Tékozló Homár

Lavina után is sújt a regadó

2005.10.20. 17:35 | vomit | Szólj hozzá!
Fullextrás Volkswagen T5 Eurovan-t kínál 6 ezer euróért egy osztrák illetõ az Ebayen. Motorja 130 lóerõs 2.5 TDI, hatsebességes, klímás, vonóhorgos, a felszerelések listája két nyomtatott oldalt tesz ki. A jármû ára csupán 6000 euró (1,5 milló forint), pedig 2004 márciusi (19 hónapos), és nem futott még 27 ezer kilométert sem. Sajnos így sem tolonganak érte, mert kisebb optikai hiányosságai mutatkoznak. Enyhén megcsócsálta ugyanis a kasztnit a lavina.

A magyar érdeklõdõket továbbá az is elriaszthatja, hogy jelenleg Magyarországon még ez is újként adózik, így bruttó 1023 ezer forintot kellene kifizetni utána regisztrációs adóként.

Az értékvesztést nem tükrözõ adóztatás miatt pampogó EU szeme kiszúrására átírják az adótörvényt. A honatyák erre a megkímélt állapotú jármûre a kora alapján 20 százalékos avulást látnak szükségesnek, és hopp, máris csak 832 ezer forintot kell utána fizetni.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása