélni"

Hát az átkosban a katolikus papok között a besúgók aránya 100% volt. Nem 99,9999%, hanem 100%. Úgyhogy lehet őket egykalapozni.

helianthus 2013.05.07. 13:58:37

@oeruelt: "akik a nagyon hülyéken (és itt jön @helianthus: )"

Tudom, hogy nem úgy gondoltad, de ezen, hogy akik a nagyon hülyéken is itt jön helianthus, oltárit röhögtem. :))) Ismerjük egymást? Márminthogy mivel rögtön átláttad, hogy nagyon hülye vagyok.

helianthus 2013.05.07. 14:01:12

@atpijkamo: no egyrészt ezt azért így nem hiszem. Másrészt meg az átkosban igencsak üldözték őket, szóval lehet, hogy sok vívódás árán, de odajutottak, hogy besúgok kettő gazembert és cserébe szolgálhatok száz rendes hívőnek, akiknek szükségük van rám. Ez a kérdéskör (pölö mi hogy volt az átkosban), amúgy is sokkal összetettebb, hogy pár kommentben kifejtsük, sőt ez nálam sokkal okosabb embereknek sem sikerült.

Egyéves Önkéntes 2013.05.07. 14:02:46

@atörökk: :D (na azok se csiripelnek már, megettem vagy hat tucatot!)

@oeruelt: piócák a jósok is és a kat. egyház is. maradjunk ennyiben.

@helianthus: dél amerikában is vannak ostobák, azzal magyarázom

helianthus 2013.05.07. 14:03:25

@helianthus: én például szoktam azon gondolkodni, hogy ha akkor és ott élek, mi lett volna belőlem. A mai eszemmel azt gondolom, hogy az elsők között deportáltak volna, mert én jó ember vagyok és nem súgnék be senkit bármi is múlik rajta. Másrészt viszont ezt nem tudhatom biztosan, amíg olyan helyzetbe nem kerülök, mert akkor lehet, hogy megteszem, ha magamért nem is, de a szeretteimért például már igen.

Egyéves Önkéntes 2013.05.07. 14:06:54

@helianthus: a legszebb az, amikor valaki azzal jön, hogy azért lett besúgó, mert azzal elkerülte a börtönt.
gerinctelen ember minden rendszerben van
volt lesz

helianthus 2013.05.07. 14:08:36

@Egyéves Önkéntes: te milyen lettél volna akkor és ott? De most komolyan érdekel, mit gondolsz erről.

Egyéves Önkéntes 2013.05.07. 14:13:31

@helianthus: nekem soha senki a családban nem volt munkásőr, párttag, besúgó, vagy bármi ehhez hasonló.
Ezekhez azok fordulnak, akik másképp nem tudnak érvényesülni.

aki értelmes (itt most nem rólam lenne szó, hanem nagy általánosságban9, az a fidesz-mszp-akármi nélkül is meg tud élni. aki meg ostoba és vagy gerinctelen, az odadörgölőzik a hatalomhoz.

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.07. 14:15:10

@Egyéves Önkéntes: "azért lett besúgó, mert azzal elkerülte a börtönt."

Öööö, ezt meg így hogy? Azért nem zárhatnak böürtönbe, mert mindenkinek mindent kikotyogok.

Mentem külföldre, behívtak. Mondták, hogy ezt meg ezt kéne csinálnom. De hát mit fog szólni ehhez a mghívó fél, aki az egész utamat fizeti? Látták, hogy gyogyós vagyok, ezért nem lett semmi a kém karrieremből.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.05.07. 14:16:38

"nekem soha
senki a családban nem volt
munkásőr, párttag, besúgó,
vagy bármi ehhez hasonló."
Pokorni, Esterházy Péter is így tudta. Soha ne mondd, hogy soha.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.05.07. 14:19:51

@atpijkamo: "Látták, hogy gyogyós vagyok..."
Ja, hát úgy könnyű!

oeruelt · http://sargahaz.blog.hu/ 2013.05.07. 14:20:37

@helianthus: Tényleg nem úgy gondoltam. Utólag persze én is éreztem, h necces, de akkor már késő volt.:D Egyébként nem hiszem, h ismernénk egymást. @Egyéves Önkéntes: Ezen lehetne vitatkozni, de nem érdemes, túl sok múlik a mélyen rögzült sztereotípiákon.

Egyéves Önkéntes 2013.05.07. 14:22:40

@atpijkamo: hogyhogy hogy?
így ni:

Kovács Úr! Nagyon nem szép dolog, hogy maga betört a Szabó nénihez és megverte. Ezért a bíróság önt 5 év börtönre ítéli, de ha hajlandó havonta leírni, hogy a kocsmában miről beszélgetnek a kábelgyári dolgozók, akkor eltekintünk a büntetéstől.

Szóval többnyire nem ma született bárány ártatlanságú embereket fogtak be ügynöknek.

Egyéves Önkéntes 2013.05.07. 14:25:49

@oeruelt: kár vitatkozni, mert nekem van igazam

Manyecska 2013.05.07. 14:27:27

@atpijkamo: Öööö, ezt meg így hogy?
Csitri!! :P Jól kapisgálja a lényeget EÖ bajtárs!:)

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.05.07. 14:28:10

@Egyéves Önkéntes: Többnyire teljesen hétköznapi embereket szerveztek be.

Egyéves Önkéntes 2013.05.07. 14:28:16

@Manyecska: emlékszem amúgy, hogy a kábelgyári férfiak miket meséltek rólad! :D

Egyéves Önkéntes 2013.05.07. 14:29:35

@agresszív kismalac: csak azt tudták beszervezni, aki
a, magától is hajlamos ilyesmire
b, valami stikli miatt a torkán tartották a kést és így inkább belépett

helianthus 2013.05.07. 14:29:55

@Egyéves Önkéntes: "nekem soha senki a családban nem volt munkásőr, párttag, besúgó, vagy bármi ehhez hasonló."

Viszontagságos családi körülményeim miatt én meg nem tudom, hogy volt-e vagy sem. De lehet szentségtörés (hogy stílszerű legyek) igazából nem is érdekel. A múltról hajlamosak vagyunk egy dolgot nem figyelembe venni. Azt hogy elmúlt. Pedig ha inkább a jelenre és jövőre koncentrálnánk, lehet, előbbre jutnánk. Abban viszont egyetértünk, hogy aki értelmes akármi nélkül is meg tud élni. Az más kérdés, hogy pont a mai világban sokan tanúsíthatják, hogy például munkát kapcsolati háló nélkül nagyon, de nagyon nehéz találni. Hiába értelmes az ember. :(
Na nem okítalak tovább (vidéken: nem osztom tovább az észt) és szummázom, hogy bár vallási és egyéb kérdésekben nem feltétlen értünk egyet, én akkor is különösen kedvellek. :D

oeruelt · http://sargahaz.blog.hu/ 2013.05.07. 14:32:25

@Egyéves Önkéntes: És erre akár már vallást is lehetne alapozni.:)

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.07. 14:32:34

@Egyéves Önkéntes: Mindegy, hogy kit fognak be ügynöknek. Mikor rájönnek, hogy nem tudja tartani a száját, a használhatósága a nullával lesz egyenlő, és dobják.

- Várjál Józsi, mert ilyen gyorsan nem tudom felírni. Szóval hogy mondtad? A brezsneyv a mijével csináljon micsodát?

A katonaságnál is voltak ilyen mintakatonák, akik a legnagyobb szívásokat is lelkesen csinálták végig. Mi többiek pusztán megpróbáltuk túlélni a 11 hónapot. Arra kötelezhetnek, hogy a penzumot teljesítsük. Arra nem, hogy lelkiismeretesen csináljuk. Megjegyzem, ha az egész katonaság nem lett volna velejéig korrupt és idióta, akkor sem lett volna semmi értelme a katonai szolgálatnak, mert csak ágyútölteléknek kellettünk. M.o. feladata pusztán az volt az akkorai szovjet katonai doktrína szerint, hogy három hullámban összesen 24 óráig álljon ellent a NATO inváziónak.

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.07. 14:35:02

@Egyéves Önkéntes: "csak azt tudták beszervezni"

Mit gondolsz, amerikában ki megy esküdtnek? Az agysebészek? Nem, csak azok, akik nem tudnak vagy nem akarnak kibújni alóla. Ugyanaz lilában.

Manyecska 2013.05.07. 14:36:20

@Egyéves Önkéntes: egy kezemen meg tudnám számolni hány hímmel...és nincs ötnél több ujjam!!! :D

Egyéves Önkéntes 2013.05.07. 14:38:09

@Manyecska: ki mondta, hogy ARRÓL beszéltek?? :)

@atpijkamo: azt nem tudom, de hülyék biztos vannak ott is. sőt albániát kivéve mindenhol.

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.07. 14:39:44

@Manyecska: "hány hímmel"

A hímeket miért kell külön venni?

Manyecska 2013.05.07. 14:43:40

@Egyéves Önkéntes: b+ dolgoztam gyárban szerinted a pia mellett mi volt a másik??:P :DD
@atpijkamo: mért nőstényekkel is kellett volna:DD?

Egyéves Önkéntes 2013.05.07. 14:47:38

@Manyecska: kihagytál egy n betűt, de a másik a nők voltak szerintem :)

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.05.07. 14:48:20

@Egyéves Önkéntes: "Mutasson nekem
egyetlen embert ebben
a tetves országban,
akire ha kell, 5 perc
alatt nem bizonyítom
rá, hogy bűnös! Magára
is, magamra is,
mindenkire!"
Te hány éves vagy?

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.07. 15:01:24

@Manyecska: Ööö, én nem tudom, hogy szoktad.

vénszivar 2013.05.07. 15:42:03

Van egy Scholl papucson...ehhez hasonló piramis-prizmás a talpa. Abban járok a kat. s ref. templomba + zsinagógába, ha a több száz ügynöktől beférek + abba nézem a jósdás szarokat is. Napi 11-12 bogyónál nem is szedek többet s rollerral járok a sex meg már csak heti 2,99. Nem tud valaki valami jó s megbízható cuccot?

Atörökk 2013.05.07. 15:44:52

@vénszivar:
Ciánkapszula, zsilett (hosszában vágni!!!), esetleg hajszárító a teli kád vízbe :D

vénszivar 2013.05.07. 15:50:37

@atörökk: Kád? Veszek!

Mennyit vegyek? :)

helianthus 2013.05.07. 15:56:51

@Egyéves Önkéntes: "nem baj ha kedvelsz! :D "

És erre akár már vallást is lehetne alapozni?!

Fejesrob 2013.05.07. 17:54:58

Kitalálok valamit, nálam is lesz egy ilyen irigy seggfej, aki megtorpedózza?

A hivatal pedig egyenesen röjehes, de szerintem törvénytelen is.

Ha a legális cég befizeti az adókat, milyen jogon húzza le őket?

Scientológia, Hitgyüli? Pedig ott aztán nem csak a lehúzás megy, de egyebek is. Ugyancsak "szabad akaratból".

2013.05.07. 18:31:27

"csak a jogsértő termékek bevételének 5%-ig kúszhat a bírság összege, úgyhogy nem lesz komolyabb fennakadás"
Fúbazmeg ez komoly? Mert ez nagy hátrány. Pont 100% kellene legyen a díj, már amennyire emeg lehet becsülni a forgalmat, de a tulajdonosoktól is visszavenném, + 1-6 hónap közmunka.

csakhalkanszólok 2013.05.07. 18:33:19

Hát tudod, aljas vagy! Tönkretenni egy ilyen hatalmas találmányt!

Igen is bizonyított az energiaspirál ereje. Tudod hogy az elmúlt időben mennyi pénzt képes volt átmozgatni egyik helyről a másikba?

Az én tévém - pedig tuti síkképernyős - amikor ez a reklám megy MEGGÖRBÜL! Ezt a szomszédom is majdnem látta a múltkor, igaz éppen nem volt itthon!

Amikor nézem a reklámot, nincs aranyerem! (mondjuk az másodlagos hogy amúgy sincs)

GYEREKEK! Ébresztő! Ha hagyjuk magunkat elveszik tőlünk ezt a nagy találmányt! Pedig biztos forrásból tudom, hogy már a japánok is tárgyalnak velünk, hogy ezzel az energiaspirállal váltanák ki a fukusimai erőmű kiesett villamosenergiáját!

wahed ithnen 2013.05.07. 18:59:27

@A csótány is ember:

A csótány nem ember. Csaxólok halkan.

Amúgy meg mindenki azt hisz, amit akar. Pl. Te azt, hogy a csótány is ember.

Meg 1ébként is, ennyi erővel a parfümöt is be lehetne tiltani. A gyártója vegyszert állít elő az üzemében, az üzleteiben meg a reményt adja el.

Bemegy a Pierre a Zillatszerbótba, me' elhitetik vele, hogy meqqrhatja a bombázót, ha azt magára keni. A bombanő meg kiröhögi, hogy ilyen fejjel mindegy mit ken magára.

Oszt megvan a kár, kiadott Pierre egy valag pénzt a reményre, oszt semmibű semmi.

Egyéves Önkéntes 2013.05.07. 19:45:46

@helianthus: Igen, az
Egyévest Imádók Gnosztikus Kongregációjának Judeosámánofallikus Exarchátusa
névre gondoltam

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2013.05.07. 20:01:53

Egely kerék kisokos. A 72 ágú játék szélforgó még ennél is nagyobb szélhámosság.

www.facebook.com/EgelyWheelKerek

ob.szerver 2013.05.07. 20:07:16

Gagyiország gagyinépe gagyit fogyaszt. Hol a hiba?

Jöhet minden ami gagyi. Lehet az energiaspirál, Fásy mulató, a Vaterán 6000 Ft-ért árusított márkás cipő 99%-os (!) elégedettségi visszajelzéssel, vagy éppen Orbán Viktor.

Ha gagyi, garantált a siker.

komplikato 2013.05.07. 21:45:16

@helianthus: Ezért van Romániában a stúdió, hogy ha eszedbe jut sörétes puskával reklamálni vagy rájuk gyújtani a stúdiót, akkor nehéz dolgod legyen. :D

komplikato 2013.05.07. 21:54:57

Mondjuk ha valaki járt már életében Zepter "bemutatón" az tudja, hogy azt semmi nem überelheti! :D
Amikor a Bioptron lámpáról kiderül, hogy mindent gyógyít, regenerál, de még vissza nem fordítható folyamatokat is visszafordít, még öregségedre is beépül a kalcium, stb. Ja meg a "szívrohama volt, de szerencsére volt nála egy ilyen" dumánál már majdnem fetrengtem a röhögéstől.
Akkor már nem volt vicces, amikor szegény nyugdíjasnak bekamuzták, hogy "csak" napi 150 forintba kerül neki, mert nekem kapásból 570 jött ki és azért az 4-5 évre sok.

Mérges 1234 2013.05.07. 22:29:04

Fejsrob, vagy hogy a faszomba hívnak?

"Kitalálok valamit, nálam is lesz egy ilyen irigy seggfej, aki megtorpedózza?"

Te ilyen kis feideszes buzzancs vagy, eszed is ennyi.

A kitalálás annyi, hogy átkúr másokat, ez nálatok a fideszben rendben de a normális embernek forog tőle a gyomra.

Átkúrt másokat, érted? Úgy, ahogy a Selmeczi mentette a nyugdíjat. Féreg.

panic_button 2013.05.07. 23:11:43

Ilyet hol lehet venni? Akarok egyet

Panelproli 2013.05.08. 15:49:15

Miért kell energiát juttatni a ráhelyezett testbe? Főleg egy kör alakú(?) pramis halmaz segítségével?!
Arra ott van egy lecsupaszított végű villanyvezeték. Ad az olyan energiát, hogy ihaj! Leginkább az ilyen feltalálókba és a feltalálók csodaszereinek forgalmazóiba vezetném a 220-at.
Ja meg abba a jogalkotóba, aki azt a bizonyos 5%-os limitet kitalálta.
Azért furcsa nem? Ha viszont állambácsit károsítják meg, mondjuk adó, vagy áfa csalással, a teljes vagyonelkobzás mellett még súlyos börtönbűntetés is eredményez.
Szóval az Állam szerint mindenkit joga van mindenkinek hülyének nézni, bezzeg ha a nagybetűs államot nézik hülyének, akkor irrgum-burrgum!
Csoda ha ezek után az emberek templomba vonulnak imát mormolni?!
süti beállítások módosítása