Tékozló Homár

Futurista Homár: Gyalogoserõmûvek a lépcsõházban

Generátorok

2006.06.28. 00:40 | szily | Szólj hozzá!

Mókásan hangzó alternatív energiaforrás kutatásáról ír a Treehugger (angolul): több mérnökcsoport is olyan minierõmûvek, vagy legalábbis enegiatermelõ egységek kifejlesztésén dolgozik, amelyek a nagyvárosok tipikus rezgéseit – a gyalogosok lépteinek, az elhaladó autóknak vagy nagyobb jármûveknek a rázkódását – alakítaná át elektromos energiává.

A kísérletek két fõ irányban folynak. Az egyik szerint a lépcsõházban kaptató emberek léptei nyomnák le a megfelelõ érzékelõket, majd hidraulikus vagy piezoelektromos úton áramot termelnének. A másik prototípus egy olyan világítási rendszer lesz, ami parányi generátorokból áll, melyek a környezet jellegzetes rezgéseire rezonálnak és például egy mágnes mozgatásával generálnak áramot a világítótesteknek.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása