Tékozló Homár

A második legkedvencebb biztosító

2006.05.31. 11:38 | jackyll | 1 komment

Több idegszaggató történetet hallottunk már a MÁV-biztosító ténykedésérõl, úgyhogy jöjjön most inkább egy postás sztori. Gábor levelébõl kiderül, õk is csak akkor hisznek a hivatalos papíroknak, ha károkozó ügyfelük egy liter vérrel aláírva igazolja vétkességét:

 

Történetem azzal kezdõdik, hogy motorkerékpárommal 2005 októberében elütött egy autó, miközben szabályosan közlekedtem. Az autóban románok voltak, így már az elején el kezdtem aggódni, de látva a magyar rendszámú autójukat valamennyire megnyugodtam. Rendõrségi helyszínelés stb… Román a helyszínen elismeri a felelõsségét az intézkedõ rendõrnek. Kiderült, hogy még kötelezõ biztosítása is van, nagy az örömöm. Román barátaink másnap bementek a rendõrségre és visszavonták vallomásukat, így a rendõrség állapította meg vétkességüket. Errõl nekem küldtek egy jogerõs tájékoztatót, miszerint a balesetért nem én vagyok a felelõs. Sajnos határozatot egy Alkotmánybírósági határozat alapján nem tudnak adni, így marad a jogerõs tájékoztató.

 

A Magyar Posta Biztosító Rt. közli velem, hogy ez neki nem elég, õ mindenképpen ragaszkodik a jogerõs határozathoz, illetve ha hozok egy károkozói nyilatkozatot, amiben a román barátunk elismeri vétkességét, akkor kifizeti a fennmaradó káromat. Az egész azért van, mert a biztosító álláspontja szerint 30%-ban én is hibás vagyok, így csak a károm 70%-át fizeti ki. Nagy utánajárás után sikerült román barátunkat elérjem és aláírassam vele azt a bizonyos károkozói nyilatkozatot. Nem nagyon értem, hogy miért nekem kell utánajárni, de mivel az ügy egyedül nekem fontos, ezért megtettem. Két tanuval aláírattam.

 

Boldogan érkeztem a Posta Biztosítóhoz a papírommal, ahol közölték, hogy minden rendben fizetnek, de elõbb még õk is megkeresik a román barátunkat, hogy nekik még egyszer igazolja a történetet. Ennek ugye semmi esélye, hiszen egy irodából telefonnal a kézben nem nagyon lehet megtalálni egy külföldit, aki elég ritkán tartózkodik Magyarországon. Mit lehet ilyenkor tenni?

Ezek után nem nagyon tanácsolom, hogy bárki is a Posta Biztosítóval kössön bármilyen biztosítást, hiszen ha egy jogerõs rendõrségi határozat nem elég a kifizetéshez, akkor nem tudom mi az. Persze perelni lehet meg ilyesmi, de az nem két hét. Ja! Azért járok motorral, mert hamarabb odaérek az Árkádba ha dolgom van!

 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

felperes 2008.02.08. 07:58:46

Egy blog indult arról ahogyan zajlik a perem a MÁV biztosítóval szemben. Live.

mavabe.blog.hu
süti beállítások módosítása