Tékozló Homár

A pánik vámszedõi 2 – Madárinfluenza- fertõtlenítés a határon

2006.04.05. 13:00 | jackyll | Szólj hozzá!

Kicsit háttérbe szorult a nemzeti pániktoplistán az árvíz és a választások miatt szegény madárinfluenza, de a Homár készen áll, hogy bármikor felmelegítse a témát! Az alábbi gyöngyszemet Jani küldte a szerb határról, ahol hivatalosnak tûnõ szervek gombolnak le egy kisebb összeget minden beutazó autósról. Hüledezzen az emberi találékonyság kifogyhatatlan tárházán!

Múlt vasárnap otthon jártam a szülõknél Csongrád megyében. Gondoltunk egyet, kiugrunk a Szabadkai piacra szétnézni, alig 50km-re van tõlünk. A határhoz érve a szerb oldalon nem kis meglepetés fogadott, azt hittem a magyar hülyeségeket nem lehet alulüberelni... Minden beutazó jármûnek legyen az motor, személygépkocsi, vagy teherautó át kell esnie egy madárinfluenza elleni fertõtlenítésen.

Ez idáig rendben is lenne. De. A fertõtlenítés kb. abból állt, hogy át kellett gurulni egy esõáztatta, kilapított szivacson, mindezt 200 dinárért (~800HUF)! Csak dinárban lehetett fizetni. Szerencsére volt nálunk annyi, ha nem lett volna sétálhattunk volna át pénzt váltani. Az izolációs szivacsról nem mertem képet készíteni, ismerve a szerbeket, talán legközelebb bátrabb leszek, de a tanusítványt azért megosztom veletek. A kocsim hivatalosan nem fertõzõ! :D

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása