Tékozló Homár

Árvíz mellett nem jó szopni

Szegedi rendõrök + tréleresek/Autóelszállítás

2006.04.19. 00:53 | szily | Szólj hozzá!

Aki gát mellett lakik, aki több büntetést érdemel, mint Jób, akit pedig igazán vert az isten. MzperX például azzal hívta ki a felsõbb hatalmak haragját, hogy Szegeden él, a Tiszától nem messze. Logikus volt tehát, hogy - bár a hatóság szerint nem állt tilosban - a rendõrök elszállíttassák az autóját. A tortúra vége mínusz 11800 forint, a gátak azért még állnak. Olvassa el MzperX történetét!

Száguldó veszély vagyis FIGYELEM ÁRVÍZ

Mivel még friss a velem történt esemény és bennem még pörög a pumpa, megpróbálom higattan leírni milyen is lakni az árvíz "mellett". Nos azthiszem az lesz a legjobb ha az elejérõl kezdem:

Szegeden lakom ahol, pillanatnyilag is rekordokat dönt a Tisza vízállása. Ráadásúl város azon részén ahol elõ szeretettel állnak meg az emberek autóikkal, hogy meglessék a vizet és mellesleg elvigyék a lurkójukat a játszótérre. Plussz velünk szembe van a híd ami már 1 hete dugig van a látogatókkal. 2 napja az okos városõrök kis is pakoltak egy megállni tilos táblát, ami fullos cucc mivel mobil tehát éppen amelyik oldalon többen vannak, oda rakják a táblájukat. Én természetesen az ház elõtt parkoltam az autómmal ahova szólt az éves parkoló kártyám, de gondoltam biztosra megyek és lemegyek megkérdezni a hatóságot, hogy jó helyen állok e?! A kollega 10 perces rádiózgatás meg persze 5 másik kollega felkeresése után a következõvel állt elõ:

ööö szerintem maradhat...(no comment, ehhez kellett ennyi úerhát koptatni na mind1)

Nyugodtan jöttem is haza másnap a munkából amíg észre vettem, hogy a ház elõtt nincs a jármû. Nem is kell mondanom, hogy rögtön a frász tört ki rajtam, hogy HOL AZ AUTÓ?! Hirtelen megörültem mert láttam egy rendõrt. Oda mentem hozzá és rákérdeztem "hogy ellopták az autóm mi a teendõ ilyenkor?". A biztos úr széles mosollyal annyit mondott hogy " áhh nyugodjak meg csak elszálítatta mert árvízhelyzet van". 2 másodperces nyugta után, jött az újabb idegrángás: kérdem én hol van itt árvíz? Hát tocsogok én a vízben? Az autó útban volt esetleg a homokzsákot szállító teherautónak? A válasz egyszerû és jellemzõ: "õ nem tudja! õ neki csak annyit mondtak hogy takarítsa ki ezt a részt, meg amúgy is mit dumálok ott a tábla hogy megállni tilos. (emlékeznek? 1 napja a sok sok kolléga szerint jó helyen van nem zavar).

Jó gondoltam nem para kimegyek a sárga angyal telepre és kihozom az autót mivel nekem nem kell fizetnem azért mert árvíz van és szállítják el random az autókat. Kb. 1800 Ft-os taxizás után ki is jutottam a telepre ahol megláttam a szépségemet és megnyugottam. Ezután következett a papírok elintézése. VÍgan beszéltem a angyalok ügyintézõjével, hogy hogyan áll a vízszint. 10 perces bájcsevely után alám tolt egy 10ezer forintos számlát. Kérdem én: hát ez? Hát szállítási költség stb. De kérem én se tilosban nem álltam se nem akadályoztam senkit vagyis nem volt indokollt a szállítás, szóval ne jelentsen ekkora bizniszt már az árvíz a sárgaanyalkáknak. Na ezután jött minden csõstül. 3 munkásruhában álcázott ember mindent a fejemhez vágtak, hogy dumálás helyett miért nem a homokzsákot pakolom a gáton?

Meg ekkora szájjal a volt rendszerbe nem léteztem voltam ( ami igaz is mivel 22 vagyok ),de persze a válaszom egyszerû volt erre is: egy biztos TI SEM LÉTEZTETEK ABBAN A RENDSZERBE! Természetesen fizetni nem akartam úgy voltam vele, hogy hagyom itt az autót míg nem rendezem a helyzetet amire a reagállt is koma:" JÓ PERSZE! Maradhat az autót 10 ezer+ napi 2500 Ft-ért mert ugye tárolni kell az autót. Most ott tartok hogy 10ezer (bûntetés)+ 1800 FT (taxi) -al szegényebb lettem.

Végezetül a slusszpoén: amire hazaértem a huzavona után a tábla hátra került egy eldugott utcába. Persze a rendõr bácsi aki mellette állt annyit tudott mint társa a tábla: semmit!

Hát igen így kell megélni árvízbõl! Erre mondják, hogy minden rosszban van valami jó?

MzperX

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása