Tékozló Homár

A nap morbid klasszikus reklámja 2. + Miért dugta be a kis néger?

plakát

2006.09.21. 12:42 | szily | Szólj hozzá!

Elõször is elnézést, de a forradalmi események miatt hétfõ óta nem volt nap reklámja. Most itt ez a – nem véletlenül francia származású – szürrealista csoda, az eleve disznósajt formában létezõ, önmegsemmisítõ disznóról. A sorozat nyitó postjában kértük, hogy küldjenek megfejtéseket arra, mit is akar jelenteni a szárnyast szájba szexuáló kisfiú képe. Alant olvashatják a legerõsebb megfejtést.

(értelmezzük, hogy a gyanútlan ,s teljesen ártatlan mód kíváncsi gyermek (aki fekete) ,miért tette magáévá a kerítést , és miért tette tiszteletét a lúd ) Semmi új nincs az ég alatt ,ez a poszter is csak Magyarországról érkezik. A posztert nyilvánvalóan a Fazekas Mihály – Lúdas Matyi - címû folklórmeséjének történetébõl kreálták. Persze a figyelmes szemlélõ észrevehet néhány apró s egészen elhanyagolható különbséget. De ezt is csak azért, mert az amerikai reklámszakemberek kezükbe vették az irányítást, és egy magasabb üzenetet adtak a történetnek. Bemutató elemzés:

A kerítés nyilván Matyit hivatott megvédeni a rendkívül szûk látókörû és rossz problémamegoldó készségû ludaktól. Lévén hogy van kerítés, Matyinak nincs semmi dolga, és annyira unatkozik, hogy észreveszi, hogy õ tulajdonképp fekete. Az élmény mélyen felkavarja, s kimegy egy nagy sárga plakát elé. És megpillant egy lyukat a kerítésben. Tulajdonképp a történetben itt jön egy aprócska különbség, mert a kor undorítószörnymutáns-õrülete ezt megkívánta. Szegény Matyi örül, hogy ezt is megélte, és húzná ki a kerítésbõl a farkát. De hirtelen az egy lúddá változik, mivel a kerítés mögött túl magas volt levegõ lúdgén-telítettsége. Anyuka szalad de már késõ. És még két napraforgó is kinõtt hirtelen! Mi ebbõl a tanulság?

Menj el sörözni Bobbyhoz, ahelyett hogy otthon baszódsz a kerítéssel ! Üdv! roszka

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása