Tékozló Homár

Ki tette tönkre a kütyücskémet?!?

2016.02.15. 14:51 | Homár Hilda | komment

dsc_0033.jpg

Szegény Zoli kütyüje elég csúnya állapotban érkezett meg hozzá. De vajon igaza van, amiért egyértelműen a Magyar Postát kutyázza miatta? Előítéletes vagy tapasztalt? Szavazzon!

T. Homár!

Emlékeztem még egy régi indexes cikkre a postával kapcsolatban... nem homáros cikk volt, de nem tudom hirtelen, hová is írhatnék kínomban.

Nem rendeltem már külföldről egy ideje, mert egyre másra törték a csomagjaimat, persze hiába reklamáltam, rendre kiderítették belső vizsgálattal hogy az én hibámból tört el pl. a CD, mert ha nagyobb lenne a postaládán a bedobónyílás, akkor beférne. Nem is azért, mert addig erőltette a vén alkesz postásunk, amíg félbetörve, de befért valahogy a csomagom, nem.... A könyv pl. csak félig lógott ki az ajtóbedobónkból (mert ilyen is van), a gerince durván le lett darálva, de abban az esetben sem hibázott a posta.

Erre most, bő 1 évvel az után, hogy elhatároztam, nem veszek semmit a netről, úgy alakult, hogy csak nem tudtam ellenállni egy autós fejegységnek. Vadi új, multitouch képernyős tolatóradaros minden egyben. Az eladó gondosan becsomizta, feladta a fizetés napján, kaptam a MyHermes-től nyomkövető kódot, február 1-es kézbesítési határidőt.

Ma meg is jött a pakk, láttam, hogy átcsomagolta a DHL Németországban, pecsét róla az oldalán. Nem gond, biztosra mennek a fiúk, nehogy drog vagy plasztik bomba legyen már benne. Veszem ki a dobozból a várva várt cuccost, hát a fólia rajta, még érintetlen, de a képernyőt oldalról rendesen benyomták. Van egy olyan érzésem, hogy ez csak is itthon történhetett. Úgy vélem, ha ezt a németek látták volna, mikor átcsomagolták, tesznek a csomagba erről egy kis papírt, mint ahogy ilyesmire is volt már példa.

Ma totálisan széttörtem én is, kapja be a Magyar Posta, de csakugyan! Ez egyébként a debreceni Cívis utcai 15-ös számú posta, amiről szép számmal vannak horrorsztorik. Nincs sorszám, az emberek keringenek össze vissza, az egyik sorban kezdik, végigállják, majd átirányítják egy másik sor végére, a 8 ablakból kb 3 üzemel, tetű lassú az ügyintézés, és nem utolsó sorban törik a csomagjainkat.

Jó hogy majd mehetek a Paypal-hoz panaszkodni, aztán vagy visszakapom a pénzem, vagy nem... de valaki rá fog fizetni. És sanszos, hogy megint nem a Magyar Posta. Az eladó ezek után majd ezerszer is meggondolja, hogy küldjön-e ilyen fekete-afrikai színvonalú postaszolgálattal rendelkező országba csomagot! Mocskosul fel vagyok ám háborodva, ráadásul a tehetetlenség, a helyzet reménytelensége bénító. Aki teheti, húzzon el innen jó messzire, és vissza se nézzen.

Zoli

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lalikám 2016.02.15. 15:07:45

A Gyurcsány vót!!!

metal · http://electric.blog.hu 2016.02.15. 15:17:04

Az Ufók voltak, vagy a dakoták!

cupcake25 2016.02.15. 15:28:57

A mi tabletünket összetörtén (kijelző repedt meg), de mivel nem volt külsérelmi nyom a dobozon így nem fizettek kártérítést, ami azért vicces, mert ugye egy törékeny cucc összetöréséhez nem kell hogy a doboz is szétroncsolódjon...

sáros_tehén 2016.02.15. 15:31:39

Nagyon egyszerű a postások lelki világa. Amit nem tudnak ellopni azt tönkreteszik eltörik.

atpijkamo95 · http://deciki.blog.hu/ 2016.02.15. 15:32:11

Nyilván azért kellett átcsomagolni, mert sérült volt a csomag, értesítetek is róla egy pecséttel az oldalán.

Mi a kérdés?

atpijkamo96 · http://deciki.blog.hu/ 2016.02.15. 15:32:51

"Összetörlek, mint postás a CD-mellékletet!"

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2016.02.15. 15:45:48

Én kaptam mobiltelefont, sértetlen postai csomagban és vélhetőleg sértetlen gyári csomagban, törött kijelzővel.
Nem fognám egyértelműen a postára (mellesleg nem a DHL-ről volt egy cikk mostanában, hogy hogy bánnak a törékenynek jelzett csomagokkal?), akárhol összetörhették.
Egyébként pont az ilyen tapasztalatok miatt nem vásárolok házhoz szállítással.
Inkább elmegyek érte.

Semmitnemérszakitiltással · http://kilatas.great-site.net 2016.02.15. 15:57:13

". Nincs sorszám, az emberek keringenek össze vissza, az egyik sorban kezdik, végigállják, majd átirányítják egy másik sor végére, "
Ahol van, ott is ez megy, mert baromi sokan nem tudják értelmezni a sorszámot.

Nekem szinte semmi nem sérül meg a postán, de amit a postoló ír, az gyanús, hogy a kézbesítő hibája.
Kérje máshova, ahova nem az a manus hordja ki...

2016.02.15. 16:04:59

Zoli örüljön hogy nem egy vascsövet talált a dobozban.

cmx85s 2016.02.15. 16:13:39

Az utóbbi időben többször rendeltem házhozszállítással, elenyésző számban nem a Posta hozta, mégsem tört el semmi, épségben megérkeztek. Igaz, nem borítékba csomagolta a feladó, hanem kartondobozba, belül buborékfólia. Volt olyan, hogy üres dobozokkal tömték ki, hogy ne lötyögjön.
Talán, nem Kínából kéne rendelni, vagy jelezni, hogy a világ túlsó végére küldik ám a cuccot, úgy csomizzák! Ha már maguktól nem tudják...

cmx85s 2016.02.15. 16:15:13

Ja, és miért a Posta a hibás, ha DHL????

FDToth 2016.02.15. 16:23:09

egy ilyen vastagságú cuccot (főleg dobozzal együtt) hogyan helyeznek belel egy postaládába? ha személyesen kézbesítik, akkor mondjuk egyszerű, a postás előtt fel lehet bontani...

PITTA 2016.02.15. 16:28:29

A posta egyébként ugrálhat is a csomagon, ha nem törékenyként van feladva...

atpijkamo97 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.02.15. 16:30:21

@Kulics: "örüljön hogy nem egy vascsövet talált a dobozban. "

Vagy, hogy nem egy levágott lófejet az ágyában...

dogoljmeg 2016.02.15. 18:25:21

Erdekes , en itt Nemetorszagban rendszeresen rendelek a netrol dolgokat es meg sose jött semmi összetörve...

atpijkamo98 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.02.15. 18:35:14

@dogoljmeg: Érdekes, én itt Magyarországon rendszeresen rendelek a netről dolgokat, és még sose jött semmi összetörve...

Faszom ebbe az érdekes???

lacas65 2016.02.15. 19:26:39

Furcsa egy sztori. Igen, a DHL mindig kinyitja a csomagot, és át is rakják a saját dobozukba. Ez ugye egy tartalom ellenőrzés, és nekik szabványos, biztonságos csomagolásba kerül a küldemény. Amikor személyesen adtam fel, ott előttem 1 perc alatt megvoltak vele. No innentől érdekes a dolog, mert ilyen sérülés dobozon át tuti nem jön össze, de ha még is, akkor a doboznak is atomokra kellett sérülnie. Két eset lehetséges, vagy a feladó már így csomagolta, de persze ezt a DHL jelezte volna, vagy itthon kibontás után történhetett valami. Mivel a DHL nem jelzett törést, és átvételnél látszott volna a doboz sérülése nekem így lenne egy ötletem :) Ja igen, egy DHL által felvett szállításba, hogy kerülne bele a magyar posta, mert tudomásom szerint a DHL csomagfeladással nem foglalkozik. Nagyon zavaros az egész sztori...

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2016.02.15. 20:39:38

Majdnem megsajnáltam poszt tolót, de amikor oda jutottam, hogy "becsomizta", akkor rájöttem, hogy reménytelen.
Érintőképernyőnél a minimum az EPS-sel bélelt páncélkarton doboz.

Terézágyú 2016.02.16. 07:26:02

@dogoljmeg:
"Erdekes , en itt Nemetorszagban rendszeresen rendelek a netrol dolgokat es meg sose jött semmi összetörve... "

Én meg sosem találkoztam tahó ügyfélszolgálatossal.
Se nőverő pasival.

Tehát megvonom a vállam, hogy ilyen nincs is.

Hátrányos helyzetű kaviár 2016.02.16. 08:39:15

Mna, akkor tisztázzuk, hogy "mi köze a magyar postának a DHL-hez". Mivel a posztban Németország lett emlegetve, hát az igen egyszerű. A DP-nél (német postánál) a DHL látja el a postai szállítószolgálatot. Ám, ha postai úton adja fel valaki a csomagját a német postánál, akkor hiába a DHL-s kartondoboz, boríték vagy mifene, nem a DHL fogja Dortmundból Debrecenbe (csak az alliteráció miatt írtam Dortmundot ;) ) szállítani, hanem Hegyeshalomnál a magyar posta logisztikájára bízza. Hát ez a köze hozzá nekije, nah.

Hátrányos helyzetű kaviár 2016.02.16. 08:47:34

Egyszóval, 98% az esély arra, hogy a kütyü a magyar posta gondozásában sérült meg. Érintőképernyőnél nem kell a doboznak is sérülnie ahhoz, hogy az átmenjen pókhálóba. Elég, ha erőteljesebben helyezik egy sík vagy nem sík felületre a dobozt, és pont a képernyő érintkezik az illető felülettel.

joska61 2016.02.16. 10:20:54

@PITTA: Ha törékenyként van feladva, akkor is sanszos, hogy így tesznek. Nem jellemző, hogy elolvasnák az ilyesmit a dobozon.

PITTA 2016.02.16. 10:25:18

@joska61: Az a fura, hogy mikor elkezdtem 6-7 éve kínából rendelgetni, egyszer berendeltem 7db digitális képkeretet. Jött is a levél a postától, hogy sérült a csomag indulhatok érte, de csak a buborékos zacsi sarka volt lyukas, egyik képernyő se volt betörve. Egyébként nem is értem hogy tudott betörni a poszter kijelzője. Csomagolásnál a képernyő oldalát betonbiztosra szokták csinálni... még ha egy asztal sarkához csapkodják se törhetne így össze... az más kérdés, hogy ilyen cuccot nem rendelünk olyan messziről...
Alsó hangon 40e Huf aztán jól elfogják a vámon az még rádob 12e-t és a gari még mindig kétséges... Belföldön már sikerült feladnom doboz padlólapot is, hogy nem törték össze... bár akkor egyesével volt átcsomagolva...

CsakLajosAz 2016.02.16. 13:07:55

Posta csodákra képes...

Rendeltem egyszer tablethez érintőpanelt, mert a régi összetört.. kis kínai becsomagolta, olyan vastagon, hogy egy alu lemezre ragasztotta rá, hogy ne lehessen elhajlítani.. Bubi fólia, meg karton rajta.. Eljött a világ másik felétől egészen Fészkesfővárosunk vámhivataláig. Na, ott rába**ták a pöcsétet.. Na, ahova a pöcsét került, ott tört be az új.. Paypal fizetett, kínai búslakodott, és meg vártam másik eladótól az újat, mert az már FedEx-es lett... biztos, ami biztos...

Felmerült bennem, ha rá van írva, hogy Fragile, meg egy üvegpohár... Meg magyarul a címhez beírtam, hogy ne hajtogasd/törékeny, vagyis az is ott volt az irányítószám alatt a borítékon, magyarul!!! Mi a fészkes lóf*ért kellett odavágni a pöcsétet, mint egy elmeroggyant agyamputált marhának? :)

atpijkamo108 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.02.16. 14:11:03

@CsakLajosAz: "Mi a fészkes lóf*ért kellett odavágni a pöcsétet"

Hogy meglátszódjon. A festéket nem pazaroljuk. Nem láttad a szigorúan ellenőrzött vonatokat? Egy a párna, egy a pecsét, egy lehellet, egy a pecsét...

Kondom Keselyű 2016.02.16. 15:06:18

Ugy kell becsomagolni,hogy a tartalom csak akkor serulhessen,ha az latszik a csomagolason.ebben az ugyben kb. Barki lehetet felelos,a posta biztosan nem.

Kondom Keselyű 2016.02.16. 15:07:31

@Kondom Keselyű: ha sertetlen csomagolasnal is lenne esely a karteritesre,en mar gazdag ember krnnek.

CsakLajosAz 2016.02.16. 15:57:38

@atpijkamo108: Hát.. A postánál én is odavágnék valamit(kit), de csak hogy meglátszódjon...

howard123 2016.02.16. 22:32:16

Ma én is kaptam csomagot, a GLS hozta ki ÉSSS… ők is megpróbálták behajtogatni a postaládába.

Pink Pancser 2016.02.17. 09:51:28

Posta az érdekes cég. Hoztak már olyan csomagot amin lábnyom volt. Bizonyára véletlenül került rá. Volt olyan csomag ami sok ezer kilométer után mindössze 10 centit tévedett, így a szomszédhoz lett bedobva. Illetve nemrég hoztak egy olyan pakkot amit 2015 szeptemberében adtak fel.
De jól teljesítenek országon belüli szállítással is. Képeslap, 3km-es távolság, 3 hét után megérkezett.

zooDoo 2016.02.18. 08:21:36

De sajnálom, most lehet cigánykodni a pénzedért. :/
süti beállítások módosítása