Tékozló Homár

Szintetikus kukorica visszatér

2005.09.13. 11:37 | jackyll | komment

A pszichedelikus táplálkozás alaptézise a gumicukor. A formára/ízre/állagra egyaránt korlátlan lehetõségekkel kecsegtetõ termékek most új terepre merészkedtek. Olvasónk, Gábor volt olyan szerencsés, hogy összefutott egy, a mûfaj határait feszegetõ, zöldségutánzó példánnyal:

Egy kollégánk kínálta körbe az elsõ látásra meghökkentõ párosítású "ételt" (vagy nem is tudom pontosan minek nevezzem) - mármint hogy gumicukor+kukorica.

Bár a külsõ csomagolás magyar nyelvû, azért nem tudja meghazudtolni származását, mert a kukoricák egyenként már kínai nyelvezteû csomagolásban találhatóak. Tényleg kukoricát formáznak, alakjukat leginkább a konzervként kapható bébikukoricára tudnám hasonlítani.

Beleharapva elsõ érzésként a fõtt kukoricák ízvilágát idézi, de a második rágásnál már tovatûnik az illúzió és csak a lágy, nyúlós, gumiérzés marad. Ha nem vigyáz az ember, összeragasztja a fogát, talán ilyen lehetett anno a gittrágás a Pál Utcai Fiúkban.

Leginkább azoknak tudnám ajánlani, akik a tél hidegében is a fõtt kukorica ízére vágynak, és nem zavarja õket, hogy mellékhatásként a rágóizmukkal egy vasat is át fognak tudni harapni, ha megettek egy zacskónyival ebbõl.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása