Tékozló Homár

Extreme Digital különszám

2015.08.11. 09:30 | Homár Hilda | komment

extreme_digital_1_1.jpg

Az Extreme Digital rendszeres vendég a Homáron. A panaszok alapján a dolgozók egy részére egész biztosan ráférne egy ügyfélkapcsolati tréning, és a mostani két sztoriból kiindulva más területen is reformérett a cég működése - már csak a saját érdekükben is.

Sztori 1:

Kedves Hilda !

A napokban az Extreme Digital debreceni üzletében vásároltam egy NAVON Raptor 8 típusú akciós tabletet. Az otthoni kicsomagoláskor vettem észre hogy a microSD kártya fedelét tollal nyitották ki és ennek nyoma rajta is maradt. Továbbá a készülék hátlapja tele volt karcolásokkal, de ezt egy új fóliával eltakarták, tehát a készülék használt volt!

Visszavittem még aznap az üzletbe, de a "kedves" eladó még engem nézett hülyének,mondván ő bontotta fel a dobozt előttem (ez így is volt,) tehát nem lehet használt. Ekkor kértem, hogy hozzon egy másikat. Ezt kibontva (szintén "original" csomagolás) jött a meglepetés, ugyanis az ebben lévő készüléken még hátlapi fólia sem volt, cserébe 10x annyi karcolással mint az általam vásárolt.

Ekkor gyors visszacsomagolás következett, majd a vételárat visszakértem (jóváíró számla száma:16180SZB2015). Az eladó kommunikációjával nem is foglalkoznék (ugyanis az nem volt neki), de a felháborodás helyett egy elnézést még jól jött volna.

Mivel nem egyedi esetről van szó (gondolom hogy nem pont csak ez a 2 db használt készülék volt újracsomagolva), ezért gondoltam, hogy mások okulására megírom. Lehet, hogy a beszállítójuk a sáros, vagy náluk az akciós áru ezentúl nem feltétlen jelent új készüléket, nem tudom. Mindenesetre írtam (volna) az ügyfélszolgálatuknak, de a rendszer a levél küldésekor kidob. Tehát az ügyfélkezelésük olyan mint a kiszolgálás, így nálam ez a cég a korábbi problémamentes vásárlásaim ellenére leszerepelt.

Remélem más nem jár így, de átvételkor alaposan nézzék meg hogy mit vásárolnak.

Üdvözlettel:

Balázs

Sztori 2:

Kedves Homár blog szerkesztőség. 

Történetem szolgáljon tanulságul mindenkinek aki az Extreme Digitalnál szeretné elkölteni pénzét.

2015. július 2-án vásároltam egy JBL Clip Bluetooth hangfalat 9990 forintért. Az eszköz a 7. napon adta meg magát, nem lehetett a micro USB kábellel tölteni. Rá két napra visszavittem és kértem egy új készüléket. Közölték, hogy 3 nap után szerviz és garanciális javítás, és inkább vigyem el magam a márkaszervizbe. Otthagytam és kértem, hogy mivel én nekik fizettem, ezért legyenek már olyan kedvesek ők maguk intézni a procedúrát. (Itt amúgy 5 napot veszítettem, mint később az ügyfélszolgálattal folytatott telefonbeszélgetés után kiderült). Csalódottam, de tudomásul vettem a helyzetet.

17 nap elteltével közölték, hogy a készüléket átvehetem, így az Erzsébet körúti üzletekbe mentem másnap, ahol visszaadták javítás nélkül a hangfalat mondván, hogy az USB töltőben történt szálszakadás nem rendeltetésszerű használatból fakad. WTF? Ők a márkaszervíz által közöltek alapján nem kötelesek kárpótolni. Ami igazán felbaszott, az a hozzáállás miszerint örüljek, hogy csak egy ilyen olcsó eszköz ment tönkre és nem egy másfél milliós laptop, de amúgy kérdezzem meg a márkaszervíz kedves munkatársait, hogy mennyiért javítanák meg. Érthető ugye, ők eladnak valamit és jónapot szarnak rá, hogyan lehet megoldani a balfék vásárló problémáját.

Miután tovább diskuráltam az üzletvezetővel és a többi remek jó eladóval egy másik szerencsétlen delikvenst épp arról győzködtek, hogy az E-book olvasójának a hibája nem garanciális felesleges elküldeni szervizbe. Szerencsétlen nyomora azonban nem vigasztalt, de úgy tűnt, bevett gyakorlat ennél a remek cégnél, hogy csökkent minőségű termékeket adnak el, és a garanciát pedig nem lehet érvényesíteni. Arra a felvetésemre, hogy  miért nem írják le selejtnek a terméket és adnak egy működőképest, az volt a válasz, hogy mert akkor mindenki ezt akarná! Hát basszák meg 2015-ben ez lenne szerintem a minimum.

Szóval soha többé Extreme Digital!

Zoltán

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Józsi, a migráns köcsög 2015.08.11. 09:34:13

raptorus huntera hungaricum. információban gazdag közegben leblokkol, szaporodása gyors és ellenőrizhetetlen. védett faj.

atörökkk 2015.08.11. 09:35:03

Oké, hogy sok a vadász, de akkor is durva, hogy az efféle cégek megélnek.

ancsika 2015.08.11. 09:37:58

minden nagyobb láncnál lehetne naponta ilyen történeteket írogatni...

bizony, bizony a dolgok elromlanak de a garanciális ügyintézésre már nem marad energia és akarat

FDToth 2015.08.11. 09:41:43

hát ez az! kb. mindegyik kereskedelmi láncnál elfordul ilyesmi, legyen az EDigital vagy Mediamarkt.
ez kért dologból származik:
- az eladó/vevőszolgálatosok nincsenek tájékoztatva vagy ők maguk nem tájékozódnak a fogyvédelmi rendeletekről, forgalmazói kötelezettségekről. Ezért kéne ezt a szakmát (eladói) kötni vmilyen vizsgához fogyvédelemből...
- mivel nagyon gyenge a magyar fogyasztóvédelem (NFH), így szinte bárki bármit megtehet, úgy sem mennek a fogyasztók bíróságra, inkább nyelnek...

Serivor 2015.08.11. 09:42:16

"Soha többet nem jött vissza, tehát egyszeri vevő volt" - sajnos mire mindenki ráfázik náluk egyszer, addigra békés, gazdag nyugdíjas éveiket élik valahol messze innen.

Jobb helyeken csak az autósbüfék alkalmazzák ezt az üzleti modellt...

Pár károsultnak össze kellene állnia, hogy elérjék a megfelelő értékhatárt, és megálljon a bíróság előtt a csalás bűncselekménye.

Az antiochiai szent kézigránát 2015.08.11. 09:44:45

@atörökkk: Minden számteches tudja, hogy a hülyékben van a nagy üzlet. Ha mindenki értene a gépekhez, de legalább is tudna gondolkodni, csődbe menne az összes ilyen profilú bolt. Bár szerintem a legtöbb eladót meg lehetne lepni, ha rákérdeznék az i7 4700MQ és 4900MQ különbségére :D

Troppauer_Hümér 2015.08.11. 09:53:50

@ancsika: az extremnel van olyan kategória hogy refurbished. Például Asus tablet van így náluk 30 százalékkal olcsóbban. Eddig oké, aki szenvedélyes vadász az vegye meg.
De újként eladni teljes áron a mások által visszavitt (tehát fos) cuccot egy kis optikai tuninggal szvsz bétékába ütközik. Szimpla csalás, nyereségvágyból elkövetve.

netrion 2015.08.11. 09:58:59

@FDToth: a garancia egy dolog, de az hogyan fordulhat elő, amit a poszt ír, hogy használt/karcos eszközt újként adtak el neki? Ezt nem tiltja a törvény?

Ami már volt valakinek a kezében, és mondjuk visszaküldte, azt szabad eladni másnak újként anélkül, hogy jelezve lenne, hogy újra lett csomagolva (refurbished)?

Dezsike 2015.08.11. 10:08:59

@netrion: Mi a Media Marktban kaptunk használt erősítőt újként - le volt véve a védőfólia ami ott virított a doboz alján. Azért nem lett homár poszt belőle, mert szó nélkül visszavették és visszakaptuk a vételárat - aztán lehet azóta kivették a dobozból a fóliát, visszacsomagolták és eladták másnak szintén teljes áron.

Manyecska 2015.08.11. 10:12:38

OFF @Az antiochiai szent kézigránát: most azt mondd meg lécci szerinted vane arra garancia hogy elhajlik a fém!ágyneműtartó /ahol a rugó van/,gőzöm nincs mitől /ill.sejtem../, elvileg van rá garancia erre mondjuk tuti nem:D:( kösssz. Bakker száz ropiért ne hajoljon el:(...

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.08.11. 10:17:00

Mit gondoltok, mi lesz azokkal a cuccokkal, amiknek a színe nem tetszik a vásárlónak, és él a 3 munkanapos, vagy a 14 napos elállási jogával?

Én nem sápadnék, legalább le van már tesztelve a cucc, működik, nem fog már elromlani. Karcot meg teszek rá sajátot, rengeteget. Ezek nem műalkotások, hanem használati tárgyak. Mondhatnám elhasználati tárgyak. Nem összetévesztendő a nagypapa arany zsebórájával!

lwcolors 2015.08.11. 10:29:40

Az tény, hogy minden multinál vannak ilyen sztorik.
De az is tény, hogy olyan 200 körüli tétel van amit az eDigitalnál rendeltem meg eddig (céges, saját ill másoknak), és még soha sem volt semmi gond velük... sőt a garanciaidőn belül egy készülék sem hibásodott meg (bár ez inkább annak a jele, hogy nem szoktam sz.rt venni... NAVON, azt meg melyik dzsungelben rakták össze?).
Szóval én maradok egy elégedett eDigital vásárló, annyira, hogy a felújítás alatt álló házamba az összes elektromos (és gázos) cikk tőlük fog jönni (nem kicsit olcsóbb, mintha ugyanazokat más boltokból vadásznám össze és hozattatnám haza nem kevés pénzért).

Az antiochiai szent kézigránát 2015.08.11. 10:30:21

@Manyecska: Ha rendeltetesszeruen vadasztal rajta akkor van. Vidd be az ED-hoz :D

Manyecska 2015.08.11. 10:30:47

@atpijkamo: majdnem kinyírtunk kéccáz tengerimalacot jut eszembe a Malacvárosban, mer lejátszottuk a malachangokat a telómról és sajnos volt köztük riadó is /ezexerint/ kb. kéccáz malacka HUSS 70km/h-val rohant el fejvesztve, egyszerre.:P baromi látványos volt!! ON

Manyecska 2015.08.11. 10:32:38

OFF uccsó @Az antiochiai szent kézigránát: dehogy viszem, engem a falnak csapott a teteje /állítva/ amikor szereltük, olyan a rugója..:D felkenődtem, bakker!!:D mongya a párom hogy nem tudja sokáig már tartani, nem hittem el..:D ON

Mr.Joey 2015.08.11. 10:33:21

Kötelet mindnek ! Hadd lógjanak a mocskos zs*dók !!!

netrion 2015.08.11. 10:36:59

@atpijkamo: el lehet adni ezeket is újra, de akkor külön jelezni kell, hogy refurbished, vagyis nem originál, és nyilván valamivel olcsóbban kell adni, mint azt, amit még senki sem bontott ki

faszópo (törölt) 2015.08.11. 10:52:25

láttam már REFURBISHED cuccot újként edigitalnal... (full áron)

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.08.11. 10:53:24

@netrion: A refurbished termékek köre az egyes gyártók által felújított modelleket foglalja magában, amelyek vagy gyári hibás példányok voltak, vagy sérült csomagolású termékek, amelyeket a gyártó a minőség ellenőrzést követően újracsomagolt, és kereskedelmi forgalomba bocsátott.

Az antiochiai szent kézigránát 2015.08.11. 11:06:25

@Manyecska: Hát ha nem tudja sokáig tartani, akkor az asszem már az orvostudományra tartozik :D :D

Már meging egy nick 2015.08.11. 11:08:05

Épp most vettem át a csomagom ettől a cégtől. Én nem tudom, nekem még sose volt gondom velük.

Az igaz, hogy nem ilyen vacak tableteket veszek ami egy bizonyos árkategóriában garantáltan elromlik és mindig is használhatatlan, bármit is írnak a gyártók.

netrion 2015.08.11. 11:15:56

@atpijkamo: ok, akkor lehet, hogy ezeket másként hívják, a lényeg, hogy jelezni kell az árunál, hogy már meg volt bontva, és újra lett csomagolva, fóliázva az újraeladáshoz.

Azt már nem lehet újra originál termékként, originál áron értékesíteni.

Manyecska 2015.08.11. 11:21:24

@Az antiochiai szent kézigránát: bakker, negyvenegy éves:D Amúgy van rugobolt.hu.. ott garázdálkodom épp..

shred 2015.08.11. 11:26:41

Erről az ED-cunamiról az jutott eszembe, hogy indíthatna a Homár egy pozitív mérleges sorozatot is, azokról az üzletekről, ahol feltűnő gyakorisággal adnak el jó minőségű termékeket, ahol nem verik át az embert, ahol a panaszkezelés ügyfélbarát módon, gyorsan történik - elvégre az egy dolog, hogy hol NEM vásároljunk, de hasznosabb info lenne, hogy hol IGEN.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.08.11. 11:28:30

@Már meging egy nick: Öcsém vett gombokért ilyen kínai tabletet. Nem egy szépség, ilyen gyerekjáték műanyagból van. De mindent tud. Gondolta, majd úgyis elromlik. Aztán el is romlott neki, odavágta hozzám, javítsam meg, vagy dobjam ki. Csak reszetelni kellett, megint flottul működik, visszaadtam neki. Azóta is boldogtalanul használja, sose fog elromolni...

Szóval vehetsz hiperszupert vagy űbergagyit, nem az ára fogja megmondani a tartósságát.

Az antiochiai szent kézigránát 2015.08.11. 11:28:50

@Manyecska: ne rugózz már ezen... :D Vagy ne ezen :D Érted, na :D ( Azon még nem gondolkoztál, hogy lecseréld két huszonkét évesre? :D )

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.08.11. 11:30:27

@shred: meg boldogult emleku Szily bevezette a boldog ugyfel rovatot , ott ismerhettuk meg ,, elsokent, a Tota W. altal megirt poszot, ami az ALDI-rol szolt

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.08.11. 11:31:42

@shred: Oké. Már adom is a listát:
Auchan
Tesco
Euronics
Edigital
Hardverker
Alphasonic
Asbis
Pcaréna

CID. 2015.08.11. 11:32:00

@atpijkamo: ez a 3 munkanapos, milyen jog, ha megkérdezhetem?

Manyecska 2015.08.11. 11:32:40

@Az antiochiai szent kézigránát: nem hiszek az érdekkapcsolatokban! viccnek mondjuk jó!..@shred: múltkor pont ez írtam én is..!

Már meging egy nick 2015.08.11. 11:34:31

@atpijkamo: ez a kivétel erősíti a szabályt, de nekem az a tapasztalatom a tabletekkel, ha valaki noname szart vesz akkor az noname szar lesz annak minden vonzatával.

fülesválasztó-punaszagú-tangakorc 2015.08.11. 11:35:12

@Manyecska: OFF UFF Má' az elején nem akartam elvenni kedveteket a sikítós
dugitól az funér díványon.
Mikor megvettétek a dikót borítékoltam, hogy vadászvagy, szét lesz hajtva! ixdé P :)
Két lomha, benga test ha beindul száll az IKEJÁS forgágcs.
Lányoméknak, eská, készítettem toszásálló hencsert 2 személyre 2 mázsáraközépső alátámasztással, kőnívespallóból s hajópadlóból.
Máig sem tudták széthajtani. :) ixdé

CID. 2015.08.11. 11:37:44

@Manyecska: Szétbasszátok az ágyat, utána meg reklamálni akarsz? Ezért tart itt az ország :P

fülesválasztó-punaszagú-tangakorc 2015.08.11. 11:39:39

@Manyecska: Vigyétek vissza! Mongyátok nem bírja a kilengést.

fülesválasztó-punaszagú-tangakorc 2015.08.11. 11:41:00

@CID.: ....mehet a répa! bírja a csajszi! :)))

CID. 2015.08.11. 11:42:43

@atpijkamo: Megkérdeztem, de csak 1, 5 évtizedes, nem hatájos jogszabályokat hozott, mán ő is öregszik ;)

Manyecska 2015.08.11. 11:43:12

OFF @CID.: hát igen. Márhogy reklamálni akarok, naná! Vazze beesek éjjel a pálma mellé ha leszakad!!:)@fülesválasztó-punaszagú-tangakorc: van Csillaghegyen Szexmentes ágyak..c. bolt! :D nagybetűkkel kiírva! Gyerekek xarrá röhögik magukat ahányszor látják.:DD most ne izélj már a párom 88 kg én meg hetvenx..:P

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.08.11. 11:43:21

@Már meging egy nick: Nekem ellenkezőek a tapasztalataim. A név nem biztosít semmit, ugyanúgy elromlik.

Mondjuk a lányom csak Apple-t vesz, telefon, tablet, nótbúk, neki még semmije nem romlott el.

fülesválasztó-punaszagú-tangakorc 2015.08.11. 11:43:23

@Manyecska: Csak azt nem értem miért kell a kredenc tetejéről fejest ugrani a nedves edénybe?!?! :) P

Manyecska 2015.08.11. 11:44:41

@fülesválasztó-punaszagú-tangakorc: koncentráljatok kérlek a lényegre!!!!!
Szexbiztos ágyak. Na. Tök vicces poszt lenne belőle. Ne offoljatok. estére kéne az ágyam vaze!!:D

Manyecska 2015.08.11. 11:46:01

@CID.: három napig mindennemű indoklás nélkül elállhatsz /a pálma mögül/ a vásárlástól pl.cipők,stb.esetében. bár nyilván vonatkozik elektronikai eszközökre is..kivétel franciágy szerintem:(:D

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.08.11. 11:46:06

@CID.: :))

Én leszarom a jogszabályt, pereskedik a faszom. Az eladó szemébe nézek, mélyen, és megmondom, hogy ha ez a szar nem tudja ezt meg ezt, másnap visszahozom ide a kis kezibe.

CID. 2015.08.11. 11:47:05

@fülesválasztó-punaszagú-tangakorc: Igaz, valamelyikőjüknek, biztos jó lesz, attól függően, csaj vagy pasi a vevőszolgálatos :)

fülesválasztó-punaszagú-tangakorc 2015.08.11. 11:47:29

@Manyecska: off Be ne csípje a rugó!!
Véraláfutásos lesz a füles mackó!
"szex biztos" ma már semmi sem biztos...:)

Manyecska 2015.08.11. 11:48:00

@atpijkamo: ..és ha napszemüveg van rajta? Na..??? Mondom, a kollégám úgy vitte vissza a cipőt hogy "maguk szerint ennek így kéne kinéznie??":P Hát ja.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.08.11. 11:48:04

@Manyecska: "@CID.: három napig mindennemű indoklás nélkül elállhatsz"

Na persze, de azért az eredeti csomagolásban, nem a kutya szájából kitépve. Igyekszem nem összekarcolni, leszarni, eladhassák másnak, ha nekem nem teccik. A kábeleket is meghagyom eredeti csomagolásba, van nekem elég tartalékba.

fülesválasztó-punaszagú-tangakorc 2015.08.11. 11:50:11

@CID.: ...én szét röhögném magam az ÜSZI-s helyében, ha pölö beállít a vevő és rekl amál, hogy szétreccsent a kanapé löködelem közepette! :)

Manyecska 2015.08.11. 11:50:22

@atpijkamo: :D nyilván. na elmegyek az itteni varrógép-szervízbe olyan poszt még uccse volt:)..! Ezek nem hagynak itt élni..:):D

Manyecska 2015.08.11. 11:51:38

@fülesválasztó-punaszagú-tangakorc: ááá, a párom a saját ágyán a csavarokat folyton megerősíti az tényleg ikeás ágy..

fülesválasztó-punaszagú-tangakorc 2015.08.11. 11:52:51

Ja, ex rém digi tál!
Itt van mire vágytál,
világító ágytál!

Az antiochiai szent kézigránát 2015.08.11. 11:55:18

@Manyecska: Nem tudom már követni hány ágyatok van.

fülesválasztó-punaszagú-tangakorc 2015.08.11. 11:55:27

@Manyecska: Sz@r ügy ha papás-mamás játékhoz 6-os imbuszkulcs kell indulás előtt. :)

Az antiochiai szent kézigránát 2015.08.11. 11:56:22

@Manyecska: Ma este használjátok az ágy másik oldalát, oszt visszahajlik az :D

CID. 2015.08.11. 11:58:20

@atpijkamo: És a kütyüi? :D

@Manyecska: Azért, erre ne hivatkozz, jo pár éve megszűnt.

fülesválasztó-punaszagú-tangakorc 2015.08.11. 12:01:34

Használati utasítás: Köszönjük, hogy minket és termékeinket választotta, de jótanácsként fogadja meg, hevesen közösüljön padlószőnyegen a földön.
Amúgy az extrém és dugit áll!

CID. 2015.08.11. 12:01:36

@fülesválasztó-punaszagú-tangakorc: Én megszerezném a csaj telefonszámát :)

fülesválasztó-punaszagú-tangakorc 2015.08.11. 12:05:40

@CID.: Rezgő hívás? Mehet! :)
Amig nem volt mobil addig a kerek centrifugán szerettek ücsörögni. :)

fülesválasztó-punaszagú-tangakorc 2015.08.11. 12:07:27

Na jó elolvasom a posztot... :)
Kemény ez a tárasági élet.

CID. 2015.08.11. 12:11:48

@fülesválasztó-punaszagú-tangakorc: A rutinosabbak az energomatot használták, az még cifrázta is:)

Manyecska 2015.08.11. 12:14:20

@fülesválasztó-punaszagú-tangakorc: könyörgöm, arrébb lett tolva dulván mer költözködünk, szerintem kijött a sínből:(( azért hajlik a fém..

Manyecska 2015.08.11. 12:20:45

Ki kell próbálni egyszer..:P:DD

CID. 2015.08.11. 12:23:45

Sztori 2. Mi az, hogy írják le? Úgy gondolod kedves Zoltán, hogy ha leírják, nekik egy fillérjükbe nem kerül?

fülesválasztó-punaszagú-tangakorc 2015.08.11. 13:07:25

@Manyecska: Mint a szendvics... egymás hegyén, hátán, egymáson.
Azon közelebb, jobban érezni a melegséget és a keménységet, úgy deréktájon.
Nem a lombágóra gondolok. XDé

fülesválasztó-punaszagú-tangakorc 2015.08.11. 13:10:07

Vóttam exrtém honlapon. Nekem wifis netrádijó kéne de qnya drága.

Az antiochiai szent kézigránát 2015.08.11. 13:19:47

@Manyecska: Ez kéne homárra, nem a vadászok. De ebben az egész offban az a jó, hogy már annyira off, hogy igazából ez a releváns :D :D Ha vlaki véletlenül ír valamit az ED-lal kapcsolatban, jön Hilda és jól kitiltja :D

CID. 2015.08.11. 13:32:31

:) ez a szar lemamaradt.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.08.11. 13:35:52

vegyel egy ugyanilyen hangszorot es a masikat, a rosszat 2 nap mulva vidd vissza, hogy elallsz

CID. 2015.08.11. 13:40:59

@hagyma: nevedd sertések, de kicsit hülye vagy.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.08.11. 13:52:21

@CID.: hat valami gyari szamszeruseget latok a hatoldalan, de azt lehet ki lehet cserelni
de lehet nincs is
meg, proba cseresznye
persze nem O, mondjuk a baratnoje
" jajj kicserelnem inkabb kekre"
egyaltalan nem tuti hogy lecsekkoljak amit visszavisz
/ itt tuti jatszana a dolog, bar el sem jutnek odaig, mert itt a hetedik nap utan is szo nelkul kicserelik, vagy zseton vissza/

Majmász Gedeon 2015.08.11. 14:14:01

A teljesség igénye nélkül:

Kedves Hilda ! -> Kedves Hilda!
...vettem észre hogy a microSD kártya fedelét tollal nyitották ki és ennek nyoma rajta is maradt. -> ...vettem észre, hogy a microSD kártya fedelét tollal nyitották ki, és ennek a nyoma rajta is maradt.
...nézett hülyének,mondván ő bontotta fel a dobozt előttem (ez így is volt,) tehát nem lehet használt. -> ...nézett hülyének, mondván, ő bontotta fel a dobozt előttem (ez így is volt), tehát nem lehet használt.
10x annyi karcolással mint az általam vásárolt. -> 10-szer annyi karcolással, mint az általam vásárolt.
gondolom hogy... -> gondolom, hogy...
nem feltétlen jelent új készüléket -> nem feltétlenül jelent új készüléket
az ügyfélkezelésük olyan mint a kiszolgálás,... -> az ügyfélkezelésük olyan, mint a kiszolgálás,...
Remélem más nem jár így, de átvételkor alaposan nézzék meg hogy mit vásárolnak. -> Remélem, más nem jár így, de átvételkor alaposan nézzék meg, hogy mit vásárolnak.

Kedves Homár blog szerkesztőség. -> Kedves Homár Blog szerkesztőség!
...mindenkinek aki az Extreme Digitalnál szeretné elkölteni pénzét. -> ...mindenkinek, aki az Extreme Digitalnál szeretné elkölteni a pénzét.
az Erzsébet körúti üzletekbe mentem másnap, ahol visszaadták javítás nélkül a hangfalat mondván,... -> az Erzsébet körúti üzletükbe mentem másnap, ahol visszaadták javítás nélkül a hangfalat, mondván,...
USB töltőben -> USB-töltőben
márkaszervíz -> márkaszerviz
a hozzáállás miszerint örüljek,... -> a hozzáállás, miszerint örüljek,...
Érthető ugye, ők eladnak valamit és jónapot szarnak rá,... -> Érthető, ugye, ők eladnak valamit, és "jónapot", szarnak rá,...
Miután tovább diskuráltam az üzletvezetővel és a többi remek jó eladóval egy másik szerencsétlen delikvenst épp arról győzködtek, hogy az E-book olvasójának a hibája nem garanciális felesleges elküldeni szervizbe. -> Miután tovább diskuráltam az üzletvezetővel és a többi remek, jó eladóval, egy másik szerencsétlen delikvenst épp arról győzködtek, hogy az E-book olvasójának a hibája nem garanciális, felesleges elküldeni szervizbe.
Hát basszák meg 2015-ben ez lenne szerintem a minimum. -> Hát, basszák meg, 2015-ben ez lenne szerintem a minimum!

Az antiochiai szent kézigránát 2015.08.11. 14:16:18

@Majmász Gedeon: Mennyit spóroltál volna ha csak beszórsz egy marék vesszőt, hogy a poszterek összák el egymás közt. És basszák meg 2015-ben, sőt 2016-ban is...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.08.11. 14:19:27

@CID.: persze van az aopcio is, hogy a visszavitt rossznal rogton a penzt kered vissza
de azt nem szeretik
ezert jobb a csere
ezek utan van 2 jo
akkor van 2 tovabbi opcio az egyiket meghagyod a csajodnak
vagy a mar legalis kekkel visszamegy es kered a zsetont vissza
van olyan aopcio is hogy fogod a mostani szart es kidobod a francba
es szarsz bele
mi eldobhato hangszorot hasznalunk

Hatesz79 2015.08.11. 17:18:33

@Majmász Gedeon: Azért ha már nyelvtannácizol, az 'és' elé ne rakjál már vesszőt. A teljesség igényével...

Aureliano Buendía 2015.08.11. 18:11:34

az edigitál az új orinzsvéjsz

Troppauer_Hümér 2015.08.11. 19:01:49

@Majmász Gedeon: Lencséspityu, orvos látott mostanában?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.08.11. 19:09:52

@gabors: ha magyarosch az elado az O fegyverevel kell lekuzdeni
MI>>>?????hany centilitert fogyasztott ma a kocsid?

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2015.08.11. 19:21:04

@atpijkamo: Az euronics nevű gittegyletet azonnal le is húzhatod a listáról. A mögötte álló vöröskő kft visszatérő vendége a fogyvedok feketelistájának ilyenek miatt:

"Kijelentették, hogy a Testület döntését magukra nézve kötelezőnek nem fogadják el."

"A meghallgatáson megjelent a fogyasztó, a vállalkozás nem jelent meg"

"ha a vállalkozás a tanács ajánlásának nem tesz eleget, a békéltető testület - a fogyasztó nevének megjelölése nélkül - a jogvita tartalmának rövid leírását és az eljárás eredményét - legkorábban az ajánlásnak a vállalkozás részére történt kézbesítésétől számított hatvan nap elteltével - nyilvánosságra hozza."

CID. 2015.08.11. 19:34:05

@▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓: és, te, gyökér, a, központozás, el, is, kerülte, a, figyelmedet,.

Artech 2015.08.11. 19:39:15

@atpijkamo: Ez igaz vazze, de ne annyiért adják, mint az újat...
És ne újként...

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2015.08.11. 20:09:17

@atpijkamo: Nekem mindegy, mert ha én náluk vásárolnék, én lennék a hibaszázalék. Legutóbb a jól menő számtech.kisker vezetője nem volt képes belátni, hogy az 5 %-os hibás terméket produkáló beszállítójuk miatti kellemetlenséget nem én fogom viselni, hanem nekik kellene kezelniük azzal, hogy nem vesznek onnan szart sem. Ehelyett leálltak velem kekeckedni és keservesen megszívták. Nekem nem érv az, hogy csak a fogyasztók kis százalékánál sértenek törvényt.

@CID.: Rossz napod volt? Rosszul vagy? Mi bajod van? Mit ártottam én neked?
Még csak nem is értem, mivel van bajod.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.08.11. 20:11:41

@▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓: Akkor ne vásárolj sehol semmit, az a legbiztosabb.

CID-re meg ne haragudj, nem személyes, csak ilyen rusztikus a stílusa.

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2015.08.11. 20:14:25

@atpijkamo: Ezen az oldalon azért ne fogadjuk el, hogy ez így működik. Ha mindenki csendes belenyugvással konstatálná, hogy hát mindenhol vannak átkúrások, elég hamar általánossá válnának. Ó, várj csak! Hisz ebben élünk éppen...

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2015.08.11. 20:21:18

@atpijkamo: Ez igaz. De én jól kikalkuláltam az általad elfogadható nagyfeketepontos kereskedő mellett (alatt) elhelyezett általánosító kijelentésből (akkor nem járok így, ha nem vásárolok).

helyreigazítás

Tehát következtetésemtől eltérően a valóság az, hogy nem gondolod és/vagy nem fogadod el, hogy ez a gyakorlat nálunk.

CID. 2015.08.11. 20:37:48

@atpijkamo: Rusztikus? Baszki, most megfogtál, haragudnom kellene?

@▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓: Elnézését, igy utólag, a gyökeret, én sem értem.

zsiroskenyer8686 2015.08.11. 21:44:09

Az elállás esetén a vásárlók a teljes vételárat visszakapják vagy kevesebbet?
Mert ha a teljeset visszakapják akkor mégis hogyan várható el a kereskedőtől, hogy ne teljes áron próbálja meg ilyen formában visszavitt termékeket értékesíteni?

Józsi, a migráns köcsög 2015.08.11. 21:46:06

@Troppauer_Hümér: se nő, se orvos. de szerintem oxigénhez is csak nyolcpercenként jut az agya.

2015.08.12. 00:12:05

@atpijkamo:

"legalább le van már tesztelve a cucc, működik"

Vagy pont azért élt az elállási jogával, mert nem működött, és egyszerűbb volt, mint a jótállással kínlódni.

A felbontott és kipróbált terméket pedig csak értékvesztéssel, csökkentett áron tudják újra eladni, aki webshopon keresztül értékesít, annak a jogi szabályozás miatt vállalnia kell ezt az üzleti kockázatot, ez nem a vevő problémája.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.08.12. 00:48:29

@tff: "egyszerűbb volt, mint a jótállással kínlódni"

Nem kell a jótállással kínlódni. Simán eláll az üzlettől. Értelmetlen titkolnia, ha a készüléknek brmi hibája van.

blala 2015.08.12. 21:01:04

A jog minden megold..
Csak ismerni kell!!!!!
Persze vannak érdekességek, a fentieket olvasva. Sokszor nagyon "kényelmes" ÉS jó!! A fenti ügylet elferdíti. Csak a törvény Másik oldalát nézi. Simán elfelejtik (a vásárló jogait) és próbálják úgy használni, mintha ezek a szabályok... Nekik lennének kitalálva.
Alpjáraton a hátamon, fát lehet vágni.... DE Amikor a 3. számlámon sem

Majmász Gedeon 2015.08.13. 13:26:12

@Hatesz79: "Azért ha már nyelvtannácizol, az 'és' elé ne rakjál már vesszőt. A teljesség igényével..."
Akkor hadd idézzek a helyesírási szabályzatból:
"243. pont
b) A tagmondatokat bevezető és, s, meg, vagy kötőszó előtt is ki kell tenni a vesszőt: Az ebédre nem kell senkit is megvárnom, / És mindnyájan várnak énrám, hogyha késem. Éj van-e, vagy szemem világa veszett ki? Stb."

@Troppauer_Hümér:
"Lencséspityu, orvos látott mostanában?"
Nem is egy, rendszeres kapcsolatban állok velük. (Bár fingom sincs, ki az a Lencséspityu...)
süti beállítások módosítása