Tékozló Homár

Karácsonyi mizéria a postánál is

2015.12.28. 14:43 | Homár Hilda | komment

magyar_posta_1_1.JPG

Szegény Magyar Posta minden évben megkapja a magáét, és bizony sokszor tök jogosan. Mariann december 23-án este küldte méltatlankodó levelét. Mint a másnapi frissítésből kiderült, idén az ő problémája végül még időben megoldódott, de azért a szokásos kérdések felmerülnek: miért ígér a Posta - pláne plusz díjért - másnapi kiszállítást, ha nem tudja betartani? És, ha már ezt teszi, miért nem vesz fel elég embert a bevállalt feladatokhoz?

Kedves Homár,

már tavaly kacérkodtam a gondolattal, hogy elküldöm nektek is a Posta csomagküldési (anti)szolgáltatásával kapcsolatos tapasztalataim, nehogy igénybe vegye bárki, de még kaptak egy esélyt. Nos, nem éltek vele. Az éves csomagfelkutatási őrületi idén is menetrend szerint becsöngetett- a kézbesítő helyett.

Mellékelem a nekik címzett levelet, amit már úgyis csak az ünnepek után fognak olvasni, mert december 23-án 17 órakor -ügyes stratégiával- lekapcsolták magukat a hülye, őket zaklató ügyfelekről. Nem ráérnek a népek a béna ajándékaikat megkapni? Akinek meg volt pénze feladni, szintén ne pofázzon, amennyibe kerül, biztos tele van lóvéval, várjon csak a rohadék. Tehát.

"Kedves Posta,

idén már összeszorult gyomorral vártuk kedves sárvári barátunk szokásos karácsonyi csomagját, mert eddig MINDEN évben probléma volt a kézbesítéssel és rendszerint este, a sötétben rohangálhattunk a Keleti pályaudvarra, hogy valahonnan előkerestessük. Mindezt úgy, hogy ITTHON voltunk, csak éppen a futár valószínűleg erre sem járt.

Idén is bekövetkezett, a mitől tartottunk: a tortúrát megelőzendő, a neten fél percenként lestük ugyan a nyomkövetést, az előszobában ült mindig egyikünk, hátha csönget a futár, de nem történt semmi... egészen 17h óra utánig (amikortól már a telefonos ügyfélszolgálat sem elérhető egész december 28-ig...milyen véletlen egybeesés), mikor megjelent, hogy "16.57- sikertelen kézbesítés".  

2015.12.22
12:36
Sárvár 2 posta
Küldemény információ
Küldemény postai átvétele / Item accepted
2015.12.22
20:36
Veszprémi Logisztikai Üzem
Küldemény információ
A küldemény továbbítás-, szállítás alatt
2015.12.23
00:30
Országos Logisztikai Központ
Küldemény információ
A küldemény továbbítás-, szállítás alatt
2015.12.23
04:06
BCSKÜ 1. sz. bázis
Küldemény információ
A küldemény kézbesítés alatt
2015.12.23
06:00
BCSKÜ 1. sz. bázis
Küldemény információ
A küldemény feldolgozás alatt
2015.12.23
16:57
BCSKÜ 1. sz. bázis Küldemény információ
Sikertelen kézbesítés

A postaládában se egy értesítés, se egy cetli, hogy itt járt- mert valószínűleg nem is járt még a  közelben sem, ahogy egyik évben sem. Ez a tetemes postaköltség fényében még felháborítóbb. Most azt sem tudjuk, hova kellene a csomagért menni. A Városmajor utcába? A  Verseny utcába? Minden évben sikerült az ünnepünket és az előző napokat elrontani, a másfél órás telefonálgatásokkal, keresgéléssel, utolsó perces csomagért rohangálással. Eddig kitartottunk, de innentől kezdve most már nem fogunk a Postán keresztül csomagot feladni. Az előző években is megreklamáltuk, nem történt semmi. Végül is csak a szeretettel összekészített, megvásárolt ajándékok nem érkeztek meg oda, ahova szánták, mi az egy idegen embernek, ugye?

Nem tudom, nem lenne-e egyszerűbb olyan munkatársat alkalmazni, aki becsületesen elvégzi a feladatát, vagy ha kevesen vannak, még egy embert/járművet beállítani, vagy végső esetben egyáltalán nem vállalni  a csomagküldési szolgáltatást, hanem szintén becsületesen megmondani, hogy nincs kapacitásunk, nem tudjuk eljuttatni, nem tudjuk teljesíteni, amit vállaltunk, ne fizessen a feladó a semmiért és ne is várják, mert az becsapás. Ugye. 

Üdvözlettel remélve, hogy a fa alá a többieknek rendben megérkezik az ajándékuk:

D. Mariann "

Az elmúlt években népszokássá lett csomaghajkurászásra a Magyar Posta igazán nagyszerű megoldást talált: elérhetetlenné váltak december 23. délutánjától egész bőven az ünnepek utánig. A csomagok is. Lehet, hogy egyszerűbb visszautaztatni őket, nyilván igen költséghatékony. 

Így jártam, nyilván nem egyedül. 

Boldog karácsonyt Homár és kedves Olvasók!  A sorstársakkal meg majd nézegetjük a fát, azt legalább rendben leszállítja a Jézuska (vagy az Angyalok) ;)

Mariann

UPDATE 

dec. 24. 13:14

Kedves Homár,

valaki mégis csak olvashatta a tegnapi reklamáló levelet a Postánál, mert ma reggel megjelent egy kis autó és kihozták a csomagot. Megkérdeztem a kézbesítőt, hogy valóban járt-e itt tegnap, mert itthon voltunk, de senki nem csöngetett be, erre azt válaszolta, hogy "Sok a cím".... No komment.

Elhiszem, hogy nem jutnak el mindenhova, de akkor ne vegyenek fel horribilis többlet díjat az "érkezés napján kézbesítés" címén vagy vegyenek föl több embert, mert ez hosszú évek óta, minden évben probléma. Idén legalább utánunk hozta valaki, nem nekünk kellett fejvesztve rohangálni érte, hogy elkapjuk visszaküldés előtt (talán a reklamációnak köszönhetően). Akárki is segített, köszönöm neki. Ettől függetlenül a történet (ismét) tanulságos.

Kellemes Ünnepeket,

sziasztok,

Mariann

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

atpijkamo27 · http://deciki.blog.hu/ 2015.12.28. 15:00:52

A postások nem csak a karácsonyi roham idején túlterheltek. De akkor még annyira. Aki idáig nem a Holdon élt, tudja, hogy békeidőben is nagyon esetleges a küldeményk érkezése. Főleg azóta, hogy a logisztikai központot Budapestről Budaörsre tették át.

A "Sikertelen kézbesítés" meg pont fedi a valóságot. Meg se próbálták, úgyhogy nagyon sikertelen volt.

The Crazy One 2015.12.28. 15:31:57

Valóban, a posta meg a postás is tud sutyerák lenni, de ha évek óta ugyanaz van, akkor ott tényleg van valami gebasz.
Minden rendben van a címmel?

mikimackó 2015.12.28. 15:47:51

car ügy, ha valakinek 22-én jut eszébe, hogy van nekijje rokonnya !

zbzbzb 2015.12.28. 15:48:40

hogy miért nem küldi a kedves rokon a csomagot november végén?
vadász lesz ez...

Freddy a Krüger 2015.12.28. 16:03:48

Posztoló kitartó, már rég másik céghez kellett volna menni vadászni.

230e 2015.12.28. 16:18:12

Részemről még kitartok az MPL vaterafutárnál, de most már csak postára, vagy csomagautomatába kérek kézbesítést. Igaz az elsőnél valamiért nem tudták ott elhelyezni, így a verkli újraindult.

Nick-son 2015.12.28. 16:31:30

Tegyük hozzá a többi futárszolgálat se tartja be ezeket a vállalásokat karácsony előtt. Próbálkoznak, felvesznek szinte bárkit aki beesik az ajtón aztán mégse sikerül. Leginkább azért mert bár mindenkin ott a felirat, hogy a futárcéghez tartozik, de szinte mindent alvállalkozók csinálnak, azok meg kiadják még a futárkodást is na kinek? Hát alvállalkozónak egy ilyen rendszer meg úgy működik ahogy éppen sikerül, attól függően ki mennyire veri bele éppen a beleverni valóját.

Beerhead 2015.12.28. 16:34:38

Beköltözéskor le kell jattolni a postást, és minden rendben lesz. A postolót és a postát is nagyon sajnálom.

CockTail86 2015.12.28. 16:36:20

Nem kell reklamálni, ha nem futárszolgálattal (GLS, UPS, FedEx, TNT, egyéb) küldesz "küldeményt", alig 24-36 órával a "karácsonyi zárás" előtt! :/

Egyébként meg igazad van, ha tényleg nem kaptál értesítést, a posta csomagkövető rendszere pedig kijelezte, hogy "sikertelen kézbesítés" történt! Bár a posta ezen rendszer közel sem megbízható! :/

InTheGajd 2015.12.28. 16:48:09

@atpijkamo27: Igy van! Mert sajnos mindenki ugy gondolja hogy az osszes letezo szervvel/hatosaggal leveleznie kell es boldog-boldogtalan rendeli a hulye kis/nagy csomagjait kinabol. Mintha csak ennyi lenne a postas dolga, hogy a szaros csomagjaikat hurcolassza es ugraljon fel vele a 4-re. Nem beszelve arrol sem, hogy nagyon elterjedt mostanaban a ruhazati dolgok postazgatasa is, cipo, polo, ov, sapka stb., meg persze az emberre az agyfaszt hozo kikapcsolt csengos kismamak a babaruhaikkal, aztan meg panaszkodnak hogy nem volt csak ertesito bedobva, fel sem jott csak ertesitot dobott... Aztan kiderul, hogy pont szoptatott es 3-4 perc mire kimaszik, ha meghalja a kopogast felteve. Vagy epp beszunnyadt a kicsivel egyut, kiveve ha epp szomszedolnak...

milyennőazilyen 2015.12.28. 17:16:04

Nekem idén MPL, DPD naon patent volt 22-23.-ai szállítással :* nekik!

gabors 2015.12.28. 18:22:55

nagyon sajnalom a csomagot :-)

gabors 2015.12.28. 18:26:47

meg jo hogy nem regisztraltam ujabb nevet .....

nem tudom mi vaghatta ki a biztositekot.

amugy hogy relevans is legyen azert 22-en feladni valamit es csodalkozni hogy 23-an esetleg nem erkezik meg ... ??? el tudom kepzelni hogy ez megy az ev mas idoszakaiban de hogy karacsony elott EGY nappal ilyet bevallalni ??? (azzal nincs is gond de homarra irni)

onlajnok · http://www.onlajnok.com 2015.12.28. 18:32:41

@gabors: A címzett írt, nem a feladó. De biztos a karácsonyfát várják minden évben Sárvárról, ha feltétlenül kajtatni kell utána, nem érnek rá megvárni a következő munkanapot és nyugalomban otthon ünnepelni.

gabors 2015.12.28. 18:40:31

@onlajnok: a cimzett is bevallalta (hiszen nem volt meglepetes!!) mert szolhatott volna a sogornak hogy kuld egy nappal elobb vazze minek rinyalni mint az elmult X evben is .... (gyanus hogy valami kaja nem pedig gyapju szvetter)

onlajnok · http://www.onlajnok.com 2015.12.28. 18:43:19

@gabors: a címzett nem tud mit csinálni, ha a feladó a hülye. De tudod ki rohangálna a csomag után 24-én....ott rohadjon meg, akármi is van benne. Persze az is megér egy misét, aki kaját küld postai csomagban.

gabors 2015.12.28. 18:57:24

@onlajnok:

"idén már összeszorult gyomorral vártuk kedves sárvári barátunk szokásos karácsonyi csomagját, "

mint irtam a csomagot nagyon sajnalom !!!! de ilyen barat is csak egy van !!!!

Rosszindulatú Vászka 2015.12.28. 19:00:56

További posztjavallatok:

az orvos, aki nem is gyógyított meg azonnal
a szakács, akinek nem is laktam jól a főztjétől azonnal
a hölgy, aki nem is tett boldoggá, pedig így hirdette magát
az örökké termő fa
öröknaptár
tolvajkulcs
pilótakeksz

Tomasz_a_gozmozdony 2015.12.28. 19:11:40

Esetleg nem lehetne december 20-an, esetleg 15-en feladni azt a szerencsetlen csomagot, ha ennyire fontos a kezbesites? Esetleg nem lehetne postapontra rendelni, ahova kulon dij nelkul is masnapra odaviszik? Meg sms-t is kapsz ha mehetsz atvenni. De nyilvan egyszerubb futkozni, meg basztatni a postat.

MrZed001 2015.12.28. 19:18:19

Az normális, hogy december 7-i bélyegzővel ellátott hivatalos levelet MA kapok meg?
Nem, nem a Holdról küldték, még csak nem is dél Amerikából, hanem a szomszéd kerületből.
Ráadásul nem egyet, hanem kapásból öt különbözőt (dec 7-től 14-ig feladottak).

Nooooormális ez így a 21. században ??!??!4444

Dikusz 2015.12.28. 19:20:46

@gabors: nagyon együttérző vagy, hogy sajnálod a csomagot:), én is azt hiszem, hogy egyedül őt kell sajnálni.

Kaja nem lehetett, mert írta a posztoló, hogy a "szeretettel összekészített, megvásárolt ajándékok" nem érkeztek meg hozzájuk. Nem valószínű, hogy novemberben egy disznósajt, december elején egy kis hurka, közepén szalonna gyűlik össze, hogy 22-én feladják az ajándékot várónak. Komolyan nem értem, hogy mit gondolnak az emberek, minden csomagot egy postás vár? Az utóbbi években megjelentek más szállítással foglalkozó cégek is, de úgy gondolom, még mindig a Posta kézbesíti a legtöbb csomagot. Ha évek óta azt tapasztalják, hogy késik a csomag, miért nem küldik el időben, legfeljebb nem nyitják fel csak 24-én.

Dikusz 2015.12.28. 19:22:28

@onlajnok: pontosítanám a mondást (bár biztos hallattad már): akinek magyar a barátja, nincs szüksége ellenségre:)

Aureliano Buendía 2015.12.28. 19:28:32

minden évben szívnak a postával, mégis minden évben újra megpróbálják. Biztos olcsóbb egy ezressel, mint a futárszolgálat.

Vadászposzt.

Aureliano Buendía 2015.12.28. 19:34:01

meg nyilván nem lehetett egy héttel hamarabb feladni...

Leone_510 2015.12.28. 19:37:58

kb 7-8 éve nem szállítok postával mert megloptak, de az ebay cuccok mind megjöttek , ennek ellenére sem fogok, hajrá azoknak akik lecserélik a tolvajokat

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2015.12.28. 19:55:14

@InTheGajd:
Mi bajod a kínai csomagokkal? Egyezmény van rá, hogy kiviszed azt is. Miért, mi a postás dolga, ha nem az, hogy kivigye a csomagokat? Van valami üzletszabályzat, vagy mialófasz, ha levélként engedi benne a kis csomagot, akkor kussolsz és elolvasod a munkaköri leírásodat, majd szépen kiszállítod, igen a negyedikre is. Otthon pedig panaszkodsz, meg a kollégáidnak is akár. Cipő, póló, sapka, stb. szintúgy. Viszed, mert ez a dolgod.
A kikapcsolt csengős kifakadásod abszolút jogos, megítélem a faszkorbácsot az ilyen címzettnek. :)
Ha megfigyeled a beküldött szövegben nincs ilyenről szó, ellenben a kollégád ráhazudta, hogy megkísérelte kézbesíteni.
Az én postásom is ilyen, nem szarakodik csengetéssel (ki ér arra rá), hanem már kitöltött értesítővel érkezik. (A möpölö-s hülyegyerek helyben nyomtatja, de az se csenget.) Én pedig derűs arccal állok sorban (nem), de nem haragszom rá, mert ha bepanaszolnám, még el is tüntetné a leveleimet.
Igazából már annak is szoktam örülni, ha sikerül ráírni az értesítőre azokat az adatokat, ami alapján a nénék megtalálják. Nyilván mert a levélként feladott csomagot a levelesnél kell átvenni, a csomagként feladott levelet pedig a csomagosnál, de ennek eldöntése is meghaladja az én postásom képességeit.
Néha azon morfondírozok, hogy ki kapja az egyik ablaktól másikhoz küldésért a negyedéves prémiumot, a néne, vagy a postás, aki faszul ikszelt... :)

atpijkamo25 · http://deciki.blog.hu/ 2015.12.28. 20:08:23

@Rosszindulatú Vászka: "az orvos, aki nem is gyógyított meg azonnal"

:))

Vászka 4 prezident!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.12.28. 20:24:42

"És, ha már ezt teszi, miért nem vesz fel elég embert a bevállalt feladatokhoz?"
Akkor nem érné meg :D

"idén már összeszorult gyomorral vártuk kedves sárvári barátunk szokásos karácsonyi csomagját, mert eddig MINDEN évben probléma volt a kézbesítéssel "
Miért nem szóltok neki, hogy 1. ne postával küldje 2. ne az utolsó pillanatban küldje?

" a Magyar Posta igazán nagyszerű megoldást talált: elérhetetlenné váltak december 23. délutánjától egész bőven az ünnepek utánig"
Nem tudom, feltűnt-e, de te sem dolgozol akkor.

Posta kapja be, van miért szidni, de ha a postoló+haverja több év alatt sem jutott el addig, hogy valamit másképp kéne, akkor nem csak a posta a hülye.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.12.28. 20:26:17

Meg amúgy komolyan, pontosan tudod, hogy gáz van a szolgáltatással, akkor miért nem keresel másik megoldást? Maaargiiit? Hiilddaaaaaa

@Rosszindulatú Vászka: Pilótajáték, amiben nem is lehet repülni?

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2015.12.28. 20:27:05

Gyuri atyusnak voltaképpen csak az egyensúlyérzékével volt baj, de az se súlyos. Délelőttönként, amikor széthordta a leveleket, pontosan a műút képzeletbeli felezővonalán járt, és nem szerette, ha e szimmetriát megzavarta valami. Ott heverő tárgyakat az árokba rugdalt, ha pedig valaki, a postáját várva, türelmetlenségében rálépett az úttestre, annak büntetésből csak másnap kézbesítette a leveleit.
Amikor az artézi kúthoz ért, fölébe hajolt, és úgy igazította be magát, hogy tükörképe pontosan a kút középpontjából nézzen vissza rá. Sokszor megszidták, meg is kergették, abban a hiszemben, hogy beleköpdös a vízbe. Ez nem volt igaz. Gyuri atyus csak egy finom, selyemszál vékonyságú nyálfonalat bocsátott ki a szájából, s mihelyt sikerült a fonálkát a kút képzeletbeli tengelyében meghimbálni, mindjárt visszaszippantotta ajka közé. Ettől valahogy felfrissült.
Hogy ki mikor kapott levelet, abba is belejátszott Gyuri atyus szimmetriaérzéke. (...)

Aureliano Buendía 2015.12.28. 20:30:53

@ColT: szerintem ez az idi... poszter azt gondolta, hogy ő annyira víájpí, hogy külön kézbesítőt alkalmaznak az ő csomagjának a kiszállítására, aki egy vadonat új fóccvágenben viszi ki a csomagot (az autót természetesen erre az alkalomra vásárolta a M. Kir. Posta), és persze van egy szám, amin csak az ő hívását várják, akár szenteste is.

Manyecska 2015.12.28. 20:31:57

@MrZed001: egy ismim is ma kapott a bankjatol....orokolt...ketyeg az ora most kapkod igazolasok utan..

atpijkamo26 · http://deciki.blog.hu/ 2015.12.28. 20:53:41

@InTheGajd: "boldog-boldogtalan rendeli a hulye kis/nagy csomagjait kinabol"

Az én szar kis kínai csomajaimat örömmel hozza ki a postásom, kap érte mindig egy százast.

Inkább arra panaszkodik, mikor a Nemzeti Konzultáció alkalmával kétszeresre dagad a táskája.

Gyakran előfordul, hogy nem tudja munkaidőn belül elvégezni a dolgát, és ingyér túlórázik.

Én nagyon tisztelem a postást, utcaseprőt, szemetest, gázóraleolvasót. A kórházi nővérek között gyakrabban találok olyat, aki nem csinálja rendesen a munkáját. Pedig azok hálapénzt is kapnak. A legjobban utálom az önkormányzati semmitevőket, ott kávézgatnak, pletykálnak, én meg várom ezerrel a sorszámom hívását.

Black Hole 2015.12.28. 21:42:45

Időhurok kéne! Akkor a 24-én feladott csomag 23-án simán megérkezne! Még akkor is, ha a postás nem viszi ki!

Black Hole 2015.12.28. 21:52:28

@atpijkamo26: ez az önkormányzati semmittevő, egy gyalázatos fajta! De nagyjából ez stimmel a legtöbb hivatalnokra. Legrosszabb az bennük, hogy valamiért magasabbrendűnek érzik magukat.

gabors 2015.12.28. 22:43:04

@Black Hole: " Legrosszabb az bennük, hogy valamiért magasabbrendűnek érzik magukat. "

Tulajdonkeppen azok is mert NEKED kell varni rajuk nem forditva. :-)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.12.28. 22:50:43

Én 21-én akartam két kiscsomagot feladni. Kérdeztem a postáshölgytől, hogy elsőbbségi levél, vagy csomag. Azt mondta legyen inkább csomag, azt másnap kiviszik. A levélnél semmit sem lehet most tudni. Igaz, a csomag 1600Ft, míg a levél 350 lett volna. De másnap délután már ki is vitték mindkettőt. Szóval az én esetem a BÜ esete.
A kínai csomagjaim is majd mind megjöttek már ...

Black Hole 2015.12.28. 22:56:10

@gabors: azért fejlettebb országokban tudják, hogy ők is csak bérért dolgozó alkalmazottak, akik azért vannak, hogy a te dolgaid rendezzék! :-)

gabors 2015.12.28. 23:20:50

@Black Hole: azert errefele sem egy leanyalom hivatalos dolgokat intezni ... legutobb eppen parkolasi buntetest kellett intezni mivel nyerni akarok es nem fizetni ketszer kell menni :-)

de valoban van eszreveheto hozzallasbeli kulonbseg

amugy a burokracia is mintha kevesebb lenne (meg hivatalbol is kevesebb van)

amugy meg azt akartam hozzatenni hogy hogy attol magasabbrenduek mert a Te penzeden varakoztatnak :-)

Black Hole 2015.12.28. 23:33:23

@gabors: szinte mindent online lehet intézni. Ami furcsa volt eleinte, hogy nem pökhendiek, és nem kell mindent 83 körön igazolni! Mikor idekeveredtem, és szinte egy rohadt kukkot sem beszéltem angolul, nagyon meglepett, ahogy az adóhivatalban segítettek ügyet intézni! Nem sütött a szemükből a kurvaanyámat!

gabors 2015.12.28. 23:45:44

@Black Hole: errefele azert sokmindent nem lehet online intezni mint emlitettem a parkolasi birosag (illetve ha elfogadod es csak fizetsz akkor tenyleg kurva egyszeru).....

Amikor a TB (SSN) kartyat inteztem ott is nagyon segitokeszek voltak inkabb elmagyaraztak mint kioktattak volna. Hasonloan immigracios hivatal ..... vagyis teljes mertekben osztom a tapasztalatodat. Persze en megprobalok maximalisan felkeszulni elore.

gabors 2015.12.28. 23:51:16

amugy posta itt hozta 24 reggel a basball sapkamat !!!! (special order with linux logo) es szombaton vagyis 26-an megint volt kezbesites igy a Mo-i kepeslapot gyakorlatilag karacsonykor megkaptuk :-)

Black Hole 2015.12.28. 23:53:07

@gabors: egyszer volt egy parkolási bünti nekem is. Pár napja volt meg az autó, és nem vettem észre, hogy fizetős helyen álltam meg. Pislogtam mint hal a szatyorban, mikor láttam a bilincset a keréken. € 80-ért szedték le.

gabors 2015.12.29. 02:59:49

@Black Hole: az enyem most alapbol $140 sajat hazam elott alltam meg csak forditva marmint menet irannyal szemben .... oszinten nem tudtam hogy ilyet nem lehet U-turn este mar nem akartam szarakodni... (es pont ugyis arra kell hogy menjek reggel)

tobbszor csinaltam mar mast is lattam igy megallni ... egyik ismeros sem halott meg hogy ez nem szabalyos ... most mar tudom :-) ha nyerek ha nem

mindegy rendor elirt valamit a cedulan (ha nem droid hanem rendor akkor kezzel kitoltik a cetlit) gond az hogy elso megjeleneskor vagy elfogadod hogy bunos es fizetsz vagy vissza kell menned per het mulva a "targyalasra" a biro elott furcsa ...

mar volt hogy nyertem igaz nem parkolas volt ...

Black Hole 2015.12.29. 03:40:26

@gabors: na basszus, ott is vannak ilyen hülyeségek?

ciccmen úr (törölt) 2015.12.29. 08:11:43

@atpijkamo27:A "Sikertelen kézbesítés" meg pont fedi a valóságot.

Amikor a csaj kezébe próbálod adni a sötét moziban de nem markol rá.

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2015.12.29. 09:01:36

biztosan így volt, meg minden, de annyira uncsi a sztori hogy inkább végig se olvasom, csak azt kérdezném nagy nagy twisztelettel a panaszostól, hogy a kedves rokon mi a retekért karácsony előtt két nappal adja fel neki mindig azt a kurva csomagot? elillanna a meglepike ha netán már 10-én feladná prioriti és így az 15-ére simán oda is érne, ahová kell???? várni a kibontással otthon is lehet. ha csak nem friss hal van benne...

atpijkamo21 · http://deciki.blog.hu/ 2015.12.29. 09:57:23

Ezeket miért kellett törölni?

gabors [19:08:29] @atpijkamo27: 27 ??? betaraztal nickbol :-)

atpijkamo24 [19:21:34] @gabors: Betárazni nem jó, mert mkilövi egyből. Apránként csinálom szkripttel.

Black Hole 2015.12.29. 11:44:53

@városjáró: biztos akkor vágnak disznót, oszt' megy a kóstulló!

Freddy a Krüger 2015.12.29. 14:10:59

@Cicmen: sikertelen kézbesütés az.

gabors 2015.12.29. 15:07:10

@atpijkamo21: mert elarultad hogy blogmoci/jelentkezes stb szar !!! bar ezt a torzskozonseg tudja...

gabors 2015.12.29. 15:14:44

@Black Hole: adoemeles helyett (mert azt utaljak a politikusok es lehet vele kampanyolni) a kozlekedesi es egyebb bunteteseket/dijakat emelik az egbe

foleg delen ez a szegenyektol (ertsd foleg feketek) igy szednek adot de ez nem a szovetsegi allam hanem helyi varos/jarasi ugyek ... annyira el voltak szallva hogy uj szovetsegi torvenyt fogadtak el hogy max 25% lehet egy adott kozigazgatas bevetele buntetesekbol voltak kisebb varosok ahol ebbol tartottak el nemcsak rendorseget de meg az iskolakat is... (foleg nem ottlakokat buntettek gyorshajtas meg ilyenek.... nem tudsz birosagra jarni inkabb fizetsz)

rohejes hogy 5 merfoldel odebb egy masik varosban ugyanzert $50 tobbet vagy kevesebbet kell fizetni ...

vagy ugyanezert Manhatten kb duplaja ... az olyen kerekbilincs amit emlitesz az ugy kezdodik hogy $350 es ha nem intezkedsz es el is szallitjak akkor min duplaja ....

Black Hole 2015.12.29. 15:24:39

@gabors: itt ha nem veteted le x időn belül, akkor elviszik a járgányt, de az már olyan sokba kerül, hogy ha az autód kb 7 évesnél öregebb, jobban jársz, ha másikat veszel. Amúgy december 13-án gyűjtöttem be az első közlekedési büntetésem. 90-el mértek be 80-as helyen. Mivel aznap befizettem a büntit, mikor hozta a postás, csak €80 volt, és három büntipont. Így a pontok 6 hónap múlva törlődnek, ha nem csinálok semmit. Ha nem fizettem volna ilyen gyorsan, akkor €120, és 5 pont. Z viszont 3 év múlva törlődik. 12 pontnál 6 hónapig nem vezethetsz!

gabors 2015.12.29. 15:53:00

@Black Hole: "itt ha nem veteted le x időn belül, akkor elviszik a járgányt, de az már olyan sokba kerül, hogy ha az autód kb 7 évesnél öregebb, jobban jársz, ha másikat veszel. "

akkor ez hasonlo a fejlett orszagokban :-) ilyenben meg nem volt reszem... itt meg az is jo hogy tarolasi dijat is felszamitanak es akar 20 km-re is elviszik a kocsit es nem biztos hogy egy nap alatt megtalalod ... nem hagyhatod ott mert X ido utan a tulaj jogsijat felfuggesztik miutan a kocsit mar elarvereztek a maffianak, nem egyszeru ilyenbol jol kijonni ...

Eddig miota van kocsim (8 eve) csak egy benezett "balra fordulni tilos" tablam volt egy ismeretlen varosreszben (ami csapda volt) ezert mentem inkabb a birosagra es fotokkal bizonyitottam hogy bizony nagyon ugyesnek kell lennie hogy a tablat eszrevedd elsore :-) igy birono elnezobb volt csak 2 pontot kaptam es fele buntit..... mert az bevallaltam hogy befordultam.... (baszott GPS-t kovettem mert meg soha nem jartam arra)

Amugy ha elmegy az ember a birosagra az ugyesz gyakran felezi a dolgot ha aznap fizetsz (ezt most tanultam meg). Ott hallottam hogy mobil telefon hasznalat $285 + 6 pont alapbol ... de ugyesz ajanlotta hogy "plead guilty to jaywalking" $135 +2 point csak aznap .... allam leesett... ha meg ugyveded is van mert ilyen is volt akkor meg jobbak az eselyeid... mert mint irtam bevetelre orientalt az egesz ha most fizetsz akkor kevesebb

InTheGajd 2015.12.29. 17:08:42

@▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓: Kepzeld el, hogy nem az (lenne) a feladatuk hogy az olcsojancsiek millio kis-nagy szarjait hurcolasszak, mert epp igy megsporol a panelproli nehany szaz forintot. De akinek erre a postaskodasra nincs ralatasa, az ugy sem tudja elkepzelni milyen is az. Es annyira el van mar fajulva a helyzet, hogy a mostani unnepekkor mar majdnem ott jartak, hogy a makosbejglit is kinabol rendeltek. En a posta helyebe lepnek es jol megfejnem az ilyeneket, fizzessenek csak szepen.

Es meg azt is kepzeld el, hogy 10-bol 9 ilyen ruhazati termek termeszetesen olcso selyempapirba/ujsagpapirba van becsomagolva, mert meg a normalis legparnas boritekra is sajnaljak a penzt, nem hogy egy erre a celre kialakitott dobozra, de bezzeg panaszkodni tudnak ha felszakad.

Es nem en vagyok az erintett, hanem az ocskos. Amiket mesel...biztos nem birnam cernaval es fejberugdosnek mar az elso napon nehany "kedves" ugyfelet.

vizsla_barat 2015.12.29. 17:43:17

FedEx, UPS, DHL soha ne csinalt ilyet. Nem lenne ideje a postat privatizalni?

lutria 2015.12.29. 21:27:15

Talán szólni kellene a rokonoknak hogy "minden évben" ne az utolsó pillanatban küldjék a kajacsomagokat...

Kondom Keselyű 2015.12.30. 13:13:30

@InTheGajd:
Teljesen igazad van,botrany az egesz.
Szerintem az lenne a korrekt,hogy regggel bemegy az ocsed,megnezi,hogy ki nem sporolt a csomagoloanyagon,azokat felveszi,a tobbit elzavarja a picsaba.
Aztan bezar,es facebookozik zarasig.

anr96 2015.12.30. 23:03:55

@Kondom Keselyű: Ez valahogy úgy működik, hogy bemegy reggel az Öccse, aztán az ünnepi időszak miatt kapásból kinéz neki a 2-3 fizetetlen túlóra (ezzel együtt a közvetlen feletteseinek is). És felveszi a zsemlészacskó minőségét alulról verdeső csomagolással rendelkező dolgokat, megpróbálja elrendezni, hogy ne legyen sérülés ami miatt még őt vonják felelősségre és kártérítést kell fizetnie. Többit (2/3+, a szabályokat betartva) simán elzavarhatna a picsába. Spórolásról: egy postai közepes buborékos boríték még száz forint sincs, multinál még olcsóbb is.

Facebook... LOL... Internet csak az engedélyezett postai portálokra/oldalakra, ha szerencséje van. Egy egyszerű postás aka kézbesítő még céges telefont sem tapogat, ha véletlenül mégis kap akkor még az is simán kifizettetik vele, hogy az ügyfeleket hívta.

gyedmaróz 2015.12.31. 17:10:54

Legyen már egy pozitív hozzászólás is!
Egy meg nem nevezett vidéki városból (Eger) küldtem Bp-re csomagot. 23 óra 50 perc alatt a Posta leszállította. Nyomkövetés működött, a feladás egyszerű volt, azóta elégedetten iszogatom a meg nem nevezett város nemes borait a Posta egészségére.

lutria 2016.01.01. 16:58:47

@anr96: A telefonos rész pont nem igaz,a szabály szerint a kézbesítő a PDA-járól (amiben rögzíti a csomagokat)köteles felhívni a címzettet ha nem találja otthon és lebeszélni vele a lehetőségeket-vagy akár még kézbesítés előtt is hogy ne kelljen feleslegesen cipelni a csomagokat a kaputelefonig vagy kocsikázni egy,a többitől távol eső címhez ha nincs ott az átvevő.A csomagokon jelezni is kell hogy sikeres volt-e a telefonálás mert a főnök éjszaka ha nincs jobb dolga akkor ellenőrzi és ha nincs jelzés akkor röpködnek a leb***szások.És van szolgálati telefon is vészhelyzetre-ha elromlana a PDA-és ha azt látják hogy minden telefonszámot csak 1-2 percig hívtak róla akkor azt nyilván nem fizettetik ki mert az céges hívásnak veszik.
Internet hozzáférés az tényleg nincs,az e-maileket a várható kézbesítésről a feladó küldözgeti ami mit sem tud a posta működéséről.

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2016.01.02. 21:12:07

@InTheGajd: ha fizetek egy szolgáltatásért, hozzák ki a csomagot.
Miért gondolja bárki is hogy azért mert egy monopolhelyzetben lévő fos, még szociális intézmény is legyen, és ne csináljanak semmit a pénzemért?
Kurva anyját az összes léhűtőnek.

Kondom Keselyű 2016.01.03. 13:28:43

@anr96:
Havi 5-7 alkalommal jarok postara csomagot feladni.
Pont az ilyen fereg mentalitas miatt utalok oda menni.
"Szarul keresek,ezert ha haromnal tobben allnak sorba,akkor minimum fel ora,mire kiszolgalom oket."

Komolyan mondom,ha egy teszko penztaros olyan tempoban dolgozna az elso munkanapjan,mint ezek 15-20 ev utan,masnap mar be se kellene menniuk.

Tipikus komcsiszar allami ceg,ahol nincs ember ra,hogy racionalizalja a munkafolyamatokat,es kimondja,hogy atlag csomagfelvevo hatekonysaga 20-30% korul van.

Van postas a csaladban,nem a levegobe beszelek,pontosan tudom hogyan mukodik a felvetel,az atadas,a jaratinditas.
Vicckategoria az egesz ceg.

Kondom Keselyű 2016.01.03. 13:33:32

@gyedmaróz:
Ha mar felvettek,akkor ritkan van gond.
sose fizetik a masnapi kezbesitesert,megis 95-98% ban ottvan masnapra.

Ez meg nem jelenti azt,hogy elfogadhato a 10 perc/ugyfel kiszolgalasi ido,mikozben a form,amit kitoltenek olyan 100 karaktert tartalmaz,minden mas legordulo menus,es egy csimapznak is max 1.5 perc.

Ha valaki ertesitovel jon,kb. mindig ugy kezdik,hogy "biztos nem fogom megtalalni,de azert megnezem" majd eltunik 4-5 percre.

Eleve miert nincsenek megjelolve a polcok,miert nem irja ki nekik a rendszer ,hogy fizikailag hol talalhato a kuldemeny ?
Mert ugy max 20 masodperc lenne megtalalni.
ja ... ertem ....

Bob1899 2016.01.04. 11:03:05

@Dikusz: spuri vissza oda ahonnan ide evett a fene

InTheGajd 2016.01.16. 15:04:12

@enpera: Te aztán tudod is milyen amikor bejön a suttyóanyját10ftértmegbaszószarrágó az asztalt verni. Eleve hátránnyal indulsz és még roszabb esetben pénzedbe is kerül.

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2016.01.16. 15:51:16

@InTheGajd: a mocskos postásunk azt hazudta hogy nem voltam otthon amikor hozta a csomagomat. Cetlit sem dobott be. Visszament a csomagom, nem vettem át címkével.
A postásra panaszt tettem, értelme úgysincs.
De a büdös kurva vígan éli az életét, és kapja a fizetését.

Teréz_Pitykéz 2020.07.07. 14:13:53

@gabors: Magyarul már el is felejtettél pár hónap alatt. Gratula, te nagy magyar!
süti beállítások módosítása