Tékozló Homár

Az xxx. számú parkolóõr aljassága

Parkolási cégek trükkjei

2006.02.24. 09:29 | szily | Szólj hozzá!

Hosszú a tél, fogy a vitamin, hegyesedik a zsebben a jégcsákány: a parkolási cégek botlásai/hibái/gonoszságai egyre szaporodnak a Homár postaládájában. Ma különösen erõs és plasztikus a felhozatal, including dokumentumok és hatóságoknak írt feljelentõ levelek. Az elsõ történet hõse a névvel jelentkezõ Bíró Ákos, aki a parkolóórától egy méterre parkolt és bizonyítéka van, hogy 12:50-kor érvényes jegye volt, mégis megbüntették 12:50-kor. Hogy lehet ez? Lent kiderül. Egy másik olvasó hiába fizette be 2002-ben a büntetést azonnal, a Centrum Kft. most mégis megpróbálja levenni egy szerényebb összegre. Jó olvasást, száguldjon az adrenalin!

Legkevésbé sem tisztelt Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft,

Mellékelten küldöm az általam megváltott ÉRVÉNYES parkolójegy, valamint a fizetési felszólítás másolatát. Ha éles sasszemükkel kicsit jobban megnézik, látható, hogy ugyanabban a percben már írta az 529. sorszámú tetû a büntetést, amelyben a parkolójegyet megváltottam.

Tekintettel arra, hogy a Nyugati téri posta elõtt, pontosan a parkolójegyautomata (melybõl a jegyet megváltottam és nem egészen 1 lépést megtéve, elhelyeztem a gépkocsi bal oldalán, a szélvédõ alatt) mellett parkoltam, közvetlenül a posta fõbejárata elõtt, ez két módon lehetséges:

a., Abban a pillanatban, amint elhelyeztem a parkolójegyet a gépkocsi bal oldalán, a szélvédõ alatt, jól látható helyen, és bementem a postára, a fent nevezett utolsó gazember már fotózta is a jármûvet NEM ELLENÕRÍZVE a parkolójegy meglétét.

b., Késõbb ért oda, NEM ELLENÕRIZTE a parkolójegy meglétét, de a készüléke vissza van kalibrálva.

Ez utóbbi lehetõséget igen lehetségesnek tartom, ezért a biztonság kedvéért ezt a levelet a Fogyasztóvédelmi Fõfelügyelõségnek is megküldöm, magát az egész esetet pedig olyannyira sérelmezem, hogy levelezésünket másolatban a Magyar Televízió M1 csatornájának "A TV ügyvédje" mûsora, illetve az INDEX.hu "Tékozló Homár" rovata számára is megküldöm.

Mivel Önök jogosnak tartják azt, hogy egy esetleges peres útra került ügy felmerült költségeit behajtsák, úgy természetszerûleg én is jogosnak érzem azt, hogy ezen ügy kapcsán felmerült fax és telefonköltségeimet, valamint a számomra okozott idõveszteséget megtérítsék. Kérem, hogy 72 órán belül igazolják a büntetési cédula törlését, valamint azt, hogy ezen költségeket milyen módon kívánják megtéríteni; jómagam a bankszámlára való utalást preferálom.

Bíró Ákos

Tisztelt Homár!

A parkolójegyes sztorihoz volna nekem is némi hozzáfûznivalóm. Ugyancsak a napokban kaptam én is egy fizetési felszólítást a Centrum Parkoló Kft-tõl, melyben az állt, hogy 2002.02.15 -én parkolási esemény kapcsán történt 600 Ft pótdíjat nem fizettem meg. Mivel évekre visszamenõleg megõrzöm minden számlakivonatomat, rögtön megtaláltam rajt a 600 Ft, Telebank Centeren keresztül történt befizetésrõl szóló igazolást, ami még aznap!!! megtörtént. A levél hátulján a parkolási esemény idõpontján kívül szerepel, hogy a pótdíj összegébõl ugyan 600 Ft-ot befizettem, azonban mivel ezt nem a jegykiadó automatában tettem, és nem 30 napon belül, a 600 Ft-os pótdíj 2600-ra módosul (amibõl már 600 Ft-ot befizettem), kiegészülve 1000 Ft egyéb, 175 Ft BM lehívási költséggel, összesen 3175 FT-ra.

A Centrum Parkoló Kft. telefonos ügyéntézõjével folytatott beszélgetésem során kiderült (ami kb. 40 perc folyamatos próbálkozás után sikerült), hogy az összeget NEM rendezhetem banki átutalásal, mivel ez nem volt ráírva pótdíjfizetési felszólításra. Az összeg ennek ellenére megérkezett hozzájuk. Igaz, ekkor már a rendszerükben a '2600-as' kategóriában voltam nyilvántartva (30 napon túli befizetés), annak ellenére, hogy õk a banktól megkapják a befizetésrõl szóló igazolást, dátummal ellátva. Úgy gondolnám, hogy ilyenkor egy megfelelõ számítástechnikai rendszerben 'visszaállítsanak' a 600 Ft-os kategóriába, és rendezettnek tekintsék a dolgot. Nem, ez náluk nem mûködik.

Úgy látszik nincs mit csinálni, ki vagyunk szolgáltatva az ilyen és ehhez hasonló szervezeteknek! Az sem elég, ha az ember kifizeti a büntetést, nekik extra profit kell!! Mindenesetre írásban megtettem minden intézkedést az ügy kivizsgálására a megfelelõ felügyeleti szervnél.

Egy olvasó

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása