Tékozló Homár

Későn szólt a Vaterának a meghiúsult eladásról (frissült)

2013.09.30. 12:36 | jackyll | 66 komment

Múltkori vaterás naiv ügyfelünknél kiderült, hogy azért számolták fel jutalékot a sikertelen adásvételénél, mert 21 napon túl jelentette:

Kedves Ügyfélszolgálat!  Kedves Tékozló Homár! Köszönöm szépen a részletes tájékoztatását az Ügyfélszolgálat részéről, a Tékozló Homárnak pedig, hogy kulturált módon közölte az esetet. Tőlük egy (szintén névtelen) kiegészítést szeretnék kérni, melyben elismerem, hogy:

     - nem olvastam el figyelmesen a felhasználási feltételeket
     - ennek alapján Önök (Allegro Group) jogosan szabták ki az értékesítési jutalékot, holott annak jogalapja, a sikeres adásvétel végül nem jött létre.
     - Önöknek nincs ráhatása az Önök által megbízott behajtó cég árképzésére.


 Javaslataim, a Vatera felhasználói elégedettség növelése érdekében:

     - ha nincs is ráhatásuk Önöknek a behajtó árképzésére, legalább a várható behajtási költséget közöljék az értesítő e-mailben, valamint az ÁSZF-ben, esetleg egy linket feltehetnek a megbízott behajtó cég árlistájára, melyet sajnos nem találtam meg a www.creditforte.hu oldalon sem.
     - Hasonló esetekben lehetne a kollégáknak jogosultságot adni, hogy utólag jóváírjanak bizonyos tételeket - ez inkább gesztus lehetne, mint jelentős bevételkiesés.
     - bónusz: közelítsenek a vatera.hu Allegro group általi felvásárlása előtti árképzéshez. (a termékfeltöltési díjjal viszont egyet értek - sok hasztalan filléres vackot ne hirdessenek orrba-szájba).
     - a Creditforte számára pedig, hogy egy egyszerű, vélhetően automatikusan generált levelezésért ne számoljon fel a fennálló tőketartozás 50%-ánál magasabb díjat az első postai felszólítás esetén, bár ez az ő árpolitikájuk kérdése. A 3810 Ft mindenesetre elsőre kicsit túlzónak tűnik, pláne, hogy az összes adat, cím, telefonszám rendelkezésre állt a Vatera regisztrációban.



 2013.09.27. 13:22 keltezéssel, Vatera Ügyfélszolgálata írta:
 Tisztelt !

 Sajnálattal olvastuk panaszát és a Tékozló Homáron megjelent, lenti levelével összefüggő, bejegyzést. Hivatkozással lenti levelére és a korábban számú megkeresésére, reklamációját ismételten, vezető munkatársunk bevonásával, áttekintettük.

 A 2013/07/26-án kiállított számlában (858 Ft), több tétel is felsorolásra került, ezek közül a legnagyobb egy 600 Ft-os értékesítési jutalék, amelyet a X számú aukció (Neobarokk szobabútor arany színű kárpittal) után számítottunk fel. 2013/07/01-e után módosult az Általános Felhasználási Feltételünk azon része, amely az értékesítési jutalékok felszámításáról szól. Ennek alapján, ha az eladó az aukció lezárásától számított 21 napon belül nem nyilatkozik a tranzakció sikerességéről, úgy azt piacterünk sikeresnek tekinti és a jutalékot felszámítja. Ennek alapján a fenti aukciót megnézve, az látható, hogy 2013/07/04-én véget ért, azonban az értékelést Ön 2013/08/05-én adta le. Habár az értékelés szövegezésében látható, hogy  az aukció valóban nem jött létre, de mivel a 21 napos határidőt túllépve került leadásra, így rendszerünk ezt sikeresnek tekintette és kiszámlázta a jutalékot.

 A kiállított számlák esetében mindent megteszünk annak érdekében, hogy a behajtásra átadás előtt felhívjuk Ügyfeleink figyelmét tartozásukra. Habár telefonos és postai úton történő megkeresés ebben az esetben valóban nem történik, lévén társaságunk online területen működik, így a kapcsolattartás is első sorban elektronikus úton valósul meg, de ennek ellenére az a véleményünk, hogy az alábbi tájékoztatási rend alkalmazásával igyekszünk mindent megtenni azért, hogy egy számla ne kerüljön át behajtó partnerünk részére:
A számla kiállításakor egy időben e-mailt küldünk felhasználóinknak-
A fizetési határidő előtt egy nappal, szintén e-mailben tájékoztatjuk felhasználóinkat a közelgő fizetési határidőről-
A fizetési határidő után 7 nappal, kiküldjük e-mailen az első fizetési felszólítást és ezzel párhuzamosan a Személyes menüben is megjelenik egy felhívást, hogy lejárt tartozást észlel rendszerünk-
Az első fizetési emlékeztető kiküldését követő 7. napon újabb emlékeztető kerül kiküldésre, illetve a felhasználó jogosultságait átmenetileg korlátozzuk-
A második fizetési határidő után 7. nappal általában átadjuk behajtásra a tartozást az Ügyfél egyidejű tájékoztatása mellett.
 Értesítő üzeneteinket minden esetben a felhasználói fiókban beállított e-mail címre küldjük ki, ahogy tettük ezt az Ön esetében is, azaz a @ címre minden esetben megküldtük ezeket a tájékoztatókat.

 Értékeljük együttműködését, de sajnos arra már nem tudunk lehetőséget biztosítani, hogy a behajtást visszavonjuk. Az allegro group HU Kft-nek abba nincs érdemben beleszólása, hogy a behajtó partnerünk milyen módon és milyen összegben határozza meg a behajtás költségeit, illetve ennek elengedése, mérséklése is az Ő hatáskörükbe tartozik.

 Amennyiben további kérdése van, úgy kérjük forduljon hozzánk bizalommal!

 Üdvözlettel:

 az Allegro Group Ügyfélszolgálat
www.allegrogroup.hu

UPDATE 10/02: Jófejek a vaterások, jóváírnak 1000 forintot év végéig a következő jutalékból.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Manyecska 2013.09.30. 12:40:36

Javaslom, olvassuk el. Vatera. Darth Vader pölö jobban érdeklne de mindegy:(

AtiSnatch 2013.09.30. 12:43:11

@Manyecska: ne!!! ne tedd! kiöli a zagysejteket!!!

igazságos 2013.09.30. 12:43:36

IZÉ, NEGATÍV ÉRTÉKELÉS MINT OJJAN????

Akkor meg

KUSS.

igazságos 2013.09.30. 12:44:48

Bezzeg SZARNI SOSEM FELEJTENEK EL ezek.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.09.30. 12:47:14

@Manyecska: Jaja, nem ártott volna a postolónak figyelni.

Mondjuk a Vatera ettől függetlenül is szarhat sünt, csak másért :D

Vadera. Darth Vater.

igazságos 2013.09.30. 12:51:04

Ez igen.

26-án jelent meg a homáron a poszt, 27-én már írtak is.

Igen, a vatera ilyenkor folyamatosan küldi a tartozásról a levelet, akkor is, amikor belépsz, kíírja hogy fizesd be a lóvét, nem szoktak tökölni

csak te olyan hülye vagy, hogy olyan postafiókra regisztráltad a vaterát, amit nem használsz sokszor, akkor MEGÉRDEMLED.

azért 40.000 forint nem kispályás, fognám, oszt magam intézkednék, ha a vevő ilyen hülye.

Három felszólítás, hogy fizessen, utána jöhet a NEGATÍV, és senkinek sincs gondja!

Aki nem használja a vaterát, NEM TUDJA HASZNÁLNI A VATERÁT, az NE MÁST HIBÁZTASSON MAGA HELYETT, és örüljön, h nem viszik el a házát is a feje fölül az ilyennek!

Bezzeg kanapét eladni azt tudott, feltölteni, és árulni, de utána már gondok vannak.

igazságos 2013.09.30. 12:52:35

@ColT: há mondtam én, hogy hova?

attól meg nem lesz jobb a poszternak, ha oda rá szarik

érted, legfeljebb majd hajat mosok :DDDD

de hogy tartozni tartozzak egy ilyen kis firkász, nyomorult cégnek, vagy embernek, hát akkor inkább nem veszek igénybe semmilyen szolgáltatást, a kanapét meg eladom a

JÓFOGÁS.hu-n

AtiSnatch 2013.09.30. 12:54:39

@Manyecska: na látod én szótam, már félre is beszész egybűl!

Manyecska 2013.09.30. 12:58:34

@Snatch_A: az hagyján, álmomban meg röhögök de annyira hogy felébredek rá..

igazságos 2013.09.30. 12:58:40

@ColT: há figyeljé, egy élelmes MINDENRE TUD MEGOLDÁST

és mindent leszar, ha nem neki lesz ebből baja

Há de érted, NEGATÍV ÉRTÉKELÉST AD A VEVŐ MIATT MEGHIÚSULT VÁSÁRLÁS CÍMÉN és no problem.

Aki erre sem képes, hogy kattintson egyet, az hülye.

Nekem is volt már egy ilyenem, három felszólítás, három hét várakozás után nem szórakoztam, adtam a negatívot.

Vatera BEJELENTKEZÉS FIÓKOM SZÁMLÁZÁS

nem lehet már valaki tényleg ennyire hülye a mai világban

Pl. számlázandó tételek

Teszvesz Értékesítési jutalék -200 Sikeres volt-e? Nem

ennyi

igazságos 2013.09.30. 13:01:00

Sssssóval a vaterások is homározgatnak, hogy szakadna rájuk az ég

igazságos 2013.09.30. 13:04:06

Ja, és jogosan lökhetem a dumát 180 pozitív értékeléssel.

Aki nem tudja használni a vaterát, ne használja, vagy fizessen.

Kanapét meg nem igazán a vaterán adunk el! arra inkább a jófogás jobb

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2013.09.30. 13:07:37

LoL. Na ennek is megállt egy feketeótó a háza előtt. Majdnem háta előttet írtam. Mennyire más lenne most a univerzum, ha háta előtt ment volna ki a nagyközönség elé, nem? Húúú.
@igazságos: picit mániákusnak tűnsz. Nem nagyon, de a megszokott magadhoz képest is még egy picivel jobban annak. Sorközözést nem tudod abbafejezni. Ha lefejezlek az sem jó, ha nem csinálok semmit, csak kussolok, az a jó. Amennyire megkívántam ilyen csokiöntetestetejű akármilyen péksüteményt, annyira nincs itt semmiolyan. Pedig ha megteremne a night furniture-ban (éjjeli zegrény), akkor abból milyen jól elő lehetne már venni. Csak oldalra nyúlok. Erre még hajlandó is lennék.
Egyékként figyeltek rád gyerekként ELÉGGÉ? MERT NEKEM NEM ÚGY TŰNIK.:* Má' csak hogy közügy ez a kurvasok capslock-ittas gondolat. Gondoltam jövök én, a Jani (de nem olyasfajta, aki Jani haverja) és rendbebaszom az életed, ezáltal a magunkét is lyavítom. Sikerült egylépésben maradéktalanul? Hú, de egyszerű (lenne, ha téleg így működne).

Atörökk 2013.09.30. 13:07:54

Kúúúúúúúrvasokadik :D

igazságos 2013.09.30. 13:08:43

@dr. phil. Sün‼ ツ: le, mindjá küldöm is a képet, ha már itt vagy!

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2013.09.30. 13:11:41

áh..nem vaterázom
de már gondoltam rá.

É2I 2013.09.30. 13:13:12

Ki fog írni Petinek levelet?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.09.30. 13:14:49

@igazságos: Én csak azt általlottam mondani, hogy a Jófogás is egy kalap kaki :D De az legalább nem fizetős.

@Kellemes Zérókomponista: Picit? :D

igazságos 2013.09.30. 13:15:59

@ColT: na ja, azé 40.000 után már sok a jutalék, mint a fenti pl. is mutatja!

Manyecska 2013.09.30. 13:17:46

@É2I: a Demjén. Ja nem, ő énekelt az iskolatáskájáról..

Manyecska 2013.09.30. 13:19:03

@ColT: nem is mániákus!!:) Csak szerintem még benne van a ritmus a traktorozásból..XD.. !

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2013.09.30. 13:20:34

@dr. phil. Sün‼ ツ: ne célozgasson, kedves sün úr. nem, nem fogyókúrázom, mert nem akarok.

England win The Ashes! 2013.09.30. 13:27:17

Ne vaterázzatok, meraz csóróamerikai és prolitempó. Kuka mellett kell keresni, ahogy fejlett országban dukál.

igazságos 2013.09.30. 13:27:53

@Manyecska: bezony ám, ilyenkor már az erdőt járjuk, hogy nektek legyen fátok a seggetek alatt

Nem, nem fatolvajként, hanem mi ritkítjuk az erdőt.

igazságos 2013.09.30. 13:31:53

@England win The Ashes!: há, szóljál, ha már nem fekszel a technika ördöge alatt!!!

akkor majd kűdöm neked is, bár te arcképeset kapsz tőlem

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.09.30. 13:36:46

@igazságos: Mintha nem tudná, amikor üzletel.

Kép ide is jöhet :D

@Manyecska: :D:D:D:D

Manyecska 2013.09.30. 13:36:47

@igazságos: mink meg a kályhát gyártjuk hozzá hogy ne faggyon be a seggetek télen:XD!@England win The Ashes!: fújjmárXD!

igazságos 2013.09.30. 13:38:55

szóval, a vaterának is főleg a hülyékből van bevétele, akik assziszik, leszarhatják és izmozhatnak vele

ugye, teccett volna inkább ebből elmenni a vidámparkba

England win The Ashes! 2013.09.30. 13:39:23

@Manyecska: Nem én mondtam! Engem is úgy oktattak ki erről a korábbi vaterás posztban.

igazságos 2013.09.30. 13:40:39

@ColT: mintha te nem jeleztél volna vissza a legutóbbi után

akkor láttam, h mennek itt a homáron a dolgok

csak a süni volt hozzám kedves a háromból!

@Manyecska: viszont a fakitermelés keményebb dió ám

Manyecska 2013.09.30. 13:53:29

@igazságos: a szülésznősködés három műszakban sem épp leányálom!:)

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2013.09.30. 13:59:02

@igazságos: akit az istenek rehegnek, megtartják azt gyereknek.
@Manyecska: haggyad, ő megoldja. De tudod miért? Mert tudja mit beszél! Nagyon nem mindegy!!!
@Manyecska: zsebembe napraforgómag-halmot helyeztem. Kérdésem, hogy kispolgári tett volt-e ez?

igazságos 2013.09.30. 14:11:37

Ti mindig bolonddá akartok engem szedni. :D

@dr. phil. Sün‼ ツ: küdtem megint, több esélyed nincs

hagyma már átvert ezzel :D

igazságos 2013.09.30. 14:13:06

@Kellemes Zérókomponista: fene nagy bőcsességgel megáldott lettél hirtelen :D

személyeskedésre meg sosem válaszolok, mer te sem mondasz semmit magadról! :)

amúgy meg te mitől lettél ilyen szófosó terelő?

na ugye

igazságos 2013.09.30. 14:16:32

@Manyecska: ugye! sztem az a baja h hétfő van meg én is itt vagyok

nem baj, holnaptól már nyugta lesz

igazságos 2013.09.30. 14:17:56

ammá biztos csatolmányban soha semmit senkinek nem kűdök :D

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2013.09.30. 14:18:19

@Manyecska: nem tudom hallod, almát edtem lefekvéskor, meg keléskor (édes), most meg nem tudok leállni.:D HELP!:D
@igazságos: mit mondjak: egy hülyegyerek vagyok, billentyűzettel, netkapcsolattal. Ennél többet te sem tudnál belém látni. Jó, majd kitalálom miről tereltem megint (mennyire betaláltál).

NEW_POST
get
enter
fuck
:D

Manyecska 2013.09.30. 14:21:00

@Kellemes Zérókomponista: ez valami alternatív hófehérke-megoldás lehetett xdxd ?:P@igazságos: nem fértek el a mellyeid a csatolmányban mi..?? :P

igazságos 2013.09.30. 14:23:27

@Manyecska: nem! meg a legnagyobb méretű triumphos melltartóba se

igazságos 2013.09.30. 14:25:31

de elég mára belőlem, elmentem, mert gyűlnek a viharfelhők a fejem felett, még Kompi is nekem esett így hirtelen

JunkieeeBoy · http://junkieeeboy.blog.hu 2013.09.30. 15:58:46

Na ugye, hogy megmondtam, hogy 3hét után automata sikeresnek teszi, de ha 3hét után értékeli, hogy nem az, akkor azt visszakapja...

JunkieeeBoy · http://junkieeeboy.blog.hu 2013.09.30. 16:03:30

Mondjuk az is elég hardcore, hogy axelero.hu-s e-mail címet használ az emberkénk... azt már vagy 5-8éve megváltoztatták @t-online.hu-ra csak továbbítják az axelero-sat a t-online-ra...
(mondjuk aki t-online -os e-mailt használ, az is hülye... átmész másik szolgáltatóhoz és baszhatod az e-mail címed... (vagyis plusz pénzért biztos megtarthatod, de kifizetne ezért pluszba)) ezért kell gmail-t használni!

Elnézést, de ritka hülye a posztoló... de legalább korrektül megírta a választ és elismeri, hogy ő volt a hülye! (Ez azért becsülendő, hogy beismeri)

Répalaki Edömér 2013.09.30. 19:09:14

- Tsókolom! Tessék mondani ez valami bújtatott szexhirdetés?
- Miből tetszik gondolni?!
- Hát, csak mert Peti adta fel és ott van benne, hogy "kan a P."...

baxottnagyhomár 2013.09.30. 22:58:56

Ezt ki diktálta a fejébe a vaterás kisasszonynak?

Tomasz_a_gozmozdony 2013.10.01. 09:25:16

Mondjuk - bár minimális korrektséget megkövetelne - csinálhatnának olyat is, hogy kiszámlázzák a nem értékelt tranzakciók utáni jutalékot, de amikor kiderül hogy mégsem jött létre, jóváírják egy következő számlán. Megoldható, mert elvileg fordítva meg működik, tehát ha nem jön létre, de 21 napon túl módosítom hogy mégis, akkor simán kiszámlázzák. Meg ez a 3 hét után követeléskezelőnek küldés se arról tesz tanúbizonyságot, hogy a fizető ügyfél az első.

T. Péter 2013.10.01. 18:56:35

Kedves Hozzászólók!

Olvastam itt pozitívat, negatívat egyaránt. Néhány megjegyzés, csak hogy az én véleményemet is olvashassa a publikum:

- a Vatera monopol helyzetben van, mióta a TeszVesz-t is beolvasztotta magába. Már az övék az Apród, az Árukereső, a Grando és a lealkudtuk.hu is. Gyakorlatilag csak az Expressz és a Jófogás, amelyek más érdekkör alá tartoznak, és ismert általános, lakossági hirdetésre alkalmas oldalak.

- 2002 óta vagyok a Telekom csoport előfizetője. Mivel mifelénk az összes drót az övéké, így maximum jóval lassabb mobilinternetet tudnék venni a konkurenciától, vagy általuk közvetített, alternatív szolgáltatást. Viszont az ADSL nálunk bőven 10mbps alatt van, a Kábelnet viszont hasít, olyan sebességgel, amilyet megrendelek. Ebből az következik, hogy annak idején az axelero.hu-s címemet használtam, ami később T-Online-osra változott, a régi megtartása mellett. A gmail-es cím komolytalan lehet, mert bárki, bármikor regisztrálhat ilyen címet, míg a mostani egy fizetős szolgáltatás része, ráadásul olyan, mint annakidején a 9-essel kezdődő (régi) mobilszám. Így "komolyabbnak" hathat. Természetesen, ha lemondanám az előfizetést, előtte 2-3 hónappal legkésőbb áttérnék gmail-re.
- végül, és nem utolsósorban a Homár-power: a Vatera ügyfélszolgálata korrektül járt el, kaptam tőlük 1000 Ft jutalék-kedvezményt, melyet december 31-ig használhatok fel.
süti beállítások módosítása