Tékozló Homár

Hajó a vége (elnézést)

Roxy-hajó

A Szigetre kijutni nem egyszerû. A tömegközlekedés rohadásig zsúfolt, a taxi elakad a délutáni dugóban, biciklihez meg lusta vagyok. Korábban jó megoldásnak tûnt a bázisomhoz közeli Jászairól kihajózni, de idén ez az opció is léket kapott, írja gg:

Ezúton is szeretnék gratulálni a sziget szervezõinek, akik a Jászai Mari téri hajóállomásnál több éve jól mûködõ jegyvásárlási rendszert idén átalakították, lehetõvé téve ezzel azt az abszurd helyzetet, hogy míg a szigetre igyekvõk többórás sorban várakoztak, addig a roxy-hajók félig megtelve voltak kénytelenek útjukra indulni. Az történt ugyanis, hogy míg korábban azok, akiknek volt sziget-belépõjük, külön sorban vehették meg a hajójegyüket, idén egyetlen konténerbõl egyetlen ember árulta mind a sziget-, mind pedig a hajójegyeket.

Közben persze folyamatosan érkeztek a hajók, de mivel a szûk keresztmetszet a jegyárus volt, nem sikerült annyi idõ alatt emberrel megtölteni a kikötõben álló hajót, amíg megérkezett a következõ. Így fordulhatott elõ, hogy egyes hajók csupán néhány emberrel indultak, de volt olyan hajó is, amelyik néhány perc felesleges várakozás után üresen továbbment a Batthyány téri hajómegállóhoz.

Amikor pedig mindezt a sorban állók szóvá tették az ott ácsorgó szervezõknek, õk széttették a kezüket azzal, hogy a rendszer valóban rossz, de sajnos ez van. Pedig csupán annyit kellett volna változtatni, hogy a hajójegyet külön sorban (vagy esetleg közvetlenül a hajón) is meg lehessen venni. Vagy ad absurdum (ha már a rendszert menet közben nem lehet átalakítani) be lehetett volna ültetni a konténerbe valamelyik helyszínen tartózkodó szervezõt is.

Az egész azért volt teljesen érthetetlen, mert korábban a kétsoros rendszer a legnagyobb tömegben is viszonylag jól mûködött, míg így az összesen nem több mint 300 ember órákig feleslegesen várakozott. Ostobaság és impotencia, nem gondoltam, hogy a sziget szervezõivel kapcsolatban ez a két jelzõ lesz az elsõ, ami eszembe jut.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

negyvenhat 2007.08.05. 21:40:09

Kedden mennék a Szigetre.
A hajó jó gondolat pedig.
süti beállítások módosítása