Tékozló Homár

A hűtő hörög, az idő telik, az eMAG hallgat

2017.01.25. 11:14 | Homár Hilda | komment

emag_1.png 

Sok emagos sztorit láttunk már, de a következő különösen jól szemlélteti, hogy mi a probléma abban, ha romániai székhelyű a cég, amitől vásárolunk. 

Szia Hilda!

Az Emag-os garanciális javítással küszködők sorába beállva kérnék segítséget tőletek, esetleg a hivatalos szervektől, hogy hogyan tovább?

(Most már) két évvel ezelőtt hosszas válogatási szempontok alapján (fogyasztás, zajszint, a kamrában is tartható legyen, stb…) választottam ki a DBK386WD+ kombinált hűtőszerkényt, amit meg is vásároltam (sajnos) az EMAG-tól, mert ebben az időpontban ezt a készüléket csak náluk találtam meg.

A gép augusztus 29.-én reggelre elromlott, a motor beindult, majd kattanás után leállt, nem hűtött, és ekkorra minden leolvadt, és megromlott benne. Azonnal jeleztem az EMAG felé a hibát (a 2 éves garanciaidőn belül vagyunk), aki a szervizt kiküldte szeptember 02.-án, többszöri telefonálásom után. Kompresszormotor hibát állapítottak meg, a készüléket nem vitték el (ez fontos lesz a későbbiekben), mert a javítás nagy összegű, és ezt az EMAGnak jóvá kell hagynia, ha nem javíttat, akkor cseréli a készüléket.

Egészen 09.20.-ig szinte naponta telefonáltam, hogy most mi történik, senki nem keresett sem az EMAGtól, sem a szerviztől ezen idő alatt. Mindegyik ügyfélszolgálatos azt látta a gépben, hogy a szervizben pihen a gép, és nem kapnak onnan visszajelzést, amíg ugyanezen a napon végre egy kollégájuk rögzítette a rendszerben, hogy a gép nálunk van, a szerviz javításra el sem vitte, és mi nem a szerviz, hanem az EMAG válaszát várjuk.

09.23.-án már teljesen kiborulva telefonáltam, és írtam is az ügyfélszolgálatra, hogy a javítást ezek után nem kérem, és a cserét sem akkor, ha azt az EMAG akarja végrehajtani, egy hónapja hűtőszekrény nélkül vagyunk a legnagyobb melegben, és nem tudunk másikat venni, mert ebben benne áll a pénzünk, cserekészülék nincs. Az írásos panaszra az EMAG késő éjjel reagált, hogy sikerült a szervizzel egyezteti, az alkatrész 09. 23.-án, tehát aznap érkezik. Nem érkezett.

Ekkor már felvettem a BEKO magyarországi képviseletével is kapcsolatot, hogy segítsenek, legalább az alkatrész megszerzésében, a válasz: sajnos nem tudnak, a gépet az EMAG nem Magyarországon vásárolta. Az ezutáni e-mail- jeimre, és telefonhívásaimra az EMAG-tól a válasz: legyek türelemmel. Mindeközben az Emag egyszer sem vette a fáradságot, hogy engem bármiről tájékoztasson, a szervizhez az elérhetőségeket nem kaptam meg, mert nem én vagyok velük partneri viszonyban.

09.26.-án hívott a szerviz, hogy sikerült "valahonnan keríteni egy ilyen motort", pénteken (09.30.-án), jönnek a hűtőért, és egy nap alatt vissza is hozzák. Nem jöttek.

09.30. péntek helyett 10.03.án hétfőn vitte el a készüléket, szerdára ígérték, pénteken, 10.07.-én érkezett meg a készülék. Ez idő alatt sem tájékoztatott senki, hogy az ígéretekkel ellentétben késni fognak, és miért. A szerviz az elszállításkor szóban közölte, hogy eredeti, gyári alkatrész érkezett, ez kerül a készülékbe, a hazaszállításkor pedig azt, hogy Indesit motort raktak a hűtőszekrénybe, nem indokolva, hogy ez miért történt így.

A készüléket szombaton tettük a helyére (állnia kellett a fektetve szállítás miatt), amikor észrevettük, hogy az új kompresszorról a párologtató tálca hiányzik, lemaradt. A szervizzel egyeztetve hétfőn, aznapra ígérte a megtalált hiányzó alkatrész kihozását, és felszerelését, természetesen nem voltak, és nem jelentkeztek sem aznap, sem másnap, így a leolvadó víz a készülék hátulján szabadon távozott, és csak reméljük, hogy nem károsította azt. A készüléknek olyan hangja van, hogy a harmadik helyiségben is halljuk, amikor bekapcsol, és küszköve, erőlködve működik bekapcsoláskor, bár megfelelően hűt.

Gyakorlatilag van egy Beko hűtőnk, ami tulajdonképpen Indesit, hiszen a fő alkatrésze arra lett cserélve, és az eredeti tulajdonságait (zajszint, fogyasztás, energiatakarékosság, klímaosztály), amiért a választás erre a készülékre esett, talán már nem is hozza. Erről írásos tájékoztatást kértem, nem kaptam. A szerviz arról tájékoztatott, hogy erre a kompresszormotorra a garancia egy év, amelyet az Emag továbbít részünkre, ezt sem kaptuk meg. Az Emag viszont azt mondja, a szerviz ad garanciajegyet (akivel én nem állok szerződéses viszonyban). Az eredeti garancia a napokban lejárt.

Összességében a javítás 40 napot vett igénybe. Ezek után elmondható, hogy türelmes, kitartó ember vagyok, de ez a javítás idő, és a készülék jelenlegi állapota, valamint az egész garanciális ügyintézés folyamata számomra nem kielégítő, és nem megfelelő. Igazából már csak azt szeretném, hogy az egymásra mutogatás helyett az Emag, és a szerviz döntse el, ki adja ki a garancialapot, és a termék tulajdonságait igazoló adatlapot a továbblépéshez. Illetve a jövőre nézve mennyi időt vagyok köteles várni a javításra akkor, ha a garancialapon 15 napon belül szerepel, a honlapon pedig az, hogy ezen időtartamon belül törekedni kell a javításra? Kb. hetente írom ezzel a tartalommal (kérem a garanciajegyet, a motor adatlapját, mert ellenkező esetben a hatóságokhoz fordulok) az EMAG-nak a román és a magyar e-mail címekre is, az automata válaszon kívül semmi reakció.

Kis adalék: az Emag honlapján felkínálásra kerül a problémák rendezésére az EU-s Online vitarendező platform, erre rálépve kiderül, Romániában nem szolgáltatnak.

Merre tovább?

Minden építő jellegű hozzászólást köszönök:

Zsuzsa

UPDATE január 23.

Nem oldódott meg az ügy azóta sem. Az EMAG hallgat, nem válaszol már az üzeneteimre, az ügyfélszolgálat releváns választ nem ad, a szerviz számomra elérhetetlen. Mivel úgy érzem, elmentem a falig már, sőt, kicsit azon is túl, nem látom, hogyan tovább. Azért is írtam önöknek, hátha valakinek van még ötlete, merre induljak, vagy mit tudok még megtenni.

Zsuzsa

 

Kedves Olvasó!

A leveled alapján úgy tűnik, hogy a vállalkozás több ponton hibázott az igényérvényesítés során. 

Először is, amikor a fogyasztó jelzi, hogy a vásárolt készülékkel kapcsolatban hibát észlelt, a vállalkozásnak kötelessége jegyzőkönyvet felvenni. A jegyzőkönyvnek többek között tartalmaznia kell a hiba leírását, illetve a fogyasztó által érvényesíteni kívánt jogot, továbbá ha a vállalkozás a fogyasztó szavatossági vagy jótállási igényének teljesíthetőségéről annak bejelentésekor nem tud nyilatkozni, álláspontjáról öt munkanapon belül, igazolható módon köteles értesíteni a fogyasztót

Másodszor a vállalkozásnak törekednie kell arra, hogy a kijavítást vagy kicserélést legfeljebb tizenöt napon belül elvégezze. Előfordulhat olyan körülmény, amely miatt (pl. külföldről rendelt alkatrész) a javítás több időt vesz igénybe, de az nem fogadható el, hogy több mint egy hónap teljen el javítás vagy csere nélkül.

Harmadszor a jótállásnak pont az a lényege, hogy ha ez idő alatt meghibásodik a készülék, akkor a vállalkozás a hiba előtti állapotot állítsa vissza a javítással, cserével. Tehát, ha a készülék a hiba és motor cserélése előtt nem volt olyan zajos, mint most, akkor a vállalkozás nem tett maradéktalanul eleget  a jótállásból fakadó kötelezettségének. 

Tehát a jogszabályi háttér értelmében a következő lépéseket teheted:

- A több mint egy hónapos javítási idő és a jegyzőkönyv felvételének az elmulasztása miatt bejelentést tehetsz a Fogyasztóvédelmi Hatósághoz.

- Az Emag-tól kérheted, hogy a jótállási kötelezettségüket maradéktalanul teljesítsék, és javítsák meg vagy cseréljék ki úgy a gépet, hogy az vásárláskori állapotban legyen. Mivel a hűtőgépet az Emag-tól vásároltad, vele állsz jogviszonyban, ezért neki kell kiállítania és átadnia a jótállási jegyet. 

- Ha nem sikerül a problémát megoldani a vállalkozással, az Európai Fogyasztói Központhoz fordulhatsz, amely a határon átnyúló vásárlással összefüggő jogvitáknál tud segítséget nyújtani a jogérvényesítéséhez.

Felhasznált jogszabályok:
- 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról
- 19/2014. (IV. 29.) NGM rendelet a fogyasztó és vállalkozás közötti szerződés keretében eladott dolgokra vonatkozó szavatossági és jótállási igények intézésének eljárási szabályairól

 UPDATE jan.30.

Az alábbi levelet kaptuk az eMagtól:

screenshot_2017-01-30_14_35_48.png

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CID.. 2017.01.25. 11:30:05

Gondolom azért még most is sokan vásárolnak az EMAG-tól...

sarostehen 2017.01.25. 11:34:10

Talán olyan helyről kéne rendelni (magyarország) akikkel tudsz kezdeni valamit.
Ilyenkor érdemes kicsit olcsóbb, vagy kicsit drágább terméket választani de Magyar cégtől megvenni.
Most mehetsz romániába panaszkodni... sok sikert.

enrico palazzo 2017.01.25. 11:40:09

@sarostehen: Igen, elég nagy baj, hogy mindenki (posztolo, szakértő) idézi a fogyasztói jogokat, mert ezek még ha többé-kevésbé ugyanazok is az eu-n belül, egy román céggel szemben kb. esélytelen, hogy betartassák.

Terézágyú 2017.01.25. 11:42:26

"a 2 éves garanciaidőn belül vagyunk"

Nem arról volt szó, hogy csak jótállás van, meg szavatossági idő, vagy mi...????

Rejtélyes 2017.01.25. 12:00:06

@Terézágyú: X ezer forint feletti osszegnel szokas a tobb mint egy eves garancia. X altalaban fugg mit vettel, pl laptopoknal 100, azaz 100.000 HUF felett 2 ev a gari, es ennel is tobb a szavatossag.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.25. 12:01:51

"bejelentést tehetsz a Fogyasztóvédelmi Hatósághoz"

Mi a fasz az a Fogyasztóvédelmi Hatóság?

borso 2017.01.25. 12:06:58

Emag? Köszönjük, lapozzunk. :-(

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.25. 12:10:33

Kedes Poszterina!

Javaslom, hogy keress egy megbizható szervizt, és javíttassad meg a hűtőt saját költségeden! Ha a javítási költség összemérhető egy új készülék árával, akkor inkább vegyél egy újat! Olyan magyarországi cégtől vedd, aki nem a garanciális problémáiról híres. Olyan készüléket válasszál, amit több cég is forgalmaz, ismert, kapható hozzá pótalkatrész. A gyártó neve ne kezdődjön C betűvel, és ne végződjön andy-re. Legjobb, ha nem olasz és nem török.

halmozottan hátrányos helyzetű crazy 2017.01.25. 12:10:51

jó, a DBK386 az soha nem lesz máshol kapható, csak az emagnál.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.25. 12:12:16

@The Crazy One 5tös: Nincs mese, ki kell hívi egy román szerelőt. Drága lesz a taxi.

Terézágyú 2017.01.25. 12:20:49

Amíg egy/kettő cég árult ebben az országban hüttőt, és úgy hívták, hogy keravill, akkor nem voltak ilyen gondok...

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.25. 12:26:46

@The Crazy One 5tös: Van az emag károsultjainak faszbúk csoportja? Oda kéne irányítani a poszterinát.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.25. 12:36:48

Szerszám csörög, hűtő hörög,
Víz a földre csöpög,
Vérszagra gyűl az éji vad:
Te tetted ezt, EMAG!

Tehetséges ugandai buzi 2017.01.25. 12:39:25

@borso: Igen, én is csak odáig olvastam, hogy emag...

Az emberek nem tanulnak.

A vótmámérő meg egyenesen kiakadt.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.25. 12:39:27

Poszterina vadászni indul,
Léptet fakó lován:
Hadd látom, úgymond, mennyér aggyák,
A hüttőt az EMAG-nál.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.25. 12:40:48

@Terézágyú: Az egy pancser, a saját verseit árulja. Én csak klaszikusokkal foglalkozom.

Rongyosgárda 2017.01.25. 12:41:48

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: Akkor vegyünk edidzsitáltól Líbherr hűtőt??? :)
Nekem használt hűtőm van, ki akarták dobni nemrég és mivel már ketten vagyunk igy a pici Zanussi-Lehel atomcsapásbíró hűtőmet lecseréltem erre a nagyra. Asse tudom milyen márka, de megy, nem röföghörög, de nincs rajta garancia meg jótállás se. Tudom sikeres ember nem lehetek :(

Releválni nem tudok, emagról sose vásároltam ezért garanciás ügyet sem intéztem ottan soha.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.25. 12:44:41

Te EMAG, te EMAG! hát senkisem
Válaszol nekem e-mail-t?
Ti szervizek!... ti velsz ebek!
Ne műköggyön a hüttőm?

halmozottan hátrányos helyzetű crazy 2017.01.25. 12:48:19

Deres már a vadászkutya picsája
Ő az baja minek vásál' románba'

írta essz tamás verse...

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.25. 12:49:43

@Rongyosgárda: Én bátran merem ajánlani az edigitalt Mobiltelóra, fényképezőgépre. Háztartési eszközre nemtom.

Ikea, Mediamarkt, Euronics, Teszkó, Osan...

Olyat vegyél, amit sokan árulnak, sokan vesznek.

Használtba inkább mosógépet javaslok, de ezekszerint a hűtö is lehet jó.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.25. 12:51:50

Megfenyegettem az EMAG-ot
A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatósággal;
Orcáikon, mint félelem,
Sápadt el a harag.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.25. 12:54:03

Vadat és halat, s mi az ég alatt
Szem-szájnak kellemes,
Azt látok én: de nincs itt
Egy kurva Beko kompresszor?

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.25. 12:55:37

Szó bennszakad, hang fennakad,
Lehellet megszegik. -
Ajtó megõl fehér galamb,
Idióta GVTI emelkedik.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.25. 12:57:39

Meglátom én! - S parancsot ád
Hilda rettenetest:
Törlöm, ki ellenszegûl,
Minden Homár kommentest!

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.25. 12:58:46

Ötszáz, bizony, dalolva ment
Lángsírba kommentes:
De egy se birta mondani
Hogy: éljen Hilda. -

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.25. 13:00:42

Ha, ha! mi zúg?... mi éji dal
Budapest utcáin ez?
Felköttetem a Tarlóst,
Ha bosszant bármi nesz!

Áll néma csend; légy szárnya bent,
Se künn, nem hallatik:
„Fejére szól, ki szót emel!
Hilda nem alhatik.”

Ha, ha! elõ síp, dob, zene!
Harsogjon harsona:
Fülembe zúgja átkait
Az offolók hada...

De túl zenén, túl síp-dobon,
Riadó kürtön át:
Ötszáz sírja vissza
A régi Homárt.

Cycmen 2017.01.25. 13:01:51

Erdély, Dacia és most még ez is !

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.25. 13:05:11

Levágva népünk ezrei,
Halomba, mint kereszt,
Hogy sírva tallóz aki él:
Hilda, te tetted ezt!

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.25. 13:08:21

@Cycmen:

Hiszek egy Istenben,
Hiszek egy hazában:
Hiszek egy isteni örök igazságban:
Hiszek a hüttő Magyarországra szállításásában!
Ámen.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.25. 13:12:02

Itt van, poszter, ki hüttődet
Megjavítja, mond az agg;
S szerszám csörög, haló hörög
Amint táskájára csap.

Cycmen 2017.01.25. 13:13:58

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt
:Ötszáz sírja vissza
A régi Homárt.

A régi Homárra rengetegen néztek be a mostanára javarészt kitiltottak miatt, hogy röhögjenek a műsoron. A látogatók száma egyenesen arányos az oldal szórakoztatóértékével. Az oldal szórakoztatóértékét kisebb mértékben befolyásolja a poszt, illetve a releváns szakmai hozzászólások. Egy végtelenül pozitív változás a poszt utáni szakértői tanács amihez egy mezei kommentelő amúgy sem sokat tud hozzátenni ezért kezdődik a RAKENDROLLLLL!!!!!

Facelessbook · www.dont.think.so 2017.01.25. 13:21:59

A Tippmixen hamarosan fogadni lehet arra, hogy a Homaron hany het telik majd el eMagos poszt nelkul.

Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2 2017.01.25. 13:50:34

asztaleborult ... micsoda meglepetés, egy emag poszt, hát ez osztán
bit.do/votma

Dikusz 2017.01.25. 13:56:01

@Terézágyú: és volt hazai gyártású hüttő is, Jászberényben gyártották, jó volt.

herk 2017.01.25. 14:01:25

Pistike elmegy az EMAG-hoz. Megy a műsor, egyszer csak kijön az EMAG a porondra egy szamárral. Kiszúrja Pistikét és megkérdezi:
-Öcsi! Te vagy a szamár eleje?
-Nem.
-Te vagy a szamár hátulja?
-Nem!
-Akkor te vagy a szamár!
Mindenki nevet, kivéve Pistikét.
Másnap azért megint elmegy az EMAG-hoz. Ismét jön az EMAG, megint kiszúrja Pistikét:
-Öcsi! Te vagy a szamár eleje?
-Nem!
-Te vagy a szamár hátulja?
-Nem!
-Akkor te vagy a szamár!
Megint mindenki nevet. Pistike dühösen hazamegy és szól Feri bácsinak a frappáns válaszok nagymesterének, hogy segítsen neki visszavágni.
Pistike és Feri bácsi másnap elmennek az EMAG-hoz. Jön az EMAG a szamárral és megint Pistikét kérdi:
-Te vagy a szamár eleje?
-Nem!
-Te vagy a szamár hátulja?
-Nem!
-Akkor te vagy a szamár!
Mindenki nevet, mire Feri bácsi feláll és megszólal:
-Hé EMAG!

cmx85s 2017.01.25. 14:03:00

A BEKO az én lakásomból örök életre ki van tiltva! Azzal, hogy Indesit kompresszort kapott, a poszter hűtőjének csak emelkedett az értéke :D

Manyecska. 2017.01.25. 14:03:03

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: ..

s a vadász szóla..:
Subidubi, ...rókaprém!...
már a hüttőm is meleg, nem csak én!!
/OFF verse.../

cmx85s 2017.01.25. 14:05:00

"A hűtő hörög, az idő telik, az eMAG hallgat"
Megnyugodtam, mindenki teszi a dolgát

Manyecska. 2017.01.25. 14:07:18

@Cycmen: szerintem a román lovak beszorultak a mosógép dobjába meg kéne nézni a szűrőt is....

Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2 2017.01.25. 14:09:30

baccátok +, majdnem a monitoron kötött ki a karfiolleves :D

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.25. 14:12:47

youtu.be/4Q2r78ZjnI8

Nolimpia, röhögős videó. Sírok.

Manyecska. 2017.01.25. 14:14:05

on A Reactornak üzenném hogy 'hívása" volt írtam! :OFF a menüsort szeretném egyeztetni /:D//még nem tudja hogy ő fogja hozni../ ON

Manyecska. 2017.01.25. 14:19:15

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: az is jó amikor a páárom rózsaszín plüssköntösbe volt öltözve /ugye, sötétben, kifárasztva öltözik :P/ én meg macskát /huskyt?/ ábrázoló szőrös mamuszban vótunk ....mikor is az öccse becsöngetett!!:D
Nem hiszünk a szerepjátékban de ezt már hiába magyaráznánk neki! :DD

Nekünk amúgy volt egy Bekónk még kaptuk mert vótmá' kettő sógornőméknek majd tíz évig bírta különösebb hiba nélkül. Bár, ha azt nézed MI tud benne elromlani :P...? a mosópor max.

Dikusz 2017.01.25. 14:19:57

@Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2: a második fogás hol van? Küld a karfiolleves után:)

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.25. 14:24:32

@Cycmen: "Egy végtelenül pozitív változás a poszt utáni szakértői tanács"

A balfasz GVTI álszakértőkre gondolsz? Azok az esetek 90%-ban hülyeséget mondanak. Most is bedobtak egy nemlétező szervezetnevet, "Fogyasztóvédelmi Hatóság". Valszeg a megszűnt Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóságra gondoltak.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.25. 14:26:10

@Dikusz: Nemtom, néha vannak ilyen rohamaim, mikor homlokon csókol a múzsa. Elhatárolódom tőlem.

FDToth 2017.01.25. 14:31:00

Nemertem...gvti minek? Csak pofazank, tenni semmit sem tudnak. Azert minek fenntartani egy ilyet, hogy a semmirekello bbt-t vagy az eus szart ajanlgassak?
Miert nem lobbizik vki/vkik normalis fogyastovedelemi hatosagert aki tehet es tesz is, nem tologatja az iratokat?
A posztiro meg szalljon ra az emagra, tapasztalatom szeritn mindig keszsegesek ha surgetik oket!

szelidorzo 2017.01.25. 14:35:57

Most fizeti meg a poszt toló, hogy ócsón vett török hűtőt román cégtől.

Olyan cégtől nem vásárolok, ahol nincs személyes ügyfélkezelés, csak telefon és net, mert akkor nem tudom pofán rúgni, ha úgy alakul.

lula 2017.01.25. 14:37:53

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: Azért az Auchan-nal is vigyázni kell. Egyik ismerősöm az ott vásárolt Samsung mosógépre a Samsung Magyarország által adott +1 év díjmentes, de regisztrációhoz kötött garanciahosszabbítást nem tudta igénybe venni, mert nem rajtuk keresztül szerezte be a bolt.

Cycmen 2017.01.25. 14:38:50

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:
vannak ilyen rohamaim, mikor homlokon csókol a múzsa.

Nem inkább fejbe rúgott egy pegazus. :D

Beerhead 2017.01.25. 14:43:25

@Cycmen: Ezt tanúsíthatom, az egyik legnagyobb röhögésem homárral kapcsolatban az volt, amikor a 200. hozzászólás környékén elnézést kért a hozzászóló, hogy nem offol.
Egy időben csak átfutottam a panaszokat, viszont minden hozzászólást végigolvastam. Azok voltak a szép idők. Aztán jött hilda...

Cycmen 2017.01.25. 14:58:03

@Beerhead: a 200. hozzászólás környékén elnézést kért a hozzászóló, hogy nem offol.

Láttam ezer xszáz kommentes posztot is. Szilyék pár napig kitudja merre jártak, mert új poszt nem volt, mi meg elvoltunk mint a befőtt!

Manyecska. 2017.01.25. 15:07:01

@FDToth: lassan már külön lesz ilyen esetekre a Fagyasztóvédelem .../ez xar volt, bocsi/

Darth Revan 2017.01.25. 15:11:12

A nemet amazon mar ingyen szallit magyarorszagra is, nem? onnan kell rendelni es akkor biztonsagban erezheted magad.

Juniusban rendeltem az amazonon egy olcso gaming egeret (ugyanolyen egeret hasznaltam elotte 2 evig).
A gorgoje el kezdett akadozni, igy jatekra teljesen alakalmatlanna valt. A chaten irtam az amazon ugyfelszolgalatnak, akik kozoltek, hogy sajnos nincs raktaron mar ilyen eger, ezert a vetalarat azonnal visszautaljak. Megkerdeztem, hova kuldjem a rossz egeret. A valasz tartsam meg vagy dobjam ki.
De evekkel ezelott egy dvd-vel jartam hasonloan, megvettem es csak hetekkel kesobb neztem meg: kiderult, hogy a lemez hibas. kuldtek egy ujat es nem kertek a hibas lemezt.
Egy alkalommal a szallitas kozben a dvd doboza serult meg (diszdobozos kiadas), 2 javaslatuk volt, 50%-os visszaterites vagy ha visszakuldom kuldenek egy masikat.

Az ebayen egyszer hasznalt, de felujitott fenykepezot vettem. sajnos csak egy honap mulva kezdtem el hasznalni (vizalatti fenykepezo, a nyaralashoz vettem) es kiderult, hogy ket gomb nem mukodik rajta. Az elado vallalta, hogy kijavitja, visszakuldtem, de a soha nem kaptam meg tole a javitott gepet. Panaszt tettem az ebayen es a paypalnal es es a paypal visszaadta a penzem.

The Good Boy 2017.01.25. 15:15:57

most komolyan: rúgjak bele én is a poszt tolóban, hogy az emaggal ment az erdőbe vadászosat játszani?

Inkább valami tanulságot is irok: "hosszas válogatási szempontok alapján (…) választottam ki a DBK386WD+ kombinált hűtőszerkényt (...) az EMAG-tól, mert ebben az időpontban ezt a készüléket csak náluk találtam meg."

Poszt toló!

ha valami már sehol sem kapható, csak romákoknál, az két dolog miatt van:
1./ olyan régi a termék, mint a románia történelme (na jó, az nem túl régi, de hűtő években számolva azért ez is jelentős), azaz már sehol máshol nem kapható,
2./ sz@r termék volt fénykorában, így a gyártó visszarendelte őket, a romákok meg "vas árban" megvették, poszt-toló (akinek farsangi jelkeze minden valószínűség szerint vadász), meg megvette.

Tényleg sajnálok mindenkit, aki fogyasztóként, vásárlóként megkárosítódik, de ez ügyben kivétel az emag, mall, edigital stb. ügyfelei, akik csak akkor éreznek késztetést a homár oldalán megjelenni, ha már baj van.

sarostehen 2017.01.25. 15:18:01

@Darth Revan: "A nemet amazon mar ingyen szallit magyarorszagra is, nem?"
Sztem az csak karácsonyi akció volt. Most is van amit ingyen hoznak.. de van amit nem.

KaTe 2017.01.25. 15:20:23

Bár kimaradt a posztoló szempontjai közül, de gondolom fontos szempont lehetett hogy emagon kb 5%-kal olcsóbban lehetett hozzájutni mint más webáruházakban. Posztolónak nem kellene túlmisztifikálnia a dolgot, egy BEKO pont ennyit tud. Mondjuk ezt az Emaggal párosítva meglehetősen tragikusan végződő történet képe rajzolódik ki előttem.

Én azt javasolom, hogy "hosszas válogatási szempontok alapján" ideje nézni egy új hűtőt és mielőtt megrendeli, győződjön meg arról, hogy nem román, szlovák stb. cégtől vásárol.

Persze ennél egyszerűbb, ha bemegy a legközelebbi Auchanba (X km távolságon belül ingyen házhoz is szállítják) és összehasonlítja a BEKOT mondjuk egy olcsóbb Zanussival. Még tapizásra is döbbenetes a különbség!

Sam Crow 2017.01.25. 15:59:56

A mi második számú hűtőnket (Whirlpool, tehát a brand név sem jelent semmit) ügyesebben építették meg a tervezett elavulás jegyében: pont a garancia (nem eMAG) lejárta után hibásodott meg szintén a kompresszor. Azóta is a sorsát várja, mert 40 pénzt mondtak a javításra.

Darth Revan 2017.01.25. 16:54:16

@sarostehen:

Nem akcio volt, ingyen kiszallitas jar 39 euro feletti vasarlaskor.
s24.postimg.org/b7r2h3ved/amazon_fre.png

fontos, hogy csak az amazon altal forgalmazott termekekre vonatkozik, a mas kereskedok eseten a kereskedotol fugg a szallitasi koltseg

Darth Revan 2017.01.25. 16:59:08

@sarostehen:
beko hutok az amazonon ingyenes magyarorszagi kiszallitassal.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.25. 17:20:30

@Darth Revan: "beko hutok az amazonon ingyenes magyarorszagi kiszallitassal."

Ennyire szar?

Dikusz 2017.01.25. 18:50:26

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: :)))
Dombon ülő juhászkutya legyek, ha nem hasonlót írtam volna, amit @Cycmen: írt.
Kicsit ugyan másképp, de a mondanivalója ugyanaz: biztos vagy benne, hogy a múzsa a homlokodon csókolt meg?:)

Cmg 2017.01.25. 19:12:32

Kedves Zsuzsa,

Az Emag ilyen lassú, problémás cég. De még mindig tehetsz valamit. Add el a hűtőd, szabadulj meg tőle, ugyanis ahogy én látom, szeretni már sosem fogod. Vegyél egy másikat, ami nem Beko és hagyd magad mögött az egész problémát...

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.25. 19:15:05

@Dikusz: "biztos vagy benne, hogy a múzsa a homlokodon csókolt meg?"

Nem szopott le, ha arra gondolsz. De mivel úrinő vagy, erre nem gondolhattál, csak nekem ilyen piszkos a fantáziám, ezért kivételesen most én kérek bocsánatot!

Dikusz 2017.01.25. 19:28:43

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: hát ez most nem jött be. Úgy látszik az utóbbi időben ez a nap(sem) az én napom, mondjuk érthető indokból.
Nem arra gondoltam, elnézést.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.25. 19:41:21

@Dikusz: Ha mégegyszer elnést mersz kérni, én... én,.. megint bocsánatot kérek! De nagyot! :))

Dikusz 2017.01.25. 23:03:49

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: azt még nem írtam, hogy ne haragudj, félreértettem a hozzászólásodat, de cserkész becsületszavamra nem szándékosan. Nem fogom többet tenni, és önkéntes büntetésként nem fogok inni két napig a vízszínű minimum 46 fokos körteüdítőmből. :))))
Nemrég belefutottam egy ilyenbe itt, az elnézéskéréssel. Tudom ki volt a harmadik fél, emlékszem az esetre. A blog olvasójaként a régi hozzászólók között, volt sértődés is, szintén a blogon, komoly szópárbaj alakult ki.

AntikJampó Sufnifeltörő 2017.01.26. 09:18:23

Hiba történt, próbáld meg újra - nem próbálom! Full releváns volt pedig. Anyukád, blogos motorocska.

joska61 2017.01.26. 09:31:10

Áttekintés az eMAG-ról - Ügyfélorientált filozófiánkra alapozva, folyamatosan igyekszünk ügyfeleink mindennapjait megkönnyíteni. - Az eMAG tagja a dél-afrikai székhelyű Naspers multinacionális befektetői csoportnak.
Nem magyar cégtől szürkeimportos cuccot vásárolni pár ezres rövidtávú előnyért nem jó ötlet.

megamen1 2017.01.26. 10:40:11

komplexkrosszmotorhibátállaptottakmeg.

szsuzsanna 2017.01.26. 11:24:05

@Rejtélyes: Én az az idióta vagyok, aki, Zanussi nevű kombinált szart vett, rendes itthoni boltban!, -mer' azt hitte, az LEHEL! Pont tízezerrel volt drágább, mint az anyám nóném ugyanakkora spanyol hűtője, ami, még ma is tökéletesen működik!!!
A Zanussi: -két héttel a garancia után megdöglött a kompressor...
-a műanyag zöldséges doboz eleje rövid idő alatt kitört, -jó, hogy a régi két leheles doboz betehető...
-a rácsos polcok szélei, hamar letöredeztek...
-a hűtőajtó felső gumija folyamatosan penészedik.
Még hosszan sorolhatnám, -legszívesebben kidobnám a francba...
Ja, -anyósomnak vettünk egy kisebb hűtőt, -valószínűleg "lomis", -több éve tökéletesen működik.
Kíváncsi leszek, hilda ezt is törli-e, mert, a régebbi Zanussit leszóló hozzászólásaimat törölte!

Chris Lamb 2017.01.27. 21:02:24

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: Egy régebbi posztnál írtam hogy a noname TÖRÖK hűtöm milyen sokáig bírta.;) Sőt az egyik hölgy ismerősömnek BEKO mosógépje van ami 6 éves és vígan működik. Szóval attól hogy török és BEKO nem biztos hogy rossz. Igaz a csajszi nem "kéz" alól vette a BEKO-t hanem ha jó tévedek az A betűs áruházban.
süti beállítások módosítása