Tékozló Homár

Egy csapásra megoldotta saját gordiuszi csomóját a Telenor

2015.08.18. 15:14 | Homár Hilda | komment

download.jpeg

Mostanában a Telekom kapta az osztást heti rendszerességgel, de a Telenornál sem móka és kacagás az élet. Mondjuk az, hogy egyszer rosszul számláznak, még oké, bárki hibázhat, de azért az talán túlzás, hogy az ügyfélszolgálaton egy bizottság üljön össze a megoldás kereséséhez - hogy aztán ugyanúgy rossz számlát küldjenek, majd egy huszárvágással töröljék az egészet.

Üdv Hilda!

Tizenéve tartó Telenoros kalandunk lassan a végéhez ér, köszönhetően a szolgáltató legutóbbi húzásának, ami sikeresen (és azt gondolom jogosan) kiverte nálam a biztosítékot.

Pár hónapja a lányom djuice20 számlás csomagjához szerettünk volna internet előfizetést kötni. Mivel még volt a rabságból (lánykori nevén hűségidő) szűk egy hónap, így hallva a 2000 ft/500Mb-os lehetőséget, nem éltünk vele, mondván, 1 hónap múlva valószínűleg egy előnyösebb szerződést tudunk majd velük kötni egy másik, már a netet is magában foglaló csomagra. Aztán a hűségidő lejártát követően látva, hogy nagyságrendileg ilyen havidíj összegű csomagnál csak jelentősen kedvezőtlenebb csomagok vannak, ennek tudatában tértünk be egy Telenor üzletbe.

Természetesen az ügyintéző rögtön megpróbált másik csomagra rádumálni, sőt kérdésemre, hogy tud-e a jelenleginél jobbat mutatni, nem volt a válasza, így miután nem tudott ránk sózni egy másik, kedvezőtlenebb csomagot, felajánlott egy igen kedvező (magyar viszonylatban természetesen) net előfizetést a meglévő szerződéshez "Plusz 500MB" néven. Ez határozatlan időre szól, 500 MB-ot tartalmaz, havi 1000.- Ft-ért. Ráadásul az első 3 hónapban csak 500.- FT a net előfizetés díja. Azt gondoltuk, ez egy nagyszerű ajánlat, így aláírtuk a szerződést.

Az első havi számlán aztán meglepődve tapasztaltuk, hogy az első 3 hónapra vonatkozó kedvezmény nincs jóváírva, a teljes összeget számolták fel. Nem az összeg nagysága, hanem a módszer idegesített fel, ha egyszer valami három hónapig 500.- Ft, akkor annyit számoljanak el, ne 1.000.- Ft-ot. Nem én kértem a félárú kedvezményt, hanem ők adták! Nem az összeg idegesített, hanem a módszer, hogy hülyét akarnak csinálni az egyszerű userből.

Ezután bementünk az egyik Telenor üzletbe, ahol kicsiny másfél órás várakozás után sikerült is ügyintézőhöz kerülni. Az ügyintéző segítőkész volt, csak éppen ő sem értette, hogy hogyan történhetett ez meg, illetve hogyan lehet orvosolni. Még az odahívott kollégájának sem volt sok ötlete rá, hogy tudják megoldani, jóváírni az összeget. Végül írtak a lányom nevében egy panaszt a központnak, hogy kérjük a kivizsgálását, és az összeg jóváírását, amelyről elvileg majd értesítik a lányomat. A mai napig értesítés nem történt, cserébe az újabb számlán ismét a teljes összegről érkezett meg az elszámolás.

Beletörődni nem akartam ebbe a módszerbe, úgy döntöttem, hogy igazamat végigviszem, kerül amibe kerül, mert ne érezze egyetlen szolgáltató, hogy bármit megtehet. Nem a 3x500 Ft a gond, hanem a módszer. Aztán a mai napon a telenor feltette a pontot az "i"-re. Ma küldött a lányomnak egy sms-t, mely szerint: "Tájékoztatunk, hogy Plusz 500MB szolgáltatásodat töröltük. Üdvözlettel: Telenor" Így, tegezve, mindenféle megszólitás nélkül... Már csak egy szmájli hiányzott az üzenetük végéről.

Az első gondolatom, igazi magyarosra sikeredett: a jó ku... 'nyátokat! Ilyen mocskos cinikus ügymenettel még nem találkoztam, gondolom egyszerűbb így felszámolni ezt a régi, még kedvezőnek nevezhető előfizetést, ha már a júli 1-el történt egyoldalú módosítással sem sikerült se díjat emelni, se rábeszélni másik szerződésre. Most igen, elérték amit akartak.

Nincs hűségidő, a net nem életfontosságú, ráérünk keresni egy olyan szolgáltatót, ahol nem nézik ennyire semmibe a sok éve, pontosan fizető ügyfelet. Tudom nehéz dolgom lesz, mert a másik kettő nagy sem sokkal másabb, a diszkontok szerény kínálatáról már nem is beszélve, de kihúzzuk valahogy azt a kb. másfél évet, amíg a rooming nem lesz ingyenes az eu-ban, aztán irány a közeli Ausztria, egy kedvező csomagért. Most elkezdem ezekkel a harcot, minden fronton. Megyünk a hírközlési hatósághoz, a fogyivédelemhez, meg minden fórumon tudatni fogom, mekkora szemétládák, akik a szerződési feltételeket sem tartják meg (papírom van mindenről, tudom bizonyítani).

Kíváncsi lennék rá, hogy ezt az anyaországában, vagy Európa boldogabbik felében meg merné-e tenni, vagy megtenné-e? A válasz egyszerű: nem. Csak idehaza teheti meg minden szolgáltató, hogy kiskirályként garázdálkodhat, meg rúghat fel szerződéseket, meg értékelheti azokat a maguk módján.
Móresre tanított, sikerült neki. Csak ki tudta túrni a lányomat ebből a már megszűnt, de még élő és alapvetően kedvező díjú szerződésből. Mihelyt lejár a feleségem céges szerződéseinél is a rabság, azokat is viszem át másik szolgáltatóhoz. Talán nem véletlenül olvad a Telenor ügyfélköre egyre jobban...

Bocs a hosszú, néhol talán nem túl kulturált levélért!

Üdvözlettel: The Good Boy

UPDATE The Good Boytól aug. 18. 17:45

Üdv Hilda!

Kis kiegészítés a telenoros sztorimhoz. A tegnapi napon levelet kaptunk telenoréktól, amiben azt írják, hogy ügyintézői hiba miatt nem érvényesült a kedvezmény, de ezt a levél keltezésétől számított 3 hónapon keresztül most már tényleg jóvá fogják írni... Ezután azért csak fel lett hívva az ügyfélszolgálat, hogy akkor most melyik verzió van: megszűnt a szolgáltatás, vagy mégsem? A telefonos micike közölte, hogy a szerződést újraindították, ezért kaptunk egy szerződés megszüntetéséről sms-t, de hogy miért nem kaptunk akkor arról is, hogy ismételten elindították, már konkrét választ nem tudott adni. Azt mondta, néha nem érkeznek meg az sms-ek, meg e-mailek... Indítsuk újra a telefont emiatt, és akkor majd jól megjön az sms. MI van????
Tehát elvileg van netcsomag, talán mostmár a garantált kedvezménnyel is.
Üdv!
The Good Boy!
Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AtiSnatch 2015.08.18. 15:20:03

sünt a telenyomornak.

sáros_tehén 2015.08.18. 15:23:28

Megnyugtatlak.. a másik 2 sem lesz jobb.

Meghaltam 2015.08.18. 15:25:15

A Telenor az egyik legnagyobb féreg szolgáltatóvá lett az utóbbi pár évben, aki teheti meneküljön tőlük.

sáros_tehén 2015.08.18. 15:27:14

Arra leszek kíváncsi a Digi mit fog lépni.. elvileg hamarosan lesz saját mobil szolgáltatása. Nekünk pont kapóra jönne ha még idén belépnének a piacra. Decemberben jár le a hűség.

penzor 2015.08.18. 15:27:20

@sarostehen_: hagyd, ha errol nem tud, a jovoben garantalt 2 potyaposzt a homar kozonsegenek. Az tenyleg uncsi, hogy mindegyik ezt hiszi, hogy csak 1 csunyaja lehet a szolgaltatoiparnak. Simogatod is a hatat, egyutterzoen, ugy nyugtatgatod?

Mighty Duck 2015.08.18. 15:35:27

Romaing ingyenes? Haha... Már pár éve annak kellene lennie. És a legújabb módosítás szerint az életvitelszerű kinttartózkodás esetében soha nem is lesz az.

lcsaszar 2015.08.18. 15:51:50

Nem kell mindjárt a szolgáltatók gonoszságára gondolni. Egyszerűen csak túl vannak bürokratizálva. A számlázáshoz nem jut el a szerződés információja. Saját maguknak bonyolítják az életet a sokféle tarifacsomaggal, hogy a konkurencia alá tudjanak menni. Aztán persze nem tudják kezelni a helyzetet. Látni kell, hogy a magán ügyfél nem tétel nekik, a céges ügyfelekből élnek. De nem mondhatják, hogy magán ügyfeleket nem szolgálunk ki. Csak éppen aszerint kezelik őket, amennyire fontosak.

penzor 2015.08.18. 15:54:16

Masfel ora varakozas nem semmi. A djuice direkt fiatalfelnottek szamara kikomponalt, s megellett termekvonal volt, ugyhogy a tegezes miatt hoborogni talan nem erdemes. Meg hianyzott volna egy alszent es kozhelyes "Kedves"? Nekem nem.
A roaming nem lesz ingyenes, erre kar apellalnod. Az eredeti tervezett szerint magasabb nem lesz a percdij, mint orszagon belul, masodpercalaprol is volt szo, de azt mar szettorpedoztak. Ez egy erosebbfajta javaslatnak minosul az Unio szamara, de legy nyugodt, hatasa alig lesz.
A lanyodat ahogy olvasom te turtad ki, ne fogd ra. Varjuk a kovetkezo felhaborodasod azuttal mar varosipink (magenta (falusipink az a ciklamen)) vagy piros szinekben.
Sok funkcionalis dolgozik a rendszerben, foleg picsak keltik az anomaliakat, de ha mive lenne a GDP, ha nem nyerne foglalkoztatottsagot minden nyomi? Szivderito, hogy lelketeken viselitek a fogyatekosok vedelmet es valamiert most egy oket partolo szervezethez fordultok majd. En megis inkabb javasolnam a fogyasztovedelmet.

penzor 2015.08.18. 15:58:43

@lcsaszar: a zsinorban problemat okozo atjarhatatlansag nemmegszuntetese es a kronikus alulpriorizaltsag bizony gonoszsag. Remelem kapnak buntetest, amiben kotelezik oket, hogy minden helysegben fuggesszenek ki egy erosen osszevont szemoldoku Brezsnyevet. Ez maskent nem megy!

Leone_510 2015.08.18. 16:25:28

az összes szolgáltató szőrőstől bőröstűl megette az összes ellenőrzési szervet... pedig csak egy szervet vehetne a szájába :D

CID. 2015.08.18. 16:29:34

A net életfontosságú? ? Hülye :))))

CID. 2015.08.18. 16:32:54

@fghjk: Szart fognak szolgáltatni, nem annyira pici pénzért, 0 ugyfélszolgálati háttérrel.

Az antiochiai szent kézigránát 2015.08.18. 16:42:00

Navégre, egy poszt ahol tudm sajnálni a posztolót és együttérzek vele. De tényleg.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.08.18. 16:42:02

"Nincs hűségidő, a net nem életfontosságú, ráérünk keresni egy olyan szolgáltatót, ahol nem nézik ennyire semmibe a sok éve, pontosan fizető ügyfelet. "

Nem fogtok találni.

Amúgy mi a picsát lehet elmobilnetezni 500Mb-t egy hónap alatt? :S

dervish69 2015.08.18. 16:45:39

No, itt a módszer, hogy a többletfizetés megoldódjon.
Szolgáltató elnézést kér, majd írásba adja, hogy 3 hónapig 0Ft az előfizetés díja.
Mivel a szabályokat ő írja, simán megteheti ezt is.
Pont.

penzor 2015.08.18. 16:46:53

@ColT: nem ezt kell nézni, ez csak egy dedikált állapot. Ha vége lassulsz, plusz hátrébb kerülsz prioritásban (zsúfolt cella esetén késõbb kapsz slotot). A lassítás kisebb mértékû, ha számlás vagy.

Louloudaki 2015.08.18. 16:48:59

jöhettek ide a közeli ausztriába ha ingyen lesz az eu roaming, csak épp előfizetést nem fogtok kapni osztrák lakcím nélkül :) a prepaid árak meg nem olyan kedvezőek. :)

tomfix4 2015.08.18. 16:50:12

@ColT: simán lehet. elárulom, nekem néha az 1gb is kevés.

esef 2015.08.18. 17:35:47

@ColT: 8Gb-t mobilneteztem el anno a kórházban és a rehabon 4 hét alatt. Az egyetlen kapcsolattartásom a külvilággal a net volt

Aureliano Buendía 2015.08.18. 17:59:01

@CID.: hát, postai levelezőlapon kicsit drága és lassú lenne a homár:D

Aureliano Buendía 2015.08.18. 18:00:20

@ColT: de ugye?
Nekem 400 megás az új csomagom (eddig 500 volt, csak megbolondították), és a 200 sem igazán fogy el.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.08.18. 18:47:02

@penzor: Igaz

@esef: A fene tudja, a céges telóra 500Mb-t adnak, folyamat megy a levelezés, céges chat, cikkeket olvasok a telón, de még 100-200MB fölé sosem ment (egy éve nyúzom). Eddig a legtöbbet a navigáció fogyasztotta.
Meg azért az extrém eset ha 8GB.
Analfabéta titkárnők a cégnél se neteznek el ötszázat.

@Aureliano Buendía: Valahogy így.

RosszQtya · http://indafoto.hu/rosszqtya 2015.08.18. 19:53:32

nem értem a vadászt...

ha a telenor törölte a kiegészítő net csomagot, attól miért szűnt volna meg az alap djuice csomagja!?

azt csak megemlítem, hogy a számla panasznak a befizetésre halasztó hatálya van! tehát semmit nem kell addig fizetni, míg a szolgáltató nem állít ki pontos számlát! persze illik elkérni a beszélgetés azonosítóját, a mókus nevét és az időpontot is. (no ezért nem kell csoportos beszedésire engedélyt adni nekik :o)

ha szívóskodnak, akkor hatóság, nagyon csipázzák őket a hírközlésnél, már írnák nekik a következő csekket!

csak így lehet az összes szolgáltatóval, különben a szádba xarnak...

The Good Boy ! 2015.08.18. 20:09:56

Üdv Mindenkinek!

én írtam a levelet. Néhány észrevétel a hsz-ekhez:

@Louloudaki: "jöhettek ide a közeli ausztriába ha ingyen lesz az eu roaming, csak épp előfizetést nem fogtok kapni osztrák lakcím nélkül :)"

mivel az osztrák határ szomszédságában lakok, rengeteg osztrák és kinti magyar ismerőssel, hidd el, lesz lakcímem a kinti előfizetéshez, vagy egy ismerős, aki megbízik bennem, hogy a nevére vegyen nekem előfizetést! Már eddig is lehetett volna rá így lehetőségem, csak eddig még nem érte meg.
ui.: Mivel nincs facebookom, így itt reagálnék Melinda Szabó ottani bejegyzésére, mely szerint "úgyhogy innen üzenem a posztolónak és annak a sok embernek, aki külföldet csak képeslapon látott", hogy visszabb kellene venni a nagyarcból, nem csak ő él, lakik, vagy dolgozik külföldön. Pl. én is időm nagyrészét Ausztriában töltöm, mellette csak a múlt hónapban 6 országot érintő nyaralásban volt részem (nem dicsekvésként írtam, csak idegesítőek ezek a távolból kommentelő, az idehaza élőket lenéző emberkék).

És még neki üzenem, hogy tisztában vagyok a rabság és a hűségidő közötti különbséggel (véletlenül pont jogi vonalon dolgozok..., de anélkül is menne), csak idehaza szokták így is jellemezni a szolgáltatók röghöz kötését.

A másik: Hildának írtam egy másik levelet, mivel a telenor rezsicsökkent, azaz megszüntet jó pár már nem rendelhető díjcsomagot, amivel belekényszerít az általa felajánlott kedvező(nek látszó) másik csomagba. Lányomat még nem tájékoztatták, erről, de a telenor oldalon már fent van, hogy melyik csomagot mire váltják át automatikusan. ha nem jó, akkor vagy szerződést bontasz, vagy választasz másik csomagot.

The Good Boy ! 2015.08.18. 20:18:27

@RosszQtya: igen, a kiegészitő net szerződés szünt meg, aztán kiderült, hogy újrakötötték.
Nincs egyetlen szolgáltatóval sem csoportos beszedésim sem. De befizettem a számlát természetesen, mivel nem az 500 ft, hanem az elv bosszantott fel, de nagyon.

az alap djuice csomag pedig október 28-án fog megszűnni (legalább is a lányomnak ezt dobta ki a rendszer), akkor vezetik ki, csak erről még nagy a csend. Racionalitás címszóval persze, hogy csak látszólag járjunk jól, majd jól átmehetek az általuk felajánlott csomagba, ami rövid távon kecsegtető, de 12 hónap múlva már nem lesz az (addig adnak kicsi kedvezményt).
A panasz folyamatban, arról nem feledkeztem meg:)

The Good Boy ! 2015.08.18. 20:25:16

@ColT: "Amúgy mi a picsát lehet elmobilnetezni 500Mb-t egy hónap alatt? :S"

Tudom ott volt a smile a végén, de azért:
nekem pl havi 100-200 megy el kb. az is nagyrészt a waze, meg a google maps vagy here online miatt, minimális (éppen nem wifis) viber-el. De amikor pár napra a szülőkhőz ellátogattunk (ahol nincs net), akkor azért jó volt, hogy volt 500MB, mert a mai világban sajnos sok dolgot már az ember netem intéz (pl. jobb étterem keresése, program az öregekkel stb). Még ha ilyenkor próbálja kerülni a net használatot, és a rokonnal tölti a kevéske idejét is akkor is megy időnként.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.08.18. 21:45:09

@The Good Boy !: "mert a mai világban sajnos sok dolgot már az ember netem intéz (pl. jobb étterem keresése, program az öregekkel stb)."
Ilyeneket én is csinálok, de ezzel együtt se megy nagyon 100 fölé...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.08.18. 21:46:44

@The Good Boy !: Különben erról lehetett szó, hogy nem tudják, mi a MB, és gondolták az öccá' az jó sok.

Illetve, az a fura, hogy nem is a Glympse szokta enni a forgamat, hanem ha a Nokaj Here navigál.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.08.18. 23:11:17

@The Good Boy !: hat aki megengedi, hogy a lakcimere bejelntkezz, vagy a sajat nevere elofizet neked telfonra, az hulye
@ColT: Te meg a jobb etterem:)

Arcade Macho 2015.08.18. 23:23:54

500 HUF / 500 MB?
sose ertettem ezt a luxust :)

penzor 2015.08.18. 23:28:19

@Arcade Macho: kártyásoknak még drágább. Amúgy ha nem vagy totálnyomi, felfogod amit fentebb írtam a mobilnetrõl és nem terjeszted a baromságot. Könnyebb a helytelen közhelyet bedobni, mint bármilyen szinten is kontaktálni a valósággal.

penzor 2015.08.18. 23:39:06

@The Good Boy !: sajtóközlemény volt arról, hogy búcsúzik a djuice, szóval nem értem milyen csendrõl írsz. Milyen telefonjaitok vannak, mennyit keresel, mi a munkád és milyen kiadásaid vannak? Melyik volt az a 6 ország és miket ettél bennük?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.08.19. 07:38:53

@The Good Boy !: ", csak idehaza szokták így is jellemezni a szolgáltatók röghöz kötését."
Nem, idehaza viselkednek rabtartóként a szolgáltatók :D

CID. 2015.08.19. 08:14:39

@penzor: Na meg, rendben volt e a széklete reggel?

Szumi 2015.08.19. 08:46:08

Hiába lesz ingyenes a roaming, az nem segít azon, aki vesz egy osztrák kártyát, mert ő azzal Magyarországon ugyan roamingdíj-mentesen hívhat osztrák számokat - de ennyi. Aki őt hívná, az nemzetközi díjat fizet, ha ő hív magyar számot, akkor ő is nemzetközi díjat fizet - stb. Tessék értelmezni a dolgokat.

a klan 2015.08.19. 09:05:45

@Szumi: te komolyan ugy gondolod hogy nem lesz mindenkinek osztrak szama

Józsi, a migráns köcsög 2015.08.19. 09:27:10

megoldani a gatyamadzagot szokjuk, meg a problémákt. a gordijuszi csomót asztat meg által szokás vágni. uff.

penzor 2015.08.19. 09:38:22

Gyermekeim, ez az actual idomítás nem sikerült túl jól. Eszméletéhez érkezik az ember és nincs újposzt? Hm? Hát ki fogja apuci bojhos-szõrmés csíkkal szerelt házipapucsának feltekert újságot nekiütköztetve jókuty módjára szervírozni azt? Rossz kutya!
@Szumi: nem csak Mo-ról van szó, az €emeltdíjasság€ eltörlését illetõen, tehát ha õt hívják se egyértelmû a nemzetközi díj, kivéve, ha Ausztria kibumlizza magának a mentességet. Azoktól meg minden kitelik (miután menekülteket okádnak vissza, vanpofájuk).
@CID.: és nézett-e pisipornót az elmúlt héten.
@a klan: az osztrokok már a spejzben vannak?

Mákony Béla 2015.08.19. 09:39:43

Hát most igazán nem azért, de a posztoló mentalitása alapján lófaszt érdemelt volna, nem kiszolgálást.

Büdös paraszt, telefonos micike az anyád hóhérja.

Ha pedig nem akarsz másfél órát várni, mi a francért kell mindenáron a rohadt üzletbe menni, amikor telefonon/interneten minden elintézhető?

joska61 2015.08.19. 09:45:29

Úgy is van. El kell menni másik szolgáltatóhoz, ahol alá kell írni újabb rabságot, aminek lejártakor rohadtul szarul jár az ember, és megy másik szolgáltatóhoz. Pár év alatt körbejár az ember...

penzor 2015.08.19. 10:10:17

@Mákony Béla: hát õ végigviszi, megmondta. Meg mit hõbörögöl te, te nem is Micike vagy, hanem Béla, naugye.@joska61: idõnként kell máshogyhülyének lenni, szigorúan körön belül maradva.

CID. 2015.08.19. 10:56:09

@joska61: Sehol nem kötelező a hűség, csak szólok!

lcsaszar 2015.08.19. 11:02:34

Arra nem gondol, hogy nem az első, hanem majd a harmadik számlán fogják jóváírni a 3x500 Ft kedvezményt? Vagyis amikor letelik a kedvezményes időszak? Halvány emlékezetem szerint így szokták.

faszópo (törölt) 2015.08.19. 11:44:54

Telekomnál 1 GB 1590.-
bár ott pont most nevezték ezt át, és küldtek mindenkinek sms-t rossz árakkal...

penzor 2015.08.19. 11:50:45

@faszópo: kártyás vagy számlás konstrukcióban? Ha jobban megnézed, több az.. Kiegészítõcsomag.

M. Péter 2015.08.19. 13:25:14

@lcsaszar: Ha tényleg így van, akkor ennek benne kellene lenni a szerződésben, és a ügyintézőnek is illene tudni róla.

RedWing 2015.08.19. 13:54:21

@ColT: "Amúgy mi a picsát lehet elmobilnetezni 500Mb-t egy hónap alatt? :S"

Én 10 gigát fogyasztok... :D
Igaz, ebből a Magyar Nagydíj végignézése volt 3.

lcsaszar 2015.08.19. 14:39:25

@RedWing: Arra egy animgif is elég. Körbe mennek, egyenes, körbe mennek, egyenes, ... 20kbyte elég rá.

Arcade Macho 2015.08.21. 14:24:37

@penzor: elmagyaraznad hogy mi a bubanatos facert kell a mobilnety?
hogy a faszbukon updatelje a statuszt? na azert tartani luxus

nem mellesleg en nem olyan nyomi vagyok es megneztem a kartyas mobilhoz tartozo netet hogy esetleg aminek ertelme lenne azaz a VOIPre lehetne-e hasznalni, nos kartyas occso mobilnetnel tiltjak a VOIPt, akkor errol ennyit
nyomikam...
süti beállítások módosítása