Tékozló Homár

Gyalogosok vs autósok - melegítés

2006.05.11. 12:00 | homár sebibaba | komment
kattintson!Mint már megírtuk, végre történik valami a kipufógógázban, a Radikális Gyalogosok megunták az autósok terrorját és május 17-én 17 órakor utcai megmozdulás lesz a Bajcsy-Zsilinszky és az Andrássy út keresztezõdésénél. A budapestiek elképesztõ vezetési szokásainak illusztrálására vidéki és kultúrországbeli olvasóink számára készítettünk egy rövidke videót néhány átkelõnél.

Tapasztalataink szerint a pesti autósok simán nyernék a surmósági világbajnokságot, a gyalogosok semmibevétele lassacskán magát a gyalogos közlekedést is lehetetlenné teszi Budapesten. Csúcsforgalomban, dugóban két méter nyereségért áterõszakolják magukat a zöld jelzésnél szabályosan átkelõ járókelõk között, valamint a zebrára hajtva várják, hogy meglóduljon a dugó.

Amellett, hogy semmibe veszik a gyalogosok legelemibb jogait, észmeresztõen ostoba is ez a fajta semmibevevése a Kresznek: a keresztezõdés közepén megrekedt autós megakadályozza, hogy oldalirányból meginduljon az autós forgalom, ezáltal még tovább növeli a dugót a városban, valamint teljesen fölöslegesen tovább mérgezi városunk levegõjét. Évente csak Budapesten 2000 ember hal meg az autósok által okozott légszennyezés miatt. Ha az autótulajdonosok ezeket a szerencsétleneket belelõnék a Dunába, lenne nagy országra-világra szóló felháborodás, de jelenleg a közös bûn eredménye a cinkos hallgatás.

Pestiesen szólva: leszakad a pofám, de néhány körmöst mindenképpen illene kiosztani. Mi szorgalmasan és nagyon udvariasan beszólogatunk a zebrán parkírozó polgártársaknak (lécci, ne a zebrán parkolj, ne akadályozd a gyalogos forgalmat), de amíg a gyalogosok túlnyomó többsége bambán, szó nélkül tûri az autósok pofátlanságát, javulásra semmi esély.

A videón a már említett Bajcsy-Andrássy keresztezõdés, az Irányi utca, a Moszkva tér, valamint kedvencünk, a Belügyminisztérium melletti, a József Attila utcában levõ átkelõt filmeztük. Ez utóbbin még a belügy dolgozói sem mernek átkelni a száguldó kerekes surmók miatt. Itt esett meg velem, hogy a holland civilizációból hazatérve szórakozottan kiléptem az úttest szélén ijedten várakozó, negyvenfõs német turistacsoporból, mire egy lefékezõ fekete BMW-bõl kiugrott egy igen tekintélyes méretû, öltönyös kopasz. Az a sejtése támadt, miszerint szerény személyünk homoszexuális irányultságú és ezen megérzését azonnal közölte velünk: mocskos buziköcsög, szétverem a pofád. A többit inkább nem részletezem, mindenesetre szerénytelenség nélkül kijelentjük, hogy anyázásban még nem találtunk méltó ellenfelet. A monoklink meg egy hét alatt majdnem teljesen eltûnt.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása