Tékozló Homár

Trükköznek az árakkal a Tescóban

Danone/Tescós Danone cuccok

2005.12.06. 12:24 | szily | Szólj hozzá!

Ezúttal a Homár egyik távoli rokonának – nem, nem tarisznyarák, speciel ember – ütötte meg a szemét egy kis csel az ismert, brit származású hipermarketben. Óriás tejtermék-leértékelés volt ugyanis, csakhogy az induló árak, amikbõl aztán elvileg felére-negyedére engedtek, egészen viccesek voltak. A Danone kefirt például 219 forintról árazták le 59-re a címke szerint, pedig nincs az a hülye vásárló, aki ne tudná, hogy az maximum az imaginárius alapár felébe kerül, bármilyen boltban. Alant elolvashatja a joghurtlázító részleteket. A termékek 175 helyett egyébként 150 grammosak, de ez valójában tök mindegy. Helyreigazítás: hülyék voltunk sajnos Nincs mentség, nem figyeltünk eléggé, pedig mi is járunk Tescóba: hát persze, hogy nem egy darab joghurt és kefír ára volt az irreálisan magas, leértékelés elõtti összeg, hanem négyé vagy kettõé, terméktõl függõen. Vagyis a cég nem trükközött, hanem mi voltunk tökfejek. Elnézést a Tescótól és a Homár-olvasóktól, ezentúl majd még jobban gúvasztjuk a nyeles szemünket.

Szia!

Nemrégiben a Tecsó Fogarasi úti álomgyárában jártunk egy kései órán kedvesemmel…sajnos, kies lakhelyünkhöz ez esik legközelebb és nem mindig akad megfelelõ jármû, amellyel ezt kiválthatnánk bármely másikra. (Amúgy lenyûgözõ élmény néha trolival intézni a nagybevásárlást!) Tudom, minek megyünk ilyen helyekre, de hát valamit enni is kell, és a sarki kisbolt árai nem versenyképesek.

Ott jártunkban-keltünkben figyeltünk fel a nevezetes sárga címkés termékekre, melyek köztudottan hiperolcsóak, még a Tecsó nyomott áraihoz képest is… Szenvedéllyel vetettem magam a kicsiny joghurtok irányába, azonban kézbe kapva õket elsõként a ragacsos külcsínnel kellett szembesülnöm. Ez nem tántorított el, miután megtörölköztem, nekiálltam az akció mibenlétének mélyebb felderítésének.

Meg kellett döbbennem. 3 akciós terméket találtam:

1. Danone gyümölcsjoghurt, 175 g (?): fogyasztóvédelmi okokból és marketingcéloktól vezérelve a gyártó eleve ráírta az (ajánlott???) fogyasztói árat: 59 Ft. Tecsóék ilyesmivel nyilván nem foglalkoznak, így üzletpolitikai szempontoktól vezérelve megtrükközték az eredeti árat: a leárazás elõtt láthatólag 118 (!!!!) Ft-ba került a nyalánkság! Mondanom sem kell, hogy 2 polccal arrébb 59 Ft van feltüntetve a nem akciós joghurtokon.

2. Danone Kid, vagy mijarosseb, a lényeg, hogy a gyerekeket lehet vele hülyíteni, lévén irgalmatlanul édesek. Nagy elõnye a terméknek, hogy ugyanakkor roppant kicsi a térfogata, gyakorlatilag egy leveseskanállal egyszerre elfogyasztható. Pontosan ezért megdöbbentõ az állítólagos 235 Ft-os eredetiként feltüntetett ár. Nyilvánvaló és arcpirító hazugság.

3. Danone kefir (hosszú vagy rövid i?) 175 g (?): E termék fogyasztói ára még a legarcátlanabb kapitalista éjjelnappali boltocskákban sem haladja meg a 100-120 Ft-ot, azonban a Tecsó egyértelmûen a negatív árverseny gyõztese: a termék „eredeti” ára 219 Ft, azonban nagylelkûen ezt 59 Ft-ra mérsékelték, arra való tekintettel, hogy a savanykás tejtermék lejárata egybeesett az akció napjával.

Botrányos az eredeti árak ilyen manipulációja. Amennyiben jól tudom, a Fogyasztóvédelemi Fõfelügyelõség az eredeti ár meghamisítását nem tolerálja. Sajnos, velem az eset 22 óra után történt meg, ekkor már nem volt kedvem balhét csinálni, néhány fénykép elkészítésére szerencsére volt erõm. (Köszi Dávid a felbukkanásért az okos telefonoddal!). A képek életlensége miatt elnézést, nem tudom rendesen kezelni a fényképezõs mobilokat.

Kkandras

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása