Tékozló Homár

Kreatív rendõrök halálcsapdája

Rendõrség/Meszívatott autósok

2005.10.04. 10:06 | szily | Szólj hozzá!

Ha büntetlenül tehetnénk, mi is szopatnánk autóst, mert az élvezetes dolog lehet. Az oltcitosokat különösen megfingatnánk, hogy még szarabb legyen nekik. Az autóskínzás tehát jó dolog, fõleg, ha az embernek, mint egy terepasztalon, vannak közlekedési táblái, amiket bárhová elhelyezhet. Olvasónk, Fix Ypszylon egy igazi sportos alázás történetét meséli el. A Homár erre csak csettintett riasztó szájszervével.

Kedves Budapesti Rendõrség!

Köszönöm szépen, hogy a vasárnapi fõvárosi maratonfutást oly szakszerûen irányították, és oly ügyesen kalkulálták ki humán erõforrásaik elosztását, hogy még egy kis tréfára is futotta erejükbõl.

Baromi jó, hogy ennyi mindenre tudnak egyszerre odafigyelni és az amúgy is olajozottan mûködõ budapesti közlekedést képesek voltak egy apró sutkával még mókásabbá tenni.

A futás jó dolog. A futás egészséges dolog. Fusson mindenki, táguljon a tüdõ, verjen hevesen a szív, száguldjon a vér az erekben. Az autós ilyenkor meg ne száguldjon. Vagy maradjon otthon, vagy vegye tudomásul, hogy az elsõ kerületbõl a messzi-messzi Zuglóba 1 óra 12 percet fog kocsikázni.

Ám, ha valamiért mégis halaszthatatlan az útja, vigyen magával nyugtató muzsikát és/vagy jó sok cigarettát. Arra ne számítson, hogy a Kedves Rendõrség nem töketlenül totojázó keresztezõdés-huszárokat vezényel ki. Arra se bazírozzon, hogy a totálisan járhatatlanná vált, bedugult fõutakon az autóst 1-1 táblával esetleg útba igazítják, ne adj isten, figyelmeztetik, hogy erre vagy arra bizony nem lehet majd kanyarodni.

Aki a Margit-hídon próbált vasárnap egy óra körül átkelni Budáról Pestre, az tudja, mirõl van szó. Megszokott dolog, hogy a Szent István körúton nagy a forgalom, a dugók rendszeresek. A Vígszínházzal szemben folyamatosan elfoglalják a külsõ sávot nagyméretû fekete autók, amik rejtélyes módon mind-mind elromlanak. Erre a KRESZ elõírásainak megfelelõen bekapcsolt vészvillogó figyelmeztet persze. A kerékbilincs és a kék vagy piros csomagocska ilyenkor valahogy nem ugrik be a játékba.

Ez alkalommal azonban maguk a rend buzgó õrei gondoskodtak az autósok vérnyomásának magas szinten tartásáról. Egy olyan városban, ahol az egy négyzetméterre jutó közlekedési táblák száma a világon a legnagyobb, nem futotta egyetlen nyûves figyelmeztetés kihelyezésére sem, hogy aki a Szent István körútról a Váci út irányába szeretne kanyarodni, az ne szeressen, mert nem szabad. Erre mindenki csak akkor döbbent rá, amikor két fluoreszkáló mellénnyel találta szemben magát a Nyugati téri kanyarodó sávban.

Sebaj, akkor menjünk tovább, elõre a Lenini úton. Újabb 15 perc elteltével máris a felüljáró túloldalán, az ex-Metro mozinál találja magát az autós, akinek sajnos még mindig Zuglóban van dolga. Az pedig balra van. A cél eléréséhez hétköznapokon, pláne hétvégén, kiválóan alkalmas a Podmaniczky utca. Ide pedig be lehet kanyarodni jobbra. Most is be lehet kanyarodni. A lámpa zöldre vált, autós gázt ad és hopp!, mit lát maga elõtt, miután bekanyarodott? Ezt úgysem fogják kitalálni. Egy az út felét elfoglaló keresztbe állított piros-fehér deszkát, a tetején egy "mindkét irányból behajtani tilos" táblával.

A visszaút már nem lehetséges, a kolléga hátul már a másik farában áll. Mivel a szemben jövõ sáv dugig tele van, gyanítható, hogy a "mindkét irányból behajtani tilos" tábla a Bajcsy Zsilinszky út felõl is kellõ hatásfokkal mûködik. A vicc azonban még csak most jön. A lécet úgy helyezte el a "yard", hogy egy sáv szépen szabadon maradjon, azaz a megdöbbent autós azért haladhasson tovább. Szorítottak azonban még egy kis helyet egy civil rendszámú rendõrségi autónak, amelyben egy rendõr ücsörgött és akkurátusan fotózta le a sok-sok autóst, akik "megszegve a közlekedési szabályokat" behajtottak egy olyan utcába, ahová "mindkét irányból behajtani tilos" tábla tiltotta a behajtást. Úgyhogy várhatjuk a behajtást.

Jó mulatság, férfi munka volt! Köszönjük.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása