Tékozló Homár

Itt a november, itt a T-Com szívatása a renegát ADSL-ezõknek

T-Com/ADSL-váltás

2005.11.02. 00:50 | szily | Szólj hozzá!
Ha jól értjük, akkor az a helyzet, hogy mától (vagyis november elsejétõl) ha nincs is effektíve lehetetlenné téve, hogy a Naiv Elõfizetõ leváljon a T-Comról és más szolgáltatónál vegyen ADSL-t, de a cég azért egy jó nagyot rácsap a szemtelen távozó kezére, hadd sajogjon. A lényeg az, hogy a T-Com rokonszenves húzása nyomán az, aki szolgáltatót váltana, az új helyen nem veheti igénybe az új elõfizetõknek járó kedvezményeket, és ki kell fizetnie a teljes belépési díjat. Van, aki szerint ez szinte ellehetetleníti a váltást. Olvasónk, agent-z pár napja szembesült a ténnyel. Õt mondjuk duplán megmogyorózták, hiszen november elseje elõtt próbálkozott mégsem szabadott neki olcsóért váltani. Íme a sztori.

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy szegénylegény, aki nagyon megörült annak, hogy a (akkor még) Matáv-nál igát húzó testvére, neki is tud kedvezményes (csszdk) munkatársi ADSL szolgáltatást rendelni. Meg is kapta hát az áhított 1 megabit sávszélességet potom havi 4000 forintért! A nagyhatalmú (akkor még) Axelero a rákövetkezõ héten még sávszélesség duplázással is a kedvében járt a szegénylegénynek (és minden kedves ügyfelének), így felhõtlen volt az öröm: 2 megabit havi 4000-ért!!! Nem semmi. Irigykedtek is sokan. Csakhogy minden jónak vége szakad egyszer, s nincs ez másként ebben a mesében sem (annak ellenére, hogy a szegénylegény boldogan szokott élni, míg meg nem hal). Az önzetlen testvér ugyanis elhagyja a Matáv-ot, így megszûnik a kedvezmény. A T-com nem akar nagyon kitolni a szegénylegénnyel, megengedi neki, hogy kihagyás nélkül tovább élvezhesse a szélessáv örömeit, ráadásul úgy, hogy még hûségnyilatkozatot sem kell aláírni! De - gondolom mindenki számára érthetõ módon-, nem 4000-ért , hanem kicsit többért hiszen a drága rokon már nem náluk gályázik. A "kicsit több", az pont 4X annyi:15.990 jó magyar királyi forintocska!

El is indult hát a szegénylegény a - miután aláírja a lemondó nyilatkozatot - szerencsét próbálni. Meg is találta a számára megfelelõnek tûnõ lehetõséget, a Datanet nevû szolgáltatónál. Online megrendelést követõen, elégedett hátradõlés a karosszékben: -na, ez is megvan! Igaz hogy csak 512, de nekem ez is elég. És csak 1490 forinttal több mint a megszûnõ kedvezményes csomag.

De az öröm, csak másnap reggelig tart, amikor is csörög a telefon és a Datanet ügyfélszolgája, megerõsítést kér: valóban a szegénylegény kérte-e a szolgáltatást? Minden adat stimmelt. A beszélgetés végén pedig -mikor az árakról esik szó - közli, hogy mivel ezen a tel.számon már volt ADSL az áhított szerzõdés megkötésének napját (október 28.) megelõzõ 3 hónapban , nem adhatják meg azt a kedvezményt ami a reklámanyagban szerepel (0ft belépés, "szereld-magad" ingyen-modem , 5490ft/hó), mert az csak új elõfizetõkre vonatkozik.

Meglepõdik a szegénylegény: -miért ne lennék én új elõfizetõ? -kérdi- hisz' soha , semmilyen kapcsolata nem volt a Datanet-el! -Nem az számít. mondja a szolga. A Nagytestvér legújabb találmánya! Vagy listaárat fizetsz ( 7ezer akárhányszáz ft és 7500 belépés) , vagy vársz 3 hónapot , hogy "új" legyél! Vagy esetleg - amit gondolom Õk nagyon szeretnének - maradsz náluk. Mikor már jól kimérgelõdte magát a szegénylegény és higgadtan tudott billentyûzethez nyúlni, ezt a cikket találta. Most már csak az nem érthetõ számára , hogy ha a "T-szemétkedés" tervezett bevezetési idõpontja november 1 , akkor október 28.-án miért nem élhetett a kedvezménnyel?

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása