Tékozló Homár

Egy másik kötelezõs megoldás

2006.09.27. 17:01 | jackyll | komment

Péter ismer egy olyan megoldást a kötelezõ újraélesztésére, ami nem a biztosító méltányosságára épít, hanem egy teljesen legális adminisztrációs trükkel cselezi ki azt. A legjobb, hogy nem muszáj a régi biztosítónál maradni, cserébe csak egy kisebb összegbe és némi sorbanállásba fáj a dolog:

 

Van egy másik módszer is a nemfizetés miatt felmondott GFB máshol történõ újrakötésére, igaz, nem teljesen költségmentes, viszont mûködik, és nem támaszkodik a biztosító méltányosságára. Ennek a módszernek az alapját az képezi, hogy a GFB-nél természetesen a szerzõdõ fél az üzembentartó (vagy ennek hiányában a tulajdonos), és nem az autó. Új GFB kötésének az alapját pedig három dolog képezheti: éves forduló, tulajdonosváltás, és itt jön a harmadik, amirõl csak kevesen tudnak: üzembentartóváltás.

 

És ez itt lényeg, ez tudnélik sokkal kevésbé költség- és adminisztrációigényes folyamat, mint az adásvétel. A teendõ tehát az, hogy kell keresni a családban, vagy az ismerõsök között egy olyan embert, aki korábban még sosem kötött GFB-t, a gépjármû üzembentartójaként pedig õt megjelölni. Ez bármelyik okmányirodában egy 6000 forintos manõver.

 

A folyamat úgy zajlik, hogy kötni kell egy üzembentartói szerzõdést, ez egy tök egyszerû papír, legyen rajta a tulajdonos, az új üzembenntertó meg a gépjármû összes szükséges adata, valamint természetesen a tulajdonos nyilatkozata az üzembentartó megjelölésérõl. Az új üzembentartó az üzembentartói szerzõdéssel és a forglamival elmegy, és megköti a GFB-t _ott, ahol akarja!_, majd a biztosítás papírjaival, az üzembentartói szerzõdéssel, a gépjármû tulajdonosa kíséretében bemegy az okmányiródába, elrendezi az üzembentartó bejegyzését, és készen is vagyunk.

Annyiban bonyolódhat az eset, hogy ha az autó hiteles, a finanszírozótól írásbeli hozzájárulás szükséges az üzembentartóváltáshoz, de nekem ezt minden további nélkül kiadta a bankom, csak egy faxot kellett küldeni, a pontos adatokkal, egy hét múlva a postaládámban volt a nyilatkozatuk. Egyébként a dolog teljesen tiszta, mivel új szerzõdõrõl beszélünk, nem kell B/M elõélet, amit igazolni kéne, autóátiratás nincsen, hisz a tulajdonos nem változott. A dolog mûködik, tapasztalatból mondom, egyébiránt nem magamtól találtam ki, hanem annak a biztosítónak az ügyintézõje javasolta, ahol díjhátralék miatt felmondták a GFB-t...

 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása