Tékozló Homár

Már megint a pénzért vásárlás esete

2005.09.02. 11:36 | jackyll | Szólj hozzá!

Hirtelen felindulásból Naívügyfél-víkendet tartunk, de minthogy hétvégén nem dolgozunk, a péntek a legközelebbi nap az ilyesmire. Érthetetlen, miért küzd valaki foggal és körömmel egy Suzikiért, ugyanakkor kötelességünk tárhelyet adni Heni levelének, ha már ilyen kitartóan próbált vásárolni:

Egy ismerõsöm a Suzuki Top Frangepán utcai kereskedésében dolgoz-ik(-ott), s rábeszélt, hogy milyen super a Swift, s cseréljem le a 11 hónapos kis P206-omat. Hallgattam rá, végül is a 206-os sok hibát hordozott, hiába vettem újonnan. 2005. április 26-án megrendeltem egy 1.5-os fekete kocsit. Közölték, kb 1 hónap, amíg megérkezik. Vártam vártam, hiába... se telefon, se semmi, szóval le se ........... Júniusban közölték, megjött az autó, de összetört, s ugye így nem akarom átvenni, eladnák másnak. Állítólag az autó teteje sérült. Persze, ha ez igaz. Na, ekkor már kezdtem pipa lenni, Kedvesem kezébe adtam a döntést.

Júliusban megérkezett az autó. Persze beígérték a MerXaRtilos hitelt (áprilisban!) de júliusra megváltoztak a feltételek, s mivel KFT vagyok, és a havi bevételem csak 3-4 millió között mozog, kevésnek bizonyult, illetve ebbõl a saját keresetem X Ft is! Kértek mindenféle igazolásokat, persze a cég székhelye 400 km-re van, s onnan szerezzem be. Na, errõl lemondtam. Magán úton megoldottam a hitelt a Lombardtól, akik tekintettel arra, hogy van 9m-os értékû autónk is náluk, nem 3,5 m-os, elbíráltak kérdések nélkül. Szóval a kocsimra a hitelt megkaptam, s képzeljétek, 2005. július 22-én átvehettem! Persze már nem az én nevemre, engem nem érdekelt már ekkor.

Átvétel: 12 órára menjünk közölték. Megérkezünk, papírozás, stb. Mint üzletember, számomra minden perc fontos, mitán végeztünk, kiderült, most mossák a kocsit. Sikerült 2-re átvenni. Gratulálok ismét! Nem baj, hogy az új kocsiba szõnyeg nélkül, vizes, sáros cipõvel beléptek, ugyan már... Ekkor jött a csoda! Mivel a kulcs nélküli verzió van, a kereskedõ megpróbálta elmagyarázni, hogyan mûködik, majd nem ment neki, s villamossági szerelõ hívott, de addigra mi megoldottuk a problémát. Az autó gyújtását le kellet venni, s mûködik a kulcs. Errõl ennyit. Majd elmeséltem ezt a sztorit társaságban, s kiderült, hogy az egyik úr is a Suzuki Topnál a Bécsi úton dolgozik. Sajnos, a vezetéknevét nem tudom, de szeretnék köszönetet mondani Istvánnak a Bécsi úti Suzuki Topnál, aki megpróbált kárpótolni a Frangepán utcában ért kellemetlenség miatt, illetve megoldotta, hogy eltünjenek az autómról a foltok, hiszen csupa viasz maradvány volt!

Ja, adtak egy szõnyeget, s szerintük el van intézve minden. A P206 a bank felé 2005. augusztus 17-én lett kiegyenlítve, persze a kamatok nélkül. Kérdésem, mit csinált 1 hónapig a Frangepán utca a pénzemmel?

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása