Tékozló Homár

Minden autós ócska heroinista

Critical Mass/propagandafilm

2006.09.22. 12:16 | szily | Szólj hozzá!
A kisebbségieknek hagyományosan elnézzük a bizarr, sértõ és túlzó fogalmazást, hiszen nekik tényleg nehéz. Ezzel a megbocsátóan pozitív diszkriminációval figyeltük a Critical Mass nevû városi bringás mozgalom propagandafilmjét, amivel a mai autómentes napot akarják népszerûsíteni. A film nyilvánvalóan nem nézõk számára készült, hiszen hét és fél percet rohanó világunkban a kutya se néz végig, egy tikkelõ suzukis meg fõleg nem. Az egyébként ügyesen megcsinált, jól vágott klip felveti azt a kérdést, hogy mit is akartak vele elérni.

Ugyanis nem azt mutatja meg, mennyivel jobb bringázni, mint autózni, akár az autósnak magának, akár a környezetének, hanem azt, hogy milyen gusztustalan függõ alak az autós. No a végén azt is, milyen agresszívak tudnak lenni a szektás bringások. Olyasmi ez, mintha a vega életstílus mellett a „tudod, milyen undorító módon rohad a bélrendszeredben a kegyetlenül legyilkolt állatkák húsa” szöveggel kampányoló figurák, akiket stifolderrel kergetnénk ki a szobából. Mindezektõl eltekintve a film frankó és ügyes, de az tuti, hogy ennek a hatására egyetlen autós sem fogja otthon hagyni a kulcsot. Bár talán nem is azért készült, hanem a bringás önérzet gerjesztésére.

A criticalmass.hu oldalról annyi infó szeretünk, hogy a filmet grafitemberék csinálták.

Update: most már van több infónk, az alkotók ugyanis küldtek egy mailt. (Szegények, még azelõtt, hogy olvasták volna, mit írtunk a filmrõl). Íme.

Szia,

nagyon köszönjük!

A filmet a The Lab 3 gyártotta,finanszírozta. Mostoha körülmények között:)low-low budget.A fõszereplõ Preston Hrisko, rendezõ-operatõr: Kostyál Márk, vágó: Horváth Szilárd, art director: Merényi Dániel.

Mégegyszer köszönjük!

Üdv

M.

Na, a low-low budgetség az tényleg nem látszik rajta.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása