Tékozló Homár

Egy hónap alatt semmilyen érdemi reakciót nem sikerült kicsikarni a CIB ügyfélszolgálatából

2016.07.08. 10:50 | Homár Hilda | komment

cib_bank_logo.png

"Az ügyfél-elégedettség számunkra kiemelkedően fontos, emiatt arra törekszünk, hogy panaszát a lehető leghamarabb kivizsgáljuk." - írja  a CIB. Ezzel csak az a baj, hogy az emberek általában jobban hisznek maguknak, mint egy céges pr-mondatnak, és az alábbi levél alapján az sem sokkal hízelgőbb a bankra nézve, ha jóindulatúan csak a második tagmondatra koncentrálunk.

Kedves Homár!

Nagyjából 15 éve vagyok ügyfele a CIB banknak. Mint egy átlagos hosszabb kapcsolat, ez is tartalmazott kisebb-nagyobb zökkenőket, de alapvetően jól működött.  De nemrég azt vettem észre, hogy hiába kapom mailben az értesítéseket a díjnettől, hogy számlám érkezett, a cibes díjnet-fiókban nem láttam őket. Amikor ez addig fajult, hogy az e-ontól már figyelmeztető sms-eket is kaptam, elszántam magam.

Június 3: Telefonos ügyfélszolgálat. Nagyon nehezen értik meg, hogy mi van, próbálják tesztelni, értem-e, hogy egyáltalán értem-e, amit kérdezek. A végén ígéret, hogy két munkanapon belül rendeződik.

NEM.

Június 8. Második telefonos próbálkozás. Igen, látják, hogy hibát jeleztem, megsürgetik.

SEMMI.

Június 10. Próbáljunk más platformot, bejelentés az online ügyfélszolgálaton. Eredmény: hétfőn napközben felhívnak, ismételt értetlenkedés. De nem, munkahelyről nem tudok belépni, megígérik, hogy visszahívnak este hatkor.

NEM.

Június 15. Ismételten telefonos ügyfélszolgálat. Tökéletes éretlenkedés. Semmi nyomát nem látják, hogy nekem bármi problémám lenne. De természetesen ígéret, hogy nagyon rajta lesznek.

SEMMI.

Június 18. (vagy 19.). Ismételt próbálkozás az online ügyfélszolgálattal. Már meg sem próbálnak visszahívni. Kapok egy mailt, miszerint: "Az ügyfél-elégedettség számunkra kiemelkedően fontos, emiatt arra törekszünk, hogy panaszát a lehető leghamarabb kivizsgáljuk."

Ezt június 21-én, azaz 9 napja kaptam. Persze abban egészen biztos vagyok, hogy a jogászaik az egészet körbe tudnák bástyázni a ÁSZF-kel, de ez nem igazán érdekel. És azt is tudom, mielőtt valamelyik képzett troll megjegyezné, hogy a díjnet számláit sima átutalással is tudom intézni, tudom. Csak szánalmasnak találom, hogy azzal, hogy ennyire szarnak a fejemre egy ilyen pitiáner problémával kapcsolatban, képesek kockáztatni, hogy elvesztenek egy régi ügyfelet. Egyszer már járt így velem az OTP is, úgyhogy nem tudom, mikor unom meg. Abba meg persze bele sem merek gondolni, hogy mi történne, ha igazi problémám lenne.

Szummázva:
Egy hónap alatt semmilyen érdemi reakciót nem sikerült kicsikarnom a CIB ügyfélszolgálatától.

BÓNUSZ:
Eddig az ügyfélszolgálatot helyi tarifával hívható számon lehetett hívni. De már nem. Átváltottak egy budapesti telefonszámra. Öröm hallgatni az én pénzemért az ő robotjukat, az meg a bónusz, hogy a saját pénzemért hallgathatom az ő hitelajánlatainak hirdetését.

UPDATE júli.12.

Sziasztok!
Mindig van lejjebb.
Update: Ma más okból kifolyólag kerestem a CIB telefonos ügyfélszolgálatát. Gondoltam, hogy rákérdezek, mi a helyzet a díjnetes panaszommal kapcsolatban.
Közölték, hogy mivel 21-én is panaszt tettem, a 30 napos válaszadási kötelességük újra indult. Az benne a leggyönyörűbb, hogy múlt héten hívtak a banktól, hogy lassan letelik (10-én) a 30 nap, ezért nagyon szeretnének segíteni. Hát nem sikerült.
Nagyon érik a bankváltás.

UPDATE júli. 14.
Tényleg ilyenkor újraindul a határidő? - kérdeztük a GVTI-tanácsadóit.

A panaszkezelésre vonatkozó törvényi rendelkezések alapján a bank a telefonon közölt panaszt köteles lehetőség szerint azonnal kivizsgálni, és szükség szerint orvosolni. Ha ez nem lehetséges, vagy a bank a panasz tartalmával nem ért egyet, köteles erről jegyzőkönyvet felvenni. A panaszra 30 napon belül köteles indoklással ellátott választ adni mellékelve hozzá a felvett jegyzőkönyv másolatát. A válaszadási határidő az első bejelentés napján kezdődik ami többszöri bejelentés következtében nem hosszabbodik meg.

Kedves István!

A további telefonos egyeztetések helyett javasoljuk, hogy foglald össze a panaszt és az eddigi történéseket írásban, és azt ajánlott tértivevényes levélben küld meg a bank részére. Ha a hitelintézet az abban meghatározottakra sem válaszol a törvényben meghatározott 30 napos határidőben, akkor ezzel kapcsolatban a Magyar Nemzeti Banknál fogyasztóvédelmi ellenőrzési eljárás kezdeményezhető a vonatkozó szabályok megsértése miatt.

A konkrét panasz elutasítása esetében pedig azt tanácsoljuk, hogy fordulj a Pénzügyi Békéltető Testülethez, amely szervezet eljárásának célja a felmerült pénzügyi tárgyú jogviták bírósági eljáráson kívüli rendezése. A PBT-vel kapcsolatban további hasznos információkat itt találsz.

Felhasznált jogszabály: 2013. évi CXXXIX. törvény a Magyar Nemzeti Bankról

UPDATE júli. 15.

István számolt be a fejleményekről.

Kedden kaptam meg a levelet a CIB-től. Ők a 3-ai telefonos bejelentkezésről valahogy elfeledkeztek, a 8-aitól számoltak, és azt a levél dátumozása szerint szigorúan be is tartották a 30 nappal.  

De beljebb nem lettem.

Továbbra sem tudják, mi a hiba, de folyamatosan dolgoznak rajta, és nem tudják, mikor tudom majd újra használni. Egy kis csavart is vittek a dologba, hogy sajnálják, hogy az esti órákban nem tudtak visszahívni. Én nem is kértem, ők ajánlották fel, hogy akkor este hatkor hívnak. (A telefonos ügyfélszolgálatuk egyébként 24 órás.) Viszont jelezték, hogy jóváírnak a számlámon 3000 forintot (nem tudom, hogy számolták ki), hogy ne legyek annyira szomorú. (Meg is kaptam.) Az egészben panaszkezelés teljes impotenciája a legszomorúbb, hogy 11-én úgy tájékoztatnak, hogy 20-én telik le a vizsgálati idő, de közben már lezárták a panaszt, és postán volt a levél.

Azért remélem az ügyes informatikusaik megoldják a problémát, és egyszer még működni fog a netbankomon belül a díjnet.

UPDATE aug. 29.
Újabb update ovlasónktól:
A CIB semmit sem tudott kezdeni a problémámmal, úgyhogy megoldottam én.
Írtam a Díjnetnek, hogy mi újság. Annyi volt a gond, hogy el kellett fogadnom egy ÁSZF-módosítást, és minden visszazökkent a régibe.
Konklúziók:
1. Díjnet: Vagy nem is kaptam levelet erről az egészről, de ha mégis (nem, nem fogom visszakeresgélni, lusta vagyok), szerintem nekik néne erőltetni a dolgot, hogy fogadjam már el végre, mivelhogy ők keresnek pénzt azon, hogy használom a szolgáltatásukat.
2. CIB: Mint kiderült, nem ő a ludasak, de ezek szerinte leszarták az egészet, nekik nem sikerült megoldani azt, amint nekem igen.
3. Én: Úgy tűnik, végre megint működik az egész.
4. Bónusz: UPC: Marketingügyben kerestek, de nem érintet a dolog, és ha már úgy is hívtak, jeleztem, hogy nem tudom rendezni a Díjneten keresztül a számláimat. Pár napon belül visszahívtak, és amikor megtudták, hogy időközben már lenyomoztam a dolgot, nem győztek hálálkodni.

2016, Magyarország.
Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Phil Necro 2016.07.08. 11:01:19

"Eddig az ügyfélszolgálatot helyi tarifával hívható számon lehetett hívni. De már nem"

Ezt koszond a fergeknek,akik a 06-40-es szamokat emeltdijassa tettek a mobilelofizetok szamara.
Azert lett 06-1-es, hogy ne 70 forint legyen mobilrol a "kedvezmenyes" hivas percdija.

Lalikám 2016.07.08. 11:06:48

Ilyen történetet én is tudnék írni a cib-ről, de nem merek...

The Crazy One 4égy 2016.07.08. 11:08:55

A június 3.-án elhangzott beszélgetés alapján biztos, hogy a bank a hülye?
A tesztelés az hogy történhetett?
- Papa, maga tudja mi az a kamat?

Tron65 2016.07.08. 11:10:00

Nyomtatvány lead, törvényileg 30 nap ügyintézés van meghatározva.
30. napon visszamegyek, érdeklődök.
Ügyintéző:
- Mikor is lett leadva (gondolom nem találta a gépben)
- x hó 28-án
- És????
- Ez pont 30 napja volt és még semmi
- De hát volt egy hosszú hétvége is!
- ???????????
- Csak nem gondolja, hogy az informatikus dolgozik hétvégén?
- DE IGEN! Mint egy CIB-nél nagyobb ügyfélkörrel és pénzzel foglalkozó cég informatikusa igenis gondolom, hogy kihasználják a hosszú hétvégét és végre bedolgozzák az elmaradásukat.
A dolog lényege:
Egy egyszerű törlesztést majdnem 2 hónap és 5 papír leadása után intéztek el.
Azért 5 papír, mert az első 4-et tévedésből (értsd: fogalmuk sem volt, mit is kéne kitölteni) csinálták meg.

Tron65 2016.07.08. 11:11:13

@Phil Necro: NEM emeltdíjas. Csak épp böntetőkapcsolási díjat számolnak fel

Terézágyú 2016.07.08. 11:13:30

Nem kapott reakciót a poszter????
De jó neki...
Én ma szóltam egy buszmegállóban bagózónak, hogy itt tilos - és arra volt reakció... és nem az, hogy "jaj, bocs, már dobom is el/megyek is arrébb"... :-/

FDToth 2016.07.08. 11:15:21

egyszerű a dolog: írsz h nem válaszoltak az előírt 30 napon belül, ezért írjanak jóvá x havi számlavezetési díjat, vagy bármit (persze reálisan meghatározva). Megadják ;)

Bombaló 2016.07.08. 11:57:32

Nagy Enter. Szóval a CIB felületén összekötődte magát a Díjnettel? Javaslok egy egyszerűbb utat. Jön az e-mail a Díjnettől. Ezután ha nem látom a CIB-es fiókban, nem esek kétségbe, belépek a www.dijnet.hu oldalon. Ott 99,99%, hogy valamennyi számla megtalálható. A Díjneten lehet bankkártyával fizetni, sőt a bankkártya adatokat akár tárolja is a rendszer, így maga a fizetés később néhány kattintással is letudható.

ui.: Miért van szükség ezt az egészet összekötni a bankkal? Mit tud a bank online felülete, ami miatt kényelmesebb lehet?

Tehetséges ugandai buzi 2016.07.08. 12:05:05

Tehát jól értem, hogy a Dijnet nem küldte meg a CIB-nek a havi terhelési értesítőket, ezért nem látta a CIB-es fiókjában ezeket és emiatt panaszt tett a CIB-nél, akik nem találják a saját rendszerükben a Dijnet hibáját és ezért nem válaszolnak záros határidőb belül és ezért a poszt toló panaszkodik?

The Crazy One 4égy 2016.07.08. 12:39:46

@Tehetséges ugandai buzi: köszönöm buzi, sikerült összeraknom a képet.
elképzelem: fel tetszik fogni, hogy Ön nem a díjnetet hívta? :D

vizsla_barat 2016.07.08. 13:56:03

Fejlettebb országban a szolgáltató oldalán megadod a Credit kartyad számat (ha paranoiás vagy akkor lehet virtuális kártyát is kreálni ) es nem kell mindenféle közvetítés.

nyakira 2016.07.08. 14:07:38

@vizsla_barat: a fejlettebb orszag ellopja az ekezeteid felet. Most akkor vilagitsd meg zseblampaval hogy a pimpos borviragba' jon a kepbe a szad.
@The Crazy One négypontnulla: a penzemert azt hivok, akit akarok es maga az lesz akit en hivtam. A penzemert. Es be nem ismernem, hogy bocsanat, tehat.

Pentek van. Az termeszetes, hogy inkabb mar laptopot sem kapcsolok, hanem okitelefonrol pimpelem a pumpuloast inkabb csak? A vodas poszthoz: megnyugtatlak posztroller, nem xandekossagrol van szo, a nok imadnak ossze-vissza kalimpalni, aztan nagypofaval fizetest felvenni a rendszerbe profin bevitt kaoszert. Amelyik meg nem kalimpol, az meg nem ilyen helyen dolgozik, mert vagy felszopta magat jobbabb pozititonba vagy okosabb annal.

homar4prez 2016.07.08. 14:13:39

OFF:
Végre CIB-es poszt, és kidühönghetem magam a retek Java-s webbankjuk miatt.
Kidühöngtem.

PITTA 2016.07.08. 14:20:27

A 40es számot több bank megszüntette. Mondjuk a Telekomnak a csomagjaiban például büntetik a 40es számokat. Pl. végtelen csomagban nincsenek benne a 40es hívások, azokért pluszban kell fizetni 33ft/perc! és egyéb T-s előfizetésnél is hiába minden hívás 10 forint a 40es 33ft!

WiZZu 2016.07.08. 14:46:09

@homar4prez: azt fú de utáltam én is. De már nem kell elviselnem.

The Crazy One 4égy 2016.07.08. 15:07:07

gabors hol van? apti hol van?

CID. 2016.07.08. 15:27:48

@vizsla_barat: Fejlettebb országokban az embereket lövöldözik, mint idehaza az agyaggalambokat.

@The Crazy One négypontnulla: a balatonon csápolnak.

vizsla_barat 2016.07.08. 15:32:50

@CID.: fejlettebb orszagokban az ember vissza is tud loni. Nem pedig egy rakat kopasz-kigyurt-nyakas paraszttal szembe kopkodni.

CID. 2016.07.08. 15:50:20

@vizsla_barat: Aha, még szerencs, hogy köpködésbe ritkán lehet belehalni. Azt tudod, fejlettebb országokban hány gyerek hal meg az otthon tartott ( és nem kellő biztonságban ), lőfegyverek miatt, pusztán véletlen?

vizsla_barat 2016.07.08. 16:02:45

@CID.: persze. Igy mukodik az (tech)evolucio. Idiota a szulod,ne szaporodj. Tetszik vagy sem.

gabors 2016.07.08. 16:04:14

nem ez a hetvegi az meg ennel is rosszab !!!

@The Crazy One négypontnulla: dolgozni is kell valamikor ... amugy meg nem ertem igy relevansan nem is tudok hozzaszolni meg a "buzi" magyarazata utan sem ertem ...

en kozvetlenuk fizetem a szolgaltatot nem pedig valami kozvetiton keresztul ....

gabors 2016.07.08. 16:06:04

@vizsla_barat: "Fejlettebb országban a szolgáltató oldalán megadod a Credit kartyad száma" tobb szolgaltatonal (fejlettebb orszagban) ez nem ingyenes !!! De valoban a legkenyelmesebb megoldas ...

vizsla_barat 2016.07.08. 16:07:48

@gabors: DTE, Consumers, Comcast, Verizon, WM, TrueGreen, BCREMC, soroljam? mindenhol ingyenes.

gabors 2016.07.08. 16:09:08

@CID.: " Fejlettebb országokban az embereket lövöldözik, mint idehaza az agyaggalambokat."

Svajban ?? Norvegiaban ?? Svedorszagban ?? Nemetorszagban ?? nem is halottam ilyenrol

Ezek a fejlettebb orszagok ?

gabors 2016.07.08. 16:18:44

@vizsla_barat: Nalunk PSENG (villany), AWLI (viz), National Grid (gaz), felszamol "convenience fee-t hitel kartya eseten (debit nem de az pont ugyan az min amikor a bank szamlamrol fizetem az online feluleten) ezeket pont nem lehet valasztani !!

cable tv/internet valoban ingyenes a hitelkartya (feltetelezem MERT van valasztasi lehetosegem) mivel okos telefononom nincs igy mobil telefon szamla (verizon) nem relevans....

szoval ez nem usa hanem helyi es szolgaltato fuggo (mint irtam is)

gabors 2016.07.08. 16:20:54

@CID.: ' a balatonon csápolnak. "

mi az a balaton ??? nem szaradt meg ki ?? ja keverem az aral-al (nem a benzinkut)

vizsla_barat 2016.07.08. 16:21:13

@gabors: surgosen koltozz el NJ-bol:)

CID. 2016.07.08. 16:37:24

@gabors: bár én kb. 10 éve nem jártam arra, de gondolom nem, ma láttam, hogy holnaptól sűrítik a hajójáratokat.

gabors 2016.07.08. 16:39:22

@vizsla_barat: "surgosen koltozz el NJ-bol:) "

nem NJ !!!

a clue AWLI (az LI)

amugy ez lenne az utolso amiert koltoznek ... de semmiert nem fizetek 2-3 dollart havonta egy cegnek ... igy marad online de bankszamlarol (es nem automatikusan mert ha eppen nem lenne penz azon a szamlan akkor igen sokba kerulne)

asdf 2016.07.08. 17:23:59

@Tron65: nem kapcsolasi dijat szamitanak fel, hanem hivasdijat. A kek szamnak az volt az ertelme, hogy anno x Ft-ba kerult pestrol pestre telefonalni, es y-ba videkrol pestre (gy.k. y>=x, soooot, ha meg jobban bele akarunk menni, akkor volt helyi hivas, videki I., meg videki II. ) Az y es az x kozti kulonbseget pedig a hivott fel fizette, barhonnan ment a hivas, a hivo pedig csak a hely hivast. Idokozben viszont kvazi y egyenlo lett x-szel, bejottek a vezetekest orszagon belul ingyen hivhatsz tarifacsomagok, igy a kek szam lenyegeben ertelmet vesztette. Mindekozben viszont a kocsog mobilszolgaltatok a kek szamot specialisan tarifaltak, hiaba volt neked mondjuk olyan tarifacsomagod, hogy a teljes havidij lebeszelheto, hogy havonta z perc lebeszelheto, vagy mondjuk 14 ropi a havidijad es orszzagon belul barmikor, barhova barmennyit telefonalhatsz, valahogy teljesen veletlenul a kek szamok ezekbe nem estek bele, es kepesek voltak kulon 20-30-40 ft-ot szamlazni hivasukkor percenkent. Az elofizetok pedig addig anyaztak, mig az NMHH vegre azt nem mondta, hogy oke, akkor ennyi volt a lehuzasbol, es julius 1-tol ingyenes a kek szam hivasa (innen erednek az uj, vezetekes ugyfelkozponti szamok azoknal a cegeknel, amely ezt nem vallaltak be) es azt hiszem jovo ev vegevel ki is vezetik az osszes kek szamot a fenebe (halleluja, egyreszt a lehuzas megszunte miatt, masreszt pl. en amugyis ip telefonrol hivtam az ugyfelszolgalatokat, ha nagyritkan szukseges volt es igy vegre nem kell keresgelnem a kulfoldrol hivhato vezetekes szam utan, hogy fel tudjam hivni oket).

Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2 2016.07.08. 21:58:32

"És azt is tudom, mielőtt valamelyik képzett troll megjegyezné, "
KIKÉREM MAGAMNAK A GYANÚSÍTGATÁST! ÉN KÉPZETLEN TROLL VAGYOK!NÉGY!

"hogy a díjnet számláit sima átutalással is tudom intézni, tudom."
nem is vagy te olyan hüje mint amilyennek mutatod magad (sokkal hüjébb vagy) :P

"Csak szánalmasnak találom, hogy azzal, hogy ennyire szarnak a fejemre egy ilyen pitiáner problémával kapcsolatban,..."
Elhiheted, nagyobb horderejű dolgokkal kapcsolatban is szarnak a fejedre

"képesek kockáztatni, hogy elvesztenek egy régi ügyfelet."
napasztmek ... ettől most berosáltak. Az egész management harakirit követett el

"Egyszer már járt így velem az OTP is, "
Be is csődöltek ... ja mégsem :P

"úgyhogy nem tudom, mikor unom meg"
ők tovább bírják (több a pénzük)

Zsirparaszt scene/buckalakó tahó/fotelrokker 2016.07.08. 22:31:43

@Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2: Itt több az idióta troll, mint amióta utoljára vagy 5 éve Homárkommentet olvastam. Te ezek között is élen járó vagy.

gabors 2016.07.08. 22:54:45

@Zsirparaszt scene/buckalakó tahó/fotelrokker:

ez most mitol volt relevancs ???

amire valaszols az legalabb IDEZTE a posztot ... te csak egy zsirparaszt velemenyt mondasz egy kommentolorol .... koszi hogy segitesz felhuzni a szinvonalat (nem) !

Zsirparaszt scene/buckalakó tahó/fotelrokker 2016.07.08. 23:52:24

@gabors: Arra céloztam, hogy milyen ügyesen megragadta a poszt lényegét, és nem ragadt le a kiragadott részleteknél, ami az egész szempontjából alapvetően érdektelenek.

Dezsike 2016.07.09. 17:42:43

Bónusz: A 40-es kék számokat az NMHH szüntette meg, mert sok volt rá a panasz. A mobilszolgáltatók gyakran drágábban számlázták mint a hálózaton kívüli hívásokat, tehát ha a posztoló mobilról hívta jó eséllyel most olcsóbb (a külföldieknek fenntartott vezetékes számot használtam emiatt én is amikor CIBes voltam, de már otthagytam őket, a mostaninak eleve csak pesti vezetékes volt). Vezetékesen se szokott már különbség lenni helyi és más körzetbe indított hívások között, ha a posztolónak van sürgősen váltson díjcsomagot, de akár szolgáltatót is.

Tehetséges ugandai buzi 2016.07.10. 09:38:11

@Dezsike: Mondjuk ez a fajta logikátlanság is annyira, de annyira jellemző az országra, hogy ha a mobilszolgáltatók drágán számlázzák a kék számot, akkor a hatóság nem őket teszi helyre, hanem inkább a kék számot szünteti még. Problem solved. Nice!

joska61 2016.07.11. 09:33:21

Én a második hét után bementem volna csacsogni.

Tron65 2016.07.11. 15:14:40

@asdf: Köszönöm a részletes és kimerítő tájékoztatást, mint expostás és aktív informatikus amúgy én tisztában voltam ezekkel, de remélem az olvasók fejében oszlik a homály.

FDToth 2016.07.14. 16:17:21

Haha, hiaba inditasz eljarast, nem buntetik oket, csak figyelmeztetnik, vagy nem is tajekoztatnak arrol, higy mi lett az ugy vege...

The Crazy One 4égy 2016.07.15. 07:09:42

@FDToth: büntetni tényleg nem fognak, de a harmincegyedik napon jön a dádá. Akkor is csak azért, mert a panasztorvenyt megsertetette a bank. Az update alapján mit gondolsz, a poszter felfogta már, hogy a dijnetet a dijnetnél kell reklamálni?

FDToth 2016.07.15. 10:49:59

@The Crazy One négypontnulla: jon a dada, igen, amirol nem kell h teged tajekoztassan, tehat szart sem er. Ez tipikusan olyan, mikor a nav-hoz panaszt nyujtasz be, aztan kapsz egy tertis levelet h erre meg erre hivatkizva nem kapsz tajekoztatst az ugy lezarasarol vagy megoldasarol... Ez milyne mar???
A dijnet meg kozvetito, nekem ha gondom van, nekik irok, de jon vissza az a szoveg 'h illetekessegbol kozvetlenul az erintett szamlakibocsatohoz forduljak', erre irok vissza h ok a kozvetitok, intezkedjenek. Persze aztan intezkednek es tovabbitjak a panaszt, csak ezek sem nagyon akarnak dolgozni...
süti beállítások módosítása