Tékozló Homár

Díjnövelt díjcsökkentõ

2005.07.08. 16:11 | jackyll | Szólj hozzá!
Olvasónk hívta fel a homárközeli pannonosok figyelmét a Díjcsökkentõ szolgáltatás tarifaváltozására. A honlapon jelenleg is olvasható ajánlat értelmében egyszeri bruttó 790 forintért korlátlan ideig vehetõ használható a kedvezmény. Ez valójában július 22-õt jelent, azután a meglévõ elõfizetõk esetében is havi bruttó 590 forintra módosul. Vélhetõleg ez a tavaly õszi bevezetés sikerességére utal.

Öngyilkos úr dugót húz

Alessi/Mr. Suicide

2005.07.08. 15:32 | jackyll | Szólj hozzá!
Az OhGizmo jóvoltából folytatódik a disztroj-hangulat a Homáron, a következõ példány a képregényes Massimo Giacon alkotása. Az Alessinek készített káddugóhúzó praktikusnak nevezhetõ, bár nélkülözhetetlensége vitatható. Az Idõ urai gondolatolvasó lényeire hajazó figura a dugóra láncolva úszik a vízen, míg gazdája a habok közt pancsol. Mindezt 25 dollárért (~5 rugó).

Betárcsázós terroristák kíméljenek

2005.07.08. 12:20 | jackyll | Szólj hozzá!
A tegnapi ultrabéna plázariadók betelefonálóinak üzenjük, egy nyomorult mûbombát igazán elszórhattak volna a vécében, ha már ennyire jópofi kedvükben voltak. ("Édes Hazánk 15 perc hírneve"-játék: hekkeljük a világsajtót, kerüljünk a hírekbe bármilyen nemzetközi bazmeg kapcsán.) A régivágású terroristák kedvelt eszközének 99,95 dolláros (~21 rugó) replikája állítólag a szakértõket is megtéveszti elismerõ csettintésre készteti. Mozgatásra higanykapcsolójával aktiválja a villogó veres ledeket és a hangos visszaszámlálást. Egyetlen hibája, hogy a bolt amerikai és kizárólag országhatáron belül illetve ott is csak földi szállítással vállalják a rendelést. (brought to you by mucus)

Keressük az ismeretlen szlovák csodagombócot

???/???

2005.07.08. 11:51 | szily | Szólj hozzá!

Drága szlovákiai, Szlovákiába járó és szlovák olvasók,

A Homár egy csodás helyi mirelitárut akart volna feldicsérni, de szomorú vis maior akadályozta meg a postolást: a Homár csajának a nagymamája közvetlenül felbontás után megsemmisítette a zacskót, amit így nem tudtunk lefotózni.

Mélyhűtött knédligombócról van szó, ami apróra vágott sonkával van megtöltve. Párkányban vettük, egy lakótelepi szupermarketban, a hídon átkelve balra úgy 500 méterre, kicsit beljebb a Dunától. Az íze remek, a mérete ideális, a felszíne pedig nyálkás, mint a gőzölt gombócok a hongkongi horrorfilmben, amit a Homár nemrég rettegve bámult. A gombócok az őrült vendéglős áldozataiból készültek. A mi termékünk garantáltan nem. Volt spenótos változat is belőle, de nem szilvás gombóc, hanem óriásnudli alakú.

A vécéforradalom még odébb van

2005.07.07. 17:07 | jackyll | Szólj hozzá!
Hála az angolévécék szerencsétlen formavilágának a férfiak háromnegyede akaratlanul is összepisálja az egész kagylót (mérnem szögletes?). Akik érzékenyek a tisztaságra, bizonyára értékelni fogják a Hygolet elektromos ülõkéjét. Eddig egyedül a Zsidró vécéjében találkoztam ezzel az eszközzel, de remélhetõleg terjedni fog. A paranoid higiéniamániásoknak ezután nem kell vécépapírokon egyensúlyozniuk, ha nincsenek meggyõzõdve a takarítószemélyzet rendszeres munkájáról, hiszen egy gombnyomással tiszta "huzattal" borthatják az ülõkét.

Országház ohne állvány

2005.07.07. 14:28 | homár nak | Szólj hozzá!

A Homár izzadtságos munkával beszerezte a bizonyítékerejû fotót a parlamentrõl, amirõl az Index a napokban megírta, hogy pillanatnyilag nincs felállványozva. A szerdán délután, a budai alsó rakpartról lõtt képen jól megkülönböztethetõ a bal szárny és a középsõ rész legutóbb befejezett felújítási szakaszának tiszta mészkõfelülete a jócskán szennyezett jobboldaltól (figyelem, politikai áthallás!). A déli szárnyat egyébként októberben kezdik rendbehozni, tehát amíg nem kezdõdnek a munkák, van alkalom állvány és kõmûvesháló nélküli turistafelvételek készítésére, már akinek persze ez a szíve vágya.

Fénykard-kiárusítás és Artu-hûtõ

Lucasfilm/Staw Wars-relikviák

2005.07.07. 11:59 | jackyll | Szólj hozzá!
A májusi túladagolás után igyekeztünk elkerülni a csillagháborús termékek végeláthatatlan és kifogyhatatlan sorát, de ezt most muszáj. A IV és V epizód producere, Gary Kurtz július 29-én a Profiles in Historynál árverezteti el Luke és faterja fénykardját. Kicsit el lehet tévedve vételárilag, elõbbire ugyanis 60-80 ezer dollárt (~12-16 millát), míg a Sith-relikviára csak 40-60 ezret (~8-12 millát) jósól. A legalább 85 darabos árverésen lesznek amúgy maszkok (csuvi, yoda), ruhák (Luke pilótaoverallja), makettek (snowspeeder), fegyverek (rohamosztagos sugárvetõ) és Yoda botja.
Olvasson tovább!

Gazdaságos csodavíz

2005.07.07. 11:06 | homár sebibaba | Szólj hozzá!

Aki hallott a lourdes-i csodatevõ forrásvízrõl, az hatalmas elõnnyel indul a szövegértelmezési versenyben. A katolikus kegyhelyek ismeretében kevésbé járatosak számára mindenesetre kiteszünk két linket: szkeptikusoknak erre tessék, csodahívõk meg arrafelé kaphatnak megerõsítést. Aki meg a tudományban hisz, annak ott a pi-víz.

Naszóval anyuci kapott születésnapjára egy Szûz Mária formájú mûanyag palackot, melyen a korona egyszersmint kupakként is funkcionált. Roppant ötletesnek találtam Mária praktikus felhasználását és azonnali kényszert éreztem egy homárista cikk elkövetésére. Sajnos, sikertelenül próbáltam elkunyerálni, anyuci határozottan megtagadta kérésem mivel (állítólag) gúnyt ûzök a vallásból, úgymond. Tiszteletteljes tiltakozásom, miszerint én csupán az emberek hitét gátlástalanul kihasználókat támadom, sem hozta meg a kívánt eredményt, úgyhogy kénytelen voltam az internethez fordulni képanyagért. Itt viszont olyan hatalmas méretû csodaipar fogadott, hogy ha mindegyik terméket sorra venném, a jövõ évi uborkaszezonig kitartana a téma.

Olvasson tovább!

Pixelegér fanatikusoknak

Banpresto/Mario Mouse

2005.07.06. 23:56 | jackyll | Szólj hozzá!
Idült Nintendo-fanokak és számítógépes retróra gerjedõ divatgeekeknek egyaránt ajándékozható a Mario és Goomba formájú egér. A durva pixelek nem dörgölõznek formatervezetten a tenyérhez, viszont kultosan néznek ki. 23 dollárért (~4,8khuf) érkezik karácsonyra, november elõtt ugyanis csak elõrendeléseket vesznek fel (szondázzák a piacot). A sorozat folytatódhatna Captain Low-Rez figurákkal, abból tuti vennék.

Minden homár menjen Bajára!

Baja/Bajai halászléfesztivál

2005.07.06. 13:23 | szily | Szólj hozzá!
Most szombaton tartják a bajai halászléfesztivált, ami a tömegrendezvényekkel egyébként igencsak óvatos Homár nagy kedvence. Sőt majdnem szerelme. A passzírozós-alapleves tiszai - könnyed, tésztás bajai választóvonal mentén gasztronómiailag végzetesen kettéosztott ország kisebb fele ünnepli itt, hogy egymás között lehet. A Duna-menti déli megyéket kivéve bárhol kisebbségben vagyunk és szégyellnünk kell, hogy tésztát teszünk bele, de itt végre bárki szabadon megvallhatja alaplé nélküli identitását.
Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása