Tékozló Homár

Ebéd ezer alatt 5. - Békacomb a műkő oroszlánon

Halsütő, Hold utcai piac

2005.07.04. 13:25 | szily | 10 komment

Miért jó a varázsgombán élő brókernek? Mert ebédidőben öt perc sétával olyan helyre jut, ahol hatalmas műkő oroszlánokat simogatva ropogtathat békacombot vagy nílusisügér-filét. Mindez a Belváros közepén, 50 méterre a Nemzeti Bank székházától.

Vannak evőhelyek, ahol a környezet annyira magával ragadó, hogy a kaja minősége igazából tök másodlagos. Pont ilyen a Hold utcai piac mágikus halsütödéje. A mágikus hatáshoz erősen hozzájárul a bútorzat. A nettül felújított, klasszikus acélvázas vásárcsarnok egyik sarkában ugyanis négy meghökkentő asztal-pad-kombót helyeztek el. Óriási, saccra akár tíz személyt is elbíró, kerek műkő asztalokat képzeljenek el, 2-2 darab ívelt, közel két méter hosszú műkő paddal, ami mindkét végén méretes oroszlánfejben végződik.

Ehhez képest már kicsit sem meglepő egy olyan sütőde, ahol ebédidőben legalább 30 féle halat és tengeri izét kínálnak, a békacombot is beleértve.

Jackyllel aránylag későn, fél kettő tájban érkeztünk meg a tetthelyre, így a választék már csak maximum 10 féle cuccból állt. Az ilyen helyek szexepiljét döntően befolyásolja a nénifaktor. Az itteni néni első találkozásra is minimum 8/10-es, így azonnal hagytam magam rábeszélni a saját kezűleg főzött halászléjára, pedig tiszai típusú volt, miközben én a bajai kisebbséghez tartozom. Kérhettem volna harcsapapaprikást is, de nem tettem. Aztán rendeltünk egy kazal mindenféle sült dolgot, amiből a békacombra, a nílusi sügérre és a hekkre emlékszem. (Ezerből a halászlé+ital vagy a kétféle sült + ital kombináció is kijön).

A sülteket végül gyakorlatilag képtelen voltam megkóstolni az óriási adag és meglepően finom halászlé miatt, amiből egy kisebb család is jóllakna, ha nem szégyellnének egy tányérral rendelni annyian. A sültek eléggé egyforma ízűnek tűntek a markánsan fűszerezett bunda miatt, de a halászlé miatt igazából már nem voltam beszámítható. A tintahal-karikák bármelyik juppitanyán megálták volna a helyüket, a rántott tonhal viszont nem tudta kihozni a döglött állatban rejlõ potenciált, csak a fûszeres-majonézes szósz segített rajta.

Állandó törzshelynek a sütöde nehezen képzelhető el a speciális választék miatt, de több órás, embert próbáló mitingek előtt a halászlé feltétlenül javallott.

P.S.:

ostoba módon elfelejtettem árakat írni, de logika megtette helyettem a fórumban, a levelét idemásolom azok kedvéért, akik nem búvárkodnak az olvasói kommentárok között:

Köretek: sültkrumpli, kenyér. 1 db néni szolgál ki egy pultnál, utána leülhetsz, vagy állhatsz is. Árak: halászlé 600, van fél adag is, az 300. Kb 1 tonna hal van benne, lé nem sok. Van aki így szereti, én inkább sok lével. hekk, tonhal 200ft/10 dkg. Múlt héten voltam itt pont, 1/2 adag halászlé, sült hekk, 2 kenyér 800 Ft volt. Süllõ is van, az 1300 volt krumlival, meg uborkával, mondjuk volt vagy 35 dkg. Papír, illetve mûanyagtányéros.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Padawan 2005.07.04. 14:50:01

Az árakról esetleg valami info?!

Tramontana 2005.07.04. 15:12:43

milyen köretek vannak, meg egyáltalán ez papírtányéros, vagy rendes felszolgálós-személyzetes?

logika 2005.07.04. 16:02:51

Köretek: sültkrumpli, kenyér. 1 db néni szolgál ki egy pultnál, utána leülhetsz, vagy állhatsz is. Árak: halászlé 600, van fél adag is, az 300. Kb 1 tonna hal van benne, lé nem sok. Van aki így szereti, én inkább sok lével. hekk, tonhal 200ft/10 dkg. Múlt héten voltam itt pont, 1/2 adag halászlé, sült hekk, 2 kenyér 800 Ft volt. Süllõ is van, az 1300 volt krumlival, meg uborkával, mondjuk volt vagy 35 dkg. Papír, illetve mûanyagtányéros.

ieb-new york bróker 2005.07.04. 20:50:30

Gyerekek a harcsapaprikásuk ÓRIÁSI!!! Sajnos néha elfogy de mindenképpen egyetek ha arra jártok!

ieb-new york bróker 2005.07.04. 20:51:17

Ja harcsapapri 600.

Kisember a 7köznapokból 2005.07.05. 08:25:52

egy állami cégnél dolgozom és másfél évig zabáltam a kibaszott halat és a háztáji kosztot ott. Higgyétek el eccer kéccer jó, de kinyírnak ott, hosszú távon! az ember emésztõrendszere nem tud alkalmazkodni azért mindenhez, vazze! Rendes kaját, csak 1000 ft felett kaphatsz, ez van: szopó-baszó testvéreim:)

Tramontana 2005.07.05. 11:27:56

köszi. :)
máris azonnal halat kell ennem.
habár erre a mûanyagkosztos megagagyi mûkajás étkezdénkben kis esélyt látok.
Képzeljétek, a hónap ocsmánysága:
nálunk a rakott krumpliba nem tejfölt, hanem BEASMELT tesznek.
azonnal visszavittem, ehetetlenül ócska, ocsmány, spóros smucig megoldás és ki**szott drága. :(

térkép 2005.07.05. 12:51:41

térkép?
térkép, térkép térkép térkép térkép?
TÉRKÉP!

Tramontana 2005.07.05. 13:06:08

Ettem halat, magam sem hiszem.
de jól meg is bántam. :)
nincs is jobb, mint nyakkendõs címlapmodell managerek között elõhalászni a kapitális megbúvó szálkákat a számból... :)

És természetesen, besamellel volt leöntve. Félelmetes.
:(

tr.

Elvtárs 2005.07.07. 16:25:42

Érdekességképen: a mûkõ oroszlánokat korábban az V. kerület egyik képviselõje vásárolta a csarnok közelében fekvõ szerény kis szállodájába (azon belül is az udvarban megtalálható étterembe), de mivel ez a giccs már neki is sok volt, így a csarnok - minõ csoda - megvásárolta tõle. A bruttója közel volt az 1 M Ft-hoz. Per darab, persze.
süti beállítások módosítása