Tékozló Homár

Lökdöséssel próbálta nézelődés helyett fizetésre bírni a vevőt a H&M biztonsági őre

2017.06.23. 15:37 | Homár Hilda | komment

screenshot_2017-06-22_09_06_58.png

Mindez este 9, vagyis zárás előtt történt a Vörösmarty téri  Váci utcai VÁCI1-beli üzletben, ami csak pontosítja, de nem szépíti a történetet, ami alapján az üzletnek gyakorlatilag egy olyan dolgozója sem volt - beleértve a biztonsági főnököt és az üzletvezetőt is -, aki normálisan, vagy, ha már ez önállóan nem megy, akkor a munkaköri leírásnak és mondjuk a fogyasztóvédelmi szabályoknak megfelelően viselkedett volna. És ez nagyon gáz. 

"Európa legnagyobb H&M áruházában" olyan tajparaszt a biztonsági szolgálat, hogy a kasszához lökdösi a vevőket, miközben közli, hogy leszarja, hogy vásárló vagyok

A sztori egészen pontosan a külföldi turisták elsőszámú bevásárlóhelyén, a Váci utcai VÁC1 H&M-ben indult egy hétköznap este.

Munkatársammal éppen egy, a környéken lévő hivatalos programon vettünk részt, majd annak végeztél, nagyjából 20:30-kor betévedtünk a svéd fast fashion üzletbe. A második emeletre indultunk, hogy körbenézzünk, majd 20:45 körül hozzánk lépett az üzlet egyik biztonsági embere, és közölte, hogy 15 perc múlva zár az üzlet, ezért lassan fogjuk az árukat és induljunk a kassza felé fizetni. Oké, azért még gyorsan megnéztünk egy-két polcot a közelben, majd fogtuk a kezünkbe lévő termékeket, és 20:50-kor a kasszához indultunk.

A második emeleti részlegen ekkorra nagyjából 10 ember várt a sorára, hogy fizethessen a kasszánál, beálltunk a sor végére, ami persze lassan haladt. Egy-két perc várakozás után fogtam magam és (a munkatársamat a kassza sorában hagyva) elindultam a szomszédos férfi részlegre annak reményében, hogy az ottani péntárnál talán kevesebben vannak, és gyorsabban le tudom bonyolítani a fizetést. Persze a férfi részlegen ekkora mert egyetlen eladó sem volt, a kassza pedig zárva volt. Visszacammogtam a női részlegre, hogy a munkatársam után visszaálljak a sorba. Ekkor nagyjából 20:53 lehetett a pontos idő.

Visszakanyarodva a pénztárhoz, hirtelen egy nem túl kedves lökést éreztem a vállamon, majd hátra fordulva megpillantottam a H&M egy másik biztonsági emberét, aki hozzám érve, mi több, engem a kezével meglökve tudatta velem "hogy álljak már be a sorba, és igyekezzek a fizetéssel!".

Hirtelen feleszmélve fel sem fogtam, hogy meglökve próbált terelni engem a biztonsági, így ekkor még szinte teljes nyugodtsággal közöltem vele, hogy én is éppen fizetni szeretnék, dehát láthatja, hogy más is, így egyelőre nem vagyok előrébb. Ezután a biztonsági felhábortó hangnemben kezdte el mondani nekem, hogy "dehát én mit mászkálok már itt, már rég be kéne zárnia, de az is lehet, hogy be fog zárni az üzletbe éjszakára".

Valahol ezen a ponton ment fel bennem a pumpa (ekkor már a lökdösődése is tudatosult) és tájékoztattam arról, hogy szerintem nem a megfelelő módon és nem a megfelelő stílusban kommunikál és jár el velem, mivel én itt egy vásárló vagyok, aki pénzt szeretne hagyni az üzletben termékekért, tehát az lenne a legjobb, ha esetleg a vásárlók érdékeit és helyzetét nézné, nem pedig megnehezítené azt az alpári stílusával. A következő mondtát a mai napig nem hiszem el, mivel azt válaszolta a felvetett problémámra, hogy "ő leszarja, hogy én itt vásárló vagyok és igyekezzek szépen, ne a szám járjon!"

A következő pillanatban már én kerültem sorra a kasszánál, az első kérdésem az volt a reszkető pénztáros lány felé, hogy akkor most a fizetés után kérem szépen a panasz könyvet is. A lökdösést és a párbeszédet is nyilván végigkövető kasszáslány szinte suttogva tájékoztatott arról, hogy náluk nincsen panaszkönyv, egy emelettel lejjebb a középső kasszánál tudom kikérni azt.

Fizetés után a munkatársammal azonnal a mozgólépcső felé vettük az irányt, hogy a földszinti kasszánál kikérhessem a vásárlók könyvét és a fent történt incidenst azonnal panaszként kiírhassam magamból. A földszintre érve szinte a mozgólépcső aljában már három biztonsági várt, akik kellemetlenül prosztó stílusban kérdezték azonnal, hogy miben tudnak segíteni (nyilván a drótot már leadták nekik CB-n, amíg mi lefelé haladtunk a mozgólépcsőn). Mondtam a hozzám szóló biztonságinak, hogy amennyiben ő a szolgálat vezetője, úgy tudna segíteni, ha nem, akkor mutasson irányt nekem a vásárlók könyve felé. A három tagból nyilván egyikük sem volt a biztonsági vezér, de pár mondat után megérkezett az az ember (nagyjából egy 25 éves srác), aki magát a biztonságiak vezetőjének mondva tájékoztatott az arcomra feszült felsőtesttel, hogy "hiába írnék be a panaszkönyvbe, semmi fog történni, és amúgy meg ez a biztonsági tag csak pár napra van itt, nem is lesz itt többet". 

Na mondom, ember, mi az hogy nem fog történni semmi (nyilván ekkor már a történtek és az elhangzottak hatására nehezen tudtam én is ember maradni) és követeltem az üzletvezetőt és a panaszkönyvet. A magát biztonságiak vezetőjének valló srác ekkor rámutatott a hátsó kasszapult közepén álló lányra, aki elvileg az üzletvezető. Jó, akkor odamegyek hozzá én, és elkérem a könyvet. Ekkor nagyjából 20:58 lehetett, és a hangos párbeszédek vagy az egymásnak leadott drót hatására közel hat biztonsági állt már körbe minket, a munkatársam pedig végig azt suttogta a fülembe, hogy "kérlek, hagyd a könyvet és menjünk, mert ezek, ha nem itt, akkor az áruházból kilépve fognak agyonverni minket". 

Persze a feltornázott idegállapotomban képtelen volt otthagyni a sztorit, és békésen elhagyni az üzletet, ezért beálltam a fizetőpult szélére, hogy jelezhessek az üzletvezető lánynak, hogy nekem itt még dolgom van. Ekkor a biztonsági srác újra odalépett hozzám, és azt mondta nekem, hogy itt nem állhatok, ezért majd ő szól az üzletvezető lánynak. El is indult felé, amikor azt láttam, hogy jelezve neki, valamit súg a fülébe, majd együtt elénk állva, a lány ostobán cukiskodó stílusban kezdte el mondani nekem, hogy "most tényleg nem tudja már odaadni a vásárlók könyvét, mert már 9 óra is elmúlt, és jöjjek vissza holnap". 

Persze reflexből mondtam, hogy szó sem róla, én ide nem jövök vissza, és most azonnal kérem a könyvet, de a magát biztonságiak vezetőjének mondó srác (és persze ekkor az újra rendre utasító (vagy inkább fenyítő) testtartással körénk gyűlő biztonsági munkatársak) jelezték, hogy sajnos itt ma már nem lesz panaszkönyv, jöjjek vissza holnap.

A nyolc kettő elleni felállásban még annyi lelkierőm maradt a vitában, hogy elkérjem a biztonsági vezető és a üzletvezető nevét, akik kérdésem egyszerűen csak annyit mondtak, hogy Zsolt és Bianka (de a lány nevére már nem emlékszem tisztán). ZSOLT??? Hát és mondom mi a vezetékneved??? Ő azt nem mondja meg, mert azzal személyiségi jogokat sértenék, ahogy a lány is ugyanerre hivatkozva közölte velem, hogy ő sem fogja elárulni a teljes nevét.

Ezen a ponton már tényleg én is feladtam a máig hihetetlen és valóban megtörtént esetet, pedig visszagondolva végig kellett volna vinnem a könyv kiadásáig, de a személyzet teljes összejátszása, és a biztonsági kollégák folyamatos kitessékelésre utaló magatartása után feladtam, és a munkatársam félve suttogó "könyörgöm, menjünk el innen" szavai hatására kisétáltunk vagyis inkább kitessékelve kisétáltunk az üzletből panaszkönyv nélkül.

A kijáratot átlépve persze még nekem is megfordult a fejemben, hogy lehet, hogy az utcán fognak utánam jönni és péppé verni, hiszen "Európa legnagyobb H&M áruházában", ott ahol a biztonsági szolgálat a kasszához lökdösi a vevőket, miközben közli, hogy leszarja, hogy vásárló vagyok, inkább hasonlít egy kis maffiaklánra a biztonsági szolgálat, mint egy a vásárlók érdekeit és kenyélmét szolgáló nyugat-európai személy,- és biztonsági szolgálatéra.

András

Update

Az ügyről megkérdeztük a H&M-et, az alábbi választ kaptuk tőlük:

 A meglévő információk alapján kivizsgáljuk az ügyet, a biztonsági szolgálat belső ellenőrzésének segítségével, a kamerafelvétel visszanézésével és a kollégák meghallgatásával, hogy teljes képet kaphassunk.

A H&M minden esetben arra törekszik, hogy a vásárlók elégedetten távozzanak az üzletből, és természetesen teljességgel elfogadhatatlannak tartjuk az ilyenfajta viselkedést az üzleteinkben mind az eladók, mind pedig a biztonsági szolgálat részéről.

Az esetért elnèzést kérünk a vásárlótól, akivel felvesszük a kapcsolatot és igyekszünk kompenzálni az őt ért kellemetlenségért.

H&M

UPDATE  
A H&M komolyan vette az ígéretét, és kivizsgálta az esetet, az eredményt meg is küldték nekünk.  

Tisztelt Szerkesztőség!

A múlt héten történt vásárlói panasszal kapcsolatos megkeresésükre az alábbi tájékoztatást adjuk:

A lezajlott belső vizsgálatok, és ennek kapcsán a biztonsági céggel és az érintett kollégákkal történt egyeztetés, valamint a rendelkezésünkre álló biztonsági kamerafelvétel visszanézése alapján egyértelműen megállapítható, hogy a cikkükben megjelent állítással ellentétben a biztonsági személyzet részéről nem történt semmiféle lökdösés, taszigálás, illetve feltartóztatás. Minden ezzel ellentétes állítás, illetve híresztelés valótlan.

A biztonsági kamerafelvételen jól látszik, hogy az őr egy pillanatra megérinti a még vásárló úriembert, azonban durva vagy erőszakos viselkedésnek egyáltalán nincs jele. A biztonsági kolléga állítása szerint azért érintette meg a vásárlót, mert többszöri kérés után sem reagált arra, hogy megüresedett a másik kassza, és tud menni fizetni, így azt feltételezte, hogy nem hallja, vagy esetleg külföldi vásárló.

Mindazonáltal a belső vizsgálat alapján az is megállapításra került, hogy a biztonsági őr hibázott, amikor nem megfelelő hangnemet választott a vásárlóval való kommunikáció során. Ezzel kapcsolatban a biztonsági cég ígéretet tett, hogy átfogó oktatásban részesíti a kollégákat a megfelelő kommunikáció alkalmazására vonatkozóan.

A másik kérdéses pont a vásárlók számára minden körülmények között rendelkezésre álló Vásárlók Könyve, mely a panasztétel elsődleges módja. A H&M üzleteiben a Vásárlók Könyve mindenkor elérhető, és abba bejegyzés tehető. Ezt az illetékes fogyasztóvédelmi hatóságok rendszeresen ellenőrzik. A kasszában álló kolléganő elmondása szerint felajánlották a vásárló részére, hogy nyomban átadják a neki a Vásárlók Könyvét, illetve azt, hogy visszajöhet másnap is, aki az utóbbi mellett döntött. Társaságunkat tehát ezzel kapcsolatban mulasztás nem terheli. Minden ezzel ellentétes állítás, illetve híresztelés valótlan.

Az érintett vásárlóval természetesen felvesszük a kapcsolatot, hogy tisztázzuk a helyzetet, illetve, hogy egyeztessünk egy mindkét fél számára elfogadható kompenzációról, ugyanis nem szeretnénk, hogy számára negatív érzésekkel záruljon az ügy.

Már most jelezzük, hogy figyelemmel a cikkükben megjelent valótlan tényállításokra és híresztelésekre, élni kívánunk sajtó-helyreigazítási jogunkkal, ezzel kapcsolatos megkeresésünket külön levélben juttatjuk el Önök részére.

Hangsúlyozzuk, hogy amennyiben a fenti közleményünkkel kapcsolatban újabb valótlan tényállításokra, illetve híresztelésekre kerülne sor, úgy ezzel összefüggésben is sajtó-helyreigazítást fogunk kezdeményezni.

H&M

UPDATE

Megkérdeztük Andrást is felvették-e vele a kapcsolatot, és sikerült-e megegyezniük. Ezt válaszolta:

szia!

igen, én is megkaptam a H&M válaszát az ügy "kivizsgálásáról", válaszoltam is nekik, ezt bemásolom ide nektek is:

Kedves ........!

Köszönöm a válaszlevelet, de sajnos az ügy kivizsgálásának eredményét nem tudom elfogadni, mivel az üzletben történtek ferdítésével és valótlanságával próbálnak védekezni az ügy mielőbbi megoldásaként.

A kivizsgálással kapcsolatban az a legnagyobb problémám, hogy hazugságra épített szépítés. Kérem, hogy ne feledje el, hogy az ominózus esetnél nem egyedül voltam az üzletben, hanem egy munkatársammal, aki szintén szem és fültanúja volt az incidensnek, így tanúként bevonható az ügy további részleteinek kivizsgálásba.

Lehet a lökést "érintésként" is fogalmazni, de azt gondolom, hogy egy biztonsági munkatársunknak egyrészt nincs joga semmilyen esetben sem hozzám érni, másrészt az "érintése" nem egy kellemes, útbaigazító fogás volt, hanem egy jogtalan és elfogadhatatlan lökés volt agresszív indulatból.

Itt cáfolom meg, hogy a biztonsági munkatársuk arra hívta volna fel a figyelmem, hogy a szabad az egyik kassza, talán ha tüzetesen megnéznék a biztonsági felvételeket, akkor jól látnák, hogy a szóváltás előtt és alatt mindkét kassza foglalt volt, a szóváltást és a biztonsági munkatársuk elfogadhatatlan viselkedését és a stílusát pedig az ott munkáját végző eladójuk is hallhatta.

A válaszuk másuk érthetetlen pontja a Panaszkönyv: Ön szerint, ha én lefáradok egy emelettel lejjebb, hogy írásbeli panaszt tegyek a Vásárlók könyvébe, akkor végül mégis úgy döntök, hogy nem írom le a panaszom, hanem visszamegyek másnap??? 

Ön szerint ez logikus és kézenfekvő döntés lenne egy gondolkodó és közben megsértett vásárlótól/embertől??? 

Nem, mert ez sem a "vizsgálatuk eredményeként" történt. A Panaszkönyvet nem kaptam meg sem a biztonsági szolgálat vezetőjétől, sem pedig az eladótól, akit munkatársaik összejátszása eredményeként üzletvezetőnek hazudtak előttem.

Sajnálattal kell olvasnom, hogy Önök ahelyett, hogy a történtek után felelősségre vonnák munkatársaikat, és azon dolgoznának, hogy kifogásolhatatlan, segítőkész és vásárlóbarát személyzettel várják vásárlóikat üzletükben, az én esetemet és panaszomat próbálják meg megcáfolni. Őszintén, Ön szerint nekem mennyi időm és kedvem van Önökkel levelezgetni? Bár igen, lehet, hogy jobban teszem, ha az ilyen süket fülekre találó válaszlevelek helyett egyből a Fogyasztóvédelmi Hatósághoz fordulnék.

A fentiek alapján tehát a 444.hu és a Tékozló Homár által is közzétett cikk állításait nem áll módomban korrigálni, mert az üzletben történtek valós lenyomatát tartalmazzák, így a közös nyilatkozatra való megegyezésnek sem tudok helyt adni.

Az engem ért kellemetlenséget kompenzálandóan felajánlott 20.000 Ft értékű vásárlási utalványra sem tartok igényt, nem is volt célom, hogy bármilyen jellegű kártérítésre igényt tartsak, csupán azt szeretném elérni, hogy más vásárló ne kerüljön hasonló, megalázó és félelmet keltő helyzetbe az Önök üzletében vagy üzleteikben.

Tisztelettel:

xxxxx András

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AnnieC 2017.06.25. 01:21:07

Mint sokan leírták, a záróra nem a boltban dolgozók munkaidejének végét jelenti. Mivel a legtöbb bolt a munkaidőm kezdetével együtt nyit, előfordult már velem többször is, hogy egy hosszabb nap után zárás előtt nem sokkal értem oda egy-egy boltba.
Legutóbbi ruhavásárlásaim pont ilyenek voltak. Konkrét elképzelésekkel bementem, gyorsan végigjártam az adott részleget, pár dolgot felkaptam, felpróbáltam és fizettem. Mivel nem kellett várni a próbafülkéknél sem, legfeljebb 20 perc volt az egész.
Meglepően pozitív példa volt a zárás kezelésére az egyik Telekom üzlet, ahova online rendelést átvenni mentem be fél órával zárás előtt. Mint kiderült, a számítógépes rendszerük nem volt a helyzet magaslatán és így bőven zárás után végeztünk. Az őrök a kiírt időpontban bezárták az ajtókat, aki már bent volt, az biztos lehetett benne, hogy foglalkozni fognak vele és nem zavarják el.
A nézelődős, hosszan próbálgatós vásárlásaimat nyilván próbálom nem zárás előttre időzíteni, de azért ne nekem kelljen rosszul éreznem magam, mert be merek menni egy még nyitva lévő üzletbe.

Fazakas László 2017.06.25. 05:33:04

@Bendeguz..:
Én egyszer valaha Bécsben jártam úgy a Práter utcában valami kis elektro-műszaki boltban, hogy zárásuk előtt kb. 10 perccel mentem be - csak simán nézelődni! Szinte mondhatnám azt - egyáltalán nem sivalkodni kezdtek, hogy "kérem, mi már zárva vagyunk", hanem - szinte mondhatni azt - visszanyitották az üzletet! Az egyik eladójuk egyből mögém keveredett, s a teljes árukészletük részemről történő végignézése alatt folyamatosan a kívánságomat leste! (avagy aztm, hogy nem-e lopok valamit). Hátul már mosták fel a követ, de mégsem dobtak ki. Mert első a vevő!
Bár akkor és ott nem vettem semmit, mégis szépen megköszönték, hogy egyáltalán benéztem hozzájuk.
Jó, jó, minderre persze mondhatnám azt, ott Bécsben az üzletek általában azért vannak, hogy kiszolgálják a vásárlókat (még akkor is, ha azok nem vásárolnak semmit!), mert náluk az üzlet - és mindezzel az vásárlóik - bizony MINDENEK FELETT!
Ilyen - zárás előtt fél órával már úgy néznek a betévelygőre, mint a véres rongyra - csakis a szocialista kereskedelem csecsén nevelkedett szocialista neveltetésű eladókra jellemző.
Nekik fix a fizetésük, tehát teljesen független az eladástól, a haszontól, a bolti bevételek valós arányától. Nincsen semmiféle érdekeltségük abban, hogy többet adjanak el. Nekik a pénzük, fizetésük - a bécsi eladó-társaikhoz mérten persze - így is, úgy is kevés!

Fazakas László 2017.06.25. 05:38:03

@faust1976:
- Az igazi, született boltos (avagy kereskedő) ELADNI AKAR, mert hiszen ő a vásárlókból él meg! (és nem kell ahhoz még csak zsidónak sem lenni!)
Csakis a szocializmusban létezett olyan, hogy az alkalmazott eladó akár eladott bármit, akár nem, a munkabére mégis mindig megvolt! De ez persze meg is látszik .... a hozzáállásukon!

plokmi 2017.06.25. 07:22:16

Akinek van kereskedelemben dolgozó rokona, ismerőse már biztosan hallott erről a 'fajta' vevőről.
Hagyjuk már ezt a hülyeséget, hogy ez a dolga az eladónak. Heti 7 napon át, napi minimum 12 órában nyitva tartó üzletről (üzletekről) beszélünk. Oldja már meg, főleg ha tudja magáról, hogy egy pár zoknit is 1 óráig keresgél, hogy napközben menjen vásárolni.
Az pedig egy nagy tévedés, hogy az ilyen eseteket a vevő - eladó - üzlet összefüggésben vizsgáljuk.
Mert itt bizony a vevő (ember) érzi felsőbbrendűnek magát az eladó(ember)-nél. Ez a legnagyobb baj. Úgy látom, ez egyre inkább elfogadott lett a 'nagyérdemű vevők' körében.

A biztonsági őrről pedig csak annyit. Ha nem lett volna, akkor az eladóknak, miután minden rendes vevő fizetett, zárás után végig kellett volna sétálni az üzleteben. Megtalálja az emberünket, aki még vígan válogatja a ruhákat. Szépen megkéri, hogy ugyan fizessen már és menjen a .... Nem részletezem tovább.

fakkjú 2017.06.25. 08:08:29

@Snagal: minden szavaddal egyetértek

Bendeguz.. 2017.06.25. 09:20:13

@plokmi: Akkor megy a polgar vasarolni amikor akar, ne az elado dontse mar el. Vannak akik direkt mennek keson, miert? Mert nem kell 1orat sorba allni a tetu lassu penztarosok miatt, hanem jobb esetben csak 1-2 ember lezeng a boltban es igy vegez 20 perc alatt. Van, aki hetvegen inkabb kirandulni megy mintsem vasarolgatni, azt eltudja vegezni munkaido utan is. Ha ez nem tetszik az eladobak, keressen mas munkat.

Cseber Lajos 2017.06.25. 09:23:05

@Im just here for the comments: "Személy szerint 30 perccel zárás előtt már be sem engednék senkit egy ilyen üzletbe. "
Egy ilyen üzletbe már nyitás után sem.

kolompa lole 1111 2017.06.25. 09:23:52

@Snagal:

Az orvosi diploma igenis sokat ér - csak nem közkórházakban kell kamatoztatni. Németországban az 1 éves keresetét megkapja 1 hónap alatt, de egy budai magánklinikán is fényévekkel jobbak a bérek. Aki még itt maradt a magyar kórházban, az jellemzően idős, és nem tud nyelvet amivel külföldre mehetne. A fiatalok már mind ott vannak, nem az IKEA-ban. Azok a - szintén nyelvet nem tudó - ápolónők. Nem az orvosi tudásuk nem ér semmit, hanem nyelvtuds híján ezt nem tudják eladni külföldön. Nem véletlenül kötelező ma mr a dipihez a nyelvvizsga. A gond azokkal van akiknek még nem kellett.

"btw az ügyeletből hazafeletámojgó orvos nem luxuscikkekre fog költeni hanem hazatámojog és alszik"

Egy szaros H&M mióta luxuscikk???

"ha továbbtanultál volna orvosnak akkor lehet tudnád, hogy nem 24/7 dologznak ők sem :)"

Ja, van hogy 48-ban is, mert nincs váltás.

kolompa lole 1111 2017.06.25. 09:24:48

@Snagal: Nyilván névvel, címmel fogja feladni a névtelen feljelentést...

kolompa lole 1111 2017.06.25. 09:27:15

@Le Orme 2: Közmunkásként jó messzire el tudod kerülni őket. Meg is kapnád mind a 47k Ft-ot, amit az ilyen mentalitással megérdemelsz.

kolompa lole 1111 2017.06.25. 09:30:02

@Fazakas László: És ezért is olyan jellemző köztük a munkahelyek hetenkénti váltogatása, mert mindenhonnan kibasszák az ilyet.

kolompa lole 1111 2017.06.25. 09:31:23

@plokmi: Mit szólnál ha a rendőr is így llna hozzá, és ha éjjel mered zargatni azzal hogy kiraboltak, megkéseltek, akkor még jól pofán is baszna a gumibottal amiért nem hagyod őt aludni?

kolompa lole 1111 2017.06.25. 09:34:29

@plokmi:

"Heti 7 napon át, napi minimum 12 órában nyitva tartó üzletről (üzletekről) beszélünk. Oldja már meg, főleg ha tudja magáról, hogy egy pár zoknit is 1 óráig keresgél, hogy napközben menjen vásárolni."

Én is szeretném ha a postás megoldaná hogy ne (nekem) munkaidőben, hanem este hozza a leveleket, a villanyórás is akkor jöjjön amikor otthon vagyok... Fasznak vagytok nyitva akkor x órát? Elég lenne fél óra, amikor mindenkinek kiszórjátok az előre lezsírozott szajrét, a munkatársaitok nagy részét ki lehetne baszni, a maradékot is csak napi félórára kellene megfizetni. Havi 10 ezret talán haza is vihetnél, nem lenne sokkal jobb?

kolompa lole 1111 2017.06.25. 09:35:57

@plokmi:

"Mert itt bizony a vevő (ember) érzi felsőbbrendűnek magát az eladó(ember)-nél. Ez a legnagyobb baj."

Halihó, ÉBRESZTŐ!!! Ezt hívják kapitalizmusnak, ami már nálunk is lassan 30 éve visszatért. Ennyi id kevés volt ahhoz hogy észrevedd vége a faszvakaró szocializmusnak?

plokmi 2017.06.25. 10:04:37

@kolompa lole 1111: Rossz példa. A rendőri ügyelet 7/24 -es. Egy üzletnek pedig van nyitvatartása.

plokmi 2017.06.25. 10:19:46

@kolompa lole 1111: Amit te csinálsz, vagyis egyes mondatokra írsz válaszokat, semmi értelme. Olvasd el elejétől a végéig amit írtam. Próbáld megérteni, és utána kérdezni vagy hozzászólni.

kolompa lole 1111 2017.06.25. 10:21:34

@plokmi: A rendőrnek is van munkaideje. Jó példa.

kolompa lole 1111 2017.06.25. 10:22:52

@plokmi: Felesleges, ide nem illő részeket minek idézzek, hogy tlthatatlan legyen az egész? Majd elolvassa eredetiben akit érdekel.

itepgolab 2017.06.25. 10:30:18

Nevetseges, jol lathatoan hazug tortenet. A kommentelok tobbsege meg bekajalta jol, es itt elik ki magukat a szerencsetlen alkalmazottakon.
Irta itt korabban tobb ember, hogy akar par perccel zaras elott is kotelesek beengedni, es utana kiszolgalni a vasarlot. Hat a nagy f...t! Ha ez igy lenne, akkor az osszes "andras" (irhattam volna genetikai selejtet is) majd masfel oraig probalgathatna...
A tortenet szereploje pedig tuti, hogy nem is Andras, hanem pl. Lajos, mert az ilyen fajta szemelyesen sohasem all ki batran az igazaert, csak kesobb alneven... Pfujjjj

.Manyecska 2017.06.25. 10:41:29

@szépjuhászné: 97.szám. Forgács u. sarkán pont! Fresh..

.Manyecska 2017.06.25. 10:42:50

@itepgolab: itt nem az eladókről szólt a történet evidens hogy ez senki nem várhatja el!! /vagy nem?/ arról hogy NE lökdösőggyék már, basszus, MI EZ MÁR??? Igaza volt aki írta, call 911 :D

kolompa lole 1111 2017.06.25. 10:44:08

@itepgolab: Ez egy valóban szánalmas, nevetséges próblkozs volt az orkok védelmében. Csak azt feljted el hogy itt nem mindenki olyan hülye mint a 6 elsőt + 2 másodikat végzett orkok, hogy bekajljuk ezt a nyilvnvaló kamut. :D

.Manyecska 2017.06.25. 10:47:26

@szépjuhászné: www.nlcafe.hu/forum/index.php/?fid=441&topicid=73812&bw=1
:P nem vagyok benne biztos amúgy hogy olasz import mind de rákérdeztem eccer..
semmi extra de szépek a ruháik és van választék de XL-es stb. nincs..szoknyából pl. nem nekem kell :D rám jó a ruha is bőséggel..de általában egy konfekcióméretben dolgoznak aszonta most a zeladó.

.Manyecska 2017.06.25. 10:55:30

@szépjuhászné: ja, a fészbúkkjukon nézd meg vannak képek, nem kézműves csak hülyéskedtem, de guszták! tényleg olasz import is lehet mert ők nyomják ilyen stílben! annyira azért nem utálok vásárolni...:D

Bendeguz.. 2017.06.25. 11:06:30

@kolompa lole 1111: Nem is fog kimenni a szabadnapos rendor ha hozzad betornek, az megy ki aki eppen szolgalatban van.

CID.. 2017.06.25. 11:24:32

@kolompa lole 1111: Na próbálj meg egy rendőrt kihívni a szolgálatának lejárta előtt fél órával, egy piszlicsáré ügyhöz ;)

kolompa lole 1111 2017.06.25. 11:24:53

@Bendeguz..: Szabadnapos rendőrnek nem is tud letelni a munkaideje. Ennek pedig épp letelt. Vagy az orvos is a karórájára pillant, hoppá, fájront, legyél szíves majd hétfőn haldokolni, mert addig nem ér rá veled foglalkozni...

kolompa lole 1111 2017.06.25. 11:26:59

@CID..: Miért, amúgy nem lejrat előtt kijön? De neked ez így teljesen jól is van, hiszen minek basztatni szegényt, hadd emésszen az árnyékban...

itepgolab 2017.06.25. 11:42:01

@stakeholder Manyecs: Mar hogy ne szolna az eladokrol? Jo, akkor vegyuk ki a tortenetbol oket. Maradnak a vevok, az uzlet, meg a biztonsagi orok. Aztan akkor kivel lehetne kotozkodni? Mindenesetre biztosan be tudnam helyettesiteni a te munkahelyedre is ezt a szituaciot, mindjart maskepp allna hozza itt a sok megmondoember...

itepgolab 2017.06.25. 11:43:35

@kolompa lole 1111: Hat magad is kamunak nevezed a tortenetet...
" Csak azt feljted el hogy itt nem mindenki olyan hülye mint a 6 elsőt + 2 másodikat végzett orkok, hogy bekajljuk ezt a nyilvnvaló kamut. :D "

itepgolab 2017.06.25. 11:53:44

@Mikkamak: Te meg a masik okostojas vagy. Most a cselekmenyek valosagtartamarol (ez egy erosen elferditetten kozolt tortenet) , es az egyeb korulmenyektol eltekintve ennyi erovel a hivatalos FB-profilon a Zsolti es a Bianka is megirhatja az antireklamot a HM-nek, hogy ok lehet, hogy 80%-os szinten dolgoznak egy nyugati szemelyzet szintjehez kepest, de kb 33%-os berert. Na most akkor ki is itt az igazi aldozat???

Snagal 2017.06.25. 12:11:10

kolompa lole 1111:
Az ügyeletes orvos, rendőr a szabadnapján el tud menni vásárolni, ha kell akkor akár délelőtt is amikor a legtöbben dolgoznak, így még sorban se kell állni, meg tömeggel küzdeni.
Az orvos ha lejárt a munkaideje akkor haza megy és átadja a műszakot a váltásnak - a kórházban mindig haldoklik valaki, szerinted az orvosok megállás nélkül dolgoznak és szorongatják a haldokló kezét heti 7 nap 0-24ben? Egy hosszú műszak után nem a H&Mbe fog még este ruhát próbálgatni mert örül ha végre leteheti a seggét és aludhat egyet.
Viszont örülök, hogy ebből is azt sikerült kihozni, hogy az az orvos aki itthon van és nem magánklinikán dolgozik (vagy ápoló) az mind tanulatlan bunkó - sőt mi több az egyetemi oktatásban is az idegen nyelv azért fontos, hogy az éllamilag finanszírozott diplomádat könnyen tudjad külföldre vinni - azért ez nem teljesen így van, de ha ezt is vesszük alapul akkor pláne az itt maradtak fikázása helyett örülni kéne, hogy van még aki tolja ezt a szarral megrakott szekeret amit egésségügynek hívnak.
Az meg, hogy kapitalizmus van sajnos elég szomorú, hogy itthon azt jelenti a vásárló kiéli a hétköznapi feszkót azzal, hogy rabszolgaként tekint a pl a bolti eladókra - a külföldi példéknál azt is meg kellene említeni, hogy a vásárlási kultúra is más. Lehet, hogy Londonban minden eladó mosolyog és segítőkész, de ott vásárlóból sem láttam ám sosem olyat aki darab szarként tekint az eladóra csak mert szerinte az alantas munka...
Remélem azért egy étteremben a pincérekkel nem így viselkedsz mert különben biztos lehetsz benne, hogy minden ételben lesz egy kis "spéci szósz" számodra.
A H&M sztoriban egyértelműen (ha igaz a sztori) büdös bunkók a résztvevők, csak ez nem biztos, hogy általános.

szépjuhászné 2017.06.25. 12:16:44

@stakeholder Manyecs: Köszönöm! Tényleg rémlik valami, de évek óta nem voltam arra. Majd most! :)

kolompa lole 1111 2017.06.25. 12:39:47

@itepgolab: Persze, az általad előadott mese az valóban kamu, mindenki annak nevezi. Mi a problémád?

kolompa lole 1111 2017.06.25. 12:42:14

@itepgolab: Zsótistrici meg Biankakurva is írhatna valami, ha tudna írni. De mivel nem járták ki a 8 általánost, csak orknak és elnemadónak voltak jók.

kolompa lole 1111 2017.06.25. 12:44:26

@itepgolab: A cikkben előadott teljesen hihető munkához való hozzáállásuk alapján a 80%-os bért én erősen túlzónak érzem, reálisan nekik kéne ennyit fizetni a H&M-nek hogy állásba kerülhessenek ott. 1 fillért nem ér a "munkájuk".

plokmi 2017.06.25. 12:47:03

@kolompa lole 1111: Mivel a saját hozzászólásaidat sem tudod értelmezni, ezért meg sem próbálom elmagyarázni a különbséget a rendőrségi ügyelet és az ügyeletes rendőr között.

kolompa lole 1111 2017.06.25. 12:57:43

@Snagal: Nyilván a szabadnapján van jobb dolga is, majd azt ő beosztja, neked ezzel nem kell foglalkoznod, örülj hogy egyáltalán betér hozzátok valamikor! Neked csak annyi a dolgod hogy a kiírt nyitvatartási idő alatt nyitva legyél! A cikk is így indul: meló után ment be a csávó a H&M-be. Talán munkaidő alatt kellett volna? Biztos moziba is elengedik a barátnőjével, természetesen munkaidő terhére...

"ebből is azt sikerült kihozni, hogy az az orvos aki itthon van és nem magánklinikán dolgozik (vagy ápoló) az mind tanulatlan bunkó"

Lehet hogy te ezt hoztad ki belőle, de rajtad kívül más nem. Az pedig tény hogy nyelvtudás nélkül a hajadra kenheted külföldön bármilyen diplomádat, valahogy egyik országban se hivatalos nyelv a magyar Hungarisztánon kívül...

"Egy hosszú műszak után nem a H&Mbe fog még este ruhát próbálgatni mert örül ha végre leteheti a seggét és aludhat egyet."

Nekik házhozszállítják a ruhát (meg minden mást), mert tudják hogy nincs idejük elmenni érte a boltba, vagy mégis hogy gondolod ezt? Netán MZ/X teleportálja nekik az ablakba?

"pláne az itt maradtak fikázása helyett örülni kéne, hogy van még aki tolja ezt a szarral megrakott szekeret amit egésségügynek hívnak."

A mondat 1. felét már megbeszéltük hogy nettó hülyeség, csakis a saját találmányod. A 2. felére meg ja, örülünk is hogy a pénzünkért, amit adó formájában beleölünk ebbe a szarba, egyáltalán még méltóztatnak könyöradományként odalökni némi alamizsnát, végülis simn csak el is lophatnák kórház nélkül, hurrá... A sok fideszbirka meg képes azokra szavazni akik ezt a rendszert fenntartják. Hazaáruló mind!

"Az meg, hogy kapitalizmus van sajnos elég szomorú"

Találj fel jobbat! 7 milliárd embernek nem sikerült. A láblógató szocializmus már megbukott - nem véletlenül. Egyenlő bérért senki nem fog jobban megfeszülni mint a láblógató szomszédja.

"a vásárló kiéli a hétköznapi feszkót azzal, hogy rabszolgaként tekint a pl a bolti eladókra"

... akik - mint a cikkből is kiderül - mindent megtesznek azért hogy ennél többre ne is tarthassák őket. Azt kapják amit főztek.

"Remélem azért egy étteremben a pincérekkel nem így viselkedsz mert különben biztos lehetsz benne, hogy minden ételben lesz egy kis "spéci szósz" számodra."

Ahogy a pincér is biztos lehet benne hogy a főnöke tudni fog róla hogy miatta kapta az egész napos Köjál + NAV ellenőrzért és a milliós bűntetést, és tudni fogja kinek a fizetéséből kell levonnia.

itepgolab 2017.06.25. 12:58:39

@kolompa lole 1111: Mutass egyet, aki kamunak nevezte az irasomat rajtad kivul, de ha nem tudsz ilyet, akkor vagy kussolj, esetleg kotozkodj massal.
Es hogy mi a problemam? Mi vagy te? Pszichologus? Mi kozod hozza?

kolompa lole 1111 2017.06.25. 12:59:08

@plokmi: Nem tehetek róla hogy még a betűket se ismered. Látod ezért kellett volna tanulnod, akkor most nem csak közmunkásnak és orknak lennél megfelelő.

kolompa lole 1111 2017.06.25. 13:00:07

@itepgolab: Mindenki. Mr azelőtt megcáfoltk a hazugságaidat hogy leírtad volna. Csak vissza kéne olvasnod. Tudod: olvasás, az amit te nem tudsz.

itepgolab 2017.06.25. 13:01:18

@kolompa lole 1111: Igen, megint beleugattal egy olyan bonyolult dologba, mint a szamok vilaga, illetve a logikus gondolkodas. Hol kapjak meg egy nyugati elado berenek a 80 %-at?
Szerintem elobb muvelodj egy par evet, aztan gyere vissza velem kotozkodni...

kolompa lole 1111 2017.06.25. 13:26:22

@itepgolab:

1. Itthon.
2. Pofád befogod, a 33% is ugyanolyan túlzás civilek vegzálsáért egy orknak vagy pulttmasztónak.

itepgolab 2017.06.25. 13:44:03

@kolompa lole 1111: Kis tudatlan? Honnan tajekozodsz? Hol kap meg "Itthon" 80%-at egy 1400 Euro nettos nyugati elado berenek.
Most menj ki egy kicsit a putridbol, toporzekold ki magad, miutan megint jol helyretettek, aztan gyere viszza megint "megmondani"

kolompa lole 1111 2017.06.25. 13:59:48

@itepgolab:

Öcsike, hol 1400 euró az mondjuk spanyolban, görögben? Nem csak a német meg a luxemburgi a nyugati.

Nem baszott meg a cigány apád este hogy most itt keresel kant magadnak? Hiába próblkozol, kisköcsög!

itepgolab 2017.06.25. 14:10:57

@kolompa lole 1111: Na idefigyelj, te tudatlan gyoker! Addig rendben van, hogy a nyomtatott betuket valahogy felismered, igy ide tudod hanyni a buta agyad szulemenyeit. Az is rendben van, hogy a szamokat sem ismered, illetve a logikai osszefuggesek teren is elmaradott vagy. De ha pl Gorogorszagba nyugat fele akarsz eljutni, akkor igen draga lesz az utazasod... Egy ilyen tudatlan parasztot innen ignoralok... (ne keresd a szotarban, nem reagalok tobbe a hozzaszolasaidra)

CID.. 2017.06.25. 14:19:35

@kolompa lole 1111: Kolompár Lólé névvel cigányzni, azért naaa;)

kolompa lole 1111 2017.06.25. 14:22:11

@itepgolab: Először valami hosszabbat akartam írni, megcáfolni a faszságaidat, de aztn rájöttem hogy értelmi képességeid úgyse teszik számodra lehetővé az ö betűnél bonyolultabb szavak felfogását, ezért csak tömören közlöm veled a lényeget: jó hülye vagy bazmeg!

kolompa lole 1111 2017.06.25. 14:24:09

@CID..: Miért? Csak nem gondoltad hogy fideszes vagyok és ennek a névnek valami köze van hozzám? :D

Snagal 2017.06.25. 14:28:29

@kolompa lole 1111:
Az idézett mondatoknak mindegyiknek volt másik fele, szólj ha megtaláltad és a teljes kontextust sikerült egyben értelmezni, akkor majd beszélgethetünk.
Addig lobogtass egy 500Ftost egy plázában és verd a melled, hogy te vagy itt a vásárló úgyhogy mindenki térdre. Ha még mindig üzletben dolgoznék és bejönnél ezzel a kurva nagy mellénnyel amit viselsz kiszolgálást biztosan nem, maximum egy jó nagy seggberúgást kapnál 'oszt jöhetnél ide picsogni, hogy terhes kismama létedre gonosz eladók elbántak veled :)
(Egy étteremben nem lesz antsz ellenőrzés csak azért mert a pestódba egy kis turha is került, vagy a madártejbe az ügyeletes pincér beleáztatta a golyóit mert olyan nyájas voltál ahogy itt is viszonyulsz az emberekhez :))
PS: viszont vagy akkora paraszt, hogy a hozzáállásod alapján lehetnél eladó a Háundemben, szerintem gondold meg. Lehet üresedés lesz a Váci utcai üzletben :D

CID.. 2017.06.25. 15:25:32

@kolompa lole 1111: hát, minden tulajdonságod megvan hozzá ;)

kolompa lole 1111 2017.06.25. 17:12:51

@CID..: Akkor ki lenne tömve a zsebem a te adóddal.

kolompa lole 1111 2017.06.25. 17:24:18

@Snagal:

Szarom le a 2. felét, ha az 1.-re válaszolok. Az időjárásjelentést ne kopizzam ide? Amúgy te is kihagytál fontos részeket, pl. nem derül ki a hsz-edből hogy a cikkírót Andrásnak hívják. Súlyos hiba, majd gyere vissza ha blablabla...

"Ha még mindig üzletben dolgoznék"

Hehe, tudtam én, te vagy a biztonsági ork a H&M-ből, úgy látszik a cikk után ki is basztak onnan és most itt hőbörögsz fogalmatlanul. Hát barátom, így jártál, közmunkásnak még jó leszel ennyi ésszel! A 47k-s fizu pont neked való!

"bejönnél ezzel a kurva nagy mellénnyel amit viselsz kiszolgálást biztosan nem, maximum egy jó nagy seggberúgást kapnál"

Fél óra alatt az őrszobán találnád magad gumibottal a seggedben, szal nyugodtan próbálkozhatsz nálam, ork! :)

"Egy étteremben nem lesz antsz ellenőrzés csak azért mert a pestódba egy kis turha is került, vagy a madártejbe az ügyeletes pincér beleáztatta a golyóit"

Azt csak te hiszed. :) Jó ha van az embernek itt-ott ismerőse.

"viszont vagy akkora paraszt"

... mint anyád? Ő nem ezt mondta szopás közben.

CID.. 2017.06.25. 17:48:19

@kolompa lole 1111: Igazán nem akarok belekotyélni mások eszmecseréjébe, de szerintem ember nincs akit egy fenékberúgás miatt bevittek az őrszobára. Az meg, hogy kinek hol van ismerőse, hát hogy is mondjam, gyerekes duma;)

4 óra munka 10 óra pihenés 10 óra szorakozás 2017.06.25. 19:01:09

Megertem a biztiort. Kurva frusztralo lehet, hogy mar menenek haza, es azt nezik, talalgatjak, hogy meg meddig boklaszik a sorok kozt, az buzi kocsog. Es minden este van 1-2 ilyen faszkalap. Egyszer kene csak a kijartig rugdosni, egy ilyen szarfejut, a tobbi megtanulna mi a rend, hogy zaras elott 1 oraval nem megyek vasarolni.

kolompa lole 1111 2017.06.25. 19:03:53

@CID..: Ennél kevesebbért is beviszik, ha van rá motiváció. Én tudok adni. :)

CID.. 2017.06.25. 19:33:21

@kolompa lole 1111: értem, tehát hazudsz, hogy kibasz valakivel. Írjál még nagyon szórakoztató az írományod, gondolom a haveroknál te vagy a nagy mesemondó ;)

kolompa lole 1111 2017.06.25. 19:38:27

@CID..: Te hazudsz. A rugdosódás az támadás, tehát bűntetendő. A minősítő körülményekbe most ne menjünk bele, de lehet még növelni az ork bűnlajstromát. Azért mert fogalmad sincs a témáról, nem másokkal van a baj.

CID.. 2017.06.25. 20:28:20

@kolompa lole 1111: persze a minősítést azt elfelejtettem, egy fogyatékost billentene fenékbe, azt valószínűleg tényleg nem díjjazná a sündőrség, ráadásul még kiskorú is. Igazad lehet;)

kolompa lole 1111 2017.06.25. 20:41:20

@CID..: Anyád tudja otthon hogy fiúkat szopsz le napközben a H&M-ben?

Bendeguz.. 2017.06.25. 20:42:21

@4 óra munka 10 óra pihenés 10 óra szorakozás: A biztior a szarfeju, nem veletlenul, csak arra jo, masra teljesen alkalmatlan. Igaz, erre is alkalmatlan, de hat mas nincs, max kozmunka. Amig, nyitvatartas van, addig lehet boklaszni, ha ez nem tetszik, lehet huzni mashova dolgozni.

CID.. 2017.06.25. 21:04:10

Jaj @Bendeguz..: , szerintem többek között az is a dolga, hogy zárás előtt 15 perccel megkérje a lézengőket, fáradjanak a kasszához. Ugye nem veszed készpénznek, hogy a "kérés" úgy történt ahogyan Bandi előadta, lehet sérelmezte, hogy felhívták a figyelmét a közelgő zárásra, szóváltásba keveredett, oszt gondolta kibaszik a biztiőrrel meg az eladókkal, ahogyan ez a szerencsecsomag kolompal lole is tenné?

CID.. 2017.06.25. 21:12:10

@kolompa lole 1111: Hát baszod, szégyellem is magam, menten be is vallom az asszonynak, hogy egy csutkapöcs rájött, meleg vagyok mint egy kályha;)

kolompa lole 1111 2017.06.25. 21:21:58

@CID..: Ha neked a munkaidő ledolgozása kibaszás, akkor te tényleg nem vagy való semmilyen munkahelyre se. Nem csoda hogy közmunkásként szopkodsz fiatal kukikat nyilvános retyókban, a közmunkás béredből még kurvra se telik, te idióta fasz!

kolompa lole 1111 2017.06.25. 21:23:01

@CID..: Van is mit szégyellned, hogy mondod el a gyerekeknek hogy apucit esténként idegenek meghágják? :D

CID.. 2017.06.25. 21:30:35

@kolompa lole 1111: na döntsd már el szopok vagy dugnak, elbizonytalanodtam;)

kolompa lole 1111 2017.06.25. 21:34:21

@CID..: Egy ilyen orgiában bármi megtörténhet. :)

8cadik crazy one a vannabí pank 2017.06.25. 21:37:41

legalább zajlik az élet.
@CID..: hagyjad, Imre...

CID.. 2017.06.25. 21:45:24

@kolompa lole 1111: ez most tapasztalat vagy a kedvenc ratyipornó oldaladon láttad? :)

kolompa lole 1111 2017.06.25. 22:40:37

@CID..: Ott téged látnálak, ha lenne gusztusom kispöcsű, tágseggű homárokat nézegetni, de nincs. :)

lickmyhorse 2017.06.25. 22:42:15

@CID..:

Árulj már el kérlek pár dolgot magadról légyszí! Milyen suliban végeztél, mi a munkád (nem kell konkrét munkahely :) ), hobbi, pár elolvasott könyv címe, egy-két kedvenc film.

Bendeguz.. 2017.06.25. 23:04:08

@CID..: Ez igy elfogadhato, de amire reagaltam, az nem. Mi az, hogy egy oraval zaras elott aki be mer menni vasarolni azt ki kell rugdosni? Hat huzzon az anyjaba az ilyen idiota.

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.06.26. 00:11:45

@lickmyhorse: Hány doktorival lehet itt hozzászólni?

Be tudok mutatni két-két júniusi mozijegyet akciófilmekhez, de csak 1 készlet használt múzeumi belépőt. Akkor én már nem szólhatok hozzá?

CID.. 2017.06.26. 05:04:35

@lickmyhorse: Legalább 10 év eltelt mikor utoljára önéletrajzot kértek tőlem, de ha megtalálom átküldöm neked. De addig is, kommentelek időnként és leírom a véleményem, ha nem zavar.
Persze, hogy teljesen őszinte legyek, akkor is, ha zavar.

@Bendeguz..: ez az egy órás rész kimaradt.

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2017.06.26. 08:08:05

@Kutyahoroszkóp: oké, az asszociációval igazad van. De hogy jön ide a keletnémet ipar gyöngyszeme?

.Manyecska 2017.06.26. 08:24:28

Ki ez a sok..... ? ? /?/ ON

Bendeguz.. 2017.06.26. 10:27:58

@stakeholder Manyecs: Latod, a vegen meg kiderul, mi "kedvesek" voltunk egymassal :p

Bicepsz Elek77 2017.06.26. 14:24:23

Homarkaim!!! Nem kell keson vasarolgati ha ott van az egesz nap!!! Valaki dolgozik is nem csak ceruzat hegyez meg fenymasolgat valami irodaban. Az elobbit megilleti a gyors hazamenetel!!
Szecu Ricsi

Bendeguz.. 2017.06.26. 21:55:47

@Bicepsz Elek77: Ugye nem a lofralo orkokra gondoltal mint dolgozo ember? Mennyi gdp-t termel egy ilyen egysejtu? :)

Kondom Keselyű 2017.06.27. 07:20:17

@CID..: Ha zaras elott 1 perccel mesz be,es 20 percig valogatsz,akkor fel oraval kesobb zarnak be.
Par pitianer,szarhazi cegnel a munkaido zaroraig tart,igy ott zabosak lesznek az eladok, de normalis helyen bele van kalkulalva, hogy par dolgozo 1 (vagy tobb oraval) zaras utan vegez.
Mi ezt ugy oldottuk meg,hogy zaroranal egy ember kiment kulccsal,es mar csak kifele engedte az embereket.
Aki bent volt,azt sose baszogattuk, fel se merult.
Atlagban 10-15 perccel zaras utan ment ki az utolso vevo, meg 10-15 percig termeltuk a bevetelt a cegnek.

Kondom Keselyű 2017.06.27. 07:21:25

@Bendeguz..:
pont annyit,mint egy rendor, vagy egy utcasepro.

CID.. 2017.06.27. 10:40:59

@Kondom Keselyű: Nagyon helyes így is kell csinálni, viszont ha valaki nem így csinálja ( a miértet ugye nem tudjuk ), akkor én spec. megértem. Gondolom ha a ruhaboltba 10-ig lenne a munkaidejük miközben 9-kor zárnak akkor nem lenne gond, de ilyen csak kevés helyen van. Abban meg szinte biztos vagyok, hogy aH&M-ben nem kapnak jutalékot a forgalom után.

2017.06.27. 17:26:51

A beküldőnek, lassan mondom, hogy megértsed: CSICS-KA-VAGY! Miért nem mondtad a biztonsági őrnek, hogy ha meg mer lökni, úgy baszod szájon, hogy körmérkőzést fognak játszani a fogai a bentmaradásért? És máris megvan a tisztelet. Ez a normális.

herk 2017.06.29. 22:15:12

@CID..: "Nagyon helyes így is kell csinálni"
Etniez írta le a tutit, úgy kell csinálni, hogy zárás után addig van kassza, amíg tart a sor.
Ez egyenlő szintre emeli az eladót és a vevőt. Nem tudja a vevő csicskáztatni az eladót, mert az eladó bezárja a kasszát. De a vevő sem szív, mert ki lesz szolgálva, ha záróra előtt beáll a sorba. És a tulaj is jól jár, mert pörög a kassza.

masada 2017.06.30. 09:04:41

Nem értem miért nem lehet a rendörséget tárcsázni miután lökött egyet

kolompa lole 1111 2017.06.30. 23:07:37

@Bicepsz Elek77: Ha ott van... De mint a cikk elején kiderült, nincs ott. A nyitvatartás meg mint a neve is mutatja, a nyitva tartást jelenti, nem a garantált hazaérkezést meló után.

kolompa lole 1111 2017.06.30. 23:09:38

@Kondom Keselyű:

"Par pitianer,szarhazi cegnel a munkaido zaroraig tart"

Hát ez szar ügy, de mi köze az ügyfelekhez? Ha cigány a munkáltató, akkor őt baszogassa az ork, ne azt akiből él! Ja, hogy a főnök előtt nem olyan nagy a pofája...

kolompa lole 1111 2017.06.30. 23:11:32

@CID..: Megoldás: a munkaidő végén eldobni a munkát és go home. Ha az = a nyitvatartás végével, akkor a vevő után nem leltározni, nem pénzt számolgatni, hanem redőny le, lakat fel, oszt szeva. Majd ha a főnöknek kell hogy valaki redőnylehúzás után is baszkolódjon bent, akkor megfizeti a munkaidejét. Ilyen egyszerű.

kolompa lole 1111 2017.06.30. 23:16:34

@herk: Nem azzal volt a probléma hogy a vevő hajnali 2kor is vásárolni akart volna, hanem azzal hogy a munkavállalónak (-kerülőnek) derogált kitölteni a nyitvatartási időt. Utána felőlem le is húzhatja a rácsot, de ha kiírják hogy 10ig nyitva vannak, akkor 10ig azt csinál bent a vevő amit akar. Főleg ha épp a kasszánál áll sorba hogy fizethessen. Ilyenkor ajánlott mailben felnyomni a tulajnál a léhűtőket, majd az megmondja nekik mit jelent a nyitvatartás.

John Heard 2017.07.10. 08:26:15

Ilyen is csak otthon tortenhet meg! Ez Svedorszagban es Norvegiaban elkepzelhetetlen lenne!

Reactor 2021.12.08. 16:51:08

Nem kell ezen csodálkozni: szekusnak az emberiség söpredékét, az abszolút legalját veszik fel. Igazság szerint létre kéne hozni nekik egy külön kasztot az ízeltlábúak és a puhatestűek között, rendszertanilag valahova oda sorolhatóak, hiába emberszabásúak.
süti beállítások módosítása