Tékozló Homár

Pöffeszkedõ Apple-dílerek

2005.09.14. 10:45 | jackyll | Szólj hozzá!

Hány Apple sales manager kell egy magyar billentyûzet eladásához? Nóra naív ügyfélként ilyet akart venni angol iBookjához, de az Apple.hu sales managere segítség helyett beszólt neki:

Gondoltam, veszek egy iBookot a szabad világban, mivel ott olcsó, és itthon majd veszek hozzá magyar billentyûzetet, mert többnyire azért mégiscsak magyarul írok. Felnéztem az Apple szörnyûségesen magyarított, hibáktól hemzsegõ magyar oldalára, az apple.hu-ra, kinéztem az Apple-eladók közül vagy négyet, és levelet írtam nekik. Ilyen válaszokat kaptam: "Nálunk vette az iBook-ot? Ha igen akkor esetleg tudunk magyar billentyût adni."

(applecorner.hu) (Mi közöd hozzá, hogy kinél vettem? Akkor már nem is kell a pénzem, ha máshol vettem? Esetleg???)

De a legjobb magától az apple.hu-tól jött, onnan is egy sales managertõl, aki érdemi választ nem adott, viszont gyengéden lebaszott: "Kedves Nóra! Ha nem rejtené el a címzettet levelében, akkor a T. Cím tudná, hogy kinek szól a megszólítás."

Úristen. Ez annyira hülye, hogy nem látja maga elõtt a levelet, amit éppen néz? Nem jön rá, hogy õ volt a címzett, abból, hogy éppen most nézi a levelet, amit õ kapott meg?

Írtam neki egy ilyet: "1. A levél mindenkinek szólt, aki képes rá, hogy a nevezett árucikket eladja nekem. 2. Ha Ön képes erre (rendelkezik a nevezett cikkel, és hajlandó is pénzért a rendelkezésemre bocsájtani), kérem, reagáljon a levélre. 3. Ha nem, kérem, továbbítsa az illetékesnek, illetve (amennyiben Ön úgy érzi, hogy ez nem az Ön kompetenciája) hagyja levelemet figyelmen kívül.

Levelemet több címzettnek is elküldtem, akiktõl érdemi választ reméltem a kérdésemre, de mivel _egyiknek_sincs _semmi_köze_ ahhoz_, hogy rajta kívül még kit kérdeztem meg errõl, a címzetteket a bcc-be (blank carbon copy, titkos másolatként) írtam.

Remélem, válaszom az Ön megnyugtatására szolgált. Ha teheti, kérem, érdemi válasszal is segítsen nekem. Továbbá szerencsésnek tartanám (remélem, megjegyzésem nem bántó), ha Ön, mint sales manager nem azzal törõdne, hogy pontosan melyik email-mezõbe írtam be a címzést, hanem munkáját végezné: nevezetesen managelné a salest.

Meleg, baráti üdvözlettel, az Ön címével (is) a Címzett mezõben: Nóra"

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása