Tékozló Homár

Nincs pénzváltás a tüdőszűrésen

2013.09.25. 15:31 | jackyll | 406 komment

Naiv TB-gondozott 7 perccel zárás előtt érkezett tüdőszűrésre az Amerikai útra, ahol kiderült, hogy egy forintot nem tudnak visszaadni semmiből. Amire szerzett aprót, kiderült, hogy már lejárt a munkaidejük. Hosszas küzdelem árán rábeszélte őket a vizsgálatra, de hiába váltotta fel az ötezresét, az aprójával a pénz 1710 forintra jött ki, amit szintén nem akartak elfogadni:

Történt ugyanis, hogy a munkahelyi orvos elküldött kötelező tüdőszűrésre. Ehhez én a XIV. ker, Amerikai út 50. sz. alatt található egészségügyi kirendeltséget választottam. Reggel hívom őket, hogy ez hogyan működik (nem dohányzok, nem vagyok gyakori vendég efféle helyeken). A kedves női hang válaszol, hogy reggel 8-tól 12-ig, aztán meg délután 14-tól 18 óráig lehet jönni és 1700 magyar forint lesz az ára, ennyi. Ok. Munkám végeztével fáradságot nem kímélve rohanok az említett címre, ahová 17:53-kor meg is érkeztem. Egy árva lélek nem volt ott a az ott dolgozókon kívül - magyarán éppen ráértek. Odaállok az ablakhoz, ahol egy igen aljas némber fogadja az oda látogatót. Adok neki mindent: személyit, lakcímkártyát, TAJ kártyát és egy valódi fizetőértékkel bíró magyar 5000 forintos bankjegyet. Erre a válasza néma fejrázás, és erős mutogatás az ablaküvegre, ahová ki van írva, hogy "Nem váltanak és nem adnak vissza". (Nagyon büszkék minden oda kiragasztott cuccra egyébként, kivéve talán a nyitva tartási időt.)


Kicsit kérdezgettem, hogy éppenséggel hogy is van ez, hogy az ezresekből és az apróból miért is nem tud visszaadni, mivel máshogy nem lehet 1700 forintot kirakni, többet meg nem fogad el, de erről majd később. Válasz: "Ő nem pénztár és nem válthat" - erre köszönés nélkül eltávozott hátra. Oké, de nem is 5 darab ezrest kértem, hanem egy szolgáltatást és egyébként nem kártyával, nem euróval, de még csak nem is Szép kártyával akartam fizetni és egyébként a telefonban ez például nem hangzott el (bocsánat, hogy nem tudok minden részletre rákérdezni, például, hogy pszichiátriai kezelés alatt áll-e a kedves asszisztensük). Ő márpedig nem ad vissza, ki is van írva. Oké. Hol lehet itt felváltani egy 5ezrest a környéken. Válasz: "Sehol.". Najó gondoltam, ez azért mégis pofátlan, hát én is az leszek. Ekkor volt 17:56. Kisprinteltem a Amerikai-Thököly sarkára a zöldségeshez, aki készséggel felváltotta az 5ezrest 4 ezresre és 2 ötszázasra. Sprint vissza, idő: 17:58 - zsír!


Függöny elhúzva, de látom mögötte a "kedves" hölgyet, akinek kopogtam is egyből, hogy vannak irataim, van pénzem és nincs hat óra. Vette az adást, ránézett az órájára, majd ügyesen megpróbált három percet eltölteni valami hasznossal (és itt nyilván nem a betegekkel való foglalkozást értem, hanem valami nagyon-nagyon-nagyon sürgős egyéb dolgot). Ezután kijött és bizonygatta, hogy márpedig nekik sokáig tart leadminisztrálni egy ilyen esetet és különben is mit képzelek, hogy hat után itt zargatom.

Finoman közöltem vele, hogy itt voltam hat előtt minden szükséges hozzávalóval, tehát én a magam részét teljesítettem, így most ők jönnek. Erre másodszor is eltávozott, ezúttal egy másik helyiségbe, amely a váróból nyílt. Arra a kérdésemre, hogy akkor most csak így itt hagy, annyit felelt gunyorosan, hogy "hát igen, most éppen ott van dolga". Gondoltam, az az ajtó nem a pánik szobájuk bejárata, így feltételeztem, hogy egyszer visszatér onnan. Vártam tehát, mire újból megjelent és kezdtem elölről szépen lassan a mondókámat, hogy ő is értse. Tudom, hogy ahhoz vannak szokva, hogy amikor elfáradnak, akkor befejezik a munkát, de ha olyan fontos minden, ami ki van írva arra az üvegtáblára, akkor nekem az a 18:00 órai időpont is fontosnak tűnik. Válasz:"...de mert a boltba is ha bemegy ilyenkor akkor már nem szolgálják ki stb..." - mondjuk én így még nem jártam, sőt bárhová bemehettem eddig akár 1 perccel a zárás előtt is - a lényeg, hogy a problémája továbbra sem létezik.

Akkor eltűnt és előkerítette a doktornőt, aki becsültére váljék megpróbált csúnyán nézni, de rajta legalább látszott, hogy az iq tesztje pozitív. Ő is elkezdte sorolni, hogy mi hány percbe kerül(papírok 5 perc, mire levetkőzök az még 5, mire elkészíti a felvételt az még 5 és különben is), de gyorsan felvilágosítottam, hogy összekever azzal akit ez érdekel, mert sehol senki nem mondta se a telefonban se sehol hogy fél6ra kell jönni. Írják ki ha ez számukra fontos, hogy 17:40-ig lehet menni és akkor ők valóban tudnak 6-kor végezni, de most sajnos 18:00 óra van odaírva és én bizony itt voltam előtte. És nem egy iskolabusznyi csöves esett be 18:01-re, hanem egyedül én 17:53-ra. Ekkor már vagy 10 perce próbáltak meggyőzni, hogy őnekik derogál már mégegy csekket megírni, meg a gépbe beírni a nevemet és további invalid indokok sorozatával jöttek, de mondom igazából ennyi idő alatt akár végezhettünk is volna.

És ekkor szinte láttam azt a bizonyos villanykörtét kigyulladni a feje fölött, mert a válasz: "Rendben!". Tudtam én, hogy a doki nem az a fajta, akinek keresztben volt az ujja, amikor letette a Hippokratészi esküjét. Adtam nekik egy ezrest, egy ötszázast egy százast, egy ötvenest, meg három húszast, mert pontosan ennyi apró volt nálam, ami összesen 1710 forint. Reakció: ők nem fogadhatnak el nagyobb összeget, mert azért megbüntetik őket. Mondom azt a büntetést képzelje el, ha kiderül, hogy nem végzik a dolgukat.

Ekkorra már egészen bizonyos voltam abban, hogy viccelnek, de további aprópénzek után való kereséssel töltött percek után sikerült nagy nehezen rávenni egyiküket, hogy ugyan váltsa már fel a tárcájából, vagy bárhonnan - és sikerült! Örömmel nyugtáztam, hogy az emberiségbe vetett hitem még létező jelenség. Onnantól az egész, nem tartott tovább 6 percnél - szóval tudnak, ha akarnak-, ami azt jelenti, hogy ha 17:58-kor nekiáll végezni a munkáját, akkor mintegy négy perccel is túllépte volna a munkaidejét (amit egyébként a TB-járulékomból fizetnek), de ehelyett jobb volt nekik ott hajtogatni nekem, hogy milyen arrogáns vagyok.

Már bocsánat, de egyébként le sem szart volna, sőt ott hagyott kétszer mindenféle előjel nélkül (értem ezalatt: köszönés, kézlegyintés, "hívom a rendőrséget, ha nem húz el", "bocs, nem tudok segíteni", "rohadj meg, nem akarok segíteni" ilyesmi). Na mindegy, kijött a banyapók az odújából, akivel át kellett menni a felvételkészítő helységbe, így alkalmam nyílt egy kis betekintést nyerni a lelki világának nevezett purgatóriumba. Kiderült, hogy ha a hölgyemény orra előtt zúzná össze magát valaki biciklivel, akkor vígan ott hagyná vérezni. Bravó! De tényleg! Fogadja szóbeli vállveregetésem. Zárszó: "Mivel hat után jöttem, így nem lesz szerdán eredmény, csak csütörtökön". Milyen hat... á mindegy, tudja mit? Higyje azt és jövök csütörtökön! :D

Értem én, hogy ez nem vészhelyzet, kedves olvasók és kommentelők és azt is értem, hogy mehettem volna előbb is, de dolgoztam és nem a seggemet vakargattam. Kétszer szálltam át a BKV-n, mindegyik egyből jött (pirospont érte), így értem oda. De legyünk pozitívak, mert ma is jobb lett a világ: ez a két hölgy elsajátította az analóg óra leolvasásának rejtelmeit, sikerült rávenni őket, hogy dolgozzanak munkaidőben, illetve, hogy egészségügyi dolgozó létükre valami jót is tegyenek egy idegennel, még ha nem is muszáj, szóval teljes mértékben megérdemlik ők is a pirospontot, akárcsak a BKV. Én szépen mosolyogva megköszöntem a kedvességüket, további szép napot kívántam. A választ miszerint, "Bunkó és arrogáns vagyok és hogy nem lesz már szép napja" elengedtem a fülem mellett és elégedetten távoztam.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Manyecska 2013.09.26. 08:16:08

@ColT: hát, ha kiraknám a melleimet, még drachmát is beváltanának.

Rosszindulatú Vászka 2013.09.26. 08:21:50

@helianthus: sztem foci vagy hoki témába ossza az észet és ha úgy nézük, akkor láccik a semmi :P

AtiSnatch 2013.09.26. 08:26:07

jó reggeltet kedves népek! :) kivéve aki nem kedves s nem nép :)

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.09.26. 08:29:44

@Manyecska: mindenkinek képessége szerint, ugye! van aki csak hullakorában képes boldog lenni :D :D

Atörökk 2013.09.26. 08:31:24

@bigmac:
Jól van, kislány.

Hájóestét, vagy fel, támadás, szorgos népünk szűrni fog!

Neela _ t 2013.09.26. 08:34:31

@atörökk: ez a poszt nem a tiéd? :D
❤️

Manyecska 2013.09.26. 08:36:20

@dr. phil. Sün‼ ツ: lófaxt már kiraktam avatarba de te nyári álmot aludtál szóval fogjad befelé:D@zsiráfffff: ja, én már csak ágyban, párnák közt vagyok boldog, néha többször is:DD..

Atörökk 2013.09.26. 08:39:36

@Neela _ t: Nem, nekem fűszoknyás maláj lányok csinyájják a tüdőszűrést úgy, hogy mikor belépek a rendelőbe, vörös szőnyeget gurítanak a lábom elé ;)

@Manyecska:
Az egy idő után unalmas :P

AtiSnatch 2013.09.26. 08:39:51

@atörökk: csak megfelelő apró és idő kérdése az egész :)

Manyecska 2013.09.26. 08:42:28

@zsiráfffff: ??? hánem bár könnyebb lenne az életem, asszem!:)@atörökk::D Viszek könyvet magammal. meg a horgolásomat:D

Manyecska 2013.09.26. 08:43:44

@atörökk: én ha kinyitom a hüttőajtót az magától csinál egyet..vagy ez most sz..r volt??:D

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2013.09.26. 08:45:14

@zsiráfffff:
Gyanús vót nekem is...

@Manyecska:
Ez meg a legend folytatása!

Manyecska 2013.09.26. 08:49:51

@dr. phil. Sün‼ ツ: D na, hívjál föl, tudod a számom gondolom:P tutajos hangú nő 06-90 :P

Hartmy 2013.09.26. 08:59:08

Tüdőklően szép jó reggelt mindenkinek.

Manyecska 2013.09.26. 09:02:18

@Hartmy: helló, hogy vannak a tüszők izé üszők??:P

AtiSnatch 2013.09.26. 09:03:31

@Manyecska: @Hartmy: tüdőlegesen sziporkázó reggeletek van úgy látom :)

Hartmy 2013.09.26. 09:11:07

@Snatch_A: Feltüdően álmosnak vagy egyhangúnak tűnsz.

@Manyecska: Csak hímek vannak, de megvannak, onnan jöttem épp.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2013.09.26. 09:15:58

@Manyecska:
Most azon törpengek, hogy milyen az a tutajos hang?

AtiSnatch 2013.09.26. 09:17:37

@Hartmy: azon tüdődöm, mit lehetne tenni ellene... valószínű délben lelépek haza, jön a júpíszí, majd küldök posztot :D

Manyecska 2013.09.26. 09:27:55

@dr. phil. Sün‼ ツ: fa szállító.@Hartmy: az üsző nem kicsi fiú??:) én azt hittem..

Kritizálom aA. Marhaságokat 2013.09.26. 09:31:33

@bigmac: Nekem ez az információm. A pontos jogszabályt most nem keresem elő.
És nem én találom ki, hanem az okosok (sak) :-) Hajátültetés nincs ingyenesen, azt a tisztifődoki sem rendelheti el :-)

Hartmy 2013.09.26. 09:34:28

@dr. phil. Sün‼ ツ: Mikor az olajos kötéllel összekötözött fák nekiütköznek a partnak és köztük a kötél megcsikordul. :D Amúgy Fa szállító... :D

@Manyecska: Az ösző a szűz lány borjú.

@Snatch_A: Semmiképp ne felejtsd el megírni. :D

Hartmy 2013.09.26. 09:39:19

Blog motor monnyon le.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2013.09.26. 09:43:34

@Manyecska: @Hartmy:
Hát az csak valami perverzijó lehet.
A gugli is csak ilyeneket dobott rá:

"Egy furcsa és rémisztő hang, mint amikor egy faszállító kamion száguld feléd ‧ km- es sebességgel"

Kiddy (dugnám nikki sixx-et!) 2013.09.26. 09:45:11

Gyönyörű történet, elmorzsoltam egy könnycseppet. Kettőt.
Mindenkinek így kéne.

Denton85 2013.09.26. 09:45:20

Ez a prosztoló egy farok.

Én is voltam az amerikaiban munkahelyi doki küldött tüdőszűrni.

Elsőnek megnéztem az Uzsóki oldalán, hogy mi merre, mert tavaly náluk kellett csinálni. Onnan meg is tudtam, h már az amcsiknál csinálják, és persze ki is volt írva, hogy nem váltanak zsetont. Így készültem is rendesen.

Amúgy egyik orvosnál se váltanak szívesen. Pl fogdoki, vagy háziorvos alkalmassági, stb.

Nos, nem 7 perccel zárás előtt kell odaesni, mert ez is paraszt dolog.

Amikor én voltam akkor is volt 1-2 ember aki fennhangon ki volt akadva, hogy nem váltanak pénzt. Az igaz, h az ablak mögötti nő elég sutyerák, de ez nem menti fel a prosztolót.

A zárás előtti 2 perc pedig már valóban vicces.

Kívánom az embernek, hogy dolgozzon valami boltban ahol minden nap csak 20 perccel kell tovább bent maradnia fizetetlenül, mert valaki úgy gondolja, hogy ez kötelező.

Bogoj · http://bogoj.blog.hu/ 2013.09.26. 09:46:06

@Icepick77: az egyik megcsinálja a papírokat 5 perc alatt, a másik elindítja a gépet ugyanazon 5 perc alatt, közben a páciens levetkőzik szintén ugyanazon 5 perc alatt. mondjuk 1 perc a művelet, ez nem 15, hanem 6 perc. borzasztó, hogy a két nőnek a munkaidő lejárta után még 5 percet dolgozni kellett...

2013.09.26. 09:49:37

@Icepick77: valóban nem örülne, de az élet nem mindig az örömről szól. néha kötelező megtenni valamit. slussz passz.

senki nem mondta hogy tapsikoljon a tüdős csaj, hanem hogy csinálja meg a dolgát.

2013.09.26. 09:55:05

@uraaam: kicsit furcsa a felfogásod, az a tipikus megalkuvó, mindenbe beletörődő többség vagy, akivel mindent meg lehet csinálni.
Aki meg kiharcolja az igazát arra irigykedsz.
hmm hmm.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.09.26. 10:02:59

@hagyma: "atfutottam a bejegyzeseket
nincs nap, hogy ne emlegetnel"

Fuss neki mégegyszer! Te támadsz mindig nekem, faszfej.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.09.26. 10:03:57

@hagyma: "e heti
havi-evi/ penzum
Harpers Encyklopedia"

Ha! A Dosztojevszkijt már ki is olvastad! Ezt nevezem!

Manyecska 2013.09.26. 10:04:16

@atpijkamo: te tudsz valamit!:D
A posztoló meg szívjon tüdőre egy egész nap viselt csizma bűzéből:P

Manyecska 2013.09.26. 10:12:57

@zsiráfffff: a zén uram a cipőit szokta boxolni mer ilyen buzis vagy mifene:P! Múltkor is rajtam kereste a készletét. Hát oszt.

Icepick77 2013.09.26. 10:19:11

Na most már be lehet fejezni az okoskodást, mert baromi unalmas..... Mindenki ua szajkózza, értem, nem vagyok hülye. Részemről a téma lezárva!

Icepick77 2013.09.26. 10:22:23

Egyébként meg ha itt mindenki ilyen lelkes, akkor el lehet húzni dolgozni, mert a végén túlóra lesz belőle, aztán sírhat a Ti szátok is...

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.09.26. 10:23:10

@Manyecska: "A posztoló meg szívjon tüdőre"

A posztolót kedvelem, nebáncsd! Kicsit bunekó, de vicces.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.09.26. 10:24:37

@Icepick77: nem szokott sírni a szám a túlóráért sem. ha munka van, akkor befejezzük nyígás nélkül és kész, ennyi.

Manyecska 2013.09.26. 10:26:06

@Icepick77: hát mondjuk én sem díjaznám este:))

Manyecska 2013.09.26. 10:33:47

@zsiráfffff: a sebészek leejtik a szikét műtét közben..:D de szép kép!:P@atpijkamo: én nem kedvelem mert mért nem lóg munkából ha ekkora arc???:D

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.09.26. 10:41:31

@Manyecska: :)) Leidiótázna naponta, még egy pöttyet kevésbé kedvelnéd.

Tőlem lehet buta valaki, attól még lehet vicces, kedvelhetem. Mondhat butaságokat valaki, helyrehozzuk. De hogy valaki oltári baromságokat ismételget mély meggyőződéssel, és közbe azt hiszi, hogy az igazság egyetlen letéteményese, az szánalmas. És ha közben mindenki mást leidiótáz, mert nem az ő hülyeségét szajkózza, az bosszantó. Minden témában beégeti magát.

Az szar dolog, ha valaki utálja a munkáját.

AtiSnatch 2013.09.26. 10:42:43

jájj, mindenki meneküljön, permeteznek minket!!!

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.09.26. 10:43:50

@Manyecska: Ja a posztolót érted. Én már be vagyok teljesen állva egy irányba. Mint a berozsdált szélkakas. :))

Haggyadmár.

Manyecska 2013.09.26. 10:48:01

@atpijkamo: igen.
Most mi a kérdésed??:D

Manyecska 2013.09.26. 10:49:43

@atpijkamo: tégedet tuti bánt a zamerikái álom megvalósulásának hiánya..:P

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.09.26. 10:50:15

@Manyecska: "ost mi a kérdésed?"

Milyen idő lesz délután?

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.09.26. 10:50:43

@atpijkamo: amúgy tejjesen igazad van, de ha folyton baszogatod, attól észhez tért/tér/térni fog? uncsi már a széllel szembe hugyozás is.

Manyecska 2013.09.26. 10:51:54

@atpijkamo: Bp-en kissé esős, ámde roppant szeles időt mondanak /kb 70km/h-s széllel/ Bugyikat bevenni a szárítóról!:DD

Országúti Ninja 2013.09.26. 10:57:18

Na nem kell ezt ennyire tüdőre szívni! :D

Legközelebb a plusz 10 Ft-ot le kell köpni és ingzsebbe csúsztatni... :D

helianthus 2013.09.26. 11:00:56

@Denton85: "Kívánom az embernek, hogy dolgozzon valami boltban ahol minden nap csak 20 perccel kell tovább bent maradnia fizetetlenül"
Nem boltban dolgozom, de mindennap bentmaradok 20 perc és 4-5 óra közötti időtartamban pluszban. Ja, fizetetlenül.
Ez van.
Túlélem.
Szerintem ők is túlélték a plusz 7-8 percet.

Manyecska 2013.09.26. 11:04:43

@helianthus: képzeld amikor a szülészeten dolgoztam néztem volna az órámat folyamatosan -mellesleg a gumikesztyű alatt nem láccik nem is lehetett:D-, aztán csá. Persze váltás volt mindig diszkréten. Annyira hogy engem kintfelejtettek a saját szülésemkor a szülőszoba előtt mert műszakváltás volt anyám!!!:DD:( Amennyit én káromkodtam /amikor éppen nem a fogamat csikorgattam../:D

Icepick77 2013.09.26. 11:05:03

@zsiráfffff: Na arra lennék én kiváncsi. Főleg, ha a főnököd lenyeli a túlórapénzt. Kivéve, ha a magad főnöke vagy....

AtiSnatch 2013.09.26. 11:06:27

most egy mammográfiás posztot kérnék, Igi fáradj légyszíves a fényképezőhöz! :)

Manyecska 2013.09.26. 11:06:53

@Snatch_A: te a csíkoshátú fajtából vagy? Mi van??

Atörökk 2013.09.26. 11:09:07

@Manyecska:
Mit szépíccsem... Igen :D

Atörökk 2013.09.26. 11:09:07

@Manyecska:
Mit szépíccsem... Igen :D

AtiSnatch 2013.09.26. 11:09:48

@Manyecska: miért te hogy magyarázod a csíkokat?

AtiSnatch 2013.09.26. 11:11:04

@Manyecska: jó szőrös ez az igi :D

helianthus 2013.09.26. 11:11:09

@atörökk: maga mindent kétszer mond, kétszer mond?

Atörökk 2013.09.26. 11:12:25

@helianthus:
Bugi van a kezembe! Bugi van a kezembe!

Manyecska 2013.09.26. 11:13:42

@atörökk: jó nekem pont úgy is néz ki a hüttő és mellmagasságba van, azér.:P@Snatch_A: :)) alapszabály ha szeretők vagyunk /nyugi, nem mi ketten:P/ rúzst nem használunk soha!!:P

AtiSnatch 2013.09.26. 11:14:54

@Manyecska: én a bugyi csíkokra gondoltam :P

Atörökk 2013.09.26. 11:15:47

@Manyecska:
Cseréjj hüttőt. Vagy rúzsot. Vagy mozdonyt vodkára. Vagy mindegy :D

Manyecska 2013.09.26. 11:18:23

fújjde állat /a poszter/

Manyecska 2013.09.26. 11:19:33

@Snatch_A: mér neked annyira bevág??:D

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2013.09.26. 11:30:37

@Denton85: ha felmenti a posztolót, ha nem, azért a prosztóságáért - még ha oly passzívnak és alig látszónak hinni akart, no meg nőiesen halk is - kapja már meg a néptől a nekijárót. Az illemtankönyvekben előírtak 10%-ának teljesítéséhez is emberfeletti belső energiamegmozdulások és hajlandóságok kellenek, a mai közember ezt így érzékeli. Na meg hogy ő sokpacienttel találkozik, ő szegény, neki ez a munkája, nézzük el neki, nem. Lógassák fel tundrabugijánál fogva a cégérre vagy ilyesmi. Nem lehet legitim az, ami ilyen szint. Megmagyarázni mindent meg lehet, mindenki jó, mindig más a szar, tudjuk hogy van ez.

YoZan Ace a.k.a. A Lenyalthaj Nevű Strici 2013.09.26. 11:50:38

@Icepick77: Csak képzelegjünk má' együtt egy csöppet. Sokan verik a faszukat meló közben, alatt, felett. Mikor dolgozni kell, kéne, nem mindig szeressék azt az emberek. Valahol, valakik, valamiért dolgoznak, szeretik munkájukat, szolgáltatnak, nehogy megijedj(!), még segítenek is. Tudom, tudom, nem akarod elhinni, ez csak mítosz, meg aljas rágalom. Lehet. Lehet párhuzamos dimenzióban élek, ahol előfordulnak szemedben különlegesnek mondható dolgok, munkaidő utáni túlórák, ingyen víz, slejmmentes 20 forintos stb., de ezek nem halálos húsevő baktériumok. Nem kell tőle összevisszakeresztbe fosni jómagadat.
De lehet az lenne a helyénvaló, ha benzinkutas tankolás közben rápillant az órára, éppen akkor lejárt munkaidejét nyugtázva, ott hagyja a faszra a kocsit, benzint folyatva tovább. Szülésznőnek félig kipréselt gyerek közben lejár a szent munkaidő, hát távozik. Szakács éppen a sovány karajt süti a megrendelt menühöz, de óra, nini, lejárt, ezt a húst inkább megy odaadja a kutyának, vagy csak elegánsan balkezes horogdobással kukába ereszti, és távozik. Boltos 2 perccel zárás előtt nem engedi be a naiv vásárlót, 2 perccel zárás előtt ne itt vásároljon, innen nehogy vegyen élelmiszert, alkoholt, vagy bármi mást, mára volt már elég bevétele. Túléli, hogy egy paraszttal, szemét gecivel kevesebből nem folyt be pár köpet, vagy köpetmentes 20-as. Meg ha beengedné, a hülye fasz talán még legközelebb is oda menne vissza, na azt meg a háta közepére se.
Szóval, nem hiszem, hogy neked ennyi szabadidőd lenne (mely mellett van élhető bevételed), hogy te mindenkit ismerj, majd egy jól irányzottat általánosíccsá. Ja, ha van akkor az eretnekség, és megkövetlek. Sok munkaidőt betartott hepöninget néked, minden szolgáltatónál, és szektorban.

AtiSnatch 2013.09.26. 11:52:04

@Manyecska: mint a borotva! ezek szerint te sem hiszel a kemtrélben...

Manyecska 2013.09.26. 12:22:49

@Snatch_A: áááá, az már három hete volt hajnalban láttam:P

elwood 2013.09.26. 13:10:33

az ilyen beteget jól tüdőn szűrném egy szívlapáttal

Tiborfalvi Tibor 2013.09.26. 14:56:13

@Denton85: Szerintem itt annyi lehetett, hogy a kisasszony elkezdett foghegyről beszélni meg bunkózni, ezen berágva a poszter meg úgy volt vele, hogy akkor már csak azért is őt megtüdőszűrik ma, mert addig veri az asztalt - mondhatni a két fasz megtalálta egymást.

Szerintem százszor leírtátok már előttem, de leírom én is a tanulságokat:
- nem megyünk orvoshoz 7 perccel zárás előtt
- ha kisasszony shrek-cica szemekkel elmondja neki, hogy ennyi meg annyi a dolga, legyen olyan szíves jöjjön vissza legközelebb, tényleg nagyon sajnálja, akkor valszeg a poszter is hümment egyet és hazamegy, de ha már egyből leugatják, akkor jóhogy elpukkan az agya a másik oldalnak is.

Aureliano Buendía 2013.09.26. 15:25:05

@Kulics: megharagszol, ha lehülyézlek? Pedig muszáj.

Vajon te mit szólnál, ha valaki 7 perccel a munkád vége előtt baszna le valamit az asztalodra? Gondolj már bele a másik oldalba is.

Nem megalkuvás, hanem megértés. Van, hogy pofázok, van, hogy megértek. Magyar eü-ben másra számítani megbocsájthatatlan naivitás.

Démonmac1 2013.09.26. 15:50:37

no, szerintem is ékbekiáltó parasztság zárás előtt odaesni valahova.
(kivéve talán a baleseti ambulanciát:)

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2013.09.26. 16:27:47

Mindig MÁSOK nem akarnak engemet kiszolgálni!!!!!!

Ezért tart itt ez az ország, mert MÁSOK szarul végzik a munkájukat!

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2013.09.26. 16:31:52

Egyszer a buszon két pasi beszélgetett mellettem. Részint szidták a munkahelyükön dolgozó gizikét, hogy nem csinál semmit, nem ért semmihez, csak a körmét reszeli - majd pár mondat után azt is közölte az egyik, hogy ő most csak azért megy a be arra a munkahelyre, hogy aláírja a jelenléti ívet, utána elmegy, mert dolga van - mellesleg mindez délelőtt 10 után volt...

Szóval mindig MÁSOK végzik szarul a munkájukat...

Atörökk 2013.09.26. 16:33:43

Voltam a zurológiján. Szar hely, ott sincs pénzváltás. Oda se megyek többet.

Aureliano Buendía 2013.09.26. 17:15:41

@proszto-ló „ami azt jelenti, hogy ha 17:58-kor nekiáll végezni a munkáját, akkor mintegy négy perccel is túllépte volna a munkaidejét (amit egyébként a TB-járulékomból fizetnek)”

Nem. a te tébédből 18:00-ig fizetik őket. A négy perc túllépést nem fizeti senki.

Én hagytam volna 17:58-kor, hogy levetkőzz, majd 18:00-kor közöltem volna, hogy ennyit mára, aviszonlátásra.

„papírok 5 perc, mire levetkőzök az még 5, mire elkészíti a felvételt az még 5 és különben is”

Tehát te már 17:53-kor úgy számoltál, hogy miattad nem fognak időben végezni. Szerintem gondolatban cserélj helyet, és gondolkodj el, annyi fizetésért lennél-e bárkivel jó fej? Tuti nem.

Vajon ki a titokzatos posztoló, hogy mások pihenőidejével ily' gálánsan rendelkezni óhajt?

Atörökk 2013.09.26. 17:39:40

@uraaam:
Igen, mer' utána még vagy két hétig visszamentem, hátha váltanak pénzt. De nem bazmeg, az egy élő isten és az összes aprószentek kedvéért se.

Aureliano Buendía 2013.09.26. 17:47:57

@atörökk: miért, mi a te seggednek lika, malacpersely?

Atörökk 2013.09.26. 17:53:50

@uraaam:
Nem vagyok olcsójános. Bankkártyalehúzó.

Aureliano Buendía 2013.09.26. 18:20:48

@atörökk: így mulat egy igazi ÚR. Még a tranzakciós illeték sem hozza zavarba.

mrZigi 2013.09.27. 09:59:22

Na, sikerült a posztolónak megtapasztalnia, hogy milyen is a fidesz-mszp-s műnemzeti betegségügyi álkórházmodell analóg megvalósítása.
Érezze magát boldog szavazó állampolgárnak.
Azt kapta, amire szavazott :D

PannonBoy 2013.09.27. 22:46:38

Egyetértek a posztolóval. Velem is történt hasonló eset, csak épp zárás előtt negyed (!) órával. Az alatt simán meg lehet vizsgálni egy pácienst.

Az egészségügyben dolgozók olyan kényszeredetten dolgoznak, mintha ők tennének szívességet. Pedig nem!

A versenyszférában őket hamar kibasznák, ugyanis nem ritka, hogy túlórázni kell. Szakterülettől függ, hogy mennyit.
Hát ezért tart itt ez az ország!

Ruttay 2013.09.30. 12:04:00

Szerintem is időhúzás megy nagyon sok helyen az egészségügyben. Nekem normál munkaidőben egy Bp-i központi kórházban, egy életunt asszisztens csinált tüdőszűrést, 4 X futott neki és közölte, hogy velem van a baj nem jól tartom bent a levegőt..?!

2013.09.30. 13:06:46

@uraaam: nem fogod elhinni hogy volt olyan nyári péntek délután du 17:00 amikor tettem a kezem a kilincsre hogy megyek haza és utánam ordítottak hogy menjek vissza egy sürgős munkáért. Egy órát dolgoztam amíg megoldottam a problémát, de akinek szüksége volt rá, az már nem várta meg és elment haza.
Hát ilyen is van. Igaz nem is egészségügy. Abban igazad van hogy ott bármit is várni csacsiság.

Majdénmegmondom 2013.10.01. 08:38:40

@bigmac: "Pesten havi 200 loszarra se elég..."
Akkor gyere le falura, pajtás, és élj nettó 70-80 ezerből úgy, hogy a közüzemi díjak 30-300%-al magasabbak, mint Pösten. (Konkrétan a víz köbméterjéért háromszor annyit fizetek, mint a pesti barátaim.)
Valamit tényleg nagyon rosszul csinálsz.

bigmac 2013.10.01. 09:45:52

@Majdénmegmondom: nem megyek falura haver, pont az általad említett dolgok miatt...(és még egyéb dolgok miatt...

Lehet hogy nem volt egyértelmü, de én azt a kétszázat nem csak magamra értettem(yo nem irtam ez tény) hanem két emberre, ha lenne eltartottam akkor még többre...
Úgy azért mindjárt mást mutat szerintem....
Persze...egyedül a világ királya lennék 200ból....

Max annyit csinálok szarul hogy reagálok a homáros postokra,illetve sok elsőző idióta fogyatékos troll kommentekre, itt persze nem rád gondolok...

Igérem majd próbálok ezen változtatni;)....

Majdénmegmondom 2013.10.01. 09:48:20

@bigmac: Na, úgy már más! Elég sok embert ismerek, aki nem tud kijönni havi 2-300 ezerből... :(

bigmac 2013.10.01. 10:26:13

@Majdénmegmondom: Én is...:(..mondjuk az már inkább a dicsekvés, nagyzolás kategória...

Emlékszem rá, amikor asszonnyal kábé 3 éve beszéltük, hogy ketten egy havi 200ból milyen yól ellennénk. Eltelt 3 év, megvan a 200, és még szarabb mint volt.(3 éve egy 150ből nagyságrendekkel jobban éltél mint most egy kétszázból, és azért 3 év nem egy nagy idő szerintem)
Nem picsogok, mint azt bizonyos vendégmunkások állítják, csak a tényeket írom...

Továbbra is a táp az ami szerintem vállalhatatlanul drága lett, és pont ez az amit nem tud az ember kivédeni sehogy, ugyanis valamit enni kell hogy ne fordulj fől...

Ezért haragszom nagyon ezekre a tetvekre akik az országunkat vezetik, lop csal hazudik tömi a saját zsebit az összes kormány, de azért volt olyan amelyik mellette még hagyta élni az embert..

Ezek nem hagyják

Aki ráb@sssza a 27%jaffát az alapvető élelmiszerre, és mellette veri a mellét hogy ő mekkora király (többekközt a mi adónkból, ráadásul valahogy én nem látom a királyságot sehol, semmilyen területen),
aki veri a mellét emelett hogy akinek sincs semmilye az annyit és ér
aki elbőfög egy ilyet hogy havi 47k ból szerényen, de meg lehet élni(vicc, maradt volna kussba az irodájába facebookozás meg ingatlanok, nyaralási lehetőségek nézegetése közbe)
az nyugodtan szüljön 8as ikreket süniből

És az is aki ünnepli őket...:(
süti beállítások módosítása