Tékozló Homár

Nem döglött a csomag, csak pihen

2006.05.03. 09:37 | jackyll | Szólj hozzá!

John Cleese elégedetten csettintene, ha olvasna Homárt, hiszen igazi szájbaöntött cementszaga van az alábbi történetnek. A DHL szerint ugyanis a feladott csomagok díja aszerint alakul, hogy álló vagy fekvõ helyzetben érkeznek a szortírozóközpontba. No shit.

Szép nagy dobozt kellett küldeni messzi földre. A posta se nem olcsó, se nem megbízható, ezért a csomagküldõ szolgálatoknál néztem körül, és a DHL egész szimpatikus árat mondott, ezért õket választottam. A csomagom mérete 137 x 77 x 20 cm volt, a többletköltség nélkül feladható méret pedig 200 (magasság) x 120 (hosszúság) x 100 (szélesség) cm. Hohó, ebbe simán beleférünk, még azért az ügyfélszolgálaton rákérdeztem, tényleg annyiba fog-e kerülni, mint a neten számított ár, majd némi ügyintézést követõen 1 hét elteltével fel is tudtam adni a csomagot. Szépen kijöttek, elvitték, megérkezett, a szolgáltatásban hiba nincs. De bizony kijött a számla, amely túlméret miatt közel dupla árat tartalmazott.

Naiv ügyfél ír is egy szép levelet a központnak, hogy ugyan már, legyenek szívesek ellenõrizni, biztos hiba csúszott a számításba, mert nem léptem túl a mérethatárokat. Nemsokára meg is érkezik a kedves hangvételû válasz, amelyben közlik, hogy a csomagom hosszúsága 120 helyett 137 centi volt, ezért jogos a többletdíj. Ezen a ponton nagyon nehezemre esett eldönteni, hogy ezt viccnek szánják-e, amin nevetnem kellene, vagy tényleg komoly a dolog.

Minden jel szerint tehát attól függ a csomag szállítási díja, milyen helyzetben szállítja azt a cég. Ha fektetve, akkor a hosszúsága valóban meghaladja a 120 centit. Ha viszont állítva, akkor már belefér a mérethatárokba. Úgy látszik, sajnos az elõbbi módszert választották. De nem adom fel! Fizikus barátaim és Einstein relativitás- elmélete segítségével be fogom bizonyítani, hogy az, hogy a csomagomnak melyik oldala volt a szélessége vagy a magassága, bizony merõben relatív dolog, és még a magasságos DHL sincs abban a helyzetben, hogy ilyen filozófiai mélységû kérdésekben egyértelmûen állást foglalhasson.

üdvözlettel, Baki Ádám

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása