Tékozló Homár

Ez nem Gillette, te ugyismegveszed.hu!

2018.01.10. 14:46 | Homár Hilda | komment

gilette_nem_jo.JPG

Krisztián rendelt egy Gillette pengecsomagot, és levele szerint kapott egy wannabe Gillette-et.  Nem örült. Nem győzzük elégszer mondani, hogy a neten mindenfélét árulnak mindenféle helyeken. Ami a webshopok szerencséje, az a mienk is: könnyedén szerezhetünk információkat boltokról, termékekről, árakról. Éljünk vele!  

Sziasztok!

ugyismegveszel.hu-nál vettem egy 8db-os Gilette Fusion penge készletet sajnos. 

Ezt írtam az ugyismegveszel-nek:

Kedves Ügyintéző!

Sajnos nagyon csalódott vagyok a termékkel, amit vásároltam (Gilette Fusion 8db-os). Nem tudom mennyire eredeti a termék, mert amit kaptam sehová nincs ráírva, hogy Gilette, csak kép, ami azt a benyomást kelti, hogy ez az, de ennek a minőségnek köze nincs a Gilette pengék minőségéhez.

Azok a pengék, amiket korábban más boltban vásároltam úgy hozták le az arcomról a szőrt, mikor újonann elkezdtem használni, "mint kés a vajban". Tehát hogy simán, kellemes volt vele a borotválkozás és csak akkor cseréltem a fejet, mikor már elkezdte húzni az arcomon a szőrt és kellemtlenné vált a borotválkozás.

Az önök pengéje ezzel indít, újonnan kezdem el használni és már húzza a szőrőm, kellemetlen a borotválkozás ezzel a termékkel. Kipróbáltam másik új pengét is az önök csomagjából, de annál ugyan ez az eredmény...

A logisztika és gyorsaság az tökéletes volt, de a termék, az inkább a kukába való, nem eladásra. Ennyire rossz minőséget még a bolhapiacon sem sikerült vennem.

Mellékeltem kettő képet. Egyik a honlapjukról lementett termék kép, másik, amit megkaptam.

Üdvözlettel:

Ez a válasz jött: 

Kedves Krisztián,

Mivel egészségügyi termékről van szó, a terméket higiéniai okok miatt csak bontatlan csomagolásban tudjuk visszavenni. Erről bővebben itt tud olvasni: http://blog. ugyismegveszel.hu/mik-az- elallas-alapveto-feltetelei- es-mi-is-ez/

Megértését köszönjük!

Üdvözlettel:
H. Klaudia

Mellékeltem doksikat is az ügyről. Gilette Magyarországnak már írtam, de még választ nem kaptam. Szerintetek fogyasztóvédelem?

Krisztián

 

Kedves Krisztián!

A vállalkozás panaszra adott válasza csak részben felel meg a jogszabályi rendelkezéseknek.

A fogyasztót valóban nem illeti meg az indokolás nélküli elállási jog olyan zárt csomagolású termék tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza.

Ebben az esetben azonban nem erről van szó. Ha az eladó nem eredeti terméket értékesít, akkor a fogyasztó igényelheti annak kicserélését és végső soron a megkötött szerződéstől el is állhat a hibás teljesítés szabályai alapján alkalmazandó szavatossági igények alapján. Ezek az igények pedig a fogyasztó választása szerint akár békéltető testület előtt vagy bírósági eljárás megindításával is érvényesíthetőek a vállalkozás önkéntes teljesítésének elmulasztása esetében.

A fogyasztó ilyen esetekben jogosult értesíteni a termék magyarországi forgalmazóját, vagy közvetlenül a termék gyártóját. A bejelentésben érdemes megjelölni az eladó vállalkozás elérhetőségeit, illetve minden olyan dokumentumot javasolt mellékelni, amely alkalmas a termék eredetiségének meghatározására.

Ha arra merül fel adat, hogy az adott termék hamisítása és annak forgalmazása nagyobb méretékben történhet, akkor az esettel kapcsolatban akár büntető feljelentés is tehető ismeretlen tettesek ellen az illetékes nyomozó hatóságnál.

Felhasznált jogszabályok:
2013. évi V. törvény a Polgári Törvénykönyvről 
- 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól 

Levél jött az Úgyismegveszel.hu-tól. Az "utángyártott" fogalmára még visszatérünk.

Kedves Homár,

A 2018.01.10-én megjelent cikkel kapcsolatban megvizsgáltuk Krisztián esetét, és a következő megállapításokra jutottunk:

Az első és legfontosabb, hogy Krisztiánnak abban igaza van, hogy jogtalanul utasította el a kollégánk a panaszát, mivel az minőségi kifogás volt és nem szimplán el szeretett volna állni a vásárlástól. Ha a termék nem megfelelő, akkor nem csak törvényi, hanem erkölcsi kötelességünk azt cserélni/visszavenni azt. Ennek érdekében Krisztiánnal hétfőn felvesszük a kapcsolatot és visszautaljuk a vételárat a részére.

Másodsorban szeretnénk kiemelni, hogy utángyártott termék lévén, soha nem tüntettük fel a terméket eredetinek, ez a web.archive.org segítségével is ellenőrizhető: https://web.archive.org/web/*/https://ugyismegveszel.hu/termekek/8-db-gillette-fusion-penge-4-090-ft-ert-reszletek

ÁSZF-ünk értelmében ha egy vásárló nem ért egyet az ügyfélszolgálatunk döntésével, akkor a panasz@ugyismegveszel.hu email címen vezető kollégákkal tudja felvenni a kapcsolatot.

Üdvözlettel:

Ugyismegveszel.hu csapata

UPDATE jan. 16.

Krisztián kommentben számolt be a fejleményekről, kiemeljük ide is, hogy könnyebb lessen látni:

Szeretném megköszönni itt nyíltan is a "Tékozló Homár" munkáját! Ma kaptam levelet az ugyismegveszedtől:

Kedves Krisztián! Szíves elnézését kérem az előzetes ügyintézésért és az esetlegesen okozott kellemetlenségért! Természetesen a panaszát fogadtuk és visszautaljuk a termék árát soron kívül, melyhez kérjük adjon egy számlaszámot. A visszautalás 1-2 munkanapon belül várható a megadott számlaszámra. Megértését köszönjük! Üdvözlettel: Kiss Anna

Elküldtem a számlaszámom, 2-4 napon belül visszautalják a pénzt.

Reagálva a kommentekre, illetve az ugyismegveszel álláspontjára: Igen, tényleg ott van az oldalon apróbetűkkel, hogy "utángyártott". Ez így rendben is van, én voltam a hibás,hogy nem vettem észre. Előtte sajnos hatalmas képekkel és leírásokkal hirdetik, hogy Gilette Fusion. Természetesen nem lassan olvasgattam az oldalt, csak átfutottam, bizalmamat megnyerte és már vettem is. Még a termék megkapásakor sem fogtam gyanút (én balga), gondoltam ez biztos valami nagybani gyártás, minek oda a Gilette felirat. Én még sosem jártam így a webes vásárlások alkalmával, de a jövőben sokkal körültekintőbb leszek az biztos!

Mellékesen érdekelne a Gilette - Procter & Gamble véleménye az ügyről, illetve az ilyen mértékű számomra megtévesztésről...

Kis nyomozás után megtaláltam egy kínai áruház termékkínálatában a terméket: http://homar.blog.hu/2018/01/10/ez_nem_gilette_te_ugyismegveszed_hu#comments Ami számomra korrektebb, hogy ők nem Gilette-ként árulják, hanem hogy ahhoz: "GFLV® 8pcs 5 Layers Blades Shaving Razor Shaver Heads Replacement for Gillette"

Erről ennyit, legyen szép napotok és csak okosan a vásárlással (mondom én :-) ) :-)"

Üdvözlettel:

Steinbach Krisztián

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ustim 2018.01.10. 15:03:34

találkoztam már a spam mappában velük... már a webshop neve is bizalomgerjesztő...

Terézágyú 2018.01.10. 15:05:52

"ugyismegveszel.hu"

Na, és tényleg megvesztél?

Kipper 2018.01.10. 15:41:28

Hát ha Gilette-ként hirdették, akkor eleve nem lehet eredeti. Helyesen Gillette lenne. :)

kontár lajos 2018.01.10. 15:41:45

Nem lehet, hogy "Gillette" terméket szeretett volna a poszter? Óccón? Ez, amit kapott simán elmegy Gilette - nek, zsiletnek, mint az Adibas, az Adiads, a Mike és társai. Óccók, de utánzatok. Ahogy a nevük is mutatja. "Gilette Magyarország" sem valószínű, hogy válaszolni fog.

Crazy 1zenkáttű 2018.01.10. 15:49:37

fdtoth is belefutott egy ilyenbe.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.01.10. 15:54:47

Én vettem terméket az úgyiskicseszünkveled.hu oldalról. A kérdésem, hogy hova lehet visszaküldeni?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.01.10. 16:02:07

@Terézágyú: Olvastam, csak nem kommenteltem. Ez már nálam is kiverte a biztosítékot. :))

Terézágyú 2018.01.10. 16:12:46

@Pórnhab:
Na ja, és a képeken meg, hogy Gillette - igaz az is ott van ám, hogy a kép csak illusztrácijó :)

Terézágyú 2018.01.10. 16:14:08

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

"Ez már nálam is kiverte a biztosítékot. :))"

Gondolom ez:
"újonnan kezdem el használni és már húzza a szőrőm, kellemetlen a borotválkozás ezzel a termékkel."

Pórnhab 2018.01.10. 16:19:00

@Terézágyú: igazi kínai trágyaárus oldal,még az évekkel ezelőtti csodás egyesúlykarkötőt is árulják....

Magyar Gábor6817 2018.01.10. 16:21:19

Krisztián hány éves...?... 3?

Darth Revan 2018.01.10. 16:48:03

@Pórnhab:
a hamisitvanyt nem arulhatjak eredeti néven
az nem megoldas hogy odairjak a termek hamisitvany

Pórnhab 2018.01.10. 16:51:44

@Darth Revan: teljesen egyetértek,épp ez a lényeg h azt hiszik h ezzel az egy mondattal legalizáták a copyt.nyilvánvaló megtévesztés...

neménvagyok 2018.01.10. 16:56:37

7 hónapja
Gipsz Jakab

8 db Gillette Fusion Pengét vettem innen... 2x4 darabot..
Jobban tépte az arcom mint az elhasznált pengém.
Szóvá is tettem hogy ez egy ötöd gyenge másolat ami használhatatlan.

Azt mondták bontott egészségügyi termék aminek az árát nem fizetik vissza...
Ám kárpótolni sem akartak semmilyen módon. Legalább levásárolhatnál az árát.. vagy az ár felét..
Nem igazán értem, hogy merik ezt eladni.

Hasznosnak tartja ezt a véleményt?

Ugyismegveszel.hu (7 hónapja)

Tisztelt Ügyfelünk!
Szíves elnézését kérjük az esetlegesen okozott kellemetlenségért!
Kérem ez esetben vegye fel ügyfélszolgálattal a kapcsolatot és hivatkozzon jelen levelezésünkre a termék árának visszaigénylését illetően.
Megértését köszönjük!

ptspts 2018.01.10. 16:57:04

Valóban ki van írva, hogy ,,A termék utángyártott!'', de előtte sokkal hosszabb terjedelemben, képekkel illusztrálva olvasható hogy mennyire jó a Gillette Fusion penge.

Szerintem ez egy megtévesztő termékleírás. Úgy lehetne megjavítani, ha a Gillette Fusion pengére vonatkozó információt törölnék belőle (mert ez a termék nem az), továbbá a Gillette Fusion pengéről készült termékfotókat is törölni kéne.

A posztolónak azt javaslom, kérje vissza a pénzét arra hivatkozva, hogy nem a képen látható terméket kapta. (Úgy látom, ezt már említette az boltnak küldött levelében, de további levelekben hangsúlyozza egyedül ezt.) Indoklás: ha a kiszállított termék nem felel meg a leírás egy részének (pl. nem úgy néz ki, mint a leírásban látható fotón), akkor a bolt hibázott, és (szerintem, erkölcsileg) jár vissza a pénz.

Ha a leírásban ellentmondást tartalmaz (pl. azt írja, hogy a termék kék, és azt is, hogy piros), akkor is jár vissza a pénz, mert nincs olyan termék, ami a teljes leírásnak megfelelne.

neménvagyok 2018.01.10. 16:58:05

8 hónapja
Horváth Andrea

Nagyon nem jó rám sóztak valami használhatatlan kínai vagy a fene tudja honnan származó gillette mach3 turbo borotva pengéket vissza nem veszik " higiéniai okokból" senki NE VEGYEN TŐLÜK SEMMIT MERT SELEJTET ÁRULNAK ! !!

Hasznosnak tartja ezt a véleményt?

Ugyismegveszel.hu (8 hónapja)

Tisztelt Andrea!
Szíves elnézését kérjük az okozott kellemetlenségért!
A termék utángyrátott, melyet oldalunkon a leírásban is megtalál feltüntetve.
Sajnos egészségügyi okok miatt csupán a bontatlan csomagolású pengéket tudja visszaküldeni.
A termék 3x4db-os csomagból áll, így amennyiben csupán 1db szettet bontott fel, úgy a másik 2db-ot vissza tudja küldeni részünkre.
Megértését köszönjük!

neménvagyok 2018.01.10. 16:59:14

10 hónapja
Gál Tamás

Nem vagyok megelégedve!

Gillette Fusion borotva pengét rendeltem 2 x 8db-ot.
Gyors visszaigazolás, gyors szállítás.
Kaptam 4 x 4db Gillette Fusion Power pengét úgy, hogy a lezárt műanyag doboz amiben voltak, már fel voltak hasítva. Az egyik dobozból kivettem a fejeket, és a pengék alapból kuszák. Egy fejet kipróbáltam, de az 1-2 mm-es borostán is olyan érzés, mintha az arcbőrömet szaggatnám (pedig a Gillette szerint a Fusion és Fusion Power borotva fejek kompatibilisek egymással).

Mindent összevetve:
1. ) A bolti árhoz képes jóval olcsóbb volt.
2. ) Ha Fusion-t rendelek miért küldenek Fusio Power-t?
3. ) Miért vannak kibontva a dobozok?
4. ) Mivel a fej használhatatlan, így végeredményben túl drága volt!

Senkinek nem ajánlom!

KaTe 2018.01.10. 17:10:08

És ha majd a posztoló rájön, hogy ugyanezt a hamisított kínai gillettet pl. eBayen megkapja 2000 forintért (vagy olcsóbban) is...

Terézágyú 2018.01.10. 17:27:17

@KaTe:
Ilyen egyeurós boltokban már nem lehet kapni ötdarabos/tízdarabos pengecsomagot...?

Nouby 2018.01.10. 18:18:44

@Terézágyú: Eurósban pont nem.

De már az is 600 körül van.

Csokis · http://csokis.blog.hu 2018.01.10. 20:55:38

4000 Ft-ért 8 db penge, ami bevallottan utángyártott? Maaargit, nooórmális? Amikor a tecsó/ósan vonalon van "sajátmárkás", ami ugyan nem Gillette, de jó.

uns97 2018.01.11. 00:30:20

@Csokis: Azok nem jók, mert az "nem Gillette..." és nem úgy hozzák le az arcról a szőrt, mikor újonnan elkezdik használni, "mint kés a vajban". - poszter után szabadon :D

Mellesleg semmi újdonság csak a szokásos... szarból akar várat építeni. Azt hiszi fél/negyed áron árult penge eredeti, nem lopott, stb, stb... most meg felébredt. Ezek a weboldalak meg az álmodozókból és a hiszékenyekből élnek.

FDToth 2018.01.11. 08:18:46

A kuponos oldalak mar reg ota ezt csinaljak: ismer markaval reklamozzak, de mindig oda van irva h utangyartott! Mar bejelettem ezt a gvh-nak, de idaig csak figyelmeztettek, tobbszor is, de mivel nincs bunti, igy tovabbra is megy ez a fajta fel-atveres

teve11 2018.01.11. 08:44:58

A FB oldalukon elsőként van reklámozva a termék a Gillette Fusion néven szóval tudatos a félrevezetés .....

GiaMarie 2018.01.11. 10:31:37

Ezt a GVH-nál kéne felnyomni, nem a békéltetőnél meg egyéb vicc fúrumokon. Ez a SAD cégcsoport amúgy is megér egy misét, rájuk férne egy átfogó ellenőrzés

Xezs6 2018.01.11. 11:12:52

Tudom, hogy nem illik állandóan a posztert zrikálni, de könyörgöm, egy ilyen nevű weboldalról miért rendel bárki is bármit? Olyan szinten gagyi ez az ugyismegveszel elnevezés, hogy a büdös életben nem kattintanék rá, mert attól tartanék, hogy valami malware gyűjtemény tenyészik rajta. Ezt az érzést nagyjából azzal tudnám érzékeltetni, mikor a sarki boltnak le van szakadva a táblája, az ablakkeretek korhadtak, odabent minden mocskos, ételmaradékok és csótányok vannak mindenfelé, és egy pohos eladó hugyfoltos alsógatyában állva kérdezi, hogy mit adhat.

A poszter vásárolna ilyen helyen a valóságban?

Névtelen betelefonáló · http://bandeenator.blog.hu 2018.01.11. 11:59:47

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
ugyismegveszel.hu/kapcsolat

Martonvásárra, az érdi telephelyükön lévő cuccoka kiárusították, már ha igaz, amit írnak. Nekem csak a terméket nem küldték, még jó hogy nem fizettem előre. Olyanokat árulnak, ami nincs is nekik készleten. Hetilocso detto.

Éder mester 2018.01.11. 13:32:25

"Úgy hozták le az arcomról a szőrt, mikor újonann elkezdtem használni, "mint kés a vajban"

Jól van, meg is érdemled.

Scott Tenorman Must Die 2018.01.11. 16:59:08

@HereGuru: www.youtube.com/watch?v=Qp1T3QJVUak

azt hittem innen van a "villanyos borotva" szöveg. nekik az egyik poénjuk az Erőmű úr is.

nagyzee 2018.01.11. 17:11:40

A Gilette nem Gillette. A vevo azt kapta, amit igertek.

nagyzee 2018.01.11. 17:13:36

@nagyzee: a Gilette Magyarorszagnak pedig felesleges irni, csak Gillette Magyarorszag letezik.

joska61 2018.01.11. 17:22:22

Megéri cucc, hiszen kettő már el is használt belőle :-D

Kalmen 2018.01.12. 21:37:19

Innen én is akartam rendelni borotvát. Hú de jó, hogy nem voltam vadász.

SenkiAkiAlfonz 2018.01.13. 09:51:14

A gillette magyar cegehez kell fordulni a hirdetessel meg a kepekkel. A nagy markak szeretik a hamisitokat.... Majd ok rajuk kuldik a nav-ot meg a vamosokat....

Scott Tenorman Must Die 2018.01.13. 21:35:05

@HereGuru: van még vagy 120 betyárkodásuk, van akit 19x hívnak fel

Távoli Fitymacsattogás 2018.01.14. 12:44:47

Rendeltem egy adag étkezési szart az Ugyismegeszel.hu-ról, de nem ízlik. :( Mit tegyek?

lobster thermidor 2018.01.16. 16:06:49

Ezeket a pengéket az Alin pont ilyen 4 db - os kiszerelésben 2 - 3 ójróért árulják.

Xezs6 2018.01.17. 08:54:21

@lobster thermidor: És nagy valószínűséggel onnan is származik :) Az ilyen noname webshopok mint a posztban szereplő is mind ugyanezt csinálják.

ptspts 2018.01.19. 00:30:00

Úgy látom, hogy a ugyismegveszel.hu/termekek/8-db-gillette-fusion-penge-4-090-ft-ert-reszletek oldalon még a történtek és a válaszadás után is egy másik termék (Gillette Fusion) képével és egy másik termék (Gillette Fusion) leírásának részleteivel árulják ezt a terméket.

Ezek után mindenki eldöntheti, vásárol-e bármit is az ugyismegveszel.hu-n.

lobster thermidor 2018.01.19. 19:14:35

@Xezs6:
Én is azt hiszem.
Amúgy pont most rendeltem egy paklival, de én tisztában vagyok azzal, hogy 6 - 800 forintért nem jár csúcsminőség, és az sem fog túlzottan fájni, ha néhány használat után ki kell dobnom a kukába.

Köpe Bálint 2018.01.23. 11:48:12

Lehet, hogy ez egy renew penge volt, azért húzta a szőrt már az elején is.
süti beállítások módosítása