Tékozló Homár

Szopasson Ön is autóst az Erzsébet téren!

Radikális Gyalogosok/Tiltakozó akció

2006.04.25. 12:50 | szily | Szólj hozzá!

Nem akarunk lázítani, hiszen mi is járunk autóval meg robogóval, a gyerekekkel (egy elõl, egy hátul) nehezített bringáról nem is beszélve, de az nagyon tetszik, hogy az elégedetlen fogyasztók végre a megadugóképzéstõl sem riadnak vissza, ha arról van szó. Márpedig ezúttal úgy tûnik, tényleg arról van szó, merthogy az Andrássy út és a Bajcsy-Zsilinszky keresztezõdésében megalázóan rövid ideig zöld a lámpa. A Radikális Gyalogosok májusban lecsapnak és óriás felfordulást okoznak. Részletek lent:

Kedves járókelõ barátunk!

Szoktál járni (mármint: gyalogosan) a Bajcsy-Zsilinszky és az Andrássy utak keresztezõdésénél? Megkísérelted már a lehetetlent: szabályosan (zöldben) átérni a túloldalra? Benned is felment a pumpa mikor féltávon futamodásra kényszerített a fenyegetõen közeledõ kocsihad? És ha most az egyszer a bosszankodáson túl tennél is ellene valamit?

Ha igen, itt a várva-várt alkalom. Május 17-én 17 órakor, legalább egy akció erejéig, szabadjára engedheted a benned szunnyadó RAdikális GYAlogost. A terv pofon egyszerû. Az említett keresztezõdést, uszkve kétszáz tettre kész ember közremûködésével, pár percre lefoglaljuk. Miközben a tömeg a zebrákon rendületlenül halad körbe-körbe, a bõszen tülkölõ autósokat bohócnak öltözött aktivisták nyugtatgatják, míg egy megmondóember a média képviselõit tájékoztatja a 'flash mob' okairól.

Az elsõdleges cél NEM az épp utunkba akadó autósok megszivatása, HANEM annak a nyomatékosítása, hogy

1. elegünk van a "megtûrt közlekedési résztvevõ" státuszból - annál is inkább mivel 2. a 'lábbusz' a leginkább környezetkímélõ közlekedési eszközök egyike - amely(ek)nek

3. biztosítani kell az infrastrukturális, közlekedésszabályozási, pénzügyi, stb. feltételeit.

Ha úgy érzed, hogy az elõzõekben felvázolt célokért, akár a morcos idõjárás viszontagságaival is dacolva, készen állsz fellépni, küldje jelzést a következõ emailre radikalis.gyalogos@gmail.com (feltétlenül írd meg neved, telefonszámod, és e-mail címed) és mihamarabb szólj kedvesednek, barátaidnak, nagymamádnak, kutyádnak, cicádnak!

Lépjünk együtt egy élhetõbb városért a peripatetikus álmodozók, gandhiánus világjárók, 68-as lázadók, és egyéb kerékkötõk nyomdokaiba! RAdikális Gyalogosok

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása