Tékozló Homár

"Szarnak ezek itt már mindenre"

2005.08.24. 12:21 | jackyll | Szólj hozzá!

Toljunk egy újabb csíkot Mulder hamvaiból, és flesseljünk rá mai misztériumunkra, amit Krcsko-ügynök detektált empirikusan, saját orcájának odatartásával:

Tegnap este a MOM Parkba indultam moziba egy barátommal a "Dig it" címû dokumentumfilmre. A mozi este 8-kor kezdõdött, mi két külön kocsival érkeztünk a bevásárlóközpontba fél 8 körül. Megvettük a mozijegyet és természetesen a 3 órás ingyen parkolásra játszva, a pénztárnál érvényesítettük a parkolójegyünket. Beültünk a moziba, végignéztük a filmet, majd 10 körül távozni szerettünk volna az ojjektumból. Barátom bedugta a kártyáját az automatába és mivel 3 órán belül voltunk, annak rendje és módja szerint kiírta a gép, hogy 0 Ft. Bedugom én - kiírja, hogy 400 Ft. Párszor ismét rámentem a gépre, hátha nem tudta olvasni a jelet, de kitartóan villogtatta a 400 Ft-ot.

Magamban elküldtem az üzemeltetõt az anyjába és elõvettem pár papírpénzt, hogy kifizessem. Bedugtam egy kétszázast, kidobta. Bedugtam egy ötszázast, kidobta. Bedugtam egy ezrest, kidobta. Na ekkor már hangosan is küldtem neki, nagyon felhúztam magam. Gondoltam megpróbálom a szint másik oldalán lévõ gépnél, hátha ott sikerrel járok. Ott nagyjából ugyanebben a sorrendben, ugyanez történt. Felmentem a P1-re, ott is megpróbáltam a két automatát, ugyanez.

A P3-ra már nem voltam hajlandó lemenni, így felmentem a kijárathoz, a portához. Elmeséltem az üvegkalitkában üldögélõ arcnak, hogy: 1. Voltam moziban, érvényesítettem a jegyem, három órán belül vagyok, ennek ellenére 400 Ft-ot akar a gép lehúzni rólam. 2. Én igazából szarok erre a 400 Ft-ra, de még ki se tudom fizetni egyetlen egy gépnél se és már unom, hogy a kb. 85%-os páratartalmú, 35 fokos parkolómelegben le-föl rohangálok.

A fickó erre nagyon kedvesen azt mondja: "Hát akkor sajnos ki kell itt fizetnie a 400 Ft-ot". "Kész örömmel" mondtam, és kifizettem neki. Mielõtt elindultam volna a kocsimhoz, azért rákérdeztem erre a kis "üzemzavarra", miért is nem tudok fizetni egyetlen egy automatánál sem?

"Na jó, megmondom, de csak magának" - közben bizalmasan felém hajolt. "Az automatákat egy osztrák cég üzemelteti, akik idén december 31-el kivonulnak az épületbõl és az az igazság, hogy SZARNAK EZEK ITT MÁR MINDENRE. De ezt csak magának mondtam el!"

Hát én meg nektek.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása