Tékozló Homár

A Nagy Wifi-Paradoxon a Centrál Kávéházban

Centrál kávéház/Wifi

2006.02.27. 11:24 | szily | Szólj hozzá!

Kávéillat, újságtartó, hülyeség: a Somody „Plusssz” Imre-féle Centrál Kávéházban azért építettek ki wifi-hálózatot, mert nem akarják, hogy az emberek internetezzenek. Nem vicc, annyira nem az, hogy ha egy bátor bozótharcos mégis netezne, akkor a világcsúcsközeli 2000 HUF/óra díjat gombolnak le róla. Olvassák el alant a velvetes Györgyi mókás kalandjait az úgynevezett „tradicionális kávéházban”, megéri!

Szia Homár, nagyon vicces eset történt velem tegnap, nem tudom te mit szólsz hozzá.

Úgy esett, hogy volt egy megbeszélésem este a Centrál Kávéházban, ám jóval hamarabb értem oda. Mivel nálam volt a laptopom is, így gondoltam azzal múlatom az idõt. Mikor kinyitottam, a laptop jelezte, hogy itt bizony van vezeték nélküli internet, és akarok-e rácsatlakozni.

Nagyon megörültem, és azonnal igennel válaszoltam, ám sehogy sem sikerült, ezért megkérdeztem az arra járó pincért, hogyan lehetne rácsatlakozni erre a wifire. A pincér azt felelte, vennem kell egy kártyát, azon van a kód. Erre megkérdeztem, mennyibe kerül a kártya, mire azt felelte, kétezer forint egy óra. Erre egyszerûen elkezdtem hangosan röhögni, mire a kedves pincér csak annyit felelt, hogy “igen, mindenki így reagál”, majd hozzátette, hogy nem emlékszik, hogy valaha bárki is vett volna ilyen kártyát.

Erre megkérdeztem, hogy akkor mért nem adják olcsóbban, vagy esetleg ingyen. Mire mondta a pincér, hogy õk egy tradicionális kávéház, és nem akarják, hogy az emberek itt internetezzenek. Mire mondtam, hogy ezt végül is meg lehet érteni, de akkor mért van egyáltalán internet, mire a pincér azt válaszolta, hogy “hát azért, hogy legyen”, meg azért, hogy ha valaki esetleg bejön laptoppal, mint én, és dolgozni akar, az tudjon. Ám ekkor maga a pincér mutatott rá arra az ellentmondásra, hogy tulajdonképpen náluk nem dolgozik senki, mert máshol 300 forintért, vagy esetleg ingyen megkapja a kártyát.

Ekkor nyíltan megkérdeztem, hogy esetleg azért fektettek-e pénzt és energiát egy internetes rendszer kiépítésébe, mert azt remélték, hogy a turistáknak majd el lehet adni drágán a kártyát, mire a pincér azt felelte, hogy ez sem igaz, mert õk egy tradicionális kávéház, régi hagyományokkal, és a turisták hozzájuk kávézni jönnek, nem internetezni. Az egész kávéházban egyébként egyetlen ember volt még rajtam kívül laptoppal, ez pedig Bácsfi Diána volt, ám azt nem tudom, õ végül megvette-e a kártyát kétezerért.

ps: kábé 500 méterrel távolabb, a Puskin kávéházban ingyenes a wifi.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása